Forum » Loža » Zadolžitev države v času epidemije
Zadolžitev države v času epidemije

zobnik ::
Če mam prav so nas zadolžili za cca 5 miljard, če zračunam je to 2500 evrov na vsakega prebivalca Slovenije. Pomoč pa je dobilo recimo 1 milijon ljudi. Čeprav menim da bolj kakih 600.000 ljudi. Nekateri 700 evrov, drugi 300-200 evrov, eni pa samo 150. Ostal milijon+ pa 0 evrov.
Pa koga nate*ujejo, kam je spet šel ves ta denar.
Pa koga nate*ujejo, kam je spet šel ves ta denar.

Lonsarg ::
Pozabil si v računico dati 80% plače za cirka 350 tisoč slovencev (to številko sem nekje v medijih prebral) ki jih krije država namesto podjetij. Tak hiter izračun kjer sem vzel povprečno bruto plačo z prispevki 1500 (ja tudi prispevke moraš računat ker vsak neplačani prispevek je minus za državo in se bo iz tega kril) pride to cirka pol miljarde na mesec. Če tko zelo na oko rečemo da ostali prispevki ljudem (krizni dodatki, upokojenci, itd) znesejo še preostale pol miljarde je to miljarda mesečno direkt ljudem v času krize.
To seveda ne pokrije vsega, ostalo gre očitno firmam ali pa agencijam če ne gre ljudem, nekaj miljonov gre za maske, itd. :)
To seveda ne pokrije vsega, ostalo gre očitno firmam ali pa agencijam če ne gre ljudem, nekaj miljonov gre za maske, itd. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()

destroyer2k ::
Lonsarg
Pozablaš še da tudi odpis prispevkov za zaposlene lahko podjetja koristijo. In ta denar ni samo za 1 mesec, ampak če se prav spominjam za slabe 3 mesece je 3 miljarde.
Pozablaš še da tudi odpis prispevkov za zaposlene lahko podjetja koristijo. In ta denar ni samo za 1 mesec, ampak če se prav spominjam za slabe 3 mesece je 3 miljarde.

2dark ::
Če mam prav so nas zadolžili za cca 5 miljard,
Sploh ni več pomembno, ker država tega denarja ne bo nikoli več zmožna odplačat. zdaj smo že na okoli 38 milijardah zadolženosti in tukaj je vseeno, ali se zadolžiš še za 4-5 milijard.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )

destroyer2k ::
belidihur
To ti je kristalna krogla povedala? Leta 2015 smo bili 82% zadolžene glede na bdp in pred korono smo prišli na 66%.
Vir: https://www.stat.si/StatWeb/Field/Index...
To ti je kristalna krogla povedala? Leta 2015 smo bili 82% zadolžene glede na bdp in pred korono smo prišli na 66%.
Vir: https://www.stat.si/StatWeb/Field/Index...

TineTone ::
Sploh ni več pomembno, ker država tega denarja ne bo nikoli več zmožna odplačat
Aja, a ne dvigujejo davkov in višajo cen nujnih potrebščin?
Ne vem od kje vam ideja da država sploh ima denar. Imajo samo kar ti poberejo od tvojega zaslužka in nimajo popolnoma nobenih problemov z višanjem stroškov obstoja, saj sebi komot dvignejo plače.

Vazelin ::
zobnik: čakanje na delo od doma se financira samo al kako?

I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Ladjar ::
Resnično sploh ne vem zakaj imamo državo. Da te nekdo žre je ponavadi zato, ker te ulovi in te nadvlada. Tukaj v teh butalah na "svetovni ravni" se pa ljudje kar sami brez ulova in nadvlade pustijo žreti pa še tistega, ki jih žre nimajo možnost v oči pogledati. Država naj bi ščitila interese prebivalcev in njihovo integriteto ter jim bila v pomoč, ker je "orodje" v njihovih rokah in od njih podprto ne pa, da se počutiš z njene strani zavržen, nepotreben, izkoriščen, ogoljufan, prikrajšan in da si ti "njej" hlapec in ne ona tebi. Prisiljen plačevati davke na na vse zato, da le ta ima vse potem pa ko hočeš koristiti to kar ima od tebe plačano in storjeno spet ponovno vedno znova in znova plačevati.
Tudi, da se nekaj ali nekdo pufa v mojem imenu se mi zdi natega in če to natego nekdo ne opazi je lahko edino "nategator", ki je ne želi opaziti ali pa tisti, ki je tako "nategnjen", da ni zmožen same natege spregledati. Pri državi se mi zdi tako, da jaz nekomu kupujem palico in mu dajem pravico, da me z njo vsakodnevno garba svoje, da bi se branil pa nimam. Če nadaljujem bi rajši plačeval natege in žretje neki državi, ki me porazi na bojišču oz sovražniku, saj veš da te ne mara in veš za kaj mu plačuješ ne pa da te tisto, kar naj bi ti bilo v bran od zadaj žre kot črv, ki še ne ve, da še nisi pod rušo in ima nenasiten apetit.
Da pa se ravno rodiš in nekdo že reče kot se danes govori, da je že novorojeni prebivalec kar dolžan nekaj tisoč eur pa čeprav še za svojega luleka ali luliko ne ve je pa sploh samo pokazatelj, za kakšno gromozansko natego se gre in kakšen integritetni napad na človekovo psiho in telo. Tako, da te "lutke", ki se pufajo miljarde naj jih tudi same vračajo, ker karkol hočem v tej državi imeti od hrane, vode, strehe nad glavo, storitev itd vse ampak vse moram vedno znova plačat. "Nateguje" pa se v vsem, da se kar kadi le kar je zanimivo, da še nič ne zagori.
Tudi, da se nekaj ali nekdo pufa v mojem imenu se mi zdi natega in če to natego nekdo ne opazi je lahko edino "nategator", ki je ne želi opaziti ali pa tisti, ki je tako "nategnjen", da ni zmožen same natege spregledati. Pri državi se mi zdi tako, da jaz nekomu kupujem palico in mu dajem pravico, da me z njo vsakodnevno garba svoje, da bi se branil pa nimam. Če nadaljujem bi rajši plačeval natege in žretje neki državi, ki me porazi na bojišču oz sovražniku, saj veš da te ne mara in veš za kaj mu plačuješ ne pa da te tisto, kar naj bi ti bilo v bran od zadaj žre kot črv, ki še ne ve, da še nisi pod rušo in ima nenasiten apetit.
Da pa se ravno rodiš in nekdo že reče kot se danes govori, da je že novorojeni prebivalec kar dolžan nekaj tisoč eur pa čeprav še za svojega luleka ali luliko ne ve je pa sploh samo pokazatelj, za kakšno gromozansko natego se gre in kakšen integritetni napad na človekovo psiho in telo. Tako, da te "lutke", ki se pufajo miljarde naj jih tudi same vračajo, ker karkol hočem v tej državi imeti od hrane, vode, strehe nad glavo, storitev itd vse ampak vse moram vedno znova plačat. "Nateguje" pa se v vsem, da se kar kadi le kar je zanimivo, da še nič ne zagori.

xx23 ::
Why Warren Buffet has $124B in cash savings, instead of other companies who bought back stock and now need federal bailouts:
"We never want to be dependent on the kindness of strangers, or the kindness of friends."
Medtem slovenska podjetja ne morejo preživat 2 mesca brez pomoči.

IL_DIAVOLO ::
Zdaj vsaj vemo, zakaj placujemo visoke davke. Ker smo sami prebutasti, da bi imeli prihrankov za nekaj mesecev in nas mora država financirat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Turčija - 20% padec valute v 12 urah , kaj točno se dogaja? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 43122 (33476) | Zheegec |
» | Neprodaja banke NLB (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 32464 (28046) | jernejl |
» | Če bi en mesec vsi delali za minimalcaOddelek: Loža | 8094 (7047) | Predator ^^ |
» | Vizualizacija proračuna 2010 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Nova vsebina | 31648 (22441) | hruske |