» »

kripto splošna debata

kripto splošna debata

Temo vidijo: vsi
««
1562 / 1564
»»

Špricer ::

tilio je izjavil:

hamez66 je izjavil:

Špricer je izjavil:

Vidite kaj si misli frizerka in povprečen kripto vlagatelj v vaše jebene tehnologije s katerimi se prepucavate? Nič. Samo vir p n d. Rug pulz, zgleda ljudi ki se jih lahko nategne še ni zmanjkalo.

Grafi prvih 100 coinov so v prostem padu. Ljudje vsi prodajajo assette in zavijajo denar v štrumpa...hahahahahaha

Nekdo bo postal milijonar, zadnji v piramidi pa bagholderji. Lepo je spremljati s kokicami to tragikomedijo

Še boljše je šteti profite. Da je bitcoin ponzi, poslušamo že dolgo. Ampak ni ponzi. Pokojninski sistem je ponzi.

Pokojninski sitem vlaga v različne finančne instrumente, ki imajo podlago v ekonomiji. BTC je pa upanje, da bo nekdo kupil za tabo in mu bo zato vrednost zrastla. Pa imam rad BTC, ker je zaslužen za celotno novo industrijo. Kar ga razlikuje od drugih je vera. In vera se lahko razmeroma hitro spremeni, če začnejo enkrat veliki igralci spreminjat pripoved. Predstavljaj si, da začenjo vsi influencerji, skladi itd govorit, da BTC nima ekonomske vrednosti je boljši nek chain, na katerem se gradi "gospodarstvo/aplikacije/storitve".

Čakaj malo. Ali nas ne prepričuje zavarovalničar Merlin da je xrp BTC killer? Pa še vedno ni padlo:))

Tody je izjavil:

Špricers res si tečen. Kakšen prosti pad ti vidiš...

coini padajo

coini padajo

https://ibb.co/Lzz7fcN

Malo obrni grafe...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Špricer ()

Tody ::

tilio vrjameš v pravljice! Pokojninski sistem je ena velika pravljica, da se kupuje obveznice in delnice in da se strokovno rokuje z denarjem in oh in sploh... Če bi le vedel kam vse te miljarde izginejo... Potem pa rečejo smola pač taka je bila ekonomija, zdej pa delajte do 70 leta ker itak nimamo denarja za vas.

A bo tko bolje

bolje?

bolje?

https://ibb.co/r6Sfzhq

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tody ()

Tody je izjavil:

tilio vrjameš v pravljice! Pokojninski sistem je ena velika pravljica, da se kupuje obveznice in delnice in da se strokovno rokuje z denarjem in oh in sploh... Če bi le vedel kam vse te miljarde izginejo... Potem pa rečejo smola pač taka je bila ekonomija, zdej pa delajte do 70 leta ker itak nimamo denarja za vas.

A bo tko bolje

bolje?

bolje?

Bravo. Si se spametoval.

tilio ::

Tody je izjavil:

Ne delajo optimalno, to verjamem. Ampak kot si rekel so vloženi v gospodarstvo, ki ima realno podlago. BTC na daljši rok ne more funkcionirati. Funkcionira samo do trenutka, ko pritekajo nova vplačila. BTC holderji predvidevajo, da se bo BTC ves čas kupoval in mu cena rastla. Na neki točki se bo to nehalo. A misliš, da bodo ljudje, ki imajo $1000 še vlagali, če ne bo 10x, 100x? Zato pa Trump coin in podobno sranje cveti, ker degeni mečejo denar tja v upanju 50-100x. In ta ista usoda čaka ne neki točki BTC. Mogoče bo še 15 let delal dobro ampak vidimo že vse cikle, da se rast upočasnjuje. Ja, so teorije o superciklu itd... ampak vse to je špekulacija.

musicfreak ::

Tody je izjavil:

coini padajo

coini padajo

kako se vam da temu trolu odgovarjat, ce pa vas samo podjebava cel cas

musicfreak je izjavil:

Tody je izjavil:

coini padajo

coini padajo

kako se vam da temu trolu odgovarjat, ce pa vas samo podjebava cel cas

Spet nekdo s 1000 Nicki. Rossi si to ti ali Bog? Kje so neresnice? Čisto vse so kopije dejstev s spletnih strani. Če pa imaš kako TA pa ven z njo, sicer se poberi. Nimaš nič konstruktivnega za napisati.

Še par besed o pokvarjenosti kripto igralcev. Če želiš, da te velike borze listajo moraš načeloma plačat in to se šteje v milijonih. Npr, influencerji govorijo kako ima Cardano premalo userjev ampak njihovih projektov velike borze nočejo listat, če ne plačajo ali če ni veliko userjev. Nekateri projekti so še relativno majhni in si ne morejo privoščiti listinga. Tudi en največji projektov memecoin snek, ki ima tržno vrednost $430M in jo je dosegel organsko, izolirano od borz - vglavnem bolj na DEXih, ne pride za njih v poštev. Ker Cardano fundacija, ne igra tako kot Solana fundacija, ki vse podplačuje (ni naključje da je FTX držal toliko Solane) imajo tudi več listingov.

Pred 3,4 leti je Cardano govoril s Circlom, da bi implementirali USDC na Cardano. Takrat Cardano še ni imel smart contractov in določenih funkcionalnosti, kot je npr možnost, da zamrznejo kovanec (to je stvar implementacije posameznega tokena in ne vseh tokenov na Cardanu). Danes se govori, da je cena za Circle cca $20M. Cardano je en redkih projektov, ki raste organsko, vse ostalo je pay to play.

Pay to play čaka vse chaine, ki delajo pošteno in niso napumpani s strani VC-jev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tilio ()

hamez66 ::

tilio je izjavil:

hamez66 je izjavil:

Špricer je izjavil:

Vidite kaj si misli frizerka in povprečen kripto vlagatelj v vaše jebene tehnologije s katerimi se prepucavate? Nič. Samo vir p n d. Rug pulz, zgleda ljudi ki se jih lahko nategne še ni zmanjkalo.

Grafi prvih 100 coinov so v prostem padu. Ljudje vsi prodajajo assette in zavijajo denar v štrumpa...hahahahahaha

Nekdo bo postal milijonar, zadnji v piramidi pa bagholderji. Lepo je spremljati s kokicami to tragikomedijo

Še boljše je šteti profite. Da je bitcoin ponzi, poslušamo že dolgo. Ampak ni ponzi. Pokojninski sistem je ponzi.

Pokojninski sitem vlaga v različne finančne instrumente, ki imajo podlago v ekonomiji. BTC je pa upanje, da bo nekdo kupil za tabo in mu bo zato vrednost zrastla. Pa imam rad BTC, ker je zaslužen za celotno novo industrijo. Kar ga razlikuje od drugih je vera. In vera se lahko razmeroma hitro spremeni, če začnejo enkrat veliki igralci spreminjat pripoved. Predstavljaj si, da začenjo vsi influencerji, skladi itd govorit, da BTC nima ekonomske vrednosti je boljši nek chain, na katerem se gradi "gospodarstvo/aplikacije/storitve". Povsem možen scenarij je, da bodo zdaj posrkali ves retail denar v BTC (tako kot v Trump coinu) in potem z njim kupovali ostale PoS sisteme, ki jih bodo lažje obvladovali. Retail bo pa spet pušil, ker ne bo imel nobene besede pri razvoju in svoji prihodnosti. Imel bo pa nov avto. O, to pa! Pa teden počitnic v Dubaju.

Pokojninski sistem je druga tema, tako da ne bom o tem. Bom pa o kriptu:

Če kje zmaguje retail, je to v kriptu. Dolgo smo rudarili poceni coine, inštitucije, države, skladi, etfji - pa šele zdaj vlagajo oz ne prav dolgo.

hamez66 je izjavil:

Če kje zmaguje retail, je to v kriptu. Dolgo smo rudarili poceni coine, inštitucije, države, skladi, etfji - pa šele zdaj vlagajo oz ne prav dolgo.

Se strinjam. Mali človek ima kljub vsemu tu neke možnosti, ki jih v običajnem svetu nima.

Seveda vlagajo šele zdaj. Saj če bi na začetku bi dobili odpoved. Tisti early adopterji so več riskirali in bodo tudi več profitirali načeloma - če znajo hodlat in nimajo preveč slabih tradeov.

Spomnim se pokra izpred cca 20 let. Ovce so začele igrat online poker in si jih lahko obiral do onemoglosti. v roku nekaj let je prišlo v igro toliko dobrih playerjev, da se je okno za hiter zaslužek hitro zaprlo.

Se spomnim pokra ja. Sem preigral več kot 2 miljona handov, moja uspešnost pri all inih je bila 20% pod EV life long. Vse skupaj sem bil nekaj jurčkov v plusu. Sem bil zraven zelo hitro, ko se je še dalo dobro služit, samo meni ni uspelo. 2 kolega sta dobro zaslužila, en matematik, drugi ekonomist. Ekonomist je potem "zaradil" oz ogromno pokasiral v kriptu, matematik se pa ni spravil v kripto vode.

Sej pač slučaj, ampak oba, ki ju osebno poznam in sta dobro naredila v kriptu, sta ekonomista po izobrazbi, oba vodita svojo firmo, oba še delata kljub dobremu zaslužku. Vem malo offtopic, ampak mogoče ljubljanska ekonomska fakulteta ni tako napačna.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hamez66 ()

To o btc je zmotno. Tako kot bi rekel da zlato ne bo nic vec vredno. Zakaj ga ljudje se kar kupujejo? In zakaj ga prodajajo?

GodoBoy ::

A Melania pa ne bo noben kupil? To da moon.

melaniameme.com

https://x.com/MELANIATRUMP/status/18810...

LeQuack ::

Trump live event, kjer bo shillal svoj coin, če hoče kdo gledat

" Donald Trump holds a victory rally on inauguration eve "
Quack !

Tody je izjavil:

To o btc je zmotno. Tako kot bi rekel da zlato ne bo nic vec vredno. Zakaj ga ljudje se kar kupujejo? In zakaj ga prodajajo?

Ljudje trgujejo z zlatom, ker se z vsako dobrino-surovino lahko trguje. Ampak je dokaj stabilno glede na ostale trgovalne inštrumente.

BTC je zanimiv zato, ker se hitro širi in cena raste. Obstjajo konkurenčni protokoli, ki zmorejo več. Torej razlog, da ljudje uporabljajo BTC je samo to, da je prvi in zato bolj znan. Kaj se zgodi, ko se za ekspanzija uporabnikov zmanjša in ko nagrade v nekaj ciklih dovolj padejo in BTC recimo ne bo več delal 2x, 5x ampak samo še 0.03x/letno? To kar vemo danes o feejih ni vzdržno za omrežje in če ni vzdržno je samo še korak do tega da se začne vrtinec navzdol - v obratni smeri kot gre zdaj gor. Po enem bullrunu bo zadeva padla in nekaj ljudi bo kupovalo po nizki ceni in se pripralvljalo na naslednji bullrun, ki ga ne bo. Vprašanje je samo kdaj bo začel trg to vračunavat to zgodbo, ker vemo, da trg prehiteva dejansko stanje. Za zdaj je še vse OK. Ker sam ne vem kdaj se bo zgodilo ampak verjamem, da se bo iščem chaine, ki imajo zmogljivost, da se na njih gradi ekonomija in lahko počnejo vse kar BTC in to bolje.

Torej, da povzamem. Zame so problem fee-ji + manjše nagrade za minerje. Če bi to bilo rešeno potem bi BTC lahko užival status digitalnega hranilca vrednosti v neskončnost verjetno.

Seveda, lahko se motim. Samo razmišljam. :-)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tilio ()

GodoBoy je izjavil:

melaniameme.com

Malo si prepozen. Je šlo v 3 urah za 9000% gor. 1 Trump za 2 Melania. Kaj sem vam napovedal? Degeneriran market

GodoBoy je izjavil:

melaniameme.com

Is this real life?
Quack !

mr_chai ::

Je ja. Odtrgano. Idiokracija.

Tody je izjavil:

A bo tko bolje

bolje?

bolje?

Res odlično. Si končno našel pravo sliko. Res je umetnina ta rdeč dildo. Do kod še huda korekcija?

endelin ::

Na dan inavgruacije konec bullruna?:))

Btc ni dosegel athja kljub lepemu bullu prejšnji teden.
Je to to za ta cikel kar se btcja tiče?:O

Uffff tudi xrp pod 3usd;(( iskreno sem mislil da bo prebil med 3.5-4.0 prejšnji teden po siloviti rasti

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Ves denar je šel v Trumo in Melania coine.
Quack !

johnnyyy ::

endelin je izjavil:

Uffff tudi xrp pod 3usd;(( iskreno sem mislil da bo prebil med 3.5-4.0 prejšnji teden po siloviti rasti

Po navadi je bull zaključil s precej višjimi vrednostmi (glede na ATH iz prejšnjega runa), zadnja faza pa je bila rast altov in s tem padec BTC dominance.

To da ni dosegel ATH ni nič novega, ni bilo prvič ni mislim da ni bilo zadnjič. RSI se je lepo zresetiral, MA so se popravile tako da sedaj smo lahko v fazi kjer se čaka na nov skok.

dvince ::

kaj ga dela BTC, dobro da nisem prodal ponoči:)

A je kakšen Solana user tu, da pove iz prve roke kako se chain drži?

Po 9 uri pa pobiranje dobičkov in doomsday. Nekdo se je moral zbuditi z mokrimi spodnjicami zjutraj. Vsak si želi da ni to on.

tilio je izjavil:

Kot vedno za en k...c. pade dol transakcija pa čakaš na te njihove teoretične tps

Zgodovina sprememb…

Fear in greed Index je 76. Počasi bomo na overbought. Držite se za denarnice tudi Gold wallete. Kmalu gre vse navzdol

endelin je izjavil:

Zavarovalničar ima support na 0,4...no jaz pa na 0

Zgodovina sprememb…

tilio je izjavil:

Da ne boš mislil da lažem. Verniki so zaslepljeni.

https://statusgator.com/services/solana

Špricer je izjavil:

tilio je izjavil:

Da ne boš mislil da lažem. Verniki so zaslepljeni.

https://statusgator.com/services/solana

Solana je zame itak poden. Inflacijski chain, slab token distribution, fake trades, fake volume, wash trading, meme coins, failed transactions, paying for failed transactions, centralized, expensive to run, up/down in vse to skupaj promotano s strani VCjev, da sleče retailu še gate. V bistvu je Solana meme coin. Parodija na blockchain tech.

A kdo ve ali se na Solani gradi kak resen projekt kot je DePIN ali RWA? Me zanima ali katera firma presoja, da se splača prihodnost gradit na Solani.

matic492 ::

Jaz sem včeri hotel kupit en Melania meme coin, ker je pumpal (ne ta official), pa mi vsaj 10x trade ni šel skozi. Potem sem probal različne poole, na koncu mi je na nekem jupitru šel skozi, ampak zgubu sem potencial 10x profita zarad tega, ker mi prvi trejdi niso šli skozi.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

matic492 je izjavil:

Jaz sem včeri hotel kupit en Melania meme coin, ker je pumpal (ne ta official), pa mi vsaj 10x trade ni šel skozi. Potem sem probal različne poole, na koncu mi je na nekem jupitru šel skozi, ampak zgubu sem potencial 10x profita zarad tega, ker mi prvi trejdi niso šli skozi.

Tvoja izkušnja je v skladu s tem uporabnikom.

Kripto ::

Kolikor vem ima Solana polno bugov, izpadov, sumljivo visoko število transakcij, neskončno število kovančkov, pumpa se jo zaradi meme kovančkov na Solani...FTX je poln Solana kovančkov.
Wealth is mindset!

johnnyyy ::

matic492 je izjavil:

To me spominja na čas MTGox-a. Takrat smo si nastavljali buy orderje na nože in enkrat se je izvedlo, velikokrat pa tudi ne. Najhuje pa je bilo pri poku balona, ko se niti sell orderji niso izvedli in je cela borza pokleknila.

kakob ::

solana

Nobody goes there anymore, it's too crowded.
Never take a financial advice from someone who works for a living.

Pride tudi BaronCoin?

kakob: welcome back:D:D8-)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

endelin je izjavil:

Pride tudi BaronCoin?

kakob: welcome back:D:D8-)

Dober zaključek bi bil, če bi še Stormy Daniels izdala svojega. To bi bilo bolj na mestu kot, da ga izda predsednik najvplivnejše države na svetu.

Dejmo ljudje, frizerke in degeni, če imate še denar, TRUMP vas čaka!
Dokler vsi degeni ne bankrotirajo se trg ne more premaknit na bolje. Rabimo čistko! Bo boleča ampak potem bo posijalo sonce za tiste, ki preživijo armagedon.

tilio je izjavil:

Dejmo ljudje, frizerke in degeni, če imate še denar, TRUMP vas čaka!
Dokler vsi degeni ne bankrotirajo se trg ne more premaknit na bolje. Rabimo čistko! Bo boleča ampak potem bo posijalo sonce za tiste, ki preživijo armagedon.

To je nova realnost kripta, tudi internet je bil včasih bolj resen in si rabil znanje za uporabljat, zdaj pač več ne.
Quack !

Grimnir3 ::

Grimnir3 je izjavil:

Zdej bo šel btc na 200k k pride Trump v pisarno.

endelin je izjavil:

Kaj mislite da bo
[ ] bullrun veselica do 20.1.
[ ] bullrun veselica do 19.1.
[ ] bullrun do konca četrtletja
[ ] crash do 21.1
???

Bullrun do konca četrtletja.

Sem vam rekel!

Kako visoko bo pumpnilo in kako globoko bo dumpnilo?
Wealth is mindset!

Technics ::

...in pol je kripto scam,ko jih 99% puši na meme shitih,ko jih oberejo do kosti. Brez sniping botov in SL nimate tu kaj iskat ,ker vas bodo pojedli žive za predjed.:}}

Grimnir3 ::

Kripto je izjavil:

Kako visoko bo pumpnilo in kako globoko bo dumpnilo?

Nimam pojma.
Posvetujte se s svojin pohlepom koliko ste pripravljeni tvegat.

Sicer pa DCA.

Lahko pa tudi YOLO, težko rečem.

YOLO all the waaaay!

Konec je. Lepo pada...

A je kdo od vas rudaril PI coin in a se je to dalo oz se da konvertirati v keš?

Na coinmarketcap piše:

Please note that mainnet has not launched yet and the price displayed below for certain exchanges reflects the value of the IOUs and it may not be transferable across exchanges. Read more and DYOR.

https://coinmarketcap.com/currencies/pi...

Na binancah pa:

https://www.binance.com/en/square/post/...

Tako da verjetno se da?? Sprašujem za kolega, ima za nekaj tisočakov teh PIjev, če bi se jih dalo prodati.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hamez66 ()

No, sva ugotovila, da so njegovi coini zaklenjeni do oktobra 2027, tako da itak ne more nič naredit.

Shait ::

Zelo žalostno in predvsem zelo slabo za kripto, da je Trump začel svoj pohod z največjo kripto prevaro. Sedaj smo na poti najslabšega scenarija.

Kako si je napolnil denarnico
https://x.com/bubblemaps/status/1880674...
Vse zato da je takoj kupil ETH
https://x.com/cointelegraph/status/1881...

Žalostno da kupci niso takoj opazili da je to nateg tisočletja ker butl gre kupit MEME ki nima niti 20% MC

Pa še malo drugih....
https://x.com/kobeissiletter/status/188...
https://x.com/bubblemaps/status/1881094...
https://x.com/bubblemaps/status/1881097...

Hvala bogu za varovalke :)

Lahko morebitna razglasitev izrednih razmer crashne kripto danes? ;((

Ko je Trump rekel da bo naredil crypto reserve, ljudje niso vedeli da bo v rezervni njegov coin.
Quack !

LeQuack je izjavil:

Ko je Trump rekel da bo naredil crypto reserve, ljudje niso vedeli da bo v rezervni njegov coin.

Nekako logično je...TRUMP tower, TRUMP avion... V tem času temu sledi TRUMP coin.
Wealth is mindset!

Shait je izjavil:

Zelo žalostno in predvsem zelo slabo za kripto, da je Trump začel svoj pohod z največjo kripto prevaro. Sedaj smo na poti najslabšega scenarija.

Ja, slabo in dobro za kripto.
- Trump je zdaj poslal signal vsem, da lahko startajo svoje meme coine in jih nihče ne bo preganjal (glasbeniki, igralci, športniki,...vsakdo, ki ima publiko)
- Kripto adoption bo dobil novega vetra v jadra, ker bodo ti ljudje pritegnili novo publiko v kripto
- Ogromno degenov bo izgubilo denar, ki se bo kanaliziral k bolj pametnim (glasbenikom, športnikom, igralcem, ...). Ti bodo v pametnejše projekte kot so meme coini (Tako kot Trump v ETH). Spet bo denar razporejen tako kot je že danes v svetu in kot mora biti: Pametni bodo imeli več. Neumni in lahkoverni pa manj. Tako pač je.

Mislim, da bear marketa še lep čas ne bo (če ne bo kakšnim makroekonomskih ali globalnih fuckupov).

Lepa korekcija vseh altov. Vsi bomo izgubili. Samo kiti in Trump profitirajo. Konec je. Se vidimo 2027 ko odklenejo shitcoine. Bear market se bliža glede na RSI. Vse je overbought.

Donald Trump v prvem govoru: Vsi nam bodo zavidali

Hahaha.

Na južni meji bo razglasil izredne razmere.

Zgodovina sprememb…

««
1562 / 1564
»»