Forum » Pomoč in nasveti » Težava z računalnikom
Težava z računalnikom
scorpio5 ::
Zdravo!
Sem precej neizkušen kar se tiče kompjuterja in strojne opreme, zato se obračam na vas.
Zadnjih nekaj dni mi malce nagaja računalnik - zmrzne za nekaj sekund - dogaja pa se nekje na 20/30 min prib.
Do sedaj se je zgodilo že med vsemi procesi - surfanje po netu, igranje iger, gledanje filmov.. Ko se zgodi med surfanjem, lahko premikam kurzor miške po ekranu, ampak ne morem ničesar kliknit
Torej po iskanju rešitev na netu, sem poskusil nekaj zadev, prav tako sem prepihal računalnik (prah) in izključil ter ponovno vključil rame.
Ni učinka, zato se obračam na vas - preden kupujem nov računalnik (nakup je bil že prej v planu, samo ne še v tem obdobju)
Najlepša hvala za pomoč!
lp
Sem precej neizkušen kar se tiče kompjuterja in strojne opreme, zato se obračam na vas.
Zadnjih nekaj dni mi malce nagaja računalnik - zmrzne za nekaj sekund - dogaja pa se nekje na 20/30 min prib.
Do sedaj se je zgodilo že med vsemi procesi - surfanje po netu, igranje iger, gledanje filmov.. Ko se zgodi med surfanjem, lahko premikam kurzor miške po ekranu, ampak ne morem ničesar kliknit
Torej po iskanju rešitev na netu, sem poskusil nekaj zadev, prav tako sem prepihal računalnik (prah) in izključil ter ponovno vključil rame.
Ni učinka, zato se obračam na vas - preden kupujem nov računalnik (nakup je bil že prej v planu, samo ne še v tem obdobju)
Najlepša hvala za pomoč!
lp
intel i5 4460 3.2ghz
8gb rama ddr3 Crucial Ballistix
amd radeon r9 380
WD 10EZEX disk 1TB
asrock h97 anniversary
napajalnik je en od Be quiet nwm točno kateri
nimam ssdja (vem sramotno )
8gb rama ddr3 Crucial Ballistix
amd radeon r9 380
WD 10EZEX disk 1TB
asrock h97 anniversary
napajalnik je en od Be quiet nwm točno kateri
nimam ssdja (vem sramotno )
tech1 ::
al je kak virus.. malware.. spyware.. al pa je malo se 'umazal' sistem z leti in ker je itak švoh konfiguracija ti meče freeze.
Pa SSDja ni. Sistem kot si ga posredoval ni ravno kos nekim opravilom.
Jaz mislim da nov Windows install bi še največ rešil (če ni kak hardver šel)
Poglej v Task Manager, vsak proces. Tam ti sigurno kaj meče CPU na 100% al pa ram na 100% in pol bere disk ker ni rama in nastane mega lag ki je značilen za HDD+star komp.
Pa SSDja ni. Sistem kot si ga posredoval ni ravno kos nekim opravilom.
Jaz mislim da nov Windows install bi še največ rešil (če ni kak hardver šel)
Poglej v Task Manager, vsak proces. Tam ti sigurno kaj meče CPU na 100% al pa ram na 100% in pol bere disk ker ni rama in nastane mega lag ki je značilen za HDD+star komp.
do sedaj delalo vse ok - csgo, apex na low, tudi gta 5 .. ni pa bil nek presežek .. če nebi bilo teh freezov bi služil namenu do jeseni brez problema (nisem ravno ultra zahteven uporabnik)
če bi recimo vedel da je disk problem ali rami bi zamenjal in počakal z nakupom novega
če bi recimo vedel da je disk problem ali rami bi zamenjal in počakal z nakupom novega
Han ::
Če gre memtest86 skozi brez napak in če ne pomaga svež Windows in/ali svež šofer (grafika), menjaj napajalnik.
Cenejši in starejši BeQuiet napajalniki imajo slabše kondije...
Cenejši in starejši BeQuiet napajalniki imajo slabše kondije...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
MIHAc27 ::
Jaz bi pa rekel prej kak disk. Zaženi Crystal disk info. Če dobiš rumeno/rdeče opozorilo, da imaš slabe sektorje bo to to.
Kot naslednji krivec pa mogoče grafična.
Rame seveda tudi lahko preveriš. Pa sistem vsaj z kakim Mawarebytes, da ni virusov.
Kot naslednji krivec pa mogoče grafična.
Rame seveda tudi lahko preveriš. Pa sistem vsaj z kakim Mawarebytes, da ni virusov.
Riff ::
lahko se pa kaj pregreva a je bil raćunalnik kaj očiščen prahu ? al pa za test odpri ohišje če je zaprto
bil je ravno par dni nazaj (da se nekako izloči tudi ta razlog morda)
šteka tudi ko samo video gledam ali film (ko so temperature normalne in ni pregret
sem pa dodatno opazil, da je porast "freezov" ko igram
šteka tudi ko samo video gledam ali film (ko so temperature normalne in ni pregret
sem pa dodatno opazil, da je porast "freezov" ko igram
Riff ::
ngc2392 ::
preveri disk in preveri grafično z furmarkom. lahko da se grafična poslavlja.
United We Stand, Divided We Fall
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izbira napajalnika in ohišja za moj sistemOddelek: Kaj kupiti | 2033 (1616) | B_U_R_I |
» | neodzivnost sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 608 (506) | solatko |
» | nadgraditev/menjava sistemaOddelek: Kaj kupiti | 3000 (2440) | snopc |
» | Nakup novega računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8985 (7805) | svetetko |
» | Nakup računalnika za povprečnega uporabnikaOddelek: Kaj kupiti | 4417 (3408) | pegaso |