Forum » Loža » Vrtna kosilnica
Vrtna kosilnica

rsroki ::
.. da vas malo seznanim z mojim napredkom glede rabljene kosilnice Powerwork.. sem z njo že 2x kosil in sem kar zadovoljen, razen baterij ki so zraven.. z mojim načinom košnje zdržijo pač premalo časa in jih moram 1x dodatno polniti, pa zato iščem dodatno baterijo. V osnovi sem ugotovil da je Cramer sedaj Remarc, Powerworks je del podjetja Greenworks, v ostalem delu sveta pa najdeš še blagovno znamko Kobalt. No baterije bi naj bile popolnoma enake za znamke Powerworks, Kobalt in Remarc oz. Cramer. Pri priloženih navodilih piše da se sme pri kosilnici uporabljati ta dva tipa baterij 82V220G in 82V430G. Sem brskal po spletu in najbolj ugodno sem našel tole https://www.ebay.com/itm/166993941873?_... ... kaj mislite bi to bilo ok? Ceneje isti tip baterije nisem našel nikjer. Aja še to, moja gred hvala bogu ni zvita in kosilnica kosi lepo, le material noža je bolj mehak(več brušenja in obrabe).
rsroki
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rsroki ()

..na spletni te stranke ebay-a ima tudi enako ponudbo.. samo ne najdem podatkov kam vse pošiljajo, ter stroškov dostave https://electropapa.com/de/akku-80v-als...
rsroki

.. evo sem našel še stroške dostave "Versand
Deutschland
Post - kostenfrei
DHL, GLS - 1,90€ --> ab 25€ Warenwert kostenfrei
DHL Express - ab 7,90€
Speditionsversand - 59€
Frankreich
La Poste, Colissimo, GLS - ab 1,90€
Italien
Poste Italiane, GLS - ab 1,90€
Spanien
Correos, GLS - ab 3,90€
Österreich, Belgien, Luxemburg, Niederlande
Nationale Post, DHL, GLS - ab 1,90€
Dänemark, Finnland, Irland, Liechtenstein, Polen, Portugal, Schweden, Schweiz, Slowenien, Tschechien, Vereinigtes Königreich
Nationale Post, Paketversand - ab 2,90€
Albanien, Bosnien und Herzegowina, Bulgarien, Estland, Griechenland, Kroatien, Lettland, Litauen, Mazedonien, Montenegro, Rumänien, Serbien, Slowakei, Ungarn
Nationale Post, Paketversand - ab 2,90€"
Deutschland
Post - kostenfrei
DHL, GLS - 1,90€ --> ab 25€ Warenwert kostenfrei
DHL Express - ab 7,90€
Speditionsversand - 59€
Frankreich
La Poste, Colissimo, GLS - ab 1,90€
Italien
Poste Italiane, GLS - ab 1,90€
Spanien
Correos, GLS - ab 3,90€
Österreich, Belgien, Luxemburg, Niederlande
Nationale Post, DHL, GLS - ab 1,90€
Dänemark, Finnland, Irland, Liechtenstein, Polen, Portugal, Schweden, Schweiz, Slowenien, Tschechien, Vereinigtes Königreich
Nationale Post, Paketversand - ab 2,90€
Albanien, Bosnien und Herzegowina, Bulgarien, Estland, Griechenland, Kroatien, Lettland, Litauen, Mazedonien, Montenegro, Rumänien, Serbien, Slowakei, Ungarn
Nationale Post, Paketversand - ab 2,90€"
rsroki

sbawe64 ::
Ti si "resnično nepoučen", sem imel že imel v "rokah" kosilnico z rahlo ukrivljeno gredjo motorja in zato vibracije!
Če zadaneš ob štor/kamen/kos železa lahko hkrati poškoduješ (skrhaš) nož in zviješ gred.
Takrat takoj ugasni motor.
Dvigneš kosilnico na eni strani, tako da je svečka na vrhu, počasi obrneš nož, takrat se vidi ali so samo poškodoval nož ali tudi zvil gred.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order

papasmrk ::
A tale kosilnica MARINA MX 5500 SH VV 190 4V1 je za kaj al so to neka italijanska jajca ?
https://sbay.si/bencinske-kosilnice/261...
https://sbay.si/bencinske-kosilnice/261...
Za komentiranje se moraš prijaviti

fikus_ ::
Širina 52 cm je ok, Hondin motor tudi, prav tako nerjavno ohisje,...
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Tody ::
A zdej baterije za grenworks delajo z powerworks al se za powerworks ne dobi nobene baterije več?

Karen ::
Jaz imam Greenworks, pa sem naročil identično (vsaj ohišje je enako) kot je zgoraj napopana na ebay-u iz Aliexpressa 10Ah, ampak je 60V (ta ebay je 80V izgleda na fotki) - tanajvečjo kar so jo imeli. Dal sem 78,50 EUR (67 plus dostava), ampak gledam da so jo dvignili na 136 plus poštnina (ista štacuna, zdaj ne vem a so se ušteli pa vseeno poslali ali so dvingili carine ali kaj drugega). Čakam da dobim, trenutno kaže da je v Milanu, tako da bom videl če bo to sploh prišlo, ima pa slo tracking že. 13 dni je že na poti, naj bi prišla ta teden. Poročam če/ko dobim (če ne bom dispute-a delal zaradi nedostave slučajno) kakšna je dejanska kapaciteta, imam sicer eno 2ah in eno 4ah za primerjavo (originalni), ki se po teži razlikujeta 1:2, tako da ko bom primerjal težo tega kar pride bom takoj vedel koliko je ura
oz. kolikor celic so dejansko dali notri.
Drugače kosim čez palec enih dobrih 400 kvadratov. Če ni res visoka trava (prvič letos recimo sem pokuril obe pa še dofilal da sem prišel skozi, pa čez zimo sta stali) pridem skozi praktično s taveliko (recimo košnja na 10 dni), če jo bolj matram pa zakjučim z dvema.

Drugače kosim čez palec enih dobrih 400 kvadratov. Če ni res visoka trava (prvič letos recimo sem pokuril obe pa še dofilal da sem prišel skozi, pa čez zimo sta stali) pridem skozi praktično s taveliko (recimo košnja na 10 dni), če jo bolj matram pa zakjučim z dvema.

Ma jaz spomladi rabim 3 baterije po 4 Ah ... poleti gre pa včasih tudi z eno če trava ne raste :D

papasmrk ::
Vprašal bi če kosilnice 4x4 dejansko zmanjšajo napor pri košnji, če teren ni čisto raven?
Za komentiranje se moraš prijaviti

Pri kosilnicah s pogonom je težava pri mokrih/vlažnih tleh/travi, ko kolesa zdrsavajo in še kolesa so ponavadi iz plastike, ki itak drsi. Vsekakor je 4x4 pogon glede tega boljši.

SloLord ::
Dober dan, gledam ti dve kosilnici:
https://www.gartenxl.si/izdelek/samohod...
in
https://trgovina.ifs.si/izdelki/orodje/...
Ima kdo kakšne izkušnje s temi znamkami? Katera je boljša? Priporočila?
Hvala!
https://www.gartenxl.si/izdelek/samohod...
in
https://trgovina.ifs.si/izdelki/orodje/...
Ima kdo kakšne izkušnje s temi znamkami? Katera je boljša? Priporočila?
Hvala!

It is I, Leclerc!

Oboje kitajc z dosti plastike, ... kot velika večina kosilnic na trgu v tem cenovnem rasredu.
Poglej opis, podrobnosti, kar ti bolj ustreza.
Poglej opis, podrobnosti, kar ti bolj ustreza.

barakus ::
Precej kosim in sem dal skozi že kar nekaj kosilnic... Običajno najprej crkne pogon ali odpade kakšno kolo (se odlomi), tiste ki so najdlje trajale (tam 20 let) jim je pa še školjka prerjavela in postala luknjasta, motor pa ni imel več optimalne kompresije in zato manj moči.
Videl sem tukaj, da obstajajo kosilnice iz nerjavečega jekla, super. Kaj pa glede pogona, obstajajo take z vrdžljivimi in popravljivimi pogoni (rezervni deli čez 10 let, servis ki zna to zamenjat itd.) ?
Videl sem tukaj, da obstajajo kosilnice iz nerjavečega jekla, super. Kaj pa glede pogona, obstajajo take z vrdžljivimi in popravljivimi pogoni (rezervni deli čez 10 let, servis ki zna to zamenjat itd.) ?

Ja, ponavadi pogon najprej odpove. Ali pobere kaksen plasticen zobnik, zarjavi kakšna gred, kjer gre v plasticno ohišje,.... Tako da ni najbolje po vsaki košnji prati z vodo ali celo pod pritiskom.

IL_DIAVOLO ::
Vsaka naprava postane po določenem casu preveč obrabljena da bi se splacala popravljati.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

Ganon ::
Vse je šlo v smer pokvarljivosti, tudi pri priznanih znamkah. Je potrebno skrbeti za denarni tok. Časi prastarih Tomosovih kosilnic, ki so spomladi vžgale v prvo in s katerimi sem kosil vse živo, nasedel na kamenje ipd. pa se ni zgodilo nič, so že davno mimo.

Povratna informacija: baterijo od kitajcev za Greenworks sem dobil, nisem še preizkusil, ampak po teži bi rekel da je nekje med 2Ah in 4Ah - na pamet. Ko prinesem do doma preverim, če dela, pa težo, pa dam filat (prišla na pol napolnjena), potem pa te dni preizkusim in poročam.

>Dal sem 78,50 EUR (67 plus dostava), ampak gledam da so jo dvignili na 136 plus poštnina (ista štacuna, zdaj ne vem a so se ušteli pa vseeno poslali ali so dvingili carine ali kaj drugega). Oziroma trenutno če kliknem na naročilo je 137,30 pa free shipping. Originalna v Šenčurju je 189 EUR 4Ah, vidm pa da imajo 5Ah za 209 EUR - samo to je že skoraj cena običajne bencinske kosilnice
samo za baterijo.
Drugače sem jo napolnil zdajle. Po teži je tam-tam z originalno 4Ah (nisem vrgel na tehtnico ampak zamižiš in imaš vsako v eni roki in ne veš katera je katera, tako da kapacitetno računam da je enaka taveliki originalni, če imam srečo pa so kake dobre celice notri pa še malenkost več, seveda pa je lahko tudi bust). Skratka po teži sodeč je proper. Bom sporočil kako se je obnesla ko bom šel prvič kosit.
Aja, naročena je bila 19. aprila, prišla danes.

Drugače sem jo napolnil zdajle. Po teži je tam-tam z originalno 4Ah (nisem vrgel na tehtnico ampak zamižiš in imaš vsako v eni roki in ne veš katera je katera, tako da kapacitetno računam da je enaka taveliki originalni, če imam srečo pa so kake dobre celice notri pa še malenkost več, seveda pa je lahko tudi bust). Skratka po teži sodeč je proper. Bom sporočil kako se je obnesla ko bom šel prvič kosit.
Aja, naročena je bila 19. aprila, prišla danes.

trancer01 ::
Torej so se (nekatere) baterije podražile tudi za več kot 100 % v zadnjih nekaj letih. Posledica carin, marž, splošne inflacije. Proizvodna cena na Kitajskem je pa najbrž petina ali manj od prodajne cene v EU. Dobro nas nategujejo vsi v prodajni verigi, vključno z EU.

HitroDihanje ::
Kateri motorji pa so boljši za kosilnice: kawasaki (FJ180V) ali honda (GCVX200) ?
hvala
hvala

Od včeraj sem ponosni lastnik tele Marine : 
Ni za primerjat s kakšno lahkoto opravi delo napram akumulatorski kosilnici.

Ni za primerjat s kakšno lahkoto opravi delo napram akumulatorski kosilnici.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: HitroDihanje ()

denabiker ::
Ta izgleda zelo dobro, Marina kot eni pravijo "Italijanska jajca" je zelo dobra.
Kar se tiče motorjev, vse kar je Japonsko je super iz mojih izkušenj, imam tudi Hondo GCV200-odličen, Kawasaki 2x laksarce TJ 35 in 45 noro dobro, imel motorje Kawasaki od cross do ninje vse super, Subaru in Hondin motor na dveh moto kultivatorjih vse super.
Kar se tiče motorjev, vse kar je Japonsko je super iz mojih izkušenj, imam tudi Hondo GCV200-odličen, Kawasaki 2x laksarce TJ 35 in 45 noro dobro, imel motorje Kawasaki od cross do ninje vse super, Subaru in Hondin motor na dveh moto kultivatorjih vse super.

Ko sem prekucnil kosilnico, da vidim kako je odspodaj narejeno sem opazil, da je narejeno na precej kitaj*, mislim italijanski način. Inox ohišje je skupaj dano s precej nenatančnimi in grdimi vari. Vsaj za ta denar bi lahko malce bolj spolirali spodnjo stran.

UFOking ::
HitroDihanje je izjavil:
Ko sem prekucnil kosilnico, da vidim kako je odspodaj narejeno sem opazil, da je narejeno na precej kitaj*, mislim italijanski način. Inox ohišje je skupaj dano s precej nenatančnimi in grdimi vari. Vsaj za ta denar bi lahko malce bolj spolirali spodnjo stran.
Tudi sam sem pred kratkim nabavil to kosilnico v INOX izvedbi in sem glede košnje zelo zadovoljen, edino glede kvalitete ne.
Polno pikic od varjenja, polno ostrih robov, slabo narejeni plastični deli kot npr. plastika za stranski izmet, se ne prilega lepo na okvir itd.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: UFOking ()

@UFOking
ja inox ohišje res izgleda kot da je na hitro nekaj ulito in zvarjeno. Tudi jaz sem se zezal s tisto plastiko za stranski izmet in na koncu mi je uspelo, da je res leglo skupaj kot ata na mamico. Kar sem pogrešal je ročica s katero reguliram plin in da ne rabim kar naprej tišat tisto dolgo palico za gas. Sem kar na aliexpressu poiskal neko univerzalno rešitev za to ročko. Kar se pa tiče same košnje pa kapo dol...
ja inox ohišje res izgleda kot da je na hitro nekaj ulito in zvarjeno. Tudi jaz sem se zezal s tisto plastiko za stranski izmet in na koncu mi je uspelo, da je res leglo skupaj kot ata na mamico. Kar sem pogrešal je ročica s katero reguliram plin in da ne rabim kar naprej tišat tisto dolgo palico za gas. Sem kar na aliexpressu poiskal neko univerzalno rešitev za to ročko. Kar se pa tiče same košnje pa kapo dol...

Obrizgi od varjenja pač, niso očiščeni, sicer pa zgleda kot navadno jeklo in kromirano čez. Tam kjer so ostri prehodi, sprememba oblike,... se krom slabo oprime (neke zadeve okrog elektrike), zato se na sliki vidi obarvano pri zvarih.

Vse je boljse od baterijskih plastičnih jajc.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

denabiker ::
Glede na to, da sem včasih dosti robote programiral po svetu, vam lahko povem, da za določene naročnike je moralo biti vse v nulo, so bile redne kontrole in če je bilo kaj narobe kakšen var mimo, to so hoteli celo serijo zavrnit. Tam se je posvečalo 100 na uro, si nastavljal točke robota, linije itd., kot zmešan. Tudi na koncu linije so bili delavci in je ročno popravljal, kar je bilo za popraviti.
So pa bili naročniki, ko je bilo lahko vse šlampasto, to se spomnim, ko smo delali za en nižji razred avtov bumperje pa te nosilce varili, to je bilo samo da je hitro, kvaliteta ni tak pomembna, celice za točkovno varjenje tistih nosilčkov, pa ta welding je lahko tudi kakšen mimo šel ali pa če je glava zapikala na koncu se ročno ni popravilo, je šel kos kar naprej. Sem tudi bil v eni ogromni tovarni, ko se je delalo od vesoljske tehnike, pa tudi šlampaste tehnike za nižji in srednji razred avtov na primer. Vse odvisno od naročnika in njihovih zahtev.
So pa bili naročniki, ko je bilo lahko vse šlampasto, to se spomnim, ko smo delali za en nižji razred avtov bumperje pa te nosilce varili, to je bilo samo da je hitro, kvaliteta ni tak pomembna, celice za točkovno varjenje tistih nosilčkov, pa ta welding je lahko tudi kakšen mimo šel ali pa če je glava zapikala na koncu se ročno ni popravilo, je šel kos kar naprej. Sem tudi bil v eni ogromni tovarni, ko se je delalo od vesoljske tehnike, pa tudi šlampaste tehnike za nižji in srednji razred avtov na primer. Vse odvisno od naročnika in njihovih zahtev.

velikBrokoli ::
In kaj potem kupiš, če hočeš res kvalitetno akumulatorsko? Bencinske ne bi imel, na kabel pa tudi ne.

Da ti bo aku zdržala 20 let pozabi ker baterija ne bo zdržala. Drugače mam jaz powerworks oz vrjetno je tudi grernworks ok in po 6 letih se ji nič ne pozna razen noža pa mal obtoučenosti k pač nisem nežen :)

velikBrokoli ::
Pa dobro, kupis novo baterijo. Zaenkrat imam ze nekaj od Makite, bom verjetno pri njih ostal.

Kawl6 ::
Nova pridobitev:
EGO POWER+ 47CM BATERIJSKA KOSILNICA S SAMOSTOJNIM POGONOM KIT LM1903E-SP
Skeptičen glede okvirja, baterije....
Po več košnjah sem zelo zadovoljen. Pametni polnilec, kapaciteta baterije ostaja na polovici končane košnje cca 300m2.
Neraven teren, čurčlni-storži, itd. Lahka, pospravljeno jo imam pokonci.
Registrirana garancija 5 let.
Pa da vidimo.
EGO POWER+ 47CM BATERIJSKA KOSILNICA S SAMOSTOJNIM POGONOM KIT LM1903E-SP
Skeptičen glede okvirja, baterije....
Po več košnjah sem zelo zadovoljen. Pametni polnilec, kapaciteta baterije ostaja na polovici končane košnje cca 300m2.
Neraven teren, čurčlni-storži, itd. Lahka, pospravljeno jo imam pokonci.
Registrirana garancija 5 let.
Pa da vidimo.

sandmat ::
velikBrokoli je izjavil:
In kaj potem kupiš, če hočeš res kvalitetno akumulatorsko? Bencinske ne bi imel, na kabel pa tudi ne.
Kupiš baterijsko in pozabiš na bencinske. Gonim greenworks 80V že 6 sezon in kosim z njo njive, pa se ji nič ne pozna. Nož sem 1x kupil nov, ker se mi ni dalo brusit starega (cca 20eur) in sem kosil po kamnih.
Napram husquarni, ki sem jo pred tem sprobal, je greenworks raketa.

Kitajska greenworks 60v baterija update: danes kosil s to baterijo, zdrzi enako kot originalna 4Ah.

velikBrokoli je izjavil:
Kupiš baterijsko in pozabiš na bencinske. Gonim greenworks 80V že 6 sezon in kosim z njo njive, pa se ji nič ne pozna. Nož sem 1x kupil nov, ker se mi ni dalo brusit starega (cca 20eur) in sem kosil po kamnih.
Pridi jo gonit k meni 1000m2, fajn pognojene in ta prave pasne trate. Bos rekel, enkrat in nikoli vec

Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

Ganon ::

Zakaj bi njivo kosil s tako kosilnico a nimate kmetje kake boljse zadeve? Kosilnice so za travnike pa ne take 10 let zaraščene... Zakaj ne uporabljate mrcedeza za orat ampak traktor... Aja ker ima vsaka zadeva svoj namen... Sam da se pizdakate kle gor.

IL_DIAVOLO je izjavil:
velikBrokoli je izjavil:
Pridi jo gonit k meni 1000m2, fajn pognojene in ta prave pasne trate. Bos rekel, enkrat in nikoli vec![]()
Sem kosil polmetrsko travo, malo že olesenelo vmes. Gre ko šus :) Husquarna je pa jamrala in se dušila.

otago ::
Poročilo o Weibang WB537 SCV 3v1 (kardan):
Kosilnica ni najlažja. Plastični deli delujejo kakovostno (že po debelini materiala, enostavni dizajn priklopa za stranki izmet), jekleno ohišje tudi. Enostavno zlaganje za transport, nastavitev višine. Enostavno nastavljanje višine košnje. Komfortna košnja je v drugi prestavi (2/3). V najhitrejši prestavi(3/3), je prehitro zame. V bobnu se rada nabere trava. Se pa da enostavno sčistiti. Vibracije in hrup niso omembe vredne (da bi bilo kaj posebnega). Poraba se zdi normalna. Ni elektro štarta (zame je to plus). Ni ustavitve motorja kot pri dražji BBC verziji (spet zame je to plus, ker manj delov, da nekaj krepne). Zadovoljen z nakupom. In celo nakupovalno izkušnjo s Hojnik Maribor.
V kolikor bi imel vinograd, divji sadovnjak - večjo površino se bi odločil ali za večji Weibang WBBC 537 SCV (High Grass), ki bi naj zmulčil še manjše veje. V živo izgleda kot manjše oklepno vozilo. Bi pritegnilo več pozornosti kot moderni traktorčki za 1.5-3kEUR. Ali pa bi se odločil za resno strižno kosilnico od Mute ...
Poročam po enem letu.
Kosilnica ni najlažja. Plastični deli delujejo kakovostno (že po debelini materiala, enostavni dizajn priklopa za stranki izmet), jekleno ohišje tudi. Enostavno zlaganje za transport, nastavitev višine. Enostavno nastavljanje višine košnje. Komfortna košnja je v drugi prestavi (2/3). V najhitrejši prestavi(3/3), je prehitro zame. V bobnu se rada nabere trava. Se pa da enostavno sčistiti. Vibracije in hrup niso omembe vredne (da bi bilo kaj posebnega). Poraba se zdi normalna. Ni elektro štarta (zame je to plus). Ni ustavitve motorja kot pri dražji BBC verziji (spet zame je to plus, ker manj delov, da nekaj krepne). Zadovoljen z nakupom. In celo nakupovalno izkušnjo s Hojnik Maribor.
V kolikor bi imel vinograd, divji sadovnjak - večjo površino se bi odločil ali za večji Weibang WBBC 537 SCV (High Grass), ki bi naj zmulčil še manjše veje. V živo izgleda kot manjše oklepno vozilo. Bi pritegnilo več pozornosti kot moderni traktorčki za 1.5-3kEUR. Ali pa bi se odločil za resno strižno kosilnico od Mute ...
Poročam po enem letu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: otago ()

Ok gledam greenworks na ebayu.
https://www.ebay.com/itm/316703628205?_...
To je brez baterije al zakaj je to tak poceni?
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

Nemsko ne znam

Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

mirkuma ::
Poročilo o Weibang WB537 SCV 3v1 (kardan):
Poročam po enem letu.
Kako ti deluje stranski izmet? Pušča linijo s kupčki trave za sabo ali lepo razmeče nasekljano travo, da se ne vidi linije s koščki trave in jo razporedi / raztrese lepo naokrog (če ni previsoka). Gledam prav ta model, zaradi kardana in ker ima nekoliko drugačno loputo za stranski izmet (loputa ni obrnjena navzdol). Probal sem nek drug Weibang model z jermenom, vse okej ampak stranski izmet ne deluje ok, za sabo pušča linijo trave kot, da jo bo naklladakla po tem za mano pobirala :-).
Pri moji ttrenutni, ki pa je že precej v letih (12+let) Dolmar PM-5120 stranska loputa deluje/izmetuje brezhibno, do 10-15cm višine trave se nič ne vidi, da meče travo v stran, tako lepo jo porazdeli z izmetom.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

IL_DIAVOLO je izjavil:
Ok gledam greenworks na ebayu.
tale ima zelo majhen premer (41cm). Novejše 80V so 50+cm, dodatno so samohodne. Zato verjetno tudi razlika v ceni.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup kosilniceOddelek: Loža | 5378 (1108) | rsroki |
» | Vrtna kosilnica (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 42720 (949) | sbawe64 |
» | Aku-kosilnica? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18343 (2984) | sandmat |
» | akumulatorske kosilnice (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22669 (16122) | 111111111111 |
» | Baterijska rotacijska kosilnica?Oddelek: Loža | 6279 (5109) | telexdell |