» »

V igricah mi vedno zašteka

V igricah mi vedno zašteka

weishaupt ::

Moj hardwer je:
Intel pentium 4 2ghz
512 mb rama DDR
grafična inno 3d geforce ti4200 128mb
dvd pioneer
cd-rw msi
zvočna: ena integrirana
zvočna: sound blaster live 5.1

Ko igram kako igrice dela vse tekoče nič ne freeza, potem mi pa vedno zašteka! Zmrzne in nič se več ne zgodi.
To se dogaja v vsaki igrici npr. thps 4, nfl 2004, fifa 2003, vietcong itd...

Kaj bi lahko bilo narobe?
A bi se lahko zvočni med seboj "bili"?

Tic ::

A maš Disejblano u biosu intergrirano?

Reinstal OSja. Če ne pomaga, velika moznost da je pokvarjen hardware.
persona civitas ;>

sem ze dostikrat reinstaliral.
No zdaj sem disebliral in bom še zdaj probaj ponovno namestiti.

ERGY ::

Em... Ponavadi se innove kartice rade pregrevajo predvsem pa grafe, tko d poglej ce bos lohka drzu prste na hladilniku od grafe za 20 sec bo uredu ce ne pa bos moral menjati hlajenje.
P.S.:upam, da je sistem dobro hlajen!!!:\

Procesor ima temp. od 45-47 stopinj celzija kar mislim da je preveč za pentium 4.
System temperature je 40-42 stopinj (imam originalen ventilator ki je bil zraven).
Za grafično pa še nisem probal bom poznoje vsekakor razmišljam nakup novih ventilatorjev.
Kateri ventilator mi priporočate za p4 pa grafično.
Pa za disk.

P.S: A lahko kaj disk tudi vpliva če prevroči?!

na grafični zdržim s prstom ene 3-4 max 5 sekund in je že tako vroče.
Mislim da se tudi grafična pregreva.

Zdaj sem pa še prišel gor eno drugo finto.

Ko računalnik ugasnem (se ohladi).
Potem lahko špilam kake 20-30 min normalno igre.
Potem pa spet "crkne" v igrici, vendar sem potisnil gumb za odprtje cd-roma v katerem je igrica in je igra spet šla normalno naprej.
Ali bi lahko kaj vplival cd-rom (cd-rw).?
no samo čudno mi je zakoj ne crkavle ko je še "hladen" (ne preget)
Vendat v thps 4 tudi crkne odprem cd-rom mi ven liči iz igre in napiše da ni cd-roma. Potem dam nazaj cd-rom notri in spet gre naprej in za kako 1-2 spet zmrzne in spet dam cd-rom ven in potem včasi gre naprej včasi pa ne.

Če pa igram tony 4 ko pc še ni tako pregret mi pa laufa 20-30 min normalno ko se pa pregreje pa spet to.

Zato mislim da je problem slabo hlajenje.

DejaVu ::

jap, definitivno slabo hlajenje, ceprav bi bla ena moznost tudi slabo ujemnaje tvoje grafe in plate (se tudi velikokrat zgodi). ti samo nabavi dva velika 12cm vantilatorja za ohisje, ohisje razrezi in jih daj not, tako da en piha not drugi pa ven - najboljsi nacin za hlajenje, temp. se ti znizajo za 10 C ali pa vec. pa se poceni prides skozi (2,5k za vsak vent.)

Dodgeviper ::

Vsekakor pregrevanje grafične kot prvo, zdej pa probaj špilat dokler ne mrzne pol pa takoj reset in v bios pogledat temperaturo procesorja če je okol 53-55 je vrjetno da zarad tega mrzne, namreč moraš prišteti da ti temperaturo v bioso pokaže vrjetno manj za kako stopinjo ali več.
Če bi zarad grafične mrznil bi vrjetno upam opazil kake čudne slike, barve, grafika oziroma slika bi se trgala, razne pikice itd.
To so lahko znaki pregrevanja grafične.
Če ti mrzne nahitro bi jaz sumil procesor sploh maš pa sistemsko temp-visoko.
LP

DejaVu ::

mah procesorji se grejo dlje. pol je prej verjetnost nekompatibilnost graficne s plato, to pa lahko resis z garancijo da ti dajo novo grafo.

Dodgeviper ::

Že že da se lahko procesorji grejejo več, in delajo brez problemov. Sam tuki je dost tud od plat odvisno, saj znajo kake plošče slabše kakovosti nagajat in zaustavljat proc že pri temperaturah 60c ali manj.
Mel sem že prej eno plato na kateri nisem mogel naštimat pri kaki temperaturi naj se proc izklopi in mi vsake tolk zamrznil, sistem pa je bil in je nekaj še zmerom: Xp2000+vulcano7+, 512 pc2100, TI4200 vivo 64mb leadtek,audigy1, wd80gb 8mb,cd-rw lite-on.
Temperatura proca je bla do največ 44c pri 1900mhz! ob najhujših vorčinah poleti obremenjen do konca, in stvar je kar mrznila, zamenji plato in bo mogoče ok, pri men je pomagal.
Lp

Sej ce se pregreje graficni cip potem itak sam tmo vids, lohka pa je tudi, da se plata in grafa ne ujemajo. Glede tistega z ustavljanjem cdja vn in notr se mi zdi cudno. Verjetno ko das cd vn igra ne dela brez in se grafa ohladi(morde) i, ko pa das nazaj pa je tist moment lih pod 100% obremenitvijo zato se neki malga ohladi na lih lih da dela,ko vstavis cd poli dela in sledi spet mrk zaradi obremenitve na 100% kar segreje grafo na lepo temperaturo. Ti probaj sedaj hlajenje ustimati pa potem kaj javi temperaturo in ce se vedno mrkne.
LP:)

Pa tudi to se. Mislim da je ceu sistem precej vroc, zato lahko upliva vsaka stvar na obnasanje compa. Recimo kmalu odpove trdi disk, cdrom slabo zacne brati/sploh ne bere,grafa ne dela , skratka ne dela nc.

Neboste verjeli kako sem temperaturo zmanjšal. Dal sem en ventilator 80cm mal nižje(bliže grafični kartici). In odprl levo stranico računalnika, tako da je zdaj nimam gor.
In system temperatura je 32 stopinj in 37 stopinj procesora in temperatura je bla po 10 ur laufanje in igrice lahko igram kako dalgo želim in mi nič več ne zmrzne.
Pa še to ko sem imel računalnik prižgan 5ur pa sem npr. zagnal npr. internet brskalnik mi vse bolj počasi šlo, zdaj pa dela hitro hot hudič.
Da se ne bi ujemala plata in grafična dvomim ker na začetku nisem imel teh problemov.
Te pc imam že eno leto. In ta problem se mi je pojavljal zadnje 3 mesece.

LP in najlepša hvala vam za pomoč!

NP LP:)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rabim hlajenje? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
11422717 (21160) Xserces
»

Ugašanje računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
201718 (1504) Mafia cod 2
»

Kako bi izklopil grafo, ko je ne rabim?

Oddelek: Strojna oprema
311887 (1150) Freezy
»

Zakaj mi računalnik zamrzuje? (strani: 1 2 )

623946 (3158) antraxxx
»

nov računalnik mi zmrzuje

211241 (989) tomo2

Več podobnih tem