» »

Vrtna kosilnica

Vrtna kosilnica

LuIK ::

Obvezno bencin. Elektrika za te vrtne strojčke je enostavno zanič - predrago za premalo efekta. Za to malo kar boš bencina skuril pri košnji ne bo nobenemu severnemu medvedu bolj vroče.

Jaz imam al-ko, ne vem kateri model; gledal sem to, da imam servis v bližini (zaradi nadomestnih delov). Če boš kupoval v Merkirjih/Obijih/Bauhaus itd, se prepričaj, da obstaja tudi servis. Mene so na to korektno opozorili, da nekatere cenejše nato po koncu garancijske dobe moraš tja vozit sam (v garancijskem času oni uredijo servis na Hrvaškem); problem so očitno netipski rezervni deli.

lp

Djuro ::

Mah, kaj pa vem ... baterije so, vsaj iz ekološkega vidika bolj sporne, kot bencin. Mogoče ne za evropo (kjer želimo biti kao zeleni), drugod kjer kopljejo te rude in mažejo naravo ... ne ravno.
Ampak to seveda ni tema ....

Trenutno porabim cca. 1h20 brez ustavljanja (poln tank izsušim skoraj do konca) za eno košnjo. Da bi vmes trikrat menjal baterije ... mogoče bi samo moral sam preklopit v glavi.
Je pa res, da vsaj kolikor sem govoril z nekaj profesionalci (s področja vrtnarskih strojev, se razume) ... so svetovali, da trenutno še vedno bolj priporočajo klasične bencinske agregate. But, they might be wrong. Kot rečeno, ne kosim nekega atrija ... ampak podeželsko trato, kjer je tudi nekaj 25%+ klanca.

Seveda, to glede bližine servisa je seveda smiselno. Čeprav ... do sedaj ga še nisem potreboval, oz. so te zadeve relativno enostavne, da večino lahko pošraufam sam.

Hvala vsem.

feryz ::

Je že napisal nekdo. Ko enkrat probaš baterijsko, te nihče več ne prepriča v bencin.
Jasno pa je, da ne z eno baterijo. Sicer pa, kateri baterijski strojček nima vsaj dveh?

showsover ::

Ja, bencin je glasen za popi*dit, ampak baterijsko je pa plastično in na ozko reže, to je samo za ob hiši, da ne vznemirjaš. Jaz bom verjetno prej tisti traktorček nabavil, sem že ujel, da pogledujem proti njim, samo jaz moram prekosit pol Slovenije, ne samo terasice.

sandmat ::

poglej greenworks pro serija. Imam nitkarco in samohodno. Pri nitkarci gre zadeva precej bolje kot pri prejsnji "pro" bencinski. Dodatni plusi: ni tresljajev, precej manjsa teza, vecji navor, brez zajebavanja "dej na tla, zakurblej, drzi gas, pazi da ne crkne" in podobno.

S samohodno kosim tam, kjer so vsi okoliski bencinski mojstri govorili, da sploh ni mozno kositi drugace kot z nitkarco. Zadeva je super mocna, ko zagazis v pol metra visoko travo in ostali plevel, poveca obrate in gre kot topel noz skozi puter. Povozil sem par kamnov in sem presenecen nad odsotnostjo udarcev po rezilu. Mulcenje je super, zadeva zmelje travo in v primeru redne kosnje niti ne nucas kosare. Baterija mi je prvic, ko sem rinil v pol metra visoko travo, vejevje, srobot in ostale pritikline, drzala priblizno do polovice (1x polnjenje). Sedaj, ko je pokoseno, porabim tretjino baterije.

tudi sam sem bil na zacetku skepticen do elektricnih, predvsem zaradi baterije in moci. Zdaj mi ni zal in svojo posojam naokoli, da se lastniki bencinskih ne matrajo toliko.

Seveda zgolj v razmislek. Greenworks uvoznik tudi posoja kosilnice za preizkusnjo. Morda probas in ugotovis, ce ti ustreza.

The Player ::

Ima morda kdo kaj izkušenj z ročnimi kosilnicami? Kako se kaj obnesejo? Na koliko časa je treba rezila brusiti?

https://www.mimovrste.com/rocne-vretena...

Imam doma 23 let staro kosilnico AL-KO 46 bs top 3500s z Tecumseh vantage 35 motorjem in izgleda da bo počasi izdihnila, saj jo stežka zalaufam. Ko pa zalaufa pa obrne v obrate in potem nemudoma ugasne.

bauci ::

Poglej še za baterijske kosilnice Cramer. Kovinska, s pogonom gre kot bencinska. Jo imam že dve leti in sem zelo zadovoljen z njo. Mulčenje ali stranski izmet. Prodaja Tabakum.si.

showsover ::

sandmat izgledaš precej zadovoljen, glede greenworks pro, kakšno površino kosiš? napišeš še model, da preverim ponudbo?

tudi makita ima zdaj bundle (rotacijka+nitkarka+polnilec+2x4Ah) za ene 500EUR, je to nekje primerljivo?

ps: cramer/tabakum je pa čisto pravi highend :-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: showsover ()

sandmat ::

kosim cca 600m2, pri cemer so robovi parcele do 30% (v 3-4 metrih cca 1.5-2m visinske razlike). S samohodno z 80v4ah baterijo pokosim vecino ravne povrsine (tudi po robovih) s cca 50% baterije (tezko je bit tocen z 3led indikatorjem. 2 se svetita, ampak mislim, da je to precej manj od 2/3 baterije). Z nitkarco pobrijem okoli dreves, roz in po grebenu kjer so drevesa, ker s samohodno nimas kaj tam delat. Za tocen model samohodne nisem preprican, ker je na njihovi strani pod 80V ne najdem vec (https://baterijskoorodje.si/kategorija-.... Je pa stala cca 500eur. Nitkarco sem vzel najprej 40V varianto in mi je zal, da nisem ze iz prve vzel 80V. Predvsem zato, ker bi kombiniral baterije, ki jih zdaj ne morem. 40V ima precej svohnejsi polnilec in bi 80V varianta bila precej bolj optimalna, ker bi se ena baterija napolnila v krajsem casu kot bi drugo porabil. Ampak na sreco niti ne rabim ponovnega poljnjenja, ker opravim oboje z eni rundi.

Poklici magar uvoznika (v Sencurju je). Tip je bil prijazen, znal povedat kej o kosilnicah, predlagal variante itd. Jaz sem imel zelo dobro izkusnjo, glede na to, da sem se spravil kupovat prvo kosilnico v zivljenju. K sreci nisem poslusal nasvetov vaskih mojstrov superiornosti bencinskih variant, ker mi ni zal, da sem kupil obe elektricni. Imam pa obcutek, da marsikateri mojster misli, da so elektricne kosilnice na nivoju tistih prvih izpred desetletij (slab motor, na kabel, itd).

Je pa to moja osebna izkusnja na eni parceli. Ce si v dvomih, reci dobavitelju za izposojo in sprobaj. Stane te ne nic, razen 2 vozenj v sencur.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sandmat ()

delavec44 ::

Je tale? https://www.merkur.si/akumulatorska-kos...

Kakšna je pa razlika v praksi med 46cm in 51cm modeloma? V ceni je zgleda 200€.

https://www.merkur.si/akumulatorska-kos...

Nebomgabiksa ::

Da se pridužim debati... naša iz Bau-bau razpada. Je bila že večkrat zašvasana, kot imam prstov na roki. Motor B&S dela brez problema. Bencinska, samohodna.

Za 1000m2 ne bi dal ravno cele plače, tako da gledam nekaj v okolici 400€ (+-100).

Bencinska samohodna ima >50kg, tako da je pogon obvezen. Aluminjaste niso v mojem cmovnem rangu.
Akumulatorske so pol lažje, ampak prez pogona - mi lahko kdo pove kako je s takšno kositi?
Če so s pogonom so takoj 500+€

Zmeden sem :)

T743 ::

Lahko samo pritrdim Sandmat-u, Greenworks dela super, tudi jaz sem jo rinil v 1/2 metra visoko travo dela izredno lepo, brez krtačni motor, ni tresljajev zadeva je tiho sama poveča obrate,ko je to potrebno samohodna. Z eno baterijo gre po ravnem cca 40 minut oz. cca 600M2 brez problema. Prav tako je super tudi njihovo drugo orodje, škarje za živo mejo, nitkarca ter višinska žaga za veje.
Slabost je recimo ta, da zadeve, govorim za 80V program niso ravno najlažje, 5kg+ skupaj z baterijo. Imajo sicer tudi pas za čez rame, da je zadeva lažja. Bi pa gledal samo brezkrtačne motorje.
Kosilnica ni plastična ampak ima kovinsko ohišje. Pri vseh razen pri kosilnici boš tudi prej sam odnehal sam kot da bi pokuril baterijo.

fikus_ ::

Tale Greenworks-samohodna, kako je pa s pogonom, se obnese, hitrost?

Imam nekaj neravnin za kosit in okrog grmičkov, je bolje da bi bila malo počasnejša.

sandmat ::

seba44: mislim, da je prva. Razlika je izgleda samo v velikosti rezila, morda tudi v porabi in motorju, ampak glede na specifikacije ne izgleda.

Fikus: pogon je super, najpočasnejša stopnja je dbest za motoviljenje naprej-nazaj (jaz držim pogon večinoma skozi prižgan in jo potegnem po sprednjih kolesih nazaj), najvišja stopnja je pa že skoraj prehitra za delo, je pa super za pospravljanje, ko se kosilnica "sama" pelje čez dvorišče v garažo :)

zdej izgleda že kot, da bi jaz delal za greenworks uvoznika, ampak res vam priporočam obisk in probo. Itak ima vsak različno situacijo s travo, neravnostjo terena, velikostjo. Sprobejta pa kako slikco naredita, da vidimo rezultate

bf4ed ::

Nebomgabiksa je izjavil:

Da se pridužim debati... naša iz Bau-bau razpada. Je bila že večkrat zašvasana, kot imam prstov na roki. Motor B&S dela brez problema. Bencinska, samohodna...


Jaz sem do zdaj vedno mel kovinske bencinske. Sem pa lani nabavil eno plastično bencinsko (Castel garden).
Kovinska ima 52cm, plastična pa 46cm nož. Čeprav je manjša je bolj okretna in v enakem času pokosim 1000m^2. Obe samohodni.

Priporočam s plastičnim ohišjem. Lažja za manevriranje in lažje jo je čistit. Nima nekih šraufov spodaj, ki bi motili pri čiščenju.

zobnik ::

Eno električno nitkarco bi nabavil pa ne vem katero....za okol kmetije....eno novo bencinsko že mamo.
https://www.mimovrste.com/elektricne-ko...

s1m0n ::

Eno vprašanje da ne odpiram nove teme... Kdo je uvoznik za kosilnice Greenworks? Iščem namreč Pro z dvema baterijami a je pri nas ne najdem.

sbawe64 ::

https://baterijskoorodje.si/o-podjetju/
Trior d.o.o. je uradni distributer podjetja Greenworkstools za Slovenijo. Razstavni salon imamo na Rožni ulici 44 v Šenčurju pri Kranju.
2020 is new 1984
Corona World order

Nejc34 ::

Vidim da imate tezave z košnjo pod naklonom, poglejte malo kosilnice AS-MOTOR 4x4, imajo 2-takt motorje, narejene so pa v osnovi za komunalna podjetja ki jih uporabljajo vsakodnevno (torej so zelo kvalitetne, v osnovi ima cca 60kg pocinkanega 'pleha') cena nove je precej nedosegljiva (dobrih 3000EUR) ampak se pa placa kvaliteta ne pa plastika kot kaksne husqvarne stige vikingi itd... rabljene pa se ze da dobiti za ok ceno, so pa tako masivne da tudi ce kupis rabljeno staro 10let bo brez tezav delovala se naslednjih 20let+... Sam jo uporabljam v vinogradu, in je ne menjam za nobeno drugo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Nejc34 ()

18Jerry18 ::

Jaz sem letos kupoval novo kosilnico za zahteven teren in kosit 4000m2 vsak teden. Naročeno sem imel Husqarno, ampak sem naročilo preklical, ko sem videl kako so narejene kosilnice v rangu 600eur. Sama plastika in škripanje kar primeš v roke!

Odgovor zame je kosilnica ACTIVE - prodaja Žak. Za enkrat 100% zadovoljen in neprimerno boljša od prejšnjih.
https://zak-ljubljana.si/vrtna-kosilnic...

Šmorn ::

Kupujem bencinsko kosilnico za 400 m2 ravnine, pa se mi ne sanja, katero naj kupim. Akumulatorske ne pridejo v poštev. Moja električna kosilnica, ki sem jo imel za atrij pred blokom, je prešvoh, pa še nerodna je zaradi kabla. Tole mogoče?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Šmorn ()

fikus_ ::

To je čistokrvni Kitajc s slovenskim imenom. Poglej še Lidl/Hofer, imajo več garancije.

Maverick256 ::

Pozdravljeni,

da ne načenjam nove teme. Sem pred nakupom nove samohodne vrtne kosilnice in sem v dilemi, katero izbrati. Kosilo se bo okrog 1000m2, raven teren. Izbor sem zožal 3 kosilnice do max. 500EUR, proizvajalcev Alpina, Stiga in MTD.

Ima kdo od vas izkušnje z naslednjimi kosilnicami? Sicer se še najbolj nagibam k MTD kosilnici.

Alpina AL5 51 SHQ
https://mtehnika.mercator.si/izdelek/18...

STIGA COMBI 55 SQ ST 170 OHV AUTOCHOKE PRO
https://www.nahtigal.si/sl/vrtne-kosiln...

MTD ADVANCE 53 SPK HW
http://www.trgovina-frama.si/sl/Motorna...

Če ima kdo še kak drug predlog, mi lahko še kaj drugega priporoča.

Zgodovina sprememb…

fikus_ ::

Vzami širšo in z nastavkom za cev za pranje ohišja po košnji.

GrX ::

Prejšnja kosilnica je bila od AL-KO in nam je delovala cca 15 let. Ker sem bil s kosilnico zadovoljen, sem pred leti kupil novo, prav tako AL-KO, ampak sem z njo razočaran. Po dveh letih je že precej "razsuta". Kvaliteta teh kosilnic je občutna padla. Za druge pa težko komentiram...

s7nf ::

Meni se pa ravno al-ko zdijo bolje narejene, kot husqvarna. Pri Stigi mi je pa všeč aluminijasto ohišje, ki se ne zvija in rjavi. Težko se je odločit.

Maverick256 ::

fikus_ je izjavil:

Vzami širšo in z nastavkom za cev za pranje ohišja po košnji.


Po slikah sodeč samo MTD izpolnjuje te pogoje. Nisem si pa teh treh kosilnic v živo ogledal, najbrž bom za vikend stopil v trgovine.

Kako je pa kaj s tem Kawasaki motorjem na MTD kosilnici? Je vredu ali ima kakšne napake?

krneki ::

Jaz sem ravno prejšnji teden vzel Villager 6111 H. Kar mi je všeč je enostaven zagon (auto zaug in brez tistga gumijastega gumba za pumpat), širina in pa dost močan motor da ne crkne go zafuraš v 40cm travo. Ampak sem se res težko odločil pri tej poplavi razno raznih kosilnic za cca 500 eur. Ima tudi tist nastavk za vodo, čeprav zanimivo sploh ni omenjen v navodilih in prospektu.

T743 ::

Od kar imam tole:
https://www.merkur.si/akumulatorska-kos...
Mi gre bencinsko sranje še za potenco bolj na živce, ko sosedje vklopijo njihove "sklumpane getriebe" po možnosti pozno pod večer ali navsezgodaj me ima, da bi jim šel sam pokositi.
Nenehno zaganjanje bencinskih motorjev v visoke obrate vsakič ko jih dvignejo od tal, ter vibracije, ki se jih kar čuti da se skoraj šipe tresejo, nenazadnje pa še smrad od hlapov ne hvala, raje dam
stotaka več in mi je košnja že skoraj v užitek, z dodatno baterijo pa lahko kosim kontinuirano. Ena 4Ah baterija zdrži vsaj 600m2 oziroma cca 40 minut, medtem se pa druga napolni, da ni časa niti za pavzo.
Pa še ena prednost je mirne duše jo lahko prevrneš na stran ali hrbet ter opereš podvozje brez razlivanja olja ali goriva, da o samem vžigu niti ne zgubljam besed.
Da pa ne bom samo hvalil pogon je plastičen (zobnik-ohišje je aluminijasto) in osovina pogona ni ravno odporna proti rjavenju, kar pa zelo verjetno velja tudi za večino bencinskih.

feryz ::

Hmmm, jaz imam powerworksovo, kar je v bistvu isti k... Ampak s 82V 5Ah baterijo pokosiš nekih 400 m2, ne 600. Kakih 30 min košnje.
Je pa odvisno, kako visoko travo kosiš, ali mulčiš ...

Ampak ja, benz je totalno mimo. Glih ko hočeš pokositi ga ponavadi zmanjka.
Sem pa 15 let staro kosilnico praktično šenkal. Delala je še kot prvi dan. No ja, ne ravno. Pogon je škripnil. Ostalo bp. Neka Castel firma ali nekaj podobnega.

fikus_ ::

Sem nabavil v Merkurju Greenworksovo 80V, 46 cm. 499,99€. Deluje plastično (kot vse danes), Mogoče malo ozka (sem vajen 51 cm), nastavljanje hitrosti je super (manjka rikverc), kosiš pa lahko nedeljo zjutraj ob 5:00 (nikogar ne moti hrup), lažja od bencinske. Pa še moja boljša polovica je prevzela košnjo :D

darkolord ::

Ampak a so tele baterijske za kaj več kot malo višjo golf travico?

Sem gledal reviewe in ko zapeljejo v malo bolj resno šavje, je vsem zmanjkalo moči.

Tudi z 82 V rabiš 25 amperov za 2 kW, kar je vprašljivo s temi baterijami, električne in bencinske pa to dosežejo z lahkoto lastovke.

Ravnokar nam je crknila električna, pa tehtam med baterijsko in bencinsko, samo razen glasnosti ne vidim kakšne prednosti baterijske.

Bencin natankaš v minuti, za baterijo nafilat čakaš pa 1-2 uri, ali pa kupiš dve (dodatna je pol cene kosilnice). Pa ko po 5 letih zadeva crkne, jo lahko vržeš samo v smeti. Za B&S motorje dobiš kose še 50 let ...

fikus_ ::

Če kosiš 1x/teden, ni težav. Tale, ki sem jo kupil, ima ob več trave višje obrate motorja noža.

Za 1x tedensko košnjo in 1x tedensko polnjenje, kosiš maks 8 mesecev je to 32 polnjenj, to pomeni 31 let za 1000 ciklov baterije.

T743 ::

Jaz sem se prvo z njo zapodil v "snežet"okoli njive, prav s tem namenom, da bi jo poizkusil ustaviti, višina trave meter in več ni se ustavila le malo prej jo je zmanjkalo 20 minut do pol ure ampak je bilo vse skupaj resno pretiravanje. Pri brezkrtačnem motorju pa tudi ne vem kaj naj bi crknilo razen ležaja, kar pa se tudi ne zgodi ravno pogosto, no odleti lahko krmilje, kar pa dvomim, da se ne da zamenjati.
Vrtljaje pa prilagaja glede na obremenitev kot pravi že fikus.

sandmat ::

darkolord je izjavil:

Ampak a so tele baterijske za kaj več kot malo višjo golf travico?

Sem gledal reviewe in ko zapeljejo v malo bolj resno šavje, je vsem zmanjkalo moči.

Tudi z 82 V rabiš 25 amperov za 2 kW, kar je vprašljivo s temi baterijami, električne in bencinske pa to dosežejo z lahkoto lastovke.

Ravnokar nam je crknila električna, pa tehtam med baterijsko in bencinsko, samo razen glasnosti ne vidim kakšne prednosti baterijske.

Bencin natankaš v minuti, za baterijo nafilat čakaš pa 1-2 uri, ali pa kupiš dve (dodatna je pol cene kosilnice). Pa ko po 5 letih zadeva crkne, jo lahko vržeš samo v smeti. Za B&S motorje dobiš kose še 50 let ...


Testiral sem greenworksovo (zgoraj omenjeno) in neko superduper husquarno 4x4. Husquarna je konstantno trokirala (pa je imela izmet, ne mulčenja), med tem ko je Greenworksova samo dvignila obrate in še mulčala poleg. Ne vem zakaj bi kdorkoli še kupoval bencinsko kosilnico v 21. stoletju

darkolord ::

Ne vem zakaj bi kdorkoli še kupoval bencinsko kosilnico v 21. stoletju

Jah:
- večja avtonomija
- servis/rezervni deli (po dosedanjih izkušnjah so deli precej slabo dobavljivi za čingčong kosilnice in orodje)
- višja moč
- samohodna
- nenazadnje tudi cena (ni sicer primarni faktor, samo se mi zdi butasto, da bi plačal 2x več za manj)

Sicer se strinjam, da je elektro prihodnost (večino orodja kupujem baterijskega), samo ne vem, če je pri kosilnicah to že sedaj ...

Pač pričakoval bi kakšen bistven upgrade, pa ne izgleda glih to to.

Se mi zdi, da je vse skupaj še nekako tako kot Peugeot-ov avtomobil, kjer za elektro model plačaš 15 jurjev več, dobiš pa elektro motor z enako močjo in navorom kot bencinski in s pol manjšo avtonomijo ...

 Včasih je tut tkole

Včasih je tut tkole

feryz ::

Z bencinsko boš tole pokosil? Ja pa ja de.
Če jo boš nalašč za to kupil.

darkolord ::

Tole je električna (1800 W) iz hoferja/lidla pokosila za šalo ... Bi jo še uporabljal, samo je šel ležaj (+ ležišče), kosi pa niso več dobavljivi.

No sej, zdej bi malo bolj sproti, ampak ne bi rad ravno nek downgrade ...

Zgodovina sprememb…

GrX ::

s7nf je izjavil:

Meni se pa ravno al-ko zdijo bolje narejene, kot husqvarna. Pri Stigi mi je pa všeč aluminijasto ohišje, ki se ne zvija in rjavi. Težko se je odločit.

Ej nevem... tastara je bla res trpežna, to pa sem v dveh letih že 5x šraufal. Mogoče imam zgolj smolo....

showsover ::

feryz je izjavil:

Z bencinsko boš tole pokosil? Ja pa ja de.
Če jo boš nalašč za to kupil.

Ne, to je za laksarco, ko daš cirkular (ali podobno) gor in dela šuuuuiiiiizzzzziiiinkkk... In iskre meče okoli. Ne pozabit na zaščito...

dxx ::

Maverick256 je izjavil:

Pozdravljeni,

da ne načenjam nove teme. Sem pred nakupom nove samohodne vrtne kosilnice in sem v dilemi, katero izbrati. Kosilo se bo okrog 1000m2, raven teren. Izbor sem zožal 3 kosilnice do max. 500EUR, proizvajalcev Alpina, Stiga in MTD.

Ima kdo od vas izkušnje z naslednjimi kosilnicami? Sicer se še najbolj nagibam k MTD kosilnici.

Alpina AL5 51 SHQ
https://mtehnika.mercator.si/izdelek/18...

STIGA COMBI 55 SQ ST 170 OHV AUTOCHOKE PRO
https://www.nahtigal.si/sl/vrtne-kosiln...

MTD ADVANCE 53 SPK HW
http://www.trgovina-frama.si/sl/Motorna...

Če ima kdo še kak drug predlog, mi lahko še kaj drugega priporoča.

Stiga 55sq. Ni pa alu ampak jekleno galvanizirano ohišje. Stroj.

sandmat ::

darkolord je izjavil:

Ne vem zakaj bi kdorkoli še kupoval bencinsko kosilnico v 21. stoletju

Jah:
- večja avtonomija
- servis/rezervni deli (po dosedanjih izkušnjah so deli precej slabo dobavljivi za čingčong kosilnice in orodje)
- višja moč
- samohodna
- nenazadnje tudi cena (ni sicer primarni faktor, samo se mi zdi butasto, da bi plačal 2x več za manj)

Sicer se strinjam, da je elektro prihodnost (večino orodja kupujem baterijskega), samo ne vem, če je pri kosilnicah to že sedaj ...

Pač pričakoval bi kakšen bistven upgrade, pa ne izgleda glih to to.

Se mi zdi, da je vse skupaj še nekako tako kot Peugeot-ov avtomobil, kjer za elektro model plačaš 15 jurjev več, dobiš pa elektro motor z enako močjo in navorom kot bencinski in s pol manjšo avtonomijo ...

 Včasih je tut tkole

Včasih je tut tkole



- avtonomijo komot presežeš z dvema baterijama. Med tem, ko z eno kosiš, je druga že napolnjena. Je dodaten strošek (baterija), nimaš pa problemov z gorivom, oljem, svečkami, svinjarijo.
- glede servisa je pričakovano, saj so električne kosilnice manj časa na trgu in tudi niso še mainstream. Verjetno se bo po 50 letih (kolikor imajo bencinske podlage) tudi to spremenilo. Nisem sicer imel še problema, je pa servis za greenworks v šenčurju, kar je lahko problem za tiste, ki niso iz Gorenjske. Torej lokalni mojster ne bo imel materiala/znanja popravit, kar je lahko roblem
- glede višje moči nisem prepričan. Pri električni sama od sebe dvigne obrate in gremo gasa čez. Kosil sem tudi pol metra visoko travo z dodatki olesenelih rastlin, lubja itd. Pri husquarni je bilo pri 30cm travi brez mulčenja samo trokiranje.
- električne so tudi samohodne. meni je super, ko se sama pelje. Je pa tudi dovolj lahka, da jo lahko obračam in vozim brez gasa.
- glede cene ne vem, če je res. Moja greenworks je stala 500 eur, husquarna pa 600. Z električno sem precej bolj zadovoljen. Enako z (električno) nitkarico nisem zaznal bistvenih razlik v ceni.

Seveda pa je vsak nakup odvisen od situacije. Če moraš cel dan kosit območje, kjer ni elektrike, potem električne kosilnice odpadejo, ker ne boš kupil 10 baterij za ta namen. Za situacije okoli hiše je pa čisto drugače.

Kvinta ::

Pa še ena prednost je mirne duše jo lahko prevrneš na stran ali hrbet ter opereš podvozje brez razlivanja olja ali goriva, da o samem vžigu niti ne zgubljam besed.


Ti moreš bit zelo nerodn človek :| takih problemov jaz nisem mel nikoli pa travo kosim že 40 let.
A.C.A.B

fikus_ ::

"Ti moreš bit zelo nerodn človek :| takih problemov jaz nisem mel nikoli pa travo kosim že 40 let. "

Zanimivo. Mi razložiš, kako čistiš kosilnico spodaj, da se ne teče bencin iz rezervoarja (pokrovček pušča), ali pa olje zalije cilinder motorja (ko naslednjč štartaš imaš dimno zaveso).

Matevz96 ::

fikus_ je izjavil:

"Ti moreš bit zelo nerodn človek :| takih problemov jaz nisem mel nikoli pa travo kosim že 40 let. "

Zanimivo. Mi razložiš, kako čistiš kosilnico spodaj, da se ne teče bencin iz rezervoarja (pokrovček pušča), ali pa olje zalije cilinder motorja (ko naslednjč štartaš imaš dimno zaveso).


Sam jo vedno nagnem na desno stran in ni bilo še nikoli težav. Na desno pa zato ker je na levi ročka za prestave pogona in zračni filter.
#hooldthedoor

darkolord ::

B&S ima sicer pri nekaterih motorjih opcijo "Mow N'stow", da lahko potem vse skupaj zložiš in postaviš v vertikalo.

fikus_ ::

V glavnem ~15 let staro B&S sem moral dvignit/nagnit na ročaj, da sem opral, in da ni iztekal bencin ter olje ni zalilo cilindra.

sbawe64 ::

Če je svečka spredaj, potem se dvigne kosilnica preko zadnjega kolesnega para - dvigneš prvi del kosilnice.
Od onih treh bo jaz izbral alpino, Honda motor s 3,3kW je praba zadeva.
https://www.alpina-garden.com/int/2l053...

Na vikendu imam sicer samohodno alpino z Briggs motorjem, gre povsod v strmino.

Kosil nekoč s precenjeno huskvarno LC nekaj (s tunelom, da meče ven zadaj), vsak klanček je bil preveč , crkovala kot nora na vsaki travi.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sbawe64 ()

dxx ::

sbawe64 je izjavil:

Če je svečka spredaj, potem se dvigne kosilnica preko zadnjega kolesnega para - dvigneš prvi del kosilnice.
Od onih treh bo jaz izbral alpino, Honda motor s 3,3kW je praba zadeva.
https://www.alpina-garden.com/int/2l053...

Na vikendu imam sicer samohodno alpino z Briggs motorjem, gre povsod v strmino.

Kosil nekoč s precenjeno huskvarno LC nekaj (s tunelom, da meče ven zadaj), vsak klanček je bil preveč , crkovala kot nora na vsaki travi.

Honda motor je res super, ampak kaj ti pomaga, če je ohišje jajc?!

Cowboy6 ::

Iščem samohodno kosilnico s košaro za košnjo večinoma po ravnem, površine cca 700m2. Gledam Husqvarna LC 140SP ali se mogoče priporoča kaj drugega?
Tukaj naj bi bil moj podpis.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Cowboy6 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vrtne kosilnice? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5118576 (3407) ssitcm
»

Aku-kosilnica? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5113143 (10466) dvojka
»

akumulatorske kosilnice (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7219553 (13006) 111111111111
»

Baterijska rotacijska kosilnica?

Oddelek: Loža
295054 (3884) telexdell
»

Vrtna kosilnica (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13438797 (16175) urosh

Več podobnih tem