» »

Prihod otroka in macka

Prihod otroka in macka

Temo vidijo: vsi
1
2
»

Utk ::

Kako za boga so otroci preziveli do danes...

Kaj to, kako so mačke preživele do danes, to je vprašanje...

Nebomgabiksa ::

Preveč drame, tile mladi straši... :-)

Posteljica Chicco Next to Me in to je to. Ne boš verjel kako starši kar naenkrat postanejo čuječi (beri: neprespani).

Mačka pa naj se tudi navadi na svoj prostor.

Raindancer ::

@mahoni: Če misliš, da se boš preselil pred rojstvom otroka, potem je opcija 1 dobra, čeprav je res, da boš rabil nekaj časa, da muca odvadiš od crkljanja z vama na vajini postelji. Če ima muc rad mačjo meto, lahko poskusiš napršiti njeno posteljo, da jo malo zamotiš.

Druga opcija je kletka. Osebno imamo doma enega malega muca s psom, in je bila v prvih dneh kletka božji blagoslov za vse nas, ker smo ju lahko privajali drug na drugega brez da bi prišlo do trenj. Kletka je prostorna, lahko se zapre, res pa je, da muc pošteno zatuli, ko mu je dovolj tega, da je v kletki. Kletko lahko imata tudi v dnevni sobi, da imata mir. Notri so lahko tudi igrače, tako da ni problema, da bi bil muc kakorkoli prikrajšan. Lahko ga nanjo privajata z igro, in vsak dan oziroma večer dalj časa, da je notri.

Najpomembneje se mi zdi, da mačka privadita na otroka, ne glede na izbrano opcijo. (Lahko muca tudi zamotita z novim mačjim sostanovalcem, vendar je to spet svojevrsten izziv.)

Ne glede na to, za katereo opcijo se odločita, mirno vztrajajta pri njej. Verjamem, da imata rada svojega muca, vendar je tanka meja med tem, ko ga imata rada, in počlovečenjem. Če bosta vidva mirna, prijazna in predvsem vztrajna, bo tudi muc dojel svoje. Kot praviš, je inteligenten, in ne verjamem, da bo dolgo kuhal zamero.

Lepo se imejte in veliko lepih skupnih trenutkov vam želim.

MTm2H37rqt7B ::

nekikr je izjavil:

Kako ste vi resevali ta problem? Prosim da se vzdrzite, komentarjev, "macko dajte stran".

"Dajte mačko stran" je vsekakor neumen predlog. Za tako novodobno družino, ki ima zamešane prioritete in bi otroka dajala v kletko je rešitev ravno nasprotna. Otroka dajta stran, vidva pa kupita še eno mačko, da bo lahko še na tebi ležala.


te novodobne družine, rinejo z glavo skozi zid

Raptor F16 ::

sandmat je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Kako za boga so otroci preziveli do danes... v preteklosti, na severu, v divjini, ko je se cela familija spala v eni kuhni...


Definitivno, ampak tudi odrasli so štekali, da je žvau pač žvau. Novodobni debilimi, ko ljudje tretirajo živali kot svoje otroke, niso primerljivi.


Familija nekoč:
Foter, Mati, Deda, Babica, 8 bratov, 5 sester

Familija danes:
Tata, Mama, 2 cucka 3 mačke in hrček
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

Zgodovina sprememb…

pirat ::

+ elektricni skiro in v teglcu gojeni domaci čili

mahoni ::

Smo se odlocili dat otroka v rejnistvo.

Raptor F16 ::

mahoni je izjavil:

Smo se odlocili dat otroka v rejnistvo.


Bravo :))
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

Lonsarg ::

To da poslušaš mačko mijavkat pol ure in niti glavo ne obrneš v njeno smer je edina prava vzgoja za mačke ko jo učiš nekaj novega. Če tega nisi sposoben zdržat potem nisi sposoben vzgajati niti mačkov niti otrok ker otroci so še veliko bolj pretkani kot živali ko gre za trmo in dosego svojega.

V ekstremnih primerih (ko je mačka že od prej narobe naučena) in par tednov ignore ni dovolj za vzgojo je morda se za skeširat za tole zadevco na stisnjen zrak s katero se lahko mačko uči kam ne sme:
https://www.amazon.co.uk/PetSafe-Deterr...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

shadeX ::

To da poslušaš mačko mijavkat pol ure in niti glavo ne obrneš v njeno smer


In pol se ti poserje v hiši ali pa kjer nima peska. Morš it še level višje in razumet kaj mačka hoče od tebe kadar mijavka.

Lonsarg ::

Ta "level visje" je seveda samoumeven in sem predpostavil da je ze toliko vzgojena da ne rabis za te osnove skrbet. Pa "level visje" ni pravi izbor besed, to da ves zakaj mijavka so osnove. Torej govorim seveda o specificnem mijavkanju za katerega ves vzrok (naprimer rad bi bil v spalnici pri tebi pa si se odlocil da ne).

Ali pa recimo sva enega macka ze imela in lepo vzgojila pa je prisla nova ki jo je original lastnica slabo vzgojila da mijavka ko je lacna oziroma ko kaj delas pri hladilniku namesto da dobi ob uri, da ne omenjam da je hotla jest v kuhinji in take fore. Z ignoriranjem ko je mijavkala da bi jedla sva jo lepo vzgojila da je hrana zjutraj, zvecer ter ko pridemo iz sluzbe in da nikoli ne dobi za jest hkrati kot midva jeva in brez pritozevanja.

Pac psa se vzgaja na strogi nacin z avtoriteto pri macki pa je pravi pristop ignore (in morda kancek avtoritete).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova mačka :) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5511919 (9340) harmony
»

Sosedova mačka (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5112895 (9545) msjr
»

Mačke, tiste kosmate (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13223021 (18527) Kenpachi
»

Ljubitelji mačk - nekaj vprašanj (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18054387 (32355) Kamran

Več podobnih tem