» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
985 / 986
»»

Legon ::

Obstaja se tretja opcija: nehas lagat in odgovoris na zelo enostavna vprasanja.

A znaš povedat zakaj si lagal o osamosvojitveni pogodbi med rusijo in ukrajino? ali pa zakaj lažeš o tem, da je bil Putin tisti, ki je dovolil osamosvojitev ukrajine? In zakaj lazes, da Ukrajina ne sme prosto odlocat o vojaskih zaveznistvih?

damirj79 ::

slonneli je izjavil:

damirj79 je izjavil:

Torej hočeš povedati, da odgovore imaš samo ti? In še to ruske floskule? In to je potem za vse sveta resnica, ker si to nekje prebral ali lahko tudi upravičeno podvomimo, da pa le ne širiš resnice?

Včasih se počutim kot papagaj, ampak glej, še enkrat zate:

slonneli je izjavil:

Lej, mal si zamešal zdaj. Jaz sem svoje trditve podkrepil z dejstvi in argumenti - vse imaš razloženo, na podlagi česa kaj trdim (z linki). Konkretno o teh pogajanjih v Istanbulu imaš začuda kar nekaj informacij z različnih virov in različnih akterjev, ki niso fejk.

Jaz vidim samo dve opcije:
1. Pridi s svojo verzijo, podkrepljeno z dejstvi in argumenti - lahko narediš tudi ekspertizo iz tvojega tuljenja v rog.
2. Lahko z argumenti ovržeš to kar trdim jaz (imaš vire in razlage). Lahko upravičeno podvomiš v to, ampak da boš svoje dvome dejansko upravičil pa rabiš argumente. Dvom ni dovolj.

Seveda je dvom dovolj. A nisi ravno ti začel s kmečko pametjo opletat? ZKP je začetek, potem iščeš dalje, da dvom upravičiš ali pa ne. Lahko pa tudi apriori verjameš, kar prebereš. Kdo je zdaj dvoličen tukaj? Jaz, ali ti? Ker namreč ravno ti sedaj postavljaš dvojna merila.

slonneli ::

damirj79 je izjavil:

slonneli je izjavil:

damirj79 je izjavil:

Torej hočeš povedati, da odgovore imaš samo ti? In še to ruske floskule? In to je potem za vse sveta resnica, ker si to nekje prebral ali lahko tudi upravičeno podvomimo, da pa le ne širiš resnice?

Včasih se počutim kot papagaj, ampak glej, še enkrat zate:

slonneli je izjavil:

Lej, mal si zamešal zdaj. Jaz sem svoje trditve podkrepil z dejstvi in argumenti - vse imaš razloženo, na podlagi česa kaj trdim (z linki). Konkretno o teh pogajanjih v Istanbulu imaš začuda kar nekaj informacij z različnih virov in različnih akterjev, ki niso fejk.

Jaz vidim samo dve opcije:
1. Pridi s svojo verzijo, podkrepljeno z dejstvi in argumenti - lahko narediš tudi ekspertizo iz tvojega tuljenja v rog.
2. Lahko z argumenti ovržeš to kar trdim jaz (imaš vire in razlage). Lahko upravičeno podvomiš v to, ampak da boš svoje dvome dejansko upravičil pa rabiš argumente. Dvom ni dovolj.

Seveda je dvom dovolj. A nisi ravno ti začel s kmečko pametjo opletat? ZKP je začetek, potem iščeš dalje, da dvom upravičiš ali pa ne. Lahko pa tudi apriori verjameš, kar prebereš. Kdo je zdaj dvoličen tukaj? Jaz, ali ti? Ker namreč ravno ti sedaj postavljaš dvojna merila.

Zdej pa že mal krožimo, ne samo ponavljamo: lej, na tebi je, da poiščeš argumente za svoje dvome - za ali proti. Pač dvomi pri sebi, razišči, če kaj najdeš pa pridi nazaj in poročaj. A si mislil da boš podvomil v nekaj, mi bomo pa sedaj tukaj reševali tvoje dvome. A veš kaj vse jaz dvomim, pa te ne obremenjujem s tem...

Moram rečt, da ne razumem kje ti tukaj vidiš dvojna merila, niti kmečko pamet...

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Gregor P ()

Ti si prvi omenil ZKP... Kaj naj ti jaz zdaj tu.

damirj79 je izjavil:

ZKP? Misliš to:

slonneli je izjavil:

Obstaja veliko različnih vrst dokazov: pisni dokumenti, video ali avdio posnetki, podatkovne datoteke, izjave prič, izjave izvedencev ali druge pristojne institucije ter fizični dokazi.

To sem navedel, kaj lahko šteješ kot dokaz/argument (pa seveda logično sklepanje - kmečka pamet). Vidiš, dvom ni zraven. Še en dokaz :)

Zgodovina sprememb…

Nov dan nove laži, bogi...

A znaš povedat zakaj si lagal o osamosvojitveni pogodbi med rusijo in ukrajino? ali pa zakaj lažeš o tem, da je bil Putin tisti, ki je dovolil osamosvojitev ukrajine? In zakaj lazes, da Ukrajina ne sme prosto odlocat o vojaskih zaveznistvih?

slonneli je izjavil:

damirj79 je izjavil:

ZKP? Misliš to:

slonneli je izjavil:

Obstaja veliko različnih vrst dokazov: pisni dokumenti, video ali avdio posnetki, podatkovne datoteke, izjave prič, izjave izvedencev ali druge pristojne institucije ter fizični dokazi.

To sem navedel, kaj lahko šteješ kot dokaz/argument (pa seveda logično sklepanje - kmečka pamet). Vidiš, dvom ni zraven. Še en dokaz :)

No zdaj pa pejdi brat od začetka, kar sem napisal. Čeprav že vnaprej vem, da še vedno ne boš razumel.

damirj79 je izjavil:

slonneli je izjavil:

damirj79 je izjavil:

ZKP? Misliš to:

slonneli je izjavil:

No zdaj pa pejdi brat od začetka, kar sem napisal. Čeprav že vnaprej vem, da še vedno ne boš razumel.

Ne štekam kaj sploh misliš (od začetka česa - te teme)?. Ti praviš da sem jaz prvi omenil ZKP - kje sem ga omenil? Če veš da ne bom razumel, zakaj potem ne napišeš več, da pač bom, ker ne vem o čem zdaj govoriš.

Zgodovina sprememb…

endelin ::

Malo slabo je za javno podobo Putina ko v Moskvi gorijo luksuzne stanovanjske stavbe.

In sploh ni vojne ampak posebna vojaška operacija:))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

sir_mha ::

Zanimivo, Putina sedaj najbolj moti "demokracija" v Ukrajini :)

In zato to postavlja kot pogoj miru, do takrat pa s pospeškom šopa rakete in drone in poskuša še par vrtičkov nagrabit. In to Trump kupi?

Zaenkrat so vsi diplomatski dosežki v prid Rusom, Putin pa zavlačuje&nateguje največjega dilerja.

Machete ::

Trump je totalen luzer. Liže podplate Hitlerju, gospodarstvo mu razpada, vsak dan meče neke dekrete.. katastrofa od predsednika. In potem republikanci nekaj jokajo, ampak Ameriki gre statistično dokazano najbolje med demokratskimi pred. mandati. LAhko se dela norca iz Bajdna, ampak Amerika je letela, sedaj pa letita predvsem Rusija in Kitajska.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zmajc ::

Trump bo zrušil vsa zavezništva, si naredil kup sovražnikov, potem ko bodo ZDA ostale čisto same pa bo jokal, da so jih vsi izdali. Bo še komedija za videt.

Komaj čakam, komedijo ki bo nastala ko na silo aneksira Grenlandijo brez da bi kogarkoli vprašal.

Zelenskega pa nimam pojma zakaj sploh razmišlja o tem da bi sprejel ta absurdni dogovor z Trumpom. Ukrajina od tega vsega nima popolnoma nič. Državo bo dobesedno za 100 let obsodil na plačevanje reparacij, kljub temu da niso oni krivi popolnoma nič. Rusi pa ne rabijo Ukrajini plačat niti centa. Makes sense.

Comandante ::

Komaj čakam, komedijo ki bo nastala ko na silo aneksira Grenlandijo brez da bi kogarkoli vprašal.

Tudi, če jo aneksira, jo bo naslednji demokratski predsednik čez 4 leta vrnil.

Razen, če bodo demokrati spet našli najslabšega možnega kandidata v celi stranki, ki res ne bo imel šans proti JD Vance-u (ki je najverjetnejši republikanski kandidat za POTUSa).

Zmajc je izjavil:

Trump bo zrušil vsa zavezništva, si naredil kup sovražnikov, potem ko bodo ZDA ostale čisto same pa bo jokal, da so jih vsi izdali. Bo še komedija za videt.

Zelenskega pa nimam pojma zakaj sploh razmišlja o tem da bi sprejel ta absurdni dogovor z Trumpom. Ukrajina od tega vsega nima popolnoma nič. Državo bo dobesedno za 100 let obsodil na plačevanje reparacij, kljub temu da niso oni krivi popolnoma nič. Rusi pa ne rabijo Ukrajini plačat niti centa. Makes sense.

S sensam mate problem samo tisti, ki še vedno mislite, da ZDA/NATO in njihova politika nima nič pri tej vojni... za ostale je vse jasno in po plani...
Nategnili so nas na suho, vi pa tulite še, še :)

Zgodovina sprememb…

gozdar1 ::

slonneli je izjavil:

Zmajc je izjavil:

S sensam mate problem samo tisti, ki še vedno mislite, da ZDA/NATO in njihova politika nima nič pri tej vojni... za ostale je vse jasno in po plani...
Nategnili so nas na suho, vi pa tulite še, še :)

Kje se je torej kolo z razlogi za vojno ustavilo danes? Nato,manjšine,..zelenski v prihodnosti?

JohnyQ_ ::

Putin je CIA agent. To je že dolgo jasno.

gozdar1 je izjavil:

Kje se je torej kolo z razlogi za vojno ustavilo danes? Nato,manjšine,..zelenski v prihodnosti?

Trenutno je razlog to, da se Trump in Putin dogovarjata, kako si bosta razdelila plen - tukaj imaš prenos v živo...

Zgodovina sprememb…

Stane2 ::

Machete je izjavil:

Trump je totalen luzer. Liže podplate Hitlerju, gospodarstvo mu razpada, vsak dan meče neke dekrete.. katastrofa od predsednika. In potem republikanci nekaj jokajo, ampak Ameriki gre statistično dokazano najbolje med demokratskimi pred. mandati. LAhko se dela norca iz Bajdna, ampak Amerika je letela, sedaj pa letita predvsem Rusija in Kitajska.

Ehehe, NE.
V Rusiji imaš uradno inflacijo 10%, na banki dobiš pa 25% na vezavo denarja. Makes sense, a?
Kitajska pa takole:
Viceguverner: Ukupni kineski dug tri puta je veći od BDP-a, vjerojatno će još rasti

slonneli je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Trenutno je razlog to, da se Trump in Putin dogovarjata, kako si bosta razdelila plen - tukaj imaš prenos v živo...

Torej putin je ameriška lutka.

Malidelničar ::

Zanimivo:

Pro-Kremlin blogger Patrick Lancaster was eager to film a story about "Ukrainian atrocities" in Sudzha in Russia's Kursk region
https://www.reddit.com/r/UkraineWarVide...
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

gozdar1 je izjavil:

slonneli je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Ne vem kako si do tega prišel - daj še enkrat poglej video - meni ni jasno povsem kateri je Putin in kateri Trump.

Zgodovina sprememb…

JohnyQ_ ::

Putin je CIA agent.

Kaj vam ni jasno no?

shmandi ::

Mislim, da ne bo držalo.
Putler je cel čas trdil, kako so jih ZDA in NATO prisilili v invazijo Ukrajine in vojne zločine, posilstva in bombandiranja otroških bolnišnic...
Ko je pa prišel na oblast trump, so pa kar najboljši prijatelji. Torej domnevam, da je trump verjetno fsb agent.

slonneli je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

slonneli je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Ne vem kako si do tega prišel - daj še enkrat poglej video - meni ni jasno povsem kateri je Putin in kateri Trump.

Sem ugotovil - Trump je hijena.

Zgodovina sprememb…

shmandi je izjavil:

Mislim, da ne bo držalo.
Putler je cel čas trdil, kako so jih ZDA in NATO prisilili v invazijo Ukrajine in vojne zločine, posilstva in bombandiranja otroških bolnišnic...
Ko je pa prišel na oblast trump, so pa kar najboljši prijatelji. Torej domnevam, da je trump verjetno fsb agent.

Dejansko je največji hec ruskih odvetnikov tukaj na forumu, da imajo strašansko majhen nabor registrov. Ukrajine, na primer, ni nikjer v diskusiji, Amerika je čista statika, vse od Koreje dalje je ravna črta. In potem vsak pride z enim singeltonom, ki razjasni celotno situacijo. Vse skupaj na nivoju kalkulatorja.

slonneli je izjavil:

damirj79 je izjavil:

slonneli je izjavil:

damirj79 je izjavil:

ZKP? Misliš to:

slonneli je izjavil:

Ne štekam kaj sploh misliš (od začetka česa - te teme)?. Ti praviš da sem jaz prvi omenil ZKP - kje sem ga omenil? Če veš da ne bom razumel, zakaj potem ne napišeš več, da pač bom, ker ne vem o čem zdaj govoriš.

Se citiram, dokaz več, da slabo bereš:

zdaj pa pejdi brat od začetka, kar sem napisal.

shmandi ::

Rusi so uničili še eno bojno ladjo v Ukrajini...
https://www.reddit.com/r/ukraine/commen...

bbbbbb2024 ::

Malo čilajte, prosim!

Putka bo pa vmes dobil eno dejansko satelitsko državo, ki si jo je želel že dolgo:

Upam, da ko bo imel Luno, bo malo pozabil na Ukrajino.

damirj79 je izjavil:

slonneli je izjavil:

damirj79 je izjavil:

slonneli je izjavil:

damirj79 je izjavil:

ZKP? Misliš to:

slonneli je izjavil:

A zdej se boš pa izmikal - kako tipično :) Lej, če bi imel kaj pametnega za povedat, bi to povedal, ne pa da moram iz tebe ven vleči. Trdiš da sem omenjal ZKP - še vedno čakam na moj citat. Trdiš da si na začetku nekaj povedal, noben ne ve kaj - verjetno niti sam ne veš.

Nekam znano mi tole deluje - Legon, a si to ti?

Zgodovina sprememb…

Kayzon ::

Zelesnky whatcha doiin

Zgodovina sprememb…

slonneli je izjavil:

damirj79 je izjavil:

slonneli je izjavil:

damirj79 je izjavil:

slonneli je izjavil:

damirj79 je izjavil:

ZKP? Misliš to:

slonneli je izjavil:

A zdej se boš pa izmikal - kako tipično :) Lej, če bi imel kaj pametnega za povedat, bi to povedal, ne pa da moram iz tebe ven vleči. Trdiš da sem omenjal ZKP - še vedno čakam na moj citat. Trdiš da si na začetku nekaj povedal, noben ne ve kaj - verjetno niti sam ne veš.

Nekam znano mi tole deluje - Legon, a si to ti?

Nope, jaz se vedno cakam da bos odgvoril na enostavna vprasanja:

Debilko, bo tokrat slo ali bodo nove lazi na vrsti?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

k4vz0024 ::

Baje je eksplodirala ena od limuzin v Putinovem voznem parku. Se ve kaj je bilo v resnici?

TESKAn ::

So tudi posnetki ko pregledujejo 'častno četo', da nima kdo kakega ekstra metka...paranoia na 11. Verjetno z razlogom?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Stane2 ::

100 jurjev z imenom in priimkom
https://zona.media/casualties

NAMES ARE KNOWN
100 001

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Stane2 ()

k4vz0024 je izjavil:

Baje je eksplodirala ena od limuzin v Putinovem voznem parku. Se ve kaj je bilo v resnici?

Po poročilih se je vžgalo v motornem prostoru. To z eksplozijo nisem čisto prepričan. Tudi avto ne zgleda, kot da bi bila neka eksplozija.
Ko se podtakne 2kg TNT, to od avta ostanejo samo brisalci. V redu, od Putkotovega še samo kolesa.

TESKAn je izjavil:

So tudi posnetki ko pregledujejo 'častno četo', da nima kdo kakega ekstra metka...paranoia na 11. Verjetno z razlogom?

Na posnetku se ne da ugotoviti, če imajo snete tudi bajonete. Mislim, da tudi bajonetov nimajo, s tem, da so na teh puškah (SKS) bajoneti integralni del puške, da se jih sneti, samo 3 minute prej rabiš.

Putki se je že strgalo. Ve zelo natanko, kakšno škodo je naredil ljudem. Bila je nekje neka mapa, iz katerih regij so najbolj vpoklicali vojake. Mogoče so jih iz te regije dosti, pa ve ali sluti, da se je oče ali brat od teh stražarjev že spremenil v sončnico v Ukrajini.

To se bo še stopnjevalo. Verjetno jih bodo v bodoče bolj na samem pretresali. Ker nenazadnje, je sedaj nekdo dobil idejo, kako fentat Putko.

To bo:
https://www.thebarentsobserver.com/secu...

V Murmansku so še posebej prispevali gnojilo za sončnice v Ukrajini. Ahaha, za crknit. Predvsem Putko.

Zgodovina sprememb…

Na NBC so citiral Trumpa, ki je po telefonu nakazal malo nestrpnosti do Putinovega zavlačevanja s premirjem. Tukaj bi sam kar verjel Trumpu, njegova potrpežljivost je verjetno bolj na twitter dolžini.

Sklepam, to bi pomenil, da SWIFT zahteva ni šla skozi oz. celo da jo niti Trump ne jemlje resno.

Ganon ::

https://www.24ur.com/novice/tujina/trum...

"Če se z Rusijo ne bomo mogli dogovoriti o ustavitvi prelivanja krvi v Ukrajini in če bom menil, da je za to kriva Rusija - kar morda ni res -, a če bom menil, da je za to kriva Rusija, bom uvedel sekundarne carine na nafto, na vso nafto iz Rusije," je Donald Trump davi dejal v telefonskem pogovoru z dopisnico televizije NBC Kristen Welker, ki je njegove besede navajala v današnji oddaji Meet The Press.

Morda ni res, ampak če bo on tako menil ... :)) Za kozlat.

AvtoR ::

Ganon je izjavil:

"Če se z Rusijo ne bomo mogli dogovoriti o ustavitvi prelivanja krvi v Ukrajini in če bom menil, da je za to kriva Rusija - kar morda ni res -, a če bom menil, da je za to kriva Rusija, bom uvedel sekundarne carine na nafto, na vso nafto iz Rusije," je Donald Trump davi dejal v telefonskem pogovoru z dopisnico televizije NBC Kristen Welker, ki je njegove besede navajala v današnji oddaji Meet The Press.

Meni se zdi tole vse skupaj s strani Trumpa zaigrano za rajo. Že vrabčki čivkajo, da ga vleče na rusko stran. Mora nekako dati upanje in prepričati Zelenskega, da podpiše sporazum o redkih zemljah.

AvtoR je izjavil:

Ganon je izjavil:

Meni se zdi tole vse skupaj s strani Trumpa zaigrano za rajo. Že vrabčki čivkajo, da ga vleče na rusko stran. Mora nekako dati upanje in prepričati Zelenskega, da podpiše sporazum o redkih zemljah.

Vse bolj zgleda, da Trump v bistvu nima kart v rokah za kakršenkoli deal. Ukjrajini ni treba takoj kapitulirati, kar v bistvu zahteva Putin in grozi Trump, ker vseeno Rusom povzročajo veliko škodo in s tem ohranjajo minimalen odstotek upanja, da se Rusija zlomi. Putin se pa seveda na glas smeji grožnjam o povečanju carin na nafto in sedaj so tudi še bolj prepričani v dosego končnega cilja, to je popolne kapitulacije Ukrajine.

Nedvomno bo Trump eno ali obe strani okrivil za neuspeh pri pogajanjih, kar je v tem trenutku najbolj verjetno. Najverjetneje kar obe, Rusi bodo zvlačeval, Ukrajina pa ne bo hotela podpisat "sporazum" o redkih zemljah & vsem ostalem.

FireSnake ::

A gremo gledat za nazaj, kateri so tisti pajaci, ki so govorili, da NATO je oh in sploh in kako vsi takoj skočijo, če si napaden:
https://siol.net/novice/svet/razkrit-am...
eni smo že takrat govorili drugače.

Člen določa, da se bo vrh pogovoril o napadu. To določa.

Pa cela Evropa trepeta pred Rusi. Kako to, če so pa kolenih? Ne razumem tega straha.
Zgodbice , ki jih eni tukaj prodajate se ne skladajo s tem, kaj pravijo mediji.
Kdo zdaj zavaja, laže ali nekaj tretjega?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

Torej rusija ni ogrožena, čas za umik iz sosednjih držav.

gozdar1 je izjavil:

Torej rusija ni ogrožena, čas za umik iz sosednjih držav.

A to misliš zato, ker je nato obrambna organizacija? Sej, če oni to napišejo na svoji spletni strani, potem je zagotovo to res:)
- Nato je najbolj agresivno zavezništvo na svetu.
- Stoltemberg je potrdil, da je Nato vzrok za vojno.
- Nato se že pripravlja na svoje mirovne misije v Aziji.

...pa kerga ti farbaš :)

Zgodovina sprememb…

Nov dan, nova porcija slaboumnih laži. Angleščine pa tudi vidim, da ne razumeš, ker drugače tudi najbolj zabit lažnjivec ne more tako neumnega zaključka potehnit iz izjave Stoltemberga. Namreč vse kar stoltenberg pove je, da ima rusija jasne težnje po okupaciji držav nekdanje Sovjetske zveze in je od NATA zahtevala, da se umakne, da bodo to lažje storili. Vidim, pa da smo spet obrnili ploščo in je problem spet NATO in ne nacisti. Kdaj pridejo biolabi na vrsto?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

Zmajc ::

Ker dela po ruskem formatu kjer v nasprotno smer zmečeš 500 laži in polresnic in samo čakaš kaj se prime. Tega ti seveda ne bo priznal ker potem bi priznal da načrtno širi dezinformacije in rusko propagando.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zmajc ()

fur80 ::

bbbbbb2024 je izjavil:

k4vz0024 je izjavil:

Po poročilih se je vžgalo v motornem prostoru. To z eksplozijo nisem čisto prepričan. Tudi avto ne zgleda, kot da bi bila neka eksplozija.
Ko se podtakne 2kg TNT, to od avta ostanejo samo brisalci. V redu, od Putkotovega še samo kolesa.

Tole je za Putuna še slabše, kot če bi podstavili exploziv. :D

blackbfm ::

Pa cela Evropa trepeta pred Rusi. Kako to, če so pa kolenih? Ne razumem tega straha.

ja požigat mesta in terorizirat so še vseen sposobni, kljub temu da čez 3 dni še ne bodo v kijevu

Ganon je izjavil:

Ne to je čisto v redu tako, kot je rečeno. Problem je, da če nekoga demoniziraš (javno), Biden je recimo Putkotu talal morilske diktatorje in čiste lopove:
https://edition.cnn.com/2022/03/17/poli...

Potem si zapreš komunikacijski kanal. Doni je bedak (po moje), vendar nekaj trikov pa ima v rokavu, to še iz bisnisa. Eno osnovnih pravil v biznisu je, da četudi ti nekdo škodi ali škodi sploh, se še naprej pogovarjaš z njim.

Ker če ni komunikacijaskih kanalov odprtih, potem se samo spiralamo v konflikt.

Ta del Doni obvlada.

Problematičen je del, ali je Putko sploh možno prisiliti v kaj. Doni bi sedaj moral (na tiho) predlagati kongresu, da odobrijo 5x večjo pomoč Ukrajini.

Ukrajinci pa so sicer sedaj previdni. Naslednja tranša pomoči je prišla iz Evrope. Transakcijska narava Donija daje Ukrajincem dvom v to, da karkoli podpišejo. Ker namreč, lahko oni to podpišejo, ampak Doni (očitno) ne more Putko prepričati čisto v nič. Potem je brezveze podpisovati karkoli v zvezi z redkimi zemljami.

sir_mha je izjavil:

Zanimivo, Putina sedaj najbolj moti "demokracija" v Ukrajini :)

In zato to postavlja kot pogoj miru, do takrat pa s pospeškom šopa rakete in drone in poskuša še par vrtičkov nagrabit. In to Trump kupi?

Zaenkrat so vsi diplomatski dosežki v prid Rusom, Putin pa zavlačuje&nateguje največjega dilerja.

Ni nobenih dosežkov, nič podpisano, ni miru v veljavi, ni nič. Karkoli že je, vse je še v dogovoru.

Pri Kupjansku so Ukrajinci potisnili nazaj Ruse z armado 20.000 ljudi. Kar je morda pomembno, imajo oklepnike (lastne proizvodnje) BTR-4, čeprav sem skoraj prepričan, da je to narejeno ali na Poljskem ali Romuniji, napadli pa so tudi z Leopard tanki (ni znano če 1 ali 2), letalstvo pa je sekalo s hamer bombami. Ruse sotudi šopali z electronic warfare, da niso nadlegovali z droni.

Ni bilo rečeno nič o AA zaščiti.

To je ta "combined arms", za kar so se ukrajinci šolali.

Aha, izvidovanje je prišlo iz Francoske in Angleške strani, ne ZDA. Izvidovanje je že prej bilo od Francozov in Anglije.

Dosti pomembnih novosti na strani Ukrajincev je bilo v tem spopadu. Mogoče edino če so bili Patrioti ameriški, ni bilo HIMARSov. Ampak ni bilo omenjanja ameriškega orožja.

Zgodovina sprememb…

fur80 ::

Najbolj pomembno je sedaj tole porihtat za Ukrajince, zato so Rusi sploh napredovali meter po meter:

Tole je iz leta 2024:
Russia's new guided bomb inflicts devastation and heavy casualties on the Ukrainian front lines
One soldier from Ukraine's 46th Separate Airmobile Brigade told CNN from the frontline town of Krasnohorivka in Donetsk last week: "Previously, we were only shelled with artillery. Now the orcs [Russians] have taken on the town more aggressively [and] started using air force assets, particularly the FAB-1500."
"Why they are using the FAB-1500? Because the damage done by it is very serious. If you survive, you are guaranteed to have a contusion."
"It puts a lot of pressure on soldiers' morale. Not all of our guys can withstand it. While they are more or less used to the FAB-500 by now, but the FAB-1500 is hell."
The use of FAB bombs has become a critical element in the Russian offensive in Donetsk region, especially in razing to the ground Ukrainian defenses in and around Avdiivka, which fell in February.
https://edition.cnn.com/2024/03/10/euro...

Tole pa iz leta feb 2025
Ukraine Is Jamming Russian Glide Bombs All Along The Front Line, Erasing One Of Russia's Main Battlefield Advantages
Russian pilot "Fighterbomber" says that the effectiveness of Russian guide bombs fell off a cliff recently due to widespread EW interference on both sides, and that Ukrainian countermeasures have now rendered satellite-guided corrections useless. He says bombs often miss their targets now but the problem was swept under the rug as it often happens in Russia to continue positive reports.
https://www.forbes.com/sites/davidaxe/2...
https://x.com/wartranslated/status/1894...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()
««
985 / 986
»»