» »

kripto splošna debata

kripto splošna debata

Temo vidijo: vsi
««
1642 / 1642
»
»»

tilio ::

LeQuack je izjavil:

Se pravi zlato ki je letos že 50+% gor, in v preteklosti nikoli ni tako raslo, ima prostor za rast?

jaz sem vse zlato prodal pred meseci, 75% srebra pa te dni. Ostalo prodam v 2026 verjetno.

Držal sem 15-17 let. 3.5x sem naredil na zlato in enako na srebro.

Ne verjamem, da gre lahko gor še 100%.

Edorta ::

Letos bo kmalu mimo in v letu 2026 ni zraslo še nič.
Pri zlatu in srebru se je treba najprej vprašati, koliko pa oboje v 2026 lahko pade? Veliko denarja čaka nekoliko bolj spodaj, ker marsikdo ne mara nakupov okoli ATH. To je podlaga za investiranje. Ni to kripto, vrednost se tukaj ne bo kar tako prepolovila.
Pozornost na obe kovini je zdaj maksimalna. Kjer je pogled, tja gre denar. Potreba po obeh kovinah enormna v vseh segmentih uporabe. Morda se ustvari neka pametna koleracija.
Seveda se lahko motim.

PujsekPepe ::

Ce sam printajo. Zlato je pac dolgo blo zapostavljeno isto srebro.

alekskac ::

Tud zlato bodo v prihodnje na veliko "printali". Zlato je ena od "valut" za katero ne vemo čisto točno, koliko ga je na Zemlji (sicer itak ni grozno redek element). Nazadnje so si kitajci odkrili pri sebi doma veliko nahajališče, da jim ne bo ptreba več po svetu kupovat. https://www.euronews.com/business/2025/... , dobrih 1400 ton zaenkrat. Ruda res ni vrhunska, je pa vseeno zlato. Letos so si ga nakupili 25 ton frišnega, toliko bi si verjetno lahko tudi doma nakopali v prihodnje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: alekskac ()

Traktor1989 ::

Špricer je v Polju. Najlepše naše božično darilo. Mir da je tu.
Mir božji s teboj. Bog te blagoslovi.

Kako ves?

V zasebno pošto mi je poslal.
Je rekel da ne gre več in rabi pomoč od kripto.
Če ne, bo visel za vrat na božični smreki kot okras.
Upam da ga rešijo in da bo nehal s kripto.

wilbur ::

Men je pa špricer kot indikator. Ko se prične oglašat vem da smo blizu dna, ko je čas za nakupe ( bolj dolgoročne).

Špricer ::

Traktor1989 je izjavil:

V zasebno pošto mi je poslal.
Je rekel da ne gre več in rabi pomoč od kripto.
Če ne, bo visel za vrat na božični smreki kot okras.
Upam da ga rešijo in da bo nehal s kripto.

Ne boš se me znebil pubec. Polje je predaleč zame. P...ni mi. Vsekakor še nismo videli vsega. Počasi na 76000, nato pa 30000, aprila pa 15000. Potem se boste pa zbudili na smrekici.

:D
Tragikomedija

Omg. Pobegnil je. Pol si to ti v medijih da je en pobegnil iz psihiatrije in ga iščejo.
Obstaja verjetnost samoposkodovanja piše.
Bog ti naj pomaga. Reši se že tega trplenja.
Damo za mašo.

charlessilve ::

cezplotnik je izjavil:

Lahko rečem samo tole. Trenutno je po moji oceni potencialno najbolj zanimiva kriptovaluta BAT. Število userjev hitro narašča:
https://brave.com/15-million/

Kriptovaluta sicer nekolio stagnira, vendar pričakujem, da bo ob naraščujočem prometu lepo rasla. Mesečno na svojih digitalnih napravah prislužim z gledanjem oglasov za približno 20 BAT ~ 5$, čeprav ga ne uporabljam ves čas.

Trenuten market cap je 400 M$. Če primerjamo z ostalimi tehnološkimi bilibili giganti, katere utegne njihov model zamajati, je to drobiž. Vredno investiranja extra 500€.

Having a great and amazing blog!

Traktor1989 je izjavil:

Omg. Pobegnil je. Pol si to ti v medijih da je en pobegnil iz psihiatrije in ga iščejo.
Obstaja verjetnost samoposkodovanja piše.
Bog ti naj pomaga. Reši se že tega trplenja.
Damo za mašo.

Lahko mi ga.....verjetno ti za novo leto treba focen.

Kolk nesramno.
Revež si in revež boš.
Naj te pobere od zavisti.
Bolnik.
Upam da te najdejo in odpeljejo nazaj v psihiatrijo. Tam je tvoj dom.
Bolnik.
Ali pa ne pozabi... Vlak vozi vsak dan.

Traktor1989 je izjavil:

Kolk nesramno.
Revež si in revež boš.
Naj te pobere od zavisti.
Bolnik.
Upam da te najdejo in odpeljejo nazaj v psihiatrijo. Tam je tvoj dom.
Bolnik.
Ali pa ne pozabi... Vlak vozi vsak dan.

Ko bo btc 76000 se slišiva pubec. Bomo videli kdo se bo zadnji smejal in špukal. Takrat lahko kupiš planice f müleru še za saylorja.

Michael Saylor's Strategy Inc. bolstered its cash reserve to $2.19 billion and paused purchases of Bitcoin over the past week as the largest digital asset treasury company appears to be settling in for a long crypto winter.

https://finance.yahoo.com/news/saylor-s...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Špricer ()

Ni ti pomoči.
Samo ti si tule jokica. Še nisi spoznal.
Sam ti. In sam ti napovedujes 30k.
Kaj ti to pove.
Veš kaj. Nisi vreden mojega časa. Vse kar ti lahko povem je to da rabiš resno pomoč.
Vsi vejo da si vse zakockal, se drogiras in resno ogrožas svoje življenje.
Pusti nas.
Bolnik si in pojdi na zdravljenje. Če je sploh še možna pomoč. Rešitev pa veš kje najdeš.
Vlak vozi še vedno vsak dan.

Bitcoin's biggest booster Michael Saylor fights to stave off an $8 billion collapse and being the first major crypto domino to fall

https://finance.yahoo.com/news/bitcoin-...

Traktor1989 je izjavil:

Ni ti pomoči.
Samo ti si tule jokica. Še nisi spoznal.
Sam ti. In sam ti napovedujes 30k.
Kaj ti to pove.
Veš kaj. Nisi vreden mojega časa. Vse kar ti lahko povem je to da rabiš resno pomoč.
Vsi vejo da si vse zakockal, se drogiras in resno ogrožas svoje življenje.
Pusti nas.
Bolnik si in pojdi na zdravljenje. Če je sploh še možna pomoč. Rešitev pa veš kje najdeš.
Vlak vozi še vedno vsak dan.

Nehaj se slepiti. Že vsi ptički čivkajo, da bota s saylorjem skupaj kupovala plenice. Jasno ko beli dan. Novic je kolko hočeš.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Špricer ()

Trias ::

BTCUSD ima 85k-90k range. Ni jasno v katero smer bo šlo, pa letos tega ne bomo izvedel. Imo bo test še enkrat na 80k, sam ne vem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Trias ()

ChirkKarlie ::

BTC 160k 26 sem jedel gobe 10g in dešifriral matrix.

Thank me later bois piss.

endelin ::

7 let nazaj ta čas je bil btc okoli 3k usd;((

Kripto ::

Bear scenarij:

Wealth is mindset!

DarwiN ::

Ampak je zanimivo.. V preteklih bear epizodah je BTC padel ~80%. Ampak crypto shillerji zdaj seveda ne smejo tega niti omenit, ker morajo po definiciji širit izključno pozitivne novice. Zato je 4-letni cikel mrtev in vstopamo v super-cikel. In so dejansko prepričali folk, da je adopcija bitkoina tako močna, da se res ne more ponovit črni scenarij.. Zato je treba kupovat, kupovat, kupovat. Nižje od 70k ne moremo niti pod točko razno. :D

In kaj se v kriptu običajno zgodi? Ravno nasprotno od tistega, kar ljudje pričakujejo. 8-)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

Ta neki Tom Lee.. Kaj je to za en novi kripto šaljivec/scammer? V vsakem video človek napoveduje, kako bo ETH 15-20k do konca leta... Sveža napoved zdaj 7-9k januarja.. :)) A ljudje dejansko poslušajo "strokovne" voluharje? :D

Namless One ::

Darwin pa kot izgleda pride v to temo zmeraj blizu konca bear marketa. V prejšnjem je na veliko hvalil in govoril kako je edini trader ki mu zaupa Bearath Soloway in kako čaka na njegovih 12k (mogoče celo 9k ali 6k).

No sam sem v prejšnjem bearu kupoval po 30k, 25, 21 in 18k (ter nato začel počasi prodajat nazaj od 25k naprej pa vse do cca 120k zadnja prodaja).

Zdaj sem pred cca 2ma tednoma prvič kupil pri 82k, naslednji nakupi so pri 78 in 72k. Če pade pod 70k bom še dokupoval.

Seveda lahko BTC (precej verjetno) pade v območje 70k, za območje 50k bi ocenil verjetnost pod 25%, pod 50k pa manj kot 5%. Glavni razlog za to pa je po mojem mnenju, da v tem bull ciklu (če se je bull cikel sploh zaključil, namreč ni mala verjetnost da se bear trend v kratkem obrne) ni bilo blow off topa in je BTC naredil samo 170% prejšnjega vrha (prejšnji cikel 350%), tudi padec prejšnji cikel je bil "samo" 75%, tako da tokrat ne pričakujem večjega padca kakor 60%.

Seveda to ni finančni nasvet in se lahko motim

Res je.. Sem kripto negativec in mogoče imaš prav in je moj prihod naznanitev dna. :D Na ~10k sem čakal, ja. Tokrat bom pa čakal na 35k. :)

Jah, super, da ti je tako lepo ratalo v prejšnjem ciklu... Ampak si eden redkih, ki tako lepo služi s trejdanjem..

endelin ::

Jaz čakam na 28,75k usd.
Ne me vprašat po kateri magični formuli sem dobil to cifro.;)

Sam ti tud xtz cakas na 2 usd

Siso ::

Juneverlearn

Bat ,Luk at the skj
Orajon is here,very near

https://m.youtube.com/watch?v=lyVzZN4MI...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Siso ()

DarwiN je izjavil:

Ampak je zanimivo.. V preteklih bear epizodah je BTC padel ~80%. Ampak crypto shillerji zdaj seveda ne smejo tega niti omenit, ker morajo po definiciji širit izključno pozitivne novice. Zato je 4-letni cikel mrtev in vstopamo v super-cikel. In so dejansko prepričali folk, da je adopcija bitkoina tako močna, da se res ne more ponovit črni scenarij.. Zato je treba kupovat, kupovat, kupovat. Nižje od 70k ne moremo niti pod točko razno. :D

In kaj se v kriptu običajno zgodi? Ravno nasprotno od tistega, kar ljudje pričakujejo. 8-)

Na splošno so tri struje.

Najbolj racionalni pravijo, da bomo videli 4 letni cikel in s tem tudi pričakovan konkreten kripto bear trend, bear market, kripto zimo...kratkotrajni padec bitcoina vse do cca 30k USD. Bolj ekstremni pravijo, da celo pod 30k USD.

Eni verjamejo, da 4 letni cikel ne bomo videli...ker to več ne obstaja. Potem so še taki, ki verjamejo v super cikel kjer gre bitcoin na 250k ali celo na 350k USD.

Kdor je kupoval na vrhu mora verjeti vse do zadnjega, da 4 letnega cikla ne bo, da smo v super ciklu ipd. Drugega jim ne preostane kot upanje in poslušanje pozitivnih novic...ker tako pravijo youtuberji.

Za racionalni premislek. Od zadnjega bitcoin dna je bitcoin naredil cca 750% oz. 7.5x, XRP cca 650% oz. 6.5x itd. S tem, da je na marketu več kot 20.000 kriptovalut. Se komu zdi to malo?

Če bi se vse poklopilo, ko je imel bitcoin močan momentum, bi šel v rang 190-210k USD, XRP v rang 9-11 USD itd.
Wealth is mindset!

+1

johnnyyy ::

Kripto je izjavil:

Za racionalni premislek. Od zadnjega bitcoin dna je bitcoin naredil cca 750% oz. 7.5x, XRP cca 650% oz. 6.5x itd. S tem, da je na marketu več kot 20.000 kriptovalut. Se komu zdi to malo?

Treba se je zavedati, da je ogromno naših cen špekulativnih. Koliko bo stala lopata ni odvisno od trenutnih tempreatur ampak od medijev in napovedih o hudi zimi. S tem pa tudi prehajamo od prenakupljenosti do preprodanosti. To da je BTC naredil 7.5x od dna samo po sebi ne pomeni nič. Zakaj? Kot prvo zakaj si referenco vzel dno? Ker dno je po navadi znak neke negativnosti. Da smo dosegli dno je bilo krivih kup dejavnikov. Ogromno je bilo novic, kako bomo šli v recesijo, da se inflacija ne bo umirila, strašenje z stagflacijo itd. Zraven problemi s FTX, ukrajino itd. V tem času se je ekonomija popravila, Trump pa je pumpal o novicah o BTC rezervah, kar ga je pognalo v drug ekstrem.

Iz tega vidika 8x "rast" zame ni nekaj, kjer bi rekel več ne more biti. Še posebej ker se gleda neke vrhove/dna, kjer se so bila pričakovanja nerealna tako v eno kot drugo smer.

Trenutna situacija je takšna da USA ima še vedno povišano inflacijo, OM počasi manjšajo, trg dela se je malce poslabšal itd. Zmanjšale so se možnosti za stagflacijo ali hujšo recesijo. Precej vojaških konfliktov se rešuje. Tako da stvari ne zgledajo tako slabo. Sicer imamo še Microstrategy ki bi lahko potegnil stvari v črno luknjo, občasno se spomnemo na USDT brezno, kitajsko prepoved kripta itd. Razmerja med temi mišljenji pa bodo poganjala rasti in padce kripta.

johnnyyy je izjavil:

Kripto je izjavil:

Treba se je zavedati, da je ogromno naših cen špekulativnih. Koliko bo stala lopata ni odvisno od trenutnih tempreatur ampak od medijev in napovedih o hudi zimi. S tem pa tudi prehajamo od prenakupljenosti do preprodanosti. To da je BTC naredil 7.5x od dna samo po sebi ne pomeni nič. Zakaj? Kot prvo zakaj si referenco vzel dno? Ker dno je po navadi znak neke negativnosti. Da smo dosegli dno je bilo krivih kup dejavnikov. Ogromno je bilo novic, kako bomo šli v recesijo, da se inflacija ne bo umirila, strašenje z stagflacijo itd. Zraven problemi s FTX, ukrajino itd. V tem času se je ekonomija popravila, Trump pa je pumpal o novicah o BTC rezervah, kar ga je pognalo v drug ekstrem.

Iz tega vidika 8x "rast" zame ni nekaj, kjer bi rekel več ne more biti. Še posebej ker se gleda neke vrhove/dna, kjer se so bila pričakovanja nerealna tako v eno kot drugo smer.

Trenutna situacija je takšna da USA ima še vedno povišano inflacijo, OM počasi manjšajo, trg dela se je malce poslabšal itd. Zmanjšale so se možnosti za stagflacijo ali hujšo recesijo. Precej vojaških konfliktov se rešuje. Tako da stvari ne zgledajo tako slabo. Sicer imamo še Microstrategy ki bi lahko potegnil stvari v črno luknjo, občasno se spomnemo na USDT brezno, kitajsko prepoved kripta itd. Razmerja med temi mišljenji pa bodo poganjala rasti in padce kripta.

Zakaj dno? Ker dno pove, da nižje ne gre...ker dno pove koliko je bilo napumpano, nahajpano, posledica FOMO, posledica sentimenta itd.

Lahko verjameš, da 8x ni nič kar bi pomenilo da ne more iti še višje... lahko verjameš tudi, da 20x ni nič in da gre lahko še 50x. Lahko verjameš, da gre še višje...da bear market v kripto več ne obstaja.

Kaj pa racionalnost brez sentimenta, FOMO pravi?
Wealth is mindset!

johnnyyy ::

Kripto je izjavil:

Zakaj dno? Ker dno pove, da nižje ne gre...ker dno pove koliko je bilo napumpano, nahajpano, posledica FOMO, posledica sentimenta itd.

Lahko verjameš, da 8x ni nič kar bi pomenilo da ne more iti še višje... lahko verjameš tudi, da 20x ni nič in da gre lahko še 50x. Lahko verjameš, da gre še višje...da bear market v kripto več ne obstaja.

Dno ne pove nič, saj je dno preteklost z preteklimi težavami. Kakšne bodo težave v prihodnje pa nihče ne ve. Če se poklopi kakšna naftno vojaška kriza, da Microstrategy na silo prodaja, večanje inflacije, splošni strah lahko, gremo tudi pod prejšnje dno.

Moraš gledat v obe smeri, na eni strani je stvar preveč napumpana, na drugi pa lahko imaš tudi da so stvari preprodane.

To da bi šlo sedaj brez neke pozitive x50 gor ne verjamem prav tako, da bi ob sedanih novicah padli pod 30k.

Ob takšnem scenariju sam ocenjujem da se bo BTC gibal med 60-100k.

johnnyyy je izjavil:

Kripto je izjavil:

Dno ne pove nič, saj je dno preteklost z preteklimi težavami. Kakšne bodo težave v prihodnje pa nihče ne ve. Če se poklopi kakšna naftno vojaška kriza, da Microstrategy na silo prodaja, večanje inflacije, splošni strah lahko, gremo tudi pod prejšnje dno.

Moraš gledat v obe smeri, na eni strani je stvar preveč napumpana, na drugi pa lahko imaš tudi da so stvari preprodane.

To da bi šlo sedaj brez neke pozitive x50 gor ne verjamem prav tako, da bi ob sedanih novicah padli pod 30k.

Ob takšnem scenariju sam ocenjujem da se bo BTC gibal med 60-100k.

Tebi dno nič ne pove. Meni pa dno veliko pove. Predvsem to, da se je v neki točki nehalo pumpati, glasba je utihnila...vse manj jih je verjelo, da bo šlo še gor v danem ciklu. Premalo dotoka novega denarja...in potem sledi prodaja zamudnikov vrha, cena pada do dna kjer se ustali in se čaka na nov cikel rasti. Nič novega.
Wealth is mindset!
««
1642 / 1642
»
»»