» »

Električni skiro je bolj eko način premikanja kot hoja in vožnja z kolesom: IZRAČUN

Električni skiro je bolj eko način premikanja kot hoja in vožnja z kolesom: IZRAČUN

Temo vidijo: vsi
««
11 / 11
»
»»

Sneznik ::

K0l1br1 je izjavil:

Dizel je v garaži ugasnjen. Jao meni, kaj je tale namišljeni strojni faks proizvedel. Tako zmišljevanje podatkov.

Strojni faks ni namišljen ;) Daj številko, pridi do mene in ti potrdilo tudi osebno pokažem, ti pa meni izročiš denar, rad zaslužim na takih nejevernih debilčkih ;)

K0l1br1 ::

Sneznik je izjavil:

K0l1br1 je izjavil:

Dizel je v garaži ugasnjen. Jao meni, kaj je tale namišljeni strojni faks proizvedel. Tako zmišljevanje podatkov.

Strojni faks ni namišljen ;) Daj številko, pridi do mene in ti potrdilo tudi osebno pokažem, ti pa meni izročiš denar, rad zaslužim na takih nejevernih debilčkih ;)

Ni eko. Kar sliko daj.

K0l1br1 je izjavil:

Sneznik je izjavil:

kaj si se zdaj vsral v hlače? Daj številko, pridi do mene in ti potrdilo tudi osebno pokažem, ti pa meni izročiš denar ;)
Ti kar sliko daj. Bo bolj eko. Drži se svojih mantr.

Daj številko, pridi do mene in ti potrdilo tudi osebno pokažem, ti pa meni izročiš denar, rad zaslužim na takih nejevernih debilčkih ;)

Sneznik je izjavil:

Strojni faks ni namišljen ;)
Seveda ni, samo tebe ni noter videl.

K0l1br1 je izjavil:

Sneznik je izjavil:

Ne lažem, daš številko, greva stavit, pridi do mene in ti potrdilo tudi osebno pokažem.

Potrdilo psihiatra ni težko dobiti

Ti boš že vedel ;) Tega jaz nimam. Imam pa potrdilo da spadam med 5 % najboljših študentov na strojni fakulteti.

Shintaro, si to ti?
Slike ti ne bo težko prilepiti. Greš s skirojem do prve fotokopirnice, ti tam rešijo, če sam ne znaš.
Ti si strojno fakulteto videl samo, ko si se mimo peljal s skirojem.

Kakšen shintaro? Ti res nimaš stika z realnostjo.

Sneznik je izjavil:

Daj številko,
Na številko: 5.

Sneznik je izjavil:

Nekje podobno blodita.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: K0l1br1 ()

K0l1br1 je izjavil:

Sneznik je izjavil:

Strojni faks ni namišljen ;)
Seveda ni, samo tebe ni noter videl.

Strojni faks mam narejen. Spadam pa med 5 % najboljših študentov za kar imam priznanje fakultete. Daj številko, pridi do mene in ti potrdilo tudi osebno pokažem, ti pa meni izročiš denar, rad zaslužim na takih nejevernih debilčkih ;)

K0l1br1 je izjavil:

Sneznik je izjavil:

Daj številko,
Na številko: 5.

Sneznik je izjavil:

Nekje podobno blodita.

Blodiš ti. Daj svojo telefonsko številko, te pokličem v isti minuti!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sneznik ()

Sneznik je izjavil:

Strojni faks mam narejen.
Slika zeh.

K0l1br1 je izjavil:

Vesolje je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Ko kuhas za celo druzino je vseeno, ce das 4 zreke v ponev al 5
Idiotska manipulacija brezosebnega narcisa, to je to.

Sneznik je izjavil:

Lažeš, nikoli ni 0,82 kWh za speči pečenko, razen če hočeš jesti SROVO.
Če bi ti imel ženo, ti take idiotske primerjave ne bi nikoli prišle na misel.

BTW skiro je taka bedarija, da je ni večje. Danes bi bil sploh eko. Po dežju in lužah.

Ni nobena idiotska manipulacija, ampak je dejstvo. Dejtva pa tebi smrdijo. Vse jasn. Si pač glup debil ki ignorira dejstva. Narcis nisem. Skiro ni bedarija, kar bi, če bi ga kdaj vozil tudi vedel. Tudi danes bi bil eko, tudi po dežju je še vedno eko.

Skratka, o faksu blefiraš, o skiroju ni izračunov, slike ne znaš narediti.

Ima prav ladjar.

Zgodovina sprememb…

K0l1br1 je izjavil:

Sneznik je izjavil:

Slika zeh.

Blefiraš, blodiš in lažeš ti. Si ČLOVEŠKI IZMEČEK! Daj številko, pridi do mene in ti potrdilo tudi osebno pokažem, ti pa meni izročiš denar, rad zaslužim na takih nejevernih debilčkih ;)

Zgodovina sprememb…

Sneznik je izjavil:

K0l1br1 je izjavil:

Sneznik je izjavil:

Slika zeh.

Daj številko, pridi do mene in ti potrdilo tudi osebno pokažem, ti pa meni izročiš denar, rad zaslužim na takih nejevernih debilčkih ;)

Loop slika loop. Boš že razumel. S strojnim faksom, 10-ke, 5%, ti ne bo težko.

Sploh s tako preciznim izražanjem bo Musk še danes dal številko. Rabijo inženirje za računati, kak je Tesla fajn. Sploh ona oziroma one, ki je šla/so šle direkt v kamijon.

Dolgo nič. Očitno PhotoShop pregreva.

Zgodovina sprememb…

aborko ::

Dizel je v garaži ugasnjen.

Kar pa se ne pomeni, da ti avto ne cuza stroma iz akumulatorja in to bistveno vec kot njemu standby skiroja. In potem ga seveda iz energije nafte blazno ucunkvito spet napolni alternator. Raje se ne zapletaj oz. razmisli preden ga sprasujes po standby porabi. Njemu skiro bp zdrzi pol leta ugasnjen brez da se bi samo izpraznil, lahko isto reces za tvoj avto?

Slika ne bi imela smisla, ker me boš obtožil da je sfotošopirana, na kar sem tudi opozoril že prej, lahko pa dam sliko to ni problem. Populal si se v hlače. daj številko prinesi 100 EUR, za 100 EUR greva staviti da imam prizanje za najboljših 5 % študentov, pokličem te v isti minuti in ti mi daš denar in potem greva svojo pot. No a te je kaj v hlačaš al si se polulal?

ps:

Zgodovina sprememb…

K0l1br1 je izjavil:

Sneznik je izjavil:

Standby poraba skiroja v mirovanju je zanemarljiva (ni to bencinar ki je v prostem teku na ko stoji na mestu).
Poraba dizla, ko ni vžgan, je 0. Skiroja pa zanemarljiva. Strojni faks, ni kaj.

Poraba diesla tudi ko ni vžgan ni 0, amapk diesel vleče nekje 100 x večji tok iz akumulatorja kot pa električni skiro. Strojni faks, ni kaj ;)

Ladjar ::

Sneznik je izjavil:

Ladjar je izjavil:

Meni ne gre v nos faks in tvoje priznanje tam in ocene meni gre v nos kaj se vas tam uči ter kakšni ljudje prihajate v družbo nazaj iz takih šolanj.

Vse kar se uči pelje v propad človeštva in evolucijo strojev.
Človeka se zaničuje stroj pa poveličuje in to vas učijo in tako delujete naprej.
Da sploh pomisliš, da je nek stroj bolj primeren za naravo kot ti sam in tvoje lastne noge pomeni da sami sebi kopljete črno jamo.

Ves čas se je ljudem omenjalo da jim bodo stroji in robotika olajšali življenje dogaja se pa obratno. Če samo en segment pogledaš v delvstvu vidiš da delavec danes dela še več in še hitreje pa še njegovo delo je manj vredno ker se mora kosati in tekmovati z roboti in stroji. Vse kar se naredi postaja ničvredno in vedno je potrebno še več in še več, da se doseže vrednost. Znanje vam ne odrekam niti ga ne zaničujem ampak znanje ki uničuje živo bitje ne bi smelo imeti vrednost.

Človeka se zaničuje stroj pa poveličuje in to vas učijo in tako delujete naprej.

Ne drži kar si napisal. Znanje ne uničuje živega bitja, znanje se uporablja da se izboljša življenje celotni družbi. Ti si novodobni ludist (ljudje ki so v zgodovini uničevali stroje in statve ker so ZMOTNO mislili da bo svet boljši brez strojev). Nimaš prav, ne drži to kar si povedal. Ravno zaradi napredka strojev (napredka v kmetijstvu in mehanizaciji proizvodnje vseh ostalih dobrin) imaš ti sedajle računalnik iz katerega pišeš neumnosti, če napredka strojev ne bi bilo bi bile vse stvari v trgovini po 10-100x dražje, ti pa bi namesto na računalniku visel na polju in kopal z motiko. Si novodobni ludist (google it kaj pomeni).

Meni ne gre v nos faks in tvoje priznanje tam in ocene meni gre v nos kaj se vas tam uči ter kakšni ljudje prihajate v družbo nazaj iz takih šolanj.

Da sploh pomisliš, da je nek stroj bolj primeren za naravo kot ti sam in tvoje lastne noge pomeni da sami sebi kopljete črno jamo.

Ves čas se je ljudem omenjalo da jim bodo stroji in robotika olajšali življenje dogaja se pa obratno. Če samo en segment pogledaš v delvstvu vidiš da delavec danes dela še več in še hitreje pa še njegovo delo je manj vredno ker se mora kosati in tekmovati z roboti in stroji. Vse kar se naredi postaja ničvredno in vedno je potrebno še več in še več, da se doseže vrednost. Znanje vam ne odrekam niti ga ne zaničujem ampak znanje ki uničuje živo bitje ne bi smelo imeti vrednost.

Res je in zamenjal bi ta računalnik za preprosto življenje.
Ne vidiš slike več prave kot mnogi.
In ja prej ker je bilo na roke delano nekaj so imeli vsi lahko delo in vseh delo je bilo cenjeno, ker ne moreš na roke cele njive sam obdelati v 15 minutah kar so stroji prinesli in je tisto kar je bilo narejeno bilo cenjeno saj se je vedelo da je težko do tega priti. Vsaka malenkost in vsako delo je bilo cenjeno, zdaj pa cela njiva zelenjave ni vredna nič ker je tisti stroj vzel vso vrednost zaslužil pa njegov konstruktor na kratko.

Včasih bi še jabolko lahko zamenjal za kos kruha danes se za jabolko nihče niti zmeni ne več. To pomeni da se ceni samo tisto kar ne bi smelo biti cenjeno in to so stroji ki iz ljudi delajo lastne sužnje in robote.

Bolj napredno vse postaja v tehnološkem smislu bolj nazadnjaški postaja človek in živo bitje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ladjar ()

Ladjar je izjavil:

Ne drži kar si napisal. Znanje ne uničuje živega bitja, znanje se uporablja da se izboljša življenje celotni družbi. Ti si novodobni ludist (ljudje ki so v zgodovini uničevali stroje in statve ker so ZMOTNO mislili da bo svet boljši brez strojev). Nimaš prav, ne drži to kar si povedal. Ravno zaradi napredka strojev (napredka v kmetijstvu in mehanizaciji proizvodnje vseh ostalih dobrin v tovarnah) imaš ti sedajle računalnik iz katerega pišeš neumnosti, če napredka strojev ne bi bilo bi bile vse stvari v trgovini po 10-100x dražje, ti pa bi namesto na računalniku visel na polju in kopal z motiko. Si novodobni ludist (google it kaj pomeni).

Zgodovina sprememb…

In ja prej ker je bilo na roke delano nekaj so imeli vsi lahko delo in vseh delo je bilo cenjeno, ker ne moreš na roke cele njive sam obdelati v 15 minutah kar so stroji prinesli in je tisto kar je bilo narejeno bilo cenjeno saj se je vedelo da je težko do tega priti. Vsaka malenkost in vsako delo je bilo cenjeno, zdaj pa cela njiva zelenjave ni vredna nič ker je tisti stroj vzel vso vrednost zaslužil pa njegov konstruktor na kratko.

Včasih bi še jabolko lahko zamenjal za kos kruha danes se za jabolko nihče niti zmeni ne več. To pomeni da se ceni samo tisto kar ne bi smelo biti cenjeno in to so stroji ki iz ljudi delajo lastne sužnje in robote.

Bolj napredno vse postaja v tehnološkem smislu bolj nazadnjaški postaja človek in živo bitje.

Sneznik je izjavil:

Ladjar je izjavil:

Ne drži kar si napisal. Znanje ne uničuje živega bitja, znanje se uporablja da se izboljša življenje celotni družbi. Ti si novodobni ludist (ljudje ki so v zgodovini uničevali stroje in statve ker so ZMOTNO mislili da bo svet boljši brez strojev). Nimaš prav, ne drži to kar si povedal. Ravno zaradi napredka strojev (napredka v kmetijstvu in mehanizaciji proizvodnje vseh ostalih dobrin v tovarnah) imaš ti sedajle računalnik iz katerega pišeš neumnosti, če napredka strojev ne bi bilo bi bile vse stvari v trgovini po 10-100x dražje, ti pa bi namesto na računalniku visel na polju in kopal z motiko. Si novodobni ludist (google it kaj pomeni).

Ladjar je izjavil:

zamenjal bi ta računalnik za preprosto življenje.

Svoje relativno lagodno življenje bi zamenjal za celodnevno delo na njivi na roke z motiko, po soncu in po dežju? Včasih še za jest niso imeli, ker niso imeli strojev! Ti si res ena čudna duša ki nima prav veliko stika z realnostjo in stvari vidi v oblakih.

o pomeni da se ceni samo tisto kar ne bi smelo biti cenjeno

zakaj nekaj ne bi smelo biti cenjeno? Kdo to pravi? Neumnosti pišeš.

o stroji ki iz ljudi delajo lastne sužnje in robote.

Ni res kar si povedal. Ravno zaradi strojev imajo vsi ljudje boljši standard kot bi ga drugače imeli.

Zakaj tako misliš, polno stvari ne prinaša sreče in radosti. Nič ne štekate štekate samo kam gre kera žica

Včasih je eno obleko človek cenil bolj kot danes polno omaro cunj

Eno jabolko bolj kot danes celo gajbo le teh

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ladjar ()

Ladjar je izjavil:

Zakaj tako misliš, polno stvari ne prinaša sreče in radosti. Nič ne štekate štekate samo kam gre kera žica

Včasih je eno obleko človek cenil bolj kot danes polno omaro cunj

Eno jabolko bolj kot danes celo gajbo le teh

Celodnevno delo na polju in lakota ne prinaša sreče in radosti, in tako je bilo včasih ko še ni bilo strojev. Štekamo mi vse, ne sam kam gre kera žica, ampak tudi dogajanja v družbi, samo ti ne razumeš.

energetik ::

Sneznik je izjavil:

energetik je izjavil:

Me je zamikalo, in sem šel izmerit. 2,2kW moči.
6min je grelo na začetku do 200st (0,22kWh)
Ko se temp. stabilizira, dela pečica s ciklom ON/OFF nekje 1:4,5 (18% časa torej). Za 1,5h pečenja torej porabi še 0,6kWh. Skupno 0,82kWh za pečenko. Daleč od tvojih absurdnih 3kWh.

Lažeš, nikoli ni 0,82 kWh za speči pečenko, razen če hočeš jesti SROVO. Točna izmerjena poraba je bila 3,2 kWh, pečica je moderna in nova, a ti ješ surovo meso ali kaj, ampak nima veze. Point je: ŽE SAMO ZA PEKO (kaj šele za pridelavo) se porabi ogromno energije, tudi če bi bilo teh tvojih 0,82 kWh res (pa ni res) je to še vedno 80 km prevoženih z skirojem samo z štromom za peko (brez da upoštevaš energijo za pridelavo in predelavo in transport hrane čez pol sveta).
Lažeš ti, ali pa ješ zoglenelo pečenko. Tole zgoraj danes izmerjeno, verjemi da vem kaj merim. V 1,5h na 200° je pa tudi kilska pečenka spečena.
Razen če misliš na low&slow, tisto res traja 10 ur, ampak na bistveno nižji temp in je končna poraba spet podobna, pod 1 kWh. Kilskega purana sem pekel na 110° 5ur in je bil odličen.

energetik je izjavil:

Sneznik je izjavil:

energetik je izjavil:

Me je zamikalo, in sem šel izmerit. 2,2kW moči.
6min je grelo na začetku do 200st (0,22kWh)
Ko se temp. stabilizira, dela pečica s ciklom ON/OFF nekje 1:4,5 (18% časa torej). Za 1,5h pečenja torej porabi še 0,6kWh. Skupno 0,82kWh za pečenko. Daleč od tvojih absurdnih 3kWh.

Lažeš, nikoli ni 0,82 kWh za speči pečenko, razen če hočeš jesti SROVO. Točna izmerjena poraba je bila 3,2 kWh, pečica je moderna in nova, a ti ješ surovo meso ali kaj, ampak nima veze. Point je: ŽE SAMO ZA PEKO (kaj šele za pridelavo) se porabi ogromno energije, tudi če bi bilo teh tvojih 0,82 kWh res (pa ni res) je to še vedno 80 km prevoženih z skirojem samo z štromom za peko (brez da upoštevaš energijo za pridelavo in predelavo in transport hrane čez pol sveta).
Lažeš ti, ali pa ješ zoglenelo pečenko. Tole zgoraj danes izmerjeno, verjemi da vem kaj merim. V 1,5h na 200° je pa tudi kilska pečenka spečena.
Razen če misliš na low&slow, tisto res traja 10 ur, ampak na bistveno nižji temp in je končna poraba spet podobna, pod 1 kWh. Kilskega purana sem pekel na 110° 5ur in je bil odličen.

Ne lažem, lažeš ti. Porabo 0,82 kWh za celo pečenko spečt si zmeril narobe. Toliko porabiš če hočeš skuhat eno kilo riža ki se skuha v 15 minutah na štedilniku, ne pa za pečenko. Ampak tako ali tako si zgrešil point; point je da je poraba z hojo in navadnim kolesom večja od skiroja.

bluefish ::

Dovolj bo trolfesta.
««
11 / 11
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj so električni motorji prava stvar

Oddelek: Znanost in tehnologija
334895 (3448) krucymucy
»

24 ur anketa: Ali zagovarjate prepoved elektičnih skirojev? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22838037 (33915) c3p0
»

Z elektr. skirojem na mestni ter primestni avtobus

Oddelek: Loža
213762 (2984) Phantomeye
»

Skiro v mestu (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9115891 (11401) bandidosss

Več podobnih tem