» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
928 / 929
»»

Lonsarg ::

bm1973 je izjavil:

Če bi bila EU pametna, bi se pogajala z Rusijo in razkosala Ukrajino. Praktično bi pobasali celo zahodno Ukrajino do Dnjepra... O.K., tam okoli Odesse mogoče ne... Seveda brez EU in NATO. Čisto lahko bi bila zdaj suženjska kolonija s poceni delovno silo in intenzivnim kmetijstvom/proizvodnjo po bolj ohlapnih EU standardih.

Who cares za neko suvereno državo, zdaj efektivno ne obstaja več, sploh ko ZDA ne bodo več dajale denarja...
Saj ne gre za to da je EU eliti moralno karkoli mar. EU pac ima svoja pravna pravila za siritev (in hoces/noces se jih mora drzat, ker brez teh pravil razpade). Skratka ce hocemo pol Ukrajine "zal" (zal s stalisca elite, k sreci s stalisca morale navadnega cloveka) nimamo opcije kot Rusija to kar vojasko zazest, ampak rabimo da se ta polovica prebivalstva uradno preko volitev joina v EU, ker so pac taka pravila.

In tocno ta proces je EU postopoma zastartala (gospodarsko sodelovanje je prvi korak) se predno je Putin napadel. Napad Putina je bil (tudi) napad proti siritvi EU, siritvi v sirsem smislu ker njega je ze gospodarsko sodelovanje motilo.

Trenutno smo na poti da EU dobi 80% Ukrajine (no teritorijsko gledano, gospodarsko jo bodo prek dogovorov precej tudi US dobile) in EU ce noce izpast sibka bo morala tudi vojasko zagotovit da teh 80% res pride pod EU. 2014 bi preko Minsk dogovora lahko imeli 90%, pa je bla EU prevec pussy da bi enforcala.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

JohnyQ_ ::

Ruska vojska diha na škrge. Poglejte telegram posnetke, na fronto se vozijo z podrtimi osebnimi avtomobili, za tovor uporabljajo osle, na fronto pošiljajo ljudi iz mornarice in jedrskih sil. Da ne govorimo o stalnem višanju obljubljenih izplačil za prostovoljce.

Nehati podpirati ukrajino sedaj bi bilo skrajno neumno.
Zahod je skrajno občutljiv na kako večje umiranje pehote, ampak ukrajini bi najbolj pomagal da ojačamo njihovo proizvodnjo dronov in da jim okrepimo AA obrambo. Če bi dodali še zahodna letala ki zaščitijo ukrajinsko nebo, je pa popolna zmaga.

Odnehanje sedaj je zamrznitev konflita za naslednjih N let, dokler i rusija ne opomore in pride po ostali del ukrajine.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JohnyQ_ ()

sbawe64 ::

Zakaj še nisi na fronti ?
Rusom je že zdavnaj zmanjkalo vsega, razen 80 let starih lopat, tako vsaj pravijo ISW&co.

Put your money where your mouth is.
2020 is new 1984
Corona World order

sbawe64 je izjavil:

Zakaj še nisi na fronti ?
Rusom je že zdavnaj zmanjkalo vsega, razen 80 let starih lopat, tako vsaj pravijo ISW&co.

Put your money where your mouth is.

Zakaj imamo profesionalno vojsko ?

Jaz ti in vsi prebivalci EU dajemo denar za Ukrajino -> se držimo "Put your money where your mouth is"

Ne vem kaj pravi ISW, niti ne vem od kje tebi lopate. Vidim pa sam na telegram posnetkih s čim danes napajo Rusi in s čim so napadali 3 leta nazaj.

Se ti zdi da rusi uporabljajo buchanke namesto APC-jev, kar tako za šalo ? Imajo na voljo neomejeno kosov najnovejšega oklepa pa se raje vozijo v civilnih kobijih ker je tako bolj zabavno pa manj onesnažujejo okolje ?
Stare tanke iz skladišč vlečejo zato, ker lahko proizvedejo neomejeno t-90M ?

Da ne pozabim onega wunderwaffe orešnika. Izreslili so enega, potem so imeli pa 3 tiskovne konference da so se trkali po prsih kako je to neustavljivo orožje, pravi game changer in da bodo dali tinte pit vsem in vsakomur. Potem je pa vse potihnilo. No vmes je bil še en sfaljen poskus zstrečitve ko jim je orešček razneslo še v Rusiji.
To je bilo pa vse od wunderwaffeja.
Ampak zagotovo ni problem v samem orožju in proizvodnjih kapacitetah. Rusi vsak teden naredijo vsaj 10 komadov in v skladiščih jih imajo na tisoče. Ampak to hranijo, šparajo za potem ko pride na bojišče prava ruska vojska.

Malidelničar ::

Btw. kako je kaj z ruskimi zalogami tankov? Nisem toliko spremljal.
Vem da proizvodnjo granat so našopali, to ja, kaj pa tankov?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

pegasus ::

To si želimo, da, rusi morajo delat tanke! Čim več virov države zaprečt v proizvodnjo tankov! Zaposlit vse babuške v tank fabrikah!

Ker Ukrajinci bodo pa delali drone. Doma, v dnevni sobi :))

pegasus: ja no samo zanima me. Rusi so bazirali to svojo ofenzivo na tankih, topništvu.
Btw. a niso bile rusko 'Wunderwaffe' t.i. Glide FAB bombs? Baje, da so jim Ukrajinci zdaj naštelali nek kontra radio-wave scrambling sistem.

Malidelničar je izjavil:

pegasus: ja no samo zanima me. Rusi so bazirali to svojo ofenzivo na tankih, topništvu.
Btw. a niso bile rusko 'Wunderwaffe' t.i. Glide FAB bombs? Baje, da so jim Ukrajinci zdaj naštelali nek kontra radio-wave scrambling sistem.

Najboljši proti sistem bi bila EU letala z protiletalskimi raketami. Vse kar pride bližje kot 50km do UA meje, se sreča z meteorjem.

bm1973 ::

Malidelničar je izjavil:

Rusi bazirajo svojo ofenzivo na dronih z optičnim vlaknom...

Si malo zadaj, tam vsaj 1 leto, glede na to kaj se dogaja na fronti.

BTW. dronov z optičnim vlaknom se ne da motiti, pa tudi lepše slike pošiljajo...

JohnyQ_ je izjavil:

Najboljši proti sistem bi bila EU letala z protiletalskimi raketami. Vse kar pride bližje kot 50km do UA meje, se sreča z meteorjem.

A Rusija nimajo protiletalskih raket?

Vse kar pride 100km do meje, je sklateno...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

fikus_ ::

Lonsarg je izjavil:

Saj ne gre za to da je EU eliti moralno karkoli mar. EU pac ima svoja pravna pravila za siritev (in hoces/noces se jih mora drzat, ker brez teh pravil razpade). Skratka ce hocemo pol Ukrajine "zal" (zal s stalisca elite, k sreci s stalisca morale navadnega cloveka) nimamo opcije kot Rusija to kar vojasko zazest, ampak rabimo da se ta polovica prebivalstva uradno preko volitev joina v EU, ker so pac taka pravila.

In tocno ta proces je EU postopoma zastartala (gospodarsko sodelovanje je prvi korak) se predno je Putin napadel. Napad Putina je bil (tudi) napad proti siritvi EU, siritvi v sirsem smislu ker njega je ze gospodarsko sodelovanje motilo.

Trenutno smo na poti da EU dobi 80% Ukrajine (no teritorijsko gledano, gospodarsko jo bodo prek dogovorov precej tudi US dobile) in EU ce noce izpast sibka bo morala tudi vojasko zagotovit da teh 80% res pride pod EU. 2014 bi preko Minsk dogovora lahko imeli 90%, pa je bla EU prevec pussy da bi enforcala.

RU ni bila proti gospodarskemu sodelovanju EU in UA, ampak sprejemu UA v NATO, zato je Putin začel vojno.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

fikus_ je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

RU ni bila proti gospodarskemu sodelovanju EU in UA, ampak sprejemu UA v NATO, zato je Putin začel vojno.

Putin je začel vojno, ko je bilo govora o priliževanju Ukrajine v EU. Predsednika so odnesli protesti, ko je izdal prebivalstvo in kontra obljubam zavrgel prpibliževanje EU.
V tistem času je imela UA v ustavi nevtralnost.

Prosim ne laže več, ker to ni produktivno.

P.S. Obstajaja posnetek iz 2008, ko Putin govori da vojna z Gruzijo ne pomeni da bi kdaj ogrožal Ukrajino in da Ukrajina je suverena država in se lahko po svoji želji pridruži v EU in NATO.

JohnyQ_ je izjavil:

Putin je začel vojno, ko je bilo govora o priliževanju Ukrajine v EU. Predsednika so odnesli protesti, ko je izdal prebivalstvo in kontra obljubam zavrgel prpibliževanje EU.

P.S. Obstajaja posnetek iz 2008, ko Putin govori da vojna z Gruzijo ne pomeni da bi kdaj ogrožal Ukrajino in da Ukrajina je suverena država in se lahko po svoji želji pridruži v EU in NATO.

Tvoje poznavanje preteklosti je pristransko oz. veš, kar hočeš vedeti, tako da je neproduktivno ti kar koli pojasnjevati, pač še en s plašnicami, še en, ki menjava up. imena na ST.

kow ::

fikus, kaj se delas tukaj? Svobodni svet v Aziji caka nate. Se ne upas boriti za svoje vrednote, a? Kavc komentator :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

kow je izjavil:

fikus, kaj se delas tukaj? Svobodni svet v Aziji caka nate. Se ne upas boriti za svoje vrednote, a? Kavc komentator :D

Kar pri sebi začni, pojdi tja, kar slepo zagovarjaš!

Sem ze tukaj. Ti zagovarjas Iran, Rusijo itd. Talk is cheap.

Zgodovina sprememb…

fikus_ je izjavil:

JohnyQ_ je izjavil:

Tvoje poznavanje preteklosti je pristransko oz. veš, kar hočeš vedeti, tako da je neproduktivno ti kar koli pojasnjevati, pač še en s plašnicami, še en, ki menjava up. imena na ST.

Seveda imaš z dokazi podprte protiargumente. Z lahkoto boš pokazal da so ukrajinci na ulicah vzklikali za NATO in ne za EU. Bo šlo?

kow je izjavil:

Pojdi v Ukrajino,

Put your foot there where your mouth is.

bm1973 je izjavil:

kow je izjavil:

Pojdi v Ukrajino,

Točno to delamo z financiranjem ukrajine. Srce mi igra ob misli da tudi ti prispevaš svoj delež.

sparklyslo ::

bm1973 je izjavil:

kow je izjavil:

Pojdi v Ukrajino,

Je že napisal.
Slovenija je del EU.
Izvoljene stranke, predsednik vlade, predsednica države podpirajo EU. Za ostale, če vam tu ni všeč, je na voljo madžarska in rusija. Pa čim več somišljenikov vzemite s seboj.

kow je izjavil:

Citiraj me! Ne podtikat, ni lepo!

endelin ::

Rusija ima baje težave okoli Pokrovska.
Verjetno bodo spet vrgli toliko vojakov v smrt kolikor bo potrebno... pač ruska strategija ko se ti jebe za ljudi. Ko je zivljenje vredno 0.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

bm1973 je izjavil:

kow je izjavil:

Pojdi v Ukrajino,

Takoj, ko gres ti v ruske jarke. Se lahko srecava, ni problema. Mimogrede, zakaj si zbezal iz Krima?
En se je tukaj dolgo hvalil, pol pa izginil :)

Zgodovina sprememb…

Jaz ne grem, ne podpiram ne Rusov, ne Ukrajincev.

Jaz sem bolj mediteranski osebek, vedno bolj z vsakim letom...

Tukaj samo naštevam dejstva, kaj bo...

Vseeno se obcasno oglasis centrali v Moskvi. Direkt iz dalmacije, a?

Sc0ut ::

https://www.rtvslo.si/svet/vojna-v-ukra...

Če to uspe, zapremo usta Ameriki in gobec rusom. Da res vidimo kdo se ne želi pogajat. Me res zanima odziv Trumpa in putane.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Mimogrede, to "enomesecno premirje" je evfemizem za enomesecno pavzo vojnih zlocinov. Francozi obvladajo diplomacijo.

Kakšno enomesečno premirje?

Zakaj bio ga Rusi zdaj imeli, ko jim gre dobro? In bodo počasi spucali Kursk?!?!

bm1973 je izjavil:

Kakšno enomesečno premirje?

Zakaj bio ga Rusi zdaj imeli, ko jim gre dobro? In bodo počasi spucali Kursk?!?!

Ker si želijo mir. Saj stalno mantrate, da Rusija je za mir. Naj pokažejo to sedaj.

P.S. In pri pucanju je poudaren na "počasi". Zares zares, počasi.

Aston_11 ::

bm1973 je izjavil:

3 dni do Kijeva TM.
Beboti ste se pa res za pest rubljev prodali ruskemu gospodarju. Je vsaj vazelin zastonj?

fikus_ je izjavil:

kow je izjavil:

Saj res zagovarjaš. Samo delaš se, da ne.
Tam si kot oni idiot, ki se je hvalil z dopustom na Krimu.

Zgodovina sprememb…

Sc0ut je izjavil:

Če to uspe, zapremo usta Ameriki in gobec rusom. Da res vidimo kdo se ne želi pogajat. Me res zanima odziv Trumpa in putane.

To je interes EU politike, ki se je že odločila nadaljevati vojno. S tem hočejo pridobiti čas (se spomnite, kaj je dejala Merklova za Minsk sporazum) in potem nadaljevati.
EU politika se je odločila, da hoče RU poraziti vojaško.

.

Aston_11 je izjavil:

bm1973 je izjavil:

3 dni do Kijeva TM.
Beboti ste se pa res za pest rubljev prodali ruskemu gospodarju. Je vsaj vazelin zastonj?

fikus_ je izjavil:

kow je izjavil:

Saj res zagovarjaš. Samo delaš se, da ne.
Tam si kot oni idiot, ki se je hvalil z dopustom na Krimu.

Še eden, ki kar tako nekaj na pamet, po svojih predsodkih,....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

fikus_ je izjavil:

Sc0ut je izjavil:

To je interes EU politike, ki se je že odločila nadaljevati vojno. S tem hočejo pridobiti čas (se spomnite, kaj je dejala Merklova za Minsk sporazum) in potem nadaljevati.

In kaj je slabega v tem? Sedaj ko so na tleh, je najceneje dokončati delo.

bbbbbb2024 ::

endelin je izjavil:

Rusija ima baje težave okoli Pokrovska.
Verjetno bodo spet vrgli toliko vojakov v smrt kolikor bo potrebno... pač ruska strategija ko se ti jebe za ljudi. Ko je zivljenje vredno 0.

Ne bi rekel, da ima Rusija težave okrog Pokrovska.

Rusi so napadli obrambne položaje okrog Pokrovska, ter na enem mestu prebili ukrajinski sistem jarkov, ter na enem mestu nekako uspeli zaposesti eno naselje ob železnici.

Ukrajinci so najprej s specialci dobili nazaj jarek, nato so dobili nazaj še velik del naselja ob železnici (ne pa vsega).

Zdaj, kolikor razumem, s puškarjenjem izčrpavajo preostanek Rusov, da jim zmanjka streliva.

To je ena taka previdna protiofenziva, kjer izkoriščajo, da Rusi ne morejo poslati okrepitev, če pa koga pošljejo, ga pa z droni sesujejo.

Rusi so se izčrpali. Vsaj na tem delu fronte. Če Ruse uničijo ob železnici, so avtomatsko dobili nazaj ne vem 20km2 terena, ki ga pa je - resnici na ljubo - težko braniti, ker je v nižini.

Ukrajinci bi morali iz bližnjih hribov nagnati Ruse, to pa bo precej težje samo z regimentom specialcev. Rabili bi vsaj bataljon.

JohnyQ_ je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Sc0ut je izjavil:

Slabega v čem? Premirju? Prepričaj Putina, pa bo.
Kdo je na tleh?

PS realnost je drugačna, kot vam jo slika zahodna propaganda.

s1m0n ::

Za konec vojne jaz vidim samo dva izhoda..., ali se ruse stuče tak kot treba ali pa krepne Putin in ga nadomesti kdo, ki bo voljno končal. Druge ni, Ukrajinci se ne smejo pustiti pa tudi EU jih ne sme pustiti na cedilu.

Torej se boš javil v UA in šel s puško na fronto?!

mikhaair ::

fikus_ je izjavil:

Torej se boš javil v UA in šel s puško na fronto?!

Če živiš v kameni dobi se to mogoče to zdi super ideja. Stolči dandanes pomeni aviacija, vodene rakete, granate, droni, šele nato sledi oklepnica. EU je malo nad standardom ruske vojske in njihovega jurisanja v mesoreznico.

zagotovo boš dal okvirno informacijo, kaj od naštetega in koliko ima EU. In seveda kdo bo šel najprej za kanonfutr.

Za takšno operacijo je potrebno sodelovanje EU držav in glede na tvoje pisanje imaš zagotovo rešitev tudi za to. Ker še na vsakih skupnih vajah se pokaže, da ni tako enostavno sodelovati, ker ni enotnega sistema na nivoju EU.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

s1m0n je izjavil:

Za konec vojne jaz vidim samo dva izhoda..., ali se ruse stuče tak kot treba ali pa krepne Putin in ga nadomesti kdo, ki bo voljno končal. Druge ni, Ukrajinci se ne smejo pustiti pa tudi EU jih ne sme pustiti na cedilu.

Ah ja, kaj mislite da Putin vlada?

Zdaj je pač ruska varianta Deep State, ki pazi, da Putin ne naredi kaj butastega. naslednik je najbrž že pripravljen, saj Putin ni več mlad.

Če bi Putin naredil kaj ekstra butastega, v škodo Rusije, ne bi dolgo zdržal.

Ameriško predsednik ima bistveno večja pooblastila... Če hoče seveda...

fikus_ je izjavil:

JohnyQ_ je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Sc0ut je izjavil:

Slabega v čem? Premirju? Prepričaj Putina, pa bo.
Kdo je na tleh?

PS realnost je drugačna, kot vam jo slika zahodna propaganda.

P.S. Realnost je drugačna kot ti jo slika ruska propaganda.

P.P.S. Še vedno čakam tvoje vire, da vidim kako so ljudje vzklikali za NATO in ne za v EU.

mikhaair je izjavil:

Stolči dandanes pomeni aviacija, vodene rakete, granate, droni, šele nato sledi oklepnica.

Kaj pa Rusi drugega delajo?!?!?!

Letala, 3 tonske bombe, droni, potem pa pešadija. S tanki se ne napada več, ker jih droni takoj stolčejo.

EU ni sposobna najti 50k vojakov, da jih pošlje na fronto. Kje je potem še vsa logistika, ki zahteva x7 ljudi (po NATO standardih).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

bm1973 je izjavil:

mikhaair je izjavil:

Stolči dandanes pomeni aviacija, vodene rakete, granate, droni, šele nato sledi oklepnica.

Kaj pa Rusi drugega delajo?!?!?!

Letala, 3 tonske bombe, droni, potem pa pešadija. S tanki se ne napada več, ker jih droni takoj stolčejo.

Torej EU poskrbi da se nobeno rusko letalo ne prlibliža na bliže kot 50km do UA meje.
Hkrati pa pomgamo maksimizirati UA proizvodnjo dronov, da se rusom stolče rafinerije in vse ostalo povezano s plinom in nafto. Ko jim bo zmanjkalo v denarcnici bodo tudi z napadanjem nehal.

Tako kot je UA napadla Turkstream in so zahodni politiki zagodrnjali, da to se pa ne sme.
(Tam imajo se Usa firme delež zraven)

JohnyQ_ je izjavil:

Torej EU poskrbi da se nobeno rusko letalo ne prlibliža na bliže kot 50km do UA meje.
Hkrati pa pomgamo maksimizirati UA proizvodnjo dronov, da se rusom stolče rafinerije in vse ostalo povezano s plinom in nafto. Ko jim bo zmanjkalo v denarcnici bodo tudi z napadanjem nehal.

S čim, posta na Twitter?!?!?

Al kaj že uporabljajo, da ni Musk zraven...

bm1973 je izjavil:

JohnyQ_ je izjavil:

S čim, posta na Twitter?!?!?

Al kaj že uporabljajo, da ni Musk zraven...

Ponavadi se to delal z letali. In meteor raketami.

fikus_ je izjavil:

Tako kot je UA napadla Turkstream in so zahodni politiki zagodrnjali, da to se pa ne sme.
(Tam imajo se Usa firme delež zraven)

Stvari niso take kot ti jih slika RU propaganda.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JohnyQ_ ()

Btw. spremljate kaj Toretsk?

mtosev ::

Se kaj novega na fronti dogaja? Nisem kaj dosti spremljal zadnje dni.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

s1m0n ::

bm1973 je izjavil:

Če bi Putin naredil kaj ekstra butastega, v škodo Rusije, ne bi dolgo zdržal.

Putin ti lahko, da ubit celotno familijo pa boš ti še vedno našel izgovor, da si si to zaslužil in, da je njegovo ravnanje razumljivo.

Tudi Biden ti je lahko pobil celo familijo, pa kaj boš ?!?!?!?

Pac-Man ::

Dve niti o evropski vojaški avtonomiji od ZDA. Kot že izkazano res ne mara Gripna E, pri lovcu 6. generacije pa navija za program v katerem sodeluje Italija.

https://x.com/noclador/status/189594809...
https://threadreaderapp.com/thread/1895...

Let's talk about American weapons and how Europe has to wean itself off them.
Part 1 of a long thread; this one looking at fighter jets.

First and foremost: Europe has to get all American made components out of all weapon systems produced in Europe. If Trump can shut down a European production line by withholding a component, then that component has to replaced... and if that is impossible, then that weapon system has no future and production has to end.
1/24

https://x.com/noclador/status/189624500...
https://threadreaderapp.com/thread/1896...

Yesterday I posted a thread about American weapons and components in fighter aircraft and how Europe has to wean itself off them.

Today let's look at transport, tanker, maritime patrol, and airborne early warning aircraft.
(Tomorrow then trainer aircraft and drones)
1/25
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.
««
928 / 929
»»