Forum » Strojna oprema » kako povezati 100 m narazen, po zraku, wireless
kako povezati 100 m narazen, po zraku, wireless
jlpktnst ::
Rad bi povezal 2 lokaciji 100 metrov narazen. Kabel ni opcija (1. in 4. nadstropje, vmes cesta). Imam že en switch na svoji lokaciji (in nekaj računal), prijatelj pa ima 2 računalnika med sabo na 1 kabel povezana. Kaj priporočate?
Hvala v naprej in
LP
Hvala v naprej in
LP
novi ::
Linksys WAP54G 2x ali pa enkrat WAP54G in WMP54G v enega od PC-jov. Sam ti predlagam kombinacijo 2xWAP54G. Sem že postavil nekaj wireless linkov z tema dvema in dela super.
Ps.: Lahko uporabiš tudi Wap11 in prišparaš nekaj tisočakov na račun hitrosti.
So še alternetive samo jih nisem sprobal, npr.: LevelOne je zelo poceni...
Ps.: Lahko uporabiš tudi Wap11 in prišparaš nekaj tisočakov na račun hitrosti.
So še alternetive samo jih nisem sprobal, npr.: LevelOne je zelo poceni...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: novi ()
ferdo ::
mene zanima, kje se da to kupit pri nas v kokoški, in koliko stane?
podobne stvari sm gledu po netu so bile PCI wireless adapter 80$ najcenejša varjanta.
za Wireless-G Access Point pa nevem cene, najbrš je pošteno dražje...
najdu sem link do cen
podobne stvari sm gledu po netu so bile PCI wireless adapter 80$ najcenejša varjanta.
za Wireless-G Access Point pa nevem cene, najbrš je pošteno dražje...
najdu sem link do cen
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.
.: I can`t believe the news today :.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ferdo ()
robio ::
Jst sm na internet povezan preko kolega ki živi ccs. 250m stran. Pri njem je Link server dostopna točka z ruterjem iz katere je potegjen koksialen kabel. Na koncu kabla je antena narejena iz konzerve od pasje hrane. Na moji strani imam Netgear usb adapter iz katerega je isto potegjen kabel. Na koncu kabla je antena narejena iz konzerve od benkota. Zadeva dela vredu. Pozna se edino če je slabo vreme. Pogoj da sva se lahko povezala je bil čista vidljivost med antenama(nobene hiše niti balkona). Signal čez drevesa potuje vredu samo spomladi ko je začel vse zeleneti sm mogu anteno mal prestavt pa je spet delal. Iz neta lahko vlečem polno(120kbps), na mreži pa se podatki prenašajo z cca. 400-500kbps. Edini problem je če ruter kej zaštrika in kolega ni doma. Takrat moram pač počakat da pride domov in ga resetira.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Domače brezžično omrežje z Linksys WRT54GLOddelek: Omrežja in internet | 1810 (1495) | markk1 |
» | Wireless linksys router prekinja!Oddelek: Strojna oprema | 3933 (3242) | Blisk |
» | WLAN?Oddelek: Kaj kupiti | 1288 (1153) | pujsek_ |
» | omrežna povezava med dvema hišamaOddelek: Omrežja in internet | 1534 (1343) | overlord_tm |
» | wireless LAN (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4748 (3501) | pujsek_ |