Forum » Omrežja in internet » GMAIL - blokiranje mailov
GMAIL - blokiranje mailov
zelvica ::
Pozdravljeni.
Prosim za vašo pomoč. Moja težava je sledeča. Imela sem poln gmailov račun. Poslani maili so se mi začeli vračati, zato sem se odločila, da bom kupila GB (1,99E na mesec). Tako sem pridobila dovolj novega prostora za prejemanje in pošiljanje mailov. Tudi po 48 urah sem imela težave. Npr. ko pošiljam mail več naslovnikom (npr. 5, 10, 25) se mi vsi maili vrnejo in napiše: Sporočilo je blokirano
Sporočilo prejemniku --------- je blokirano. Več informacij je na voljo v spodnjih tehničnih podrobnostih. Zmeraj sem pošiljala maile enim in istim naslovnikom, v mailih ni nobenega "sumljivega" linka, ponavadi pošiljam eno pdf ali word datoteko. Če pošljem enemu naslovniku naenkrat, je OK. V google supportu mi niso znali pomagati. Rekli so, naj počakam 24 ur. Ne pomaga.
Za vaše nasvete se vam najlepše zahvaljujem.
Lep dan
Prosim za vašo pomoč. Moja težava je sledeča. Imela sem poln gmailov račun. Poslani maili so se mi začeli vračati, zato sem se odločila, da bom kupila GB (1,99E na mesec). Tako sem pridobila dovolj novega prostora za prejemanje in pošiljanje mailov. Tudi po 48 urah sem imela težave. Npr. ko pošiljam mail več naslovnikom (npr. 5, 10, 25) se mi vsi maili vrnejo in napiše: Sporočilo je blokirano
Sporočilo prejemniku --------- je blokirano. Več informacij je na voljo v spodnjih tehničnih podrobnostih. Zmeraj sem pošiljala maile enim in istim naslovnikom, v mailih ni nobenega "sumljivega" linka, ponavadi pošiljam eno pdf ali word datoteko. Če pošljem enemu naslovniku naenkrat, je OK. V google supportu mi niso znali pomagati. Rekli so, naj počakam 24 ur. Ne pomaga.
Za vaše nasvete se vam najlepše zahvaljujem.
Lep dan
SeMiNeSanja ::
Veliko premalo informacij za kakršenkoli resen nasvet.
Mail shramba na Gmail je kar precej velika. Zakaj nisi najprej prečistila 'nesnago', ohranila kar je bistveno, to pa si prenesla/arhivirala na lokalni računalnik?
Koliko imaš še prostora na voljo, načeloma nebi smelo vplivati na to, ali bo nek mail dostavljen ali ne.
Kako pa izgleda, če pošlješ samo enemu naslovniku?
Vse naslove vpišeš v TO: polje, ali uporabiš BCC: polje?
Kaj ti piše v tistih 'tehničnih podrobnostih'? Običajno ti dajo vsaj slutiti, v katero smer iskati vzrok.
Mail shramba na Gmail je kar precej velika. Zakaj nisi najprej prečistila 'nesnago', ohranila kar je bistveno, to pa si prenesla/arhivirala na lokalni računalnik?
Koliko imaš še prostora na voljo, načeloma nebi smelo vplivati na to, ali bo nek mail dostavljen ali ne.
Kako pa izgleda, če pošlješ samo enemu naslovniku?
Vse naslove vpišeš v TO: polje, ali uporabiš BCC: polje?
Kaj ti piše v tistih 'tehničnih podrobnostih'? Običajno ti dajo vsaj slutiti, v katero smer iskati vzrok.
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)
Nesnago sem čistila..samo pač nočem izgubiti nekaterih podatkov, dokumentov.. in sem se potemtakem odločila za nakup ..
Prostora imam še veliko na voljo,ker sem dokupila..to sigurno ni težava..
To pa res nisem napisala..pošiljam maile na skp... Če pošljem enemu uporabniku, gre normalno.. Tudi do pet naslovnikom pod skp gre...
V tehničnih podrobnostih ne piše ničesar,kar bi mi pomagalo..to sem prvo pregledala..
Prostora imam še veliko na voljo,ker sem dokupila..to sigurno ni težava..
To pa res nisem napisala..pošiljam maile na skp... Če pošljem enemu uporabniku, gre normalno.. Tudi do pet naslovnikom pod skp gre...
V tehničnih podrobnostih ne piše ničesar,kar bi mi pomagalo..to sem prvo pregledala..
Lonsarg ::
Kot kaže so te algoritmi določili za potencialnega spamerja (bodisi tvoj email, bodisi vsebino, bodosi kombinacijo tvojega emaila in prejemnikov).
Uradno priporočilo Google je drugače da navadni osebni gmail račun NI namenjen pogostemu masovnemu pošiljanju, omejitve z leti postajajo vedno strožje, niso pa omejitve nikjer napisane ker se nek pameten algoritem odloči in ni za vsakega isto. Ko sem malo googlal je ravno skp (skrita kopija) šteta za najbolj "spammy" zadevo in najhitreje trigerira take omejitve.
Uradno priporočilo Google je drugače da navadni osebni gmail račun NI namenjen pogostemu masovnemu pošiljanju, omejitve z leti postajajo vedno strožje, niso pa omejitve nikjer napisane ker se nek pameten algoritem odloči in ni za vsakega isto. Ko sem malo googlal je ravno skp (skrita kopija) šteta za najbolj "spammy" zadevo in najhitreje trigerira take omejitve.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Pa si preverila, da res NIHČE s seznama ni dobil maila?
Povratno sporočilo se dobi tudi, če mail ni dostavljiv samo enemu s spiska.
Kako uporabljaš gmail? Preko spletnega vmesnika? Iz Outlooka ali drugega mail programa?
Zakaj ne skopiraš tiste 'tehnične podrobnosti' sem, da jih vidimo? Če je notri kakšen naslov namesto njega vpiši xxx@xxx.xx.
Mogoče pa si kaj spregledala...?
Povratno sporočilo se dobi tudi, če mail ni dostavljiv samo enemu s spiska.
Kako uporabljaš gmail? Preko spletnega vmesnika? Iz Outlooka ali drugega mail programa?
Zakaj ne skopiraš tiste 'tehnične podrobnosti' sem, da jih vidimo? Če je notri kakšen naslov namesto njega vpiši xxx@xxx.xx.
Mogoče pa si kaj spregledala...?
Kot kaže so te algoritmi določili za potencialnega spamerja (bodisi tvoj email, bodisi vsebino, bodosi kombinacijo tvojega emaila in prejemnikov).
Še vedno je vprašanje, KDO blokira pošiljanje mailov.
Če Google blokira, bi se spodobilo, da ti vsaj podpora ve povedati, da si prekoračil nek limit naslovnikov.
Če Google ne blokira, pa praktično ni mogoče, da bi bil mail povsod zavrnjen.
Že možno, da te kakšen posamezni naslovnik zavrne, če si prekoračil neke kriterije njegovega antispam sistema. Toda v tem primeru bi moral naslovnik imeti tudi kakšne loge o tem. Poleg tega vsaj približno pametni sistemi spam ne zavrnejo, temveč ga bodisi v subject označijo kot spam, ali pa ga prepošljejo v spam karanteno, da naslovniku ne obremenjuje poštnega predala.
Hvala za odziv. Ko odprem maile , kjer piše sporočilo je blokirano.. mi ponudi VEČ O TEM:
Fix bounced or rejected emails
For a number of reasons, recipients' email servers can reject emails that you send. Gmail returns a message reflecting the response provided by the recipient's server.
Below, find common error messages that you might encounter. Understand why your message bounced and how to fix the problem.
Interpret common bounce replies
"The email account that you tried to reach" does not exist
"Message flagged as spam" or "Message temporarily rejected"
"Recipient server did not accept our requests"
Res bi lahko bil problem , da me je google prepoznal kot spammerja... baaaah.. Čudno, da me ni o tem obvestil... Da bi se lahko zagovarjala.. Nikoli nisem pošiljala mailov s "čudno vsebino".. booo...
Res se ne spoznam na te zadeve.. Pa noben od prijateljev mi ni znal svetovat.. Tudi Nicol in Adam ;) iz Googla supporta mi nista bila v nobeno pomoč..
For a number of reasons, recipients' email servers can reject emails that you send. Gmail returns a message reflecting the response provided by the recipient's server.
Below, find common error messages that you might encounter. Understand why your message bounced and how to fix the problem.
Res bi lahko bil problem , da me je google prepoznal kot spammerja... baaaah.. Čudno, da me ni o tem obvestil... Da bi se lahko zagovarjala.. Nikoli nisem pošiljala mailov s "čudno vsebino".. booo...
Res se ne spoznam na te zadeve.. Pa noben od prijateljev mi ni znal svetovat.. Tudi Nicol in Adam ;) iz Googla supporta mi nista bila v nobeno pomoč..
Shegevara ::
Počakaj nekaj dni. Lahko se zgodi, da je prejemnikov server neresponziven in ti avtomatično ne pošlje sporočila. Mogoče je tudi, da prejemnik nima več aktivnega.
To, če si pa spamer pa ni na tebi, da se opredeliš, če si ali ne. Če je dovolja količina naslovov, ki blokira tvojo vsebino si spammer po defaultu.
To, če si pa spamer pa ni na tebi, da se opredeliš, če si ali ne. Če je dovolja količina naslovov, ki blokira tvojo vsebino si spammer po defaultu.
Hvala za odziv. Ko odprem maile , kjer piše sporočilo je blokirano.. mi ponudi VEČ O TEM:
Meni to zveni, kot da tukaj Gmail ni imel nič zraven, temveč je bil mail zavrnjen na strani enega od naslovnikov.
Jaz ne uporabljam gmail tako veliko, da bi lahko rekel, kako izgledajo njihova poročila o zavrnjenih mailih. Na mojem strežniku mi konkretno napiše "mail ni bilo možno dostaviti NEKATERIM naslovnikom" in potem našteje tiste, katerim ni bilo dostavljivo. Nekako bi pričakoval, da tudi Gmail podobno napiše v sporočilu katerim naslovnikom ni bilo možno dostaviti maila.
Ravno tako bi pričakoval, da se vsi ostali maili normalno dostavljeni.
Lonsarg ::
@zelvica, ugibam da dobiš nekaj takega kot na tem linku:
https://support.google.com/mail/thread/...
Če prav jaz razumem to nima nič z rejectom na strani naslovnike ker v tistem primeru ti pove za kak reject gre in kdo izmed naslovnikov, tole iz tega linka in kar dobiš ugibam tudi ti je pa Google block in grdo od njihovega suporta da nočejo nič bolj detajlno povedat (iz linka je razvidno da je "počakaj 24" nek tak klasični odgovor od njih).
P.S. tle še mal več informacij in možnih rešitev (preveri link pod tistim more information ki ga dobiš da bopš 100% da je res to težavakar govori):
Če prav jaz razumem to nima nič z rejectom na strani naslovnike ker v tistem primeru ti pove za kak reject gre in kdo izmed naslovnikov, tole iz tega linka in kar dobiš ugibam tudi ti je pa Google block in grdo od njihovega suporta da nočejo nič bolj detajlno povedat (iz linka je razvidno da je "počakaj 24" nek tak klasični odgovor od njih).
P.S. tle še mal več informacij in možnih rešitev (preveri link pod tistim more information ki ga dobiš da bopš 100% da je res to težavakar govori):
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Drugače pa obstaja google groups - 'namensko' orodje za novičarske skupine.
Tisti ko odpre skupino je njen moderator. Lahko nabutaš noter člane, omogočiš prijavljanje, omogočiš povratno odgovarjanje ali pa narediš moderirano, itd itd.
Ni nevemkaj high-end, je pa mogoče bolj 'varno' kakor direktno iz svojega mail accounta.
Greš na groups.google.com in imaš vse na dlani....
Seveda pa to ni nujno optimalno za vse vrste množičnih sporočil.
Je pa opcija, za katero je dobro vedeti.
Tisti ko odpre skupino je njen moderator. Lahko nabutaš noter člane, omogočiš prijavljanje, omogočiš povratno odgovarjanje ali pa narediš moderirano, itd itd.
Ni nevemkaj high-end, je pa mogoče bolj 'varno' kakor direktno iz svojega mail accounta.
Greš na groups.google.com in imaš vse na dlani....
Seveda pa to ni nujno optimalno za vse vrste množičnih sporočil.
Je pa opcija, za katero je dobro vedeti.
val46 ::
Si morda poskusila poslat posamezno vsakemu posebaj, ko si dobila zavrnjen mail? Se pravi, hočeš poslat 20im hkrati, pa ti zavrne, pol pa poskusi isti mail poslat tem 20im osebam posamezno. Boš videla če bo šlo, ali ti bo morda pri kakem od teh 20ih oseb ga zavrnilo. Morda en ali več njih ne obstaja več, morda je njihov server "down", morda kaj tretjega... Boš na tak način vsaj ugotovila, ali je težava res pri tebi ali morda pri kakemu naslovniku. Poleg tega, kolikor je meni znano, je tudi velikost samih mailov na gmailu omejena...in če pošiljaš nek malo večji mail po MB gledano na več naslovnikov hkrati, se le ta sešteva. Se pravi, če je recimo omejitev velikosti maila na 50MB, ti pa pošiljaš 20im osebam mail, ki je velik 5MB, ti ga sistem lahko zavrne, ker zanj to pomeni, da pošiljaš mail, ki je 20x5MB se pravi 100MB.
Ales ::
Je to glede velikosti e-mail sporočila kaka Gmailova posebnost? Če ni, potem to ne drži. Če pri običajnem SMTP isti 5 MB mail pošlješ 20-im naslovnikom bo ta še vedno velik 5 MB in ne 20x toliko.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gmail (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 25223 (11853) | donvito |
» | Lastni poštni strežnik(kako ne biti označen kot spam)Oddelek: Omrežja in internet | 3339 (2899) | BlackPanx |
» | SMTP promet (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 18909 (16960) | NeMeTko |
» | PHP pošiljanje večje količine mailovOddelek: Programiranje | 3131 (2818) | Ziga Dolhar |
» | vprašanja v zvezi z novico "Siol does it again" (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 13509 (10986) | Bakunin |