Forum » Pomoč in nasveti » Težava z USB ključki znamke explore počasno kopiranje
Težava z USB ključki znamke explore počasno kopiranje
nokia6310 ::
Pozdravljeni, v petek sem kupil tri USB ključke znamke Explore 2.0 velikosti cca 57 gb. Formatiral sem jih v ntfs ker so bili privzeto formatirani v x fat. Ko sem enega napolnil z glasbo je bilo ok. Ko sem začel poslušati posamezne komade pa so se začele težave. Ključek se je zatikal, zelo dolgo časa je rabil da je zadevo prebral. Tako raziskovalec kot Windows media player sta dostikrat zmrznila. Pri običajnem predvajanju iz diska se je to le redkokdaj zgodilo. Pri drugem ključku so se začele težave že dosti prej. Ko sem ga napolnil do polovice 27.7 gb je da je naložil tako kapaciteto rabil kakih 8 ur. Prenos je nihal od 1 mb do 4. Ta se enako zatika kot prvi pa sploh ni poln. Tretji ključek je imel podobne simptome. Ko sem ga dal v avtoradio mi je radio napisal unreadable. Pozneje ko sem ga dal v računalnik ga ta sploh ni prepoznal več. Tudi pri datotečnem sistemu mi je napisal neznanno niti ga nisem mogel več formatirat. Ko je še delal je pisalo ntfs. Kaj mi vi svetujete kaj naj naredim? Ključke sem kupil za darilo in res nebi dal takega darila iz rok katero bi v zelo kratkem času nehalo delovat. Je tako napako sploh možno reklamirat? Verjamem da za tisti ključek ki ne dela da. Kaj pa za ostala dva ki sta zelo počasna? Se mi sploh splača nosit na servis ali naj vržem vse skupaj stran pa kupim nove? Pri Toshibi, san discu in ostalih nikdar nisem imel podobnih težav. Vsi so mi kopirali zelo hitro in so se kljub naloženim številno veliko datotek hitro odzivali ko sem se sprehajal med mapami. Tu pa kot da nekaj časa dela še kar nekako v redu potem pa nekaj zašteka in rabi kar nekaj časa da prebere naslednji podatek pa spet tako. Zanima me, če ima kdo podobno izkušnjo s ključki neznanih ali manj znanih znamk. Uporabljam windows 7 64 bit. Hvala vsem za odgovore.
filip007 ::
Žal je to šrot, če je tako. Drugič boš vedel kupiti Kingston, Sandisk, Corsair, pa saj ne stanejo toliko.
To je kao Slovenska firma...sem že imel tipkovnice in miške od njih, niso tako slabi.
https://www.xplore.si/kategorija-izdelk...
To je kao Slovenska firma...sem že imel tipkovnice in miške od njih, niso tako slabi.
https://www.xplore.si/kategorija-izdelk...
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: filip007 ()
Han ::
Večina ključev, ki so smešno poceni, je ultra POOOOOOČAAAAAAAASNIIIIIIIIIIH, sploh pri zapisovanju velike količine kratkih datotek, npr. slik.
EXPLORE znamka je PODN kvaliteta, za odtenek boljši je poljski PLATINET. Za silo sprejemljiv minimum je npr. znamka INTEGRAL.
EXPLORE znamka je PODN kvaliteta, za odtenek boljši je poljski PLATINET. Za silo sprejemljiv minimum je npr. znamka INTEGRAL.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
A tako celo slovenska firma je to? mp3-ji se zapisujejo zelo zelo počasi. Največja težava pa je v tem ker jih tudi bere zelo počasi. Še dobro da sem iz ključka preden je crknil še pravočasno skopiral vse na disk da mi ni treba še enkrat iskat vseh datotek. Kaj pa indekssiranje je bolje da je vklopljeno ali ne? Zakaj se sploh to uporablja?
d4vid ::
Rebrandajo kitajske kljucke. To je to.
Jaz jih mam par doma enakih, samo brez napisa xplore. Windowsa sploh nalozit ne mores zaradi napak pri branju iz kljucka.
Za glasbi v avtu so pa ok.
Jaz jih mam par doma enakih, samo brez napisa xplore. Windowsa sploh nalozit ne mores zaradi napak pri branju iz kljucka.
Za glasbi v avtu so pa ok.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
ST-777 ::
... v petek sem kupil tri USB ključke znamke Explore 2.0 ... Ko sem enega napolnil z glasbo je bilo ok. Ko sem začel poslušati posamezne komade pa so se začele težave. ...Izmeri hitrosti z ustreznim programom, naprimer free HD Tune, ki omogoča tudi Error scan https://www.hdtune.com/download.html
So mi na servisu povedali da je dejansko nekaj na tem. Da je bila slaba serija pri kateri niso bili dobri čipi in da je možno da sem ravno jaz naletel na takega.
Imam še en ključek Adata 64 gb. V avtu dela v redu.Na računalniku pa malo po svoje. Bere in kopira še kar nekako v redu. Pri predvajanju pa se zatika ker ne more pravičasno naložit bufferja. A smem še eno vprašanje postavit al moram novo temo odpret za to? Kaj točno potrebujem za predvajanje flac fajlov na Windows 7?
Han ::
Adata ima na voljo svoje orodje za popravilo / formatiranje. Uporabiš lahko tudi ImageUSB, s katerim temeljito "osvežiš" ključ tako, da izbereš "Zero USB drive".
FLAC predvajata npr. VLC in MPC.
FLAC predvajata npr. VLC in MPC.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
Pozdravljeni, evo težavo so mi uspešno rešili. Na servisu v Naklem so potrdili da gre res za slabo serijo čipov in da sem mel res smolo da sem kar na tri take ključke naletel. V trgovini kjer sem jih kupil so mi vrnili denar. Potem pa sem si v drugi trgovini kupil Sandisc 3.0 128 gb formatiran na fat 32. Tega zdaj tudi avtoradio normalno in hitro prebere. Vse kar sem si zaželel imet na njemu pa sem že skopiral gor. Prenos je bil tudi do 15 mb/s. Hvala vsem ki ste mi pomagali.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Avtoradio (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 15073 (9372) | Trupl0 |
» | Avtoradio Xplore XP5921 BTOddelek: Pomoč in nasveti | 4915 (4761) | Seljak |
» | Preskakovanje podnapisovOddelek: Pomoč in nasveti | 1501 (1303) | Bye |