» »

neodzivnost sistema

neodzivnost sistema

pia2001slo ::

Pozdrav,

prosil bi za komentarje na moj problem...imam starejši računalnik s pentium 4 procesorjem, podnožje mislim da je 774 intel ter 2GB rama,naloženi win7,ter DVDRW ter dva Sata diska in pa geforce 7600GS grafo... sistem je deloval kakšne teden bp (dodana je bila grafa ter en disk), sedaj pa mi ob začetnem ekranu zadeva stoji in ne gre naprej. Piskov ni nobenih, sem poizkušal menjati rame in gre očitno vse ok,ker mi zazna npr. 1GB ram če dam eno palčko ven ter lahko potem potrdim nove spremembe ampak potem zopet obstane.
Verjetno je pomemben podatek tudi napajalc ki je "le" 240W (grafa ima tudi svoje napajanje)...

Kaj bi lahko bil vzrok težav ? Komentarjev v stilu kupi močnejšo mašino s prosim vzdržite ker ne igram iger na tem PC-u

hvala
Jolly

popster ::

probaj še vzet vn grafično in bootat z integrirano grafično če je. Drugače pa lahko tudi z kako bolj švoh grafično probaš. Aja na katerem "začetnem ekranu" se ustavi?

pia2001slo ::

@popster

to sem že probal z navadno integr.VGA in je enako..ustavi se na ekranu kjer kaže Intel 4 procesom (bel ekran) ter spodaj F9,F10 ,...karkoli pristisnem gre na naslednji ekran kjer stoji (ne pridem tudi v bios)

Jolly

solatko ::

Odpri stranico računalnika in poglej kaj piše na matični plošči in sporoči na forumu. Istočasno poglej, če je kak napihnjen kondenzator. Največkrat je krivec za težave na starejših PC-jih ravno to. Morda ti odpoveduje napajalnik.
Lahko gre za sistem na podnožju 478 ali 775.

Najenostavneje je, da sistem razdreš, dobro očistiš, potem pa priklopiš samo MB, CPU s hladilnikom, grafično in en RAM. Če bo šel sistem v bios, iščeš naprej, če že to ne bo šlo, je šla matična ali napajalnik.
Delo krepa človeka

pia2001slo ::

@solatko

sem ga pred pol ure prižgal in je zopet čakal na boot-u cca 3 minute,vendar je šel naprej in je sedaj normalno v wins-ih...je to znak da bo kmalu šlo kaj po gobe ?

Jolly

solatko ::

Neka komponenta, bo vsekakor šla po gobe, saj ti rabi zelo dolgo, ker ugotavlja stanje HW. Naredi tako, kot sem ti napisal zgoraj - lahko je namreč kriv tudi RAM.
Delo krepa človeka

popster ::

najboljš da ga ne ugasneš več in spremeniš pc v 24/7 server za skype, p2p, msn, distributed computing, in kar rabiš vsak dan.

solatko ::

popster - V vsakem primeru ne bo dolgo, bolje, da najde napako in jo odstrani (lahko je samo oksidacija kontaktov RAM-ov ali grafične, lahko je pekač ali pa HDD).
Delo krepa človeka


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
535654 (4590) svetetko
»

Utripajoča lučka na monitorju

Oddelek: Pomoč in nasveti
292603 (2149) black soul
»

mama plata ne piska, računalnik ne dela

Oddelek: Strojna oprema
193335 (3030) Azrael
»

težave z MSI motherboart

Oddelek: Strojna oprema
392829 (2142) EZ2BHard
»

Spajky - rabim tvojo pomoc ( BX + Tualatin)

Oddelek: Pomoč in nasveti
191728 (1346) Spajky

Več podobnih tem