Forum » Na cesti » FM oddajnik / MP3 player - radio frekvenca?
FM oddajnik / MP3 player - radio frekvenca?

SoundBlaster ::
Pozdralvjeni,
v avtu imam 12V vtičnico v kateri uporabljam MP3 player z oddajnikom za sprejem preko radio frekvence. Obupna zadeva a žal moj star avto nima USB ali AUX vhoda.
Kar me zanima je, ali mogoče veste katera frekvenca naj bi bila prosta in s tem dobra za tovrsten sprejem? Ker sem probal že kakšnih 5 a ko prevozim nekaj km mi jo povozi radio oddajnik...
v avtu imam 12V vtičnico v kateri uporabljam MP3 player z oddajnikom za sprejem preko radio frekvence. Obupna zadeva a žal moj star avto nima USB ali AUX vhoda.
Kar me zanima je, ali mogoče veste katera frekvenca naj bi bila prosta in s tem dobra za tovrsten sprejem? Ker sem probal že kakšnih 5 a ko prevozim nekaj km mi jo povozi radio oddajnik...

hojnikb ::
ce se velik vozis, sploh po ac ali mimo vecji mest, je tak sistem prakticno useless. Kupi bluetooth radio in je toto
#brezpodpisa

Hvala za odgovore. Bom poizkusil še 98,5. Če ne bo OK bom mogoče nabavil USB vmesnik ki se priklopi na CD changer. Ali pa zapekel nakaj MP3 CD-jev kot v starih časih. XD

hojnikb ::
ce mas 1 ali 2 din avtoradio, kupi aftermaket zadevo in gasa. Karkoli druga je zguba kesa.
#brezpodpisa

buttcrack ::
Kupi so starega kasetarja in vanj dej tisto kaseto z aux kablom.
Sam sem to počel v 30 let stari kišti :)
Retro FTW
Sam sem to počel v 30 let stari kišti :)
Retro FTW

r00k ::
Meni deluje na 98.5 povsod OK, tudi v Ljubljani. Tako da za tistih slabih 10eur je to zame super nakup

Kaseto preko aux kabla sem že imel v prejšnjem avtu hehe. Prej sem probal na 98,5 in je bilo OK. Če bo tako tudi v naprej, ne vložim niti centa več v avtoakustiko. :P

MIHAc27 ::
Jaz sem imel ponavadi 2 frekvence shranjene, če se ne motim 87.5 in 88.0 pač nekje čisto na začetku. Ko ena začne šumet se pa na druge pretakne. Po Sloveniji še kar deluje.
V Italiji pa sem ga izklopil ker imajo tako veliko postaj, da ne najdeš tiste luknje, da ti ne moti.
V Italiji pa sem ga izklopil ker imajo tako veliko postaj, da ne najdeš tiste luknje, da ti ne moti.

KAVINSKY ::
SoundBlaster je izjavil:
Hvala za odgovore. Bom poizkusil še 98,5. Če ne bo OK bom mogoče nabavil USB vmesnik ki se priklopi na CD changer. Ali pa zapekel nakaj MP3 CD-jev kot v starih časih. XD
Za CD changer dobiš tudi neke aux ali bluetooth module/heke. Imaš pa nove avtoradije res poceni: https://www.bigbang.si/xp5822-avtoradio...
Štej pa da rabiš še 9$ za ojačevalec radio antene.
Alternativa je navaden ali bluetooth baterijski zvočnik na sopotnikovem sedežu.

RedDrake ::
Jaz zmorem 99% časa z 88,0 MHz.
Bom pa preizkusil tudi 98,5 MHz.
Pa preden bo kdo pameten - v moj avto se ne da vgraditi ne-tovarniškega radia (ni sploh DIN reže, pa sistem je optičen po celem avtu, kar izjemno zakomplicira stvari ...).
Bom pa preizkusil tudi 98,5 MHz.
Pa preden bo kdo pameten - v moj avto se ne da vgraditi ne-tovarniškega radia (ni sploh DIN reže, pa sistem je optičen po celem avtu, kar izjemno zakomplicira stvari ...).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | dodatek USB k avtoradiu CD30 MP3Oddelek: Na cesti | 5645 (5367) | guardy |
» | Slo-Tech gre naprej (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Nova vsebina | 11740 (9061) | Bor H |
» | Povezava avtoradia z MP3 player-jemOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3027 (2616) | zile |
» | Sprememba oblike foruma (strani: 1 2 )Oddelek: Slo-Tech | 3930 (3181) | Mercier |
» | ServerOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 1699 (1699) | sasox |