» »

Partnerski odnos

Partnerski odnos

««
10 / 17
»»

Mato989 ::

FormerUser je izjavil:

Kaj točno blebetaš? Poglej si statistike, koliko so stari moški in ženske ob poroki, prvem otroku, pa ti bo jasno, da prodajaš bučke.

Kaj ti prodajam bučke, poglej najstarejšega moškega ki je postal foter in najstarejšo žensko ki je rodila otroka... pa ti bo jasno o čem govorim in zakaj je ženski prime time BOLJ POMEMBEN overall kot moški.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

FormerUser ::

Kaj povprečnega janeza in micko sploh brigata najstarejši moški in najstarejša ženske, to so outlierji. Prajm je pa pri ženski bolj pomembne zgolj zato ker živimo v patriarhatu.

FormerUser je izjavil:

Kaj povprečnega janeza in micko sploh brigata najstarejši moški in najstarejša ženske, to so outlierji. Prajm je pa pri ženski bolj pomembne zgolj zato ker živimo v patriarhatu.

Ne, prime je bolj pomemben zato, ker ŽENSKA NOSI OTROKA V TREBUHU cca. 9 MESECEV... kolko moških je umrlo med porodom?

Mislim, da je Slovenija v samem vrhu nizke umrljivosti novorojenčkov in porodnic, kar je najbolj odvisno do zdravstvene oskrbe ne pa od prajma.

kiFni ::

FormerUser je izjavil:

Kako je že rekla ena: Bolj kot spoznavam moške, raje imam pse.

Izjava ženske, ki je noben več noče.
Če je moški prijazen in zvest kot pes,... je označen kot slabič, nice guy, simpa, beta,...
Kaj bi sploh rade?

Predvsem od tipov kot si ti.

showsover ::

No, no, ostanimo na nivoju. Ni fajn gledati debat na osebnem nivoju ampak čisto spretnost argumentiranja, toliko boljše, če je nasprotno prevladujočemu prepričanju.

el_bahattee ::

Mato989 je izjavil:

Pa saj o tem ravno govorimo, feminizem danes ni več boj za enakopravnost, ampak je kulminiral v boj za privilegije, pod floskulo enakopravnosti.

Poglejmo recimo samo 2 zelo lepi primerjavi:

1. Ženske živijo v povprečju 5 let dalj od moških
2. Ženske rojevajo otroke

Točko 2, hočejo ženske preko zakonov uravnotežit da ne bi kao karierno bile prikrajšane oz. "neenakopravne" napram moškim sovrstnikom, in jaz se načeloma z njimi strinjam, ampak hkrati pa te ISTE ženske se niso pripravljene "borit" oz. zahtevat, da se z zakonom tudi njim poslabša status pri upokojevanju cca. 5 let kasneje, zaradi povprečne daljše življenske dobe od moških sovrstnikov... v tem vidijo pač naravno prednost, ker je to dala narava, čeprav je tudi narava njim dala slabost rojevanja, bi pa se te slabosti v družbenem smislu rade zakonsko rešile oz. izenačile...

In to je za mene dvoličnost in kaže na to, da one ne želijo RESNIČNE enakopravnosti, ampak samo tam kjer so na slabšem, da se tisto popravi, tam kjer so pa na boljšem, tam pa se izgovarjajo na naravo in vse ostalo.

In zato pač feminizma ne morem podpirat. Ker ni boj za ENAKOPRAVNOST ampak boj za PRIVILEGIJE. Pa da ne bo pomote, do boja za privilegije imajo 100% pravico, samo ne skrivat boj za privilegije pod bojem za ENAKOPRAVNOST, ker to ni enako... pri boju za enakopravnost, tisto RESNIČNO enakopravnost, se skriva tudi odrekanje pravic in bonitet, ne samo pridobivanje bonitet.

Pomoje spet malo preveč posplošuješ. Obstajajo take in drugačne faministke, v splošnem pa je bistvo gibanja boj za enakopravnost, tako nekoč kot danes. Recimo, da ti ni všeč zgodnejše upokojevanje žensk, oziroma, da se ženske temu nočejo odreči. To še ni dovolj dober razlog, da označiš kar celotno gibanje izključno boj za privilegije in ne enakopravnost.

Kar se tiče upokojevanja žensk, si pozabil na dva pomembna vidika, ki kažeta, da zadeva ni črno bela. Eden je, da zgodnje upokojevanje za njih niti ni dobro iz finančnega vidika. Drugi pa je, da večina žensk živi v zvezi z malo starejšim partnerjem, zato je zgodnejša upokojitev za njih tudi večja možnost, da se upokojita pribljižno v istem času, kar je gotovo pozitivno.
Come to my center, you enter the winter.

kiFni je izjavil:

Tuki je Drysmoke zadel terno. Tisti del o ženskah, kako spuščajo kriterije tekom življenskih obdobij. Prepočasi ali sploh ne! Če je bila hot fu*ckable mačka v 20ih ki je lovila same acton man tipe, gre to v 30, 40, 50, vedno težje. Moški pridobivamo na privlačnosti in šamrmantnosti.. pa ne zarad samega izgleda. Uspehi, status v družbi, doseženi cilji - money,... so privlačni. Edina ženska privlačnost je videz in to jenja.
Že veke je zgodba ista, samo drugi igralci. Ženske so kot 5 letni otroci, ki se ne zavedajo, da so posledice kasneje na stara leta. Invest in cat food ;((

Ne vem kakšne ženske vi poznate, ampak to nikakor ne drži kar na splošno. Zveze niso trgovanje, ne gre se vsem samo za videz, denar in one night stands avanture, tudi cilje imamo vsi svoje. Velik del žensk ne moreš impresionirati z denarjem in avtomobilom, kot se včasih namiguje, prav tako kot veliko moških ne zanima samo ženskin izgled in sex.

To, da označuješ ženske kot 5 letne otroke kaže samo na tvojo nezrelost in nerazumevanje družbe. Prav tako ne razumem, zakaj misliš, da samo starejši moški pridobivajo "šarm" zaradi uspeha, statusa v družbi in podobno - vse to lahko doseže tudi ženska.

el_bahattee je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Pa saj o tem ravno govorimo, feminizem danes ni več boj za enakopravnost, ampak je kulminiral v boj za privilegije, pod floskulo enakopravnosti.

Poglejmo recimo samo 2 zelo lepi primerjavi:

1. Ženske živijo v povprečju 5 let dalj od moških
2. Ženske rojevajo otroke

Točko 2, hočejo ženske preko zakonov uravnotežit da ne bi kao karierno bile prikrajšane oz. "neenakopravne" napram moškim sovrstnikom, in jaz se načeloma z njimi strinjam, ampak hkrati pa te ISTE ženske se niso pripravljene "borit" oz. zahtevat, da se z zakonom tudi njim poslabša status pri upokojevanju cca. 5 let kasneje, zaradi povprečne daljše življenske dobe od moških sovrstnikov... v tem vidijo pač naravno prednost, ker je to dala narava, čeprav je tudi narava njim dala slabost rojevanja, bi pa se te slabosti v družbenem smislu rade zakonsko rešile oz. izenačile...

In to je za mene dvoličnost in kaže na to, da one ne želijo RESNIČNE enakopravnosti, ampak samo tam kjer so na slabšem, da se tisto popravi, tam kjer so pa na boljšem, tam pa se izgovarjajo na naravo in vse ostalo.

In zato pač feminizma ne morem podpirat. Ker ni boj za ENAKOPRAVNOST ampak boj za PRIVILEGIJE. Pa da ne bo pomote, do boja za privilegije imajo 100% pravico, samo ne skrivat boj za privilegije pod bojem za ENAKOPRAVNOST, ker to ni enako... pri boju za enakopravnost, tisto RESNIČNO enakopravnost, se skriva tudi odrekanje pravic in bonitet, ne samo pridobivanje bonitet.

Pomoje spet malo preveč posplošuješ. Obstajajo take in drugačne faministke, v splošnem pa je bistvo gibanja boj za enakopravnost, tako nekoč kot danes. Recimo, da ti ni všeč zgodnejše upokojevanje žensk, oziroma, da se ženske temu nočejo odreči. To še ni dovolj dober razlog, da označiš kar celotno gibanje izključno boj za privilegije in ne enakopravnost.

Kar se tiče upokojevanja žensk, si pozabil na dva pomembna vidika, ki kažeta, da zadeva ni črno bela. Eden je, da zgodnje upokojevanje za njih niti ni dobro iz finančnega vidika. Drugi pa je, da večina žensk živi v zvezi z malo starejšim partnerjem, zato je zgodnejša upokojitev za njih tudi večja možnost, da se upokojita pribljižno v istem času, kar je gotovo pozitivno.

Ja ampak vprašanje o tem pove vse o tem ali ženske resnično želijo ENAKOPRAVNOST ali ne... Zahteve po enakopravnosti se lahko začnejo komaj takrat ko naredi skupina pred svojim pragom pometanje in odstrani vse lastne privilegije, potem se naj začne oglašat kako hočejo ukinjanje privilegijev druge skupine (ali spola) To je edina pot, da se jih jemlje resneje...

Kako zgodnje upokojevanje za njih ni dobro? A ti veš da ženske v povprečju dobivajo penzijo cca. 6-7 let dalj kot moški?

Pričakovana življenska doba za ženske je cca 84 let za moške pa dobrih 78 let... upokojujejo se ženske v povprečju dobro leto prej kot moški (od oka) to pomeni da v povprečju moški prejema pokojnino 13 let, ženske pa kar 20 let! Ali v procentih, ženske v POVPREČJU prejemajo pokojnino cca. 65% časa DALJ kot moški... Zdaj pa predpostavimo, da imata oba pokojnino 500EUR

Moški prejme pokojnine v povprečju 13x12x500... 78.000EUR
Ženska prejme pokojnine v povprečju 20x12x500... 120.000EUR

Kako je to enakopravno je beyond me... ampak ti že veš.

Drugi pa je, da večina žensk živi v zvezi z malo starejšim partnerjem, zato je zgodnejša upokojitev za njih tudi večja možnost, da se upokojita pribljižno v istem času, kar je gotovo pozitivno.

To pa je navadna bedarija, ne moremo mi sprejemat zakonov in privilegijev na podlagi nekih neumnih zadev kot je kakšne partnerje si ženske iščejo, kaj pa če je tip 2 leti mlajši? To pomeni da bo ona doma cca. 4 leta prej, on bo pa še gnil na šihtu in pol bo spet Hipatija jamrala, da mora ona gospodinjit kot sužnja =) To sploh ni argument kar si zapisal.

Je pa dejstvo, da ženske zaradi socialnega sistema imajo več privilegijev, saj manj vplačujejo v povprečju kot moški in dalj časa in več dobivajo iz sistema... To pa res ni enakopravno.

Če pa meniš da zgodnje upokojevanje za ženske ni dobro s finančnega vidika, se pa z veseljem ponudim da grem za 700EUR/mesec v penzijo pri 30tih... me zanima kako slabo bo to za mene

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: solatko ()

Mato989 je izjavil:

Ja ampak vprašanje o tem pove vse o tem ali ženske resnično želijo ENAKOPRAVNOST ali ne... Zahteve po enakopravnosti se lahko začnejo komaj takrat ko naredi skupina pred svojim pragom pometanje in odstrani vse lastne privilegije, potem se naj začne oglašat kako hočejo ukinjanje privilegijev druge skupine (ali spola) To je edina pot, da se jih jemlje resneje...

Saj se zavedaš, da isto velja tudi za moške? Še vedno obstaja precej privilegijev, če si moški, ti pa si se zapičil v eno zadevo pri ženskah, ki se ti zdi nepravična oziroma ženski privilegij - toliko o pometanju pred svojim pragom.

Mato989 je izjavil:

Kako zgodnje upokojevanje za njih ni dobro? A ti veš da ženske v povprečju dobivajo penzijo cca. 6-7 let dalj kot moški?

Pravim samo, da je plača višja kot penzija in kdor dobiva plačo dalj časa, dobi več denarja. Saj se strinjaš?
Seveda pa denar ni vse, zdravje je bolj pomembno. Bi bilo zanimivo raziskati korelacije med zdravjem ozirom daljšim življenjem in zgodnejšo upokojitvijo.

Mato989 je izjavil:

To pa je navadna bedarija, ne moremo mi sprejemat zakonov in privilegijev na podlagi nekih neumnih zadev kot je kakšne partnerje si ženske iščejo, kaj pa če je tip 2 leti mlajši? To pomeni da bo ona doma cca. 4 leta prej, on bo pa še gnil na šihtu in pol bo spet Hipatija jamrala, da mora ona gospodinjit kot sužnja =) To sploh ni argument kar si zapisal.

Pravim v povprečju, saj zakoni so pisani tako, da se prilagajajo nekemu povprečju. Seveda imaš robne primere, moški je lahko tudi 15 let mlajši, pa kaj potem? Vseh ne moreš zajeti. Ni sicer to poglavitni argument, se mi pa zdi super, če partnerja lahko odideta v pokoj pribljižno ob istem času.

Saj se zavedaš, da isto velja tudi za moške? Še vedno obstaja precej privilegijev, če si moški, ti pa si se zapičil v eno zadevo pri ženskah, ki se ti zdi nepravična oziroma ženski privilegij - toliko o pometanju pred svojim pragom.

Bravo strawman... jaz nisem začel, jaz samo izpostavljam njihovo dvoličnost, one pa želijo nekaj dosežt, govorijo o enakopravnosti, rezultat so pa privilegiji in to ni pošteno, če se že borijo za enakopravnost naj prvo začnejo pri sebi, da izničijo vse privilegije pri sebi in potem bomo tudi marsikateri moški naklonjeni izničevanju privilegijev.

Pravim samo, da je plača višja kot penzija in kdor dobiva plačo dalj časa, dobi več denarja. Saj se strinjaš?
Seveda pa denar ni vse, zdravje je bolj pomembno. Bi bilo zanimivo raziskati korelacije med zdravjem ozirom daljšim življenjem in zgodnejšo upokojitvijo.

Seveda, ampak kot si pravilno ugotovil, če ti dobivaš plačo 2 leti dalj in zato umreš 7 let prej, vprašanje če si dobil več denarja kajne =)

Pravim v povprečju, saj zakoni so pisani tako, da se prilagajajo nekemu povprečju. Seveda imaš robne primere, moški je lahko tudi 15 let mlajši, pa kaj potem? Vseh ne moreš zajeti. Ni sicer to poglavitni argument, se mi pa zdi super, če partnerja lahko odideta v pokoj pribljižno ob istem času.

Dejansko je ravno kontra... moj foter je delal še 4 leta po tem ko je mati šla v penzijo, in je rekel da mu je to bil najboljši čas lajfa, vsak dan je prišel domov ob 16:05 in je bilo na mizi kosilo, mati je vse opravila ko ga ni bilo in sta popoldan imela čas za sebe in za sprehode itd... skupaj pa sta imela odlične prihodke, mati skoraj 1.100€ penzije in on skoraj 1.500€ plače...

Zgodovina sprememb…

FTad ::

el_bahattee je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Daj jih prosim nekaj naštej...

Mato989 je izjavil:

Je pa dejstvo, da ženske zaradi socialnega sistema imajo več privilegijev, saj manj vplačujejo v povprečju kot moški in dalj časa in več dobivajo iz sistema... To pa res ni enakopravno.

Seveda je, socialni sistem/država služi kot korektiv, ki skuša izenačiti neenakosti, ki so posledica bioloških razlik in zgodovinskih krivic, ne pa ustvarjanju privilegijev.

FTad je izjavil:

el_bahattee je izjavil:

Mato989 je izjavil:

- Upokojevanje prej namesto pozneje (glede na 6 let daljšo povprečno delovno dobo!)
- Zahteva po ukinitvi prepovedi dela v rudnikih ipd...
- Če že zahtevajo kvote po spolu naj le te bodo v VSEH panogah, ne le tam kjer jim ustrezajo (torej tudi v gradbeništvu, med smetarji, električarji, ipd...) Sodstvo in šolstvo je skorajda celotno v rokah žensk!

To je na hitro.

Zgodovina sprememb…

m0LN4r ::

FormerUser je izjavil:

Boljša plača, boljši pogoji za napredovanje, manj gospodinjenja, manj spolnega nasilja.....
Pa saj vse to imajo tudi zenske, samo malo vec bi morale roke migat namesto ust.

Te, ki se bunijo, da jim je za stedilnikom hudo naj grejo iz sol, vrtcev, pisarn na cesto asfaltirat, malo na zrak pa prijet za lopato zunaj.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

FTad ::

Mato989 je izjavil:

FTad je izjavil:

el_bahattee je izjavil:

Mato989 je izjavil:

- Upokojevanje prej namesto pozneje (glede na 6 let daljšo povprečno delovno dobo!)
- Zahteva po ukinitvi prepovedi dela v rudnikih ipd...
- Če že zahtevajo kvote po spolu naj le te bodo v VSEH panogah, ne le tam kjer jim ustrezajo (torej tudi v gradbeništvu, med smetarji, električarji, ipd...) Sodstvo in šolstvo je skorajda celotno v rokah žensk!

To je na hitro.

pravzaprav je bilo to vprasanje za el_bahattee-ja in o katerih moških privilegijih je govoril. Torej naj jih nekaj našteje

Mato989 je izjavil:

Bravo strawman... jaz nisem začel, jaz samo izpostavljam njihovo dvoličnost, one pa želijo nekaj dosežt, govorijo o enakopravnosti, rezultat so pa privilegiji in to ni pošteno, če se že borijo za enakopravnost naj prvo začnejo pri sebi, da izničijo vse privilegije pri sebi in potem bomo tudi marsikateri moški naklonjeni izničevanju privilegijev.

Jaz pa samo opozarjam, da je smešno govoriti o pometanju pred lastnim pragom za ženske, če pa ima moški del populacije še vedno več pravic in privilegijev. Če torej trdiš, da zgodnje upokojevanje ni pravično, lahko pometeš pred svojim pragom in pogledaš na moške privilegije, ki tudi niso pravični do žensk. Simple.

Mato989 je izjavil:

Seveda, ampak kot si pravilno ugotovil, če ti dobivaš plačo 2 leti dalj in zato umreš 7 let prej, vprašanje če si dobil več denarja kajne =)

Hja odvisno kakšno plačo (in ostale dodatke) imaš, kajne? Lahko pa rečeš, da si zato v (sicer krajšem) življenju lahko več privoščiš (kar se tiče materialnih dobrin), saj si delal dalj časa in prej umrl.

Mato989 je izjavil:

Dejansko je ravno kontra... moj foter je delal še 4 leta po tem ko je mati šla v penzijo, in je rekel da mu je to bil najboljši čas lajfa, vsak dan je prišel domov ob 16:05 in je bilo na mizi kosilo, mati je vse opravila ko ga ni bilo in sta popoldan imela čas za sebe in za sprehode itd... skupaj pa sta imela odlične prihodke, mati skoraj 1.100€ penzije in on skoraj 1.500€ plače...

To je pač tvoj primer, me veseli, da se jima je izšlo po željah. Spet pa preveč gledaš na finančno plat, saj denar avtomatično ne prinese sreče. Jaz pa na drugi strani poznam veliko primerov, ko sta bila oba zakonca zelo zadovoljna, ko sta lahko šla v približno istem času (+/- leto, dve) v pokoj in skupaj uživala - ne v denarju ampak v življenju. Poznam tudi primere, ko se je partner upokojil takoj, ko je bilo mogoče, da bi čimveč časa preživel skupaj z ženo, čeprav so mu ponujali, da ostane v službi za dobro plačo. Nikakor ni bogataš, s tem, ko ni podaljšal službe je finančno na slabšem položaju, mi je pa povedal, da v njegovih letih denar nikakor ne odtehta prostega časa in časa z ženo in vnuki. Kot vidiš, so ljudje različni.

FTad je izjavil:

pravzaprav je bilo to vprasanje za el_bahattee-ja in o katerih moških privilegijih je govoril. Torej naj jih nekaj našteje

To je odvisno od države, kot se verjetno strinjaš. Če se primerjamo s Saudi Arabijo ali kakšno Afriško državo, je stanje glede enakopravnosti v SLO dobro, če pa se primerjamo npr. z Islandijo, pa vidimo, da zaostajamo. Islandija je nampreč kot prva država na svetu uzakonila, da so razlike v plačah za enako delo med moškimi in ženskami nezakonite.

Morda bo Hipatija lahko postregla z bolj točnimi informacijami, ampak če iz glave samo navržem par tem, kjer so ženske še vedno neenakopravne:
- plačne vrzeli
- moč, vpliv, položaji (moški držijo v rokah večino ekonomske, socialne in politične moči)
- vloga v religiji (ne samo islam, ampak večino religij)
- podvrženost nasilju s strani moških
- objektifikacija ženskega telesa, pomembnost videza (biti moraš lepa in prijetna oz. privlačna, da te sprejmejo v okoljih, kjer za moške videz ni nikakršna ovira)

avom23 ::

Hipatijo naj bi (kljub vsemu) zanimali moški, če se ne motim? Kakšni pa so njeni kriteriji (razen seveda, da je alergična na pornografijo in na nezvestobo partnerja).

Kaj od tega morda:

-izobrazba
-starost

-dohodki
-premoženje

Vazelin ::

Ona išče Chad-a. Samo da tega še ne ve:D
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

kiFni ::

Tole je čist res. Iz lastnih izkušenj vem.
Nice guy je brez bejbe.
actionman ima lahko vsaj 2, tudi če vejo ena za drugo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kiFni ()

kiFni je izjavil:

Nice guy je brez bejbe.

Spet grobo posploševanje. Jaz poznam precej primerov, ki tale video postavijo na laž. Tako kot ne drži, da vse ženske padajo na denar ali fitness postavo in da se gre vsem moškim samo za sex. Saj veste, kako pravijo: 100 ljudi, 100 čudi.

el_bahattee je izjavil:

kiFni je izjavil:

Nice guy je brez bejbe.

Spet grobo posploševanje. Jaz poznam precej primerov, ki tale video postavijo na laž. Tako kot ne drži, da vse ženske padajo na denar ali fitness postavo in da se gre vsem moškim samo za sex. Saj veste, kako pravijo: 100 ljudi, 100 čudi.

Nič ni grobo posploševanje, posploševanja so OBIČAJNO plod dejstva, da večina (as in 50%+ ljudi) dejansko je takih...

Mato989 je izjavil:

Nič ni grobo posploševanje, posploševanja so OBIČAJNO plod dejstva, da večina (as in 50%+ ljudi) dejansko je takih...

To statistiko si pa pridobil iz kje že? To je totalno posploševanje, ki nima veze z resničnostjo. Saj veš, kako je s stereotipi in posploševanjem - poslužujejo se jih tisti, ki so totalno nerazgledani, omejeni ali pa imajo slabe izkušnje z neko zadevo in jo zato poskušajo prikazati v slabi luči.

el_bahattee je izjavil:

Mato989 je izjavil:

To statistiko si pa pridobil iz kje že? To je totalno posploševanje, ki nima veze z resničnostjo. Saj veš, kako je s stereotipi in posploševanjem - poslužujejo se jih tisti, ki so totalno nerazgledani, omejeni ali pa imajo slabe izkušnje z neko zadevo in jo zato poskušajo prikazati v slabi luči.

A res? Torej hočeš trdit da so vsa posploševanja kar iz "trte izvita"? Posploševanje olajša debato, ker če iščeš robni primer vedno najdeš en primer ki ovrže posploševanje (ker posploševanje ni absolutistično) ampak če jaz rečem da so črnci pač boljši tekači in s tem posplošujem ni to kar nekaj kar nima veze z resničnostjo...

To da moški pomisli dnevno večkrat na seks kot ženska je posploševanje, ampak je res, pa to ne pomeni da ni nekaj žensk ki večkrat pomislijo na seks kot skoraj ali pa morda celo vsi moški na Svetu... ampak to ne negira posploševanja.

Moški so tudi močnejši od žensk, še eno posploševanje... boš spet trdil da je to grobo posploševanje?

Torej ko znanstvenik reče nekaj od tega, je omejen in nerazgledan?

OK =)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Mato989 je izjavil:

el_bahattee je izjavil:

Mato989 je izjavil:

A res? Torej hočeš trdit da so vsa posploševanja kar iz "trte izvita"? Posploševanje olajša debato, ker če iščeš robni primer vedno najdeš en primer ki ovrže posploševanje (ker posploševanje ni absolutistično) ampak če jaz rečem da so črnci pač boljši tekači in s tem posplošujem ni to kar nekaj kar nima veze z resničnostjo...

To da moški pomisli dnevno večkrat na seks kot ženska je posploševanje, ampak je res, pa to ne pomeni da ni nekaj žensk ki večkrat pomislijo na seks kot skoraj ali pa morda celo vsi moški na Svetu... ampak to ne negira posploševanja.

Moški so tudi močnejši od žensk, še eno posploševanje... boš spet trdil da je to grobo posploševanje?

OK =)

Govorim o posploševanjih, ki se omenjajo v tej tematiki. Če jih naštejem samo par, grejo približno takole:
"Nice guy je (vedno) brez bejbe",
"Pravih feministk ni več",
"Ženske so kot 5 letni otroci, ki se ne zavedajo, da so posledice kasneje na stara leta",
"Ženske niso sposobne vracati tega kar bi same rade"
"Bistvo je da boš rajš šla z enim k ma vilo, kakor z drugim k je v garsonjeri. Tudi če je prvi totalen gnoj."
"Pol zakona (sploh ko mine zaljubljenost) predstavlja poslovni odnos"...

Res misliš, da taka posploševanja olajšajo debato? Meni se zdi, da je ravno obratno.

Zgodovina sprememb…

solatko ::

el_bahattee - Počasi te imam s temi tvojimi trditvami dovolj. Pokaži mi en sam primer, da sta na enakem delovnem mestu, enaka po izobrazbi in delovni dobi, plačana različno, glede na spol.
Takih nemogočih trditev, kot jih imate nekateri tu gor, ne najdeš niti v feminističnih novicah.

Ne zahtevam nič drugega, kot link do zahtev delovnega mesta, kjer se plača daje, glede na spol.

V športu ne morete pričakovati, da bodo nogometašinje plačane bolj od nogometašev, saj je že gledalcev na ženskih velko manj, manjše so pravice za snemanje, cenejše so reklame,...

Pri mešanih parih, so nagrade 50:50, ne dobi moški več.

Če v podjetju ni ženskih vodij, verjetno ni krivda v lastniku, saj nobeno vodstverno mesto nima zahtev po določenem spolu.

Volilno pravico ženskam, je v Evropi med zadnjimi uzakonila Švica!

Če v strankah ni žensk, je to posledica ženskega nezanimanja za politiko in ne zato, ker stranke ženske mečejo ven.
Delo krepa človeka

el_bahattee je izjavil:

Mato989 je izjavil:

el_bahattee je izjavil:

Mato989 je izjavil:

OK =)

Govorim o posploševanjih, ki se omenjajo v tej tematiki. Če jih naštejem samo par, grejo približno takole:
"Nice guy je (vedno) brez bejbe",
"Pravih feministk ni več",
"Ženske so kot 5 letni otroci, ki se ne zavedajo, da so posledice kasneje na stara leta",
"Bistvo je da boš rajš šla z enim k ma vilo, kakor z drugim k je v garsonjeri. Tudi če je prvi totalen gnoj."
"Pol zakona (sploh ko mine zaljubljenost) predstavlja poslovni odnos"...

Res misliš, da taka posploševanja olajšajo debato? Meni se zdi, da je ravno obratno.

Ne, ti si napisal, da se posploševanja poslužujejo NERAZGLEDANI čeprav je več kot očitno da se statistike ki je dejansko posploševanje v velikem delu, poslužujejo dejansko zelo RAZGLEDANI LJUDJE...

"Nice guy je (vedno) brez bejbe"

Saj tako tudi je v grobem seveda... kako pa se pride do takih posploševanj... jaz vidim pri 2 ali 3 svojih "nice guy" kolegih da je tako in potem vidi to še en moj kolega pri svojih kolegih in skupaj pride do tega posploševanja... to seveda ne pomeni da je to 100% dejstvo, ampak samo da se v določen življenskem obdobju (v tem primeru med 15 in 25) to rado dogaja kao "nice guyem" kar pa ne pomeni da (v kolikor ne delajo na sebi) nimajo pol "nice guyi" kdaj prednosti...

"Pravih feministk ni več"

Še vedno mi jih nihče ni pokazal... torej prava feministka se za mene bori za enakopravnost, torej se hoče upokojevat enako ali celo kasneje, zahteva žensko naborništvo v mešanih enotah, ker smo enakopravni itd...... to je enakopravnost =) Jaz jih pač ne najdem

"Ženske so kot 5 letni otroci, ki se ne zavedajo, da so posledice kasneje na stara leta"

Saj se res ne... spet, v grobem... in spet, ne vse... kot posploševanju pritiče seveda... pač je tako da smo v POVPREČJU (ja spet posploševanje) moški bolj vizualni kot ženske (boš spet trdil da to ni res kajne?) in dalj časa kot ženska izbira, manj izbire ima, in na koncu mora upat da bo izbrana... pri tipih je pač obratno... pod določenimi pogoji seveda...

Ok, to ne paše v nobeno logiko medosebnih odnosov dveh spolov...

Hja... in od kod to posploševanje? Kako kaj Hefnerjeve punce v vili? A se mu je sploh vstal? Kako kaj Berlusconijeve bejbe? Ničkoliko primerov... obratno, zelo malo če sploh kaj =)

"Pol zakona (sploh ko mine zaljubljenost) predstavlja poslovni odnos"

To pa je nekaj najbolj normalnega... morda celo največje dejstvo od tega vsega kar si zapisal... Poroka je v osnovi ekonomska zveza, k temu še dodaš nek status dedovanja (spet ekonomski interes) in pa začiniš z zaljubljenostjo oz. ljubeznijo.

solatko je izjavil:

el_bahattee - Počasi te imam s temi tvojimi trditvami dovolj. Pokaži mi en sam primer, da sta na enakem delovnem mestu, enaka po izobrazbi in delovni dobi, plačana različno, glede na spol.
Takih nemogočih trditev, kot jih imate nekateri tu gor, ne najdeš niti v feminističnih novicah.

Ne zahtevam nič drugega, kot link do zahtev delovnega mesta, kjer se plača daje, glede na spol.

V športu ne morete pričakovati, da bodo nogometašinje plačane bolj od nogometašev, saj je že gledalcev na ženskih velko manj, manjše so pravice za snemanje, cenejše so reklame,...

Pri mešanih parih, so nagrade 50:50, ne dobi moški več.

Če v podjetju ni ženskih vodij, verjetno ni krivda v lastniku, saj nobeno vodstverno mesto nima zahtev po določenem spolu.

Volilno pravico ženskam, je v Evropi med zadnjimi uzakonila Švica!

Če v strankah ni žensk, je to posledica ženskega nezanimanja za politiko in ne zato, ker stranke ženske mečejo ven.

Kdo pa govori o oglasih za delovno mesto? Seveda tam ne bo pisalo. Če te zanima, o čem govorim, ko omenjam plačne vrzeli, lahko začneš z branjem tega članka: https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/plac...

Glede ženskih kvot v politiki se strinjam s tabo, ne zdijo se mi smiselne, če se na ta način daje prednost spolu pred strokovnostjo in sposobnostjo drugih kandidatov.

Glede volilne pravice pa ne vem, kaj hočeš povedati s tem Švicarskim primerom? Sprejeli so jo pozno, ampak bolje pozno kot nikoli. V Saudi Arabiji so ženske vesele, če smejo same na ulico in če lahko vozijo avto. V številnih muslimanskih državah se ženska sploh ne more sama ločit od moža, če se ta ne strinja. Primerov neenakosti je kolikor hočeš.

Pa kaka plačna vrzel no... dajte nehat bluzit... Če bi ženske res bile20% cenejše in opravljale delo ENAKO KVALITETNO IN USTVARJALE ENAK DOBIČEK bi jih vsak hotel zaposlit...

Več kot očitno temu ni tako!

Jebene multinacionalke se selijo v druge države s sedežem da prihranijo 0,01% davka, tu bodo pa iz ŠOVINIZMA zaposlovale 20% dražje moške... a je lahko še katerikoli argument bolj neumen kot tale o plačni vrzeli...

Ženske po višini plače na ravni sektorjev najbolj zaostajajo v finančnih in zavarovalniških dejavnostih, zdravstvu in socialnem varstvu ter izobraževanju

Na ravni sektorjev? Torej še ena statistika, ki je sama sebi namen, da se lahko pričkamo. V zdravstvu je seveda zaposlenih neprimerno več medicinskih sester kot bratov, zato vlečejo povprečje sektorja dol, medtem ko so na nivoju dohtarjev bolj kot ne poravnane. V izobraževanju je v osnovnih in srednjih šolah zaposlenih več žensk kot moških, zato glede na sektor vlečejo povprečje dol, medtem ko so plače na nivoju visokega šolstva in v vodstvu bolj kot ne poravnane.

Kaj pa gradbeništvo? A tega pa na nivoju sektorja ne bomo omenjali? Glede na to, da je to baje moški sektor, imajo ženske v povprečju višje plače, ker jih seveda ne bomo našli na gradbišču, kjer so plače najnižje, ampak v režiji.

Da bi kdo primerjal iste plačne razrede in isto dejavnost, to pa raje ne... Bomo še ugotovili, da so plače enake tako za osnovnošolskega učitelja matematike z 20 leti delovne dobe kot za osnovnošolsko učiteljico matematike z 20 leti delovne dobe...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

tone31 ::

kaj ima ta mato nekaj tu napisano zraven imeni?

a to je legalno da podjetje išče samo žensko kandidatko?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

donvito ::

kaj ima ta mato nekaj tu napisano zraven imeni?

Da ima kdaj (pre)dolg jezik, je neke vrste nagrade. :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: donvito ()

el_bahattee - Pogovarjamo se o enakopravnosti žensk pri nas. Sem dal samo za primerjavo, koliko smo pred hvaljeno Švico, kar se tiče enakopravnosti.
Zakaj in kje so razlike v plači?
Sposobna ženska ima pri nas ravno toliko možnosti, kot sposoben moški, je pa res, da po politični liniji se pa v glavnem rine moške pa tudi po vezah in poznanstvih, večinoma lepe službe dobijo moški, čemu je tako pa je treba vprašati naše politiki, ki uredijo največ takh služb.

Zokija je hebala cela država, ker je zrihtal službo farmacevtki. Morda je pa keč ravno v tem, da se ženskam, zaradi govoric zlobnežev, praviloma ne rihta služb.

Če pa mislijo na partnerski odnos, pa naj mamice poskrbijo, da ne vzgajajo šovinistov in sexistov, šele pozneje je na vrsti država.

To kar je namen feministk, pa je degradacija moških in prevlada nad njimi, tako, da bi lahko začele vračat krivice, ki so jih doživljale skozi tisočletja. Temu jaz pravim revanšizem in ne boj za enakopravnost, saj enakosti ne more bit, zaradi bioloških razlik.

Moja žena je v najinem odnosu enakopravna in enakovredna, kako imajo to urejene druge partnerske zveze, me pa prav malo briga. Naj se potrudijo zase ali pa gredo narazen.
Delo krepa človeka

Mato989 je izjavil:

Ne, ti si napisal, da se posploševanja poslužujejo NERAZGLEDANI čeprav je več kot očitno da se statistike ki je dejansko posploševanje v velikem delu, poslužujejo dejansko zelo RAZGLEDANI LJUDJE...

Nikakor, gre za nerazgledance in omejene ljudi, ali pa take, ki so užaljeni zaradi slabe izkušnje. Govorim za prej omenjene tipe posploševanj, ne pa tvoj primer, da so moški v splošnem močnejši od žensk. Saj je hitro jasno, ko v kakšni debati zmanjka argumentov, da je najlažje kar posplošiti in rečt "jah, sej veš, vsi moški so prasci" ali pa "itak, vsi policaji so neumni" ali pa "vse ženske padajo na denar". S tem se odrešiš morebitne lastne krivde za svoj problem in se počutiš bolje, saj je najlažje kriviti druge.

Mato989 je izjavil:

"Nice guy je (vedno) brez bejbe"

Saj tako tudi je v grobem seveda... kako pa se pride do takih posploševanj... jaz vidim pri 2 ali 3 svojih "nice guy" kolegih da je tako in potem vidi to še en moj kolega pri svojih kolegih in skupaj pride do tega posploševanja... to seveda ne pomeni da je to 100% dejstvo, ampak samo da se v določen življenskem obdobju (v tem primeru med 15 in 25) to rado dogaja kao "nice guyem" kar pa ne pomeni da (v kolikor ne delajo na sebi) nimajo pol "nice guyi" kdaj prednosti...

Glede na video, zveni kot sveta resnica. Jaz pa na primer skoraj ne poznam nobenega takega primera. Od vseh friendov in kolegov takole iz glave rečeno, mogoče 1-2 primera samskih "nice guys", pa še tam gre verjetno bolj za problem v karakterju, ko nekdo pač ni outgoing in je precej sramežljiv, kar posledično seveda težje spoznava nove ljudi. Ampak kakorkoli, se vsaj strinjava v tem, da je tako posploševanje daleč od dejstev.

Mato989 je izjavil:

"Pravih feministk ni več"

Še vedno mi jih nihče ni pokazal... torej prava feministka se za mene bori za enakopravnost, torej se hoče upokojevat enako ali celo kasneje, zahteva žensko naborništvo v mešanih enotah, ker smo enakopravni itd...... to je enakopravnost =) Jaz jih pač ne najdem

Kakšen pa je tvoj nabor žensk, s katerimi si se pogovarjal, da si prišel do takega zaključka? Par teh, ki so po tvojem mnenju "fake" feministke, ker nočejo v vojsko? Imaš pač svoje kriterije, kar pa ne pomeni, da pravih feministk ni.

Mato989 je izjavil:

"Ženske so kot 5 letni otroci, ki se ne zavedajo, da so posledice kasneje na stara leta"

Saj se res ne... spet, v grobem... in spet, ne vse... kot posploševanju pritiče seveda... pač je tako da smo v POVPREČJU (ja spet posploševanje) moški bolj vizualni kot ženske (boš spet trdil da to ni res kajne?) in dalj časa kot ženska izbira, manj izbire ima, in na koncu mora upat da bo izbrana... pri tipih je pač obratno... pod določenimi pogoji seveda...

Sedaj priznavaš, da je govora v grobem in da se posplošuje. Potem smo že pri povprečju. Lepo. In kar naenkrat so v igri še "določeni pogoji". No, to pa se že sliši bolj realno, kot gola trditev, ki je bila zapisana na začetku (mislim sicer, da je nisi zapisal ti). Na koncu pridemo do tega, da seveda obstajajo taki primeri žensk, ki so najprej izbirčne in neresne in da jih to kasneje useka, da pa to nikakor ne velja za vse. Pa tudi, da pod določenimi pogoji, moški s starostjo lahko pridobijo na šarmu, ne pa seveda vsi. S tem pa se lahko strinjam.

Mato989 je izjavil:

Hja... in od kod to posploševanje? Kako kaj Hefnerjeve punce v vili? A se mu je sploh vstal? Kako kaj Berlusconijeve bejbe? Ničkoliko primerov... obratno, zelo malo če sploh kaj =)

Našel si dober robni primer, bravo. Saj nihče ni rekel, da nekatere ženske ne palijo na denar in slavo, tudi take so. Pravim samo, da to ne velja za večino. Večino žensk, ki jih osebno poznam (iz EU in zunaj) nikakor ne moreš impresionirati z denarjem, zlatom, ferarijem in vilo na morju. Če pa ostali poznate večinoma take money girls, potem pa moje sožalje.

Mato989 je izjavil:

"Pol zakona (sploh ko mine zaljubljenost) predstavlja poslovni odnos"

To pa je nekaj najbolj normalnega... morda celo največje dejstvo od tega vsega kar si zapisal... Poroka je v osnovi ekonomska zveza, k temu še dodaš nek status dedovanja (spet ekonomski interes) in pa začiniš z zaljubljenostjo oz. ljubeznijo.

Se ne morem strinjat. Po tvojem se torej ljudje poročajo najprej iz ekonomskega interesa in šele kasneje iz drugih vzgibov? Spet gledaš preveč na finančni vidik, kot je v navadi pri tebi. Večina poročenih parov, ki jih poznam, pač ni taka. Nihče ne razmišlja o dedovanju in preračunavanju, poleg tega je ljubezen pogoj, ne pa češnja na torti. Ne vem kakšne pare ti poznaš, je pa zaskrbljujoče, če so taki, kot praviš.

Nikakor, gre za nerazgledance in omejene ljudi, ali pa take, ki so užaljeni zaradi slabe izkušnje. Govorim za prej omenjene tipe posploševanj, ne pa tvoj primer, da so moški v splošnem močnejši od žensk. Saj je hitro jasno, ko v kakšni debati zmanjka argumentov, da je najlažje kar posplošiti in rečt "jah, sej veš, vsi moški so prasci" ali pa "itak, vsi policaji so neumni" ali pa "vse ženske padajo na denar". S tem se odrešiš morebitne lastne krivde za svoj problem in se počutiš bolje, saj je najlažje kriviti druge.

Vidiš, ti si tudi posplošil v svoji trditvi da posplošujejo samo nerazgledani itd. ljudje... potem si se pa vlekel ven da je to mišljeno samo za to debato, čeprav napisal si pa tako kot da bi veljalo za vse... enako je s temi posploševanji ki jih napišemo mi, seveda je potrebno dodat neke parametre itd. ampak v osnovi so on point.

Glede na video, zveni kot sveta resnica. Jaz pa na primer skoraj ne poznam nobenega takega primera. Od vseh friendov in kolegov takole iz glave rečeno, mogoče 1-2 primera samskih "nice guys", pa še tam gre verjetno bolj za problem v karakterju, ko nekdo pač ni outgoing in je precej sramežljiv, kar posledično seveda težje spoznava nove ljudi. Ampak kakorkoli, se vsaj strinjava v tem, da je tako posploševanje daleč od dejstev.

Fora je, da ti in jaz nisva merilo, je pa merilo na tisoče drugih, ki jih daš skupaj in potem pride neko "ljudsko" posploševanje, morda se ne strinjaš z njim ampak več kot očitno se ogromno ljudi z njim strinja, da je ostalo zapisano v mislih...

Kakšen pa je tvoj nabor žensk, s katerimi si se pogovarjal, da si prišel do takega zaključka? Par teh, ki so po tvojem mnenju "fake" feministke, ker nočejo v vojsko? Imaš pač svoje kriterije, kar pa ne pomeni, da pravih feministk ni.

Nimam nobenih svojih kriterijev, vzel sem kar njihove LASTNE kriterije, češ da se borijo za enakopravnost, ko jih potem začnem spraševat o tem kako se borijo za enakopravnost na področjih kjer so priviligirane, naenkrat nastane zmeda njihovih besed... in to pove vse.

Pa saj je jasno, imamo kje kakšno JAVNO izjavo v nastopu kake feministke kjer trdi da v duhu boja enakopravnosti žensk, ukinit kak njihov privilegij? Jaz jih ne najdem, če pa najdeš ti pa izvoli!

Sedaj priznavaš, da je govora v grobem in da se posplošuje. Potem smo že pri povprečju. Lepo. In kar naenkrat so v igri še "določeni pogoji". No, to pa se že sliši bolj realno, kot gola trditev, ki je bila zapisana na začetku (mislim sicer, da je nisi zapisal ti). Na koncu pridemo do tega, da seveda obstajajo taki primeri žensk, ki so najprej izbirčne in neresne in da jih to kasneje useka, da pa to nikakor ne velja za vse. Pa tudi, da pod določenimi pogoji, moški s starostjo lahko pridobijo na šarmu, ne pa seveda vsi. S tem pa se lahko strinjam.

Pa saj ta posploševanja so ZMERAJ iz povprečja vzeta... kaj tebi ni jasno... če jaz zapišem da smo moški močnejši, to ne pomeni da je to absolutna resnica in da smo VSI moški močnejši od vseh žensk kajne? Valda obstaja neka ženska ki je močnejša od 99,995% moških (morda še več!) ampak če bomo pa na ulici postavli random 100 žensk proti random 100 moških, je pa velika verjetnost da bo 100 moških v povprečju močnejših od 100 žensk kajne... in iz tega pride POSPLOŠEVANJE da je moški močnejši od ženske.

Našel si dober robni primer, bravo. Saj nihče ni rekel, da nekatere ženske ne palijo na denar in slavo, tudi take so. Pravim samo, da to ne velja za večino. Večino žensk, ki jih osebno poznam (iz EU in zunaj) nikakor ne moreš impresionirati z denarjem, zlatom, ferarijem in vilo na morju. Če pa ostali poznate večinoma take money girls, potem pa moje sožalje.

Prav, če to ne velja za večino mi pokaži koliko žensk si pripelje reveže iz Azije za svoje tipe in koliko moških to stori z azijkami? Splošno znano dejstvo je, da ženske nimajo rade luzerskih tipov ki v lajfu ne uspejo nič pridelat, medtem ko obratno moški v povprečju damo veliko manj na premoženje partnerke... in tako pride pač tako posploševanje. Pa še enkrat, jaz sem lahko našel kar nekaj "robnih" primerov, ti pa skorajda ne morš najt kontra robnih primerov, kjer bi bogata bejba, imela kr random tipa ki je revež... ker redkokera od Berlusconijevih bejb je bila pred njim milijonarka (no saj po njem tudi redkokera) če že tu pa tam najdemo kako bogato (Madona morda) ki ima mlajšega, je vseeno on tudi kar situiran finančno... pač ni glih pobran nekje samo zato ker je lušten.

In spet iz tega vsega pride posploševanje.

Se ne morem strinjat. Po tvojem se torej ljudje poročajo najprej iz ekonomskega interesa in šele kasneje iz drugih vzgibov? Spet gledaš preveč na finančni vidik, kot je v navadi pri tebi. Večina poročenih parov, ki jih poznam, pač ni taka. Nihče ne razmišlja o dedovanju in preračunavanju, poleg tega je ljubezen pogoj, ne pa češnja na torti. Ne vem kakšne pare ti poznaš, je pa zaskrbljujoče, če so taki, kot praviš.

Če ti misliš da se je VEČINA ljudi v zgodovini porok, poročala iz gole ljubezni, potem si pač naiven romantik, kar ni nič narobe ampak prosim ne govori tega na glas... VEČINA POROK od začetka poročanja se je zgodila iz EKONOMSKO-OZEMELJSKIH interesov... ne pa zato ker je punca ljubila svojega "princa" Danes je resda malo drugače ampak ogromno ljudi se NE poroči iz ekonomskih interesov recimo (otroške doklade, življenje vsak na svojem za višje dodatke in štipendijo otroka itd...) resda se jih danes manj poroči iz striktno ekonomskih interesov (Vsaj v Evropi) ampak pomisliva samo na poroke v USA z namenom pridobitve državljanstva, kaj je to, če ne poroka iz EKONOMSKIH interesov ali? Ali pa poroke Azijk z Evropejci, misliš da se vsi tako fejst noro ljubijo? Ne se zavajat.

Mato989 je izjavil:

Vidiš, ti si tudi posplošil v svoji trditvi da posplošujejo samo nerazgledani itd. ljudje... potem si se pa vlekel ven da je to mišljeno samo za to debato, čeprav napisal si pa tako kot da bi veljalo za vse... enako je s temi posploševanji ki jih napišemo mi, seveda je potrebno dodat neke parametre itd. ampak v osnovi so on point.

Preveč posploševanja hitro pripelje do neumosti in črno-belega pogleda na svet. Poglej, če se ti zdi vsekakršno posploševanje na mestu, kaj boš potem rekel npr. ženski, ki trdi, da so vsi moški prasci in leni? Ker pač ima take izkušnje. In ti seveda lahko pokaže še kak youtube filmček kakšne influencerke, za "dokaz". Se boš strinjal z njo? Boš še vedno rekel, da je v osnovi "on point", da je govora v povprečju?

Mato989 je izjavil:

Fora je, da ti in jaz nisva merilo, je pa merilo na tisoče drugih, ki jih daš skupaj in potem pride neko "ljudsko" posploševanje, morda se ne strinjaš z njim ampak več kot očitno se ogromno ljudi z njim strinja, da je ostalo zapisano v mislih...

V redu, lahko si tudi tako razlagaš. Seveda nisva merilo, vseeno pa je dejstvo, da se marsikatere govorice, miti in stereotipi obdržijo, čeprav imajo malo veze z resnico, to pa zato, ker jih pač širijo neizobraženci, ki se ne pozanimajo o resnici. Ti dam primer: mit, da se sloni bojijo miši - zanj je gotovo slišal vsak, ampak ne vem če tudi vsi vedo, da to ne drži.
Zase lahko samo rečem, da je po mojem mnenju večina posploševanj glede žensk in moških v tej temi totalna neumnost.

Mato989 je izjavil:

Nimam nobenih svojih kriterijev, vzel sem kar njihove LASTNE kriterije, češ da se borijo za enakopravnost, ko jih potem začnem spraševat o tem kako se borijo za enakopravnost na področjih kjer so priviligirane, naenkrat nastane zmeda njihovih besed... in to pove vse.

Pa saj je jasno, imamo kje kakšno JAVNO izjavo v nastopu kake feministke kjer trdi da v duhu boja enakopravnosti žensk, ukinit kak njihov privilegij? Jaz jih ne najdem, če pa najdeš ti pa izvoli!

Ne gibam se ravno v krogu feministk, zato težko naštejem kako ime, mislim pa, da si zgrešil bistvo. Na splošno imajo na svetu ženske manj pravic in manj privilegijev kot moški, to se verjetno strinjaš? In ko se borijo za večjo enakopravnost, se veliko moških čuti ogročenih, da bodo izgubili privilegije in kontrolo, zato jih napadajo, žalijo in diskvalificirajo kot se le da. To se včasih vidi tudi na tem forumu. Ti npr. si se zapičil v naborništvo in trdiš, da to ni fer do moških, zato zahtevaš, da se temu odrečejo, šele potem pa se lahko pogovarjajo o številnih neenakostih. Zakaj že? Isto je, ko nuklearna in nepoštena Amerika od S Koreje zahteva, da se kar vnaprej odpove jederskemu orožju, potem pa se bodo morda lahko pogovarjali o ekonomiji in drugih temah. To je neumnost, pri pogajanjih so odrekanja na obeh straneh.

Mato989 je izjavil:

Pa saj ta posploševanja so ZMERAJ iz povprečja vzeta... kaj tebi ni jasno... če jaz zapišem da smo moški močnejši, to ne pomeni da je to absolutna resnica in da smo VSI moški močnejši od vseh žensk kajne? Valda obstaja neka ženska ki je močnejša od 99,995% moških (morda še več!) ampak če bomo pa na ulici postavli random 100 žensk proti random 100 moških, je pa velika verjetnost da bo 100 moških v povprečju močnejših od 100 žensk kajne... in iz tega pride POSPLOŠEVANJE da je moški močnejši od ženske.
Mislim, da me ne razumeš. So posploševanja, ki so na mestu in osnovana na lažje dokazljivih informacijah in pa posploševanja, ki slonijo na govoricah in stereotipih, ki jih je težko ali nemogoče preveriti ali postreči s statistiko. Če ima zate ista teža trditev "moški so v splošnem močnejši od žensk" in npr. "vse ženske padajo na denar", potem ti ne morem pomagat, pa tudi vsaka nadaljna debata s tabo glede tega bo odveč.

Mato989 je izjavil:

Prav, če to ne velja za večino mi pokaži koliko žensk si pripelje reveže iz Azije za svoje tipe in koliko moških to stori z azijkami? Splošno znano dejstvo je, da ženske nimajo rade luzerskih tipov ki v lajfu ne uspejo nič pridelat, medtem ko obratno moški v povprečju damo veliko manj na premoženje partnerke... in tako pride pač tako posploševanje. Pa še enkrat, jaz sem lahko našel kar nekaj "robnih" primerov, ti pa skorajda ne morš najt kontra robnih primerov, kjer bi bogata bejba, imela kr random tipa ki je revež... ker redkokera od Berlusconijevih bejb je bila pred njim milijonarka (no saj po njem tudi redkokera) če že tu pa tam najdemo kako bogato (Madona morda) ki ima mlajšega, je vseeno on tudi kar situiran finančno... pač ni glih pobran nekje samo zato ker je lušten.

In spet iz tega vsega pride posploševanje.

Glede Azijk jaz osebno poznam več primerov, ki so nasprotni večini stereotipov o tem kdo koga išče in kam kdo hoče, ampak dobro, ne trdim, da je večina takih.
Glede luzerjev, mislim da ne gre samo za ženske, nihče ne mara imet luzerja za partnerja/ko, vsaj jaz ne poznam nikogar. Glede teh money-girls pa jaz itak pravim, da se ponavadi poparčkajo s tapravimi, to je pač zveza iz interesov. Samo ne razumem, zakaj se potem moški, ki so tako žensko ujeli na denar in vilo na morju, kasneje priožujejo, da je nezanesljiva in pohlepna. :D

Mato989 je izjavil:

Če ti misliš da se je VEČINA ljudi v zgodovini porok, poročala iz gole ljubezni, potem si pač naiven romantik, kar ni nič narobe ampak prosim ne govori tega na glas... VEČINA POROK od začetka poročanja se je zgodila iz EKONOMSKO-OZEMELJSKIH interesov... ne pa zato ker je punca ljubila svojega "princa" Danes je resda malo drugače ampak ogromno ljudi se NE poroči iz ekonomskih interesov recimo (otroške doklade, življenje vsak na svojem za višje dodatke in štipendijo otroka itd...) resda se jih danes manj poroči iz striktno ekonomskih interesov (Vsaj v Evropi) ampak pomisliva samo na poroke v USA z namenom pridobitve državljanstva, kaj je to, če ne poroka iz EKONOMSKIH interesov ali? Ali pa poroke Azijk z Evropejci, misliš da se vsi tako fejst noro ljubijo? Ne se zavajat.

Pustimo sedaj srednji vek in dogovorjene poroke. Ne govorim o zgodovini, govorim o sedanji situaciji, ko se večino porok (vsaj v Evropi) sklepa prostovoljno brez prisile in dogovorov. Lepo, da se strinjaš, da se jih vedno manj poroča iz ekonomskih razlogov, seveda pa tudi taki primeri obstajajo. Primer z Ameriškimi vizami je res tak, kot praviš. Glede Azijk, osebno poznam par primerov, kjer se Azijke gotovo niso poročile zaradi vize ali financ, je pa res, da so v vseh teh primerih ženske visoko izobražene in samostojne (ne gre za tipične stereotipne primere iz medijev ala sugar daddy in 25 letna bargirl).

Pa saj nimam nič proti, če se nekdo poroči samo iz ekonomskih vzgibov, dokler je to svobodna odločitev. Samo malo smešno se je bralo, ko si zapisal, da je poroka v osnovi zaradi financ in dedovanja, ljubezen pa je samo češnja na torti. To se mi zdi malo prehudo. Se pa ne slepim, da je poroka neko čudežno zagotovilo za večno ljubezen ali kaj podobnega.

xmetallic ::

el_bahattee je izjavil:

ampak če iz glave samo navržem par tem, kjer so ženske še vedno neenakopravne:
- plačne vrzeli
- moč, vpliv, položaji (moški držijo v rokah večino ekonomske, socialne in politične moči)
- vloga v religiji (ne samo islam, ampak večino religij)
- podvrženost nasilju s strani moških
- objektifikacija ženskega telesa, pomembnost videza (biti moraš lepa in prijetna oz. privlačna, da te sprejmejo v okoljih, kjer za moške videz ni nikakršna ovira)

1. To je mit. Razlike v plačah so posledica osebnih odločitev posameznika. Nihče ti ne preprečuje, da delaš 12 ur na dan. Samo če v delo vložiš minimum ne potem jokat, da zaslužiš manj, napreduješ manj kot nekdo, ki mu 12 urni delavnik ne predstavlja problema. Temu primerno te tudi delodajalec dodatno stimulira, hitreje napreduješ, itd. V Sloveniji je to morda manj očitno, v ZDA pa deloholiki že vedo zakaj so deloholiki. Vsaka ura, ki jo nameniš podjetju se na koncu pozna na bančnem računu. Ne moreš pa imeti lagano življenje in $$$.
2. Povezano s točko 1. Angela Merkel je najbolj vplivna ženska na svetu. Nima otrok, svoje življenje je posvetila karieri. Se pravi je možno. Vendar pa tudi tukaj ne moreš imeti obojega, moč in položaj, ter obilico prostega časa in družino. Ženske bi rade bile na vodilnih položajih, hkrati bi pa imele otroke in čas za preživljanje z njimi. Konkurenca na trgu te ne bo vprašala, če ti imaš čas, če morda počakajo, upočasnijo svoj razvoj, da jih lahko dohajaš. Ali si all-in, ali pa te konkurenca povozi.
4. Bullshit.
5. Spet osebna odločitev žensk. Nihče ne drži nikomur pištolo nad glavo in zahteva, da se oblačijo in obnašajo tako, da bodo moškim privlačne.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: xmetallic ()

Kvinta ::

Boga punčka :8)
A.C.A.B

Preveč posploševanja hitro pripelje do neumosti in črno-belega pogleda na svet. Poglej, če se ti zdi vsekakršno posploševanje na mestu, kaj boš potem rekel npr. ženski, ki trdi, da so vsi moški prasci in leni? Ker pač ima take izkušnje. In ti seveda lahko pokaže še kak youtube filmček kakšne influencerke, za "dokaz". Se boš strinjal z njo? Boš še vedno rekel, da je v osnovi "on point", da je govora v povprečju?

Sicer se načelno strinjam da preveč posploševanja ni dobro, ampak človek je narejen za posploševanje... Poglej, vsak lahko posplošuje na podlagi svojih omejenih izkušenj, seveda se malo bolj pametni zavedamo, da posploševanje na podlagi lastnih par primerov ni reprezentativni vzorec in je kot tako neumno, ampak če pa cela SLovenija žensk reče da so skorajda vsi moški prasci in leni, potem je potrebno to vzet malo bolj zares ane =)

Pa saj o nekih stereotipih vidiš samo iz spremljanja vseh zadev, torej interneta, lajfa, okolice, medijev itd...

V redu, lahko si tudi tako razlagaš. Seveda nisva merilo, vseeno pa je dejstvo, da se marsikatere govorice, miti in stereotipi obdržijo, čeprav imajo malo veze z resnico, to pa zato, ker jih pač širijo neizobraženci, ki se ne pozanimajo o resnici. Ti dam primer: mit, da se sloni bojijo miši - zanj je gotovo slišal vsak, ampak ne vem če tudi vsi vedo, da to ne drži.

Saj to se jaz strinjam... ampak pri medosebnih odnosih je malo drugač kot primer stereotipa ki si ga navedel ti =) Razen če ti meniš da tipi poberejo stereotip in ga nalašč širijo... nekak nimam takih izkušenj dopuščam pa da se motim.

Zase lahko samo rečem, da je po mojem mnenju večina posploševanj glede žensk in moških v tej temi totalna neumnost.

Seveda, tako kot lahko najmočnejša ženska reče da stereotip da je moški močnejši od ženske ne drži... ker ona premaga 99,999% tipov na Svet na easy...

Na splošno imajo na svetu ženske manj pravic in manj privilegijev kot moški, to se verjetno strinjaš? In ko se borijo za večjo enakopravnost, se veliko moških čuti ogročenih, da bodo izgubili privilegije in kontrolo, zato jih napadajo, žalijo in diskvalificirajo kot se le da. To se včasih vidi tudi na tem forumu. Ti npr. si se zapičil v naborništvo in trdiš, da to ni fer do moških, zato zahtevaš, da se temu odrečejo, šele potem pa se lahko pogovarjajo o številnih neenakostih. Zakaj že? Isto je, ko nuklearna in nepoštena Amerika od S Koreje zahteva, da se kar vnaprej odpove jederskemu orožju, potem pa se bodo morda lahko pogovarjali o ekonomiji in drugih temah. To je neumnost, pri pogajanjih so odrekanja na obeh straneh.

Absolutno se strinjam... z delom da imajo v POVPREČJU na SVETU manj pravic od moških... O privilegijih bi se dalo debatirat, ker to kar je za enega privilegij je za drugega mučno, morda je kakšni ženski privilegij bit 4ta žena, in bit doma in se ne sekirat za šiht... njena vrstnica pa temu reče suženjstvo... Point of view je pomemben kajne.

Kar se pa tiče drugega dela, da jih zato moški napadajo in žalijo, ker se bojijo izgubit lastne privilegije pa se težko strinjam... Bolj je to, da imajo tipi počasi poln kurac opletanja žensk z jezikom kako bi moralo bit, medtem ko se zavedajo da je praktično celo civilizacijo, skorajda vse izume prinesel na Svet moški(vidiš tudi tu je lahko stereotip in posploševanje da izumitelji so bolj moški)... in ti izumi so pomagali ženskam se osamosvojit od moških in zdaj jih v zahvalo drkajo v glavo... Sploh pa v Evropi, ženske praktično nimajo nič manj pravic, se pa NAJBOLJ pritožujejo od vseh žensk po vseh koncih Sveta... in to počasi tipom dosadi, kar je čisto logično.

Seveda pa mi lahko ti pokažeš, kje je ZAKON spisan diskriminatorno do žensk... torej da ji odvzema pravico do nečesa... še več, v zakonu je prepoved ženskega dela v RUDNIKIH, torej jih priviligira, da ne rabijo sploh it delat v rudnik... pa se nobena feministka javno ne zavzema za to odpravitev prepovedi... zakaj le? Da ti kar odgovorim, zato ker njih ne zanimajo težaška dela in ENAKOPRAVNOST, njih zanima 50% dobrih plač...

Kar se pa tiče mojega načina, o katerem govorim in ga ti primerjaš z USA vs Iran pa je tako... če trdiš da se boriš za enakopravnost, boš to nanajlepši način dokazal in dobil simpatije širše množice ljudi, čeboš se v duhu enakopravnosti prvi "posul s pepelom" in odpovedal nekemu privilegiju... ko storiš to gesto, dobiš na svojo stran in voljo do reševanja drugih pravic in privilegijev ogromno ljudi... Ker ko ljudje v eno poslušamo kako uboge so ženske danes v Sloveniji, kako so pretepane, posiljene, kako je za vse njihove težave kriv moški, enim pač dosadi, in potem te feministke oz. kao borke za enakopravnost delajo 2 ekstremna pola... kot da jih nimamo dovolj... in to vse zaradi privilegijev, ne pa enakopravnosti.

Pa da ne bo pomote, prve feministke spoštujem kot borke za enakopravnost, ampak prve feministke niso bluzile o kvotah po spolu kar je v osnovi diskriminatorno.

Mene pa zanima, zato, da bomo lažje debatirali - za katere privilegije moških gre? Kaj je takega, kar moški imajo, ženskam pa je zaprta pot do tega?

Tu govorimo o nekih privilegijih in razlikah pa ni junaka, ki bi bobu rekel bob - to in to je potrebno spremenit, ker je to moški privilegij, zaradi katerega so ženske oškodovane in neenakopravne. Bioloških razlik se ne da odpravit, torej da bi moški rodili in dojili, ženske pa pokonci scale.
Delo krepa človeka

tone31 ::

zadnjic je v enem cajtengu bil clanek da je fakulteta za arhgitekturo imela stoletnico ustanavljanja a prvo zensko so tri leta nazaj zaposlili tam

to zaradi genov ker v preteklem se niso zenske in moski toliko mesali zdaj pa se in so tudi zenske zato lahko arhitekti

tone31 - Kar nekaj diplomantk arhitekture poznam in niso tako neumne, da bi za drobiž hodile predavat na fakulteto.
Delo krepa človeka

Mato989 je izjavil:

Sicer se načelno strinjam da preveč posploševanja ni dobro, ampak človek je narejen za posploševanje... Poglej, vsak lahko posplošuje na podlagi svojih omejenih izkušenj, seveda se malo bolj pametni zavedamo, da posploševanje na podlagi lastnih par primerov ni reprezentativni vzorec in je kot tako neumno, ampak če pa cela SLovenija žensk reče da so skorajda vsi moški prasci in leni, potem je potrebno to vzet malo bolj zares ane =)

Pa saj o nekih stereotipih vidiš samo iz spremljanja vseh zadev, torej interneta, lajfa, okolice, medijev itd...

No, zdaj sva si pa že precej bližje, tokrat se strinjam z večino napisanega. Nemogoče je mogoče. :)

Point mojega primera s slonom je pa samo v tem, da niso vsi stereotipi, miti in govorice resnične. Nimam nič proti, če se govori o lastnih izkušnjah in pogledih, neumno pa se mi zdi, ko se pojavijo trditve, kot npr. "Bistvo je da boš rajš šla z enim k ma vilo, kakor z drugim k je v garsonjeri. Tudi če je prvi totalen gnoj.", ki kao veljajo za vse ženske. Ali pa "moški imajo (na ženskah) radi velike joške", pa razne "nice guy vs. bad guy" primerjave, da ne omenjam neumnosti z "alfa" in "beta" tipi.

Mato989 je izjavil:

Kar se pa tiče drugega dela, da jih zato moški napadajo in žalijo, ker se bojijo izgubit lastne privilegije pa se težko strinjam... Bolj je to, da imajo tipi počasi poln kurac opletanja žensk z jezikom kako bi moralo bit, medtem ko se zavedajo da je praktično celo civilizacijo, skorajda vse izume prinesel na Svet moški(vidiš tudi tu je lahko stereotip in posploševanje da izumitelji so bolj moški)...

Tu se še vedno ne strinjava, ampak ok, tvoja razlaga je pač taka, kot si jo opisal. Mogoče poznam drugačne ženske kot ti. Kar pa opažam je, da se veliko moških boji oziroma sovraži uspešne, neodvisne, odločne ženske. To se hitro pokaže, ko kje kakšen članek omenja ženske pravice ali krivice, zlorabe in podobno - veliko komentarjev se hitro sprevrže v žaljenje in zaničevanje žensk. Velik del je tudi takih, ki za svoje probleme z ženskim spolom vedno krivijo ženske, nikoli sebe. To seveda velja tudi za nekatere ženske, ki imajo probleme z moškimi, da se razumemo.

Mato989 je izjavil:

Kar se pa tiče mojega načina, o katerem govorim in ga ti primerjaš z USA vs Iran pa je tako... če trdiš da se boriš za enakopravnost, boš to nanajlepši način dokazal in dobil simpatije širše množice ljudi, če boš se v duhu enakopravnosti prvi "posul s pepelom" in odpovedal nekemu privilegiju... ko storiš to gesto, dobiš na svojo stran in voljo do reševanja drugih pravic in privilegijev ogromno ljudi... Ker ko ljudje v eno poslušamo kako uboge so ženske danes v Sloveniji, kako so pretepane, posiljene, kako je za vse njihove težave kriv moški, enim pač dosadi, in potem te feministke oz. kao borke za enakopravnost delajo 2 ekstremna pola... kot da jih nimamo dovolj... in to vse zaradi privilegijev, ne pa enakopravnosti.

Pa da ne bo pomote, prve feministke spoštujem kot borke za enakopravnost, ampak prve feministke niso bluzile o kvotah po spolu kar je v osnovi diskriminatorno.

Glede posilstev in nasilja nad ženskami, ki ga večinoma zagrešijo moški, je povsem jasno, da je problem večji, kot kaže število prijav. Kdor tu obtožuje ženske, ni čisto pri pravi. Seveda pa ne gre posploševati, da so tudi za vse ostale ženske težave zaradi tega krivi moški.

Omenjena je bila S Koreja, ne Iran ampak ok - razumem, kaj hočeš povedat. Problem, ki ga vidim pri tvoji logiki pa je, prvič - da lahko prehitro zaigraš svoje "najmočnejše" karte in upaš, da boš vnaprej impresioniral druge. In drugič, razumem, če gredo komu na živce agresivne borke za enakopravnost, tudi meni ni všeč histerija in agresija. Ampak včasih je to žal edin način, da se stvari premaknejo, oziroma da se vsaj pogovarjamo o določenih temah. Če si preveč pasiven, gre čas naprej, krivice pa ostajajo. Seveda pa se je treba boriti z argumenti, ne obtoževanjem.

Glede spolnih kvot sem pa na tvoji strani, ne zdijo se mi smiselne, če spol zaobide strokovnost.

No, zdaj sva si pa že precej bližje, tokrat se strinjam z večino napisanega. Nemogoče je mogoče. :)

Point mojega primera s slonom je pa samo v tem, da niso vsi stereotipi, miti in govorice resnične. Nimam nič proti, če se govori o lastnih izkušnjah in pogledih, neumno pa se mi zdi, ko se pojavijo trditve, kot npr. "Bistvo je da boš rajš šla z enim k ma vilo, kakor z drugim k je v garsonjeri. Tudi če je prvi totalen gnoj.", ki kao veljajo za vse ženske. Ali pa "moški imajo (na ženskah) radi velike joške", pa razne "nice guy vs. bad guy" primerjave, da ne omenjam neumnosti z "alfa" in "beta" tipi.

Se spet strinjam načelno o tem... ampak pač, ko pa so tipi podobne kvalitete če se lahko tako izrazimo, pa potem pač pride odločitev običajno v smer kot pravi posploševanje... in spet pogledamo ogromno primerov, ko žene in drage bogatašov ogromnokrat odpuščajo varanje, četudi je DEJSTVO, in ne samo govorica... zakaj le? Ja zaradi udobja lajfa kajne... spet niso vse take logično, marsikatere pa so, ker pol tudi če je evidentno varal, in ga tipica pusti bo našel drugo ki ve da je varal ŽNJ krat pa vseeno "proba" =)

Tu se še vedno ne strinjava, ampak ok, tvoja razlaga je pač taka, kot si jo opisal. Mogoče poznam drugačne ženske kot ti. Kar pa opažam je, da se veliko moških boji oziroma sovraži uspešne, neodvisne, odločne ženske. To se hitro pokaže, ko kje kakšen članek omenja ženske pravice ali krivice, zlorabe in podobno - veliko komentarjev se hitro sprevrže v žaljenje in zaničevanje žensk. Velik del je tudi takih, ki za svoje probleme z ženskim spolom vedno krivijo ženske, nikoli sebe. To seveda velja tudi za nekatere ženske, ki imajo probleme z moškimi, da se razumemo.

Niti ne, dejansko se jaz strinjam s tabo, vsaj kar se boldanega tiče... ja marsikateri tip "sovraži" uspešne ženske... samo mislim da marsikdo tu točno ne razume kake vrste sovraštvo je to... ni to tisto sovraštvo kot je morda kdo sovražil Hitlerjevo Nemčijo... ampak je bolj zelo podobne če ne celo enake vrste "sovraštva" kot prikrito sovražijo debele ženske svoje lepe suhe prijateljice. V osnovi je podobno, gre se za medosebne odnose in iskanje partnerja... če je ženska super lepa in super uspešna, tipu ob njej zelo malo ostane, oz. se počuti "kastriran" nima kaj ogromno za ponudit, tako se vsaj naravno moškemu zdi kajti tako je narava delala tisoče let, moški je dal uspešnost aka. preživetje, ženska pa je rojevala(se mu je zaradi nje dvignil po domače, danes pač to prevedemo v seksi in lepo in bla bla)

Na enak način kot tipi "sovražijo" te uspešne ženske pač debele in "grde" ali da se izrazim politično korektno, manj privlačne za večino (vidiš spet posploševanje! =)) "sovražijo svoje "manekenske" kolegice.

Ampak to ni kriv šovinizem ampak tisočletna tradicija doprinosa k partnerstvu.

Glede posilstev in nasilja nad ženskami, ki ga večinoma zagrešijo moški, je povsem jasno, da je problem večji, kot kaže število prijav. Kdor tu obtožuje ženske, ni čisto pri pravi. Seveda pa ne gre posploševati, da so tudi za vse ostale ženske težave zaradi tega krivi moški.

Ja se strinjam, ampak nihče pa ne meri nasilja psihe nad moškimi... tudi zelo težko dokazljiva je kajne, dosti težje kot posilstvo... In jaz še danes trdim, da bi lahko pri MARSIKATEREM dejanju nasilja (ne posilstva) prišli do zaključka, da je ženska tudi sokriva s svojim obnašanjem da pride do nasilja, recimo tale stand up o nasilju nad ženskami mi vedno pride na misel v takih debatah.

Cruz ::

Vazelin je izjavil:

https://www.24ur.com/popin/tuja-scena/d...
:D
Ta punca pa se bo slabo postarala. :)

D3m ::

Žena:

:O
|HP EliteBook|R5 6650U|
««
10 / 17
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Britanskega filtra pornografije ne bo (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
447114733 (109435) Cruz

Šeriatsko pravo (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Loža
67189881 (81560) HODL

Več podobnih tem