Forum » Problemi človeštva » Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Temo vidijo: vsi
martincek1 ::
Zakaj novica še ni med glavnimi na rtvslo?
Ker se še čaka, da bo prvih pet komentarjev pro-ruskih.
Ker se še čaka, da bo prvih pet komentarjev pro-ruskih.
Pac-Man ::
Še video kjer raketa PZO ukrajinski dron sestreli direktno na nič krivo (poslovno) stavbo. Zakaj Rusi zračno obrambo postavljajo v strogih središčih mest? /s
https://x.com/GirkinGirkin/status/20674...
https://x.com/GirkinGirkin/status/20674...
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.
fur80 ::
North Atlantic Fella Organization
NAFO now is our time .. share copy paste repeat post shit post link tweet text type get these images and videos everywhere all day.. TODAY IS YOUR DAY ;) :D
https://x.com/mouw5284/status/206752104...
NAFO now is our time .. share copy paste repeat post shit post link tweet text type get these images and videos everywhere all day.. TODAY IS YOUR DAY ;) :D
https://x.com/mouw5284/status/206752104...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()
to, minuto dolg video, ampak nič posebnega
https://x.com/MooreIAm/status/206732102...
in to
https://x.com/SpaghettiKozak/status/206...
https://x.com/MooreIAm/status/206732102...
Prejšnjo noč je na @LoomerUnleashed @LauraLoomer predstavila ta ekskluzivni video o tem, kako Rusija sistematično nadomešča kristjane z muslimani v okupirani Ukrajini.
Rusija je uničila cerkve v okupirani Ukrajini, vendar je obnovila mošeje.
Putin je uporabil muslimansko priseljevanje v Evropo kot taktiko hibridnega vojskovanja, saj v Belorusijo uvaža letala »beguncev«, ki nato skozi predore potujejo v Poljsko.
Čečenski džihadistični borci imajo proste roke pri zlorabi in umorih civilistov. Ne jemljejo ujetnikov. Mučijo in ubijajo.
V svojem novoletnem nagovoru leta 2025 je Putin dejal, da ima rusko pravoslavje več skupnega z islamom kot s samim krščanstvom. Podobne izjave je dal tudi v letih 2010 in 2013, kar so povzeli tudi uradni ruski državni mediji.
Putin je bombardiral Lavro, eno najsvetejših krajev celotnega vzhodnega pravoslavja.
Iranskim ajatolahom je zagotovil drone in obveščevalne podatke, kar je povzročilo ameriške žrtve.
Prvo mesto, kamor so se oktobrski napadalci odpravili po umoru judovskih žensk, otrok in civilistov v Izraelu, je bila Moskva za diplomatsko zaščito. Putin jim je to omogočil.
Putin se je povezal z džihadisti, ki želijo uničiti Zahod.
Koadoptiral je Rusko pravoslavno cerkev, zamenjal uradno državno sovjetsko religijo, zgrajeno okoli Leninovega svetišča, in svojemu režimu dal videz tradicionalizma.
Putin uporablja religijo izključno za politične namene, nič več.
in to
https://x.com/SpaghettiKozak/status/206...
Zakaj vsakič, ko ti ljudje zavzamejo pravo stran pri nečem, to MORAJO preslikati na ameriško kulturno vojno? En glavnih motivov Rusije je, da zajema Ukrajince in njihove otroke ter jih rusificira, da bi okrepila svoje vse manjše slovansko prebivalstvo.
Rusija na teh ozemljih res namerno naseljuje ljudi, vendar ne glede na vero ali etnično pripadnost. Beli Rusi se odkrito hvalijo, kako kupujejo ukradeno premoženje.
Izgleda, da nekatere vojaške pripadnike spodbujajo, naj naselijo svoje družine na okupiranem ozemlju, in mnogi med njimi niso etnični Rusi, vendar mnogi od teh tudi niso muslimani. Burjati so na primer budisti. Okupacija je okupacija, ne glede na to, kateri veri pripadajo.
In to je glavni problem, ker takšen okvir omogoča ljudem, da menijo, da je v redu poseljevati ukradeno ozemlje, dokler naseljenci niso muslimani.
OutOfTheBox ::
fur80 ::
Do sedaj meni zmagovalna:
You send them - we love them. Keep them coming: drop your memes in the comments below
https://x.com/414magyarbirds/status/206...
You send them - we love them. Keep them coming: drop your memes in the comments below
https://x.com/414magyarbirds/status/206...
ob 8:37 sem poslal komentar
Spektakularni posnetki z današnjega jutra. Nad gorečo Moskvo leti ukrajinski dron, ki ga @0:20 zgreši prva, @0:28 pa še druga raketa zračne obrambe. Par sekund kasneje dron ne zgreši rafinerije, svojega cilja.
kot vidim bi bil prvi pod novico:
https://www.rtvslo.si/svet/vojna-v-ukra...
Ni (še) objavljen, sem jih pobaral zakaj.
Spotaknili so se ob besedico "spektakularno", ker poveličevanje uničevanja nevojaških objektov ni primerno. ¯\_(ツ)_/¯
Bo Che25 napisal več, ampak mislim da svoj pravilnik uveljavljajo tako kot Rusija svoje zakone.
jimyboy ::
Posnetek ko 2AA raketi zgrešita dron, v ozadju pa cela refinerija v plamenih. Vidim da že negdo objavil.
https://x.com/bayraktar_1love/status/20...
Poskus sestrelitve drona z manpadom sredi ceste:
https://x.com/BrennpunktUA/status/20674...
https://x.com/bayraktar_1love/status/20...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jimyboy ()
JanBrezov ::
Kompilacija današnjih posnetkov napada na Moskvo
Putin's prized oil depot blown up as Ukraine blitz Moscow with biggest attack yet
Putin's prized oil depot blown up as Ukraine blitz Moscow with biggest attack yet
Windlass ::
Spotaknili so se ob besedico "spektakularno", ker poveličevanje uničevanja nevojaških objektov ni primerno. ¯\_(ツ)_/¯
A si vprašal če sta v komentarju dovoljeni selektivna slepota in amnezija ali ima samo moderator monopol? Ni toliko problem poveličevanje, kot kateri strani je zgorel objekt.
Goran10 ::
na mmc greznici se je večina rusofilčkov poskrila tisti ki so pa ostali pa pozivajo da vojska zamenja putina oziroma prihaja čas snemanja rokavic nekateri pa se pa še celo spogledujejo z idejo da je z rusijo konec in da naj se pobere iz ukrajine če ni sposobna zaključit vojne
s povečanjem inteznivnosti napadov na rusijo umira ruska narativa ki je leta prebivala na netu lipuščki so jo pa goltali na polno. odziv lipuščkov je predvidljiv-zdaj bo rusija napadla eu zaledje kar je neverjetno naivna eskalacijaja narative ki popolnoma razgali naše strokovnjake kot poceni papgaje ruskih zgodb ki v bistvu zdaj v imenu ruske vojske grozijo evropi in lastni domovini. kdaj bo ukrepala sova in policija?
Chalky ::
Kaj pa Ukrajinci danes počnejo po Rusiji
...Očitno je dal Trump zeleno luč na G7.
Če zdaj ni jasno kot beli dan da lahko Ukrajina dobi to vojno...druga stvar je če bo Evropa dovolila da Ukrajinci udarijo na polno. Ukrajina ima teh dronov dovolj da v nekaj dneh uničijo vso naftno infrastrukturo po Rusiji. Če jim bodo to dopustili je pa druga stvar.
Če zdaj ni jasno kot beli dan da lahko Ukrajina dobi to vojno...druga stvar je če bo Evropa dovolila da Ukrajinci udarijo na polno. Ukrajina ima teh dronov dovolj da v nekaj dneh uničijo vso naftno infrastrukturo po Rusiji. Če jim bodo to dopustili je pa druga stvar.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Chalky ()
o0o0o0o0o0 ::
Sej ti bodo danes ruskati povedali, da je to najboljša protizračna obramba. Da se po vsej sramoti putin še vedno ni obesil v bunkerju je fascinantno
floyd1 ::
Ukrajinci so jih tak razkurli, da je enemu očitno "dekl dvignilo"
. Dokler nisem videl posnetkov tega ruskega NLP iz več strani, sem najprej pomislil na AI, zgledalo je res kot risanka na prvi pogled.
A si vprašal če sta v komentarju dovoljeni selektivna slepota in amnezija ali ima samo moderator monopol? Ni toliko problem poveličevanje, kot kateri strani je zgorel objekt.
Ne. Pravijo da pozivajo na zmernost pri komentiranju ne glede na vpleteno stran.
AlBundy # 18. 6. 2026, 11:25
Rusija se še vedno drži nazaj, saj bi v nasprotnem primeru, v kolikor se ne bi izogibala napadom na civilno infrastrukturo, lahko nad Kijev kot opouorilo poslala npr. en sam orešnik s konvencionalno bojno glavo. A vsako potrpljenje ima svoje meje.
Orešnik s konvencionalno glavo na Kijev je očitno zmeren odgovor. ¯\_(ツ)_/¯
Damn. What airdefense doing?Že to da dobiš za 8 minut posnetkov je kar zgovorno.
V živo uprizarja mem iz Gole pištole
Bici ::
Ne. Pravijo da pozivajo na zmernost pri komentiranju ne glede na vpleteno stran.
AlBundy # 18. 6. 2026, 11:25
Rusija se še vedno drži nazaj, saj bi v nasprotnem primeru, v kolikor se ne bi izogibala napadom na civilno infrastrukturo, lahko nad Kijev kot opouorilo poslala npr. en sam orešnik s konvencionalno bojno glavo. A vsako potrpljenje ima svoje meje.
Orešnik s konvencionalno glavo na Kijev je očitno zmeren odgovor. ¯\_(ツ)_/¯
Meni je bolj zabavno s kako lahkoto svojo nesposobnost maskirajo v neko zadržanost.
Rusija bi lahko, ampak se drži nazaj...
Tole je res najmočnejši ultra deluxe copium.
o0o0o0o0o0 ::
putin že 4 leta gleda kako mu gospodarstvo in vojska razpadata, ampak se drži nazaj. fejst poba
bpr123 ::
To "držanje nazaj" je tudi meni fascinantno. To bi še nekako kupil 2022, ne mi pa danes prodajat bučk da se rusija drži nazaj da se že peto leto muči in že zadnja tri leta kasira drone po svoji infrastrukturi.
Sem ugotovil da je vsakršna debata z pro ruskimi znanci brezpredmetna, ker vedno ko jim zagusti končamo točno pri tem. Rusija se drži nazaj ker drugač bi nukala ukrajino ali pa vsaj z napalmom požgala. Kot američani v vietnamu.
Tole "se drži nazaj" je res prava joker karta.
Nadvse fejst
Sem ugotovil da je vsakršna debata z pro ruskimi znanci brezpredmetna, ker vedno ko jim zagusti končamo točno pri tem. Rusija se drži nazaj ker drugač bi nukala ukrajino ali pa vsaj z napalmom požgala. Kot američani v vietnamu.
Tole "se drži nazaj" je res prava joker karta.
o0o0o0o0o0 je izjavil:
putin že 4 leta gleda kako mu gospodarstvo in vojska razpadata, ampak se drži nazaj. fejst poba
Nadvse fejst
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bpr123 ()
Meni je bolj zabavno s kako lahkoto svojo nesposobnost maskirajo v neko zadržanost.
Rusija bi lahko, ampak se drži nazaj...
Tole je res najmočnejši ultra deluxe copium.![]()
Ja te scene tipa ˝rusija uporablja samo 1%, počakajte da pridejo armate˝ so zdaj edino še inercija med svečeniki. Te govorance so imele svoj namen dokler je bila možnost, da zavezniki prepustijo Ukrajino Putinu ker bi se ustrašili tega kar mogoče še sledi. Danes je brez veze. Še na nukice noben več ne trzne. Vsi desenzitizirani, ker ruska stran vsaka 2 dni opleta s tem.
Ta današnji napad je imo turning point vsaj glede komentarjev na X. Mislim da če bi Ukrajinci to ponovili še 2x oziroma 3x do konca tedna da bi se v Moskvi začele dogajati zanimive stvari. Zdaj je čisto vsem jasno vključno z Rusi da Putin ni sposoben braniti države. Zdaj je glavno vprašanje koliko časa bodo Ukrajinci potrebovali za nov podoben napad? Če bodo čakali teden plus, potem bo efekt bistveno manjši.
Me zanima koliko tovrstnih dronov imajo Ukrajinci. Pričakujem da na tisoče in tisoče. Današnji napad naj bi vseboval 500+ dronov. Če imajo na razpolago dovolj dronov potem bi bilo v tem trenutku verjetno pravilno iz strateškega vidika, da ponovijo vajo jutri ob istem času.
Me zanima koliko tovrstnih dronov imajo Ukrajinci. Pričakujem da na tisoče in tisoče. Današnji napad naj bi vseboval 500+ dronov. Če imajo na razpolago dovolj dronov potem bi bilo v tem trenutku verjetno pravilno iz strateškega vidika, da ponovijo vajo jutri ob istem času.
Ta današnji napad je imo turning point vsaj glede komentarjev na X. Mislim da če bi Ukrajinci to ponovili še 2x oziroma 3x do konca tedna da bi se v Moskvi začele dogajati zanimive stvari. Zdaj je čisto vsem jasno vključno z Rusi da Putin ni sposoben braniti države. Zdaj je glavno vprašanje koliko časa bodo Ukrajinci potrebovali za nov podoben napad? Če bodo čakali teden plus, potem bo efekt bistveno manjši.
Mah ne vem no. PR šok je okej, ampak ne bi še odpirali šampanjca, ker taki napadi padajo po ukrajinskih mestih ves čas, pa to nima nekega hudega strateškega pomena. V Moskvi bo malo bolj odmevalo, ker niso navajeni.
Je pa res konsenz, da bodo naslednje 4-6 mesecev Ukrajinci v prednosti pri middle-range dronih in da naj to izkoristijo preden se Rusi spomnijo kako se braniti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Windlass ()

Pithlit ::
Kaj pa Ukrajinci danes počnejo po Rusiji...Očitno je dal Trump zeleno luč na G7.
Get a room.
Life is as complicated as we make it...
Windlass:: ravnokar
Ta spodaj pravi drugače
https://x.com/Gerashchenko_en/status/20...
Definitivno so trenutni Ukrajinski napadi izjemno intenzivni in ker je celotno nebo nad Moskvo pitch black je tudi njih kar precej strah. Kaj lahko Rusi sploh še storijo? Zadnjič sem videl da so obrambni sistem postavili na blok, pa več kot očitno to nima nobenega vpliva ampak zgolj dokazuje da je Rusija v obupanem položaju.
Drugače pa realno kako dolgo sploh lahko Rusi nadaljujejo v tej smeri? Jaz mislim da prihaja trenutek resnice in da se bo fronta zlomila. Rusi beležijo 35k izgub vsaj mesec, to ni vzdržno pa tudi če je Putin pripravljen poslati na milijone ljudi na fronto, enkrat se bo to moralo nehati ker je nevzdržno.
Jaz samo pravim, da če Ukrajinci v tem trenutku predajo tista štiri območja Rusiji, da bi bila to neumnost stoletja, ker je v tem trenutku jasno da Rusi ne morejo niti zavzeti ta območja kaj šele da bi jih bili sposobni obdržati. Ukrajinci lahko dobijo nazaj vso ozemlje, bi si drznil zapisati, da pod določenimi pogoji tudi Krim (vendar sem skoraj prepričan da Evropa/ZDA tega nebi podprle).
Ta spodaj pravi drugače
Definitivno so trenutni Ukrajinski napadi izjemno intenzivni in ker je celotno nebo nad Moskvo pitch black je tudi njih kar precej strah. Kaj lahko Rusi sploh še storijo? Zadnjič sem videl da so obrambni sistem postavili na blok, pa več kot očitno to nima nobenega vpliva ampak zgolj dokazuje da je Rusija v obupanem položaju.
Drugače pa realno kako dolgo sploh lahko Rusi nadaljujejo v tej smeri? Jaz mislim da prihaja trenutek resnice in da se bo fronta zlomila. Rusi beležijo 35k izgub vsaj mesec, to ni vzdržno pa tudi če je Putin pripravljen poslati na milijone ljudi na fronto, enkrat se bo to moralo nehati ker je nevzdržno.
Jaz samo pravim, da če Ukrajinci v tem trenutku predajo tista štiri območja Rusiji, da bi bila to neumnost stoletja, ker je v tem trenutku jasno da Rusi ne morejo niti zavzeti ta območja kaj šele da bi jih bili sposobni obdržati. Ukrajinci lahko dobijo nazaj vso ozemlje, bi si drznil zapisati, da pod določenimi pogoji tudi Krim (vendar sem skoraj prepričan da Evropa/ZDA tega nebi podprle).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Chalky ()
Windlass:: ravnokar
Ta spodaj pravi drugače
Lej, super če bo res. Ampak po mojem mnenju je še malo zgodaj za take napovedi.
Za Moskvo sem napisal, da to ne bo imelo instant učinka. Ko bodo zraven cruise rakete in predvsem če jim uspe balistične razviti in jih spuščati na Moskvo - to pa bo učinek, ker takrat bo pa panika v Moskvi.
Fronta.. še ni tako blizu zloma. Ne vem če si zasledil ampak po prvem kvartalu 2026, so v Rusiji potem stabilizirali rekrutiranje, tako da zdaj uspejo slediti izgubam zadnje 2 meseca spet. Dobra novica je pa, da je res problematičen del fronte samo Kostjantinivka trenutno.
Se pa strinjam, da kar se mene tiče Ukrajinci zdajle ne bi smeli priznavati nobenih izgub teritorija.
https://x.com/k_sonin/status/2067541941...
BTW droni so do cilja leteli čez moskovsko predmestje Žukovski, ki ima zdaj civilno letališče, vseeno pa se tam še vedno nahaja testni center in obrat Tupoljeva, ki servisira/modernizira bombnike. Morda tarče za kdaj drugič?
Ukrajinski napadi na moskovske rafinerije nafte, pa naj bodo še tako spektakularni, sami po sebi ne bodo zmagali vojne. Kljub temu spreminjajo dinamiko konflikta. Celotna predpostavka Putinovih napadov na ukrajinsko energetsko infrastrukturo je bila, da Ukrajina ne more udariti nazaj. Za Putina je bila tudi temeljna predpostavka invazije, sprožene februarja 2022, da bo šlo za lahko zmago nad šibkim nasprotnikom. Putin, ki je bil vedno strahopeten, nikoli ni tvegal napada na močnega nasprotnika; vedno je udarjal navzdol, po šibkejših. Zdaj je tega konec. Ukrajina je močna in je sposobna vračati udarce.
BTW droni so do cilja leteli čez moskovsko predmestje Žukovski, ki ima zdaj civilno letališče, vseeno pa se tam še vedno nahaja testni center in obrat Tupoljeva, ki servisira/modernizira bombnike. Morda tarče za kdaj drugič?
Zmajc ::
Lepo so jih napokali Ukrajinci hahaha.
Počasi bo v moski par-nepar sistem za vozila, hahaha
Zdaj lahko orešnika pošljejo, da še kako Ukrajinsko garažo denaficifirajo.
Počasi bo v moski par-nepar sistem za vozila, hahaha
Zdaj lahko orešnika pošljejo, da še kako Ukrajinsko garažo denaficifirajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()
Machete ::
Tole danes je bolje kot zelen dan na borzi.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

luli ::
Rusi so leto malce pozno praznovali 9. maj. Namesto klasičnega orožja so letos predstavili NLP.

mtosev ::
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

endelin ::
Putler je naredil hudo napako, da ni probal nekako zamrzniti konflikta po prvih mesecih vojne.
Tako pa pada v samo še večji drek. Iz dneva v dan.
Sedaj že droni in kmalu tudi rakete letijo po Moskvi
Tako pa pada v samo še večji drek. Iz dneva v dan.
Sedaj že droni in kmalu tudi rakete letijo po Moskvi
What America Has Lost in the War With Iran
Pa še nekaj. To ni bil vojna Iran vs ZDA, ampak Iran vs. Trump. ZDA se s to vojno niso strinjale, Trumpu se je mudilo zaradi vmesnih volitev v ZDA.
On the other hand, despite its air superiority, the United States still suffered significant equipment losses, including four F-15s (three due to friendly fire), an AN-TPY-2 radar system, at least one KC-135 refueling aircraft, an E-3 AWACS, two C-130 military transport planes, an A-10 Thunderbolt, two Black Hawk helicopters, and more than a dozen MQ-9 Reaper drones, totaling more than $2.35 billion in losses alone. In terms of U.S. inventories, the most consequential implication will likely prove to be the depletion of U.S. munitions for systems such as the Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) and Patriot missile defense batteries, the scale of which is currently unknown. These not only represent financial losses, but also strategic losses that, in some cases, will take years to replace and leave the United States less equipped to deter a near-peer adversary such as China.
Conclusion
In short, simply by surviving the war and inflicting damage on U.S. partners, Iran has emerged stronger than it was before the war, while the United States achieved none of its objectives, suffered costly losses, and has weakened its strategic position vis-a-vis its adversaries. By any measure, the United States is less safe and less prosperous than it was six weeks ago. In launching this ill-advised war of choice with Iran, Trump has allowed Iran to snatch victory from the jaws of defeat, moving from a contained regime under intense popular opposition to an ascendant regional actor.
Pa še nekaj. To ni bil vojna Iran vs ZDA, ampak Iran vs. Trump. ZDA se s to vojno niso strinjale, Trumpu se je mudilo zaradi vmesnih volitev v ZDA.
KBraneK007 ::
What America Has Lost in the War With Iran
On the other hand, despite its air superiority, the United States still suffered significant equipment losses, including four F-15s (three due to friendly fire), an AN-TPY-2 radar system, at least one KC-135 refueling aircraft, an E-3 AWACS, two C-130 military transport planes, an A-10 Thunderbolt, two Black Hawk helicopters, and more than a dozen MQ-9 Reaper drones, totaling more than $2.35 billion in losses alone. In terms of U.S. inventories, the most consequential implication will likely prove to be the depletion of U.S. munitions for systems such as the Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) and Patriot missile defense batteries, the scale of which is currently unknown. These not only represent financial losses, but also strategic losses that, in some cases, will take years to replace and leave the United States less equipped to deter a near-peer adversary such as China.
Conclusion
In short, simply by surviving the war and inflicting damage on U.S. partners, Iran has emerged stronger than it was before the war, while the United States achieved none of its objectives, suffered costly losses, and has weakened its strategic position vis-a-vis its adversaries. By any measure, the United States is less safe and less prosperous than it was six weeks ago. In launching this ill-advised war of choice with Iran, Trump has allowed Iran to snatch victory from the jaws of defeat, moving from a contained regime under intense popular opposition to an ascendant regional actor.
Te peće črn dim danes v Moskvi? Iran ma svojo temo!
"The latest attacks on Russia were a response to Russian attacks on Ukraine, in particular on the Kyiv-Pechersk Lavra, — Zelensky.
If Putin does not want to end this war, wants to continue, we will not sit idly by. We will respond, — the president added."
NATO's Rutte:
https://x.com/clashreport/status/206759...
Rutte pravi da Rusija nameni zdaj 48% vsega svojega državnega proračuna za vojno kar je po njegovih besedah 75% vsega denarja ki ga država prejme od davkov
Rutte pravi da Rusija nameni zdaj 48% vsega svojega državnega proračuna za vojno kar je po njegovih besedah 75% vsega denarja ki ga država prejme od davkov
strawman ::
NATO's Rutte:
Uf, koliko bi ga šele če Trump in ZDA ne bi blokirala že dodeljene pomoči Ukrajini, kajne?
Head of the Russian Foreign Ministry Sergey Lavrov stated that Russia will carry out massive strikes on Ukraine on a "regular basis" in response to the Ukrainian attacks on Moscow.
https://x.com/visegrad24/status/2067607...
Nekaj let nazaj sem imel tega človeka za dobrega diplomata pa kot kaže je tudi že v povsem svojem svetu. Se mi je vedno zdelo da je on eden izmed bolj normalnih v kabinetu pa očitno tudi temu ni več tako. Bi človek mislil da bodo izkušnje v takšnih situacijah igrale veliko vlogo, sploh ker je skoraj čisto vsem jasno da Rusija te vojne ne more dobiti...pa očitno temu ni tako.
https://x.com/visegrad24/status/2067607...
Nekaj let nazaj sem imel tega človeka za dobrega diplomata pa kot kaže je tudi že v povsem svojem svetu. Se mi je vedno zdelo da je on eden izmed bolj normalnih v kabinetu pa očitno tudi temu ni več tako. Bi človek mislil da bodo izkušnje v takšnih situacijah igrale veliko vlogo, sploh ker je skoraj čisto vsem jasno da Rusija te vojne ne more dobiti...pa očitno temu ni tako.
Moscow was covered by a black cloud following a huge fire at the oil refinery after the Ukrainian massive strikes.
In some parts of the city and suburbs, oil rains are being reported.
https://x.com/visegrad24/status/2067604...
In some parts of the city and suburbs, oil rains are being reported.
https://x.com/visegrad24/status/2067604...
Samo res, kako to?
'No SMS at all, no sirens': Moscow residents say they received no warning alerts before drone attack
'No SMS at all, no sirens': Moscow residents say they received no warning alerts before drone attack
Moscow and the Moscow region were struck on June 18 by the largest Ukrainian drone attack since the full-scale war began -- and residents received no warning it was coming.

Stane2 ::
https://x.com/nexta_tv/status/206760952...
NEXTA shows how Russia's much-praised air defense actually works
During the largest drone attack on Moscow in recent years, Russia's Pantsir systems got a chance to demonstrate their effectiveness. It did not go well.
During the largest drone attack on Moscow in recent years, Russia's Pantsir systems got a chance to demonstrate their effectiveness. It did not go well.
Samo res, kako to?
Moscow and the Moscow region were struck on June 18 by the largest Ukrainian drone attack since the full-scale war began -- and residents received no warning it was coming.
Rally around the flag, da sprožijo splošno mobilizacijo in "končajo vojno"?
shmandi ::
Vsaka čast Ukrajincem za tole. Prav, da tudi ruski narod dobi malo vpogleda, kaj njihova fašistična golazen, ki jo že desetletja podpirajo, počne v Ukrajini...
Vsaka čast Ukrajincem za tole. Prav, da tudi ruski narod dobi malo vpogleda, kaj njihova fašistična golazen, ki jo že desetletja podpirajo, počne v Ukrajini...
Na žalost ruski narod verjame da njihova vojska rešuje babuške ruske narodnosti pred naciji v Donbasu. To bodo dojeli le kot "teroristični napad", ne kot prikaz tega kar počnejo v Ukrajini.
Tole je bila Hersheva in Postolova strokovnjakinja za navedbami, da kemičnega napada v Khan Sheikunu ni izvedla sirska vlada
https://x.com/michaeldweiss/status/2067... Maram Susli @ Wikipedia
https://x.com/michaeldweiss/status/2067... Maram Susli @ Wikipedia