» »

Nadzorovanje printerja

Nadzorovanje printerja

atasmrk ::

Zdravo.

Zanima me, ce mi lahko pomagate pri pisanju programa, ki bi pred vsakim printanjem avtorja printanja povprasal po uporabniskem imenu, geslu, nakar bi program dovolil printanje, ali pa tudi ne.

Problem je, ker ne vem kako zaceti. Imam sicer nekaj idej, pa se mi vse zdijo tako blazna znanost, da je joj. Kaj mi je torej prislo na misel?

1. Da bi sam napisal nov gonilnik za printer. Mi ni cisto nic vsec, ker kokr sem gledal na MSDN, ni tko zlo tezko, sigurn pa ne bom nkol ujel gonilnikov od proizvajalca. Da bi pa z zelo osnovnimi nastavitvami tiskal in morebiti ne v fontih, pa nebi blo nobenmu vsec.

2. Da bi sam napisal nov spooler. Mi tud ni vsec. spooler, ce sm MSDN prav razumu, laufa skoz in obdeluje vse kar se printanja tice. Mnogo prostora za napake in jezo uporabnikov.

3. Da bi napisov programcic, ki pregleduje, ali se kaj printa, in temu primerno ukrepal. Tole mi je najbolj vsec. Se pa pojavijo drugi problemi. Kako preverjati, ali se kaj printa, kako printanje prekiniti, kako printanje preklicati, ali se da steti naprintane strani... Sicer sem ze prisel na nekaj idej in sicer:
3.1 da se nekaj printa, bi se dalo realizirati na nekaj nacinov. Ali bi pregledoval System direktorij, ce se je ustvaril kak EMF fajl (sem spooler zapise vse, kar je treba o printanju dokumenta vedeti), ali bi pregledoval spooler direktno, ali pa bi gledal na port, kamor je printer prikljucen.
3.2 Glede prekinjanja in preklicovanja se da z nekimi funkcijami take zadeve od spoolerja zahtevati.

4. Da bi en tak program nabavil. Sem bil nad enim programom zelo navdusen, pa je licenca 800 evrov. Scer bi se ga dal skrekat... Ce vse drugo odpove, bom izpeljal to varianto.

Najvecji problem je v tem, ker ne vem, kje zacet. Sej k bo zadeva enkrat zalaufala, pol se ni za bat, da nebi do konca prpelov, ampak zacetek je tezek. Ce se vam kaj sanja o katerem koli problemu, prosim, pomagajte. Ce se vam zdi pa tole prelahko, pol pa se en oreh. Kaj pa ce je printer prkloplen direktno na mrezo?

ToniT ::

Nekako je vse to, kar si napisal že vgrajeno v Win 2000 in višje, samo nastaviti je treba.

atasmrk ::

Iskal sem te mastavitve, pa jih nisem nasel. Ce mi lahko, ToniT, poves, kje tocno se jih najde, ti bom zelo hvalezen. Me pa grize crv dvoma. Obcutek imam, da bo Windowsovo omejevanje temeljilo na uporabnikih, ki so narejeni za windowse. Jaz bi to rad naredil neodvisno od Windowsovih uporabnikov.

Pa da mi navte rekl, da tega nobeden u Sloveniji nebi znal naredit. Glavni slovenski forum za racunalnistvo, pa da gor nebi bilo mozganckota, ki se je s tem ze ukvarjal.

darkolord ::

za APIji se da sigurno zacasno ustaviti printanje... pregledujes uni system folder ce je kak nov spool, pol pa ustavis printanje dokler uporabnik ne napise pravega gesla... priblzno v tem stilu ;)

ToniT ::

V Windows 2k se da nastaviti več printerjev za en print device (printer pomeni gonilnik, print device pa fizični printer). Tem printerjem lahko nastaviš prioriteto in čas, kdaj so dosegljivi. Prioriteta pomeni, ali bo printer začel tiskati takoj, ali bo počakal na konec tiskanja durgega dokumenta itd.... Seveda lahko za vsak tak printer nastaviš, kdo ga lahko uporablja, kdo lahko upravlja s spoolerjem itd...

Če rabiš še več informacij, pa napiši - obljubim, da bom poskušal odgovoriti prej, kot zdaj.

atasmrk ::

Ej, Toni, zdejle bi te pa rabu. Najdu sm, kje bi te nastavitve mogle bit. Ce gre verjet windows podpori se to nastavlja v Printer -> lastnosti -> varnost. Samo tega zavihka pr men ni. So samo splosno, skupna raba, vrata in dodatno. O kaki varnosti ne duha ne sluha. Mamo pa WinXP poslovenjeno professional izvedbo. Mrbit ves, kje bi bil problem?

Person ::

V raziskovalcu:
Orodja -> Možnosti mape... -> Pogled

Pol pa odstrani kljukico pri: "Uporabi preprosto skupno rabo datotek".

Pa daš uporabi in potem se ti čudežno prikaže jeziček varnost :)
enako je s skupno rabo datotek... dobiš tud nove možnosti.

Kje se pa dodajajo kode in različni uporabniki pa (še) ne vem.
Let's make something useful!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Person ()

ToniT ::

Kdo lahko upravlja s printerjem, se določa v zavihku security (varnost), kako priti do tega, je povedal DJ, kdaj bo tiskalnik na voljo, pa se določa v zavihku advanced (dodatno).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Canon in skeniraj v mapo, SMB tezava

Oddelek: Omrežja in internet
101008 (723) mat xxl
»

Problem s printerjem

Oddelek: Pomoč in nasveti
91549 (1318) rescue112
»

Printanje

Oddelek: Strojna oprema
8964 (863) 5er-->
»

Printer rabi 100 let, da stvar naprinta

Oddelek: Pomoč in nasveti
101349 (1130) Matthew
»

Cheap-Ass tiskalnik

Oddelek: Kaj kupiti
433782 (3206) TheJack

Več podobnih tem