» »

Video nadzor - kateri snemalnik NAS ali NVR

Video nadzor - kateri snemalnik NAS ali NVR

kunguruj ::

Postavil bom štiri kamere okrog hiše, znamke Dahua. Odločam se, kateri snemalnik uporabiti ali tudi Dahua ali NAS Synology s programom surveillance. Moja razmišljanja, ki so morda tudi napačna:

- ne vem kateri način mi omogoča bolj varen daljinski dostop do kamer, Dahua omogoča preko spleta in preko Kitajskega serverja kar mi ni všeč, omogoča tudi da na rutarju odpreš porte in dostop preko gesla, kar morda tudi ni najbolj varno. Je NAS kaj bolj varen? Omogoča VPN, ali mi pri gledanju kamer to kaj pomaga? Pri NASu nimam nekega oblaka ampak dostopam direktno do njega recimo preko aplikacije na telefonu, ali moram tudi v tem primeru na rutarju odpreti porte? Torej kateri daljinski dostop je bolj varen?

- pri NASu moraš dokupiti licence za več kamer po drugi strani pa omogoča še veliko drugih stvari, seveda je cena višja

Vsak nasvet bo dobrodošel

TehDucky ::

Mogoče ne ravno odgovor na tvoje vprašanje.

Imam Hikvision DVR in Dahua ter Hikvision kamere. Imam statični IP in lahko dostopam do DVR iz kjerkoli, rabim ip, port in pa geslo.

Synology je super zadeva, ti bo še za kaj drugega prav prišlo, tako da če je nekaj dražje in se ti zdi ok potem kar vzemi. Boš pa v vsakem primeru rabil nekaj brskanja in dni da vse naštudiraš. Pri DVR je dosti lažje.

Likalnik ::

jaz uporabljam Reolink NVR in 7 kamer...do njih lahko dostopam praktično povsod kjer je povezava na internet PC, telefon, tablica itd.

imam tudi Synology NAS ampak se nisem odločil, da bi preko tega povezal kamere....v tem primeru moraš imeti dovolj velik disk (tudi v NVRju ga rabiš) ampak na NAS-u imam slike in vse svoje privat zadeve katerih pač ne bi mešal z 24/7 kamero...prav tako se nisem poglabljal kako vse skupaj naštimati preko NAS in povezati kamere...pri NVR je POE in je plug and play...veliko lažje in hitrejše

kunguruj ::

Ali zna biti kakšen problem, ker nimam statični IP ampak le dinamičen, v primeru da bi uporabljal NVR od Dahue ali kaj podobnega? To mislim v smislu oddaljenega dostopa.

Kamere bodo IP oz ONVIF kakor temu rečejo. Sedaj imam že obstoječi IP domofon, notranjo in zunanjo enoto od Dahue, zato razmišljam, da bi nadgradil z Dahua kamerami, da bom tudi kamere lahko gledal na notranji enoti domofona, če bom želel. Koliko pa je sicer ta oprema kompatibilna med različnimi firmami?

Daniel ::

Za dinamični IP si boš pač moral urediti DNS, če ne želiš gledati čez Kitajski oblak. Drugače pa če ne želiš odprtih portov si boš pač moral urediti VPN na svojem usmerjevalniku in se potem od zunaj povezovat na VPN, naprej bo pa vse delalo.

Mikrotik ima na svojih usmerjevalnikih tudi lasten DDNS service, tako, da je vsaj usmerjevalnik dosegljiv na fiksnem naslovu, IP pa se sam posodablja, ko se menja.

Tidule ::

Ali zna biti kakšen problem, ker nimam statični IP ampak le dinamičen, v primeru da bi uporabljal NVR od Dahue ali kaj podobnega?

Ta problem lahko rešiš na dva načina. Ali da urediš DDNS, ki ti bo omogočal ažuriranje povezave ali pa se zanašaš na ponudnikovo cloud storitev. Osebno bi se pri kamerah slednjega izogibal kot hudič križa.

Je NAS kaj bolj varen? Omogoča VPN, ali mi pri gledanju kamer to kaj pomaga?

Definiraj varen. Z vidika zasebnosti je praviloma zaprta rešitev bolj varna. VPN vsekakor pomaga. Jaz drugače, kot preko VPN, niti pod razno ne bi dovolil dostopa do video feedov.

Pri NASu nimam nekega oblaka ampak dostopam direktno do njega recimo preko aplikacije na telefonu, ali moram tudi v tem primeru na rutarju odpreti porte?
Tudi pri NAS moraš na nek način imet urejen dostop od zunaj. Če imaš synology, naj verjetneje uporabljaš quickconnect? Osebno imam raje DDNS in potem VPN.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tidule ()

Daniel ::

Tukaj je res treba biti previden. Jaz sem imel en čas UDPXY strežnik odprt proti internetu, da sem lahko oddaljeno gledal TV in ni trajalo dolgo, da so ga našli ter vlekli streame iz njega
sploh ne vem kako dolgo.
Ista situacija na Linux sprejemniku, so ga ravno tako našli. Sedaj gre vse preko VPN, Zerotier in podobnih rešitev, ven pa je odprto zgolj kar je nujno potrebno, pa še to ima avtorizacijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nadzorne kamere (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10616519 (685) Daniel
»

Video nadzor - kaj kupiti? (snemalnik, kamere)

Oddelek: Kaj kupiti
183535 (544) Matic1295
»

Hikvision, 5MP IP kamera

468432 (3953) b3D_950
»

Nadzorna kamera (strani: 1 2 )

6725252 (5755) refosk
»

Videonadzorni sistem