Forum » Problemi človeštva » Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Temo vidijo: vsi

Goran10 ::
Kar pomeni da moraš nujno posedovat nukice da izenačiš rusko jedrsko grožnjo če ne si spet odvisen od drugih.
Če potegnem pod črto roko na srce si glede na to kaj se je dogajal zadnje tri leta in pol si skandinavija in celotna vzhodna evropa ne zasluži suverenosti vključno s Slovenijo. Zaslužimo si živeti pod ruskim mafiskim vplivom če ne kar pod ruskimi tanki.
Če potegnem pod črto roko na srce si glede na to kaj se je dogajal zadnje tri leta in pol si skandinavija in celotna vzhodna evropa ne zasluži suverenosti vključno s Slovenijo. Zaslužimo si živeti pod ruskim mafiskim vplivom če ne kar pod ruskimi tanki.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Goran10 ()

AvtoR ::
Fak 4 leta so imeli čas da naredijo nekaj v tej smeri pa so odlašali. Komu na čast sebi definitivno ne.
Nihče ni računal da se bo zgodil Trump. On je samo dokaz, da se nikoli ne smeš zanašati na druge.
Hvala bogu so vsaj poljaki veliko vložili v vojsko, ostali pa se počasi zbujajo.
Je pa to katastrofa za planet. Namesto da bi se ukvarjali s podnebnimi spremembami, ki nas bodo na dolgi rok uničile, se ukvarjamo z vojnami in opustošenjem in kako si bo kdo razdelil resurse. (Putin in Trump, res hvala uspelo vama je uničiti ta planet).
Še to malo resursov kot je ostalo bomo morali vlagati v vojsko namesto v boj za preživetje podnebne katastrofe, kajti podnebne katastrofe bodo povzročile nove vojne za resurse in življenski prostor.

Z izgradnjo nukic vse to elegantno rešimo. Ampak očitno ni interesa. Očitno je interes vzhodne evrope da še naprej spi na lovorikah zahoda.

Chalky ::
Fak 4 leta so imeli čas da naredijo nekaj v tej smeri pa so odlašali. Komu na čast sebi definitivno ne.
Nihče ni računal da se bo zgodil Trump. On je samo dokaz, da se nikoli ne smeš zanašati na druge.
Hvala bogu so vsaj poljaki veliko vložili v vojsko, ostali pa se počasi zbujajo.
Je pa to katastrofa za planet. Namesto da bi se ukvarjali s podnebnimi spremembami, ki nas bodo na dolgi rok uničile, se ukvarjamo z vojnami in opustošenjem in kako si bo kdo razdelil resurse. (Putin in Trump, res hvala uspelo vama je uničiti ta planet).
Še to malo resursov kot je ostalo bomo morali vlagati v vojsko namesto v boj za preživetje podnebne katastrofe, kajti podnebne katastrofe bodo povzročile nove vojne za resurse in življenski prostor.
Posledice multipolarnega sveta. Nekateri tule podpirate BRICS in multipolarnost. Ali res misliš da če boš imel na drugi strani Kitajsko kot protiutež ZDA, da bo potem svet po nekem čudežu, prvič v zgodovini človeštva postal bolj miren in da vojn ne bo več in da se bo vzpostavil nek checks and balances med državami? Ravno obratno bo, še več vojn bo, predvsem proxy vojn po celem svetu kjer se bodo Kitajci in Ameri grabli za dobrine, zemljo, in prevlado. Še bolj luštno bo ko se bo temu priključila še Indija in boš imel potem tri države ter morda celo EU (če se bodo do takrat že zbudili) ki se bodo grable za prevlado. In potem se nekateri sprašujejo zakaj je močna vojska pomembna. Zato ker v zgodovini človeštva še nikoli ni bilo miru.
V bistvu če pogledaš skozi zgodovino smo imeli še največ miru v zadnjih 75 letih od kar imamo NATO. Je že res da Ameri delajo sranje po svetu ampak če upoštevaš njihovo moč in kaj bi zares lahko storili če bi to želeli bi lahko bilo vse skupaj še 100x slabše. Pri Kitajcih pa dvomim da se bodo kdaj spraševali o človekov pravicah in podobnih stvareh, tam bodo zlorabljali svojo vojaško moč še bistveno bolj kot Ameri. Unipolarni svet je prinesel mir in prosperacijo celotnega sveta, zdaj se bodo stvari konkretno premešale in spremenile in je dobro da smo vsaj pripravljeni nato.
Jaz sem pa že napovedal da ko bo Indija enkrat vojaško dovolj močna tam v tisti regiji (Bangladesh, Thailand, Vietnam Myanmar, Cambodia, Laos, Malaysia) sprožila proxy vojne med skupaj z Kitajsko, kjer bo šlo za prevlado kdo bo zavzel čim več ozemlja, Indija ali Kitajska. Enako se zdaj dogaja z Nepalom ki leži direktno med Kitajsko in Indijo, tam bodo še problemi.

mtosev ::
Jaz se strinjam z napisanim. Trumptard pa Putin lepo uničujeta prihodnost planeta.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

scythe ::
Nobenih novih nukic ne bo. Jih je že kar nekaj tam blizu, na Nizozemskem in v Belgiji in se jih lahko uporabi po potrebi. Ne sanjat ljudje! Z nukicami se odpirajo nevarna poglavja
Druga varovalke ni proti Rusiji, da imaš v lastni državi nukico. Če te zavezniki izdajo, imaš vsaj nukico. Da so začele države tako razmišljati, je pa kriva Rusija oz. Putin.
X870 | 9800X3D | 2x32Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|

Posledice multipolarnega sveta. Nekateri tule podpirate BRICS in multipolarnost. Ali res misliš da če boš imel na drugi strani Kitajsko kot protiutež ZDA, da bo potem svet po nekem čudežu, prvič v zgodovini človeštva postal bolj miren in da vojn ne bo več in da se bo vzpostavil nek checks and balances med državami? Ravno obratno bo, še več vojn bo, predvsem proxy vojn po celem svetu kjer se bodo Kitajci in Ameri grabli za dobrine, zemljo, in prevlado. Še bolj luštno bo ko se bo temu priključila še Indija in boš imel potem tri države ter morda celo EU (če se bodo do takrat že zbudili) ki se bodo grable za prevlado. In potem se nekateri sprašujejo zakaj je močna vojska pomembna. Zato ker v zgodovini človeštva še nikoli ni bilo miru.
V bistvu če pogledaš skozi zgodovino smo imeli še največ miru v zadnjih 75 letih od kar imamo NATO. Je že res da Ameri delajo sranje po svetu ampak če upoštevaš njihovo moč in kaj bi zares lahko storili če bi to želeli bi lahko bilo vse skupaj še 100x slabše. Pri Kitajcih pa dvomim da se bodo kdaj spraševali o človekov pravicah in podobnih stvareh, tam bodo zlorabljali svojo vojaško moč še bistveno bolj kot Ameri. Unipolarni svet je prinesel mir in prosperacijo celotnega sveta, zdaj se bodo stvari konkretno premešale in spremenile in je dobro da smo vsaj pripravljeni nato.
Jaz sem pa že napovedal da ko bo Indija enkrat vojaško dovolj močna tam v tisti regiji (Bangladesh, Thailand, Vietnam Myanmar, Cambodia, Laos, Malaysia) sprožila proxy vojne med skupaj z Kitajsko, kjer bo šlo za prevlado kdo bo zavzel čim več ozemlja, Indija ali Kitajska. Enako se zdaj dogaja z Nepalom ki leži direktno med Kitajsko in Indijo, tam bodo še problemi.
In trump je ogromno američanov spral da jih celotni svet nateguje. Pazi to najmočnejšo državo na svetu celotni svet nateguje. Največji nateg je pa ravno on.

Windlass ::
Se popolnoma strinjam. Tam v ZDA administraciji je trenutno nekaj tako gnilega. Osebno sicer ne verjamem v tiste teorije da Trumpa Rusi z nečem držijo.
Ampak z lahkoto verjamem da je to ideološke narave. Trump deluje popolnoma napit in opran s tipičnimi social-network parolami (ki sicer verjetno v določeni meri prihajajo tudi od Rusov). Nadalje se zdi, kot da se je zataknil v 80ih letih:
- goreč zagovornik tarif
- je očitno pod vtisom, da je Rusija po vojaški in ekonomski moči tekmec ZDA, kot je bila takrat SZ
Res težko razumem to zajebavanje Ukrajincev. Če bi vsaj rekli, da je to zato, ker so ZDA zdaj izolacionisti. Pa niso ane - Grenlandija, Izrael..
Zdaj po novem bi rad celo od Talibanov nazaj vojaško bazo v Afganistanu, čeprav kolikor razumem jo jim je sam prepustil s tistim dogovorm za hrbtom Afganistanske vlade (po naključju podobno kot zdaj hoče iti za hrbtom Ukrajini in EU v dogovor z Putinom). Grem stavit, da če bi se EU zelo suverenizirala in oborožila, bi kar naenkrat Trump spet mulo kuhal zaradi tega kar je sam forsiral.
Če je kdo videl video, v katerem kralj Charles v prvi osebi množine zraven Trumpa govori o zavezništvu.. tako pokroviteljsko, kot majhnega otroka ki ga prepričuje da se mora lepo obnašat. Ej nerealna sramota, da tak človek vodi ZDA. Faking šit.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Windlass ()

avani12 ::
Rudi jaz vedno manj kupim teorijo kompromata nad trumpom. Trenutno visi nad njim obtožbe o epstejnu, ki so dosti bolj resnicne in dosti hujše, pa se ga ne primejo. Karkoli je bilo v Rusiji v 80ih ni moglo biti hujše kot to.
Po moje mu je Putin povedal to, kar hoče slišat:
- imamo dosti resorsov, tudi redkih kovin. Z veseljem vam bomo dali koncesije, če pustite Ukrajino na miru. (Btw Exxon se kmalu vrača v Rusijo, so kaj teden nazaj napovedali).
- dovolili vam bomo plovbo čez severni koridor oz. Arktiko si bomo kar skupaj razdelili (zato hoče tudi Trump Grenlandijo in Kanado), takoj ko se led stopi.
- Trump osebno bi dobil super pogoje za svoje biznise.
Po moje mu je Putin povedal to, kar hoče slišat:
- imamo dosti resorsov, tudi redkih kovin. Z veseljem vam bomo dali koncesije, če pustite Ukrajino na miru. (Btw Exxon se kmalu vrača v Rusijo, so kaj teden nazaj napovedali).
- dovolili vam bomo plovbo čez severni koridor oz. Arktiko si bomo kar skupaj razdelili (zato hoče tudi Trump Grenlandijo in Kanado), takoj ko se led stopi.
- Trump osebno bi dobil super pogoje za svoje biznise.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: avani12 ()

windigo ::
Popolnoma si zgrešil poanto mojega posta, zato se s svojimi iluzijami sploh ne moreš soočiti. Govoril sem o tem, da zahodna Evropa – s svojo finančno in vojaško podporo – drži pokonci suverenost vzhoda in Ukrajine ter je de facto zaustavila Rusijo. Politiki, ki sem jih omenil, imajo dovolj podpore, da sestavljajo vlade in odločajo.
Niti ne, ker je bila tvoja izjava, citiram: "volivcev, ki držijo Starmersa, Macrona in von der Lajnovo pokonci". Pri tem volivci ne držijo nobenega od teh pokonci že kar dolgo in je nadvse zanimivo, kako se lahko še vedno sprehajajo kot kak Willy E. Coyotte po zraku, preden gledalci ugotovimo, da nimajo več trdne opore pod nogami.
Drugič, ni zahodna Evropa bila tista, ki je odločilno pomagala Ukrajini (čeprav se je tudi MI6 napihovala daleč preko svoje dejanske teže in znanja), ampak je bila to Bidenova administracija, ki je ves čas vlekla odločilne poteze.
Tvoj kasnejši dodatek "– s svojo finančno in vojaško podporo –", je nekaj, kar si zahodna Evropa nekako ni mogla sama izbrati niti ni mogla tega zavrnit. Lahko pač plačuje račune, nekaj kar ji je na koncu naložil Trump.
Ceterum censeo Balandeque fascistum esse

2. Rusi so slovenijo sami razglasili za sovražno državo.
A smo torej že napovedali vojno Rusiji, ali pa jo vsaj razglasili za sovražno državo?
(pod mi mislim seveda Republiko Slovenija, ne tebe in tvojega krožka)

pegasus ::
Luštno branje: https://www.bbc.com/news/articles/c4g5k...
Take reči še pričakuje od novinarjev, ne pa rtvslo sranje. Ali se je mogoče tudi tam zaredila kaka Evrazia?
Take reči še pričakuje od novinarjev, ne pa rtvslo sranje. Ali se je mogoče tudi tam zaredila kaka Evrazia?

Stane2 ::
Pa kje jih najdejo...
https://x.com/Vijesti11111/status/19697...
They promised me my pockets would be lined with gold. But now it's the opposite--everything's in pieces & I've racked up 700,000 rubles in debt." A would-be millionaire from Yakutia openly explains why he signed a contract with the RU Ministry of Defense& went to fight against UKR.
https://x.com/Vijesti11111/status/19697...
They promised me my pockets would be lined with gold. But now it's the opposite--everything's in pieces & I've racked up 700,000 rubles in debt." A would-be millionaire from Yakutia openly explains why he signed a contract with the RU Ministry of Defense& went to fight against UKR.

mikojan ::
Rusi pravijo da so v vojni z natom.
a si je NATO kaj opomogel od 2021, kadar ga je premagal Afghanistan v vojni?

Italjani pa so tudi spihani. Koliko sikajo na fb, ker so italjanski piloti interceptali tistega ruskega mig 31, ki je za 12 min letel v poljskem ozračju. Baje da tist folk ne hodi na volitve, drugače bi bilo še slabše.

bm1973 ::
ZDA so bile, Slovenija je bila.
Obe sta članici NATO.
Eni pa res nimate pojma...
BBC je že zdavnaj leftardarsko sranje...
Jih ne bi jemal za referenco...
Obe sta članici NATO.
Eni pa res nimate pojma...
BBC je že zdavnaj leftardarsko sranje...
Jih ne bi jemal za referenco...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()

o0o0o0o0o0 ::
Ena za rusofilčke ... Te dni redno sedim za mizo z naključnimi Rusi, Ukrajinci in Poljaki in malo debatiramo o situaciji. Vsi so fejst ljudje, sposobni normalne komunikacije in treznega razmišljanja. Putinu se posmehujejo en tolk kot smo se mi npr. Jelinčiču. Rusi življenje v Moskvi opisujejo kot normalno, malo so se jim podražili zahodni avti, malo več morajo šmuglat pri poslih z zahodom, pa z letali morajo potovati malo bolj naokrog, še najbolj zoprno jim je, da morajo na dopustniški destinaciji kaufnit lokalno simko za telefon. Skratka, nič takega, česar ne bi bili že navajeni. Ukrajinci so zdravo skeptični do svojega vodstva, tako kot v vseh zahodnih demokracijah in kot vsi Slovani ugotavljajo, da je sosedova trava bolj zelena, torej da so vsi tapametni že zdavnaj v tujini in ne več doma. Poljaki pa kot vedno najprej za žur, se bomo že znašli kasneje, če bo potrebno ;-)
Ko omeniš rusko propagando, vsi zavijajo z očmi, češ, tega nihče ne jemlje resno. Razumejo, da je to samo crap propaganda. Torej je povprečen moskovčan bolj inteligenten kot naš povprečen rusofil ;-)
"Naš" rusofil je zabit srbin. Sovražijo hrvate zaradi leta 1995 in sovražijo zahod oz. nato zaradi leta 1999. Ne morejo preboleti, da jim je ostal samo še Beograd, medtem ko so upali na mejo z Avstrijo

Pithlit ::
2. Rusi so slovenijo sami razglasili za sovražno državo.
A smo torej že napovedali vojno Rusiji, ali pa jo vsaj razglasili za sovražno državo?
(pod mi mislim seveda Republiko Slovenija, ne tebe in tvojega krožka)
So jo oni nam. Al kaj misliš je napad na konzulat?
Life is as complicated as we make it...

AvtoR ::
Ta ruska mreža je pri nas očitno zelo močna, sploh na RTV. Več kot očitno je, da so nekateri komentatorji in nekateri moderatorji (B.V.) delujejo usklajeno. Jaz se res sprašujem kaj delajo organi pregona?
Kar koli komentiram na RTV kar ni pro rusko ne gre skozi. Ko sem enkrat za štos objavil malo bolj proruski komentar, je še pa gladko skozi. Sem pisal na par naslovov, pa nisem dobil nobenega pametnega odgovora zakaj je tako. Pluralizem pa te zgodbice.

Utk ::
Ste opazili da je (tudi) R del RTVja zelo rusofilski? Sej ne da kdo še to posluša, ampak zadnjič je bila cela reportaža iz Rusije zarad nekega praznika al kaj so že imeli, danes pa cel dan novice o interviziji. Wtf, zakaj bi koga to brigalo? Na radiu, rtv, mmc, povsod. Drugje, če že je o tem novica, predvsem piše kaka propaganda je to. Ne pa da bi poročali kot o neki resni stvari, ki bi koga brigala.

mikojan ::

Ta ruska mreža je pri nas očitno zelo močna, sploh na RTV. Več kot očitno je, da so nekateri komentatorji in nekateri moderatorji (B.V.) delujejo usklajeno. Jaz se res sprašujem kaj delajo organi pregona?
Kar koli komentiram na RTV kar ni pro rusko ne gre skozi. Ko sem enkrat za štos objavil malo bolj proruski komentar, je še pa gladko skozi. Sem pisal na par naslovov, pa nisem dobil nobenega pametnega odgovora zakaj je tako. Pluralizem pa te zgodbice.
Vsaj 1 moderator je izrazito prepotenten kar se tega tiče. Popolnoma brezsramno to počne. Problem je, da je težko vedt koliko jih je zares. Tudi tisto podeljevanje zvezdic in nabijanje na MMC dokler vsi ne kozlamo od idiotizma lahko fura nekaj posameznikov. Enkrat sem že nekaj pisal tukaj seznam nick-ov, ki so mi sumljivi za plačance.
V Sloveniji je sicer sprejeto (in tudi v tujini znano), da je pro-ruski sentiment nesorazmerno velik. To se sicer da pojasnit z veliko količino Srbov (neizogibno jih bo toliko in toliko častilo Putina in jih samostojna Slovenija peče). Ampak to na RTV res daje gnil občutek, da je organizirano in usklajeno. Na določene dneve sem opazil:
a) da izrazito ne moreš objaviti ničesar pro-EU/pro-SLO/pro-UA
b) tisti pojav, ko po cca 1 uri pobrišejo vse ne-proruske komentarje, še posebno če jim kaže da bodo visoko med priporočenimi. Pustijo npr. 10 pro-ruskih in naslednji 2 uri npr. ne odmoderirajo nič nadaljnega, kar pa tudi predstavlja potem čas, ko največ ljudi vidi novico. Tole me res moti.

https://x.com/NotWoofers/status/1969785...
Russian train update:
Still there over a month later.
Vsaj trije tam, ki komentirajo na RTVSLO, živijo v Rusiji.
Russian train update:
Still there over a month later.
Vsaj 1 moderator je izrazito prepotenten kar se tega tiče. Popolnoma brezsramno to počne. Problem je, da je težko vedt koliko jih je zares. Tudi tisto podeljevanje zvezdic in nabijanje na MMC dokler vsi ne kozlamo od idiotizma lahko fura nekaj posameznikov. Enkrat sem že nekaj pisal tukaj seznam nick-ov, ki so mi sumljivi za plačance.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stane2 ()

Utk ::
Kaj pa te rafinerije, ki jih sesuvajo? Rusofili pravijo da se to popravi tiktak, ampak imajo Rusi res tolk kapacitet, da se to popravlja? Ker že v osnovno vzdrževanje malo dvomim.

Ne moremo vedt, da so trije ali da tam živijo. Lahko je en, ki pooseblja še kup drugih, ki ˝živijo v Sloveniji˝.
Kaj pa te rafinerije, ki jih sesuvajo? Rusofili pravijo da se to popravi tiktak, ampak imajo Rusi res tolk kapacitet, da se to popravlja? Ker že v osnovno vzdrževanje malo dvomim.
LOL, ne. Putinofilom se itak vedno mudi nališpati kakršnekoli težave ali napake. Ruske časti se ne bo žalilo!!!!!!
Po njihovo je tudi Mariupol že cel nazaj zgrajen, cela fabrika Armat in Su57 poka po šivih.... samo počakaj da uporabijo tapravo vojsko, zaenkrat uporabljajo 2% moči!!!!!

pegasus ::
o0o0o0o0o0 je izjavil:
"Naš" rusofil je zabit srbin. Sovražijo hrvate zaradi leta 1995 in sovražijo zahod oz. nato zaradi leta 1999. Ne morejo preboleti, da jim je ostal samo še Beograd, medtem ko so upali na mejo z Avstrijo
Saj zdaj Vučić fura vojaške parade po ruskem zgledu v Beogradu, upam da se imajo kaj za slinit tam ;-)

gozdar1 ::
In v določenih političnih strujah najdejo hvaleno občinstvo. BEsednjak se večkrat znajde tudi iz ust na zahodu.
Nenazadnje je propagande velikokrat namenjena obema poloma in cilja na politične, ekonomske,.. delitve.
Vse od cepiv, migrantov, ... do genetsko spremenjene hrane in seveda same eu ter ukrajine.

Popolnoma si zgrešil poanto mojega posta, zato se s svojimi iluzijami sploh ne moreš soočiti. Govoril sem o tem, da zahodna Evropa – s svojo finančno in vojaško podporo – drži pokonci suverenost vzhoda in Ukrajine ter je de facto zaustavila Rusijo. Politiki, ki sem jih omenil, imajo dovolj podpore, da sestavljajo vlade in odločajo.
Niti ne, ker je bila tvoja izjava, citiram: "volivcev, ki držijo Starmersa, Macrona in von der Lajnovo pokonci". Pri tem volivci ne držijo nobenega od teh pokonci že kar dolgo in je nadvse zanimivo, kako se lahko še vedno sprehajajo kot kak Willy E. Coyotte po zraku, preden gledalci ugotovimo, da nimajo več trdne opore pod nogami.
Drugič, ni zahodna Evropa bila tista, ki je odločilno pomagala Ukrajini (čeprav se je tudi MI6 napihovala daleč preko svoje dejanske teže in znanja), ampak je bila to Bidenova administracija, ki je ves čas vlekla odločilne poteze.
Tvoj kasnejši dodatek "– s svojo finančno in vojaško podporo –", je nekaj, kar si zahodna Evropa nekako ni mogla sama izbrati niti ni mogla tega zavrnit. Lahko pač plačuje račune, nekaj kar ji je na koncu naložil Trump.
Obešaš se na malenkosti na ankete in špekulacije medtem ko so ultimativna anketa volitve in boš moral počakat na naslednje. Bidenova administracija je bila gonilo ukrajinskega odpora z nastopom Taco-ta je pa financiranje le tega padlo na pleča Evrope. V primeru zmag zahodno Evropskih taco maga strank se pa lahko zgodi da bo celotno zadevo prisiljena prevzet vzhodna Evropa. Tukaj tiči nevarnost in tega se vzhodnjaki ne zavedamo. Če pa še na vzhodu zmagajo taco-ti potem bodo pa kar sami sebe podaril rusiji v imenu miru in navidezne suverenosti. Kao ne bo nam Bruselj ukazoval

V Sloveniji je sicer sprejeto (in tudi v tujini znano), da je pro-ruski sentiment nesorazmerno velik. To se sicer da pojasnit z veliko količino Srbov (neizogibno jih bo toliko in toliko častilo Putina in jih samostojna Slovenija peče). Ampak to na RTV res daje gnil občutek, da je organizirano in usklajeno. Na določene dneve sem opazil:
a) da izrazito ne moreš objaviti ničesar pro-EU/pro-SLO/pro-UA
b) tisti pojav, ko po cca 1 uri pobrišejo vse ne-proruske komentarje, še posebno če jim kaže da bodo visoko med priporočenimi. Pustijo npr. 10 pro-ruskih in naslednji 2 uri npr. ne odmoderirajo nič nadaljnega, kar pa tudi predstavlja potem čas, ko največ ljudi vidi novico. Tole me res moti.
Meni polovico komentarjev objavijo zato se mi jih ne da več pisat ampak zdaj samo not mečem gpt geneririane zapise he he ampak jih še vedno polovco objavijo folk pa ko nor nazaj komentira in se vžiga in nas vse prepričuje kako je Rusija fajn da razbija Ukrajino res psihopatsko. Nekateri pa hitijo razlagati real politiko poldi style kjer moraš biti večni hlapec Rusiji in ne Bruslju. Ta folk bi prodal Slovenijo v imenu sprane ideologije.
Zgodovina sprememb…

Nekateri pa hitijo razlagati real politiko poldi style kjer moraš biti večni hlapec Rusiji in ne Bruslju. Ta folk bi prodal Slovenijo v imenu sprane ideologije.
Hlapec je hlapec, ni važno kdo je gospodar...
Slovenija je že prodana, praktično nobeno dobro podjetje iz Juge ne obstaja več.

bbbbbb2024 ::
Obešaš se na malenkosti na ankete in špekulacije medtem ko so ultimativna anketa volitve in boš moral počakat na naslednje. Bidenova administracija je bila gonilo ukrajinskega odpora z nastopom Taco-ta je pa financiranje le tega padlo na pleča Evrope. V primeru zmag zahodno Evropskih taco maga strank se pa lahko zgodi da bo celotno zadevo prisiljena prevzet vzhodna Evropa. Tukaj tiči nevarnost in tega se vzhodnjaki ne zavedamo. Če pa še na vzhodu zmagajo taco-ti potem bodo pa kar sami sebe podaril rusiji v imenu miru in navidezne suverenosti. Kao ne bo nam Bruselj ukazovalampak je bolje da nam Moskva.
Nobeni vzhodnjaki ne bodo dovolili, da Rusija požre Ukrajino. Pa tudi velike države, Nemčija, Finska, Švedska, Francija ne. Francija je (končno) našla svoj smisel, je edina nuklearno oborožena država in Poljaki hočejo jedrsko orožje na lastnem ozemlju.

Meni polovico komentarjev objavijo zato se mi jih ne da več pisat ampak zdaj samo not mečem gpt geneririane zapise he he ampak jih še vedno polovco objavijo folk pa ko nor nazaj komentira in se vžiga in nas vse prepričuje kako je Rusija fajn da razbija Ukrajino res psihopatsko. Nekateri pa hitijo razlagati real politiko poldi style kjer moraš biti večni hlapec Rusiji in ne Bruslju. Ta folk bi prodal Slovenijo v imenu sprane ideologije.
Ja te ljudje vsi mislijo, da razlagajo real-politik ampak ker si hkrati ne znajo razložiti zakaj Ukrajina nikoli ni podpisala ˝velikodušnih˝ ˝premirij˝ v Istanbulu, potem ti je jasno koliko oni dejansko razumejo real-politik. Nič. Razumejo kadar to omogoči imperialistične težnje Putinu, da ima pa druga stran dovolj vzvoda pa nekako ne skužijo...
Je pa tudi moj guilty pleasure, da jim plasiram neke nerodnosti iz Rusije in se potem po navadi usuje tudi 10+ penastih komentarjev, ki hitijo reševat rusko čast in dojemajo to kot tekmovanje z Ukrajino (z whataboutizmom)

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Windlass ()

bbbbbb2024 je izjavil:
Nobeni vzhodnjaki ne bodo dovolili, da Rusija požre Ukrajino. Pa tudi velike države, Nemčija, Finska, Švedska, Francija ne. Francija je (končno) našla svoj smisel, je edina nuklearno oborožena država in Poljaki hočejo jedrsko orožje na lastnem ozemlju.
Vzhodnjaki, torej predvsem Poljaki, Slovaki in Madžari, morda tudi Romuni pa bodo razdvojeni, nikakor si ne želijo vojaško pre-močne Ukrajine na svoji meji, hkrati pa hočejo Ukrajino kot "krajino" oz. vmesno območje, ki ga Rusija ne bi mogla na hitro zasesti.
Še vedno trdim, da je bil poglavitna težava Ukrajine njen winner takes all volilni sistem in koncentracija moči, namesto uravnoteženja med različnimi težnjami, to pa spodbujano za destabilizacijo Rusije. Bo pa še veliko glavobolov po Evropi zaradi tega.

bbbbbb2024 je izjavil:
Vzhodnjaki, torej predvsem Poljaki, Slovaki in Madžari, morda tudi Romuni pa bodo razdvojeni, nikakor si ne želijo vojaško pre-močne Ukrajine na svoji meji, hkrati pa hočejo Ukrajino kot "krajino" oz. vmesno območje, ki ga Rusija ne bi mogla na hitro zasesti.
Še vedno trdim, da je bil poglavitna težava Ukrajine njen winner takes all volilni sistem in koncentracija moči, namesto uravnoteženja med različnimi težnjami, to pa spodbujano za destabilizacijo Rusije. Bo pa še veliko glavobolov po Evropi zaradi tega.
Se strinjam, sicer.

bbbbbb2024 je izjavil:
Obešaš se na malenkosti na ankete in špekulacije medtem ko so ultimativna anketa volitve in boš moral počakat na naslednje. Bidenova administracija je bila gonilo ukrajinskega odpora z nastopom Taco-ta je pa financiranje le tega padlo na pleča Evrope. V primeru zmag zahodno Evropskih taco maga strank se pa lahko zgodi da bo celotno zadevo prisiljena prevzet vzhodna Evropa. Tukaj tiči nevarnost in tega se vzhodnjaki ne zavedamo. Če pa še na vzhodu zmagajo taco-ti potem bodo pa kar sami sebe podaril rusiji v imenu miru in navidezne suverenosti. Kao ne bo nam Bruselj ukazovalampak je bolje da nam Moskva.
Jaz verjamem da skandinavci, balti in poljaki ne bodo odnehal za ostale pa nisem ravno prepričan. Tveganje obstaja nihče pa ne razmišlja o temu in ne gradi na zavarovanju vključno z omenjenimi. Omenjeni lahko da bodo ostali sami brez možnosti jedrske eskalacije ostali bi pa itak zamenjal zemljo in suverenost za neke obljube o miru.

Problem Ukrajine je, da še niso imeli normalne vlade od leta 1991...
Praktično vse so kradle nenormalno, za rajo se jim je jebalo.
Zdajšnja je videla dobre zaslužke v vojni, in jih seveda na veliko tolče... Dobičke... In seveda dela Lebensraum za bodoče migrante, ko jim Rusi pobijajo moške na fronti.
Tisti ruski pregovor bo vedno veljal:
Ko ne veš za kaj se gre, se gre za denar.
Zahod je zdaj s pomočjo MSM uspel vsiliti neko agendo o boju za obstanek, demokracijo, itn,... Ampak to je pesek za oči za rajo. Orožarska industrija v EU peša praktično zadnjih 50 let, vmes so še naborništvo ukinili praktično povsod, mirovništvo, zelena agend in zadnja, LGBTQ+ agenda...

bbbbbb2024 je izjavil:
Poglavitna težava ukrajine je bila da ni jedrska država zahod jo je pa prepozno oborožil. Če bi bila Ukrajina od leta 2014 oborožena tako kot zdaj potem vojne verjetno ne bi bilo. Seveda zdaj pa vsak svojo narativo gradi namesto da bi gradili na močni vojski temelju suverenosti. Določeni raje nabijajo o neki real politiki namesto da bi jo sooblikoval.

Če bi bila Ukrajina jedrska država, bi izsiljevala tako Vzhod, kot Zahod.
Ne želi si tega...
Potem bi cel NATO plesal po ukrajinski muziki...
Ne želi si tega...
Potem bi cel NATO plesal po ukrajinski muziki...

Poglavitna težava ukrajine je bila da ni jedrska država zahod jo je pa prepozno oborožil. Če bi bila Ukrajina od leta 2014 oborožena tako kot zdaj potem vojne verjetno ne bi bilo. Seveda zdaj pa vsak svojo narativo gradi namesto da bi gradili na močni vojski temelju suverenosti. Določeni raje nabijajo o neki real politiki namesto da bi jo sooblikoval.
Vsi naši problemi pa bi bili dokončno rešeni z enim poštenim jedrskim holokavstom.

Malidelničar ::
bbbbbb2024 je izjavil:
Hmmmm, po mojem pa bodo omenjeni Vzhodnjaki glede na določen odmik ZDA od Evrope (ki se jasno kaže) želeli Ukrajino kot prvo bojno linijo in s tem močno oboroženo.
Kaj misliš, kaj zdaj razmišljajo Romuni, Poljaki ob premiku ZDA na Pacifik, to pomeni manjšo varnost pred revanšističnimi Rusi, ki bi nekaj fantazirajo o delitvi Evrope na pol in fantazirajo, da je vzhodna Evropa "njihova" regija. Čehi, tudi Slovaki kljub vsemu absolutno NIKOLI nočejo več pod Ruse in če to pomeni vojaško velesilo Ukrajino - so be it.
Se pa 100% strinjam glede notranjepolitičnih težav Ukrajine, ki so pripeljale do vojne.
Ukrajincem je sam sistem spodbujal ločitev zahod vs. vzhod, ki pa se je ob invaziji pokazala za totalno umetno. Ampak so jo Rusi 20 let pumpali s tisto stranko regij in preko nekega regionalizma.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Vsi naši problemi pa bi bili dokončno rešeni z enim poštenim jedrskim holokavstom.
To Rusi tako hočejo prikazati ker si s pomočjo jedrskih groženj gradijo nek kvazi imperij eni pa očitno nasedajo temu.
Malidelničar je izjavil:
bbbbbb2024 je izjavil:
Hmmmm, po mojem pa bodo omenjeni Vzhodnjaki glede na določen odmik ZDA od Evrope (ki se jasno kaže) želeli Ukrajino kot prvo bojno linijo in s tem močno oboroženo.
Kaj misliš, kaj zdaj razmišljajo Romuni, Poljaki ob premiku ZDA na Pacifik, to pomeni manjšo varnost pred revanšističnimi Rusi, ki bi nekaj fantazirajo o delitvi Evrope na pol in fantazirajo, da je vzhodna Evropa "njihova" regija. Čehi, tudi Slovaki kljub vsemu absolutno NIKOLI nočejo več pod Ruse in če to pomeni vojaško velesilo Ukrajino - so be it.
Se pa 100% strinjam glede notranjepolitičnih težav Ukrajine, ki so pripeljale do vojne.
Ukrajincem je sam sistem spodbujal ločitev zahod vs. vzhod, ki pa se je ob invaziji pokazala za totalno umetno. Ampak so jo Rusi 20 let pumpali s tisto stranko regij in preko nekega regionalizma.
Romuni in celotna vzhodna eu je kanta razen Poljakov in Baltov ostali so kanta s Slovenijo vred. V primeru da rusi porazijo ukrajino, rusi z lahkoto aneksirajo Romune, Madžare, Slovake, pa seveda Slovenceljne. Samo poglej kašne eni tukaj pišejo pa ti je takoj jasno koliko je ura.
Zgodovina sprememb…

bbbbbb2024 je izjavil:
Ukrajina se je oboroževala že pred 2014, pospešeno so uvajali NATO doktrino. A za vse skupaj je bilo premalo denarja. Tudi okupacija Krima se je zgodila, ker so Rusi ocenili, da so Ukrajinci zelo šibki, da bodo v bodoče sigurno močnejši.
Invazija 2022 se je pa zgodila, ker so sicer uspeli s pomočjo paravojsk in preoblečene ruske vojske zasesti del Donbasa, a so Ukrajinci postajali precej močnejši. Zapovrh okupacija Krima ni potekala po načrtih - voda, elektrika, transport.
Vedno se je nekaj zgodilo (iz ruske strani), ker se stvari niso odvijale po njihovih planih in so se bali, da se jim cilj odmika.
Zdaj so v front-in spopadu. Rusija poskuša še vedno mobilizirati (pol-prisilno) dovolj vojakov. Pred par dnevi so jim Ukrajinci napadli hkrati vse trenažne centre v Donbasu in na Krimu. Tudi tri glavna skladišča municije jim je razneslo.

V primeru da rusi porazijo ukrajino, rusi z lahkoto aneksirajo Romune, Madžare, Slovake, pa seveda Slovenceljne. Samo poglej kašne eni tukaj pišejo pa ti je takoj jasno koliko je ura.
In kaj imajo Rusi od tega da aneksirajo te države ?!?!?!
Neka levičarska, pedersko/lezbo scena plus cel kup doktorskih migrantov???

Malidelničar ::
bm1973: jaz bi rekel, da bi tudi kobajagi pro-ruski voditelji ob res ruskem poizkusu anektiranja Vzhoda zelo zelo hitro obrnili ploščo, brez skrbi da bi tu Romuni in Slovaki res želeli živeti v nekem novem Varšavskem paktu.
Si pa dobro napisal, družbeno-kulturni progresivizem iz zahodnih univerz (produkt Frankfurske šole) je bil glavni razlog, ki je velik del bolj trdo konservativnega pola v Evropi v obupu pognal v objem "tradicionalističnih" "pravoslavnih" "krščanskih" Rusov (v nasprotju z drugim delom trde desnice, ki je anti-ruski, Poljaki, predvsem italijaska premierka Melonijeva, Finci, tudi Portugalci).
Poglej tale zapis na Substacku s strani Roda Dreherja. To je res eye-opener:
"I had dinner last night with Iain McGilchrist, and mentioned to him that the last time I was in Bucharest, some of my Romanian friends said that there are people in Romania who openly long for the days of the Ceauşescu dictatorship, which was one of the worst in the communist world. Why on earth? I asked. Mostly because of gender ideology, they said. These people would rather live under hideous oppression than in a world that says men can be women and women can be men. The profound chaos of that idea is scarier to them even than dictatorship."
https://roddreher.substack.com/p/some-h...
Si pa dobro napisal, družbeno-kulturni progresivizem iz zahodnih univerz (produkt Frankfurske šole) je bil glavni razlog, ki je velik del bolj trdo konservativnega pola v Evropi v obupu pognal v objem "tradicionalističnih" "pravoslavnih" "krščanskih" Rusov (v nasprotju z drugim delom trde desnice, ki je anti-ruski, Poljaki, predvsem italijaska premierka Melonijeva, Finci, tudi Portugalci).
Poglej tale zapis na Substacku s strani Roda Dreherja. To je res eye-opener:
"I had dinner last night with Iain McGilchrist, and mentioned to him that the last time I was in Bucharest, some of my Romanian friends said that there are people in Romania who openly long for the days of the Ceauşescu dictatorship, which was one of the worst in the communist world. Why on earth? I asked. Mostly because of gender ideology, they said. These people would rather live under hideous oppression than in a world that says men can be women and women can be men. The profound chaos of that idea is scarier to them even than dictatorship."
https://roddreher.substack.com/p/some-h...
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Malidelničar ()

KBraneK007 ::
Putin: As a result of the destructive actions of the West, the foundations for dialogue between nuclear-armed states have been significantly undermined.
? Putin: Russia is ready to respond to any possible threats with military force.
Putin: The system of agreements between Russia and the US on control of nuclear missiles and strategic defensive weapons has been almost completely dismantled.
? Russia will proceed from the assumption that the US deployment of weapons in space will undermine its efforts to maintain strategic stability.
?Russia is not interested in an arms race.
Ponovno "grožnje" Z strani neandertalca. Zgleda mu j*beno teče voda v grlo. Nabijem njega pa njegove rakete satan in naše rusofile na k*rac!

wcpapir ::
Rusi si iščejo probleme v zraku, ko bo katerakoli dražava katerega sklatila pa bo po njihovem tista država agressor.

Romuni in celotna vzhodna eu je kanta razen Poljakov in Baltov ostali so kanta s Slovenijo vred. V primeru da rusi porazijo ukrajino, rusi z lahkoto aneksirajo Romune, Madžare, Slovake, pa seveda Slovenceljne. Samo poglej kašne eni tukaj pišejo pa ti je takoj jasno koliko je ura.
Če bi Putin 2022 uspel dobiti Kijev, bi bilo to v kombinaciji s servilnim Orbanom, nenavadno veliko rusofilijo v Sloveniji in kratko razdaljo do Jadrana zelo nevarno za Slovenijo. Si predstavljate da bi se Orban v tem primeru dokonca spajdašil s Putinom, ta pa bi imel poleg vsega mesa ki ga je do zdaj znucal še celo zalogo Ukrajincev za vržt na Vzhodno Evropo ali Baltik. Prav s Slovenijo bi odrezal cel kopenski most med Balkanom in ostalo Evropo.
Danes je seveda drugače - ruska ekonomija bolj slaba, ponucali so neskončno sovjetsko mehanizacijo in ogromno nezaželenega mesa, Ukrajinci niso njihovi in očitno tudi nikoli ne bodo, Orban cinca in se bo itak moral posloviti v kratkem...
Po mojem se večina ljudi sploh ne zaveda kako hitro in kako grdo bi se lahko obrnilo za Slovenijo, če bi veljalo 3 dni do Kijeva oz. če ne bi takrat letališča v Hostomelu obranili.

Pithlit ::
Nekateri pa hitijo razlagati real politiko poldi style kjer moraš biti večni hlapec Rusiji in ne Bruslju. Ta folk bi prodal Slovenijo v imenu sprane ideologije.
Hlapec je hlapec, ni važno kdo je gospodar...
Slovenija je že prodana, praktično nobeno dobro podjetje iz Juge ne obstaja več.
Precej važno je kdo je gospodar... Sam ja, verjamem da je teb vseeno ker pač pojma nimaš.
Life is as complicated as we make it...