» »

Rabim program izdelan po meri.

Rabim program izdelan po meri.

McSpike ::

Problem:
Sem deloholik. Delam z netom in pred ekranom prečepim, razen vikendov, vse dni. 12 ur na dan je minimum. Patetično. Trpeti je začelo moje privatno življenje in tudi za vse ostale stvari okoli mene nimam več časa. Vse to ker delam od doma. Ste mislili da je ni čez službo od doma? Napaka. Če si sam šef in te delo veseli te potegne not da ne vidiš 1 meter okoli sebe. Pomislil sem na pisarno da bi ne bi mogel v copatih pred ekran vsakič ko me zagrabi, ampak samo med delavnikom. Pa se mi je nato porodila cenejša ideja in hkrat bolj prijazna.

Rešitev:
Rabim program, ki bi dovoljeval imeti mašino prižgano samo 9 ur na dan in NIČ VEČ.
Program mora:
- biti skrit tako da ga ne bom mogel najt in izbrisat kaj šele med delovanjem odklopit s kakim "end task" v Task Managerju. edina varianta znebit se ga bi bila zbrisat disk. to pa zato da ko bo skušnjava huda ne bo pomagalo nič drugega kot da zabijem cel dan z inštaliranjem cele mašine, kar pa se seveda ne izplača :)
- imeti uro ki se na zaslon prikaže ob pritisku določene kombinacije tipk in pokaže preostali čas ki je še na voljo za delo. odlično bi bilo če bi bila lahko ta ura vidna poleg sistemske ure v istem toolbaru, tako da bi bila vidna non-stop in ne bi ovirala (prekrivala) ostalih programov.
- imeti opcijo za nastavitev tipa izklopa po pretečenih 9 urah, in sicer lahko je čisti shut down ali pa samo stand by. stand by zato, če imam odprtih polno programov in sem ravno sredi dela da se mi ne zapre vse in lahko drugi dan mirno nadaljujem od tam naprej.
- opozoriti 1 uro, 30 min in 5 min pred izklopom mašine s prikazom ure za 5 sekund in nekaj zvočnimi signali.
- imeti opcijo s katero se prekine odštevanje. v tem primeru program takoj postavi mašino v stand by način.
- začet odštevat naprej takoj ko se preide iz stand by v normalni način.
Program ne sme:
- dovolit dela med 23:00 in 7:00 uro - takrat se zažene shut down ali standy by (odvisno od nastavitve). hkrati se tudi števec resetira na 0. če je bila mašina ugasnjena pred 23:00, program ob vsakem zagonu NAJPREJ preveri kateri datum in čas je nazadnje deloval, da vidi ali je bila 8-urna blokada med 23:00 in 7:00 že mimo. če je bila že mimo, potem brezpogojno resetira števec na 0, kajti na vrsti je nov delovni dan.
- dovolit manipulacije s sistemsko uro. primer: delat se začne ob 15:00. ob 22:58 imam samo še 2 minuti da zakjlučim. ker vem da ima števec še 1 uro na razpolago, hitro premaknem sistemsko uro za 1 uro (ali več) nazaj in pridobil sem še 1 uro. po tej prigoljufani uri program avtomatsko "zaklene" mašino ker pač preteče 9 ur oz. je ura 23:00. taka manipulacija je nedopustna zato se to blokira tako da se vsakih nekaj minut (recimo vsakih 10) preverja ali je sistemska ura zaostala za recimo več kot 10 minut. če je, potem program opozori na to (izpiše tudi koliko naj bi bila realna ura) in v primeru da pri naslednjem preverjanju ura ni točna (z odstopanjem recimo 2 minut), program "zaklene" mašino za tisti dan.
- izgubiti podatka o tem koliko časa se je delalo nazadnje, kajti če pride do izpada el. energije, mora program vedet koliko se je že delalo in štet od tam naprej.

Mislim da je to najbolj pamenta rešitev. Še vedno bom mel fleksibilen delovni čas 9 ur in pa vsaj spat bom hodil ob normalnih urah, da ne omenim koliko bo nastalo časa za vse ostale aktivnosti.

Torej, zanima me cena takega programa.

Jebiveter ::

Zanimiva ideja, a imam boljso.
Torej:
1. vzami si 14 dni neplacanega dopusta in pojdi v naravo kampirat, na backpacking z vlakom po evropi, whatever... Sprostil si bos misli, olajsal mozgane, precistil telo...

2. Get a girlfriend!!! To je najbolj zanesljiva resitev, da ne (p)ostanes tak deloholik! Verjemi, punca/zenska ti bo znala odvrniti pozornost od racunalnika!:D

3. [se bom se kej zmislu]:))

Poglej, 100% najboljsa resitev za probleme z tehnologijo je "ne-tehnolska" distrakcija! ;)
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Thomas ::

Rabiš točno tak program. (Ignoriraj nasvet Jebivetra.) Ne vem, kako se to naredi, je pa dobra možnost, da kdo na Slotechu bi to znal.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

McSpike ::

Jebiveter,
Ko jaz nekam grem se tam totalno odklopim, a ko pridem nazaj se spet totalno vklopim. Problem me je zvlečt kam, a ko se me zvleče sem vesel da se me. A ko pridem spet domov...

Punco mam, že 7 let in boga reva me že 7 let prenaša. Ko sem hodil k njej domov na zmenke sem sabo prinesel mašino. Pol pa reci če nisem korenjak. Me je zrihtala tolk da vsaj čez vikende ne delam. Včasih mi je bla ful tuga k je prišel vikend, k mi je težila da pejva kam... o mater spet ta prekleti vikend... sej pravim, adijo pamet, kontra svet pri meni. Vsi komej čakajo na vikend jest pa na pondelk... Živiva zdej skup a kaj ko od mene nič ni ko cele dneve buljim v ekran. Okej se keša je velik od kšefta, samo ona prav da se ji bo en dan zmešalo in jest ji verjamem.

Če bi najel pisarno bi se lahko dogajalo tudi to da bi tam pol delal po 12 ur. Hja še dobro da če bi prišel pol domov da jih ne bi 16.

Hrbet je že začel kasirat svoj davek, da ne omenim da se ne rekreiram in zamujam vse ostalo. Kaj mi bo pol ves keš?

Če je na temu forumu kak maček ki zna to sprogramirat, nej pove ceno pa bomo vidl. To je prvi forum na katerem sem baral, ker je naš pa naj majo najprej naši intuzijasti kaj od svoje kreativnosti. Enega bom ziher našel, če ne na tem forumu pa drugje, vprašanje je samo cena.

Thomas,
Točno tako. Vem da je natem forum sigurno kar nekaj takih patetičnih junakov kot sem jaz in mogoče se nekateri čudijo a mi bojo enkrat še dali prav - al pa ostali samski čudaki celo življenje.

kopernik ::

Tak program moraš imeti v svoji glavi. Določi si neka pravila in se jih drži. To je poceni rešitev, ki prinese tudi osebno zadovoljstvo.

nosferatu666 ::

Hmmmm, recimo, najdi si kako fajno, novo žensko.
Potem ti niti na misel ne bo prišlo, da bi kaj veliko posedal za računalom (ok, več, kot pa je treba, da narediš, kar absolutno moraš in za kar si plačan).

Thomas ::

kopernik - ne razumeš zadeve. nosferatu - ti pa še manj. Pol pa - IMHO - dajeta slabe nasvete. Brezvredne.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kopernik ::

Mentalna disciplina je edina pot do mirnega življenja. Kaj kdo razume.. je pa zelo relativno.

Jebiveter ::

Aha, tko je to... Pardon, nisem vedu, da je tko serious!

Poglej, po moje program se vedno ni resitev. Ne smes pustit, da ti program vodi zivljenje! Nikakor!
Mogoce, ce bi malo razlozil za kaksno delo gre (oz. kaj delas, da si sam svoj sef), bi ti mogoce lahko nasli alternativo temu programu. Idej je ogromno le malo vec podatkov bi rabu, za ti kej bl konkretnega predlagat.
Ker moznosti je nesteto!
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

kyon ::

Noben program ne pomaga, ker bos vedno nasel nek racunalnik na katerem bos lahko delal. Kako bos pa to ustavil? Bos imel vedno sabo ta program? Poleg tega se mi zdi malo paradoksalno to, da delas cele dneve, a si ne znas sprogramirat takega programa. In nisi omenil operacijskega sistema v katerem delas. A mora biti program OS independant?

McSpike ::

ja mentalno se jest držim dva dni pol pa počasi prilezem na staro vejo. ko sem še leta nazaj delal v enem podjetju in sem zavzet kot vedno delal zelo podobne reči kot jih zdaj sam, so me morali pri vratih vedno čakat, ker jaz sem še mel kaj za postorit ta zadnjo minuto...

bavim se z internetnim oglaševanjem. v glavnem dela je dovolj in še preveč, potencialnega zaslužka pa še več in jest bi rad dosegu en nivo čimprej da bom mel kapital za naprej. četudi se tukej kej podre bom potem lahko s tem kapitalom gradil naprej.

kakorkoli že. če ne gre z lepa bo pa z grda. a ni to da sem se zavzel nekej storit v tem pogledu že dovolj? me bo pa prisila naučila česar se sam nisem mogu. sej jest sem zelo vsestranski človek. me lahko postaviš kamor hočeš pa se bom znajdu. moj problem je samo v tem da sem poln idej - kot vsi geeki. kot takemu mi pol non-stop po glavi šari biznis. tak sem že od malega. non-stop bil zaposlen z nečem. temu je treba pristriči krila ker me ta "hiba" ovira.

vem da so preproste rešitve včasih blazno učinkovite. poznam sebe in vem da rabim sem pa tja kako roko da me malo usmeri. ker to lahko stori namesto moje punce program (in to BREZKOMPROMISNO!) bo stvar s tem rešena. kdor ni tak ko jaz tega ne more razumet.

povejte a je normalno da vstajaš ob 3 popoldne in hodiš spat ob 8 zjutraj? to sem počel ko s punco še nisva živela skupaj. če pa je še takrat ne bi poznal bi pa vsak dan dodal delavniku vsaj 2 uri in kmalu bi vstajal ob polnoči in hodil spat of 4 popoldne... tako je to... vem da je na temu forumu folk ki ve o čem govorim in se mu mogoče to zdi celo kul, a celo življenje tako ne gre. jaz nameravam naredit temu konec še dokler je za to čas.

denar ni ovira, rabim samo nekoga ki bo tole skup naklofal tale programčič v enem dnevu za nek normalen denar. če ne bo nikogar grem itak lahko barat ruse.

McSpike ::

program BO pomagal, ker delam samo doma :). tako ubrisan pa nisem da bi delo nosil kam sabo, npr. v javno knjižnico, heh, se mi bi mi prov dalo. sej pravim da sem hotu najet pisarno zato da v copatih ne bi mogel za mašino, samo kaj ko se ne bi mogel zbasat ven iz pisarne pravočasno.

programirat znam tolk kolikor rabim in tale program je zame prevelik zalogaj. čas ki bi ga zabil da bi si ga sam sprogramiral bi me koštal VELIKO več kot pa če nekomu skeširam in KUPIM čas. zato se pa kupujejo programi - da se prihrani čas in denar.

torej rabim programerja in ne alternative rešitve ker sem se odloču probat tole in kolikor poznam sebe bo kar lepo delovalo. mam še eno mašino v mreži, ki jo uporablja moja punca in ta bo izven delovnega časa uporabljena zgolj za surfanje. vsi programi in podatki se hranijo na moji mašini tako da tudi če bi hotel delat iz njene mašine ne bi mogu delat... njena mašina bo za "prosti čas", za rezervirat kak kino z jokerjem, pogledat vreme, prebrat kak kuharski recept, odšpilat kak špil, prebrat kako novičko na tej strani, presnet kak film, mp3, itd. pač za to za kar doma uporabla mašine "normalen" folk.

torej kdo je tu kreativen korenjak ki mi tole lahko izpljune za šalo? (pardon, za denar :D)

McSpike ::

Pardon, OS je WinXP.

Primoz ::

Tolk hudo ni, da bi System restore poganjal? :))) Al pa safe mode?

Ker tole dvoje onemogočit je bistven del stvari.. ostalo je precej enostavno izvedljivo.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

DMouse ::

Če ima dovolj volje da inštalira tak program, ga bo imel tudi dovolj, da izbriše vse shranjene restore točke. Kar se pa safe-mode tiče, pa obstaja ključ v registru, ki v primeru zagona safe mode sesuje računalnik.
Enostavno izvedljivo, a vseeno precej dela :)

McSpike: poglej zasebna sporočila

BigWhale ::

Pa mislis, da ti bo to pomagalo? Dvomim...

ena moja kolegica je besno grizla nohte, do krvi, ce je bilo treba. Potem jih je zacela mazat s tistim lahkom, ki ima blazno oduren okus, da bi se odvadla. Pa si je v navalu grizanja nohtov najprej pozrla lak, potem se nohte. Ali je pa sla v WC in si z krtaco dl zdrgnila lak..

Ce si sam ne mores pomagat, da bi ne ostal pred kompjuterjem, potem ti tud noben softwar ene bo... :)

V skrajnem primeru bos presaltal na Nokia SnakeTM

;>

kyon ::

HrabriMisek: Kako bos pa program naredil neviden v Task Managerju? S tem mislim v zavihku Processes, ne Applications? Resno me zanima, ker sem se s tem ze ukvarjal nekaj mesecev nazaj.

LP

McSpike ::

okej dovolj čvekanja, kdor ima znanje naj pride z besedo na dan...

primož pravi system restore, jaz pravim "imam ga odklopljenega" in tudi če bi bil vklopljen ne vem kaj z njim počet.
safe mode? uf kdaj sem to nazadnje poganjal? pri W98? ne vem čemu mi koristi pri XPjih zato ga nisem v vsem času kar imam to mašino. kupujem zadnjo modo, tako da do sesutij ne prihaja in tega nisem rabil. kako pa naj bi to dvoje uporabil v prid temu da bi odklopu program mi ni jasno. kolikor jest vem pri safe mode mašina ni to kar more bit, kar pa meni potem itak ne koristi in spet rabim normal mode.

važno je da pri poizkusu odklopa ne porabim več kot kako uro, ker pol me mine iskat tega hudiča... saj ni virus... pa še pri trdovratnem virusu raje peljem mašino h kolegu, mu plačam 5k in jo spuca ko pa da se jest zajebavam cel dan. se je enkrat naredilo in edina stvar za katero mi je blo žal je bila ta da sem zabil 4 ure pri odpravljanju virusa ko bi lahko mašino že 3 ure mirne volje uporabljal. stalo me je časa in še več živcev... ko bi le vedu da Norton ne dela ko je enkrat virus gor, heh... programa ki ga hočem antivirusni program ne bi mogel najt ker pač ni virus in bi za odstranitev porabil več časa in živcev kot si želim

ko mi je enkrat jasno da se programa ne da odstranit zlahka, potem je zame zadeva rešena.

saj nisem manijak. rabim samo malo vspodbude da se spokam stran od mašine in ta program bo to zlahka opravu, ker se ne bom matrov prov pretirano da bi ga odstranu. osnovne fore že, da bi pa za to tratil ure, na-a, jutri je nov dan in mašina bo že pripravljena za nov delovni dan. vse kar se bom nauču je delat BOLJ KONCETRIRANO v teh 9 urah, kot pa ležerno v 12+ urah.

kdor ma znanje naj pove ceno da vidim al ste resni. dam vam do ponedeljka zjutraj, potem grem program iskat čez mejo.

Highlag ::

Če imaš W2000 ali XP pro lahkp uporabniku določiš kdaj se sme logirat na mašino. Npr od 7- 15.
Torej narediš novega uporabnika, neka tretja oseba pa ti vpiše geslo za spreminjanje nastavitev. Enako lahko narediš za ugašanje mašine. Daš med scheduled task shutdown.exe (sigurno lahko najdeš povezavo na tem forumu):D Ki ti bo ob uri računalnik ugasnil, pa če ti sediš za njim ali ne. :D Vsaj meni to pomaga. :\

Mal discipline pa mora bit. >:D

DMouse ::

A se da narest utripajoče besedilo? :)
McSpike, ponudbo imaš že en dan pod zasebnimi sporočili!

DMouse ::

kyon: no če si se ukvarjal, potem že veš da ni mogoče :D. Kam pa pridemo če bi se kar vsak trojanc lahko skril na tak način :\. Izklop programa bom, če ga bo naročil, preprečil drugače >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DMouse ()

McSpike ::

u madona pa res! kako da nisem dobil nobenega obvsetila o teh sporočilih? eh verjetno pozabu nastavit pri registraciji tistega davnega leta 2000... ja grem brat kaj se tam nahaja. hvala za opozorilo :)

jRk0 ::

Malo samokontrole ti manjka:)

res pa je, da je to pr tem hudicevem racunalniku tako tezko doseci!
ampak ce bos trde, bos prezivel tudi bret pomoci programov. mores si rect, konec dela, private mode enabled!.

pa konec.
You fuck up once, you loose two teeth.

Primoz ::

Zadeve se da iz procesov precej enostavno odstranit, tako da jih zamaskiraš v driver...
recimo od ure :)
There can be no real freedom without the freedom to fail.

McSpike ::

Prosil bi da idej in rešitev kako skrit program ne pošiljate v to temo. Bi me znalo zamikat se poigrat s tem potem ko bo program narejen.

Hvala ;)

snow ::

Hm, kaj pa če lepo sistemsko uro spremeniš? Bo program preprečeval to možnost? Se to da?
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

kyon ::

Kdo pa pravi, da moras gledati na uro. Pac recimo vsako novo minuto pristejes v neko datoteko ali register. Ko je vsota minut enaka 9 uram, ugasnes racunalnik. Za to ne rabis nobene sistemske ure. Raznih stevcev(neodvisnih od nastavitev ure seveda) je pa v Winsih kar nekaj.

DMouse ::

kyon: kaj pa potem ko on računalnik spet zažene? Bi ti začel šteti od nule (in s tem njemu dal dodatnih 9 ur), ali bi mu ponovno restartal račulanik, ker mu je pač poteklo 9 ur in bo moral zato ponovno inštalirat windowse :\?

kyon ::

Tukaj pa imas prav. Jaz sem imel v mislih samo cas, ko je racunalnik prizgan, da ne bi po 8 urah prestavil sistemski nazaj. Hmm, kako pa to resit?

DMouse ::

Potreben bo kompromis. Ena možnost da mu nekdo (recimo punca) nastavi geslo za administratorja ter za bios, on pa dela kot navaden user, druga pa, da mu računalnik pustim uporabljat samo takrat ko mu dela internet ;)... v tem primeru lahko na interetu preko NTP serverjev izvem pravilen čas in datum.

Thomas ::

Mislim, da administrator najboljš da si ti DMouse. IMHO.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kyon ::

Heh, imam vedno bolj obcutek, glede na stevilo kompromisov, ki jih je pripravljen sprejeti, da sploh ne rabi tega programa. Jaz sem do zdaj razmisljal samo o tem, kako bi vse naredil program, zdaj pa se mi zdi, da program ni vec smiseln.

snow ::

Sem se spomnil kako bi se dalo ugotavljat pravilnost ure.

Program vsako sekundo(oz. nek časovni interval) preveri razliko od prejšnega intervala in če je razlika različna od dolžine intervala si pač to razliko zapomne in jo dodaja/odvzema sistemski uri.

Should work?
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

DMouse ::

snow: nop, it's not that easy :\. Recimo da gre mašina v standby, takrat se program neha izvajati, ko se mašina spet prebudi, pa nadaljuje od tam kjer se je prej ustavil. Program bi ugotovil, da je ura naenkrat skočila za npr. 5 ur, in bi jo neupravičeno prestavil nazaj. Poleg tega to ne reši problema nastavljanja ure iz BIOSa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DMouse ()

McSpike ::

Problem je samo če se mašina resetira takoj ko se ura popravi naprej. Takrat program ni mel časa preverjat nove ure in ko se po resetu spet zažene dejansko misli da gre za nov dan in da na voljo novih 9 ur. Po drugi strani pa, kaj pa če pride do izpada el. energije? To je nenamerna reč. Kako naj potem program ve kaj je namerno in nenamerno? Hehe, dmouse je še mene presenetil s tem.

V mislih imam 3. kompromis. Zunanjo uro ki se priklopi na enega izmed portov (LPT1, COM1, COM2), velikost ure pa ni večja kot sam konektor porta. To uro bi lahko nastavil in bral samo program.

DMouse ::

V mislih imam 3. kompromis. Zunanjo uro ki se priklopi na enega izmed portov (LPT1, COM1, COM2), velikost ure pa ni večja kot sam konektor porta. To uro bi lahko nastavil in bral samo program.

Zdej si pa ti mene presenetil :)
Take ure ne poznam, ampak če mi jo daš na preizkušanje skupaj z vso tehnično dokumentacijo, mi jo bo mogoče celo uspelo usposobit. Sicer pa super ideja!

McSpike ::

to se da naredit z enostavnim mikrokontrolerjem. napajanje preko baterije (oz preko porta samega med delovanjem mašine). Jaz sem take stvari svoje leta izpljunil ven kot za šalo samo zdej sem že malo zrjavel, tako da bi moral vprašat moje kolege elektronike, da ne bi jaz to sam pacal predolgo.

če znaš brat in pisat v registre potem je stvar enostavna. LPT port ima 3 naslove (registre): kontrolni, read in data register. vsi 8 bitni. program preko kontrolnega pove zunanji uri naj izpiše uro v data register in nato ti prebereš 8 bitov iz data registra. ker je 8 bitov premalo za datum, ponoviš vajo preko kontrolnega in data registra dokler ne prebereš vseh baytov ki so potrebni za zapis celotne ure.
te potem samo sestaviš in podatek o uri je tukaj. Na tvoji strani je vse zgolj samo v par vrsticah kode igranja s portom in podatki so tu.

bom jaz vprašal če ima kdo kako rešitev glede tega že narjeno da ne predolgo trajalo.

drugače pa, reštev sledenja ure preko neta se mi ne zdi slaba na koncu koncev, samo da bi program:
- opozoru da nisem na netu (oz. bi se priklopu sam)
- da če se ne bi mogel priklopit na net (v primeru težav z ISPjem ali modemom bi opozoru)
- če ne bi dobil arnesa bi pregledal ostale lokacije ali doma ali v tujini.

če mi kdo od elektronikov lahko to izdela poceni (deli za to so itak < 1000 SIT) in hitro se uporabi to varianto, drugače pa preko neta.

bboyspin ::

ce rabis program zato, da ti pove da je glupo cel dan sedeti za racunalnikom, potem pac naprej sedi za racunalnikom in si sam napisi program. Mocno pa ti priporocam, da dosbis kak hobi ki ti bo vsaj priblizno v tako zadovoljstvo kot te bedni komputri ....

Thomas ::

Če je kej neumno, je boyspinov idiotizem. Upam da ga bo kakšne moderator pobrisal, s tole mojo pripombo vred.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

McSpike ::

bboyspin,
če ti jest povem kolk mam jest od teh bednih kompjutrov ga boš spustu v hlače. thomas očitno dobro ve zakaj tukaj gre.

zaenkrat še iščem rešitev z eksterno uro preko porta a če je ne najdem do drugega tedna se bo program naredu kr preko ure preko neta in mogoče za doplačilo kasneje še preko eksterne ure.

kopernik ::

hmm, jaz se z racunalniki ukvarjam ze od zacetka osnovne sole. Odkar pomnim me je zanimalo programiranje, hardver niti ne. In od pridobljenega znanja tudi dobro zivim (sicer moram veliko delati, ampak vseeno). Tebe McSpike pa vseeno ne razumem. Thomasovo sovrazno nastrojenost pa se manj.

McSpike:
mislil sem na tvoj "problem" in ne na tvojo zeljo po spoznavanju delovanja programa (radovednost je vedno pozitivna)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

Thomas ::

Tukaj se pogovarjajo nekaj potencialno zelo interesantnega ... za milijone. Jest se na to tehnologijo ne razumem in sem tako tudi povedal. Sovražnost proti blesavim doneskom nekaterih osebkov, je pa moja okorela lastnost.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

McSpike ::

kopernik, problem ni tako hud kot se nekaterim zdi ampak vseeno dovolj velik da rabim eno brco v rit, ki jo bo precej elegantno izvedel en mali softver. sam ga ne znam napisat ker toliko pač ne znam. zato najamem programerja ki problem reši in ne sprašuje zakaj in kako, se ne poglablja v to zakaj ga rabim, itd. primer zaključen. in vsi živijo srečno do konca svojega življenja. no, pač vsi tisti ki jim program prinese rešitev in pa tisti, ki so zanj pobrali keš.

program upošteva vse možnosti izklopa in je tako natančen, ker:
- sem perfekcionist in želim imeti vse poštimano brez kakih lukenj (četudi jih ne bom iskal)
- si to lahko privoščim

programerja, ki odgovarja zgornjemu profilu sem že najdu in mislim da bova na koncu oba mirno in zadovoljno spala. sem mislu da vas je tukaj več korenjakov ki ustrezate temu profilu, pa nič zato, dovolj je že eden (beri: eden, ki bo pobral keš za svoje znanje) :)

McSpike ::

evo zgleda da sem najdu rešitev za eksterno uro. šla bo v tej (paralelni port) ali tej (serijski port) najbolj elegantni smeri.

DMouse ::

Tako. Program je končan, če je še kak interesent za program, me lahko kontaktira po zasebnih sporočilih :)

Screenshot


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšna se vam zdi tale nova konfiguracija?

Oddelek: Strojna oprema
151007 (863) McSpike
»

Sherana povezava in priklop na net se obnaša čudno

Oddelek: Omrežja in internet
81051 (960) McSpike
»

Imate 5 min. časa, da sesujete Win Xp

Oddelek: Operacijski sistemi
343611 (1731) SkIDiver
»

Intel Maryville i850 in RIMM PC800/512, P4 1,6G... Kaj menite?

Oddelek: Strojna oprema
12813 (702) McSpike
»

Svoja www stran ?

Oddelek: Omrežja in internet
282713 (2220) singular

Več podobnih tem