Forum » Pomoč in nasveti » trese?
trese?
maticm ::
še en problem!
Ko se dotaknem ohišja zadaj včasih malo strese elektrika (sigurno ni statična). Ali je možno da je kaj z napajalnikom in ali mi zato včasih tudi writer CD narobe zapeče (napiše: "energy calibration")???
Se komu sanja???
Ko se dotaknem ohišja zadaj včasih malo strese elektrika (sigurno ni statična). Ali je možno da je kaj z napajalnikom in ali mi zato včasih tudi writer CD narobe zapeče (napiše: "energy calibration")???
Se komu sanja???
Groovy ::
ja stari, mene tut rukne ko prašiča, če držim za kišto in se dotaknem radijatorja, ki je nedaleč stran. Pa to kar solidno dobro. To se mi je dogajalo tudi že prej, ko sem imel drug napajalnik, pa tudi, ko sem imel še staro plato. Tko da po mojem ni tuki fora v napajalcu.
Za tist z writerjem pa ne verjamem, ker men dela vse OK.
Za tist z writerjem pa ne verjamem, ker men dela vse OK.
I am the captain of my soul
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Groovy ()
cekr ::
Radiator poveži z zaščitnim PE-vodnikom/priključkom. Če imaš V-meter izmeri potencial med ohišjem in radiatorjem. Če je več kot 1V, nekaj nimaš dobro ozemljeno. Najbolje pa to rešiš tako, da ohišje in radiator kratko zvežeš s PE vodnikom in bo mir.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
jest10 ::
Kaki radjator! Ne bo nič bolje!
Naj raje poštima ozemljitev v napajalniku ali v utičnici. Verjetno v vtičnici sploh nimaš prikloplene ozemljitve
Naj raje poštima ozemljitev v napajalniku ali v utičnici. Verjetno v vtičnici sploh nimaš prikloplene ozemljitve
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vgradnja fid stikala (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 31867 (5040) | mirator |
» | UTP kabel pod napetostjo?Oddelek: Omrežja in internet | 7016 (5995) | Utk |
» | Vibriranje prenosnika ob dotikuOddelek: Pomoč in nasveti | 5335 (4774) | francek1 |
» | "Prebija" mi elektrika!?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8876 (8107) | mjanez |
» | Ozemljitev ohišjaOddelek: Strojna oprema | 2768 (2366) | Mr_Globus |