» »

DMX kontroler za Stroboskop-ideje, nasveti

DMX kontroler za Stroboskop-ideje, nasveti

cucolino ::

Pozdravljeni.
Kupil sem Stroboskop znamke Velleman, moči 1500w na IC-Elektronika. [vem, da je Mc Cryptov stroboskop enake moči na voljo za 41€ ceneje, pa vendar zaupam znamki Velleman, iz izkušenj bolje kot Mc Cryptovi izdelki.].
V glavnem, nadzor je mogoč za svetilnost ter hitrost bliskanja. Nadzor se opravlja preko xlr 3-pinskega priključka, z DMX Kontrolnikom.

Zanima me, če mogoče ima kdo s tem izkušnje, kakšne načrte ali kaj podobnega, saj na googlu nisem našel ničesar v pomoč [mogoče napačne ključne besede...]?
Rabil bi namreč kontrolnik za oboje, svetilnost ter hitrost bliska, vendar so DMX kontrolniki izredno dragi. Sploh 1-kanalne se ne splača kupovat. Se je kdo že kdaj ubadal s tem? :P Bi šlo preko kakšnega enostavnega vezja? :P

Vnaprej hvala,
l.p. Marko

crtg ::

Brez znanja elektronike bos sam bolj tezko naredil kaksen krmilnik. To 'enostavno vezje' mora biti sposobno generirati DMX signal (512 x 1bajt) v realnem casu in to skladno s specifikacijo. Glede na to, da stroboskop ze imas ti svetujem, da si nabavis kaksen enostaven DMX krmilni pult ali pa vmesnik za krmiljenje preko PCja. Ponavadi se DMX uporablja za vecje sisteme. Ce imas samo par luci je DMX krmilje drazje od luci/reflektorjev. Ce imas malo znanja elektronike in mikroprocesorjev si lahko krmilnik tudi sam izdelas -> http://www.usbdmx.com/. Stroskov za material je okoli 50EUR. Jaz sem si naredil dva in delujeta lepo.

Pozdrav, Crt.

Reciva, da znanje elektronike še kar imam, no... ;)
Da, ampak jaz sem mislil, če je mogoče kakšna opcija da bi obšel 512bitni sistem, in preko xlr vhoda krmilil po sistemu, kot sta vgrajena potenciometra za svetilnost/hitrost. [ne istem, pač pošiljal signal samo za to dvoje]... po principu, kot si mi povedal: preko usb-ja, s tem da bi stvar rad se poenostavil, in enostavno imel pri sebi ali tipke za +/- ali potenciometre... ''dmx'' varjanta, ampak ne krimlje, ker so, kot si sam napisal, predragi. Tale link je videt v redu, ampak jaz nebi rad preko usb-ja zadeve laufal.
Torej, je mogoče možno še kako drugače, kot pa da prevežem od integriranih potenciometrov še [dva 3-pinska ali en 5-pinski] xlr priključek ter stikalo za izklopm integriranih, ter si tako naredim svojo externo enoto...? :D

SaXsIm ::

Potem boš pa moral razdret zadevo, pa narediti svoje krmiljenje.
SaXsIm

ma, nebi ravno razdiral in neki grozno preurediu. Samo 6-polno stikalce 1/2 dam, tako da ob priklopu mojih potenciometrov onemogocim notranja dva, pa bo. :) Pa vendar bom pocakal se nekaj dni, če se je kdo slučajno že srečal z podobno zadevo... Mi je malce škoda razdirat tole.. :)

crtg ::

Mislim, da ni druge opcije. Mogoce se ti splaca razmisliti, ce bos kdaj imel se kaj reguliranih luci in ce, potem nabavi najcenejsi 24 kanalni DMX pult. Cene vseeno niso tako pretirane. Ce imas veliko casa si lahko sprogramiras zunanjo enoto, ki ti bo posiljala DMX na dveh kanalih (svetilnost, hitrost). Na internetu se dobi tudi kaksno izvorno kodo (npr. za Arduino, ARM, ...) za generirat DMX signal.

lp, Crt

Potem mi ne preostane drugega kot to, kar sem zgoraj opisal. :)
Da, cene glede na to, kaj potem imaš, ko kupiš, niso pretirane. A sama številka je kar velika, in trenutno nisem ravno pri stanju, da bi še dmx kupoval. Zaenkrat imam preko dmx-a nadzor na voljo le za omenjen stroboskop, 3 reflektorje ter 2 barvna oblikovna modulatorja. V bližnji prihodnosti pa nedvomno nameravam vzeti kakšen dmx mixer, saj bom tudi malce več luči kupil. Do sedaj sva se namreč s prijateljem opremljala z ozvočenjem, zdaj počasi še osvetljavo. :)

No ja, veliko časa že imam nasplošno, večji problem je, ker do žura, kjer rabim tole kontrolo, ni veliko časa. Stvar se začne v četrtek zvečer, tako da... mislim da bo zgornja opcija edina. :) Pa saj imam potem še vedno na voljo dmx kontroler kasneje... ;))

Vseeno hvala za pomoč, Črt. [& saxsim~]

Se slišimo, L.p. Marko

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"Disco" luči

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
81363 (1228) afroman10
»

Attiny 2313-20pu

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika