Forum » Zvok in slika » Light show DMX za telebane
Light show DMX za telebane
Okapi ::
A je tu kdo, ki se spozna na svetlobne učinke, DMX?
Uvod:
Imam, že vsaj 25 let, en star light show, po domače mu rečemo semafor.
Tiste najbolj preproste sorte, luči utripajo v ritmu muzike, posamezna barva je občutljiva na različne frekvence. Dela zelo dobro. Mikrofon je zelo občutljiv in občutljivost vsakega kanala lahko nastavljam ločeno.
Problem:
Potem imam pa dve naprednejši zadevi, RGB laser in "pajka".
Obe zadevi prav tako lahko delata v avtomatskem "glasbenem" načinu, da luči utripajo v ritmu glasbe. Ampak je problem, ker imata vgrajen mikrofon zelo neobčutljiv, in če nista čisto zraven zvočnika, sta praktično "gluhi" in neuporabni.
Vprašanje:
Imata DMX vhod. Zanima me, kakšna je najpreprostejša (in najcenejša) možnost, da z DMXom luč prepričam, da dela v ritmu glasbe. Se pravi, da ima DMX kontroler avdio vhod, oziroma še bolje, da DMX kontroler upravljam s prenosnikom, s katerega se vrti glasba.
Iščem nekaj čim bolj preprostega, ker se v razna programiranja DMXa ne mislim spuščati. Se pravi, po možnosti en pritisk na gumb ali klik, in da dela.
Uvod:
Imam, že vsaj 25 let, en star light show, po domače mu rečemo semafor.
Tiste najbolj preproste sorte, luči utripajo v ritmu muzike, posamezna barva je občutljiva na različne frekvence. Dela zelo dobro. Mikrofon je zelo občutljiv in občutljivost vsakega kanala lahko nastavljam ločeno.
Problem:
Potem imam pa dve naprednejši zadevi, RGB laser in "pajka".
Obe zadevi prav tako lahko delata v avtomatskem "glasbenem" načinu, da luči utripajo v ritmu glasbe. Ampak je problem, ker imata vgrajen mikrofon zelo neobčutljiv, in če nista čisto zraven zvočnika, sta praktično "gluhi" in neuporabni.
Vprašanje:
Imata DMX vhod. Zanima me, kakšna je najpreprostejša (in najcenejša) možnost, da z DMXom luč prepričam, da dela v ritmu glasbe. Se pravi, da ima DMX kontroler avdio vhod, oziroma še bolje, da DMX kontroler upravljam s prenosnikom, s katerega se vrti glasba.
Iščem nekaj čim bolj preprostega, ker se v razna programiranja DMXa ne mislim spuščati. Se pravi, po možnosti en pritisk na gumb ali klik, in da dela.
- spremenil: Okapi ()
Okapi ::
Točno nekaj takega. Ta video sem na youtubu celo našel, ampak sem ga preveč površno pogledal in v komentarju spregledal spletni naslov proizvajalca.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | "Disco" lučiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1391 (1256) | afroman10 |
» | DMX kontroler za Stroboskop-ideje, nasvetiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1099 (1044) | cucolino |
» | Utripanje LED diodOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5667 (5494) | Mikron |
» | light showOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2937 (2733) | Nitro Tech |
» | Applu odobren patent za "računalnik-kameleon"Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 2866 (2866) | blabla |