» »

kripto splošna debata

kripto splošna debata

Temo vidijo: vsi
««
1581 / 1581
»
»»

Vanquish ::

Špricer je izjavil:

Vanquish je izjavil:

Zakaj v eno pises o dnevnih transakcijah prodajanju skozi ves cas?

Jaz kupujem redko, prodajam pa se bolj redko.

Po tvoji logiki je dejavnost tudi to, da vsak mesec nakazes v investicijske sklade :D

Od investicijskih skladov plačaš 25% davek.

Kar nima veze, ko govorimo o dejavnosti. Kaj so kvalifikatorni elementi, da ti lahko nekaj definirajo kot dejavnost?

Drmr ::

Heh vidim da je (kot ponavadi) precej negativizma, kar je dober znak, da je potrebno nakupovat :D. Tudi fear index je zelo nizko. Jst sem mnenja, da bo do konca leta padel se nov ATH BTCja.
Ze nekaj casa imam vec ali manj vse v stabelih tako da sem zadnje dni naredil nekaj nakupov.
Ne upam pa it ravno all in, se vedno je seveda mozno da je to to od bulla in da gremo dol. Bomo videli.

Špricer ::

Drmr je izjavil:

Heh vidim da je (kot ponavadi) precej negativizma, kar je dober znak, da je potrebno nakupovat :D. Tudi fear index je zelo nizko. Jst sem mnenja, da bo do konca leta padel se nov ATH BTCja.
Ze nekaj casa imam vec ali manj vse v stabelih tako da sem zadnje dni naredil nekaj nakupov.
Ne upam pa it ravno all in, se vedno je seveda mozno da je to to od bulla in da gremo dol. Bomo videli.

Haha spet smo v zelenem. Do jutri, ko boš z dca jem hranil exit liquidity. Tu kar ulovi nože s krvavimi rokami...

Vanquish je izjavil:

ne, niti malo sarkazma ampak dejansko - buy the dip. Prvi nakup je bil na 100% visji ceni kot je bil najnizji nakup par dni nazaj. Povprecna cena nakupa pa je taksna, da sem s to ceno sedaj ze v plusu.

ps: kar se pa mojega nicka tice pa bi ti predlagal, da si ga prvo prevedes preden bedarije pises ...

vanished; vanishing; vanishes
Synonyms of vanish
intransitive verb

1
a
: to pass quickly from sight : disappear
b
: to pass completely from existence
2
: to assume the value zero

Nula si. Nula koma jozef.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Špricer ()

Špricer ::

Še 12 ur potem pa azijski skalp, zjutraj ob 9 pa evropski skalp. V kolikor se to zgodi do 74000. grem spet 70 eur v short do 65000.

IgorCardanof ::

7 marca ima Trump kripto konferenco v beli hisi. Po mojem mnenju bo do takrat okej market.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Kripto ::

Zelo lepa vertikala...
Wealth is mindset!

Caracas ::

Donald J. Trump @realDonaldTrump
A U.S. Crypto Reserve will elevate this critical industry after years of corrupt attacks by the Biden Administration, which is why my Executive Order on Digital Assets directed the Presidential Working Group to move forward on a Crypto Strategic Reserve that includes |XRP SOL, and ADA. I will make sure the U.S. is the Crypto Capital of the World. We are MAKING AMERICA GREAT AGAIN!

endelin ::

Mi lahko nekdo razloži današnji graf za litecoin od 16:20 naprej ta push iznenada za nekaj usd gor?:))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

IgorCardanof ::

Nobenega od ADA/XRP/SOL nimam. Nooo.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

DarwiN ::

Hah, Trump z enim lažnjivim tvitom zaslužil milijone? \o/
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Caracas ::

Naučimo se slovensko. Lažnivi in ne lažnjivi.

dvince ::

kaj naredi en twit od Trumpa:) Kje ste zdaj vsi shorterji?:)

BladE_ ::

Špricer je izjavil:

Še 12 ur potem pa azijski skalp, zjutraj ob 9 pa evropski skalp. V kolikor se to zgodi do 74000. grem spet 70 eur v short do 65000.

Sej ne vem amapak naj bi padlo za 10k+ ponoči? LOL kr neki... kje je 200k+, pa XRP 1000+ :D
Akcija - Reakcija

sivistol ::

nč bat sam short squeze

kriptobog ::

IgorCardanof je izjavil:

Nobenega od ADA/XRP/SOL nimam. Nooo.

Seveda, ker ne poslusas. ;)

Zdaj je morda priložnost za pobrati profite od bitcoina, XRP...za zamudnike.
Wealth is mindset!

Ampak keri scam je ta kripto ej.. Na tem primeru se še enkrat več lepo vidi. Poleg scamov v pravem pomenu besede je tudi orodje za manipuliranje trga s strani najvplivnejših ljudi. Se pravi Američanov, preostali svet igra vlogo ovc za striženje.

Kar se je tu verjetno zgodilo je, da so Trump in njegovi handlerji pred časom identificirali te tri altcoine (seveda shitcoine, ker na BTCju ne moreš kar tako podvojiti vložka (pustmo zdaj vzvode)), jih začeli akumulirat in zdaj je načrtovano sledil ta tvit, ki jim je verjetno prinesel morda celo milijarde.. No, seveda ko se odločijo prodati, bo cena padla kot kamen. Neke vrste hit and run oziroma rug pull, podobno kot je v preteklosti v manjšem obsegu testiral nazi Elon z dogecoinom.

In to vajo bodo zdaj v času Trumpove administracije ponavljali na vsake toliko časa, maksimalno manipulirali cene, ostrigli praktično celi svet, potem leta 2028 pa bo Trump uletel pred kamere in napovedal vojno kriptu, še prej pa bo seveda stisnil SHORT.:)). Game over. Kripto je namreč slaba novica za dolar in na tak način mu bodo pošteno porezali krila.

Ali pa se motim? We'll see. ;)

Pa nedeljo je prasica izbral za ta nateg. Ker so vse ovce doma in imajo čas za kriptonakupe.. Tudi ravno ob pravi uri je prišel ta njegov tvit. V ZDA je trenutno jutro, v Evropi pa popoldan.. Imajo vsi čas za nakupe. :D

immortan ::

100% market manipulation

18Jerry18 ::

ni drugega...

Baja ::

ma to je za wall street malo market napumpo, da bodo lahk jutri drago prodajali.

legendary ::

Se strinjam, da je market manipulation. Je pa izbral najbolj ugoden trenutek za rajo. Jutri pričakujem nadaljevanje pumpanja, ko pride še azijski trg in nato še etf-ji.

tilio ::

Presenečen sem, da so vključili XRP, ADA in SOL v rezerve. Mislil sem, da razen BTC-ja bo drugim trda predla. So si pa te tri valute fundametalno zelo različne. Samo ena je resnično decentralizirana in zaradi te narave si nisem predstavljal, da bo vključena v rezerve, ker vemo, da politika želi kontrolo. Mogoče pa je ravno ta raznolikost razlog. Bomo videli v kakšnem razmerju jih bodo vklučevali. To pojasni močne nakupe whaleov v zadnjem tednu.

Kakorkoli, govorim vam že ves čas, da ima Cardano dobre temelje in Charlsa, ki je lezel v politiko že od lanskega poletja. To je trenutek, ko lahko rečem: I told you so.

EDIT: Tisti, ki govorite o manipulaciji. Včeraj zvečer je Trump imel sestanek na kripto temo. Predstavljam si, da je objavil danes, ker dlje kot bi čakal, dlje bi tisti, ki so bili blizu tem novicam lahko izkoriščali položaj. Že tako so ga.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tilio ()

tilio je izjavil:

Presenečen sem, da so vključili XRP, ADA in SOL v rezerve. Mislil sem, da razen BTC-ja bo drugim trda predla. So si pa te tri valute fundametalno zelo različne. Samo ena je resnično decentralizirana in zaradi te narave si nisem predstavljal, da bo vključena v rezerve, ker vemo, da politika želi kontrolo. Mogoče pa je ravno ta raznolikost razlog. Bomo videli v kakšnem razmerju jih bodo vklučevali. To pojasni močne nakupe whaleov v zadnjem tednu.

Kakorkoli, govorim vam že ves čas, da ima Cardano dobre temelje in Charlsa, ki je lezel v politiko že od lanskega poletja. To je trenutek, ko lahko rečem: I told you so.

EDIT: Tisti, ki govorite o manipulaciji. Včeraj zvečer je Trump imel sestanek na kripto temo. Predstavljam si, da je objavil danes, ker dlje kot bi čakal, dlje bi tisti, ki so bili blizu tem novicam lahko izkoriščali položaj. Že tako so ga.

Se spomniš kaj sem ti zadnjič napisal?
Wealth is mindset!

kow ::

DarwiN je izjavil:

podobno kot je v preteklosti v manjšem obsegu testiral nazi Elon z dogecoinom.

Ja. Ker najbogatejsi clovek na svetu, bo v prostem casu sluzil z memekojni. Mal far fetched, je tvoja teorija.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Baja ::

kow je izjavil:

DarwiN je izjavil:

podobno kot je v preteklosti v manjšem obsegu testiral nazi Elon z dogecoinom.

Ja. Ker najbogatejsi clovek na svetu, bo v prostem casu sluzil z memekojni. Mal far fetched, je tvoja teorija.

ma njemu je to hobi :D

Mozno. Problem je, da je samo z xAI v letu ali dveh zasluzil cirka 15 milijard. Monetarni incentive, ni ravno prepricljiv argument. Kvecjemu zajebancija, to pa ja.

Bl4ckSw4n ::

Je ze objavil, da bo tudi ETH in druge kriptovalute. Lol, dober trol. :D

Zgodovina sprememb…

Tezos ni omenjen?

Bl4ckSw4n ::

Olajuwon ::

tilio je izjavil:

Presenečen sem, da so vključili XRP, ADA in SOL v rezerve.

So jih vključili zato, ker tisti, ki pumpajo market, jih imajo kot investicijo.

Upam, da boste znali skočit iz vlaka v pravem času.
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Olajuwon je izjavil:

tilio je izjavil:

Vsak hype in evforija enkrat popusti in se umiri...
Wealth is mindset!

aborko ::

Se vsakic ko sem skocil z vlaka je to bila napaka, na dolgi rok seveda.

Olajuwon ::

Vrednost (nekaterih) kojnov dolgoročno raste, zato ker se veča masa ljudi (in denarja), ki vlagajo v to. Zaenkrat to laufa. Bo večno? Bomo videli.
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Kripto je izjavil:

tilio je izjavil:

Se spomniš kaj sem ti zadnjič napisal?

Ja, da ne bo samo BTC v rezervah.

Anney ::

To je res postal ringlšpil. :))
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

When new ath

Olajuwon je izjavil:

tilio je izjavil:

Ne. Ni zato, ker...

XRP so šraufali po sodiščih in SEC jih je zajebaval na polno.
ADA je bil coin po katerem je sral vsak, ki je imel 5 minut časa. Cela industrija, vsi, vključno z ljudmi na tem forumu, ki sploh niso in še ne razumejo kaj se gradi.
SOL je bil pravo nasprotje prvih dveh. To so vsi influencerji pumpali, kljub jasnim pomanjkljivostim.

Kdo je lahko lobiral politike in s čim? Ne vem. XRP je znan, da ima ogromno XRP-ja v rokah fundacije. Solana bi rekel, da je lahko na veliko lobirala, ker je imela podporo cele industrije. Charles je pa lahko lobiral le s svojim denarjem, ker ADA je distribuirana med ljudi.

Mislim, da so še neki drugi razlogi.

Vsekakor "skočit iz vlaka v pravem času" je lahko reči ampak težje storiti. Ne vem, če se zavedate, da ta novica je te valute zasidrala na dolgi rok. To ni nekaj, kar bo jutri razveljavljeno. To pomeni solidno in bolj stabilno ceno teh valut, kar pomeni, da je tudi njihov razvoj sedaj bolj siguren kot je bil doslej. To je tudi sporočilo ostalim državam in institucijam. To je trenutek, ko se blockchain lomi na tiste, ki bodo preživeli in ostale, ki bodo životarili do propada. Kaj misliš, kaj se bo zgodilo, ko začnejo drugi pešat? Denar se bo začel še bolj koncentrirat v teh, ki bodo preživeli.

tilio je izjavil:

ADA je bil coin po katerem je sral vsak, ki je imel 5 minut časa. Cela industrija, vsi, vključno z ljudmi na tem forumu, ki sploh niso in še ne razumejo kaj se gradi.

Gradijo se piramide. S cajno zlicko. Saj cez trilijone let, bodo boljse kot tiste v Gizi. Sam Zemlja takrat ne bo vec obstajala :)

Zgodovina sprememb…

Ne vem, če se zavedate, da ta novica je te valute zasidrala na dolgi rok

Razen če se trump skrega z garlinghousom>:D

Zgodovina sprememb…

endelin je izjavil:

Ne vem, če se zavedate, da ta novica je te valute zasidrala na dolgi rok

Razen če se trump skrega z garlinghousom>:D

Zato pa Cardano, ker je decentraliziran :-) Tudi če se skrega s Charlesom. Ta nima veliko v Cardanu. Je tako kot BTC.

kow je izjavil:

tilio je izjavil:

Gradijo se piramide. S cajno zlicko. Saj cez trilijone let, bodo boljse kot tiste v Gizi. Sam Zemlja takrat ne bo vec obstajala :)

Kje vidiš ti tukaj piramide ne vem. Jaz vidim decentralizirano omrežje z zelo dobro distribucijo tokena, nizko inflacijo, omejenim supplyjem in zmožnostjo poganjanja decentraliziranih aplikacij. Če nimaš časa čakat je tvoj problem. Saj rakete za Mars se gradijo že tudi odkar je vesoljski program ampak enkrat bodo pripravljene. Če bi inženirji rekli, da v njihovem življenju tega ne bi bilo, sploh nikoli ne bi začeli....in človeštvo bi bilo še vedno v jamah.

Zgodovina sprememb…

tilio je izjavil:

Kje vidiš ti tukaj piramide ne vem. Jaz vidim decentralizirano omrežje z zelo dobro distribucijo tokena, nizko inflacijo, omejenim supplyjem in zmožnostjo poganjanja decentraliziranih aplikacij. Če nimaš časa čakat je tvoj problem. Saj rakete za Mars se gradijo že tudi odkar je vesoljski program ampak enkrat bodo pripravljene. Če bi inženirji rekli, da v njihovem življenju tega ne bi bilo, sploh nikoli ne bi začeli....in človeštvo bi bilo še vedno v jamah.

Argument je bil, da je neobstojeca (samo na papirju) top shit raketa, slabsa kot 50 let stara ruska tehnologija, ki leti. Cardano bo kupil tisti, ki stavi na "akademike". Precej nespametno pomoje, se pa lahko motim. Samo dvomim. In ja, ne zelim cakati do smrti. Rabim v doglednem casu.

Zgodovina sprememb…

kow je izjavil:

tilio je izjavil:

Argument je bil, da je neobstojeca (samo na papirju) top shit raketa, slabsa kot 50 let stara ruska tehnologija, ki leti. Cardano bo kupil tisti, ki stavi na "akademike". Precej nespametno pomoje, se pa lahko motim. Samo dvomim. In ja, ne zelim cakati do smrti. Rabim v doglednem casu.

Ja, se motiš. To nabijanje o 50 let stari tehnologiji in akademikih je neumnost in propaganda, ki jo širijo tisti, taki, ki kupujejo nove chaine z obupno distribucijo coinov, slabo decentralizacijo in po možnosti neskončnim supplyjem in visoko inflacijo. Kdor se je v tech poglobil ve, da je zelo soliden. Ni mi treba verjet. Preživi še 3 leta in ti bo vse jasno. Čez pol leta se ti bo začela slika prikazovat.

Zgodovina sprememb…

Ravno par dni nazaj gledal če bi se kaj kupilo ado cardano po nekaj letih:P

enemon ::

endelin, še hodlaš vse ali si kaj prodajal že?

kriptobog ::

DarwiN je izjavil:

Pa nedeljo je prasica izbral za ta nateg. Ker so vse ovce doma in imajo čas za kriptonakupe.. Tudi ravno ob pravi uri je prišel ta njegov tvit. V ZDA je trenutno jutro, v Evropi pa popoldan.. Imajo vsi čas za nakupe. :D

Debili imajo cas za nakupe. Pametni smo kupovali ko je bilo poceni

Sej Trump je tudi kupoval, ko je bilo poceni...

Ta njegov tvit "I have directed... to move forward on a Crypto Strategic Reserve that includes |XRP SOL, and ADA", namiguje, da naj bi Trumpovi ritolizniki šele zdaj začeli kupovat te shitcoine za v rezervo. V resnici pa laže kot prasica. Ti omenjeni shitcoini so bili že zdavnaj kupljeni, s tem tvitom je samo nategnil ovce in jim dal zeleno luč, da lahko začnejo pumpat. :/

tilio je izjavil:

Olajuwon je izjavil:

tilio je izjavil:

Ne. Ni zato, ker...

XRP so šraufali po sodiščih in SEC jih je zajebaval na polno.
SOL je bil pravo nasprotje prvih dveh. To so vsi influencerji pumpali, kljub jasnim pomanjkljivostim.

Kdo je lahko lobiral politike in s čim? Ne vem. XRP je znan, da ima ogromno XRP-ja v rokah fundacije. Solana bi rekel, da je lahko na veliko lobirala, ker je imela podporo cele industrije. Charles je pa lahko lobiral le s svojim denarjem, ker ADA je distribuirana med ljudi.

Mislim, da so še neki drugi razlogi.

Vsekakor "skočit iz vlaka v pravem času" je lahko reči ampak težje storiti. Ne vem, če se zavedate, da ta novica je te valute zasidrala na dolgi rok. To ni nekaj, kar bo jutri razveljavljeno. To pomeni solidno in bolj stabilno ceno teh valut, kar pomeni, da je tudi njihov razvoj sedaj bolj siguren kot je bil doslej. To je tudi sporočilo ostalim državam in institucijam. To je trenutek, ko se blockchain lomi na tiste, ki bodo preživeli in ostale, ki bodo životarili do propada. Kaj misliš, kaj se bo zgodilo, ko začnejo drugi pešat? Denar se bo začel še bolj koncentrirat v teh, ki bodo preživeli.

Te kriptovalute so zasidrane na dolgi rok. Je pa treba vedeti, da je to novica in zdaj vidimo hype in pumpanje kjer se bo tudi striglo na veliko. Hype ne traja non stop, ker ni možno dovajati non stop veliko maso denarja, ki bi to stanje vzdrževala in tudi dobički se pobirajo. Počasi se bo umirilo, ko bo novica postala stara...potem bo seveda sledila korekcija. Na dolgi rok skozi leta pa seveda lahko pričakujemo rast...ko bo real demand in cash flow vzpostavljen... posledično pa tudi bolj stabilne cene.

Ja, v nekaj letih bo trg temeljito prečiščen. Večina kovančkov bo šla lepo počasi na kripto odpad in v kanalizacijo.

A bitcoin maxiji že kaj norijo?
Wealth is mindset!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kripto ()

enemon je izjavil:

endelin, še hodlaš vse ali si kaj prodajal že?

:'( včeraj
:D danes

Čakam litecoin še ene 20 eur gor da se rešim :P

Zgodovina sprememb…

««
1581 / 1581
»
»»