Forum » Omrežja in internet » Prenos podatkov iz win 8.1 PC na win 10 prenosnik prek LAN kabla
Prenos podatkov iz win 8.1 PC na win 10 prenosnik prek LAN kabla
jedateruk ::
Kako to narediti, gledam tukaj: https://techwiser.com/how-to-connect-pc...
Klinc je, kjer imam samo eno LAN vtičnico v PC.
Eno (morda zmešano) vprašanje: če bi en vtikač lan kabla vtaknil v router (imam Ubee router), drug vtikač pa v prenosnik, bi lahko datoteke šle iz računalnika prek routerja v prenosnik? Če ni možno, potem napišite, če je kak boljši način kot v vodiču, katerega link sem dal na vrh.
Klinc je, kjer imam samo eno LAN vtičnico v PC.
Eno (morda zmešano) vprašanje: če bi en vtikač lan kabla vtaknil v router (imam Ubee router), drug vtikač pa v prenosnik, bi lahko datoteke šle iz računalnika prek routerja v prenosnik? Če ni možno, potem napišite, če je kak boljši način kot v vodiču, katerega link sem dal na vrh.
K0l1br1 ::
Moralo bi delati bp. Vklopiš deljenje map, windowsi sami poiščejo druge pc-je v istem omrežju - workgroup z istim imenom je bilo včasih....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: K0l1br1 ()
sbawe64 ::
Če boš delil direktno, (povežeš obe kišti lan 2 lan), potem posti Default gateway prazno,
pc1
IP Address: 192.168.1.1
Subnet mask: 225.225.225.0
pc2
IP Address: 192.168.1.2
pc1
pc2
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: kockish ()
Moralo bi delati bp. Vklopiš deljenje map, windowsi sami poiščejo druge pc-je v istem omrežju - workgroup z istim imenom je bilo včasih....
Potem ne rabim nič kabla? Prenosnik ima wifi in tako isti IP. Je potem dovolj, da grem v obeh računalnikih na nastavitve za skupno rabo in (kot piše v vodiču) vklopim skupno rabo, da bo lahko vsak imel dostop do javnih map in izklopim skupno rabo, zaščiteno z geslom?
Poskusi, vendar bo verjetno bolj hitro preko kabla.
Glede kabla: ker imam samo eno vtičnico, mi je zoprno, da bom ob potrebi po prenosu datotek izpulil kabel za internet in tja vtaknil kabel za povezavo s prenosnikom. Če bom že to delal, ne bo nič slabo za internet, če za internet protocol version 4 nastavim IP naslov, subnet mask in default gateway?
Če boš delil direktno, (povežeš obe kišti lan 2 lan), potem posti Default gateway prazno,
pc1
pc2
Na https://techwiser.com/how-to-connect-pc... piše, da se na prvem računalniku naštima Default gateway 192.168.1.2, na drugem pa 192.168.1.1, da bi tako oba računalnika imela skupen IP. Marsikje pa vidim, da mora biti Default gateway prazen.
secops ::
pc1
pc2
Na https://techwiser.com/how-to-connect-pc... piše, da se na prvem računalniku naštima Default gateway 192.168.1.2, na drugem pa 192.168.1.1, da bi tako oba računalnika imela skupen IP. Marsikje pa vidim, da mora biti Default gateway prazen.
Ker boš prenašal po istem subnetu nima veze kaj daš za gateway.
Da vprašam še enkrat, ker mi tega še niste odgovorili.
Bom moral izbrisati IP address in Subnet Mask, ko bom v vtičnico spet vtaknil kabel, ki ima drug vtikač vtaknjen v routerju? Torej, če to dvoje ne zbrišem, bo internet še vedno delal enako, kot če zbrišem?
Se da narediti povezavo med računalnikom in prenosnikom, če en vtikač kabla vtaknem v router?
Bom moral izbrisati IP address in Subnet Mask, ko bom v vtičnico spet vtaknil kabel, ki ima drug vtikač vtaknjen v routerju? Torej, če to dvoje ne zbrišem, bo internet še vedno delal enako, kot če zbrišem?
Se da narediti povezavo med računalnikom in prenosnikom, če en vtikač kabla vtaknem v router?
Še to: kaj izberem za vklop skupne rabe (win 8.1 Nadzorna plošča\Vsi elementi nadzorne plošče\Središče za omrežje in skupno rabo\Dodatne nastavitve skupne rabe): zasebno (trenutni profil) ali vsa omrežja? Povsod vidim drugače.
Klinc, po par minutah se ne da več urejati tukaj, zato moram na novo pisati. Pravkar sem poskusil. Če se "samostojno pridobi naslov IP" zamenja z 192.168.0.1 in 255.255.255.0, takrat internet ne dela, čeprav je kabel za internet še vedno priklopljen.
Tvoj router ima vklopljeno avtomatično razdeljevanje IP naslovov. Če vtakneš kabel iz računalnika v router označi, da ti samodejno dodeli IP in se ne obremenjuješ s temu, ker router poskrbi, da je vse tako kot mora biti.
Če boš povezal dva računalnika direktno med seboj, pa tega avtomatičnega razdeljevanja ne boš imel, zato moraš ročno nastaviti prave IP naslove. Naredi tako kot so ti napisali zgoraj:
računalnik A:
192.168.0.1
maska: 255.255.255.0
računalnik B:
192.168.0.2
zadnja cifra pri IP naslovih je lahko do neke mere poljubna, če boš dal takole bo sigurno delovalo.
Če boš povezal dva računalnika direktno med seboj, pa tega avtomatičnega razdeljevanja ne boš imel, zato moraš ročno nastaviti prave IP naslove. Naredi tako kot so ti napisali zgoraj:
računalnik A:
192.168.0.1
računalnik B:
192.168.0.2
zadnja cifra pri IP naslovih je lahko do neke mere poljubna, če boš dal takole bo sigurno delovalo.
Še vedno mi ne gre. Zdaj me zajebava to v win 8.1 računalniku: "Mape ni možno dati v skupno rabo"! Ko desnokliknem mapo in grem na lastnosti, mi stalno kaže kvadrat pri "samo za branje". Tudi če ga odstranim, mi ga naslednjič v lastnostih spet kaže. Ima to kaj zveze s skupno rabo? Ko grem v lastnostih na zavihek Skupna raba, lahko dam mapo v skupno rabo in lahko izberem, koliko ljudi lahko istočasno vidi to mapo. Ampak če grem na desniklik > daj v skupno rabo > everyone, mi napiše, da je ni možno dati v skupno rabo. Piz'a materina, kaj naj naredim?
V explorerju v Omrežje vidim win 10 prenosnik, vendar ne morem nič videti, napiše, da je napaka. V prenosniku pa ne vidim win 8.1 računalnika.
Ajde, dajte natančen walkhtrough.
V explorerju v Omrežje vidim win 10 prenosnik, vendar ne morem nič videti, napiše, da je napaka. V prenosniku pa ne vidim win 8.1 računalnika.
Ajde, dajte natančen walkhtrough.
Sedaj imaš računalnika povezana direktno s kablom?
Najlažje boš prišel čez, če boš na win 8.1 omogočil shraranje preko networka in ugasnil FW. Potem pa z Win10 poišči ta tvoj laptop in skopiraj mapo.
Najlažje boš prišel čez, če boš na win 8.1 omogočil shraranje preko networka in ugasnil FW. Potem pa z Win10 poišči ta tvoj laptop in skopiraj mapo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Domače omrežje - linija in wirelessOddelek: Omrežja in internet | 4598 (4077) | amigo_no1 |
» | Nastavitev modema za vidnost računalnikov povezanih v router?!Oddelek: Omrežja in internet | 9729 (9398) | Hanzek |
» | xbox 360 & windows media playerOddelek: Konzole | 3592 (2739) | astras |
» | Kako nastaviti router?Oddelek: Omrežja in internet | 8515 (7541) | Miha_T |
» | mreža ne delaOddelek: Omrežja in internet | 1217 (1073) | mare_ |