» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
1160 / 1162
»»

bm1973 ::

A so sploh važni?

Saj bo/je romunski scenarij...

bbbbbb2024 ::

V zvezi s tremi dnevi za zavzetje Ukrajine je potrebno povedati to, da motorizirana kolona tankov in oklepnih transporterjev ni imela več zalog, kot za tri dni in so obstali brez goriva in hrane severno od Hostomela. Pričakovali so, da padalci zavzamejo Hostomel, transportna letala Antonov pripeljejo zaloge in okrepitve, ter jim pridejo nasproti.

Ukrajinci so jim pokvarili načrt, ko so se spopadli z ruskimi padalci, ter uničili vzletno stezo. Čez čas pa so padalce iz Hostomela nagnali, ter letališče, v sicer neuporabnem stanju, osvojili nazaj.

Rusi zalog niso transportirali z letali, ker niso obvladovali zračnega prostora, ne do Hostomela, niti letališče samo. Okrepitve specialcev bi se potem tretji dan prebile v Kijev.

Rusi so vsekakor pričakovali zelo kratko vojno.

shmandi ::

Ah dajte no... putleroljubci pravijo, da je bil to samo Milley (že stotič)

scythe ::

bm1973 je izjavil:

A so sploh važni?

Saj bo/je romunski scenarij...

Ali ruski, vsi za enega že več kot 20 let na papirju...
X870 | 9800X3D | 2x32Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|

wajdouc ::

fikus_ je izjavil:

Nekaj dni nazaj je spet nekdo tukaj pisal o famoznih treh dneh, za kar sem ze veckrat pisal in linkal intervji gen. Milleya in njegovo izjavo, pa ste zaceli pljuvati.
Tukaj za nejeverje Tomaže se ev YT, ki kaže izvor treh dni:

https://m.youtube.com/watch?v=U1biVEfc5...

Pa upam, da si boste vzeli čas in do konca pogledali ter potem ne vec zlorabljali teh tri dni.
Tukaj imaš še en vir o famoznih treh dneh direkt iz ust Reznikova (od 13:24 naprej):

Windlass ::

bbbbbb2024 je izjavil:

V zvezi s tremi dnevi za zavzetje Ukrajine je potrebno povedati to, da motorizirana kolona tankov in oklepnih transporterjev ni imela več zalog, kot za tri dni in so obstali brez goriva in hrane severno od Hostomela. Pričakovali so, da padalci zavzamejo Hostomel, transportna letala Antonov pripeljejo zaloge in okrepitve, ter jim pridejo nasproti.

Ukrajinci so jim pokvarili načrt, ko so se spopadli z ruskimi padalci, ter uničili vzletno stezo. Čez čas pa so padalce iz Hostomela nagnali, ter letališče, v sicer neuporabnem stanju, osvojili nazaj.

Rusi zalog niso transportirali z letali, ker niso obvladovali zračnega prostora, ne do Hostomela, niti letališče samo. Okrepitve specialcev bi se potem tretji dan prebile v Kijev.

Rusi so vsekakor pričakovali zelo kratko vojno.

Drži. Če se ne motim sem nekje prebral da so imeli Ukrajinci tudi precej sreče, ker so z Manpadom sklatili ruski helikopter direktno sredi pristajalne steze in jo naredili neuporabno. Nekaj pa mislim, da so tudi s traktorji in tanki zaparkiravali stezo. Mogoče je ravno to naključje rešilo Kijev takrat.

Ales78 ::

Bici je izjavil:

3 dni do kijeva!

Ta izjava ne prihaja od uradnih ruskov virov ampak izvira iz ameriške ocene, koliko, bo Rusija rabila do Kijeva.

Najprej jo to izrekel gen. Mark Milley, sčasoma je pa zašlo v socialne medije, odkar butnglavci to nekritično ponavljajo v neskončnost in s tem dokazujejo svojo neumnost.

Samo še dokaz več o verodostojnosti tvojih izjav.

bbbbbb2024 je izjavil:

je potrebno povedati to, da motorizirana kolona tankov in oklepnih transporterjev ni imela več zalog, kot za tri dni

Zanimivo, da se teh trdi dni ujema z oceno ameriške vojske, nima pa veze z Rusijo.

Verjetno so američani poslali rusko vojsko v napad. /s

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

endelin ::

https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla...

Za ruse bo čedalje težje

Stane2 ::

https://x.com/NSTRIKE1231/status/197234...
Ukrainian HIMARS destroyed two power substations of the Belgorod thermal power plant.
The city is experiencing a blackout, while rolling outages have begun across the wider region.
Alongside Belgorod, electricity has also been cut off in Stary Oskol, Gubkin, Shebekino, Chernyanka, and Stroitel.

endelin je izjavil:

Za ruse bo čedalje težje

Problem je, ker pri temu norcu iz Kremlja ostaja ne samo teoretična možnost, da gre na vse ali nič, razglasi tudi uradno diktaturo in mobilizira 1,5 milijona ljudi. In potem smo v riti, ker take cifre v Evropi zlepa ne spravimo skupaj.

Saj ne mislim, da ga eventuelno ne bi ustavili nekje na Baltiku/Poljski/Romuniji in bi bila Rusija potem Zimbabwe s snegom... ampak škode bi pa vseeno naredili preden bi Putina srečala Matilda. in ogromno ljudi bi umrlo.

Skoraj mi je bolj verjetna alternativa da naredi nekaj res fukjenega, kot pa da počasi hira v Ukrajini.

endelin je izjavil:

Za ruse bo čedalje težje

Pozabi na index, te imajo vsi možgane razpadle od ivermectina. En največjih regionalnih centrov za razpečevanje fake newsov.

Zgodovina sprememb…

Sedaj bi bil že čas da se spet oglasita ruski konjušar Turk in Medvedev:)

Grozno da zahod dovoli da so rusi brez štroma :/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Windlass je izjavil:

in mobilizira 1,5 milijona ljudi. In potem smo v riti, ker take cifre v Evropi zlepa ne spravimo skupaj

Pri 500 miljonih evropejcev, ne bomo spravili skupaj 1.5 miljona ljudi, s tem, da jih mora Putin postrgati med 11 časovnimi pasovi?

Ta je pa krepka. Recimo že samo tule jih najdemo 10, za v prve bojne linije.

Ampak, da bo lažje, je pa treba takoj uvesti naborništvo. 4 leta, ne glede na spol, do 30 leta. Brez možnosti civilnega služenja, koliko nam zmanjka kadra za "obuku", uvozimo najbolj zajebane srbske oficirje.

Zgodovina sprememb…

Leif ::

Vsa ta stalna protiruska retorika spominja na neke druge čase. Samo da se je takrat reklo proti judeo boljševiška. Kako se je končalo, vemo.

Ales78 je izjavil:

Windlass je izjavil:

in mobilizira 1,5 milijona ljudi. In potem smo v riti, ker take cifre v Evropi zlepa ne spravimo skupaj

Pri 500 miljonih evropejcev, ne bomo spravili skupaj 1.5 miljona ljudi, s tem, da jih mora Putin postrgati med 11 časovnimi pasovi?

Ma tebe bomo imeli za nosilnega osla, no. Evo 11. Treba bit iznajdljiv.

Leif je izjavil:

Vsa ta stalna protiruska retorika spominja na neke druge čase. Samo da se je takrat reklo proti judeo boljševiška. Kako se je končalo, vemo.

Točno to, "strani neprijatelj uvijek vreba". Če ljudi prestrašiš, so pripravljeni narediti vse, tudi spregledati žide v koncentraciskih taboriščih.

Windlass je izjavil:

Ales78 je izjavil:

Windlass je izjavil:

Ma tebe bomo imeli za nosilnega osla, no. Evo 11. Treba bit iznajdljiv.

Nimaš osnovnih šans, mene nobena fronta, ki jo bodo spacali prepotentni bumbarji, ne bo videla. Ampak bomo tudi te bumbarje lepo polovili v naborništvo, pa naj pokažejo, kaj znajo, izven okvirov blebetanja po forumu.

Pa saj naborništva si želite, mar ne? Zato pa tako agresivno navijate za vojno, saj ne morete biti tako nerazgledani, da ne razumete, kam vojno navijaštvo pelje?

Čakajte, da pride SDS na oblast, Jajo ima že od nekdaj mehko srce za naborništvo.

Zgodovina sprememb…

WhiteAngel ::

Leif je izjavil:

Niti ne. Rus je okupator. Retorika spominja na partizansko/zavezniško.

Ales78 je izjavil:

Nimaš osnovnih šans, mene nobena fronta, ki jo bodo spacali prepotentni bumbarji, ne bo videla.

V Putinovi armadi imajo take najrajši :D

Zgodovina sprememb…

Stane2 ::

https://x.com/ElectsWorld/status/197238...
Moldova, parliamentary election results:

685/2274 polling stations counted:

PAS: 40,2 %
PEB (PSRM/PCRM): 31,3 %
BA: 7,4 %
PPDA: 7,3 %
PN: 6,7 %
PSDE: 1,4 %

WhiteAngel je izjavil:

Leif je izjavil:

Niti ne. Rus je okupator. Retorika spominja na partizansko/zavezniško.:D

Marsikdo je, Turčija že 50 let okupira pol Cipra, ZDA okupirajo Kubo, Sirijo, Irak. Retorika danes spominja na nekega možica z brčicami :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Leif ()

Bici ::

Čez par let bomo pa Rusiji spet pošiljali humanitarno pomoč.

Pa kak program nafta za hrano bo spet aktualen.
Ruska edicija tokrat.

Zanimivo kako se rusofili vžigajo brez bencina :))

Zdej pa še brez elektrike :))

mtosev ::

Gledam volitve v Moldaviji in izgleda, da pro EU stranka vodi.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

JohnyQ_ ::

mtosev je izjavil:

Gledam volitve v Moldaviji in izgleda, da pro EU stranka vodi.

Čestitke moldavcem za pametno odločitev.

Rusija prinaša samo bedo.

Rusi so napadli Ukrajino in ne obratno.

Samo psihično moteni ljudje zagovarjate in opravičujete napadalca.

JohnyQ_ je izjavil:

Dol mi visi, kdo je koga napadel in ne opravičujem nobenega, samo razumem situacijo, ki pa ti ne razumeš. Malo se ti paše naslajati nad neumnimi zapisi na Xu, tule zveš še za kakšnega novega, to je pa tudi vse. Nič narobe, prepričan sem, da boš odličen nabornik.

Me veseli, da me bodo branili čimbolj fanatično nastrojeni fantki, daje več možnosti za uspeh.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ales78 ()

Chalky ::

Ales78...eno resno vprašanje brez žaljenja. Zakaj si v tej vojni v Ukrajini na strani Rusije? Ali gre tu za sovraštvo do Zahoda ali NWO ali v čemu je "catch"?

Razumem da ima Zahod kar nekaj masla kar se tiče vojaških posredovanj v zadnjih dveh desetletjih, predvsem kar se tiče ZDA, in tudi priznam da je bila vojna v Iraku bazirana na lažeh in da se nikoli nebi smela zgoditi in sem okoli tega tudi vedno bil kritičen, ker so tam Ameri destabilizirali polovico regije in ker je šlo za eno veliko laž.

V tem primeru v Iraku razumem jezo in bes zaradi laži ampak tu v Ukrajini se pa verjetno tudi ti strinjaš da se imajo Ukrajinci pravico braniti in da je Rusija agresor in da želi uničiti Ukrajino in si jo priključiti. Torej zakaj v tem primeru zagovarjaš oziroma podpiraš Rusijo? Resnično me zanima tvoje mnenje, brez žaljenja in napadanja.

Zakaj bi nekdo v tem primeru podpiral početje Rusije. To kar počnejo Rusi v Ukrajini je izjemno grdo in me res zanima zakaj bi nekdo ki živi v Evropi to podpiral?

Jaz osebno si ne želim da Rusija razpade in popolnoma kapitulira ampak predvsem da končno dobijo neko alternativo temu kar imajo tam že zadnjih 30 let. V Rusiji sploh ne vedo kako izgleda alternativa, niti ne vedo če jo zares nočejo, ker imajo že 30 let eno in isto. Kje piše da bi bila pro Zahodna vlada v Rusiji, slaba za rusko ljudstvo?

Rusija ima ogromno potenciala ki pa ga očitno nikoli ne bodo mogli izkoristiti zaradi Putina.

Chalky je izjavil:

Ales78...eno resno vprašanje brez žaljenja. Zakaj si v tej vojni v Ukrajini na strani Rusije? Ali gre tu za sovraštvo do Zahoda ali NWO ali v čemu je "catch"?

Čisto resno ti povem, brez žaljenja, nisem na strani Rusije ampak tudi na strani Ukrajine ne, pravzaprav sem mnenja, da si prav zaslužijo eden drugega.

Nisem pa pripravljen ne navijati (niti za fuzbal), prenašati, kako se dnevni mediji delajo norca iz mojega intelekta, najtežhe pa prenašam neke res neumne navijače, ki blečejo ves čas neumnosti, se veselijo ubijanja (četudi rusov) in nasedejo na vsak drek, ki se pribljižno sliši kot tisto v kar verjamejo (pa ne preverijo).

In absolutno nisem na strani evropskega vmešavanja v vojne, ki se nas ne tičejo, jaz bi poslal mirovno pomoč, naj se ZDA ukvarja s svojo proxy vojno (zadeva je vojna sprovocirana s strani ZDA, da oslabi Rusijo, in ga na forumu ni "intelektualca", ki bi me prepričal, da je treba to zanemariti, zato ker je Rusija napadla Ukrajino).

Kar je zelo zdravo mnenje, ki se pribljižno ujema z mnenjem ljudi, ki jim je, ostal še kakšen nevron v glavi.

Kdor pa verjame vsemu temu sranju, okrog UA-RU, pa naj se pripravi na naborništvo, ker celotno sranje miljard za orožje (sem tudi proti temu) vodi točno v to smer.

Bo pač dobil, kar išče.

Zgodovina sprememb…

Matheus ::

Ales78 je izjavil:

Chalky je izjavil:

In absolutno nisem na strani evropskega vmešavanja v vojne, ki se nas ne tičejo, jaz bi poslal mirovno pomoč, naj se ZDA ukvarja s svojo proxy vojno.

Vojna v Evropi se nas ne tiče? Genialc res. :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Matheus ()

Ales78 je izjavil:

JohnyQ_ je izjavil:

Dol mi visi, kdo je koga napadel in ne opravičujem nobenega, samo razumem situacijo, ki pa ti ne razumeš. Malo se ti paše naslajati nad neumnimi zapisi na Xu, tule zveš še za kakšnega novega, to je pa tudi vse. Nič narobe, prepričan sem, da boš odličen nabornik.

Me veseli, da me bodo branili čimbolj fanatično nastrojeni fantki, daje več možnosti za uspeh.

To je narobe s tabo.
Ti si tip človeka ki mu je vseeno ko gleda kako nekdo posiljuje žensko.

Pravzaprav bi ga še opravičeval, da je ziher ona bila preveč izzivalno napravljena, Pa si revež ni mogel pomagati.

Bodimo realni, če bi se ukrajinsko dogajanje of 2014 naprej zgodilo v Mehiki, bi bombe začele padati mnogo prej.

Ales78 je izjavil:

Chalky je izjavil:

In absolutno nisem na strani evropskega vmešavanja v vojne, ki se nas ne tičejo, jaz bi poslal mirovno pomoč, naj se ZDA ukvarja s svojo proxy vojno.

Rusi so začeli z vojno v Evropi, ti pa tumbas da je to ameriška proxy vojna.

Je Putin CIA agent ali kako?
Ker vse kaže da dela v korist zda in uničuje Rusijo.

Leif je izjavil:

Bodimo realni, če bi se ukrajinsko dogajanje of 2014 naprej zgodilo v Mehiki, bi bombe začele padati mnogo prej.

Ukrajina je bila do ruskega napada 2014 nevtralna.

Kaj si trd v glavo???

Da ne omenjam da so rusi pred tem zastrupili ukrajinskega predsednika.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bici ()

Močna zmaga se obeta pro-evropski stranki v Moldaviji.

Še ena pušiona za Ruse. Dokaz več, da njihovega vladanja, noben pri zdravi pameti noče.

Ko nekdo rusofilu pokaže resnico, je njegov odgovor vedno enak: nImAŠ IntEleKtUalNeGa dOmEta"

Fak kok prozorno ti revček 8-)

Zgodovina sprememb…

Matheus je izjavil:

Ko nekdo rusofilu pokaže resnico, je njegov odgovor vedno enak: nImAŠ IntEleKtUalNeGa dOmEta"

Fak kok prozorno ti revček 8-)

Sta z Bicijem brata dvojčka?

Zgodovina sprememb…

Chalky ::

Matheus je izjavil:

Še ena pušiona za Ruse. Dokaz več, da njihovega vladanja, noben pri zdravi pameti noče.

Ja kot kaže bo PAS dobil veliko večino saj imajo pri 85% preštetih glasov 49 sedežev v parlamentu če vidim prav. Se pravi potrebujejo še 3 sedeže glede nato da ima parlament 101 sedežev. Velik poraz Rusije kot kaže.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Chalky ()

Chalky je izjavil:

Matheus je izjavil:

Ja kot kaže bo PAS dobil veliko večino saj imajo pri 85% preštetih glasov 49 sedežev v parlamentu če vidim prav. Se pravi potrebujejo še 3 sedeže glede nato da ima parlament 101 sedežev. Velik poraz Rusije kot kaže.

Čestitke Moldaviji.

Da ne boste preveč padli v Moldavijo, ste videli, da so prejšnjo noč Rusi krepko prerešetali Ukrajino?

Samo omenim, da ne boste spregledali kakšnega pomembnega dogodka zaradi moldavijskega parlamenta.

Kaj pa pričakuješ, da boš dobil na debilne objave in bedasta vprašanja?

Ne vem,če je tako bedasto, da pokažem, o kakšnih neumnostih se pogovajate, kot je recimo Moldavijski parlament, hkrati pa ne veste kje je Moldavija.

Zgodovina sprememb…

Rusofilska logika:

Sami nevejo, kje je Moldavija in to projecirajo na ostale :))

Važno da so rusi izviseli v moldaviji. In še prej v romuniji.

Matheus je izjavil:

Rusofilska

A, ko to izrečeš, se počutiš manj osamljenega? Se počutiš, da nekam pripadaš?

Bici je izjavil:

Ok, sprejmem izziv. Zakaj že?

Zgodovina sprememb…

o0o0o0o0o0 ::

Windlass je izjavil:

endelin je izjavil:

Za ruse bo čedalje težje

Problem je, ker pri temu norcu iz Kremlja ostaja ne samo teoretična možnost, da gre na vse ali nič, razglasi tudi uradno diktaturo in mobilizira 1,5 milijona ljudi. In potem smo v riti, ker take cifre v Evropi zlepa ne spravimo skupaj.

Saj ne mislim, da ga eventuelno ne bi ustavili nekje na Baltiku/Poljski/Romuniji in bi bila Rusija potem Zimbabwe s snegom... ampak škode bi pa vseeno naredili preden bi Putina srečala Matilda. in ogromno ljudi bi umrlo.

Skoraj mi je bolj verjetna alternativa da naredi nekaj res fukjenega, kot pa da počasi hira v Ukrajini.

A ti resno misliš, da ima putin jajca mobilizirat ljudi iz moskve in sankt petersburga? Ni problem metat folk v kombije nekje v vukojebini, kjer so mame pripravljene poslati sinove v smrt za vrečo krompirja oz. žene svoje partnerje.

o0o0o0o0o0 je izjavil:

A ti resno misliš, da ima putin jajca mobilizirat ljudi iz moskve in sankt petersburga?

Mah nima veze z jajci, ni neumen, da bi se zaganjal v EU s 500 miljoni prebivalci, medtem, ko ima sam 130 miljonov Rusov.

Razen tega, zakaj bi se. Ozemlja ima dovolj, pri 11 časovnih conah, res ne rabi več ozemlja. Ko se pa Sibirija stopi zaradi globalnega segrevanja in spusti svoj metan iz permafrosta, bo Evropa na kolenih prosila za hrano.

Zgodovina sprememb…

Ales78 je izjavil:

Matheus je izjavil:

Rusofilska

Bici je izjavil:

Zakaj za vraga bi "nevtralneža" to zanimalo? :))

Matheus je izjavil:

Ales78 je izjavil:

Matheus je izjavil:

Rusofilska

Bici je izjavil:

Zato, ker mislim, da neka napol obubožana, mini država, nima nobenega pomena, se pa pustim prepričati, če boste tehtni. "uuuu, v Burundi je zmagala protiruska stranka, gremo proslavljat".

Zgodovina sprememb…

Gregor P ::

Slabo kaže ruskim plačancem v Moldaviji:)

https://pv.cec.md/preliminare
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Ales78 je izjavil:

Matheus je izjavil:

Ales78 je izjavil:

Matheus je izjavil:

Rusofilska

Bici je izjavil:

Zato, ker mislim, da neka napol obubožana, mini država, nima nobenega pomena, se pa pustim prepričati, če boste tehtni. "uuuu, v Burundi je zmagala protiruska stranka, gremo proslavljat".

Ne sploh nima veze... Sej Pridnestrska republika ni del te države.

Da primerjaš Burundi in Moldavijo v tem konfliktu kaže na tvojo nerazgledanost in pomembnost današnjih volitev.

Matheus je izjavil:

Ales78 je izjavil:

Matheus je izjavil:

Ales78 je izjavil:

Matheus je izjavil:

Rusofilska

Bici je izjavil:

Ne sploh nima veze... Sej Pridnestrska republika ni del te države.

Da primerjaš Burundi in Moldavijo v tem konfliktu kaže na tvojo nerazgledanost in pomembnost današnjih volitev.

Boš pojasnil, zakaj so pomembne? :) Kaj se je spremenilo? Se bojiš za Evrovizijo?

Zgodovina sprememb…

mtosev ::

Gregor P je izjavil:

Slabo kaže ruskim plačancem v Moldaviji:)

https://pv.cec.md/preliminare

Yay :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Rusofilu absolutno ničesar ne mislim pojasnevati.

S tem sem zaključil takrat, ko ste trdili, da Rusija nebo napadla Ukrajine.

V Moldaviji vlada beda. Največja pa seveda tam, kjer imajo največ vpliva Rusi. Šokantno mar ne.

Zgodovina sprememb…

««
1160 / 1162
»»