» »

Android app za treking po Sloveniji

Android app za treking po Sloveniji

Mitch ::

Katera aplikacija za Android ima najbojše karto za področje Slovenije? Lahko je tudi plačljiva samo da ima dobro pokritost manjših stezic in poti...

Moivre ::

Lotus maps z zemljevidi PZS ali ViewRanger s topografsko karto 1:25 000. Oboje je plačljivo.

Locus!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Moivre ()

Moivre je izjavil:

Pardon, Locus maps z zemljevidi PZS ali ViewRanger s topografsko karto 1:25 000. Oboje je plačljivo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Moivre ()

val46 ::

To tudi mene zanima, predvsem kake gozdne poti za traile s motocrosom ali downhill MTB. Pa da ni plačljivo prosim.

sulaco ::

A digitalno topografsko 1:25000 se dobi za celo slovenijo ali samo za okolico Alp?

Ta v ViewRangerju je cela Slovenija, se pa ne spomnim koliko je stala..

Yohan del Sud ::

Od zastonjskih uporabljam Maps.me in pa Here. Oba imata svoje offline mape, ampak za gozdne potke je loterija (bolj je mišljeno za ceste). Če sem v dvomu se posvetujem še s standardnim Google maps in večina zmaga.
www.strancar.com

Highlag ::

Sam za navigacijo po neznanih gozdnih poteh (MTB) GPX Viwer pro.
Samo mislim, da je potrebno plačati za uporabo offline kart..

Za moj okus je bilo vredno plačati nekaj denarja. Podpora ustvarjalcem programa, ki mi je všeč..
Omogoča snemanje, ali navigacijo po GPX in sorodnih trackih.

S kartami je pa tako: Večina aplikacij uporablja enake karte (open street maps) , ki pa so lahko pomanjkljive. Ali manjkajo vrisane potke, ali pa potk ni več v naravi ali so pa nekaj kar ni več pot po kateri se lahko pelješ (zapuščena vlaka)... Tako da 100% se ne moreš zanest na nobeno aplikacijo. So pa karte dovolj dobre, da se ne moreš zgubit, kar je veliko vredno če vandraš po neznanih krajih.
Never trust a computer you can't throw out a window

Po mojih izkušnjah, Google maps za gozdne in planinske poti poti ni ravno pretirano uporaben.

Denimo Locus me je lani vodil ko sem zataval na nekem goloseku približno 2 km nazaj na planinsko pot.

Zato se meni ne zdi škoda nekaj deset eurov.

Qcube ::

geopedia.si ima boljšo resolucijo Ortofoto slik kot google maps. Včasih pogledam tja če je potrebno. Ima tudi nekatere pohodniške in kolesarske poti vrisane, ni pa android app.

dunda ::

Za planinski svet zagotovo Locus Maps in karte Planinske zveze Slovenije.
https://www.kacnje.eu

Dag ::

OruxMaps + Garmin TOPO zemljevid. Meni se obnese super, nima pa vodenja, ce slucajno to rabis.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TOPO SLO za ORUXMAPS (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6413372 (2665) Matko
»

iOS/Android topografska karta Slovenije

Oddelek: Mobilne tehnologije
53720 (1700) MTB
»