» »

Mama drogerašica. Naj si spremenim ime?

Mama drogerašica. Naj si spremenim ime?

Temo vidijo: vsi
1 2
3
»

c3p0 ::

Dober zapis. Poznam nekaj ljudi, ki so prišli iz socialnega dna (v vsakem smislu) in so si uspeli ustvariti več kot normalno življenje.

Če kdor koga obsoja na podlagi staršev, to še največ pove o njem samem.

ripmork ::

FormerUser je izjavil:


Zakaj, a nimaš moževega priimka? V normalnih pogojih tega sicer ne bi forsirala, za tale primer se pa zdi najbolj elegantna rešitev.

Se strinjam tu.

@Matthai, dobro napisano.

Glugy ::

Na tvojem mestu bi si takoj spremenil ime in priimek ter tega nikakor ne bi povedal svoji mami. Imet strah da te bo folk nehote sodil bo drogerašni mami je totalno upravičen in je treba nekaj naredit na tem. Nič ni hudga če se zlažeš pri kraju rojstva. Rečeš Ljubljana al pa Maribor ; tam je tak al tak večina rojena. Noben ne bo šel tega preverjat ker noben ne bi po privzetem pričakoval da bi se kdo o kraju rojstva lagal; ker zakaj bi se? no če imaš uraden opravek pol ne morš lagat ampak to je izjema.
Pa ne govori da si imela prej drug ime. Briga te. To nisi več ti. Nima veze z sedanjostjo. V sedanjosti imaš nov ime; novo življenje neodvisno od prejšnjega. To je tisto kar te definira. Ne pa preteklost in nikakor ne očitajoči pogledi tistih ki vedo kakšna je tvoja mama. Ti veš kaj si in samo to je važno. Kako si prišla do tega kar si je pa tvoja stvar ne stvar drugih. Če kdo vrta po teb lahko tud rečeš da pač si mela težk življenje in da se res nočš tega spominjat. Da lepo prosiš da se to spoštuje. Večina bo razumela. Kdor pa ne bo pa še kr vrta po teb tak ni vreden tvojga časa ker te ne spoštuje.
Tud z možem se pogovor da bosta oba isto govorila da ne bo pol presenečenj. Pač kraj rojstva se zmenta in tak. Sej bi mogel razumet.

Kot drugo pa priporočam da vedno z masko hodiš domov zarad korone obenem pa malenkost zmanjšaš možnost da te prepoznajo. Tud če so drugi zdej že mal nehal nosit maske nima veze. Lahko pač rečeš da je tebe tega mal bolj strah pa da za vsak slučaj maš gor ker te nič ne stane da nimaš ( pač uporabiš isto masko večkrat ; ni to strošek ). Po drugi strani pa če sta si podobni probi izstopat v smislu da si dost drugačna od nje po videzu kolikor se da. Drug stil oblačenja; drugačne barve oblek ; mogoče celo da kavbojke nosiš pa kaj tazga. V glavnm po videzu morš sigurno bit drugačna od nje ; obraza ne morš druzga dobit vse ostalo pa imaš vpliv kako izpade da si čim bolj drugačna. To govorim vsaj za primer ko greš k staršem na obisk.
Probi imet tud drugačn glas kot ga ima tvoja mama ; recimo če te kdo zameša za mamo da pač rečeš v čist drugačnem tonu / naglasu kot ona živjo pa greš naprej in se delaš da ne slišiš njihovih zahtev / pričakovanj do tebe. Če karkol rečejo ni važn kaj sam ignoriraš ; ne se ustavljat; sam hodi tak kot da ni nič. Če ne govori angleško lahko uporabiš Hellow. Pa se delaš neumno in seveda se ne ustavljaš.

FireSnake ::

Pretirana potrata energije s tem, da bi želela biti drugačna lahko spije več energije, kot je potrebno.
Človek je kar je. Spreminjati pa glas in podobno je pa že preveč.

S tem, ko se je odselila daleč stran je naredila prvo dobro potezo na poti na bolje. Tako lažje kontrolira koliko je dejansko v njeni prisotnosti.

Kot so že povedali: pomagamo lahko ljudem, ki si želijo pomoč. Če pa nekdo pomoči ne želi pa je škoda časa in energije.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Avenger ::

Staršev ne moreš izbirat in ti si človek zase. Mislim, da je na dolgi rok vedno bolje sprejeti stvari kot so, v tistem pogovoru, ko si začutila, da je folk dojel čigava hčerka si, bi lahko rekla, ja, moja mama je čist nora, ampak še zmerom je moja mama, kaj češ... in bi se ozračje sčistilo. Tako je pa vse skupaj ostalo neizrečeno in folk je začutil, da so stopili na mino.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

narina ::

Šla sem na wikipadio gledat kaj pomeni beseda troll. Takole piše:

Trolanje (trolling) je v računalniškem žargonu (oz. slengu) oznaka za nagajivo pošiljanje namenoma napačnega oziroma trapastega sporočila na novičarsko skupino. Avtor želi s takim sporočilom ostale udeležence privesti v skušnjavo, naj odgovorijo - običajno tako, da izpadejo lahkoverni, razdražljivi, neumni ali smešni.

Zagotavljam vam, da vas ne zavajam. Nimam toliko domišljije, da bi si vse to izmislila. Ko bi jo vsaj imela. Bi bila pisateljica. Pa tudi pravi razdelek foruma sem menda izbrala, sicer bi moderatorji temo že izbrisali.

Zvezdica27 ::

jaz ti svetujem kakega osebnega terapevta, svetovalca, mediatorja...

tole po forumu razpucavati je klic na pomoč, razumem, sem mediator, a v resnici moraš to razčistiti sama in za to so profesionalci, da pomagajo. Cesarsju moraš dati cesarjevo, a veš, ampak bogu pa božje, drugače ti ne morem razložiti. To traja.



zz

narina ::

Bom poskušala v enem postu odgovoriti na vse kar ste napisali od včeraj ponoči.

Nekdo je omenil Center za socialno delo: enako neučinkoviti so, kot slovenski zdravstveni sistem; nič nisem dosegla. "Ja, saj poznamo primer vaše matere, ona pride kdaj k nam dvakrat na leto po izredno denarno pomoč, ampak gospa je brihtna in urejena, lepo se pogovarja in bla bla bla. Mi se z drogami ne ukvarjamo." Sem izpadla jaz tepka.

V redkem trenutku treznosti me je prosila, da naj ji uredim invalidsko upokojitev. Sem ji pomagala, sodelovala sta njen osebni zdravnik in njen psihiater, ki se ukvarja z odvajanjem od drog. Vso papirologijo smo lepo oddali. Štiri mesece sem jo spraševala ali je dobila odgovor. Mutila je. Bilo mi je dovolj. Pobasala sem jo v avto in sva skupaj šli za Zavod za zdravstveno in invalidsko zavarovanje. Obe skupaj v pisarno in vprašala sem uslužbenca zakaj mama še ni dobila odgovora. Njegov odgovor: "Prošnjo vaše matere smo zavrgli, saj ji je nismo mogli vročiti, ker je štirikrat ni hotela sprejeti. Nazadnje smo ji pošto poskušali tega in taga dne zvečer vročiti na urgenci, a ni hotela vzeti v roke. Zato smo prošnjo zavrgli." Samo zahvalila sem se gospodu in se mu opravičila, matere nisem kregala, dovoj mi je bilo zadoščenje, da sva slišali obe naenkrat. Niti besede nisva več spregovorili o tem.

Opravilna nesposobnost? Tudi to sem poskušala. In preštudirala. Dokler nekoga skorajda ne ubije, ne gre. Preverjeno. Kot sem napisala že zgoraj: človekove pravice so zaščitene kot ... ne vem kaj naj rečem.

Najela sem tudi privat firmo, da bi jima enkrat na teden prišla čistiti hišo. Prvič sta dovolila, potem pa sta telefonsko odjavila.

Potem se klicala v Dom starejših občanov, ki je v naši regiji ustanova, ki se ukvarja tudi s tem, da hodijo na dom čistit in pospravljat takim, ki tega ne zmorejo več sami. Ena ura na teden (če se ne motim). Smo 17. v čakalni vrsti. Torej 16 jih mora umreti, potem bodo prišli k mojim staršem. Točno tako so mi povedali. Ampak vprašanje, če bosta dovolila, ker v njeni zmešani glavi ona samo sebe še vedno doživlja kot uspešno podjetnico in gospo. Ne vidi pa, da je vaška norica.

Poskušala sem se tudi pogovoriti z direktorjem našega zdravstvenega doma. Odgovor: "Ja, saj vaša mati ima osebnega zdravnika in ima psihiatra, ki se ukvarja z odvajanjem od drog." In je bilo zanj konec pogovora.

Nekdo zgoraj je napisal, da je nekdo dal očeta z verigo privezati na hruško, mater pa zaprl v klet. Moja mati bi vreščala kot, da jo dajejeo iz kože in bi jo v trenutku kdo odvezal, v kleti pa bi vrgla garažna vrata s tečajev. Je tako agresivna, da vam ne morem povedati.

Ima kdo od vas tako klet, s katere se ne sliši vreščanje? Ali pa tako močan hrast, da mu ne bi mogla izpuluti korenin? Kaj pa zelo močan lepilni trak? Zelo močnno verigo? Bi najela vse v kompletu. ; - )

Res, zgoraj našteti javni sistemi tukaj odpovedo oziroma so zanič. Je imel kdo boljše izkušnje z njimi?

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: narina ()

Okapi ::

Tole je malce mutno. Kaj niso mogli vročiti? A doma nima poštnega nabiralnika?

narina ::

Okapi je izjavil:

Tole je malce mutno. Kaj niso mogli vročiti? A doma nima poštnega nabiralnika?


V nabiralnik je dobila obvestilo o tem, da jo čaka priporočena pošta. Ni šla dvignit, prebrisanka. V trenutku, ko hodi poštar, okrog 11h, pa ona še zdrogirana spi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: narina ()

FormerUser ::

Cruz je izjavil:

Če si stariš odvisnika, ti očitajo slabo vzgojo, če si potomec, pa da prihajaš iz destruktivne družine in se verjetno tudi sam tak. Družbeni predsodki na žalost.

Lepo bi bilo, če bi vzpostavili boljši sistem. Trenutni sistem izgleda tako, da greš na odvajanje v LJ ali ITA, potem pa si na metadonu do konca življenja, se pravi, samo spremeniš odvisnost. Nekateri sicer potem nekako zaživijo s pomočjo metadona, je v družbi tudi kar nekaj funkcionalnih (bivših) narkomanov, pri drugih je trigger in se spet vrnejo na stara pota. Potem pa imaš še ljudje, ki se poskušajo držati in so trmasti, ampak ko uvidijo, da cela njihova energija gre v obvladovanje odvisnosti ter posledično njihovo preostalo življenje(delo, družina/odnosi) trpi, saj jim enostavno zmanjka energije, se odločijo za ponovno uporabo droge, da imajo potem vsaj še energijo za druge stvari ter vsaj približek normalnega lajfa. Tisti, ki pa se nekako popolnoma izmažejo, pa so vredni spoštovanja, ampak jih je malo, ker zdravstveni sistem ne stremi k temu.


Veliko ljudi se sreča z drogo, nobenemu ne koristi, še posebej pa je škodljiva za tiste z preexisting conditions. Ne vem kakšen je sistem zdravljenja pri nas, ampak če se fokusirajo le na telesno odvisnost od substance, ne pa tudi na psiho, vzroke in sprožilce odvisnosti, če v odvisnikih ne vzpodbudijo želje po drugačnem življenju, ne opremijo bližnjih z potrebnimi informaciji in podporo, me ne čudi, da ni uspeha. Razlogi so v konkretnem primeru precej jasni, mater je življenje dotolklo in svojo bolečino skuša otopiti z begom v drogo, ob možu slabiču in hčerki, ki jo od vsega očitno še najbolj skrbi, kaj bodo rekli sosedje, rešitve ni na vidiku, epilog pa je precej predvidljiv.

mahoni ::

Najbolje da se oglasis pri psihologu, pa naj ti pomaga.

FormerUser ::

narina je izjavil:


Najela sem tudi privat firmo, da bi jima enkrat na teden prišla čistiti hišo. Prvič sta dovolila, potem pa sta telefonsko odjavila.....

Fokusiraš se na nepomembne stvari. Koga briga nepospravljena hiša in zapleveljen vrt, ko pa tvoja mati razpada pri živem telesu in je, če bo tako nadaljevala, čez nekaj let ne bo več, a ŠTEKAŠ? Prav tako pusti te smešne prepire in dokazovanje kdo je imel bolj prav, ali je pošta prišla ali ne. Ona rabi pomoč za svojo trpečo dušo, javni sistem očitno ne deluje, zato začni iskati rešitve zasebno, na tem forumu jih ne boš našla, išči informacije pri bivših odvisnikih, ljudjeh in društvih, ki se ukvarjajo s to tematiko. Napni vse moči, da priskrbiš materi najboljšega terapevta kar jih lahko, to je njena edina šansa in največ kar lahko narediš.

Okapi ::

narina je izjavil:

Okapi je izjavil:

Tole je malce mutno. Kaj niso mogli vročiti? A doma nima poštnega nabiralnika?


V nabiralnik je dobila obvestilo o tem, da jo čaka priporočena pošta. Ni šla dvignit, prebrisanka. V trenutku, ko hodi poštar, okrog 11h, pa ona še zdrogirana spi.

Kot rečeno, mutiš. Če ne dvigneš priporočene pošte, ti jo poštar čez 14 dni vrže v nabiralnik in se šteje uradno, da je vročena.

mahoni ::

Okapi je izjavil:


Kot rečeno, mutiš. Če ne dvigneš priporočene pošte, ti jo poštar čez 14 dni vrže v nabiralnik in se šteje uradno, da je vročena.

Link do tega.

Okapi ::

mahoni je izjavil:

Okapi je izjavil:


Kot rečeno, mutiš. Če ne dvigneš priporočene pošte, ti jo poštar čez 14 dni vrže v nabiralnik in se šteje uradno, da je vročena.

Link do tega.

V primeru osebne vročitve se šteje vročitev za opravljeno z dnem, ko naslovnik pisanje dvigne. Če naslovnik pisanja ne dvigne v 15 dneh, se šteje, da je bila vročitev opravljena po poteku tega roka. Po preteku tega roka vročevalec pusti pisanje v hišnem ali izpostavljenem predalčniku naslovnika; če pa naslovnik predalčnika nima ali je ta neuporaben, pa se pisanje vrne sodišču.
JJ se recimo izročanju sodne pošte izogiba tako, da ima ves čas do roba poln nabiralnik.>:D

nergac ::

Hipatija:

Fokusirala si se samo na mater.
Odvisnika sta oba, skupaj z možem.
Piramidne igre so odvisnost.
Poleg tega sta "stara konja", kar vse skupaj še otežuje.
Poleg tega je mater zelo manipulativna in doseže svoje, je še toliko pri sebi.

Dejansko rabi strokovno pomoč OP, da ne potone skupaj z njima.
Saj je že sedaj naredila vse, kar je v njeni moči. Ni pa prekinila vezi, ki jo hromijo.
Ne bo mogla rešiti matere, če se sama z možem očitno nočeta.

Še vedno lahko ima stike s starši. Lahko jim pomaga tam, kjer je smiselno.
Lahko se tudi sprijazni, da bosta ostala odvisnika do smrti.

Mora razčistiti pri sebi. To bo bolj pomagalo kot pa menjava imena.

In Hipatija, ne sodi vse iz lastnih izkušenj in poskušaj biti vsaj malo objektivna. Inteligentna si dovolj, ne čustveno reagirati na prvo žogo.

Neke bolezni (kar kronična odvisnost vsekakor je) niso ozdravljive. Posebej v primeru matere, ki jemlje že leta metadon in droge in ki je že v letih. Poleg tega so nekatere spremembe pri njej ireverzibilne.

Furbo ::

A nisi spremenila priimka, ko si se poročila?

Ne sekiraj se, ti nisi odgovorna za dejanja mame, če ti kdo uleti težiti, ga prijazno odslovi.

Prepis ne bo pomagal, če je nepremičnina že obremenjena.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

narina ::

Ljubi Bog, lepo vas prosim no, glede na vse kar sem vam zaupala, mi zdaj govorite, da mutim. Morda je pošta celo res prišla, a jo je skrila na dno omare, kot skriva vso uradno pošto ... Sem vam povedala, da živim na drugem koncu Slovenije in da ogromno skrivata pred mano in da je ona od droge zmešana.

Še en primer: od prijateljice odvetnice, ki sem jo omenjala zgoraj, sem dobila informacijo, da je hipoteko na hišo dal tudi en slovenski medij v katerem je oglaševala storitve njenega podjetja. Cena oglaševanja je bila 400, 00 EUR. Ker ni plačala, so obresti rasle, medij jo je dal na sodišče, potem so podpisali nek papir v katerem piše, da bo dolg, ki je z obrestmi vred in sodnimi stroški iz 400, 00 EUR zdaj narasel na 1500, 00 EUR, plačevala v obrokih po 150, 00 EUR. Mislite, da plačuje? Prijateljica mi je tako prijazno in nežno povedala, da ji je to čudno, ker 400, 00 EUR pa res ni tak znesek, zaradi katerega bi si človek dovolil dati hipoteko na hišo. Še posebej zato, ker je od te reklame mama imela dosti novih strank. Od prvih 400, 00 EUR bi naj takoj plačala reklamo, za vse ostalo pa naj bi se veselila. Ne vem no, jaz te ženske ne razumem.

Drugi primer: glejte, pred časom sem malo prehitro vozila po avtocesti. Dobila sem kazen in poduk: "Če plačate v osmih dneh, je kazen enkrat nižja." Jasno, da sem takoj naslednji dan plačala. In kako ravna ona, ko pridejo kazni za očetovo prehitro vožnjo: položnico vrže nekam globoko v neko škatlo z milijon papirji in pozabi nanjo. Ampak, država ne pozablja: potem vidim, da očetu odtegujejo od penzije za to prehitro vožnjo. Mar ni bolj smotrno plačati 20, 00 EUR kot pa po osmih dneh 40, 00 EUR, po nekaj letih pa tri ali štirimestno število?

Gre za popolnoma različen način razmišljanja med mano in njo. Ona meni deluje popolnoma neodgovorno in ne razumem zakaj je že od nekdaj taka. Njena sestra ni taka. Ko je bila moja babica po očetovi strani še živa, jaz pa sem začela hoditi v šolo, se je babica ogromno ukvarjala z mano, pisanje domačih nalog in za tem še učenje snovi, ki smo jo jemali v šoli, je bilo pri njej neobhodno in bilo mi je zelo všeč. Bila sem odličnjakinja. Potem je babica zbolela in tega ni več zmogla. Moje ocene so padle. Bila sem zraven, ko je očetu (njenemu sinu) in mami (snahi) rekla: "Ampak Lojze in Terezija, z otrokom se morata vendar ukvarjati!" Sta se ukvarjala dva dni. Potem pa konec.

Tretji primer: ko črvi lezejo po pomivalnem koritu ... ne vem no ... Morda mama razpada tudi zaradi teh črvov, ker se že 40 let ne loči od moža, ki za sabo nikoli ni počistil in pospravil niti ene mrvice. Vidi črve, pa jih pusti. Voha smrdljivo, gnilo jabolko pod pomivalnim koritom, ki je tam že mesec dni, pa se ne skloni, da bi ga pobral in nesel na kompost.

Ko je mama v treznem stanju, jo sprašujem zakaj je delala take življenjske napake?
- Se poročila s človekom, ki je popolnoma neprimeren zanjo, z njim imela otroka, gradila hišo in gradila firmo?
- Zakaj se ni ločila, ko je videla, da je neprimeren zanjo?
- Zakaj je pustila državno službo?
- Zakaj je vzela kredit pri Orionu?
- Zakaj pri Bogu ne plačuje sproti računov? Račune za mobilni in fiksni telefon plača šele takrat, ko ji izklopijo, za internet in televizijo isto, za elektriko isto, položnic za vodo ni plačala že dve leti, prišla je neka uradna oseba od recimo VO-KA (ampak naša lokalna), da bo zaprla vodo, ga je tako nadrla, da se je samo pobral. Človek se mi je zasmilil.
- Zakaj je (bila že od nekdaj) neodgovorna? Od vsega je to tisto, česar najbolj ne razumem.

Sem že nekje daleč zgoraj napisala, da je imela vse šanse, da me pobaše, dobi neprofitno najemniško stanovanje (v socializmu to ni bilo težko). Ko jo soočim s temi vprašanji, začne neutolažljivo jokati, zato te teme ne načenjam več.

Hvaležna sem vam za vse kar ste mi napisali, a zdaj se bojim, da bo spet kdo udaril pomeni.

Gospa Hipatija, tudi zasebni sistem ne deluje. Preverjeno.
Sem napela vse moči, da bi jo spravila do dobrega terapevta. Noče! Naj uporabim silo? Sem jo že enkrat malo bolj trdo prijela za podlaht, da bi jo popeljala do avta, da bi šli na psihiatrični oddelek, pa je takoj začela naglas vpiti, da bo poklicala policijo. Tisto je njun dom (no, uradno verjetno ni več, je že od upnikov verjetno) in verjetno je imela kar prav, jaz ne smem fizično napadati svojih staršev. Nikogar ne smem fizično napadati.

Od vprašanja ali si naj spremenim ime, sem sedaj z vašo pomočjo (hvala vam) prišla do tega, da vas sprašujem:
- zakaj so ljudje neodgovorni?
- Kaj jih naredi take?
- Ste tudi vi taki in ali se vam to zdi prav?
- Ali imate pojasnilo za to, zakaj so ljudje neodgovorni?
- Poznate koga neodgovornega? Kako ga doživljate?

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: narina ()

nergac ::

Spreminjamo lahko samo sebe, pa še to je težko.
Spreminjati druge je zguba časa, se pa tudi ne obnese.

Scaramouche1 ::

- Poznate koga neodgovornega? Kako ga doživljate?


Prekini vse stike, ti imaš pravico do mirnega življenja, če ona tebi to uniči sploh ne živiš normalno!
Ona je živela dolgo, ti nisi in nimaš dokazov da boš.

Kot vidim uničuje tvojo mentaliteto, počutje in sploh ponos in samozavest!

Ona je emocionalni vampir!

Len Ovo ::

Ni sicer odgovor na prvotno vprašanje, ampak je veliko ljudi v tej temi omenjalo odrekanje dediščini, itd.

ZZZDR določa, da morajo otroci skrbeti za svoje starše. Med drugim to pomeni tudi to, da v primeru, da bosta tvoja starša končala v domu za ostarele, pa ne bosta imela dovolj velike pokojnine za pokritje plačila doma, bo CSD za razliko med njunimi prihodki in zneskom doma terjal tebe. Obveznosti skrbi za starše se ne moreš odreči, tudi če se odrečeš dediščini.

Zato je še kako pomembno, da trezno razmisliš o njunih dolgovih in nepremičnini. Tebi osebno je v interesu, da se njuno premoženje ne zmanjša do te mere, da boš pristala v situaciji, ko od dediščine ne bo ostalo nič, ti pa boš primorana vsako leto plačat nekaj tisoč evrov za njuno oskrbo. Če sta pripravljena del nepremičnine prepisat si pridobi pravno pomoč in razmisli kako najbolje zavarovat njuno premoženje - z darilno pogodbo, pogodbo o preužitku, ipd. Ne gre za to, da bi želela karkoli od njiju, temveč zato, da jima zagotoviš dostojno starost, sebi pa ne uničiš življenja.

Scaramouche1 ::

Len Ovo je izjavil:

Ni sicer odgovor na prvotno vprašanje, ampak je veliko ljudi v tej temi omenjalo odrekanje dediščini, itd.

ZZZDR določa, da morajo otroci skrbeti za svoje starše. Med drugim to pomeni tudi to, da v primeru, da bosta tvoja starša končala v domu za ostarele, pa ne bosta imela dovolj velike pokojnine za pokritje plačila doma, bo CSD za razliko med njunimi prihodki in zneskom doma terjal tebe. Obveznosti skrbi za starše se ne moreš odreči, tudi če se odrečeš dediščini.

Zato je še kako pomembno, da trezno razmisliš o njunih dolgovih in nepremičnini. Tebi osebno je v interesu, da se njuno premoženje ne zmanjša do te mere, da boš pristala v situaciji, ko od dediščine ne bo ostalo nič, ti pa boš primorana vsako leto plačat nekaj tisoč evrov za njuno oskrbo. Če sta pripravljena del nepremičnine prepisat si pridobi pravno pomoč in razmisli kako najbolje zavarovat njuno premoženje - z darilno pogodbo, pogodbo o preužitku, ipd. Ne gre za to, da bi želela karkoli od njiju, temveč zato, da jima zagotoviš dostojno starost, sebi pa ne uničiš življenja.


To ni etična določba, potem raje v tujino, kjer bi tožba Slovenije do njih stala več na kakem tujem sodišču kot to kar bi od njih dobili...

FormerUser ::

@narina

Ko se s takšnimi vprašanji pojaviš na nekem forumu, je nerealno pričakovati samo ujčkanje, ampak moraš biti pripravljen tudi na mnenja, ki ti ne bodo všeč, na bolj ali manj konstruktivno kritiko, ki pa še ne predstavlja udarcev,ki praviš, da se jih bojiš, in če ti je dejansko v interesu reševanje problema, ne zgolj iskanje pozornosti in potrditve, to vzameš kot nekaj pozitivnega.

Tvoja mama ima gotovo veliko napak, ampak tudi ti si v dosedanji debati nakazala nekaj ne prav lepih lastnosti, denimo egoizem in plehkost. Zdi se, da te bolj kot dobrobit matere zanima vzdrževanje videza "normalne družine", zato največ truda vlagaš v pleskanje plesnive fasade (pospravljanje hiše, pletje groba, urejanje papirologije, pravočasno plačevanje položnic..) zelo malo pa v razreševanje osnovnega vzroka problema plesni, ko bi se le še norico nekako dalo zajeziti med štiri stene, da ne bi povzročala problemov navzven, pa bi bila zadeva skoraj rešena in bi si lahko lepo umila roke.

Čeprav tukaj želiš sebe predstaviti kot glavno žrtev, to v resnici ne drži, tebi se je uspelo rešiti in ustvariti svoje, očitno dokaj uspešno življenje, kljub neidealnim izhodiščnim pogojem, medtem ko tvoja mati ostaja ujeta v peklu, in v svojem zadnjem postu celo od nas terjaš potrditev, da je zares nora in neodgovorna in tako sama kriva za vse.

narina je izjavil:


Ko je mama v treznem stanju, jo sprašujem zakaj je delala take življenjske napake?
- Se poročila s človekom, ki je popolnoma neprimeren zanjo, z njim imela otroka, gradila hišo in gradila firmo?
- Zakaj se ni ločila, ko je videla, da je neprimeren zanjo?
- Zakaj je pustila državno službo?
- Zakaj je vzela kredit pri Orionu?
- Zakaj pri Bogu ne plačuje sproti računov? Račune za mobilni in fiksni telefon plača šele takrat, ko ji izklopijo, za internet in televizijo isto, za elektriko isto, položnic za vodo ni plačala že dve leti, prišla je neka uradna oseba od recimo VO-KA (ampak naša lokalna), da bo zaprla vodo, ga je tako nadrla, da se je samo pobral. Človek se mi je zasmilil.
- Zakaj je (bila že od nekdaj) neodgovorna? Od vsega je to tisto, česar najbolj ne razumem.

Zakaj jo sprašuješ takšne bedarije? A misliš, da ona ima odgovore? In tudi, če bi jih imela, kaj lahko spremeni za nazaj? K čemu pripomore še tvoje nabijanje krivde, to da ji ponavljaš, kar že sama dobro ve, da je zavozila? A res misliš, da ji je fino v tem zosu, v katerega se je spravila in da ne bi ravnala drugače, če bi znala bolje? Tvoja mati ne rabi očitkov ampak razumevanje in neko rešilno bilko katere bi se lahko oklenila, pa ji je očitno nihče ne zna podati.

nergac je izjavil:

... ne čustveno reagirati na prvo žogo.

Če ob tako tragičnih zgodbah ne boš tudi čustveno reagiral potem pa res ne vem zakaj čustva sploh imaš.

Zgodovina sprememb…

FireSnake ::

narina je izjavil:


Zagotavljam vam, da vas ne zavajam.


To se vidi iz pisanja (kdor tega ne vedi je slep).
Pusti bedake, ki trdijo drugače.

Zvezdica27 je izjavil:

jaz ti svetujem kakega osebnega terapevta, svetovalca, mediatorja...

tole po forumu razpucavati je klic na pomoč, razumem, sem mediator, a v resnici moraš to razčistiti sama in za to so profesionalci, da pomagajo. Cesarsju moraš dati cesarjevo, a veš, ampak bogu pa božje, drugače ti ne morem razložiti. To traja.



zz


Mediatorja?
Pijavke bi rade na ta račun še zaslužile?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FireSnake ()

FireSnake ::

FormerUser je izjavil:

ampak tudi ti si v dosedanji debati nakazala nekaj ne prav lepih lastnosti, denimo egoizem in plehkost.


Po vsem kar je poskusila???!!!???
Deklina, kaj je s tabo narobe?

FormerUser je izjavil:


Čeprav tukaj želiš sebe predstaviti kot glavno žrtev, to v resnici ne drži


Za tale idiotizem bi pa pričakoval citat.

FormerUser je izjavil:


Če ob tako tragičnih zgodbah ne boš tudi čustveno reagiral


To je zate čustvena reakcija?
Po povedanem: jaz ne bi želel biti niti tvoj pes, kaj šele sorodnik ali znanec!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FireSnake ()

c3p0 ::

narina je izjavil:


- zakaj so ljudje neodgovorni?
- Kaj jih naredi take?
- Ste tudi vi taki in ali se vam to zdi prav?
- Ali imate pojasnilo za to, zakaj so ljudje neodgovorni?
- Poznate koga neodgovornega? Kako ga doživljate?


Poznam take ljudi, problemi večinoma segajo v otroštvo. Razvajeni, vse vedno na pladnju. Še zdaj nosijo perilo domov, hodijo na kosilo ali dvigujejo malico. Mamica pride tudi pospravit, postriže (ja). Kaj bo, ko mamice ne bo več?

Droge pa tudi iz skrbnega človeka naredijo razvalino. Enostavno ni pomembno nič razen naslednjega šusa. V tvojem primeru imaš dva huda odvisnika (igre na srečo in droge), najslabša kombinacija. Preberi kaj o zasvojenosti od Dr. Rozmanove.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: c3p0 ()

FormerUser ::

FireSnake je izjavil:


Za tale idiotizem bi pa pričakoval citat

Ali je dotična prišla na forum po nasvet kako naj pomaga materi odvisnici ali po nasvet, ali si naj spremeni priimek ker ji mati dela sramoto?

MIG-A51 ::

Kaj pe če legaliziramo droge? Potem bomo vsi džanksi, ne bo več sramu.

ripmork ::

Iz pisanja OP je očitno, da ne gre le za mamin problem drog, ampak kombinacijo res težkega karakterja, hudih psihičnih motenj in hkrati zavračanja kakršnekoli pomoči. Iz stila pisanja pa se vidi, da imaš OP še preveč potrpljenja z vsem skupaj. Samo zato, ker je nekdo žrtev življenjskih okoliščin (+ lastnih napak) še ne pomeni, da je dopustno kakršnokoli obnašanje le-te. Če bi mama pokazala vsaj malo odgovornosti in razumevanja, bi sprejela pomoč.

Sem že povedal v tej temi: če sama ne bo funkcionirala ne bo v stanju pomagati drugim.

se strinjam.

pa še enkrat, v tej situaciji bi bil povzem moževega priimka absolutno smiselna izbira.

narina ::

Gospa Narina, spet ste mi dali misliti. Menim celo, da imate delno prav, ampak: jaz poskušam pomagati že 15 let na vse mogoče načine, ki sem jih naštela zgoraj in ki jih tudi vi omenjate, hodim od Poncija do Pilata (tudi čustveno ji poskušam pomagati, ko sem doma, bi se pogovarjala z njo, a kaj ko zadeta spi, povem ji, da jo imam rada jo tolažim itd) in 15 let nisem pomislila na spremembo imena in priimka. Ampak ali nima vse svojih meja? Ne vem no.

narina ::

Gospa Hipatija, sprašujete me zakaj mamo sprašujem take traparije.
Ker bi rada razumela. In če bi razumela, bi ji morda celo lahko pomagala.

FormerUser ::

Kako naj ti da odgovore, ki jih še sama ne pozna? Če bi jih in če bi vedela kako naj se sooči s svojimi problemi in bolečino, ne bi bila na drogah.

Jarno ::

narina je izjavil:

Gospa Hipatija, sprašujete me zakaj mamo sprašujem take traparije.
Ker bi rada razumela. In če bi razumela, bi ji morda celo lahko pomagala.


Emm...gospodična! Hipatija. Žalitve niso na mestu.
Sicer pa je očitno, da pri določenih ljudeh s pogovorom ne dosežeš želenih rezultatov.
Droge pač terjajo svoj davek in osebo spremenijo.
#65W!

narina ::

Avenger je izjavil:

Staršev ne moreš izbirat in ti si človek zase. Mislim, da je na dolgi rok vedno bolje sprejeti stvari kot so, v tistem pogovoru, ko si začutila, da je folk dojel čigava hčerka si, bi lahko rekla, ja, moja mama je čist nora, ampak še zmerom je moja mama, kaj češ... in bi se ozračje sčistilo. Tako je pa vse skupaj ostalo neizrečeno in folk je začutil, da so stopili na mino.


Tole mi je zelo všeč. Bom naredila projekcijo tiste situacije na morju iz prvega posta:
...
Najin prijatelj: Moja dva prijatelja sta tudi iz vaše regije.
Neznanci (navdušeno): A reeeees?
Neznanci pristopijo do naju.
Neznanci (že v našem narečju): Pozdravljena vidva. Vajin prijatelj je rekel, da smo iz iste regije. Od kod točno pa sta?
(Moj mož molči, ker sva se tako dogovorila, zato odgovorim jaz)
Jaz: iz Butal.
Neznanci (popolnoma šokirani - navdušeni): To ni reeeeees, mi smo tudi iz Butal, juhu. Iz katere ulice pa si?
Jaz: Iz Butalske.
Neznanci (navdušeno) Neeeeeeee, oh noro, mi smo pa iz Milčinske. Iz katere hiše pa točno?
Jaz: tretja po vrsti na levi, ko pridete iz Badalaštine v Butale.
Oni (malo razmišljajo): Čigava pa si?
Jaz: Od Drogerašev. Pišemo se Drogiranci.
Oni molčijo, ker so stopili na mino. Sedaj vedo, da sem hčerka od zdrogirane norice.
Jaz: Jaz sem hčerka od Terezije Drogiranke. Zagotovo jo poznate. Ima težave z živci že mnogo let in še kup drugih težav. Prepričana sem, da ste jo že videli ali slišali zanjo.
Neznanci: Pa dobro, vsi imamo probleme, upajmo, da bo čim prej ozdravela, dajmo, nazdravimo na njeno zdravje in na to, da smo se sovaščani srečali. Potem moramo obvezno skupaj narediti eno fotografijo za spomin. Res smo vas veseli, delujete super ljudje.

Dejansko mi je to zelo všeč. Hvala vam, gospod Avenger.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: narina ()

narina ::

(Upam, da ne bom spetk kaj zaštrikala citatov, res ne pišem na forume in mi potem to ne gre).

Evo njene odgovore in potem še tisto kar si jaz mislim o njenih odgovorih.

Se citiram:
Ko je mama v treznem stanju, jo sprašujem zakaj je delala take življenjske napake?

- Mama, zakaj si se poročila s človekom, ki je popolnoma neprimeren zate?
Njen odgovor: Privlačil me je, ker je bil drugačen. Vedela sem, da je malo čudaški, ampak to me je privlačilo. Tvoj oče je neizmerno dobrega srca, a revež ni imel vzgoje očeta, zato nas je pahnil v finančne dolgove. Želel nam je samo dobro.
Kaj si jaz mislim o odgovoru: V redu, razumem, nisi edina ženska, ki se je zaletela v zvezo z nepravim. Se mi zdi, da je večina takih. Ni napačnih ljudi, so samo napačne kombinacije.

- Mama, zakaj si z njim imela mene?
Njen odgovor: Ne razumem.
Kaj si jaz mislim o odgovoru: Ne razume, ker v njeni miselnosti ni (smelo biti) tega, da se ne bi imelo otrok. To bi bila stigma. In je delno še dandanes. Jasno je, da so družbena merila taka: najprej poroka, potem otrok, potem gradnja hiše, potem nov avto, potem pes, potem prikolica v Vrsarju.

- Mama, zakaj si z njim gradila hišo?
Njen odgovor: Saj vendar veš, da smo živeli v enosobnem stanovanju.
Kaj si jaz mislim o odgovoru: Ja in? Saj sem se pri 19ih odselila od doma, kaj bi vama pa manjkalo v enosobnem stanovanju? Pa nobenih dolgov ne bi imela, tvoje življenje bi bilo povsem drugačno.

- Mama, zakaj si z njim ustvarjala firmo?
Njen odgovor: To je bila najina življenjska želja. Tudi njegova. Ni več zdržal nočnih izmen. Saj sem ti povedala, da je bil že od malega drugačen, v firmi je lahko delal tisto, kar je čutil, da želi. To ga je osrečevalo. Njegova sreča mi je dosti pomenila, čeprav sva se ogromno prepirala.
Kaj si jaz mislim o odgovoru: Okej.

- Mama, zakaj se nisi ločila, ko si videla, da je neprimeren zate?
Njen odgovor: Ker se takrat to še ni spodobilo.
Kaj si jaz mislim o odgovoru: Nakladaš, da ni res. V sredini osemdesetih, da se ni spodobilo ločevati???!!!

- Mama, zakaj si pustila državno službo?
Njen odgovor: Saj sem ti to že povedala. Ker sem imela življenjsko željo postati podjetnica. Čutila sem, da me bo to samouresničilo.
Kaj si jaz mislim o odgovoru: Okej.

- Mama, zakaj si vzela kredit pri Orionu?
Njen odgovor: Ker nama banke niso dale, ker sva bila takrat že oba brez službe, ker sva dala odpoved, saj veš.
Kaj si jaz mislim o odgovoru: (Najprej se mi pokadi iz ušes in potem si ne morem pomagati, da ne znorim): A se vama s tem, ko vama uradne banke niso dale kredita, niso prižgali vsi alarmi, da torej nimata pogojev postati podjetnika? Namesto, da bi ubrala drugo pot, sta odprla Salomonov oglasnik in tam našla goljufiv Orion, bedasto nasedla in vajino življenje je samo še tonilo in tonilo.
(Na tem mestu se začne najin prepir, ker obema izkočijo vsi živci, ona pa ne razume kaj ji dopovedujem).

- Mama, zakaj pri Bogu ne plačuješ sproti računov?
Njen odgovor: Ker me je Orion oguljufal za 25 milijonov tolarjev, država me pa ni zaščitila. Zato jaz državi ne plačujem položnic. Jaz si samo jemljem nazaj tisto, kar mi je država (Orion vzel). (Moj medklic: Orion ni bil državna firma, se pa strinjam, da si je država dolgo zatiskala oči pred njegovimi goljufijami oziroma jih je dopuščala)
Kaj si jaz mislim o odgovoru: Ne morem nič misliti, ker se mi naredi tema pred očmi in ker ne morem verjeti, da na tem svetu obstaja nekdo, ki razmišlja tako butasto in da je ta oseba še celo moja mama.

Scaramouche1 ::

narina je izjavil:

(Upam, da ne bom spetk kaj zaštrikala citatov, res ne pišem na forume in mi potem to ne gre).

Evo njene odgovore in potem še tisto kar si jaz mislim o njenih odgovorih.

Se citiram:
Ko je mama v treznem stanju, jo sprašujem zakaj je delala take življenjske napake?

- Mama, zakaj si se poročila s človekom, ki je popolnoma neprimeren zate?
Njen odgovor: Privlačil me je, ker je bil drugačen. Vedela sem, da je malo čudaški, ampak to me je privlačilo. Tvoj oče je neizmerno dobrega srca, a revež ni imel vzgoje očeta, zato nas je pahnil v finančne dolgove. Želel nam je samo dobro.
Kaj si jaz mislim o odgovoru: V redu, razumem, nisi edina ženska, ki se je zaletela v zvezo z nepravim. Se mi zdi, da je večina takih. Ni napačnih ljudi, so samo napačne kombinacije.

- Mama, zakaj si z njim imela mene?
Njen odgovor: Ne razumem.
Kaj si jaz mislim o odgovoru: Ne razume, ker v njeni miselnosti ni (smelo biti) tega, da se ne bi imelo otrok. To bi bila stigma. In je delno še dandanes. Jasno je, da so družbena merila taka: najprej poroka, potem otrok, potem gradnja hiše, potem nov avto, potem pes, potem prikolica v Vrsarju.

- Mama, zakaj si z njim gradila hišo?
Njen odgovor: Saj vendar veš, da smo živeli v enosobnem stanovanju.
Kaj si jaz mislim o odgovoru: Ja in? Saj sem se pri 19ih odselila od doma, kaj bi vama pa manjkalo v enosobnem stanovanju? Pa nobenih dolgov ne bi imela, tvoje življenje bi bilo povsem drugačno.

- Mama, zakaj si z njim ustvarjala firmo?
Njen odgovor: To je bila najina življenjska želja. Tudi njegova. Ni več zdržal nočnih izmen. Saj sem ti povedala, da je bil že od malega drugačen, v firmi je lahko delal tisto, kar je čutil, da želi. To ga je osrečevalo. Njegova sreča mi je dosti pomenila, čeprav sva se ogromno prepirala.
Kaj si jaz mislim o odgovoru: Okej.

- Mama, zakaj se nisi ločila, ko si videla, da je neprimeren zate?
Njen odgovor: Ker se takrat to še ni spodobilo.
Kaj si jaz mislim o odgovoru: Nakladaš, da ni res. V sredini osemdesetih, da se ni spodobilo ločevati???!!!

- Mama, zakaj si pustila državno službo?
Njen odgovor: Saj sem ti to že povedala. Ker sem imela življenjsko željo postati podjetnica. Čutila sem, da me bo to samouresničilo.
Kaj si jaz mislim o odgovoru: Okej.

- Mama, zakaj si vzela kredit pri Orionu?
Njen odgovor: Ker nama banke niso dale, ker sva bila takrat že oba brez službe, ker sva dala odpoved, saj veš.
Kaj si jaz mislim o odgovoru: (Najprej se mi pokadi iz ušes in potem si ne morem pomagati, da ne znorim): A se vama s tem, ko vama uradne banke niso dale kredita, niso prižgali vsi alarmi, da torej nimata pogojev postati podjetnika? Namesto, da bi ubrala drugo pot, sta odprla Salomonov oglasnik in tam našla goljufiv Orion, bedasto nasedla in vajino življenje je samo še tonilo in tonilo.
(Na tem mestu se začne najin prepir, ker obema izkočijo vsi živci, ona pa ne razume kaj ji dopovedujem).

- Mama, zakaj pri Bogu ne plačuješ sproti računov?
Njen odgovor: Ker me je Orion oguljufal za 25 milijonov tolarjev, država me pa ni zaščitila. Zato jaz državi ne plačujem položnic. Jaz si samo jemljem nazaj tisto, kar mi je država (Orion vzel). (Moj medklic: Orion ni bil državna firma, se pa strinjam, da si je država dolgo zatiskala oči pred njegovimi goljufijami oziroma jih je dopuščala)
Kaj si jaz mislim o odgovoru: Ne morem nič misliti, ker se mi naredi tema pred očmi in ker ne morem verjeti, da na tem svetu obstaja nekdo, ki razmišlja tako butasto in da je ta oseba še celo moja mama.


Ona živi brez plačane stanarine v tvoji glavi, ona je zmagala, ko ti bo vseeno za njo ki očitno tebe ne hebe 10%, potem boš pa ti!

solatko ::

narina - Mama je polnoletna, tvoja vprašanja pa čudna. Zakaj pa imaš ti zvezo ravno s tvojim možem?

Ti jo s vprašanji spravljaš še v večje duševne težave, namesto, da gledaš nazaj, zakaj to, zakaj ono, se potrudi in ji daj kakšen pameten predlog za naprej, kako naj sploh začne reševati svoje težave in s tem tudi tvoje, ker se napačno obremenjuješ s problemi mame in očeta.

Če ne moreš prerezati popkovine in ju pustiti, da živita po svoje, se z njima usedi in poizkušajte skupaj najti rešitev za nastale težave, v nasprotnem primeru se bo tudi tvoj mož, počasi tega naveličal.

Skupaj stopite na banko, kjer imata odprte račune in poizkušajte tam, kaj pametnega stuhtat, če pa to ne gre, pa dvigni roke od vsega skupaj in z možem začnita živet vajino živjenje in ne življenja tvojih staršev, ker je to zelo neproduktivno obnašanje s tvoje strani.

Začni reševati probleme, katere lahko rešiš ti, vse ostalo samo spremljaj in naj se s tem ukvarjajo tisti, od katerih je odvisna rešitev, ne pa da se sekiraš ti in tvoj mož, ki je zaenkrat še tiho (verjetno ne čisto), se pa zna zgodit, da bo spokal in šel nekam, kjer bo imel bolj mirno življenje.

Možno pa je, da si ravno ti ta oseba in iščeš pomoč, če je tako, je prvo, da poveš vso resnico in dejstva.
Delo krepa človeka

nergac ::

@nergac je včeraj ob 16:58:59 izjavil:

... ne čustveno reagirati na prvo žogo.

@hipatija:
Če ob tako tragičnih zgodbah ne boš tudi čustveno reagiral potem pa res ne vem zakaj čustva sploh imaš.
---------------------------------

Problem @OP-e pač ni rešljiv v stilu Aleksandra Makedonskega s presekanjem gordijskega vozla.
V tem primeru je boljši hladnokrvni, objektivni pristop.

Za slednje je potreben zunanji strokovnjak.

Glede na do sedaj napisano, oče in mati ne bosta sodelovala pri strokovni obdelavi, torej posvet s strokovnjakom ostane samo @narini, da ozavesti vzorce njene primarne družine.

Se pa strinjam s tabo, da je fasada, plevel in skrb za grob v tem primeru minornega pomena.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nergac ()

Zvezdica27 ::

pojdi k psihologu/svetovlacu/meditatorju. Težava ni v mami, je v tebi. Ampak zdaj se forum sprevrača v obračun z vsem živim. Vem, da ne razumeš, kaj želim, ampak tri ure z nekom, ki je to čez dajal kot strokovnjak, ti lahko postavijo življenje v red, čustva ne bodo pomagala. Cesarju moraš dati, akr je cesarejevega in bogu, kar je božjega.

zz

Šmorn ::

@narina
Predlagam, da takoj nehaj spraševati za nasvete po raznoraznih forumih in brati nasvete na raznih spletnih straneh. Ko te začne razjedat dvom v vsako odločitev, ker pač nekje piše drugače, je pot v normalo zelo težka. Potem si najdi kvalitetnega psihoterapevta / psihoterapevtko. Če rabiš kontakt na Gorenjskem koncu mi pošlji ZS.

Zodiac ::

Šmorn je izjavil:

@narina
Predlagam, da takoj nehaj spraševati za nasvete po raznoraznih forumih in brati nasvete na raznih spletnih straneh. Ko te začne razjedat dvom v vsako odločitev, ker pač nekje piše drugače, je pot v normalo zelo težka. Potem si najdi kvalitetnega psihoterapevta / psihoterapevtko. Če rabiš kontakt na Gorenjskem koncu mi pošlji ZS.

+1
Sprejemati nasvete od trollov in drugih raznih neuravnovešenih ljudi na forumih je nesmiselno, na koncu boš imela še več problemov kot koristi. Razen, če lahko kakšen član z nasveti kot je H....dokaže, da je šolan in s tem primeren za dajanje nasvetov, kar dvomim. xD

narina ::

Moji dragi internetni znanci! Dva dni in dve noči smo se ukvarjali z mojimi težavami. Najlepše se vam zahvaljujem za vse. Tudi tisti osebi, ki mi je priporočila prav vaš forum, ker je vaš nivo komunikacije res za nekaj stopenj višji kot drugje, npr. na rtvslo. Tistega drugega foruma, kamor pišejo večinoma enajstletniki, ki so frustrirani, ker jim ni zrasla še nobena dlaka, ne bom niti omenjala (ga je omenil nekdo povsem na začetku).
Dali ste mi misliti kar za nekaj dni. Ker ste porabili toliko časa za moje probleme, vas sedaj ne želim še naprej obremenjevati. Res, najlepša, najlepša hvala.

Sedaj tako malo v beležko vadim svoj nov podpis, mož se mi malo smeje kako staromodno ime sem si izbrala, ampak končne odločitve seveda še ni.

Vse vas lepo pozdravljam in želim vse najboljše.
Tema ni bila troll, prisežem pri očetu in materi.
Če bo kdo v to temo še kaj napisal, se bom seveda še kaj oglasila, torej se ne poslavljam. Saj zdaj navsezadnje imam uporabniško ime na slo-techu. Slišala sem tudi, da imate (ste imeli) vsakoletne piknike. Med tako srčne ljudi bom z veseljem prišla, če me boste le povabili.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Profesori širi laži in govori neresnico drugim staršem (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
629124 (5793) r3dkv1c4
»

Dediščina in izkoriščevalski dedek (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17734246 (29360) erkgheoruugh
»

Zklepanje v stanovanje-Kršenje človekovih pravic? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8211256 (8668) miraldi

Več podobnih tem