Forum » Problemi človeštva » Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Temo vidijo: vsi

Ales78 ::
Rusofilu absolutno ničesar ne mislim pojasnevati.
S tem sem zaključil takrat, ko ste trdili, da Rusija nebo napadla Ukrajine.
Se mi je zdelo. No pa smo skupaj prišli, do tega, da se nekaj navdušujete nad državo, v velikoti Slovenije, nekje v PM, z GDP na nivoju Črne Gore.
V Moldaviji vlada beda. Največja pa seveda tam, kjer imajo največ vpliva Rusi. Šokantno mar ne.
A te za Ćrno Goro tudi skrbi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ales78 ()

Matheus ::
Rusofilu absolutno ničesar ne mislim pojasnevati.
S tem sem zaključil takrat, ko ste trdili, da Rusija nebo napadla Ukrajine.
Se mi je zdelo. No pa smo skupaj prišli, do tega, da se nekaj navdušujete nad državo, v velikoti Slovenije, nekje v PM, z GDP na nivoju Črne Gore.
V Moldaviji vlada beda. Največja pa seveda tam, kjer imajo največ vpliva Rusi. Šokantno mar ne.
A te za Ćrno Goro tudi skrbi.
Sploh ne. So na pravi poti. Za EU in odmik od Beograda. Bodo pa še rabili nekaj let.
Za Ruse je ocitno Moldavija pomembna, če so želeli vplivati na volitve. Luzerčki hehe.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Matheus ()

Sploh ne. So na pravi poti. Za EU in odmik od Beograda. Bodo pa še rabili nekaj let.
Za Ruse je ocitno Moldavija pomembna, če so želeli vplivati na volitve. Luzerčki hehe.
Res, po čem si pa to opazil?
Zgodovina sprememb…

Matheus ::

Res, po čem si pa to opazil?
Po tem, ker tebe rusofilčka peče![]()
Se pravi, tudi tukaj nakladaš.
Našli ste neko nepomembno revno državico in zdaj juckate ob zmagi ene stranke nad drugo, nič ne veste ne o eni strani, ne o drugi, kaj šele o demokratičnih procesih v Moldaviji, ne veste kje sploh je Moldavija, ne veste, da je popolnoma irelevantna, revna in ji iščete neko pomembnost.
Ne veste pa, da so Rusi preko noči spet prerešetali Ukrajino z raketami, ker vam vaši fake news viri na Xu niso povedali. Aja, ne točno, Ukrajinci so spet sestrelili 99.999999991% raket :D :D :D
Zgodovina sprememb…

JohnyQ_ ::
@Ales78
Za nekoga kimu je vseeno in je nevtralen si zares zelo aktiven
Pa brez veze se napihuješ ko žaba tu, ker nikor ne boš prepričal da Rusija ni agresor. Ali da se gre tu za neko ameriško proxy vojno.

Pa brez veze se napihuješ ko žaba tu, ker nikor ne boš prepričal da Rusija ni agresor. Ali da se gre tu za neko ameriško proxy vojno.

Goran10 ::
Ales78...eno resno vprašanje brez žaljenja. Zakaj si v tej vojni v Ukrajini na strani Rusije? Ali gre tu za sovraštvo do Zahoda ali NWO ali v čemu je "catch"?
Čisto resno ti povem, brez žaljenja, nisem na strani Rusije ampak tudi na strani Ukrajine ne, pravzaprav sem mnenja, da si prav zaslužijo eden drugega.
Nisem pa pripravljen ne navijati (niti za fuzbal), prenašati, kako se dnevni mediji delajo norca iz mojega intelekta, najtežhe pa prenašam neke res neumne navijače, ki blečejo ves čas neumnosti, se veselijo ubijanja (četudi rusov) in nasedejo na vsak drek, ki se pribljižno sliši kot tisto v kar verjamejo (pa ne preverijo).
In absolutno nisem na strani evropskega vmešavanja v vojne, ki se nas ne tičejo, jaz bi poslal mirovno pomoč, naj se ZDA ukvarja s svojo proxy vojno (zadeva je vojna sprovocirana s strani ZDA, da oslabi Rusijo, in ga na forumu ni "intelektualca", ki bi me prepričal, da je treba to zanemariti, zato ker je Rusija napadla Ukrajino).
Kar je zelo zdravo mnenje, ki se pribljižno ujema z mnenjem ljudi, ki jim je, ostal še kakšen nevron v glavi.
Kdor pa verjame vsemu temu sranju, okrog UA-RU, pa naj se pripravi na naborništvo, ker celotno sranje miljard za orožje (sem tudi proti temu) vodi točno v to smer.
Bo pač dobil, kar išče.
Lej debil. Če pade Ukrajina je praktično konec tudi za nas. A misliš da bo Madžarska buffer cona? Bo kurac. Putin jo bo naredil za drugo Belorusijo Orban se bo pa predal ker je to on sam izjavil da ni šans da bi se oni boril proti Rusiji tako kot se Ukrajinci.

@Ales78
Ne prepričujem, zakaj bi prepričeval ljudi, ki jim intelekt ne seže niti do toliko, da bi dojeli, da gre za proxy vojno.
In to po tem, ko jim ameriški predsednik sam pove. :D :D :D
Lej debil. Če pade Ukrajina je praktično konec tudi za nas. A misliš da bo Madžarska buffer cona? Bo kurac. Putin jo bo naredil za drugo Belorusijo Orban se bo pa predal ker je to on sam izjavil da ni šans da bi se oni boril proti Rusiji tako kot se Ukrajinci.
Neumnosti, pač neka neracionalna prestrašenost, ker preveč spremljaš Ukrajinske fake newse.
Ampak te bo že naborništvo pripeljalo v realnost.
Jaz pa tudi nimam nobenega problema, če državo "branijo" taki fanatiki, boste vsaj za nekaj uporabni.
Zgodovina sprememb…

Ja samo da so zdaj Rusi kitajski proxi. Putinu je uspelo prvič v zgodovini da je jedrska sila proxi od nekoga

Ja samo da so zdaj Rusi kitajski proxi. Putinu je uspelo prvič v zgodovini da je jedrska sila proxi od nekoga![]()
Ti raje začni sklece delati, pa zobno krtačko lahko tudi preizkusiš na školjki.
Več ljudi, kot boste s svojim sranjem prestrašili, večja bo verjetnost vpoklica. Bomo videli, ali vam bo neka državica za obzorjem še vedno tako pomembna, kot vam je iz fotelja.
SDS se krepi, njihova militantnost in vpletenost v trgovanje z orožjem sta tudi znani, obsedenost glavnega protagonista s statusom Tita tudi, razne ankete so že tudi pokazale, da večinski del populacije misli, da bi bilo obvezno služenje vojaškega roka dobro za razvajeno mladino. Z ognjem se igrate. :)
Zgodovina sprememb…

Neumnosti, pač neka neracionalna prestrašenost, ker preveč spremljaš Ukrajinske fake newse.
Jaz pa tudi nimam nobenega problema, če državo "branijo" taki fanatiki, boste vsaj za nekaj uporabni.
Neumnost? Ta scenarij ima neko verjetnost mi pa zavarovanja za ta scenarij nimamo razen da isto končamo kot Ukrajinci kjer si odvisen od tuje pomoči. Naiven si in to hardcore naiven.

Neumnost? Ta scenarij ima neko verjetnost mi pa zavarovanja za ta scenarij nimamo razen da isto končamo kot Ukrajinci kjer si odvisen od tuje pomoči. Naiven si in to hardcore naiven.
Neumnost, ampak saj nam ni nič za skrbeti, nam boš ti branil mejo. In zavarovanje imamo, naborništvo.
Zgodovina sprememb…

floyd1 ::
Ne prepričujem, zakaj bi prepričeval ljudi, ki jim intelekt ne seže niti do toliko, da bi dojeli, da gre za proxy vojno.
Zato pa imamo na forumu intelektualce tvojega kova, v nulo napiflane z maloumno rusko propagando.
In seveda... ...ti zagotovo nič ne prepričuješ ?.

Zato pa imamo na forumu intelektualce tvojega kova, v nulo napiflane z maloumno rusko propagando.
Ne, jaz se vam smejim, pa sem in tja, kakšen biser v vaše blato vržem, ki ga sicer spluvate, ampak morda pa sem in tja le ugotovite, da imam prav.
Vas že zdajle opozarjam, da bo tisto orožje, za katerega bomo, po nepotrebnem, zmetali miljarde (ki bi šle lahko za kaj koristnega, recimo zdravstvo, še bolje, šolstvo, da ne bi več bilo ljudi, ki bi verjeli vsaki neumnosti na Xu), nekdo nosil.
Da ne boste potem presenečeni, ko se boste plazili po blatu tačas, ko se bo nekdo drl na vas.
Zgodovina sprememb…

Gregor P ::
Pazi to izjavo proruskih plačancev:
... ne morejo biti bolj daleč od realnosti (rezultatov volitev).
Dodon, who is one of Sandu's main rivals, went on national TV as soon as polls closed to claim his pro-Russian allies in the Patriotic Electoral Bloc had won the election, despite there being no exit polls and before any early results were declared.
Thanking Moldovans for voting "in record numbers", he called on the PAS government to leave power, and for supporters of all opposition parties to take to the streets on Monday to "defend" their vote outside parliament at midday.
"We will not allow destabilisation," he promised. "The citizens have voted. Their vote must be respected even if you don't like it," he added, addressing President Sandu and her party.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

Pazi to izjavo proruskih plačancev:
Dodon, who is one of Sandu's main rivals, went on national TV as soon as polls closed to claim his pro-Russian allies in the Patriotic Electoral Bloc had won the election, despite there being no exit polls and before any early results were declared.
Thanking Moldovans for voting "in record numbers", he called on the PAS government to leave power, and for supporters of all opposition parties to take to the streets on Monday to "defend" their vote outside parliament at midday.
"We will not allow destabilisation," he promised. "The citizens have voted. Their vote must be respected even if you don't like it," he added, addressing President Sandu and her party.
Kot, da to kaj spremeni. Mimogrede, kaj pa kaj dogaja v Rowandi zadnje čase? Samo vprašam, me zanima ali imaš hobi ukvarjanja z nepomembnimi državicami.

Za mene je dogajanje v Evropi izjemnega pomena.

Za mene je dogajanje v Evropi izjemnega pomena.
Evropa? To si mislil geografsko? Si kdaj slišal za izraz "fly over country"?
Zgodovina sprememb…

Počasi se mi dozdeva, da ti sploh ne veš, kaj je Evropa

Windlass ::
o0o0o0o0o0 je izjavil:
https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla...
Za ruse bo čedalje težje
Problem je, ker pri temu norcu iz Kremlja ostaja ne samo teoretična možnost, da gre na vse ali nič, razglasi tudi uradno diktaturo in mobilizira 1,5 milijona ljudi. In potem smo v riti, ker take cifre v Evropi zlepa ne spravimo skupaj.
Saj ne mislim, da ga eventuelno ne bi ustavili nekje na Baltiku/Poljski/Romuniji in bi bila Rusija potem Zimbabwe s snegom... ampak škode bi pa vseeno naredili preden bi Putina srečala Matilda. in ogromno ljudi bi umrlo.
Skoraj mi je bolj verjetna alternativa da naredi nekaj res fukjenega, kot pa da počasi hira v Ukrajini.
A ti resno misliš, da ima putin jajca mobilizirat ljudi iz moskve in sankt petersburga? Ni problem metat folk v kombije nekje v vukojebini, kjer so mame pripravljene poslati sinove v smrt za vrečo krompirja oz. žene svoje partnerje.
Resno mislim. Ni mu prav prijetno ob te misli glede na to da novači Kenijce za na fronto ampak lej, konec koncev ima v rokah 800.000 vojakov, 1.500.000 pripadnikov rosgvardie, KGB, vse represivne organe v rokah... Tudi t.i. ˝civilizirano˝ Rusijo lahko prisli v kaj takega, teli ne bodo šli na ulice po moje.
Tudi iz vukojebin lahko še kar nekaj postrga. Mislim, da s tem izzivanjem z droni pravzaprav išče povod za prodat doma res masivno mobilizacijo.
Upam seveda da ne in da se bo moral vpričo celega sveta pobrati iz Ukrajine z repom med nogami.

floyd1 ::
Ne, jaz se vam smejim, pa sem in tja, kakšen biser v vaše blato vržem, ki ga sicer spluvate, ampak morda pa sem in tja le ugotovite, da imam prav.
Vas že zdajle opozarjam, da bo tisto orožje, za katerega bomo, po nepotrebnem, zmetali miljarde (ki bi šle lahko za kaj koristnega, recimo zdravstvo, še bolje, šolstvo, da ne bi več bilo ljudi, ki bi verjeli vsaki neumnosti na Xu), nekdo nosil.
Da ne boste potem presenečeni, ko se boste plazili po blatu tačas, ko se bo nekdo drl na vas.
Biser misliš... pač nek proruski debilizem?
Jaz sem bil v vojski, še enkrat pa ne bom imel nabora. Za današnjo mladino pa ne bo nič hudega, ce bodo šli malo od maminih kikl vstran. Tudi nekaterim tu prisotnim ne bi škodilo, bi vsaj nekaj koristnega v življenju počeli. Ampak ne bi zdaj s prstom kazal na nekoga

Sheteentz ::
Alešu očitno ni jasno, da se s proevropsko Moldavijo širi interesna sfera Evrope, kar je edino pomembno. Realpolitika je tekma interesnih sfer globalnih akterjev, več držav, kot je naši strani, močnejši smo.

Ales in ostali debili se pač ne zavedajo pomena da Ukrajincj zadržijo Ruse. Hvala kurcu se tega zavedajo najbolj pomembne države v Evropi. Vsaj zaenkrat.

Jaz sem bil v vojski, še enkrat pa ne bom imel nabora. Za današnjo mladino pa ne bo nič hudega, ce bodo šli malo od maminih kikl vstran. Tudi nekaterim tu prisotnim ne bi škodilo, bi vsaj nekaj koristnega v življenju počeli. Ampak ne bi zdaj s prstom kazal na nekoga.
No vidiš, saj se v osnovi strinjava. Tako, da to potrebujemo, Rusi grozijo pred vrati, SDS ima možnost zmagati na volitvah, nekaj mescev še, se lepo razglasi naborništvo, opozicija vloži referendum, mularijo zlahka preglasujemo z DA (ker se vsi starejši strinjamo, da jim ne bi nič škodilo ob prikrivanju dejstva, da mislimo, da to nujno rabijo), se jih lepo vpokliče in lepo 2 leti trenirajo s sveže nabavljenim NATO orožjem.
Pa bomo hitro videli, če so še tako zagreti za tratenje denarja za orožje, izmišljevanja nekih fiktivnih sovražnikov, uničevanjem evropskega GDP, ipd. sranjem ali je bolj preprosto, če si samo z vsemi prijatelj in se ne vmešavaš v države, za katere se ti lahko gladko jebe, kot recimo Rusija ali Ukrajina.
Pač pošlješ humanitarno pomoč in to je to.
Ales in ostali debili se pač ne zavedajo pomena da Ukrajincj zadržijo Ruse. Hvala kurcu se tega zavedajo najbolj pomembne države v Evropi. Vsaj zaenkrat.
Ukrajinci nič ne zadržujejo, kradejo naš denar za orožje (Zelensky in Panama), povečujejo verjetnost spopada z Evropo, razstreljujejo naše plinovode in nam uničujejo življenski standard, namesto, da bi lepo poslovali z Rusi in Ukrajinci, oni pa naj počnejo kar hočejo med sabo. Trenutno nam je Ukrajina naredila veliko več škode, kot pa Rusija, že samo zaradi uničenega plinovoda bi jih morali mi raketirati.
Američani se nam pa režijo iz druge strani Atlantika, kako smo nasedli preprosti proxy vojni.
Me veseli, da boš malo blata izkusil v naborništvu. Ga rabiš, da te malo prizemlji. Prav mislil bom nate, ko bom na referendumu obkroževal DA.
Zgodovina sprememb…

Bici ::
Jaz sem bil v vojski, še enkrat pa ne bom imel nabora. Za današnjo mladino pa ne bo nič hudega, ce bodo šli malo od maminih kikl vstran. Tudi nekaterim tu prisotnim ne bi škodilo, bi vsaj nekaj koristnega v življenju počeli. Ampak ne bi zdaj s prstom kazal na nekoga.
No vidiš, saj se v osnovi strinjava. Tako, da to potrebujemo, Rusi grozijo pred vrati, SDS ima možnost zmagati na volitvah, nekaj mescev še, se lepo razglasi naborništvo, opozicija vloži referendum, mularijo zlahka preglasujemo z DA (ker se vsi starejši strinjamo, da jim ne bi nič škodilo ob prikrivanju dejstva, da mislimo, da to nujno rabijo), se jih lepo vpokliče in lepo 2 leti trenirajo s sveže nabavljenim NATO orožjem.
Pa bomo hitro videli, če so še tako zagreti za tratenje denarja za orožje, izmišljevanja nekih fiktivnih sovražnikov, uničevanjem evropskega GDP, ipd. sranjem ali je bolj preprosto, če si samo z vsemi prijatelj in se ne vmešavaš v države, za katere se ti lahko gladko jebe, kot recimo Rusija ali Ukrajina.
Ukrajinci nič ne zadržujejo, kradejo naš denar za orožje (Zelensky in Panama), povečujejo verjetnost spopada z Evropo, razstreljujejo naše plinovode in nam uničujejo življenski standard, namesto, da bi lepo poslovali z Rusi in Ukrajinci, oni pa naj počnejo kar hočejo med sabo.
Američani se nam pa režijo iz druge strani Atlantika, kako smo nasedli preprosti proxy vojni.
Me veseli, da boš malo blata izkusil v naborništvu. Ga rabiš, da te malo prizemlji.
Rusi niso fiktivni sovražniki.
Že 11 let furajo vojno v Evropi,ki so jo sami začeli.
Kako je to fiktivno?

Ukrajinci nič ne zadržujejo, kradejo naš denar za orožje (Zelensky in Panama), povečujejo verjetnost spopada z Evropo, razstreljujejo naše plinovode in nam uničujejo življenski standard, namesto, da bi lepo poslovali z Rusi in Ukrajinci, oni pa naj počnejo kar hočejo med sabo. Trenutno nam je Ukrajina naredila veliko več škode, kot pa Rusija, že samo zaradi uničenega plinovoda bi jih morali mi raketirati.
Me veseli, da boš malo blata izkusil v naborništvu. Ga rabiš, da te malo prizemlji. Prav mislil bom nate, ko bom na referendumu obkroževal DA.
Ha ha poldi.

Stane2 ::
Skratka, Ukrajinci bi se morali predati, ane.
Po nekaj mesecih si že spet nazaj s temi bedarijami. Pozabi na Rusijo. MI V EVROPI S TAKO RUSIJO NE BOMO VEČ POSLOVALI.
Samo zapravljaš svoj cajt s prepričevanjem že prepričanih. Prozoren si ko ta najbolj zglancana šajba.
Aja, koliko je padel tvoj standard v zadnjih letih? Nič ti ni padel, ker si itak na sociali.