» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
1456 / 1461
»»

Windlass ::

Machete je izjavil:

Priznam, da me je presenetil tako hitro polnjenje albuma z gorečimi wildberry nalepkami. Nisem si mislil, da bodo dejansko lahko vse skenslali.

But wait, there is more :))
Drones attacked Wildberries warehouses in Chekhov near Moscow and the settlement of Krasny Bor in the Leningrad region, reports ASTRA.

Razmišljam kaj je še kakšen tak set tarč, na katerega bi se lahko Ukrajinci še upravičeno spravili. Če so vojaška oprema, refinerije in tankerji no-brainer, je Wildberries kar fascinanten.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Windlass ()

Grimnir3 ::

An oil refinery on fire would be front page news in any country of the world--in Russia, it's just Tuesday.

Wildberries logistics hub in Krasny Bor, St. Petersburg region, just started to burn this morning.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Grimnir3 ()

Bici ::

Satellite images have revealed refinery repairs moving at the speed of a bureaucratic Soviet queue, with damaged equipment remaining untouched weeks and months after Ukrainian strikes.
At one Moscow refinery, a large damaged storage tank roof remained lying where it fell more than a month after the attack.
Nearby tanks, pumping equipment and pipelines also appeared damaged.
The attacks have focused on critical refinery equipment that is difficult to replace, including units responsible for removing salt and water from crude oil before processing.
One such system was damaged at the Omsk refinery, one of the largest oil facilities on Earth, located around 2,500 kilometres from Ukraine.

Toliko o popravilu rafinerij :))

Saj se sigurno dogaja, ampak ni to v parih dneh kot nas skušajo prepričat lizalci putinove ritke.

bpr123 ::

Ojej. Kot kaže pa le ni vse tako rožnato v Rusiji.

Robidnice spet gorijo. Pa rafinerije tudi :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bpr123 ()

Putin zgleda kot da se bo ravnokar masivno posral v hlače :D

To je samo še za odpis.

Dobri komentarji :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bpr123 ()

JohnyQ_ ::

Dovolj fantje, dovolj. Jaz mam že celo jutro trdega od vseh teh požarov po rusiji. :))

Modern take on old classic :))

Russian pulls into a petrol station and says warily
"How much for 20 litres of petrol?"

The attendant says "2000 rubles".

"2000? Yesterday it was 1000!"

The attendant sighs and says "Well, look at this way, it's 1000 for petrol, and 1000 to build a multi-polar world."

The Patriotic Russian hands over the 2000 rubles.
The attendant takes it and politely hands back 1000 rubles.

"What's that for?"

"There is no petrol."

Zgodovina sprememb…

Leif ::

Tipični redditorji. V naslednjem komentarju bodo zaskrbljeni nad ogljičnim odtisom data centrov :))

Leif je izjavil:

Tipični redditorji. V naslednjem komentarju bodo zaskrbljeni nad ogljičnim odtisom data centrov :))

Ko vidim rusijo goret, stisnem "like".

Tak je živlene ;)

Zgodovina sprememb…

Kdaj bo labodje jezro na sporedu?

Zgodovina sprememb…

damirj79 ::

arato je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Stane2 je izjavil:

Mene zanima predvsem to, kdaj boš pokomentiral ABSURDEN RUSKI PRORAČUNSKI PRIMANKLJAJ?!

Mene zanima kdaj se bo preselil na kitajsko podeželje, oziroma zakaj se ne bo, če je pa tam VELIKO BOLJE kot tu.

Še bolj me pa zanima zakaj je tako neumen da noče it na bolje. Jaz bi šla v trendu oka nekam, kamorkoli, kjer je VELIKO BOLJE.

Eni očitno še vedno ne razumete, da človek lahko objektivno analizira neko situacijo in ne rabi bit diehard proukrajinska ali proruska pička.
Nikjer nisem rekel, da je ali na Kitajskem ali v Rusiji boljše, rekel pa sem, da je na zahodu izredno slabo. To pa ne pomeni, da se bom kar preselil na Kitajsko ali v Rusijo.

Ker si mazohist ali zakaj sebi ne privoščiš boljšega življenja?

arato je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Stane2 je izjavil:

Mene zanima predvsem to, kdaj boš pokomentiral ABSURDEN RUSKI PRORAČUNSKI PRIMANKLJAJ?!

Mene zanima kdaj se bo preselil na kitajsko podeželje, oziroma zakaj se ne bo, če je pa tam VELIKO BOLJE kot tu.

Še bolj me pa zanima zakaj je tako neumen da noče it na bolje. Jaz bi šla v trendu oka nekam, kamorkoli, kjer je VELIKO BOLJE.

Eni očitno še vedno ne razumete, da človek lahko objektivno analizira neko situacijo in ne rabi bit diehard proukrajinska ali proruska pička.
Nikjer nisem rekel, da je ali na Kitajskem ali v Rusiji boljše, rekel pa sem, da je na zahodu izredno slabo. To pa ne pomeni, da se bom kar preselil na Kitajsko ali v Rusijo.

Seveda lažeš!
Spodaj sem te citiral kjer trdiš da je bolje živet kot kmet v neki kitajski vukojebini, kot pa živet tukaj na zahodu.

Skratka, lažeš kradeš bolhe ješ... ;)

arato je izjavil:

bpr123 je izjavil:

arato je izjavil:

jernejl je izjavil:

arato je izjavil:

ampak da so zahodnjaki s svojim drekanjem po Bližnjem vzhodu postavili zgled, ki ga Putin često izkorišča za lastne interese.
Zakaj pa so šli rusi s svojim drekanjem po aziji, afriki in evropi delat zgled zahodnjakom?

Sam verjamem, da v neki alternativni časovnici v kateri Ameri ne bi delali sranja po Srbiji, posebej pa po Afganistanu in Iraku, tudi Putin ne bi niti pomislil na vojaško zasedbo Ukrajine.

Človek je namreč človek časa. In v času, v katerem vlada mir, redkokdo pomisli na vojno. Tako pa je časovnica, v kateri se je zgodil 9/11 porušila zelo verjetno idejo miru in sedaj se počasi prebujajo konflikti. Ne-zahodni analitiki že pišejo o možnosti koordiniranega napada Rusije in Kitajske enkrat naslednje leto. Rusov v Ukrajini, Kitajske na Tajvanu.

Nekaj kar je bilo še 15 let nazaj nezamisljivo, sedaj dobiva obrise neke nove realnosti. Tu ne zanikam, da je Putin imel od začetka ambicije po Ukrajini, pravim pa da je skrajno nemogoče, da bi jih realiziral z vojaško močjo, če ne bi tega videl nekje drugje. Ne, ker ne bi želel, ampak ker preprosto ne bi pomislil na to možnost.

Kaj pa alternativna časovnica ko Srbija ne bi delal sranja po bosni in hrvaški?

Tvoj moralni kompas je gnil in pokvarjen.
Kar pove že dejstvo da živiš v EU in navijaš za Rusijo, ki ti dražijo življenje. Ti paše streljanje v lastno stopalo al si samo malo retardiran?

Za moje pojme je tut živet kot kmet v oddaljeni provinci na Kitajskem MNOGO BOLJE kot to kar imamo danes.

Čakamo članek na MMC.ru :))

https://siol.net/novice/svet/katastrofa...

V ruskem mestu Tjumen, ki leži ob reki Turi v Sibiriji in ima skoraj milijon prebivalcev, so že teden dni razglašene izredne razmere. Po dolgotrajnem intenzivnem dežju je reka Tura že pred tedni namreč izrazito narasla in ponekod tudi prestopila bregove, kar je v mestu Tjumen med drugim povzročilo ogromno pomanjkanje čiste pitne vode, po zraku pa se širi neznosen smrad. Prebivalci se ob tem pritožujejo, da so oblasti glede resničnega stanja v mestu večinoma gluhe in slepe.

"Tega se ne da opisati z besedami, to je prava apokalipsa," je za Meduzo povedala ena od prebivalk Tjumna. Ob tem, da je pitna voda iz javnega vodovoda po mnenju mnogih tako rekoč neužitna, se po mestu širi nevzdržen smrad, v še vedno zelo narasli Turi pa so med drugim opazili tudi trupla divjadi in perjadi, kar vzbuja sume, da je onesnaženje reke med drugim povzročilo poplavljanje lokalnih farm kokoši.

Čeprav so lokalne oblasti z razglasitvijo izrednih razmer vendarle priznale, da je stanje v mestu oziroma regiji alarmantno, pa dogajanje v Tjumnu po navedbah nekaterih meščanov Moskve naj ne bi zanimalo niti malo.
"Nihče ne pride na pomoč. Zanimajo jih samo čarobne tri črke - SVO (posebna vojaška operacija v Ukrajini, op. p.)," je za Meduzo še dejal eden od prebivalcev mesta.

Le kako da jim nihče ne pomaga?
Mogoče ker so vsi za delo sposobni moški, sončnice v ukrajini?:))

arato je izjavil:

]
Ukrajinski AA sistemi laufajo na “empty”
In nikjer ni za dobit dovolj raket, da bi se še lahko branili. USA je itak zajebal vse v Iranu, Evropa pa nima možnosti, da bi začela hitro proizvajati sisteme.

Nekaj ne štima. VČeraj je civilno infrastrukturo v mestu Sumu zadelo šest vodenih bomb. Kako je to možno? Ukrajinci nimajo PZO več, rusi pa ne ciljajo civilnih objektov. Lažeš ti ali rusi?

Pithlit ::

arato je izjavil:

Zakaj se tako nesramno lažeš? Dobesedno si napisal da je na Kitajskem podeželju VELIKO BOLJE kot tu.
Life is as complicated as we make it...

Pithlit je izjavil:

arato je izjavil:

Zakaj se tako nesramno lažeš? Dobesedno si napisal da je na Kitajskem podeželju VELIKO BOLJE kot tu.

arato odpre usta, laže ;)

arato je izjavil:

Za moje pojme je tut živet kot kmet v oddaljeni provinci na Kitajskem MNOGO BOLJE kot to kar imamo danes.

Pithlit je izjavil:

arato je izjavil:

Pa saj je sam naravnost povedal, da se ne čuti obligiranega komunicirati in argumentirati karseda resnicoljubno. Ta misli, da je družboslovna debata nekakšen free-for-all laži brez stabilne terminologije, kjer ni treba izhajati iz podatkov, kljub temu, da so z lahkoto na voljo vsakemu laiku.

Grimnir3 je izjavil:

Leif je izjavil:

Tak je živlene ;)

Mentaliteta tule je še slabša kot na redditu, drži

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

Leif je izjavil:

Grimnir3 je izjavil:

Leif je izjavil:

Tak je živlene ;)

Mentaliteta tule je še slabša kot na redditu, drži

Seješ veter, žanješ vihar. ;)

Leta in leta si se naslajajl nad uničenjem ki ga rusija povzroča v ukrajini. Sedaj boš dobil izstavljen račun pa jokaš. Tipičen rusofil.

The Nazis entered this war under the rather childish delusion that they were going to bomb everybody else and nobody was going to bomb them.

Tole lepo opše današnjo situacijo. Vojna je prišla nazaj domov v rusijo.

Zgodovina sprememb…

arato ::

Pithlit je izjavil:

arato je izjavil:

Povsod je bolje kot tu.

Samo smo pač vsi ujetniki ideje udobja. In težko je ta korak narest, ampak način kako je ugrabljen človek na zahodu je neprimerljiv.

Windlass je izjavil:

Pithlit je izjavil:

arato je izjavil:

Pa saj je sam naravnost povedal, da se ne čuti obligiranega komunicirati in argumentirati karseda resnicoljubno. Ta misli, da je družboslovna debata nekakšen free-for-all laži brez stabilne terminologije, kjer ni treba izhajati iz podatkov, kljub temu, da so z lahkoto na voljo vsakemu laiku.

Debil.
Rekel sem, da je eno se pogovarjati brez znanih dejstev
Drugo pa pisati znanstveni članek.

Spet podtikaš neke neumnosti, ker nisi sposoben razumet?

damirj79 je izjavil:

arato je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Stane2 je izjavil:

Ker si mazohist ali zakaj sebi ne privoščiš boljšega življenja?

Še enkrat - če človek podaja karseda objektivno analizo situacije in pri tem ne navija slepo za nepomembne zadetke Ukrajine v Rusiji (ker to so, še posebno če jih primerjaš s tem kar so Rusi naredili v Ukrajini), to ne pomeni, da je avtomatsko rusofil.
Razumem pa da je izjemno težko danes razumeti, da ni vse samo slepo navijanje.

Zgodovina sprememb…

arato je izjavil:

Povsod je bolje kot tu.
Samo smo pač vsi ujetniki ideje udobja. In težko je ta korak narest, ampak način kako je ugrabljen človek na zahodu je neprimerljiv.

Ti si ujetnik lastne razvajenosti.

arato je izjavil:

Debil. Rekel sem, da je eno se pogovarjati brez znanih dejstev
Drugo pa pisati znanstveni članek.

Spet podtikaš neke neumnosti, ker nisi sposoben razumet?

Ampak dejstva imaš znana, pa vseeno ˝interpretiraš˝ nekaj na pamet po svoje xD

arato je izjavil:

Še enkrat - če človek podaja karseda objektivno analizo situacije in pri tem ne navija slepo za nepomembne zadetke Ukrajine v Rusiji (ker to so, še posebno če jih primerjaš s tem kar so Rusi naredili v Ukrajini), to ne pomeni, da je avtomatsko rusofil.
Razumem pa da je izjemno težko danes razumeti, da ni vse samo slepo navijanje.

A js tebe prav razumem, da ti svoje nakladanje, sestavljeno izključno iz serijskega nametavanja dogem, smatraš za ˝karseda objektivno analizo situacije˝? Pa ničesar ne znaš dejansko utemeljit, vse se ti samo nekaj zdi?
Hahahahah... smo bili živi pa smo se smejali. :))

Zgodovina sprememb…

arato je izjavil:

Povsod je bolje kot tu.

Torej si še bolj neumen ko si do sedaj pokazal. Povsod je bolje, ampak ti pa še kar tu vztrajaš. Neverjetno kolk je lahko človek glup in hkrati tako sam vase zagledan da dejansko misli da je bolj pameten kot cel forum skupaj.

Kot da bi rusko ruleto igral s šestimi naboji v revolverju: "js sm tok pametn da vem kje ni kugle!". Ni čudno da se z vsakim svojim postom v koleno šutneš.

Včeraj si pokazal vse svoje neznanje in dogmatizem. Izjave kot “60% civilnih izdatkov pokrije Ukrajinska ekonomija” kažejo na tako globoko neznanje ekonomije in tako globoko nepoznavanje situacije, da je bilo prav žalostno.

Ampak sedaj vidim, da ne veš ničesar in da si še en novopečen slovenski diplomant družboslovja..

(globok vzdih)
Jaz sem v profesionalnem življenju globoko v eni najbolj naravoslovnih branž možnih. Zaradi tega tudi verjetno od tebe zahtevam preveč. Toliko o tvoji... percepciji.

Še enkrat za arata, ker je rahlo počasen in si je ˝objektivno analiziral˝ da ˝ukrajinskega gospodarstva ni˝
Skupni izdatki države 2026: UAH 6.228 milijard (62,2 % BDP).
Davčni prihodki: UAH 3.906 milijard (okoli 39 % BDP).
To pomeni, da je približno 63 % državnih izdatkov pokritih z domačimi davčnimi prihodki, preostanek pa z drugimi viri (zunanja pomoč, posojila, domače zadolževanje, donacije itd.). Po pravilu se prilive iz davkov porabi primarno za vojne namene.

Zgodovina sprememb…

shmandi ::

arato je izjavil:

Še enkrat - če človek podaja karseda objektivno analizo situacije

In kdaj se lahko kaj tekšnega pričakuje od tebe? Pa ne, da se boš spreobrnil iz putleroljubskega gobezdala v objektivnega komentatorja...

Goran10 ::

Windlass je izjavil:

Včeraj si pokazal vse svoje neznanje in dogmatizem. Izjave kot “60% civilnih izdatkov pokrije Ukrajinska ekonomija” kažejo na tako globoko neznanje ekonomije in tako globoko nepoznavanje situacije, da je bilo prav žalostno.

Ampak sedaj vidim, da ne veš ničesar in da si še en novopečen slovenski diplomant družboslovja..

(globok vzdih)
Jaz sem v profesionalnem življenju globoko v eni najbolj naravoslovnih branž možnih. Zaradi tega tudi verjetno od tebe zahtevam preveč. Toliko o tvoji... percepciji.

Še enkrat za arata, ker je rahlo počasen in si je ˝objektivno analiziral˝ da ˝ukrajinskega gospodarstva ni˝
To pomeni, da je približno 63 % državnih izdatkov pokritih z domačimi davčnimi prihodki, preostanek pa z drugimi viri (zunanja pomoč, posojila, domače zadolževanje, donacije itd.). Po pravilu se prilive iz davkov porabi primarno za vojne namene.

Arato je tipični produkt proruskih informacij. Ukrajina ni država oziroma delujoča država je klasika v teh krogih- seveda vse zapakirano v neko kvazi real analizo. Real politika za telebane.

Windlass je izjavil:

(globok vzdih)

Se vidi, da mimo striktnega znanstvenega argumenta ne znaš argumentira. Torej še slabše :)

Jao.
2026:
68 milijard prihodka
Cena vojske : 84 milijard

A razumeš? 100% davka GRE ZA VOJSKO, pri tem pa, ker tudi to ni dovolj, morajo posojila še dodatno krpati vojaški proračun. In 100% javnih izdatkov pokrivajo posojila.

Zgodovina sprememb…

Leta in leta si se naslajajl nad uničenjem ki ga rusija povzroča v ukrajini. Sedaj boš dobil izstavljen račun pa jokaš. Tipičen rusofil.

A malo projiciraš ?

Zgodovina sprememb…

Leif je izjavil:

A malo projiciraš ?

Ne.

Samo tebe sprašujem zakaj si sedaj dvoličnež?

Grimnir3 je izjavil:

Leif je izjavil:

A malo projiciraš ?

Ne.

Samo tebe sprašujem zakaj si sedaj dvoličnež?

Kako to misliš dvoličnež, ne naslajam se nad uničenjem niti Ukrajine, niti Rusije.

Zgodovina sprememb…

arato je izjavil:

2026:
68 milijard prihodka

A razumeš? 100% davka GRE ZA VOJSKO, pri tem pa, ker tudi to ni dovolj, morajo posojila še dodatno krpati vojaški proračun. In 100% javnih izdatkov pokrivajo posojila.

Se vidi, da ti ne razumeš. Ne razumeš obsežnosti te ruske SVO ne samo na Ukrajino, pač pa na EU in še velik del drugega sveta, ker vso to razliko, ki manjka, jo financirajo ostale države in institucije. Seveda ni nujno dobro, in niti ni nujno slabo. Kaže na to, da veli kdel sveta bolj podpira Ukrajino, kot rusijo. Če to ne bi bilo tako, bi, kot to hočeš prikazati s temi štebvilkami, Ukrajina že davno šla pod vodo. Seveda vsi računajo tu na dve stvari; da bo ukrajina vsaj aremizirala to tekmo, če ne celo zmagala in da bo hkrati rusija neko propadlo, posušeno drevo, ki ga bo potrebno obrezat, da bo živelo v neki okrnjeni različici naprej, zato, da bo tam smetišče industrije, ki je niti na kitajskem in v indiji nočejo več. Tako bo to win-win za vse strani. Zato ti enormni denarni vložki v Ukrajino in ne v rusijo in zakaj bo ukrajina skoraj v vsakem primeru zmagovalec.
Bo šlo zdaj razumeti?

arato je izjavil:

Se vidi, da mimo striktnega znanstvenega argumenta ne znaš argumentira. Torej še slabše :)

Jao.
2026:
68 milijard prihodka

Oh... ko daš aratu vendarle nek konkreten podatek in še vedno ne zna.. ga še vedno odinterpretira po rusko in meša med sabo pojme. :))

63% javnih izdatkov (sem pašejo tudi vojaški izdatki) pokrijejo prilivi iz davkov. Tak priliv iz davkov nemudoma ovrže aratovo trditev, da ukrajinsko gospodarstvo ne obstaja. Pika. Ne rabiš več delat ˝aratovih interpretacij˝ tega.

Nadalje narediš (v tipičnem svojem slogu) logični preskok, da če so vojaški izdatki večji od davčnih prilivov, potem to pomeni da davčni prilivi ne napajajo tudi dela civilnih izdatkov. To ne drži. Davčni priliv se porablja za vojaške namene primarno, ne pa izključno. To ovrže tvojo pavšalno trditev, da se civilni izdatki 100% napajajo iz posojil. Posojila, mimogrede niso edina vrsta finančne pomoči, ki napaja ukrajinske civilne izdatke. Obstajajo drugi instrumenti, tudi nepovratni.

V vsakem primeru so v trenutku ko se vojna konča davčni prilivi zmožni napajati civilne izdatke, kar na mestu zradira tvoje ruminacije o ˝neobstoječem gospodarstvu˝ in ˝propadli državi˝. To so bile tvoje prvotne dogme, preden si jih namnožil v vse žive trditve in zameglil debato. Jaz ti pač tega ne dovolim in zahtevam da pojasniš vse kar si prvotno nagobcal.

Saj ne vem zakaj se trudim, ker bo odziv spet v stilu: “Arguing with idiots is like playing chess with a pigeon. No matter how good you are, the bird is going to shit on the board and strut around like it won anyway.”

Ti si golob v tej prispodobi, mimogrede (za vsak primer).

Zgodovina sprememb…

Hoče dokazat da ukrajina ne obstaja kot država. Da Rusijo tolčejo duhovi iz Bruslja.

damirj79 je izjavil:

arato je izjavil:

2026:
68 milijard prihodka

Se vidi, da ti ne razumeš. Ne razumeš obsežnosti te ruske SVO ne samo na Ukrajino, pač pa na EU in še velik del drugega sveta, ker vso to razliko, ki manjka, jo financirajo ostale države in institucije. Seveda ni nujno dobro, in niti ni nujno slabo. Kaže na to, da veli kdel sveta bolj podpira Ukrajino, kot rusijo. Če to ne bi bilo tako, bi, kot to hočeš prikazati s temi štebvilkami, Ukrajina že davno šla pod vodo. Seveda vsi računajo tu na dve stvari; da bo ukrajina vsaj aremizirala to tekmo, če ne celo zmagala in da bo hkrati rusija neko propadlo, posušeno drevo, ki ga bo potrebno obrezat, da bo živelo v neki okrnjeni različici naprej, zato, da bo tam smetišče industrije, ki je niti na kitajskem in v indiji nočejo več. Tako bo to win-win za vse strani. Zato ti enormni denarni vložki v Ukrajino in ne v rusijo in zakaj bo ukrajina skoraj v vsakem primeru zmagovalec.
Bo šlo zdaj razumeti?

Tole so glede na trenutno stanje tako zalog vojaške opreme v Evropi in Ukrajini, kot na drugi strani izjemne vojaške industrije v Rusiji, samo najbolj prepovedane mokre sanje. Ukrajina se sooča s kar nekaj nerešljivimi ugankami, od teh naj izpostavim 2/3 uničenje VSE energetske infrastrukture, kritično pomanjkanje rešitev za soočanje z ruskimi balističnimi raketami in kritično pomanjkanje rešitev za soočanje z ruskimi jadralnimi bombami.

V tem trenutku je v Ukrajini res kritično stanje.

Zgodovina sprememb…

Machete ::

arato aka invictus je že na metafizični level prešaltal. Druge ni več :D
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

arato je izjavil:

damirj79 je izjavil:

arato je izjavil:

2026:
68 milijard prihodka

Bo šlo zdaj razumeti?

Tole so glede na trenutno stanje tako zalog vojaške opreme v Evropi in Ukrajini, kot na drugi strani izjemne vojaške industrije v Rusiji, samo najbolj prepovedane mokre sanje. Ukrajina se sooča s kar nekaj nerešljivimi ugankami, od teh naj izpostavim 2/3 uničenje VSE energetske infrastrukture, kritično pomanjkanje rešitev za soočanje z ruskimi balističnimi raketami in kritično pomanjkanje rešitev za soočanje z ruskimi jadralnimi bombami.

Kar napišeš, lažeš.
Ko si trdil da je povsod bolje, potem pa si pisal da tega nisi trdil.

arato je izjavil:

arato je izjavil:

damirj79 je izjavil:

arato je izjavil:

2026:
68 milijard prihodka

Bo šlo zdaj razumeti?

Očitno res ne razumeš :) Tu se ne gre za vojaško pomoč, očitno zadnje pol leta Ukrajina niti ne potrebuje veliko vojaške pomoči. Dejstva so znana, fronta stoji na miru, bojišče se je preneslo za fronto z droni in bombami. Bombe uporablja rusija, ker dronov nimajo toliko kot ukrajina. Rakete so drage, naredijo lokalno večjo škodo, na sam potek v ukrajini ne vplivajo skoraj nič. Ukrajina je v vojnem stanju že 5+ let in bolj ali manj s tem živijo, kaj veliko izgubiti niti ne morejo. Kot praviš sam, v Ukrajini je kritično stanje, bolj na dnu ne morejo biti, razen če jih v celoti aneksira rusija. Tega očitno ne bodo pustili. V rusji je pa vse kaj drugega. Zadnje pol leta se dogaja družbeni kolaps, nič ne štima, vojska nima uspehov, prebivalci doživljajo šoke, ko spoznavajo da so jim servirali lažne novice o zmagah v preteklosti, sedaj pa ni goriva, ni izdelkov, ni potrošniških dobrin, ni tako brezskrbno življenje, ni dopustovanj na priljubljenih destinacijah, krima kmalu ne bo več, vse to sesuva rusko idilo. Poleg tega doživljajo vsakodnevno napade dronov, sicer lokalno naredijo manjšo škodo kot raketa in bomba, se strinjam, a to se nabira in akumulira in poškodovana rafinerija ne bo obratovala nekaj mesecev, skladišča wildberry so uničena in ni zamenjave, na sporedu so že novi trgovci. Premožnješi rusi ne morejo nemoteno več obiskovati mondenih destinacij.. Zadeve se nabirajo in to bistveno bolj moti ruse, kot ukrajince. Oni bodo imeli odprto pot samo še navzgor. Mislim, da si pretirano optimističen za rusijo in pretirano pesimističen za ukrajino. Sicer pa čas je že pokazal svoje, da v resnici nimaš popolnoma prav.

RedDrake ::

Ukronacisti plačujejo več kot 100% davkov za vojsku, jer želijo iztrebiti veliki Ruski narod. Pa nacisti so - logično ti je to pol, brt. Saj Hitler, on je tud dajau velik za vojsko. Še več. Tud GDP mu je rastu, brt, še leta 1944 mu je rastu. Tako da vidš zdej, evo - lahko Una krajina tamo kaže da gospodarstvo je dobr in raste, ma mi pravi razumniki znamo da je to tisto kar vidiš tik preden stiže kolaps.

arato je izjavil:

damirj79 je izjavil:

arato je izjavil:

2026:
68 milijard prihodka

Bo šlo zdaj razumeti?

Tole so glede na trenutno stanje tako zalog vojaške opreme v Evropi in Ukrajini, kot na drugi strani izjemne vojaške industrije v Rusiji, samo najbolj prepovedane mokre sanje. se sooča s kar nekaj nerešljivimi ugankami, od teh naj izpostavim 2/3 uničenje VSE energetske infrastrukture, kritično pomanjkanje rešitev za soočanje z ruskimi balističnimi raketami in kritično pomanjkanje rešitev za soočanje z ruskimi jadralnimi bombami.

Te zgodbe že 5+8 let poslušamo. Kdaj ruska zmaga

RedDrake ::

Ma daj Gorane, brt, že 23 leta se sluša "mission akomplished" pa tam zdaj amerikanci še vedno žderejo rakete u šupak.

Uf, tole pa je zahodni propagandni stolp. Eden od razlogov zakaj so ljudje tako pozitivni glede te vojne je, ker ne razumejo situacije na terenu.

Očitno res ne razumeš :) Tu se ne gre za vojaško pomoč, očitno zadnje pol leta Ukrajina niti ne potrebuje veliko vojaške pomoči. Dejstva so znana, fronta stoji na miru, bojišče se je preneslo za fronto z droni in bombami.

Ne vem ali ne bereš mojih postov in ali ne spremljaš stanja. Ukrajina KRVAVO potrebuje prestrezniške rakete, KRVAVO potrebuje rešitev za jadralne bombe. KRVAVO potrebuje AA sisteme.
Sej razumem, da je težko sredi rajanja “Rusija gori” sploh slišat kaj drugega, ampak realnost je bistveno drugačna od tega kar slikaš.

Bombe uporablja rusija, ker dronov nimajo toliko kot ukrajina. Rakete so drage, naredijo lokalno večjo škodo, na sam potek v ukrajini ne vplivajo skoraj nič.

Rusija je v juniju in juliju uporabila bistveno več dronov kot Ukrajina. Rakete so uničile 2/3 energetske infrastrukture in dnevno tolčejo po pomembnih vojaških in logističnih objektih.
To so dejstva. Če tebi MSM slika neko drugo sliko, potem se motiš.

V rusji je pa vse kaj drugega. Zadnje pol leta se dogaja družbeni kolaps, nič ne štima, vojska nima uspehov, prebivalci doživljajo šoke, ko spoznavajo da so jim servirali lažne novice o zmagah v preteklosti, sedaj pa ni goriva, ni izdelkov, ni potrošniških dobrin, ni tako brezskrbno življenje, ni dopustovanj na priljubljenih destinacijah, krima kmalu ne bo več, vse to sesuva rusko idilo.

O kakšni ruski idili ti govoriš? O kakšnem družbenem kolapsu?
Maš kakšne podatke o tem ali je to iz tvoje glave pa iz MSM medijev?

Premožnješi rusi ne morejo nemoteno več obiskovati mondenih destinacij.. Zadeve se nabirajo in to bistveno bolj moti ruse, kot ukrajince. Oni bodo imeli odprto pot samo še navzgor. Mislim, da si pretirano optimističen za rusijo in pretirano pesimističen za ukrajino. Sicer pa čas je že pokazal svoje, da v resnici nimaš popolnoma prav

Preveč upanja polagaš na rusko ljudstvo. Če jih ne prizemlji ekonomska kriza na silo, jih ni mogoče prizemljiti. Ampak ekonomska kriza, ki bi bila dovolj obsezžna, je še daleč. Medtem pa Ukrajina dobesedno nima odgovorov na ruske napade.

Zgodovina sprememb…

Ukrajina dobesedno nima odgovora na ruske napade. A rusija že 5 let tiči zatanjena lučaj od meje.

Hmmmm....

arato je izjavil:

Uf, tole pa je zahodni propagandni stolp. Eden od razlogov zakaj so ljudje tako pozitivni glede te vojne je, ker ne razumejo situacije na terenu.

Očitno res ne razumeš :) Tu se ne gre za vojaško pomoč, očitno zadnje pol leta Ukrajina niti ne potrebuje veliko vojaške pomoči. Dejstva so znana, fronta stoji na miru, bojišče se je preneslo za fronto z droni in bombami.

Ne vem ali ne bereš mojih postov in ali ne spremljaš stanja. Ukrajina KRVAVO potrebuje prestrezniške rakete, KRVAVO potrebuje rešitev za jadralne bombe. KRVAVO potrebuje AA sisteme.
Sej razumem, da je težko sredi rajanja “Rusija gori” sploh slišat kaj drugega, ampak realnost je bistveno drugačna od tega kar slikaš.

Bombe uporablja rusija, ker dronov nimajo toliko kot ukrajina. Rakete so drage, naredijo lokalno večjo škodo, na sam potek v ukrajini ne vplivajo skoraj nič.

Rusija je v juniju in juliju uporabila bistveno več dronov kot Ukrajina. Rakete so uničile 2/3 energetske infrastrukture in dnevno tolčejo po pomembnih vojaških in logističnih objektih.

V rusji je pa vse kaj drugega. Zadnje pol leta se dogaja družbeni kolaps, nič ne štima, vojska nima uspehov, prebivalci doživljajo šoke, ko spoznavajo da so jim servirali lažne novice o zmagah v preteklosti, sedaj pa ni goriva, ni izdelkov, ni potrošniških dobrin, ni tako brezskrbno življenje, ni dopustovanj na priljubljenih destinacijah, krima kmalu ne bo več, vse to sesuva rusko idilo.

Premožnješi rusi ne morejo nemoteno več obiskovati mondenih destinacij.. Zadeve se nabirajo in to bistveno bolj moti ruse, kot ukrajince. Oni bodo imeli odprto pot samo še navzgor. Mislim, da si pretirano optimističen za rusijo in pretirano pesimističen za ukrajino. Sicer pa čas je že pokazal svoje, da v resnici nimaš popolnoma prav

Preveč upanja polagaš na rusko ljudstvo. Če jih ne prizemlji ekonomska kriza na silo, jih ni mogoče prizemljiti. Ampak ekonomska kriza, ki bi bila dovolj obsezžna, je še daleč. Medtem pa Ukrajina dobesedno nima odgovorov na ruske napade.

No če si že začel..
RAzumem, da si močno zaskrbljen za Ukrajino in stanje v prihodnosti. Zanimivo sicer, da te ne skrbi za rusijo. Jaz za Ukrajino se ne bojim kaj pretirano, v resnici me skrbi nekaj drugega. Da bomo Ukrajino sprejeli v EU po hitrem postopku. Da bo članica NATO po še bolj hitrem postopku. Če to dvoje zanimarim, pa bo Ukrajina po koncu te vojne prosperirala 10x bolj kot rusija, ki bo ostala jama dreka. Sem zgoraj napisal zakaj tako mislim.

Tu kaj Ukrajina KRVAVO potrebuje po tvojem mnenju, je bolj jali manj tvoje mnenje. PZO ja OK, bi prišlo prav, a prav nujno niti ni, nima rusija toliko bomb na voljo, da bi naredila totalno uničenje celega ozemlja. Da rusija dnevno tolče vojaške objekte in logistične centre, je ravno toliko res, kot da rusija dnevno uničuje biolabe (so uničili že vse biolabe ali uzakaj ni več to cilj putina?) in NATO generalštabe (tega tudi ni več slišati, a so že ubili vse NATO generale ali zakaj ni več to cilj putina? ), bolj je res, da rusija dnevno tolče po CIVILNIH ciljih. To je zdaj še toliko bolj res, ker baje, po tvojem Ukrajina nima več PZO in torej ne more biti več izgovor, da je raketa padla na bolnico zato, ker Ukrajinska PZO.

Ruska idila je to, kar ti tu prikazuješ, kako je v Rusiji med in mleko še vedno, da se nič ne pozna nikjer. Jaz pa ravno danes gledal enega ruskega blogerja, ki v okoli moskve čaka na gorivo. Nad njim pa brenči ukirajinski dron :) In ni edini. Aja pa na Krim ne more na dopust. To je zate idila? Meni ne izgleda, da ni krize, ni še kritična, to drži, ampak pozimi bodo babuške spet rotile putina, naj jim odpre ogrevanje v bloku, kjer zmrzuje voda v pipah.

Ruska idela so poplave ki trajajo že dva tedna in nikogar ki bi pomagal ljudem.

Idila ti rečem!!!

:))

Machete ::

Bo brics sprostil mehanizem za pomoč ..
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

https://x.com/markito0171/status/208450...
Ruski dron se igra s sadjarjem v Khersonu in ga preganja okoli štanta. Sadizem na razstavi.

arato je izjavil:

Ej, dokazal smo ti da se lažeš ko pes teče.

Sam si dokazal da si izredno neumen.

In ti še kar glumiš? Pa kdo misliš te še upošteva?

Gregor P ::

Windlass je izjavil:

https://x.com/markito0171/status/208450...
Ruski dron se igra s sadjarjem v Khersonu in ga preganja okoli štanta. Sadizem na razstavi.

Da, videl. Grozno :'(

https://x.com/zelenskyyua/status/208460...
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Po eni strani je smešno po drugi pa zelo zaskrbljujoče, da ljudje kar ignorantsko vztrajajo v svetovih, za katere bi želeli da so resnični in se sploh več ne ozirajo na resnico. Rusi nimajo dovolj bomb, pri tem pa gladko ignoriramo da Rusija dnevno napade katerikoli objekt želi.

@pithit ti ne moreš dokazati da je trava zelena. In večina ti je na tvojem nivoju.

Zgodovina sprememb…

arato je izjavil:

Po eni strani je smešno po drugi pa zelo zaskrbljujoče, da ljudje kar ignorantsko vztrajajo v svetovih, za katere bi želeli da so resnični in se sploh več ne ozirajo na resnico. Rusi nimajo dovolj bomb, pri tem pa gladko ignoriramo da Rusija dnevno napade katerikoli objekt želi.

@pithit ti ne moreš dokazati da je trava zelena. In večina ti je na tvojem nivoju.

Torej rusi samo mečkajo že pet let tako za zabavo?
Ker jim je fino da jim gorijo rafinerije in umirajo vojaki v deset tisočih?
««
1456 / 1461
»»