» »

kako ugotoviti kaj povzroča slab zrak v stanovanju

kako ugotoviti kaj povzroča slab zrak v stanovanju

kulSMS ::

Imamo dve nadstropji v pritličju je precej boljši zrak, kot v mansardi. Vsaj tako ga občutimo.
Tudi če se recimo prezrači mansarda in potem prideš čez 2 uri je slabše kot pa v pritličju brez zračenja.
Od obnove mansarde je cca 3 leta, od pritličja pa cca 10 let. Večina pohištva v mansardi je starega 10 lel (je bilo prej v pritličju). Prezračevanja nimamo nikjer vgrajenega.
Potencialno, kaj bi lahko vplivalo:
vlažnosti (mansarda 40-45, pritličje 55-60)
kopalnica (v mansardi ima slab vonj, je pa vedno zaprta, razen ko se vse skupaj zrači)
odprtine proti strehi (manjše špranje pri kablih in odpritini za na streho)
parket (ki še mogoče ni dovolj prezračen - 3 leta)

A obstaja kak strokovnjak, ki izmeri kakovost zraka in ugotovi, kaj bi bil razlog.
Vgraditev prezračevanja bi verjetno pomagala, vendar bi vseeno rad ugotovil, kje je problem, da je razlika med mansardo in pritličjem.

DNDGoldGuild ::

Stuširaj se vsak dan 2x in bodi ven iz fleta 3 dni. Če smrdi nisi ti.
Drugače pa šentviške čebule na četrtine narezane razporediš po prostoru na pladnjih in povlečejo nase vse možne vonjave.

m0LN4r ::

Sranje se gori zadrzuje oz. dviguje, sosed ma enak problem.
Ima atrij oz. odprto pritlicje (ni stropa) do mansarde, pa ce kuha, pere, se tusira, umivajo, ima zgoraj vedno odprto okno, ker drugace se mu vse to nabere zgoraj, predvsem pa v mehkih materialih, kavc, jogi, deka, povstri, tepih.
Poleti pa ima skos odprto, ker je drugace nevzdrzno.

Mogoce bi pomagalo, ce bi se uredilo vsaj neke vrste pasivno zracenje:
http://klimex.si/prezra%C4%8Devanje

Midva mava neki takega v predprostoru, pred tem je bilo katastrofa. Se je ta zatohla vlaga iz kopalnice nabirala v predprostoru.

PS:
Po cem pa smrdi zrak? Naceloma se z vonjem to dokaj dobro doloci, ce je iz parketa, lepila, ometa, itn.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Kvinta ::

Jaz sem mel problem ker je blo malo zatohlo oz. vlaga je prišla z leti ne vem od kod pa sem kupo malo boljši razvlaževalnik https://www.trotec24.com/en-de/machines... ma pa ta firma tud čistilce zraka ,čistilce vonjav itd

Sem se nehal ukvarjat z gradbeniki in alternativami ker bi mi pojedlo preveč živcev sem kupo vklopim 2-3x na tedn pa je mir ..... majo pa ene klime že vgrajene čistilce zraka tak ,da če jo maš preveri .
A.C.A.B

IL_DIAVOLO ::

Komarnike gor in 24/7 zracit.

globoko grlo ::

Če ti iz tuša smrdi, pol so odtoki nagravžni, pa ne samo pri tebi.
Če se ne tuširaš, well...
Če maš kkšno žvau not, živo al pa MRTVO, bo tut smrdel, ane.

Pa v prvem stavku si vejco falil, sem gruntal(,) kako maš lahko dve nadstropji v pritličju :)
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Zgodovina sprememb…

fikus_ ::

"Če ti iz tuša smrdi,. . ." Potem nimaš sifona v odtoku tuša.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup hiše (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27159026 (34291) Matejjjjj
»

Električne napeljave v mansardni hiši

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
93191 (2687) toms
»

Zakaj odpirate okna? (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
6010216 (7985) Nikec3
»

pomoč pri porazdelitvi interneta v hiši

Oddelek: Omrežja in internet
71056 (795) x.sci
»

Sedim v podstrešnem stanovanju , temperatura cca 28 C. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7519142 (16530) Wasted

Več podobnih tem