Forum » Loža » Robert M. Sapolsky
Robert M. Sapolsky
avom23 ::
Robert M. Sapolsky je ameriški nevrobiolog, primatolog in antropolog.
Če je kdo kaj bral od njega, pozna kakšna njegova dela, stališča, ki jih zastopa, bi lahko kaj napisal.
Predvsem bi me zanimalo morda, če je kaj pisal o človeški zavesti ali kaj pisal na to temo v kakšnem delu?
Če je kdo kaj bral od njega, pozna kakšna njegova dela, stališča, ki jih zastopa, bi lahko kaj napisal.
Predvsem bi me zanimalo morda, če je kaj pisal o človeški zavesti ali kaj pisal na to temo v kakšnem delu?
FormerUser ::
Sapolsky je tudi na mojem radarju, pred kratkim sta v slovenščini izšla dva dela njegove knjige "Obnašaj se!", na voljo so tudi njegova predavanja študentom na YT, ena od knjig, ki jih zelo priporoča je tudi "Kaos" od Jamesa Gleicka, vse to nameravam predelati v prihodnje. V tem trenutku mi je pa najbolj znana njegova anekdota o nekem zelo bojevitem rodu opic, ki se je zelo pacificiral potem, ko je glavnina najbolj razboritih samcev poginila ker so jedli okuženo meso.
nergac ::
FormerUser je izjavil:
Sapolsky je tudi na mojem radarju, pred kratkim sta v slovenščini izšla dva dela njegove knjige "Obnašaj se!", na voljo so tudi njegova predavanja študentom na YT, ena od knjig, ki jih zelo priporoča je tudi "Kaos" od Jamesa Gleicka, vse to nameravam predelati v prihodnje. V tem trenutku mi je pa najbolj znana njegova anekdota o nekem zelo bojevitem rodu opic, ki se je zelo pacificiral potem, ko je glavnina najbolj razboritih samcev poginila ker so jedli okuženo meso.
Šlo je za smetišče. Alfe so pojedle večino dobrot iz smetišča, ampak dobrote so bile zastrupljene. Tako je velika večina alf poginila in oblast so prevzele bete, ki so že prej bile prijazne do samic.
Kaj se je pa kasneje dogajalo s tropom, pa ne vem ...
Nisem siguren, da se bom lotil tega avtorja v bližnji prihodnosti, imam že preveč drugega gradiva. Mi bo zaenkrat verjetno zadoščal Harari.
Če ga je kdo bral, preposlusal njegova predavanja, pa bi lahko kaj povedal na to temo.
Če ga je kdo bral, preposlusal njegova predavanja, pa bi lahko kaj povedal na to temo.
FormerUser ::
Šlo je za smetišče. Alfe so pojedle večino dobrot iz smetišča, ampak dobrote so bile zastrupljene. Tako je velika večina alf poginila in oblast so prevzele bete, ki so že prej bile prijazne do samic.
Kaj se je pa kasneje dogajalo s tropom, pa ne vem ...
Ta trop še vedno velja za enega najbolj miroljubnih na tistem področju, se pa ne spomnim točno kako je Sapolsky to obrazložil, vsekakor pa lahko zaključimo, da nasilje ni naša usoda ampak izbira.
sufeifei ::
successful freelancers swear by exercises -- washing your face, putting on actual garments and setting telephone limitations -- and people recommendations growth to consuming. nutritional therapist and longtime paintings-from-homer wilma macdonald informed huffpost that snacking proper here and there is the biggest mistake she sees new a ways flung workers make.
https://www.onlinelifeblog.com
https://www.onlinelifeblog.com
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: ALT ()
Zanimiva debata na temo duhovnosti, zavesti med spodaj navedenimi. Sodeč po njej, je Sapolsky bolj kot ne materialistični znanstvenik.
-Robert M. Sapolsky
-Hameed Ali (A. H. Almaas)
A. H. Almaas @ Wikipedia
At the age of 18, he moved to the United States to study at the University of California in Berkeley. Ali was working on his PhD in physics when he reached a turning point in his life that led him more and more into inquiring into the psychological and spiritual aspects of human nature. His interest in the truth of human nature and the true nature of reality resulted in the creation and unfoldment of the Diamond Approach.[3]
-Kabir Helminski
Wesleyan University, B.A.; Institute of Transpersonal Psychology, M.A.; trained in the Mevlevi tradition under Shaikh Suleyman Loras. Religion: Sufi Muslim.
-Robert M. Sapolsky
-Hameed Ali (A. H. Almaas)
A. H. Almaas @ Wikipedia
At the age of 18, he moved to the United States to study at the University of California in Berkeley. Ali was working on his PhD in physics when he reached a turning point in his life that led him more and more into inquiring into the psychological and spiritual aspects of human nature. His interest in the truth of human nature and the true nature of reality resulted in the creation and unfoldment of the Diamond Approach.[3]
-Kabir Helminski
Wesleyan University, B.A.; Institute of Transpersonal Psychology, M.A.; trained in the Mevlevi tradition under Shaikh Suleyman Loras. Religion: Sufi Muslim.
Spencer Wells se tudi zdi zanimiv avtor
https://www.bukla.si/knjigarna/naravosl...
Glede dejavnikov ki vplivajo na to kaj dela plemena ali družbene skupnosti nasilne ali nenasilne pa je po moje dobro obrazložil James W Prescott
https://www.bukla.si/knjigarna/naravosl...
Glede dejavnikov ki vplivajo na to kaj dela plemena ali družbene skupnosti nasilne ali nenasilne pa je po moje dobro obrazložil James W Prescott
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MeteorOddelek: Loža | 3063 (2613) | lmorgh |
» | Svet čez 20 let (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16315 (13880) | nuclear |
» | Akvarij in voda v njemOddelek: Loža | 13138 (12521) | levaky |
» | Mrtev piksel ali...?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1863 (1648) | dr.Akula |
» | Teorija Kaosa(reference)Oddelek: Znanost in tehnologija | 3319 (2912) | christooss |