» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
927 / 929
»»

WhiteAngel ::

AvtoR je izjavil:

Meni je res žal da je UK odšla iz EU.

To je rusko maslo.
Na začetku je bil brexit bolj notranjepolitično izsiljevanje in preigravanje politikov, potem pa so ruske trol farme prevzele pobudo.

Tisti pijanec Juncker je tudi pošteno zavozil na naši strani.

koral45 je izjavil:

endelin je izjavil:

Mene bolj zanima, kaj bi bilo dejansko boljše za Ukrajino

;)

Pripravite svoje sinove za boj za kakšnih 10-15 let. Ruska agresija se ne bo ustavila. Kdor misli da vožd ne bo šel naprej se moti.

Jaz prisegam na kak državni udar kot ga je poskusil Prigožin

Kdo ga bo financiral? Trump ga ne bo. Kitajci tudi ne. Morda bi ga bili sposobni Angleži in Francozi, ampak bi morali ponuditi oligarhom več kot Putin, kar bo težko. Če se bo protest začel od spodaj navzgor zaradi vsesplošne revščine, jih bo pa Putin potamanil kakšen milijon najbolj glasnih.

Zgodovina sprememb…

koral45 ::

WhiteAngel je izjavil:

Kdo ga bo financiral? Trump ga ne bo. Kitajci tudi ne. Morda bi ga bili sposobni Angleži in Francozi, ampak bi morali ponuditi oligarhom več kot Putin, kar bo težko. Če se bo protest začel od spodaj navzgor zaradi vsesplošne revščine, jih bo pa Putin potamanil kakšen milijon najbolj glasnih.

Kaj a ti misliš da je Prigožina kdo financiral iz zahoda? Nisem zasledil nikjer da bi imel recimo kake naveze z zahodnimi obveščevalnimi...

sparklyslo ::

Marco Rubio še ne tako daleč nazaj on Rusiji:

https://x.com/ResoluteSquare/status/189...

AvtoR ::

sparklyslo je izjavil:

Marco Rubio še ne tako daleč nazaj on Rusiji:

https://x.com/ResoluteSquare/status/189...

No, vsaj vemo da se Rubio zaveda kakšne garancije je amerika dala ukrajini.
Očitno se tudi amerika, ne samo rusija ne drži podpisanih mednarodnih pogodb.
Posledice bodo dalnosežne.

kow ::

Naj uganem. EU bo malo vec sredstev namenila za vojsko. Nasa predsednica pa bo se naprej tvitala o podpori.

Telbanc ::

Torej berem, da bojo amerikanci skupaj z rusi popravili severni tok 2 in potem plin prodajali histerični Evropi.

Zadeva je jasna, tiste države, ki so voljne da pomagajo Ukrajini, (bi rade tam une minerale i slično), naj oblikujejo koalicijo za boj z Rusijo. Tiste ki tega nočejo, pa naj to javno obznanijo. In zahtevajo, da rakete Orešnik letijo mimo njih. Čist preprosto. Če bojo pač premagale Rusijo, naj si postrežejo z tamkajšnimi minerali, plinom nafto....Če pač zgubijo pač teh ugodnosti ne bo. Verjetno jim bo Rusija naložila plačevanje reparacij.
Nas naj pustijo pri miru, Ukrajina ni naša stvar. Če pa kdo misli da je, lahko gre pomagat. Sam brez mojega denarja. Nej gre kot prostovoljec, za pravo stvar. In to je to. Potrebujejo tud bolničarke, tko da lah grejo tud ženske. Twitanje je zaj iz mode, zaj je u modi da se greš borit za svoje prepričanje. Jaz sem prepričan da to ni moj boj. Tisti pa ki je, pa lah gre gor in ne najeda več s hujskanjem na portalu. Hvala.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Pac-Man ::

Profesor na ekonomski fakulteti v Kijevu

https://x.com/VolodymyrKulyk4/status/18...

Ironija, ki je večini tujih opazovalcev ušla, je, da je Zelenski, ki zdaj velja za jastreba, pripravljenega podaljšati vojno, prišel na oblast leta 2019 pod sloganom "Preprosto je treba prenehati streljati" kot recept za končanje vojne v Donbasu.

In ta očitno populistični slogan je bil privlačen večini ukrajinskih volivcev, kar mu je pomagalo do gladke zmage. Ljudje imajo namreč raje mir in udobje kot vojno in žrtve.

Dokler je Ukrajina očitno napadena, je malo verjetno, da bo Zejev poziv k nadaljnjemu odporu in utrjevanju uspešno izpodbil kandidat, ki poziva k dogovoru s Putinom.

Toda po vojni je precej verjetno, da bo Ze ali drug kandidat, ki poziva k nadaljnjemu osredotočanju na obrambne zmogljivosti za preprečitev nadaljnje ruske invazije, za Ukrajince manj privlačen kot nekdo drug, ki predlaga, da se osredotočimo na "konstruktivne" cilje, kot so asfaltiranje cest, odpiranje novih delovnih mest in izboljšanje odnosov s sosedi. No, morda ne z Rusijo, vsaj za nekaj časa, ko so rane še globoke.

Še večja težava je, da bo Ukrajina še vedno potrebovala podporo zahodnih partnerjev, zlasti evropskih držav, če bodo ZDA nadaljevale svojo izolacionistično pot. Politiki v teh državah pa bodo morali s svojimi politikami pritegniti volivce, ki imajo prav tako raje udobje kot žrtve, še toliko bolj, ker nimajo svežih ran.

Zato bodo politiki volivcem težko pojasnili, zakaj morajo še naprej podpirati Ukrajino in povečevati vojaško porabo na račun socialnih ugodnosti. Našli se bodo pretendenti, ki bodo predlagali, da se ustavi streljanje ... financiranje orožja namesto bolnišnic in šol.

Zato tudi daljnovidni politiki morda ne bodo mogli izvajati tako nepriljubljenih politik. In če ne bodo podprli Ukrajine in zgradili močne evropske vojske, ne bo le Ukrajina v nevarnosti nove ruske agresije, temveč lahko naslednje žrtve postanejo tudi druge evropske države.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Telbanc je izjavil:

Torej berem, da bojo amerikanci skupaj z rusi popravili severni tok 2 in potem plin prodajali histerični Evropi.

Zadeva je jasna, tiste države, ki so voljne da pomagajo Ukrajini, (bi rade tam une minerale i slično), naj oblikujejo koalicijo za boj z Rusijo. Tiste ki tega nočejo, pa naj to javno obznanijo. In zahtevajo, da rakete Orešnik letijo mimo njih. Čist preprosto. Če bojo pač premagale Rusijo, naj si postrežejo z tamkajšnimi minerali, plinom nafto....Če pač zgubijo pač teh ugodnosti ne bo. Verjetno jim bo Rusija naložila plačevanje reparacij.
Nas naj pustijo pri miru, Ukrajina ni naša stvar. Če pa kdo misli da je, lahko gre pomagat. Sam brez mojega denarja. Nej gre kot prostovoljec, za pravo stvar. In to je to. Potrebujejo tud bolničarke, tko da lah grejo tud ženske. Twitanje je zaj iz mode, zaj je u modi da se greš borit za svoje prepričanje. Jaz sem prepričan da to ni moj boj. Tisti pa ki je, pa lah gre gor in ne najeda več s hujskanjem na portalu. Hvala.

A te je kdo v preteklosti silil, da se moraš iti borit v Ukrajino? Ali te kdo sili sedaj?
Pa v vsakem primeru nihče tebi ne bi dal puške v roke, ker izdajalce in kvizlinge nihče pri zdravi pameti ne bi oboroževal. Tako, da kar brez skrbi.
Še vedno pa imaš možnost selitve na madžarsko ali v rusijo, če si preveč zaskrbljen...

Malidelničar ::

Še en shocker?

Trump is now even pushing Ukraine toward China.

It's all incredible, the speed at which the US is being destroyed by one man.

https://x.com/JayinKyiv/status/18960996...
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

BREAKING: UK Prime Minister Keir Starmer just announced a historic move--Britain, France, and Ukraine have united on creating a ceasefire proposal, that they will present directly to the United States.
https://x.com/EdKrassen/status/18961748...

mojsterleo ::

Se meni samo zdi, ali je na nek način trenutno ustrezna primerjava med Ukrajino in Zelenskim, ter Titovo Jugoslavijo? Tud Ukrajina je trenutno nek 'ubežnik' iz zone Sovjetskega oziroma Ruskega imperializma, Zelenski pa je obraz vsega skupaj. Po mojem bi morala biti trenutno zahodna in ameriška mantra v smislu "keep Zelensky afloat".

Pac-Man ::

ruske sanje

https://x.com/BBCSteveR/status/18962048...

Ruska državna televizija o novem svetovnem redu: "Zdaj se o vsem odloča v velikem trikotniku: Rusija, Kitajska in ZDA. S tem se bo uresničila nova zgradba sveta. EU kot enotna politična sila ne obstaja več..." ["Novice tedna", Rusija-1]

na koncu bodo dobili militarizirano EU

https://x.com/tom_nuttall/status/189620...

Zelo pomembna novica iz Nemčije: CDU in SPD naj bi se pogovarjali o ustanovitvi dveh velikih posebnih skladov za obrambo in infrastrukturo, ki ne bi bila zajeta v poslovnih knjigah. Višina sredstev naj bi znašala skoraj 1 trilijon. To mora storiti odhajajoči Bundestag, tj. v naslednjih treh tednih.

Zeleni, katerih podpora bi bila prav tako potrebna, so upravičeno jezni na Merza, ker ni ukrepal pred volitvami. Njihova podpora bo verjetno imela svojo ceno. Težko pa si predstavljam, da bi se postavili po robu predlogu, ki so si ga že dolgo želeli.

Nemčija ima kot ustavni zakon dolžniško zavoro, to bi bilo izvzeto. Ampak rabijo ustavno večino (2/3), kar bo v naslednjem sklicu zaradi AfD in Die Linke verjetno nemogoče
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

sparklyslo je izjavil:

A te je kdo v preteklosti silil, da se moraš iti borit v Ukrajino? Ali te kdo sili sedaj?
Pa v vsakem primeru nihče tebi ne bi dal puške v roke, ker izdajalce in kvizlinge nihče pri zdravi pameti ne bi oboroževal. Tako, da kar brez skrbi.
Še vedno pa imaš možnost selitve na madžarsko ali v rusijo, če si preveč zaskrbljen...

Kradete moj denar in ga pošiljate v Ukrajino. Brez mojega soglasja.

Itak da sem brez skrbi, jaz sem še iz generacije ki na z puško streljat, ne iz tvoje ko znate sam z jezikom. Lah vas je res strah.

Takim pravimo kavč vojaki. So najbolj pogumni, ko z kavča ščuvajo. Smrkavci smrkavi.

Dvignite že svoje lene riti in marš u UKrajino.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

kopriwa ::

Telbanc je izjavil:

sparklyslo je izjavil:

Kradete moj denar in ga pošiljate v Ukrajino. Brez mojega soglasja.

Itak da sem brez skrbi, jaz sem še iz generacije ki na z puško streljat, ne iz tvoje ko znate sam z jezikom. Lah vas je res strah.

Takim pravimo kavč vojaki. So najbolj pogumni, ko z kavča ščuvajo.

Lahko se odseliš in greš živet v državo, ki takega financiranja ne podpira. Do takrat boš moral sprejet trenutno politično garnituro v oblasti, ki ji dajemo legitimnost da upravlja z državnim denarjem. In ker ni nekih izrazitih protestov proti takem financiranju, ni niti kanček možnosti, da bi se to spremenilo v nekem kratkem časovnem obdobju.

kopriwa je izjavil:

Lahko se odseliš in greš živet v državo, ki takega financiranja ne podpira. Do takrat boš moral sprejet trenutno politično garnituro v oblasti, ki ji dajemo legitimnost da upravlja z državnim denarjem. In ker ni nekih izrazitih protestov proti takem financiranju, ni niti kanček možnosti, da bi se to spremenilo v nekem kratkem časovnem obdobju.

Sem že napisal, ti in taki kot si ti bi morali biti že vsi skup v Ukrajini. Najlažje je tlele pametovat. In druge pošiljat na fronto... Torej kaj te še zadržuje v Sloveniji?

Telbanc je izjavil:

kopriwa je izjavil:

Sem že napisal, ti in taki kot si ti bi morali biti že vsi skup v Ukrajini. Najlažje je tlele pametovat. In druge pošiljat na fronto... Torej kaj te še zadržuje v Sloveniji?

1) Volja ukrajinskih vojakov za boj proti okupatorju.
2) Osebno mnenje, da se da orke potamanit v velikem številu z minimalnim vključevanjem pehote in se ne spuščat na nivo boja kot ga prakticirajo oni. Tehnološki razvoj je na strani zahoda, torej založit Ukrajino z najnovejšo opremo in pametno čistit sovražnikove vrste. In to ukrajinci počnejo zelo dobro.
3) Sem pripravljen prispevat "resource" k razvoju pametnega orožja za EU.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kopriwa ()

Lonsarg ::

@Telebanc, al si player al pa te povizijo ostale velesile.

Če hoče EU biti player mora pač tut malo se imperializem špilat in Ukrajino dobit, oziroma čimveč Ukrajine. Jbg taka je geopolitična realnost, pacifistične države so zgodovinsko gledano pač pohopsane.

windigo ::

Malidelničar je izjavil:

Tole bi jaz na Trumpovem mestu še malo pojačal v echo kamrcah.

Res zadnja stvar (kljub temu, da so trenutno frendi), ki bi jo Putin hotel videti ob koncu svojega mandata, je imeti Kitajce praktično vsepovsod okrog Rusije.

Po treh letih vojne je tudi precej bolj spufan in pripravljen na (vsaj začasno) premirje, kakor je pripravljen kazati.
Ceterum censeo Balandeque fascistum esse

LeQuack ::

Zakaj Slovenija ne razvija nuklearnega orožja?
Quack !

mtosev ::

Ga ne rabimo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

LeQuack ::

Vse dokler ga rabimo.
Quack !

Lonsarg je izjavil:

Če hoče EU biti player mora pač tut malo se imperializem špilat in Ukrajino dobit, oziroma čimveč Ukrajine. Jbg taka je geopolitična realnost, pacifistične države so zgodovinsko gledano pač pohopsane.

Irak, Libija....kaj smo meli od Koalicije voljnih. Libiji so bli dolžni 400 milijard....Amerikanci so se nabrali zlata in nafte, v Iraku, kaj smo dobili mi?

Sam zaj je na drugi strani Rusija. Velik sreče vam želim, ko se boste igrali z njo Imperijalizem.

WhiteAngel ::

Telbanc je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Irak, Libija....kaj smo meli od Koalicije voljnih. Libiji so bli dolžni 400 milijard....Amerikanci so se nabrali zlata in nafte, v Iraku, kaj smo dobili mi?

Sam zaj je na drugi strani Rusija. Velik sreče vam želim, ko se boste igrali z njo Imperijalizem.

Ne vem, ali je tvoje pisanje iskreno ali namenoma provociraš/si plačan. V kolikor je iskreno - Putinova velika Rusija s Kitajsko neskončno podporo je eksistencialna grožnja za Evropo. Res misliš, da se bo vojna v Ukrajini končala v Donbasu, če se Ukrajinci jutri umaknejo? Do Trumpa je ZDA krila hrbet Evropi. Trump pa zdaj pripravlja teren, ne le na umik iz Evrope, ampak celo na sklepanje pakta z Rusi. In ti hladno odgovarjaš z "pejt se v UA tepst, mene pa pusti pri miru"?

Te ruski propagandisti...prej so stalno tulili, kako so za vse krive ZDA in kako bi morala Evropa sama skrbeti za svojo varnost. Zdaj, ko je to na mizi, pa jim spet ni prav.
Zadovoljni bi bili le s tem, da bi rusija zavzela pol Evrope, s Slovenijo vred.

bastadu ::

LeQuack je izjavil:

Zakaj Slovenija ne razvija nuklearnega orožja?

Slovenija si še neke normalne vojske ne more privoščiti, kako bi si privoščila nukice?? :))

tomlin ::

WhiteAngel je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Telbanc je izjavil:

Zelenski ma na voljo komplet Nato instalacijo, satelite, vohunska letala, podatke v realnem času, starlink....oprema kar naprej prihaja. In milijarde za delovanje države.

Tle ma Trump prav, brez tega bi blo že zdavnaj konec.

Mene bolj zanima, kaj bi bilo dejansko boljše za Ukrajino. Recimo da bi se zgodil scenarij ki so ga Rusi predvidevali, in bi v 3 dneh osvojili Ukrajino. A kdo res misli da bi si prisvojili kar celo Ukrajinsko ozemlje? Po moje bi znalo biti stanje podobno kot je trenutno v smislu osvojenega ozemlja, Rusi bi hoteli tista mejna ozemlja enako kot zdaj, in brez NATO članstva. Edina razlika bi bila da ne bi umrlo milijon in več ljudi. Ker ravno ta scenarij zdaj predlaga Trump za konec vojne. Država ni samo ozemlje, ampak ljudje znotraj. Če izgubiš življenja milijonov ljudi, a je to res boljše za državo kot tako?

Pozabljaš, kako je Hitler prišel do tako številčne vojske. Ko aneksiraš ozemlje, potem vse moške sposobne za boj strpaš v vojsko v svoje vrste. Po pripovedovanjih si imel možnost ali Nemci ali partizani. Vmesne poti ni bilo, velikokrat pa je šlo po principu prvi pride prvi melje in sploh nisi imel možnosti.

Če bi prišlo do aneksacije Ukrajine brez boja leta 2022, bi tako imel Putin dodatno milijonsko vojsko, s katero bi lahko osvajal naprej po Evropi in to praktično brez ruskih žrtev. Putin je to do sedaj storil le v osvojenih pokrajinah. Ajde, gulag je bila druga alternativa za moške.

Res je, da je Hitler pridobil številčno vojsko tudi z aneksijami (npr. Avstrija leta 1938, Sudeti, kasneje celotna Češkoslovaška, ter okupirane države). Vendar Wehrmacht ni bil v tolikšni meri odvisen od prisilnega novačenja okupiranih prebivalcev kot se prikazuje.

Kar se tiče Putinovega načrta, je res, da so Rusi v okupiranih delih Ukrajine prisilno mobilizirali moške v rusko vojsko, vendar to ni tako preprost proces, kot se ga prikazuje. Ukrajinci v okupiranih območjih niso množično želeli v rusko vojsko – mnogi so bežali, se skrivali ali bili deportirani. Če bi Putin brez boja aneksiral celotno Ukrajino, je vprašanje, koliko Ukrajincev bi sploh aktivno sodelovalo v njegovih vojnih pohodih.
Glede na zgodovinske vzporednice bi bila večja nevarnost v tem, da bi Putin pridobil ogromen industrijski in gospodarski potencial Ukrajine brez vojne, s čimer bi lažje financiral nadaljnje vojaške operacije. To bi bilo podobno Hitlerjevemu prevzemu češke industrije pred vojno.
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman

bm1973 ::

tomlin je izjavil:

Res je, da je Hitler pridobil številčno vojsko tudi z aneksijami (npr. Avstrija leta 1938, Sudeti, kasneje celotna Češkoslovaška, ter okupirane države). Vendar Wehrmacht ni bil v tolikšni meri odvisen od prisilnega novačenja okupiranih prebivalcev kot se prikazuje.

Večina tujcev v hitlerjevski nemški vojski je bila prostovoljcev. So pač iskali svojo priložnost.

Tako so imeli tudi francoske, nizozemske, belgijske, danske, divizije. Pač kvizlingi...

Plus, na vzhodu baltske države in ukrajinske enote. Ki so bile veliko bolj krute celo od SS Totenkopf divizije... Pa tudi porabili so jih za umazana dela...

Prisilno so mobilizirali še zadnje leto, ko je ljudi dobesedno zmanjkalo. Prisilno so pa že prej mobilizirali delavce za proizvodnjo...

Ukrajini imajo pa svoje TCC enote,m ki dobesedno pobirajo ljudi z ulice...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

windigo je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Tole bi jaz na Trumpovem mestu še malo pojačal v echo kamrcah.

Res zadnja stvar (kljub temu, da so trenutno frendi), ki bi jo Putin hotel videti ob koncu svojega mandata, je imeti Kitajce praktično vsepovsod okrog Rusije.

Po treh letih vojne je tudi precej bolj spufan in pripravljen na (vsaj začasno) premirje, kakor je pripravljen kazati.

Ok seveda pa vprašanje, koliko je takšen razvoj dogodkov realen.
Ukrajinci ne vem, ali bi Kitajce spustili kot peacekeeperje, ali bolj samo kot mediatorje na področju diplomacije.

Siso ::

A je še kak normalen od eu vodstva,ma kakšne pokajo
24 ur sem videl tole 'Pomembno je, da povečamo porabo in se pripravimo na najhujše'

Siso je izjavil:

24 ur sem videl tole 'Pomembno je, da povečamo porabo in se pripravimo na najhujše'

Zavil si na napačen forum, Rtvslo komentarji kličejo.

bm1973 je izjavil:

tomlin je izjavil:

Večina tujcev v hitlerjevski nemški vojski je bila prostovoljcev. So pač iskali svojo priložnost.

Tako so imeli tudi francoske, nizozemske, belgijske, danske, divizije. Pač kvizlingi...

Plus, na vzhodu baltske države in ukrajinske enote. Ki so bile veliko bolj krute celo od SS Totenkopf divizije... Pa tudi porabili so jih za umazana dela...

Prisilno so mobilizirali še zadnje leto, ko je ljudi dobesedno zmanjkalo. Prisilno so pa že prej mobilizirali delavce za proizvodnjo...

Ta tvoja WW2 propaganda je ze zastarela in zdavnaj debunkanega. Kaj novega bo treba pisarit po forumih. Predlagam klic v centralo.

Rusi naj spokajo ven iz Evrope in vrnejo ukradeno zemljo. Rus samo laze in krade.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

kow je izjavil:

Rusi naj spokajo ven iz Evrope in vrnejo ukradeno zemljo. Rus samo laze in krade.

Evropska celina naj bi se končala na uralu.

Dvomim, da bodo Rusi šli tja.

Za mene se Evropa neha na zahodni ukrajinski meji...

Nisem govoril o geografski Evropi. Prva stvar, ki jo je potrebno narediti je izkljcuiti Rusijo iz vseh evropskih tekmovanj. Naj spilajo fuzbal na azijskih igrah, lahk zaradi mene fuzbal spilajo s kitajci.

Zgodovina sprememb…

Siso ::

kopriwa je izjavil:

Siso je izjavil:

Zavil si na napačen forum, Rtvslo komentarji kličejo.

Možno

phantom ::

bm1973 je izjavil:

tomlin je izjavil:

Se niste učili v šoli, da je večina fantov odšlo v partizane, ker so se skrivali po hosti pred vpoklicem v nemško vojsko? Ja, to je razlog, da NOB nastal šele v zadnjem letu vojne. Aje, ne, ups.
~
~
:wq

Zgodovina sprememb…

• spremenil: phantom ()

windigo ::

Malidelničar je izjavil:

Ok seveda pa vprašanje, koliko je takšen razvoj dogodkov realen.
Ukrajinci ne vem, ali bi Kitajce spustili kot peacekeeperje, ali bolj samo kot mediatorje na področju diplomacije.

Poljakom bi se spipalo (t.j. uničilo bi jim razvojno strategijo), če bi zahodna Ukrajina poleg njih postala kitajski trgovski in industrijski hub.

Skratka Rusi in Poljaki, torej vsi sosedi, bi bili najverjetneje odločno proti. Vsi ostali najbrž ne bi imeli kaj dosti proti. Kaj pretehta?

P.S. Ne pozabimo še na investicije Blackrocka. Te so sicer v ukrajinske tradicionalne dejavnosti, pridelavo hrane in obstoječo industrijo, ampak radi bi bili pa neofevdalci, ki odločajo o vsem.
Ceterum censeo Balandeque fascistum esse

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: windigo ()

V Ukrajini ne bo nobenih peacekeeperjev, dokler se Rusija ne strinja...

Definitivno pa ne iz NATO držav.

Jaz vidim samo dva scenarija, peacekeeperji ali pa zamrznjen konflikt brez koncnega dogovora.

In ja zal je zamrznjen konflikt zelo mozen scenarij.

tomlin ::

Lonsarg je izjavil:

Jaz vidim samo dva scenarija, peacekeeperji ali pa zamrznjen konflikt brez koncnega dogovora.

In ja zal je zamrznjen konflikt zelo mozen scenarij.

zamrznjen konflikt je zelo realna možnost, saj nobena stran ni pripravljena na popolno kapitulacijo, hkrati pa tudi odločilna vojaška zmaga postaja vse manj verjetna. Rusija noče priznati poraza, Ukrajina pa noče odstopiti ozemlja – kar vodi v pat pozicijo, podobno kot v Gruziji (Južna Osetija, Abhazija) ali Moldaviji (Pridnestrje).
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman

JohnyQ_ ::

Kar je na dolgi rok najslabše. Taka država je nestabilna oz. se jo bodo investitorji izogibal, ker nikoli ne veš kdaj tvojo investicijo upeleli kaka raketa ali glide bomba.

Za nas kot EU, če želimo imeti stabilno ukrajino od katere bo na dolgi rok tudi gospodarska korist, je najceneje da jim pomagamo vojaško. Torej mirovne enote EU držav, ki bi odvračale ruske vpade.
Močna AA obramba ki odvrača zračne napade in takojšna maksmalna pomoč UA pri gradnji dronov za klestenje ruske naftne infrastrukture. Bolj ko bo rusom tesno z denarjem, manj volje bodo imeli po drezanju v ukrajino.

Se vedno je evropska mentaliteta popolnoma zgresena. Proaktivnost, ne pa odzivanje. Pred pogajanji obvezno porusiti most do Krima.

In kaj boš s tem proušenjem dosegel? Nič...

Krim ima že kopensko povezavo...

Folk res pade na ukrajinska nakladanja kako je Krim odvisen od enega mostu...

Zgodovina sprememb…

bm1973 je izjavil:

In kaj boš s tem proušenjem dosegel? Nič...

Unicil milijardno investicijo in povecal stroske logistike Rusom. Saj to je samo zacetek. Ce bo Lavrov prevec grozil, pa vrzes v luft se kaksno rafinerijo. Pogajati se je potrebno iz pozicije moci. To je vendar samoumevno.
Ena od zahtev bi morala tudi biti umik jedrskega orozja iz Belorusije in demilitarizacija Kalinigrada.

Rusi ves cas jokcajo, da so ogrozeni. Enako je od Rusov ogrozena Evropa. Jedrsko orozje sredi Evrope je nedopustno.
Evropa mora mocno povecati svoje zahteve.

"Denmark will officially reopen the Ammunitionsarsenalet AMA ammunition plant in North Jutland, with the Norwegian-Finnish defence giant Nammo running the 350-year-old facility.
The Danish government will rush to get production lines running as soon as possible."

Zgodovina sprememb…

Tako je, ce EU ne bo pokazala moci, potem tudi Putin ne bo nicesar podpisal (US ne bo, Ukrajina sama nima dovolj). Putin bo podpisal le v primeru da mu bo Ukrajina dovolj gospodarstvo sesuvala, le in zgolj v tem primeru, on ne vidi drugega kot moc.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Kako bo EU pokazala moč?

Da bo na kupu zbrala pedre in stare babe, ki bodo bevskali kako je EU ogrožena?

Trenutno je situacija taka, da južne države EU boli ku*ac za Ukrajino, niti se ne izpostavljajo in najbrž delajo biznis z vsemi. Tako kot severne in zahodne, sam da te še malo lajajo...

Ko bo situacija za južne postala predraga, se lahko zgodi, da se jim bo odpeljalo in se bodo odcepile od EU. Južne/mediterantske države. Kar bodo naredile takoj, ko bo konec denarja iz Bruslja za njih.

Posledica bo, da bo EU razpadla na cel kup državic, kot je Evropa vedno bila.

Čista zmaga za ZDA, Kitajsko in Rusijo.

Samo vprašanje časa je, koliko časa bo EU obstala ob trenutno vojaški politiki. Ker EU pač ni vojaško združenje ampak gospodarsko... NATO pa brez ZDA ne obstaja, ker nihče ne bo hotel dati denarja.

Zgodovina sprememb…

100 miljardna investicija v gradnjo tovarn orozja v Ukrajini naprimer (tovarne seveda v lasti EU, da se izognes problemov Ukraninske korupcije). Seveda okoli tovaren se zgraditi konkretne protizracne sisteme in podobno, to pride v kompletu.

So tudi se drugi nacini, lahko se odrecemo strateski zalogi svojega orozja pa ga damo direkt Ukrajini. Zdaj se je pac vedno dajalo odvecne zadeve, ne pa kar imamo zase. Odvecnega je zmanjkalo, lastnega je se precej.

Kar se tice razpada EU, je zelo mozen scenarij, ampak zaradi premalo pomoci Ukrajine ne zaradi prevec. Bolj ko Ukrajina slabo izpade, bolj bo sibka EU izpadla, bolj verjeten bo razpad. Veliki igralci kot so Rusija/Kitajska/US testirajo moc EU glede na nas odziv v Ukrajini, prvi test je bil ze ce se bomo sploh odzvali ali bomo kar celo Rusiji prepustili, tam nismo failal, smo pa failal zaenkrat nadaljne korake.

No failali smo tudi ko nismo znali pokazat moci in izsilit Minsk. EU bi morala po podpisu Minsk sporazuma enostransko poslati tja brez dovoljenja Rusije vojsko (uradno itak kao ni blo Rusije takrat v Ukrajini, tak da uradno Rusija nic ne bi mogla reci) in prisilit obe strani v spostovanje Minsk. To je bila gromozanska zamujena priloznost.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Lonsarg je izjavil:

100 miljardna investicija v gradnjo tovarn orozja v Ukrajini naprimer (tovarne seveda v lasti EU, da se izognes problemov Ukraninske korupcije). Seveda okoli tovaren se zgraditi konkretne protizracne sisteme in podobno, to pride v kompletu.

O tem se je nehalo govoriti. Pa tudi delavcev ni več, ker so na fronti.

Razen če zaposlijo vdove, ki jih je čedalje več...

Dvomim, da bi Indijci/pakistanci/Filipinci hoteli iti v tovarno na fronto...

Lonsarg je izjavil:

So tudi se drugi nacini, lahko se odrecemo strateski zalogi svojega orozja pa ga damo direkt Ukrajini. Zdaj se je pac vedno dajalo odvecne zadeve, ne pa kar imamo zase. Odvecnega je zmanjkalo, lastnega je se precej.

Niti ne, vsaj ne v Evropi... Slovenija nima več kaj dati, recimo... Razen par helikopterjev/letal, ki bi zdržali tam kak teden/dva...

Lonsarg je izjavil:

Kar se tice razpada EU, je zelo mozen scenarij, ampak zaradi premalo pomoci Ukrajine ne zaradi prevec. Bolj ko Ukrajina slabo izpade, bolj bo sibka EU izpadla, bolj verjeten bo razpad. Veliki igralci kot so Rusija/Kitajska/US testirajo moc EU glede na nas odziv v Ukrajini, prvi test je bil ze ce se bomo sploh odzvali ali bomo oar celo Rusiji prepustilk, tam nismo failal, smo pa failal ko nismo sli dlje.

Če bi bila EU pametna, bi se pogajala z Rusijo in razkosala Ukrajino. Praktično bi pobasali celo zahodno Ukrajino do Dnjepra... O.K., tam okoli Odesse mogoče ne... Seveda brez EU in NATO. Čisto lahko bi bila zdaj suženjska kolonija s poceni delovno silo in intenzivnim kmetijstvom/proizvodnjo po bolj ohlapnih EU standardih.

Who cares za neko suvereno državo, zdaj efektivno ne obstaja več, sploh ko ZDA ne bodo več dajale denarja...

fikus_ ::

kow je izjavil:

Nisem govoril o geografski Evropi. Prva stvar, ki jo je potrebno narediti je izkljcuiti Rusijo iz vseh evropskih tekmovanj. Naj spilajo fuzbal na azijskih igrah, lahk zaradi mene fuzbal spilajo s kitajci.

Se strinjam, za IL to tudi velja, še posebej, ker niso del EU!
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Si v napacni temi.
««
927 / 929
»»