» »

kripto splošna debata

kripto splošna debata

Temo vidijo: vsi
««
1603 / 1603
»
»»

Traktor1989 ::

Špricer danes mi kupujemo ko je padlo in ko ti jokas.
Tak to je.
Predlagam da se ga danes kar orng nabutas. Da pozabiš na kripto in uživaš v rožicah.
Vsaj tako.

kronos_10_ ::

Samo da bo alt sezona :)
Ceprav ne vem zakaj imam slab filing.

Baja ::

ker si gledal long term grafe btc vs shitcoins

Špricer ::

Traktor1989 je izjavil:

Špricer danes mi kupujemo ko je padlo in ko ti jokas.
Tak to je.
Predlagam da se ga danes kar orng nabutas. Da pozabiš na kripto in uživaš v rožicah.
Vsaj tako.

Alt sezone ni. Nazaj v gostilno poba. Tam lahko trosiš svoje laži.

tilio ::

Na SUI omrežju se je zgodil največji hack v kriptu leta 2025. Iz Cetus DeFi platforme so hekerji odnesli $200M. Cetus je umaknil smart contract, ki je bil zlorabljen. SUI developerji so pripravili patch in node operaterji so ga hitro nadomestili. Patch je zaustavil hekerje in tako so zavarovali ali rešili $160M. Torej pokrpa se protokol, da se rešuje DeFi platformo. Kje je tu nespremenljivost/immutability?

https://x.com/SuiNetwork/status/1926053...

Mnenja?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tilio ()

Še ena zgodba za tiste, ki so mi tu na forumu prodajali superiornost Aleph Zero.

https://x.com/ourcryptotalk/status/1926...

Marsikaj gre lahko narobe. Pomembna je decentraliziranost. Pomembna je ekipa.

Špricer ::

tilio je izjavil:

Še ena zgodba za tiste, ki so mi tu na forumu prodajali superiornost Aleph Zero.

Na koncu je dejansko ada najboljša, saj je tako počasen development da nima smisla hackat, saj zatrokira hekerjev računalnik :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Špricer ()

Špricer je izjavil:

tilio je izjavil:

Na koncu je dejansko ada najboljša, saj je tako počasen development da nima smisla hackat, saj zatrokira hekerjev računalnik :))

Špricer, drži se tega kar poznaš. Cardano ima enega najbolj učinkovitih node klientov. Trenutno nekateri operaterji poganjajo svoje node-e na RaspberryPi, ker so zahteve zelo nizke in poraba mala za razliko od Solane npr, kjer morajo svoje kliente poganjat v računskih centrih (cloud). Res je, da se bodo zahteve malce povečale z prihodom večje skalabilnosti v roku 2 let ampak še zdaleč ne tako kot pri Solani. Hitrosti bodo pa takšne kot pri Solani.

Solana hardverske zahteve:
CPU: 24+ cores (e.g., AMD EPYC or Intel Xeon processors).
Memory (RAM): 256 GB to 512 GB DDR4+ (preferably DDR5).
Storage: Very fast NVMe SSDs, typically 2x2TB or 2x4TB NVMe drives in RAID0 (enterprise-grade drives are highly recommended due to heavy disk usage).
Network: Symmetrical fiber connection with speeds exceeding 1 Gbps, often recommending 10 Gbps and high data transfer limits (100TB, 200TB, or unmetered).

SUI hardverske zahteve:
CPU: 24 physical cores (or 48 vCPUs). This is a demanding requirement, often necessitating enterprise-grade processors like AMD EPYC or Intel Xeon.
Memory (RAM): 128 GB DDR4 or DDR5 RAM. Given the chain's growth and system demands, 64GB might be a starting point for a full node, but 128GB is the recommended baseline for a stable and performant validator.
Storage: 4 TB NVMe SSD. A separate drive for the operating system is often recommended for optimal performance. NVMe SSDs are crucial for their high read/write speeds, as the validator node heavily uses disk I/O.
Network: 1 Gbps dedicated internet connection (symmetrical upload/download). 10 Gbps is recommended for optimal performance, especially as the network scales and transaction volume increases.

Cardano hardverske zahteve:
CPU: 4 cores or more (Intel or AMD x86 processor), 2 GHz or faster.  
Memory (RAM): 24 GB RAM or more (including swap space).
Storage: 150-250 GB SSD or more (for the blockchain snapshot, which is over 100GB for mainnet).
Network: Stable internet connection with higher bandwidth (e.g., 1 Gbit/s or higher) and a public IPv4 address.  

kakob ::

Ta model še kar neki joka.

Nobody cares. It's not about the tech. It never was.
Never take a financial advice from someone who works for a living.

LeQuack ::

Mene zanima realno, sedaj ko se kriptovalute niso prijele nikjer kot dejanske valute, ali so sedaj ekvivalent NFT-jem? Se pravi zbiraš neke tokene, katere upaš da boš lahko prodal dražje kasneje, nimajo pa uporabnosti same.
Quack !

Kripto mesi ::

LeQuack je izjavil:

Mene zanima realno, sedaj ko se kriptovalute niso prijele nikjer kot dejanske valute, ali so sedaj ekvivalent NFT-jem? Se pravi zbiraš neke tokene, katere upaš da boš lahko prodal dražje kasneje, nimajo pa uporabnosti same.

IQ mi pade, ko berem tvoje debilizme, prosim odstrani se v drugo temo.
««
1603 / 1603
»
»»