Forum » Omrežja in internet » Vprašanji glede domačega internet omrežja
Vprašanji glede domačega internet omrežja
realize ::
Pozdravljeni,
imam dve vprašanji glede domačega internet omrežja:
1. Na obstoječem T-2 routerju imam zasedene vse LAN porte, potreboval pa bi še enega. Zanima me, ali lahko zahtevam drug router z več LAN porti, ali moram kupiti SWITCH in LAN port razdeliti oz. kaj je najboljša opcija?
2. Kupil sem router, ki bi ga rad uporabil kot AP in switch. Router mi ponuja konfiguriranje kot AP. Zanima me, ali bom router lahko uporabljal tudi kot switch, če ga konfiguriram kot AP?
Hvala in lep pozdrav.
imam dve vprašanji glede domačega internet omrežja:
1. Na obstoječem T-2 routerju imam zasedene vse LAN porte, potreboval pa bi še enega. Zanima me, ali lahko zahtevam drug router z več LAN porti, ali moram kupiti SWITCH in LAN port razdeliti oz. kaj je najboljša opcija?
2. Kupil sem router, ki bi ga rad uporabil kot AP in switch. Router mi ponuja konfiguriranje kot AP. Zanima me, ali bom router lahko uporabljal tudi kot switch, če ga konfiguriram kot AP?
Hvala in lep pozdrav.
Machete ::
24/7 POMOČ
064 064 064
064 064 064
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Invictus ::
Ja, ga boš lahko uporabljal kot switch.
Samo nič ne vtikaj v WAN port...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
SeMiNeSanja ::
Ja, ga boš lahko uporabljal kot switch.
In DHCP izklopiti.....
Pa LAN strani dodeliti neuporabljen IP naslov iz omrežja, ki ga deli T-2 router....
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako vzpostaviti omrežje z več ruterji in enim modemom? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 27994 (8860) | fpopla87 |
» | ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 15008 (13597) | styled |
» | Problem zo routerjemOddelek: Pomoč in nasveti | 1919 (1678) | Ajnstajn` |
» | Router TP-Link TL-WR740N kot switchOddelek: Omrežja in internet | 3459 (2494) | SeMiNeSanja |
» | Žični prenos podatkov (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 10318 (8839) | joker16_7 |