» »

HD, 4k etc. ter dostopnost takih vsebin

HD, 4k etc. ter dostopnost takih vsebin

Aphanisis ::

Par dni nazaj sem dobil LG OLED55CX. Kar se tiče 4k vsebin je stvar fantastična, ampak kar se tiče HD vsebin in da ne govorim IPTV vsebin od T-2 (RTV SLO, POP TV in ostali 720p programi) pa je stvar porazna, v primerjavi s prikazom slike na našem starem HD televizorju (samsung ue55h6400).

Glede na to, da gledamo doma 80% vsebine, ki je HD ali nižja, se mi zdi da smo z novo tehnologijo naredili korak nazaj v kvaliteti, saj upscaling preprosto ni isto kot ujemanje resolucije prikaza in vsebine. In večja kot je ta razlika, slabša je izkušnja. Skratka... glede na nizko količino vsebine, ki je 4k, se mi zdi, da je nova tehnologija z korakom naprej, dejansko naredila korak nazaj, vse dokler 4k vsebina ne bo postala standard.

Sem edini, ki se tako počuti?

PS: Imamo Netflix s 4k paketom...

Amdforce ::

Ne vem, pri meni hd zgleda super, c8 imam. Non hd kanale pa zelo redko gledamo tako da nevem, lahko imas narobe kalibrirano zadevo, malo poguglaj za nastavitve.

streki ::

Sem podobnega mnenja kot predhodnik.Imam C9,slika tudi na hd super,operater tudi T-2.
Poigraj se z nastavivami slike,boš sigurno zadovoljen. ;)

XS!D3 ::

Tudi jaz nimam težav s kvaliteto TV kanalov na B7 (65"). Seveda ni isto kot 1080p iz BlueRayev kaj šele proper 4K HDR/DV vsebine, še vedno pa tudi HD od Telemacha (kolikor vem je večinoma 1080i) izgleda mnogo bolje, kot na drugih slabših televizorjih iste velikosti. SD kanalov pa res ne gledam, to je pri taki velikosti pač crap na vsakem TVju, če nisi ravno 10m stran :)

mgermo ::

c8 here. HD in višje je slika fantastična, sd je normalno negledljiv.
Pri netflixu je vsaj pri meni bitrate odvisen od časa v dnevu (zasedenost omrežja). Ob 21h mi bo serviral sd in buffering, ob polnoči pa instant 4k.

Nejcos ::

Imam tudi sam lg c8. Lahko kdo posreduje svoje nastavitve za hd kanale? (tv box) Da slucajno kaj ne zamujam.
Je pa res, da so vsi bomboncki vklopljeni, ko kupis tv in normalna slika zgleda zelo cudno oz pohitreno. Tako, da jaz imam vecino zadev izklopljenih

francesw ::

Uporabljam aplikacijo C9 in Cinema HD namesto Netflixa, zagotavlja zelo dobro HD, 4k ločljivost

Aphanisis ::

francesw je izjavil:

Uporabljam aplikacijo C9 in Cinema HD namesto Netflixa, zagotavlja zelo dobro HD, 4k ločljivost


A je to "legit"?

Nejcos ::

francesw je izjavil:

Uporabljam aplikacijo C9 in Cinema HD namesto Netflixa, zagotavlja zelo dobro HD, 4k ločljivost


A ni to apk za android?

krempelj ::

Uporabljam torrent tracker z odlicno izbiro 4k vsebin. Hebes iptv.
Praskam...

DamijanD ::

Hmm Če sta oba TVja iste velikosti in ima eden eno piko veliko za 4 pike v drugem, a ne bi potem 1080p na 4K zaslonu moral zgledati zelo podobno kot na 1080p zaslonu?

tony1 ::

To se zdi logično, ampak ni. Pa ne vem zakaj. Je pa to ratal velik problem, ker so danes vsi, tudi najcenejši televizorji za 200 EUR vsi 4K.

Zdi se, da nek delež televizorjev upscalinga (2k vsebine prikazati na 4k panelu) sploh ne zna narediti niti tako enostavno, da bi 4 piksle jemal kot enega in nato zmaže sliko.

Zanimivo je, da ta problem obstaja tudi v svetu monitorjev, kjer obstaja cela iniciativa, da naj proizvajalci končno začnejo to upoštevati (pixel perfect), kar je še posebej pomembno za igranje starih iger/starih konzol.

Celo na Dellovem 42'' inčnem 4K monitorju se točno vidi, da je slika desktopa v 2k čisto razmazana, šele v 4k pa je ostra kot britev...

DamijanD ::

Možno, da je problem, ker/če so "4K" TVji dejansko UHD

spiceagent11 ::

Hmm Če sta oba TVja iste velikosti in ima eden eno piko veliko za 4 pike v drugem, a ne bi potem 1080p na 4K zaslonu moral zgledati zelo podobno kot na 1080p zaslonu?

No reply to this yet...?

Cveto ::

Imam sicer Philips OLED, a kakor vem, ni nekih silnih razlik. Slika je res lepa, kontrastna, tudi na 1080i, na 720p, še iz DVD-ja (ki ima mislim da 576p) naredi res lepo sliko.

Algoritmi pač naredijo svoje glede ločljivosti, OLED pomaga pri kontrastu... Med 1080p in 4k sicer na 55" niti ni toliko razlike. Je pa orenk razlika, če imaš pravi HDR signal. Trenutno imam testo Apple TV naročnino in ko gledaš kaj od novejših zadev, kar je posneto z Dolby Vision in Atmos, je preskok očiten. Ravno gledam Invasion in ni mi žal niti evra za OLED.

aken ::

Aphanisis je izjavil:

Sem edini, ki se tako počuti?


Ne, seveda ne, ampak glavni problem je, da se zanasas na legalne vsebine, ki probajo maksimizirati profit z minimalnim prenosom. Zrini se na PTP/HD*(se drzim politike, da se jih ne omenja), ze leta ne gledam nic pod 4k. Dokler pa boste na nategunskih iptv vsebinah, pac glejte sranje, ki vam ga ponujajo (5-6 programih, ki vam ponujajo reklame za turisticne destinacije).

Pac "nije zvaka za seljaka". Za vecino uporabnikov je 4k TV popolen idiotizem, saj bojo na njemu gledali v najboljsem primeru, upscalane vsebine :)) Da o 8k sploh niti ne govorim... kupis najdrazji TV potem pa gledas zmazke. Pac ne vem zakaj sploh kupujete drage TVje, ce nimate dostopa do vsebin v enaki kvaliteti, najbrz radi stran mecete denar :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: aken ()

aken ::

Mimogrede, samo kot opozorilo, ko greste v trgovino kupovati TV z najboljso sliko, razni goljufi futrajo TVje, ki bi se jih radi znebili (recimo tiste, ki jih potem kupujejo razni OLED "geniji", kjer je vsebina nepomembna, dokler je ozadje crno :))), z vsebino, ki je v visoki rezoluciji, da izgleda odlicna. Ostale TVje, ki so pa dejansko boljsi pa predvajajo slabso vsebino za idiote, ki ne razumejo kaj kupujejo.

(btw, idioti, ki ste iz te branze, se sploh ne oglasajte, ker vas bom "razsul" na prafaktorje, enako velja za fanboye)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: aken ()

Cveto ::

Ostali TV-ji, ki so boljši kot OLED? Kateri že? Še Samsung je dojel.

Sicer pa to ni tema pogovora. Komur je slika na 7 let starem FHD televozirju, ki nima niti micro dimminga, boljša od enega boljših OLED-ov na trgu, ima težave z očmi, ali pa mu je prodajalec dal gor kaj res slabega.

Videl sem že, ko so (v trgovini z tehnično robo) na televizijah predvajali analogni SD signal iz kabelske (ker bi morali za DVB-C imeti dekoderske kartice).

aken ::

Cveto je izjavil:

Ostali TV-ji, ki so boljši kot OLED? Kateri že? Še Samsung je dojel.


Samsung je dojel samo to, da bo prodal vec TVjev, ce bojo kupci kupovali nove na 3 leta zaradi burn-inov. Zabiti fanboyi pa ste to omogocili. :) Pac kreteni.

Ostali, s sliko, ki je izven laboratorijskih pogojev nelocljiva od OLED (recimo QLED) bomo pa imeli TV naslednjih 10 let z nespremeljivo kvaliteto slike, potem ga bomo pa zamenjali za naslednjo tehnologijo, tisto, brez burn-inov. In, ce ti pokazem QLED TV in OLED brez da vidis znamko in ne bosta en ob drugem, ju ne bos sposoben razlikovat - razen cez 3 leta, ko bo na oledu jasno viden burn-in.

Fanboyi, le kupujte jajca... ofce je treba ostrici.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: aken ()

Cveto ::

Ok, si se izkazal kot Q-led fanboy. Gremo raje nazaj na vsebine.

aken ::

Cveto je izjavil:

Ok, si se izkazal kot Q-led fanboy. Gremo raje nazaj na vsebine.

Ne, samo nisem fan tega, da bi kupoval tovarniske napake. Mi je cisto vseeno za tehnologijo, samo, ce vrzem za TV 2k+ eurov, ima da zdrzi vsaj 10 let. Vecina oled fanbojev ne bo imela te srece, sploh ker ste na pol slepi in burninov sploh ne zaznavate :)). Pac ste se pustili nategniti prodajalcem in fanboyem, zdaj ste pa prevec zaverovani v svojo narcisoidnost, da bi priznali napako.

Glede vsebine sem pa tudi ze vse razlozil: 4k vsebine na legalno placljivih kanalih skoraj ni. Pa tudi na jajcih od partisa in mojblinka ne. Ce ste sposobni zlesti do strani tipa PTP in HD*, potem kupujte 4k televizije, lahko tudi 8k - ce ste seveda sposobni vzdrzevati ratio :)). Ce pa ne, pac buljite 720p vsebine upscalane na panelih, ki jih ne morete nafutrati z dovolj kvalitetno vsebino. Uuuu, ste cool, da imate 4k/8k TV, na njem pa gledate razpacano 720p sliko, ki bi izgledala enako dobro, ce ne se bolje na pol cenejsih televizorjih. Za vas morda cool, zame pa ste salabajzerji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: aken ()

Sparkxl ::

Jaz kabelske sploh več ne gledam, ker mi je enostavno perverznost da v letu 2021, ko imamo vsi tvje vsaj 55" diagonalo, HD prodajajo kot napredno tehnologijo. Da se o vsebinah niti ne pogovarjamo.
Gledam še samo youtube in netflix, tam je večina v 4k

lilasmith6 ::

Gledam še samo youtube in netflix, tam je večina v 4k :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LG OLED C1 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11219482 (3211) TR52

Več podobnih tem