» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
983 / 992
»»

Legon ::

Seveda se nisi spospben z mano pogovajat, ce drugega kot lagat ne znas. Hudic je to ko ti tablete popustijo in pises neumnosti.

A znaš povedat zakaj si lagal o osamosvojitveni pogodbi med rusijo in ukrajino? ali pa zakaj lažeš o tem, da je bil Putin tisti, ki je dovolil osamosvojitev ukrajine? In zakaj lazes, da Ukrajina ne sme prosto odlocat o vojaskih zaveznistvih?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

slonneli ::

bbbbbb2024 je izjavil:

Sicer bi se jaz namestu Zelenskega vzdržal česarkoli, kar bi Ruse sekiralo (v smislu zafrkavanja), ampak Zelenski jih pa zajebava:
https://www.24ur.com/novice/tujina/ukra...

Slika se pred sliko, kjer Kremelj gori. Hec pravi.

To mu sicer ne bi bilo treba, ker zaradi tega Putka in orki ne bodo nič drugačni, edino javno se lahko zgražajo.

To je problem Zelenskega, on je prišel na svoje mesto brez izkušenj in dela šolske napake. Iz TV šova je prišel na predsedniško mesto. Podobno kot ti naši novi obrazi, vedno govorijo kaj vse bo, potem se dve leti učijo in ugotavljajo, da to pa ni ravno tako, kot so si predstavljali. Samo problem Ukrajine je, da je bila takrat v centru svetovne geopolitike, in je naletel na izkušene, ki so ga pošolali in izkoristili.

Zelenski je največja tragedija za Ukrajino... čeprav je srčen, ampak narodu to nič ne pomaga...

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Gregor P ()

Zmajc ::

Če je Zelensky taka "tragedija" za Ukrajino, zakaj se Putin preko Trumpa na vse pretege trudi, da bi prišli do nasilne spremembe oblasti v Ukrajini? Prej bi rekel, da je ravno obratno in je tragedija za Putina in (vas ki verjamete samo v to kar paše v vaš pogled na svet).

Zmajc je izjavil:

Če je Zelensky taka "tragedija" za Ukrajino, zakaj se Putin preko Trumpa na vse pretege trudi, da bi prišli do nasilne spremembe oblasti v Ukrajini? Prej bi rekel, da je ravno obratno in je tragedija za Putina in (vas ki verjamete samo v to kar paše v vaš pogled na svet).

Zelenski je seveda škodoval tudi Rusiji, ampak še bolj pa sebi/Ukrajincem. Glede vseh pretegov pa ne vem, nekatere nasilne opcije je izključil.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Gregor P ()

Res ni lepo, da spet lažeš.

A znaš povedat zakaj si lagal o osamosvojitveni pogodbi med rusijo in ukrajino? ali pa zakaj lažeš o tem, da je bil Putin tisti, ki je dovolil osamosvojitev ukrajine? In zakaj lazes, da Ukrajina ne sme prosto odlocat o vojaskih zaveznistvih?

slonneli je izjavil:

Zmajc je izjavil:

Zelenski je seveda škodoval tudi Rusiji, ampak še bolj pa sebi/Ukrajincem. Glede vseh pretegov pa ne vem, nekatere nasilne opcije je izključil.

Aja ker če bi se vlegel na tla, podpisal brezpogojno kapitulacijo ter Ukrajinski narod obsodil na priključitev k Rusiji, kjer bi jih čakala genocid in etnično čiščenje bi vsem naredil ful uslugo ne?

Aja, res, vam je za to vseeno, samo da bo poceni plin in nafta in da bo tekla vodka ko boste šli v Moskvo na dopust.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zmajc ()

AvtoR ::

Mater, kolk šele putin škodi rusiji. Prava naravna katastrofa.

fur80 ::

slonneli je izjavil:

Zmajc je izjavil:

Spet Zelenski na piki. Lavrov mu je rekel, da Zelenski nima svetle prihodnodi... haha :D Tip pa mlad, Putin in Lavrov pa oba že krepko čez 70 let in na pogleda stara starčka. Kakšna prihodnost pa njuji čaka, tam pod borovcem če bo vse po sreči zanju naravna smrt v kratki prohodnosti, mati nareve, še vedno ne moreta preslepiti. Lavrov še posebej izgleda, da ga v kratkem čaka tam mali srčni infarček...

Lavrov in njegova svetla prihodnost, s tako faco bi še vrane korizo nazaj nosile...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

bbbbbb2024 ::

Gazprom je imel v 2024 13 mrd USD izgub po ruskih standardih:
https://www.reuters.com/business/energy...

Po mednarodnih standardih bodo šele objavili, koliko je to, no plus pa ne bo.

To je bilo za pričakovati. Bilanca pa je že "izčrpana", 2-3 leta take izolacije ne bodo zdržali. Potem bodo verjetno morali v prisilko in prestrukturiranje in odpis. Saj ne da bi crknili, pač odpisali bodo precej in se zmanjšali.

mojsterleo ::

A se meni samo zdi, ali je vsa politika okrog vojne v Ukrajini popolnoma razglašena?
Po eni strani Ukrajinci napadajo v rusko regijo Belgorod, po drugi pa se Trump v deželi opank z rusko stranjo "dogovarja" o ustavitvi ognja v Črnem morju. Ker dejstvo je, da je tale Trumpova ideja o zaustavitvi ognja precej butasta. Kdo bo nadzoroval ustavitev ognja na 2000km dolgi fronti? Kaj bo ob morebitni eskalaciji ali kršitvi ustavitve ognja? Trenutno je zadeva sploh neizvedljiva, dokler ne bi na območje prišle nekakšne mirovne sile, ki bi lahko to nadzirale. Spet vprašanje, kdo? Ruske in NATO sile sigurno ne. Morda bi se lahko angažirale kakšne bolj nevtralne države ala Indija, ampak to bi lahko bilo izjemno nevarno. V bistvu gre za precedens; izjemno velik izziv celotni mednarodni skupnosti.

fikus_ ::

Nič se ne pogovarjajo o zaustavitvi ognja, bolj se gre za nenapadanje energetske infrastrukture, nenapadanje trgovskih ladij v Črnem morju,...
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Gregor P ::

Oziroma obnovitvi ruske vojaške mornarice tam, da bodo lahko na Ukrajino napadali še z morja.>:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

windigo ::

fur80 je izjavil:

Nočne ukrajinske ptice:

https://x.com/nevedimka123/status/19048...

Presenetljivo dobre termične kamere na dronih za enkratno uporabo.
(boljša ločljivost od FLIR Leptona, včasih so bile te reči drage kot žafran in tole meni zgleda kot termovizija in ne nočni vid, cena reda velikosti 3K).

P.S. Precej ruskih dronov mi zgleda sub 1K.
Ceterum censeo Balandeque fascistum esse

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: windigo ()

bm1973 ::

bbbbbb2024 je izjavil:

Reuters je pa zadnjih 5 let res resnicoljuben medij...

fikus_ je izjavil:

Nič se ne pogovarjajo o zaustavitvi ognja, bolj se gre za nenapadanje energetske infrastrukture, nenapadanje trgovskih ladij v Črnem morju,...

Aha torej to kar reši Ruske probleme in nikakor ne pomaga Ukrajini, got it. Rusi v črnem morju praktično nimajo več prisotnosti, napadi na ruske rafinerije pa ruse stane na stotine miljonov tedensko.

Rusi bodo pa veselo tolkli ukrajinsko omrežje naprej in enostavno ukrajince obtožili da so napade izvedli sami da "provocirajo".

Gregor P je izjavil:

Oziroma obnovitvi ruske vojaške mornarice tam, da bodo lahko na Ukrajino napadali še z morja.>:D

Kaže da te daje bralna nepismenost! Dogovarjajo se za trgovske ladje!

Zmajc je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Aha torej to kar reši Ruske probleme in nikakor ne pomaga Ukrajini, got it. Rusi v črnem morju praktično nimajo več prisotnosti, napadi na ruske rafinerije pa ruse stane na stotine miljonov tedensko.

Rusi bodo pa veselo tolkli ukrajinsko omrežje naprej in enostavno ukrajince obtožili da so napade izvedli sami da "provocirajo".

Spet predsodki in plašnice, ki kažejo samo "demokratično" MSM propagando!
Tudi UA izvaža kmetijske pridelke (beri žita) iz Črnomorskih pristanišč. Še pomniš, so že imeli podoben dogovor.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

UkrFTW!! ::

bm1973 je izjavil:

bbbbbb2024 je izjavil:

Kaj se imaš ti za sekirati, ko goltaš rusko propagando. Prav ta pravi za resnicoljubnost spremljati...

tomlin ::

Razkritja o ruski dezinformacijski kampanji v Avstriji kažejo, da podobni vplivi niso tuji niti Sloveniji. Proruske narative lahko zasledimo pri novinarjih, kot sta Boris Vasev in Kaja Sajovic (RTV Slovenija, Delo), pa tudi pri politikih, denimo poslancu Svobode Miroslavu Gregoriču. Rusija že dolgo izkorišča politične skrajnosti za ustvarjanje nestabilnosti, njen cilj pa je predvsem sejanje dvomov in razkolov v družbi. Ključni odgovor na to ni cenzura, temveč boljša medijska pismenost in kritično razmišljanje državljanov.

https://www.reuters.com/world/europe/au...
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman

esel ::

bm1973 je izjavil:

bbbbbb2024 je izjavil:

Reuters je zagotovo eden bolj kredibilnih medijev.

Lahko pa ti navedeš svoje vire iz katerih črpaš informacije in so tebi svetilnik resnice.

gozdar1 ::

Glede ukrajinskega j. orožja, ker se tema redno ponavlja.

I helped negotiate Budapest Memorandum.

Nuclear warheads in #Ukraine were ex-Soviet, not Russian.

Warheads in storage were in sole Ukrainian custody.

https://x.com/steven_pifer/status/19046...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gozdar1 ()

Stane2 ::

interesantno

tomlin je izjavil:

Razkritja o ruski dezinformacijski kampanji v Avstriji kažejo, da podobni vplivi niso tuji niti Sloveniji. Proruske narative lahko zasledimo pri novinarjih, kot sta Boris Vasev in Kaja Sajovic (RTV Slovenija, Delo), pa tudi pri politikih, denimo poslancu Svobode Miroslavu Gregoriču. Rusija že dolgo izkorišča politične skrajnosti za ustvarjanje nestabilnosti, njen cilj pa je predvsem sejanje dvomov in razkolov v družbi. Ključni odgovor na to ni cenzura, temveč boljša medijska pismenost in kritično razmišljanje državljanov.

Se strinjam, tole je pisala že leta 2023, medtem ko mi Kosovo pošiljamo v Kijev, naši javni novinarji pišejo take na nacionalnem mediju:

Dovolj je oboroževanja, dovolj odprte pipice – del sveta kaže znake naveličanosti nad vojno
Države in politiki, ki počasi odrekajo financiranje Ukrajine

Kaja Sajovic
4. oktober 2023 ob 7.36
Kijev, Washington - MMC RTV SLO

Dobro leto in pol po začetku ruske invazije na Ukrajino ter dobro leto in pol oboroževanja in financiranja vojaških operacij Kijeva se pojavljajo prvi znaki, da mednarodni skupnosti počasi zmanjkuje potrpljenja za neomejeno dobavo pomoči.

https://www.rtvslo.si/svet/vojna-v-ukra...

mikojan ::

Del, mogoče večinski(!) populacije se briga samo za svojo rit. Mislijo, da pomagamo Ukrajini zato, da bi od tega imeli premoženjsko korist. Ne kapne jim, da pomagamo zato, ker branimo naše zahodne vrednote. Nočemo pustiti, da večja riba poje' manjšo. Če bi se nam šlo samo za našo blaginjo bi ob ruskem napadu na Ukrajino morali tudi mi kot EU napasti Ukrajino in si jo porazdeliti z Rusijo. To bi prinašalo denar v naše žepe. Te ljudi, ki nočejo, da se pomaga Ukrajini, bi morali vprašat, zakaj ne bi raje kar napadli Ukrajino. In potem nadaljevali še z Moldavijo in Romunijo in Poljsko.

V tej temi sodelujejo neki rusofili, ok. Kar pa mi ne gre v glavo so komentarji na 24ur, na facebooku, na youtube. Res, da del teh komentarjev ustvarjajo ruski troli ampak res tudi, da mnogi ljudje bi naše zahodne vrednote prodali v zameno za 10 centov mesečno več denarja. Mislim, da je bilo leto 2022, ko se je v medijih v Italiji govorilo, da so Italijani revni zaradi pomoči, ki Italija daje Ukrajini. Veste, koliko je znašala takratna pomoč Ukrajini? Slabih 30 centov na mesec na prebivalca.

shmandi ::

rusi zapravijo, ali pa vsaj so, cca. 5 milijard evrov letno za propagando na zahodu, večino v EU. Ni vrag, da ne bi vsaj par ljudi nasedlo...

mailer ::

fur80 je izjavil:

tomlin je izjavil:

Se strinjam, tole je pisala že leta 2023, medtem ko mi Kosovo pošiljamo v Kijev, naši javni novinarji pišejo take na nacionalnem mediju:

Dovolj je oboroževanja, dovolj odprte pipice – del sveta kaže znake naveličanosti nad vojno

Kaja Sajovic
4. oktober 2023 ob 7.36

Dobro leto in pol po začetku ruske invazije na Ukrajino ter dobro leto in pol oboroževanja in financiranja vojaških operacij Kijeva se pojavljajo prvi znaki, da mednarodni skupnosti počasi zmanjkuje potrpljenja za neomejeno dobavo pomoči.

Če nekdo pove/napiše svoje mnenje še ne pomeni, da je na plačilni listi kogarkoli. Tudi za marsikoga iz tega foruma bi lahko trdil enako. Torej kdo vas plačuje?
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mailer ()

Windlass ::

slonneli je izjavil:

Aja, zdej pa nisi govoril o tem videu :) ...o čem pa si govoril. Zakaj enostavno ne razložiš o čem si govoril, ne da vlečem tukaj iz tebe - a je mogoče povezano s tem, da ne veš? Pe še kovid zdej vlečeš zraven :)

Se pravi Arestovič je nekredibilen, pristranski in užaljen - in to pravi kdo - ti? A si ti nepristranski da to lahko oceniš? Ali imaš še kak drug dokaz da to trdiš?
Pišeš da ti garantiraš (glej odebeljeno zgoraj) :) ...a to so spet tisti ta močni dokazi :) Mi ne rabimo tvoje garancije. Mi rabimo informacije, s katerimi boš podkrepil svoje trditve. Zaenkrat nimaš nič. Če misliš da so drugi viri kredibilni pač deli z nami te informacije. Na tebi je, da argumentiraš kar trdiš.

Lej, jaz sem ti dal tri nepovezane vire/dejstva, in na podlagi kmečke pameti prišel do zaključke. Lahko še nadaljujem: ena informacije je izjava Johnsona (da on pa ni nič kriv), ampak glej, Boris Johnson je dokazano lažnivec. In laže že od nekdaj.

Zamisli se, ker tole tvoje pisanje je neresno, kdo "tako efektivno ignorira neprijetno resnico". Enostavno si si napletel neko zgodbo v glavi in sedaj se ne moreš soočiti z dejstvi - to je tvoj problem, ti garantiram :)

Joj, si zblojen. Okej, poenostavim zate, ker tole si vse nekaj pobrkljal in ne gre nikamor. Dobro razmisli o naslednjih preprostih konceptih.

Argumentirati ni enako dokazati - to je absolutno ključno, da ponotranjiš.

Argumenti so lahko slabi, nezadostni za dokaz.

Jaz nisem nikjer trdil, da so moje trditve dokazane.

Viri se razlikujejo v kredibilnosti.

Prezentacija vira se razlikuje v kredibilnosti (glej število ogledov na videih, ki si jih linkal).

Celo zelo kredibilni viri z ustrezno prezentacijo (glej primer mojega vira) so dejansko dokazani le v nekaterih trditvah.

Tvoja kmečka pamet morda ni prinesla pravega zaključka.

Tvoj zaključek ni dokaz.

Arestovič je preverljivo pristranski vir.

Arestovič je leta 2023 nenadoma obrnil retoriko v škodo Zelenskega. Zakaj?

Čemu bi bili tvoji viri bolj kredibilni glede odločitve o zavrnitvi ruskih pogojev, kot oseba, ki je odločitev sprejela (Zelenski)?

Ti koncepta korelacije in kavzacije kaj pomenita?

Dopuščaš možnost da gre pri Johnsonu in zavrnitvi ruskih pogojev za korelacijo in ne kavzacijo?

Si res dokazal, da gre za kavzacijo?

Sicer pa ne vem kakšen vir hočeš od mene, imaš Zelenskega, imaš Johnsona, mislim da Budanova tudi - v vseh primerih bo šlo za besedo proti besedi. Razlika je seveda v tem, da jaz ne bom trdil, da sem karkoli DOKAZAL.

Če izjaviš nekaj, kar je v nasprotju s konsenzom, je breme dokaza nekako na tebi. Konkretno - konsenz v svetu je, da Johnson nima pravice veta v ukrajinskem predsedniškem kabinetu oz. višjih pooblastil od predsednika Ukrajine. Pa še vedno bi ti manjkal dokaz, da je to pravico veta tudi uporabil.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Windlass ()

Stane2 ::

bm1973 je izjavil:

bbbbbb2024 je izjavil:

Iz $7 mrd izgube v 2023 so šli v $13 mrd izgube v 2024. Pravo zmagovalci, ni kaj. Pufov pa za $60 mrd in več.

Windlass je izjavil:

slonneli je izjavil:

Aja, zdej pa nisi govoril o tem videu :) ...o čem pa si govoril. Zakaj enostavno ne razložiš o čem si govoril, ne da vlečem tukaj iz tebe - a je mogoče povezano s tem, da ne veš? Pe še kovid zdej vlečeš zraven :)

Se pravi Arestovič je nekredibilen, pristranski in užaljen - in to pravi kdo - ti? A si ti nepristranski da to lahko oceniš? Ali imaš še kak drug dokaz da to trdiš?
Pišeš da ti garantiraš (glej odebeljeno zgoraj) :) ...a to so spet tisti ta močni dokazi :) Mi ne rabimo tvoje garancije. Mi rabimo informacije, s katerimi boš podkrepil svoje trditve. Zaenkrat nimaš nič. Če misliš da so drugi viri kredibilni pač deli z nami te informacije. Na tebi je, da argumentiraš kar trdiš.

Lej, jaz sem ti dal tri nepovezane vire/dejstva, in na podlagi kmečke pameti prišel do zaključke. Lahko še nadaljujem: ena informacije je izjava Johnsona (da on pa ni nič kriv), ampak glej, Boris Johnson je dokazano lažnivec. In laže že od nekdaj.

Zamisli se, ker tole tvoje pisanje je neresno, kdo "tako efektivno ignorira neprijetno resnico". Enostavno si si napletel neko zgodbo v glavi in sedaj se ne moreš soočiti z dejstvi - to je tvoj problem, ti garantiram :)

Joj, si zblojen. Okej, poenostavim zate, ker tole si vse nekaj pobrkljal in ne gre nikamor. Dobro razmisli o naslednjih preprostih konceptih.

Argumentirati ni enako dokazati - to je absolutno ključno, da ponotranjiš.

Argumenti so lahko slabi, nezadostni za dokaz.

Jaz nisem nikjer trdil, da so moje trditve dokazane.

Viri se razlikujejo v kredibilnosti.

Prezentacija vira se razlikuje v kredibilnosti (glej število ogledov na videih, ki si jih linkal).

Celo zelo kredibilni viri z ustrezno prezentacijo (glej primer mojega vira) so dejansko dokazani le v nekaterih trditvah.

Tvoja kmečka pamet morda ni prinesla pravega zaključka.

Tvoj zaključek ni dokaz.

Arestovič je preverljivo pristranski vir.

Arestovič je leta 2023 nenadoma obrnil retoriko v škodo Zelenskega. Zakaj?

Čemu bi bili tvoji viri bolj kredibilni glede odločitve o zavrnitvi ruskih pogojev, kot oseba, ki je odločitev sprejela (Zelenski)?

Ti koncepta korelacije in kavzacije kaj pomenita?

Dopuščaš možnost da gre pri Johnsonu in zavrnitvi ruskih pogojev za korelacijo in ne kavzacijo?

Si res dokazal, da gre za kavzacijo?

Sicer pa ne vem kakšen vir hočeš od mene, imaš Zelenskega, imaš Johnsona, mislim da Budanova tudi - v vseh primerih bo šlo za besedo proti besedi. Razlika je seveda v tem, da jaz ne bom trdil, da sem karkoli DOKAZAL.

Če izjaviš nekaj, kar je v nasprotju s konsenzom, je breme dokaza nekako na tebi. Konkretno - konsenz v svetu je, da Johnson nima pravice veta v ukrajinskem predsedniškem kabinetu oz. višjih pooblastil od predsednika Ukrajine. Pa še vedno bi ti manjkal dokaz, da je to pravico veta tudi uporabil.

A lahko prosim nehaš filozofirat in tvoje sofisticirane koncepte uporabiš na tem primeru in že enkrat ovržeš kar sem napisal in argumentiral, da gremo potem lahko naprej... pač dej svoj vir, ki potrjuje tvoje izjave (konkretiziraj, daj link), nehaj govorit o nekih stvareh, kaj ti misliš o Budanovem - kaj ti misliš nikogar ne zanima... Daj citat, daj njegove izjave, razloži njegovo vlogo v tej zgodbi. Če namiguješ, da je prihod Johnson samo korelacija in ne kavzacija, potem to dokaži. Že večkrat sem povedal - na tebi je, da dokažeš svoje trditve.

Zaenkrat si dokazal samo to, da se tvoja teorija in praksa ne ujemata. Tvoji najmočnejši argumenti so tvoja garancija, premalo ogledov na youtubu, še celo s kovidom si povezal to zgodbo... A si že slišal mogoče kdaj za koncept filozofiranja, pa za koncept hoje okoli vrele kaše? Kaj pa za koncept obračanja plate - ta koncept velikokrat imenujemo tudi poskus menjave teme? Pač nehaj s tem...

Če misliš da je Arestojevič pristranski - na kateri strani pa je zdaj, na Ruski, ali kaj? A če je pristranski, potem laže? Še tvoje filozofije so povsem luknjaste... Pač nekaj daj od sebe... Ampak če že omenjaš, da je Arestojevič zdaj politični nasprotnik zelenskega: Arestojevič je od vseh treh še najmanj direktno okrivil zahod - rekel je da ne ve točno kaj se je zgodilo, namigoval pa je na ali Johnsona, ali na Bučo. Če bi bil njegov namen obtožit Johnsona, potem to ne bi tako povedal, ampak bi rekel da je pač Johnson kriv za vse. Skratka same luknje, ker se pač nekaj izmikaš...

Če Juhnson po tvoje nima pravice veta - kaj pa Trump, a on jo pa ima? Še celo javno pred kamerami je uporabil veto. Če misliš da se Ukrajina sama o čem odloča, potem ne vem kje si bil zadnje tri leta. Ukrajina se odloča skupaj s svojimi podporniki in predvsem na podlagi svojih podpornikov.

če pa sem slučajno narobe razumel, in hočeš povedat samo to, da tvoje trditve niso dokazane (odebeljeno zgoraj), potem pa razloži zakaj sploh pišeš tukaj - da z nami deliš tvoje mnenje? To je tema o Rusiji in Ukrajini, ne o tvojem mnenju. Tvoje mnenje nikogar ne zanima.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

Takoj ko boš nehal lagat in boš odgovoril na zelo enostavna vprašanja:

Zgodovina sprememb…

Windlass ::

slonneli je izjavil:

A lahko prosim nehaš filozofirat in tvoje sofisticirane koncepte uporabiš na tem primeru in že enkrat ovržeš kar sem napisal in argumentiral, da gremo potem lahko naprej... pač dej svoj vir, ki potrjuje tvoje izjave (konkretiziraj, daj link), nehaj govorit o nekih stvareh, kaj ti misliš o Budanovem - kaj ti misliš nikogar ne zanima... Daj citat, daj njegove izjave, razloži njegovo vlogo v tej zgodbi. Če namiguješ, da je prihod Johnson samo korelacija in ne kavzacija, potem to dokaži. Že večkrat sem povedal - na tebi je, da dokažeš svoje trditve.

Absolutno ne boš zdaj deflektiral. Ti ves čas ponavljaš kako je tvoja trditev DOKAZANA, torej jo dokaži. Lahko jo argumentiraš do sodnega dne, vendar je dokazal ne boš.

Jaz sem trdil izključno da tvoja trditev ni dokazana, kar je evidentno že iz tega kar si nam sam zaupal (da si sklepal s svojo super kmečko pametjo in liberalno zapolnil manjkajoče stvari, ekstrapoliral).

Za svoje ˝out-there˝ trditve zahtevaš, da drugi dokažemo da ne držijo. In dokler se to ne zgodi je zate zadeva DOKAZANA.

A misliš, da ti bomo zdaj iskali vse intervjuje, kjer so rekli ˝ne, Johnson ni ukazal Ukrajincem naj nadaljujejo vojno˝. Ti dokaži kavzacijo, saj je je to tvoj (oz. Kremeljski) talking point. Zakaj bi ti jaz dokazoval da se Ukrajinci ne borijo pod Johnsonovo prisilo. Kaj boš še hotel, da ti dokažem da je nebo modro?

Absurdna logika. In ja, tako logiko uporabljajo Covid-hoaxerji (zveniš popolnoma isto).

endelin ::

There are strong indications that Russia is preparing an attack on NATO's eastern flank," René Obermann told the newspaper on Monday, adding that Putin will not likely wait until Europe has enough time to build up its own sovereign capabilities for deterrence before striking.
;((

Windlass je izjavil:

slonneli je izjavil:

Absolutno ne boš zdaj deflektiral. Ti ves čas ponavljaš kako je tvoja trditev DOKAZANA, torej jo dokaži. Lahko jo argumentiraš do sodnega dne, vendar je dokazal ne boš.

Jaz sem trdil izključno da tvoja trditev ni dokazana, kar je evidentno že iz tega kar si nam sam zaupal (da si sklepal s svojo super kmečko pametjo in liberalno zapolnil manjkajoče stvari, ekstrapoliral).

Za svoje ˝out-there˝ trditve zahtevaš, da drugi dokažemo da ne držijo. In dokler se to ne zgodi je zate zadeva DOKAZANA.

A misliš, da ti bomo zdaj iskali vse intervjuje, kjer so rekli ˝ne, Johnson ni ukazal Ukrajincem naj nadaljujejo vojno˝. Ti dokaži kavzacijo, saj je je to tvoj (oz. Kremeljski) talking point. Zakaj bi ti jaz dokazoval da se Ukrajinci ne borijo pod Johnsonovo prisilo. Kaj boš še hotel, da ti dokažem da je nebo modro?

Absurdna logika. In ja, tako logiko uporabljajo Covid-hoaxerji (zveniš popolnoma isto).

Lej, še enkrat:

slonneli je izjavil:

Jaz sem argumentiral, od kod sem dobil informacije - moje informacije so viri iz prve roke. Ne trdim, da je to, kar pravi ta vir res, kot dejstvo imenujem njegovo izjavo (vse ostalo je logično sklepanje / kmečka pamet).
...Jaz ne zaupam Arestoviču, ampak ko imaš pa več nepovezanih ljudi (Arestovich, Arakhamija in Bennet), vsi vpleteni v isto zgodbo, vsi govorijo isto stvar - potem je pa to nekaj drugega.

Obstaja veliko različnih vrst dokazov: pisni dokumenti, video ali avdio posnetki, podatkovne datoteke, izjave prič, izjave izvedencev ali druge pristojne institucije ter fizični dokazi.

A lahko prosim zdaj preideš na vsebino... ti tvojih trditev nisi podprl z ničemer... čakam...

Zgodovina sprememb…

Takoj ko boš nehal lagat in boš odgovoril na zelo enostavna vprašanja:

damirj79 ::

slonneli je izjavil:

Obstaja veliko različnih vrst dokazov: pisni dokumenti, video ali avdio posnetki, podatkovne datoteke, izjave prič, izjave izvedencev ali druge pristojne institucije ter fizični dokazi.

A lahko prosim zdaj preideš na vsebino... ti tvojih trditev nisi podprl z ničemer... čakam...

To kar ti sedaj pišeš, je velikokrat boj z mlini n aveter. Obstaja kup ene fejk ruske propagande, ne samo da je nepreverljiva, ali vzeta iz konteksta, lahko je samo enostavno lažniva. Zdaj pa ti dobesedno zahtevaš, da vse te fejk propagandne "filmčke", "dokaze", "indice", "teorije" ipd sranja iščemo mi dokaze nasprotno. In prav tu je problem, za vse to iskat kontra ne samo da se nobenemu ne da, tudi brezvezno početje je, ker gre za izmišljene stvari in ne obstoji resnična verzija. Vsa ta ruska propaganda temelji na teoriji delovanja, da dokazov za nasprotno večinoma ni in nihče ne bo našel. Ne pozabimo, rusi so mojstri propagande, zato obstoji tudi izraz "ruska propaganda" in iskanje po googleu navrže miljone rezultatov.

cleanac ::

Človek živi v vzporednem svetu. Misli, da, če se mnenje druge osebe ujema z njegovim, je to dokaz, da ima prav.

Slonneli, tukaj v tej temi in na ST imaš dosti ljudi, ki kar nekaj pišejo, ko jih vprašaš za dokaze, vire ,... mrknejo in pljuvajo drugje naprej. V večini primerov poskušajo očrniti vir z nekimi pisanji, argumentov za svoje mnenje pa nimajo.
Potem je taktika, kot si že pisal, menjave rdeče niti teme, označevanja in sramotenja,....

Npr. Legon zelo pogosto uporabi besedo laž, lažeš,.... in izpeljanke, še nikoli pa ni dokazal in citiral laži, pač osebek brez argumentov nekaj piše, pljuva po drugih,.....

damirj79 je izjavil:

slonneli je izjavil:

To kar ti sedaj pišeš, je velikokrat boj z mlini n aveter. Obstaja kup ene fejk ruske propagande, ne samo da je nepreverljiva, ali vzeta iz konteksta, lahko je samo enostavno lažniva. Zdaj pa ti dobesedno zahtevaš, da vse te fejk propagandne "filmčke", "dokaze", "indice", "teorije" ipd sranja iščemo mi dokaze nasprotno. In prav tu je problem, za vse to iskat kontra ne samo da se nobenemu ne da, tudi brezvezno početje je, ker gre za izmišljene stvari in ne obstoji resnična verzija. Vsa ta ruska propaganda temelji na teoriji delovanja, da dokazov za nasprotno večinoma ni in nihče ne bo našel. Ne pozabimo, rusi so mojstri propagande, zato obstoji tudi izraz "ruska propaganda" in iskanje po googleu navrže miljone rezultatov.

Lej, mal si zamešal zdaj. Jaz sem svoje trditve podkrepil z dejstvi in argumenti - vse imaš razloženo, na podlagi česa kaj trdim (z linki). Konkretno o teh pogajanjih v Istanbulu imaš začuda kar nekaj informacij z različnih virov in različnih akterjev, ki niso fejk.

Ti si pa zdej te metode (fejk propaganda, nepreverljivo, vzeta iz konteksta, itd), ki jih uporablja Windlass&co pripisuješ meni. Jaz ne govorim o nobeni propagandi, ampak o kmečki pameti. Ti pa meni kontriraš s propagando...

cleanac je izjavil:

Človek živi v vzporednem svetu. Misli, da, če se mnenje druge osebe ujema z njegovim, je to dokaz, da ima prav.

Ravno to je tisto ker že ves čas ponavljam (daj preberi si zgoraj) - mene (pa verjetno tudi ostalih tukaj) mnenja ne zanimajo. Mene zanimajo fakti in argumenti.
Če pa nimaš teh faktov in argumentov, in te nekdo vpraša na podlagi česa to trdiš, ti pa ne ponudiš ničesar in še vedno tumbaš svoje - kaj je potem to - propaganda, laž?

Zgodovina sprememb…

fikus_ je izjavil:

Slonneli, tukaj v tej temi in na ST imaš dosti ljudi, ki kar nekaj pišejo, ko jih vprašaš za dokaze, vire ,... mrknejo in pljuvajo drugje naprej. V večini primerov poskušajo očrniti vir z nekimi pisanji, argumentov za svoje mnenje pa nimajo.
Potem je taktika, kot si že pisal, menjave rdeče niti teme, označevanja in sramotenja,....

Npr. Legon zelo pogosto uporabi besedo laž, lažeš,.... in izpeljanke, še nikoli pa ni dokazal in citiral laži, pač osebek brez argumentov nekaj piše, pljuva po drugih,.....

Katera od naslednjih izjav ni zlagana?

- Ukrajina in Rusija sta podpisali osamosvojitveno pogodbo, po kateri je ukrajina zavezana k nevtralnosti.

- Putin je dovolil osamosvojitev Ukrajine.

- Rusija ni podpisala dogovora, ki vsem podpisnicam dovoljuje da prosto izbirajo zaveznistva, vkljucno z nevtralnostjo.

Citati so bili dani malo visje. Ampak rusofilski gaslighterji to veselo ignorirate, ker ne pase v slaboumno sirjenje ruske propagande.

Zgodovina sprememb…

arnecan1 ::

mikojan je izjavil:

Del, mogoče večinski(!) populacije se briga samo za svojo rit. Mislijo, da pomagamo Ukrajini zato, da bi od tega imeli premoženjsko korist. Ne kapne jim, da pomagamo zato, ker branimo naše zahodne vrednote. Nočemo pustiti, da večja riba poje' manjšo. Če bi se nam šlo samo za našo blaginjo bi ob ruskem napadu na Ukrajino morali tudi mi kot EU napasti Ukrajino in si jo porazdeliti z Rusijo. To bi prinašalo denar v naše žepe. Te ljudi, ki nočejo, da se pomaga Ukrajini, bi morali vprašat, zakaj ne bi raje kar napadli Ukrajino. In potem nadaljevali še z Moldavijo in Romunijo in Poljsko.

V tej temi sodelujejo neki rusofili, ok. Kar pa mi ne gre v glavo so komentarji na 24ur, na facebooku, na youtube. Res, da del teh komentarjev ustvarjajo ruski troli ampak res tudi, da mnogi ljudje bi naše zahodne vrednote prodali v zameno za 10 centov mesečno več denarja. Mislim, da je bilo leto 2022, ko se je v medijih v Italiji govorilo, da so Italijani revni zaradi pomoči, ki Italija daje Ukrajini. Veste, koliko je znašala takratna pomoč Ukrajini? Slabih 30 centov na mesec na prebivalca.

Zahodni interesi se branijo predvsem tam, kjer koljejo muslimanski krvoločneži kristjane, ateiste in druge verujoče ali neverujoče. Imamo Gorski Karabah, Ciper, Kosovo....

Imamo Londonistan in Parizistan ter zapiranje vsakogar, kateri si drzne kaj reči proti nekontroliranemu priseljevanju (invaziji). In imamo Obama-Biden-Clintonsko navezo, katera je menjavala na volitvah voljene predsednike v Ukrajini in se šla proxy vojno. S tujimi vojaki in civilisti.

Rusija je tukaj in bo tukaj ostala, z njo bi morali ravnati kakor s sosedom, ne pa širiti nato do Urala. Leta 2000 je bila Rusija pred tem, da postane tesen zaveznik Nata in neuradna članica, sedaj smo pred vojno. Nato pa obstaja še samo na papirju. Rusija ne bo nikdar del Zahoda kulturno, so preveč drugačni. So pa kulturno dovolj blizu, da smo lahko naravni zavezniki. Glede ruskih krivic do ukrajinskega naroda, podobno so jih tlačili tudi Poljaki in Turki ter Litovci. Naenkrat smo na to pozabili. Nekako v arabskem stilu sovražnik mojega sovražnika je moj prijatelj. Francija in Velika Britanija sta tlačili 1/2 sveta, nas so tlačili Avstrijci in Italijani.

Rusi so zaradi svoje manjšine imeli velik vpliv na notranjo politiko Ukrajine. Sedaj so ta vpliv izgubili, kot kaže pa bo Ukrajina v zameno izgubila velik del ozemlja. Pa še ljudi. Putinu je za svoje ljudi tako vseeno.

Ukrajina je del zahodnega sveta. Ampak spet Krim in vzhod Ukrajine zaradi velike ruske manjšine to nista. Da bi Rusom tam ponudili vsaj nekakšno avtonomijo ali kaj podobnega, vse kar smo govorili je to, da Krim in Kosovo nista ista zgodba. Sedaj pa je prišel Trump in spet jokate. Jaz bi raje jokal za od granat raztrgano generacijo mladih moških, ki baje branijo vaše zahodne vrednote, katere so demokratično prepovedale medijsko kampanjo romunskemu kandidatu za predsednika. https://x.com/SvobodaBlog/status/190464...

Utk ::

Poljska se oborožuje in utrjuje znotraj svojih meja...let me guess, s tem provocira Rusijo in če bo s tem nadaljavala, bo prisilila Rusijo, da jih napade.

cleanac ::

Manjšini ponuditi avtonomijo? Sploh razmišljaš kaj pišeš? Ukrajina je suverena država in če so bile težave glede pravic obstajajo zato postopki, ki se jih sproži in razišče (preko UN, sicer odvečne organizacije). Ne greš s tanki čez mejo reševati težav. Je res tako težko spregledati, da ta vojna nima nobene veze z manjšinami, pravicami ali nacisti?

Utk je izjavil:

Poljska se oborožuje in utrjuje znotraj svojih meja...let me guess, s tem provocira Rusijo in če bo s tem nadaljavala, bo prisilila Rusijo, da jih napade.

Spet neka nova mantra EU kretenov...

Jebe se Rusiji za Poljsko.

Tako ali tako je poljski general objavil, da bi v vojni z Rusijo, poljska vojska zdržala 14 dni.

https://kyivindependent.com/poland-coul...

Pa imajo v NATO trenutno Poljaki najmočnejšo vojsko, tam 200.000 vojakov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

Utk je izjavil:

Istočasno pa popolnoma ignorirajo izjave ruskega vrha kot so "rusija nima meja", "obstoj rusije je odvisen od tega ali smo se sposobni širit (v nedogled)", "rusija je vsepovsod", ipd.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zmajc ()

Utk ::

Tako ali tako je poljski general objavil, da bi v vojni z Rusijo, poljska vojska zdržala 14 dni.

Sej to je dovolj. Če rabijo Rusi 5 dni do Varšave, ker je vseeno malo dlje, je 14 dni preko glave dovolj.

WhiteAngel ::

mailer je izjavil:

fur80 je izjavil:

tomlin je izjavil:

Kaja Sajovic
4. oktober 2023 ob 7.36

Če nekdo pove/napiše svoje mnenje še ne pomeni, da je na plačilni listi kogarkoli. Tudi za marsikoga iz tega foruma bi lahko trdil enako. Torej kdo vas plačuje?

Natanko to pomeni, če si novinar največjega medija. Eno je, če izraziš mnenje ti ali jaz tule ali za šankom, drugo pa, če novinar rtvja to napiše na mmcju ali povejo po dnevniku; vabijo razne Tuerke in Kučane ob prime timeu na intervijuje in podobno. Mediji ustvarjajo mnenje.

mikojan je izjavil:

Se strinjam, da gre večinskemu delu populacije samo za svojo rit. Večinski del populacije o tem konfliktu nima pojma, ampak jih zanima katero serijo bodo gledali zvečer.
Glede obrambe naših vrednot se pa ne strinjam. Jaz se distanciram od EU politikov. Da brezbrižno pustijo Izraelu da počne to kar počne, pa še pomagajo zraven. Da imamo tako dvoličnost - Rusijo sankcioniramo, z Izraelom je vse OK - na evrosongu bo pel, prijavlja se na razpise z evropskimi sredstvi, sodeluje na šprtnih dogodkih...
A to so naše vrednote... moje že ne.

Zgodovina sprememb…

bbbbbb2024 ::

arnecan1 je izjavil:

Rusija je tukaj in bo tukaj ostala, z njo bi morali ravnati kakor s sosedom, ne pa širiti nato do Urala. Leta 2000 je bila Rusija pred tem, da postane tesen zaveznik Nata in neuradna članica, sedaj smo pred vojno. Nato pa obstaja še samo na papirju. Rusija ne bo nikdar del Zahoda kulturno, so preveč drugačni. So pa kulturno dovolj blizu, da smo lahko naravni zavezniki. Glede ruskih krivic do ukrajinskega naroda, podobno so jih tlačili tudi Poljaki in Turki ter Litovci. Naenkrat smo na to pozabili. Nekako v arabskem stilu sovražnik mojega sovražnika je moj prijatelj. Francija in Velika Britanija sta tlačili 1/2 sveta, nas so tlačili Avstrijci in Italijani.

Rusi so zaradi svoje manjšine imeli velik vpliv na notranjo politiko Ukrajine. Sedaj so ta vpliv izgubili, kot kaže pa bo Ukrajina v zameno izgubila velik del ozemlja. Pa še ljudi. Putinu je za svoje ljudi tako vseeno.

Ukrajina je del zahodnega sveta. Ampak spet Krim in vzhod Ukrajine zaradi velike ruske manjšine to nista. Da bi Rusom tam ponudili vsaj nekakšno avtonomijo ali kaj podobnega, vse kar smo govorili je to, da Krim in Kosovo nista ista zgodba. Sedaj pa je prišel Trump in spet jokate. Jaz bi raje jokal za od granat raztrgano generacijo mladih moških, ki baje branijo vaše zahodne vrednote, katere so demokratično prepovedale medijsko kampanjo romunskemu kandidatu za predsednika. https://x.com/SvobodaBlog/status/190464...

Nihče se ni širil nikamor. Ukrajina je samostojna in suverena država. Vsaka država ima svojo pravico in dolžnost dogovoriti se za ekonomska in vojaška zavezništva s kom pač mislijo, da je to potrebno.

Pa to je tako že od leta 600 našega štetja, ko so nastajale prve skupnosti, ki bi jih lahko opredelili kot države (kraljestva).
Ukrajina se vidi bolj na zahodu, v EU, kot na Vzhodu. Sigurno, da so Ukrajinci naredili dosti napak, predvsem pa, če bereš poročilo napada Rusov na Krim, so bili v eni politični konfuzni situaciji, kar so Rusi (sosedje) izkoristili.

Standardi današnjega časa so, da so imperiji preživeti, da so žive nacionalne države. Imperijev je bilo že kar nekaj, nazadnje so Angleži ugotovili, da preprosto povedano, ne morejo imperija držatiskupaj, ne da bi tu in tam nekdo kardinalno bil prizadet.

Zato so imperij razpustili in so naredili eno precej bolj šibko povezano Commonwealth povezavo, ki poudarja gospodarske vezi.

Rusi pa šopajo scenarij iz leta 1700, dobesedno rinejo v situacijo, zaradi katere je nastala 1. sv.v. 1 sv.v. je nastala, ker so veliki imperiji sklenili medsebojna zavezništva in so dokaj zlahka (Avstroogrska) začeli, kar bi Hitler imenoval "totalno vojno". To je povzročilo (med drugim) razpad velikih imperijev. Dobesedno, Avstrijci se naj zase brigajo, Madžari zase, Slovenci zase, Čehi zase, Hrvati zase in tako naprej.

Rusi (verjetno namerno) zamenjujejo rusko govoreče Ukrajince z rusko manjšino. Osebno menim, da so se čutili kot Rusi samo tisti meščani okrog Sevastopola in drugih pristanišč, ki so 100% biznisirali z Rusijo. Ostali so bili rusko govoreči Ukrajinci.

Rusi so, kot že dostikrat rečeno, propadli 2x, vsakič je nastala manjša Rusija. Zdaj je čas, da propadejo še enkrat, da se še konkretno zmanjšajo. Kot rečno, imaš ogromno narodov, ki so ta trenutek pod ruskim škornjem in morajo poslati kanon futer v vojno, s katero nimajo oni nič.

Točno to je napaka, ki jo je nredila Avstroogrska - in je razpadla.

Tudi ne verjamem, da bo kdorkoli, ampak res kdorkoli pristal na to, da je Rusija osvojila ozemlje z napadalno vojno. Turki so že rekli, da ne priznajo okupiranih ozemelj kot ruskih.

Veš kaj to pomeni? Če bo ladja iz Sevastopola imela ruske papirje, si jih naj zataknejo nekam in se obrnejo.

Saj si razumel to subtilno grožnjo Turkov?

damirj79 ::

slonneli je izjavil:

Lej, mal si zamešal zdaj. Jaz sem svoje trditve podkrepil z dejstvi in argumenti - vse imaš razloženo, na podlagi česa kaj trdim (z linki). Konkretno o teh pogajanjih v Istanbulu imaš začuda kar nekaj informacij z različnih virov in različnih akterjev, ki niso fejk.

Ti si pa zdej te metode (fejk propaganda, nepreverljivo, vzeta iz konteksta, itd), ki jih uporablja Windlass&co pripisuješ meni. Jaz ne govorim o nobeni propagandi, ampak o kmečki pameti. Ti pa meni kontriraš s propagando...

Glede nato, da se imaš za zelo izobraženo osebo, zelo slabo razumeš napisano oz. prebrano. Zdaj ne vem, ali naj nadaljujem ali pustimo stat? Čisto na kratko pa, dejstva so resnična ali pa neresnična. Ti si dal dejstva, ki so lahko resnična ali pa ne. Preveriti jih ne moremo, saj za temi dejstvi ne obstaja nobena druga sled. Gre za neke vrste rekla-kazala podatek. Tudi različne viri in različni akterji kaj veliko ne pomagajo pri tem, ker so:
1. vsi viri iz istega pola
2. preveč in sumljivo podobne izjave
3. renome oseb, ki so izjave podale ni ravno visok
4. ...

Pač glede na te inpute se meni trigerirajo alarmi, in vsaj malo bi se morali tudi tebi. Zakaj se tebi ne, nimam pojma. O kmečki pameti pa tu zdaj na tem mestu ne bi, ker vidiš da nima dosti dela..

In očitno še vedno ne veš, kako zelo dobro deluje in je učinkovita ruska propaganda. Ali pač veš, ker si del nje (hote ali nehote).

Zakaj pa se potem Izraelu pusti, da osvaja Sirijo? So skoraj na robu Damaska...

Zakaj se je Kosovo lahko osamosvojil, Katalonija pa ne?

Pač hinavski dvojni standardi vsepovsod...
««
983 / 992
»»