» »

Prepovedano gibanje izven lastne občine

Prepovedano gibanje izven lastne občine

Temo vidijo: vsi
««
41 / 76
»»

PrihajaNodi ::

pirat je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

dexterboy je izjavil:

Če je zate 24 kur kredibilen izvor novinarstva, potem kar sam prisloni ušes na šporhet...
Bili bi blizu kolapsu? Očigledno se ti NE svita, ampak mi smo ŽE blizu kolapsa...


Kje je kolaps?

Marsikje v gospodarstvu je nevarno blizu.


Jaz ne vidim tega niti ne obcutim tega. Drzava bo pomagala.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Gagarin ::

111111111111 je izjavil:

dexterboy je izjavil:

Če je zate 24 kur kredibilen izvor novinarstva, potem kar sam prisloni ušes na šporhet...
Bili bi blizu kolapsu? Očigledno se ti NE svita, ampak mi smo ŽE blizu kolapsa...

Kredibilen?

Ti je ta bolj povšeči? https://www.sta.si/2754917/zaposlena-na...

Članek govori o zaprtju onkologije zaradi 1 okužene zdravstvene delavke. Lepo da bereš moj podpis in se najdeš v njem.

Aja, pozabil sem da si preškrt, da bi novico kupil na STA, tako da sem linkal 24 ur, kjer jo lahko preberejo tudi škrtuhi kot si ti.


Zdaj so preobremenjeni tudi na onkologiji a ne, ko so odpovedali operacije pa jim čistilke pucajo intenzivo...res čas da uho nekam nasloniš...

#000000 ::

Vsi ki nakladate da zadeva ni več ali slabše kot gripica, vas pozivam, pojdite za prostovoljce v domove ostarelih, ter podobne ustanove ki beležijo moćnejšo smrtnost, ali pa kr direkt na infekcijsko, zadostuje samo rutka in obilo dobre volje, samo potem nekaj časa nikamor VEČ ne greste.

Mam znanca ki DNEVNO po tel naklada da bo pa korona skor potolkla rekord umrlih za gripo. A Jadoslav ne upa it si pomerit kolk ma cukra čeprav bi moral, je že dvakrat odpovedal, kao ni cajta.

Zadeva je še kako resna, če mislite da ni, to razložite svojcem umrlih, pri nas in globalno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

PrihajaNodi ::

No land for old men. Nas starcev bi se radi resil:(
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

pirat ::

PrihajaNodi je izjavil:

pirat je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

dexterboy je izjavil:

Če je zate 24 kur kredibilen izvor novinarstva, potem kar sam prisloni ušes na šporhet...
Bili bi blizu kolapsu? Očigledno se ti NE svita, ampak mi smo ŽE blizu kolapsa...


Kje je kolaps?

Marsikje v gospodarstvu je nevarno blizu.


Jaz ne vidim tega niti ne obcutim tega. Drzava bo pomagala.

Ja, ti si pac slep in neumen.
Ne spreminja pa to dejstva, da tezave v gospodarstvu so. Ampak tebi to dol visi. Vazno, da bos potem spet iz Romunije pametoval, ko bo slovensko gospodarstvo z visjimi davki pokrivalo sedanje ‘drzava bo pomagala’.

dexterboy ::

Ves denar, ki si ga država sedaj sposoja, bo potrebno vrniti. To je večini folka jasno in jim zato že počasi presedajo te omejitve prehajanja med občinami, ker se zavedajo, da če se stvari v kratkem ne vrnejo na običajen delovnik, ne bo veliko raje imelo službe...
Ampak sta pa tukaj veleuma od škrata in nodija, ki imata znanje vsega sveta. Nisem pa do sedaj prebral niti enega tehtnega argumenta, kjer bi profesorja potrjevala svoja prepričanja. In tako uporabljata besedne igre trollanja in prodajanja megle... dejansko sta odraz in slika večine današnje populacije; brain washed redneck :(
Nafta je včeraj dosegla negativno ceno. Ne rabiš veliko mozganja, da ugotoviš, kam to lahko vodi (če bodo cene še zahajale v negativno področje) in do kakšnih posledic to lahko pripelje...
Ampak, hej, če ostanemo doma ne ogrožamo sebe. Seveda bo flet / bajta oreng zaudarjala, ko bodo trupla razpadala, ampak takrat se bom pa jaz javil za prostovoljca, da bom v skafandrih nosil tiste kosti in preostalo meso v sežigalnice...

VEM, da bo to adminom DVIGNILO POKROVKO, ampak če kdo pozna še kakšen način, kako tema dvema prižgati luč v tunelu, na plano z besedami :)
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

spelardota ::

111111111111 je izjavil:

TineTone je izjavil:

111111111111 je izjavil:



Zdravstvene delavce ker izključimo iz debate. So najbolj na udaru.


Kako na udaru? Sam sem bil na začetku moralne krize v eni izmed večjih bolnišnic pa ni bilo nobenih zgaranih sester in kirurginj. Vse kar vidim so tiktok plešoče sestre in tviterke ki imajo garantirano miljon lajkov ko se slikajo z odtisom maske na obrazu.

Poleg tega pa imaš na Twiču eno strimerko ki je medicinska sestra na Švedskem pa se samo smeji moralnim paničarjem ki zahtevajo da njihove službe pošljejo v Azijo ker so po TVju videli da bomo vsi umrli v groznih bolečinah če takoj ne pričnemo slediti navodilom Bila Gejtsa in ga častimo kot odrešenika.

Jaz pa vidim samo hujskače, ki serjejo po forumu. K sreči nisi večina, ampak samo en kretenčič, ki gleda tikitok in twiter in misli, da s tem zaobjame realnost.

Resno ti svetujem, da se vpišeš h gasilcem ali civilni zaščiti, da boš od blizu videl delo zdravstveih delavcev.

spelardota je izjavil:


V bistvu zdaj naredijo manj, delajo pa glede na pacienta več. Ampak še vedno naredijo manj.

Kot sem že rekel, zdrastveni delavci so v teh dneh prva linija in v naslednjih bodo spet in če ne premorete hvaležnosti, do dela, kiga opravljajo, bodite vsaj tiho, ker gre tudi za vaše riti.

Jaz sem ex zdravstvenik

martincek1 ::

Če bi pred prazniki odpravili prepoved gibanja med občinami, bi blo tam 10.5. spet potrebno uvesti karanteno zaradi drugega vala. Če se mi držimo predpisov to ne pomeni, da se jih držijo vsi.

Sicer bi morala biti na tem mestu omejitev že precej bolj blaga, ampak to kar eni zahtevate, pa vodi samo v en scenarij.

Machete ::

PrihajaNodi je izjavil:

No land for old men. Nas starcev bi se radi resil:(


Glede na tvoje neskončne shitposte(anje), mi je ta ideja vsak dan bolj všeč.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

starfotr ::

nekikr je izjavil:

Samo to še čakam, da bo POP TV, Kanal A in Slovenske novice dali ven prispevek, da je nekdo umrl v prometni nesreči zaradi korona virusa!


 .

.



Če vidiš, da bi lahko prišli do vojne, najbrž mobiliziras enote, rezervist, kupiš dodatno orožje, spodbudiš pravo industrijo, povečaš vojne bolnice...

In če ti vojaki in rezervisti v kasarnah igrajo poker in mirno počakajo na konec navidezne krize, potem jih vmes in po tem ne razglašaš za junake, ki so v nehumanih razmerah povlekli državo iz najtemnejše krize.
Edini res hudi junaki v tej krizi so blagajničarke v trgovinah. Ko se ni vedelo ali bodo trgovine odprte ali ne, kako bo z živili, panika pač, so one delale na polno, brez zaščite, pred blagajno so bile pa nepregledne vrste jeznih ljudi. Medicinske sestre so daleč za njimi. Pa ne, da bi bilo njihovo delo ničvredno, kot bo kdo hotel razumeti, ampak pred njimi je cel kup drugih, ki jih ne ščiti sindikat, za katere nismo zapravljali _kolikor_bo_treba za zaščitno opremo, pri katerih nismo omejevali stikov ampak smo jih prepustili trgu.


Saj imamo tudi mi "prvo žrtev korone"

https://siol.net/novice/slovenija/razku...


Mene pa zanima, če bodo sedaj, ko smo državljani šli na roko zdravstvu, da ne bi slučajno preveč najebali s prevelikim navalom ljudi, tudi oni šli kaj na roke gospodarstvu in na primer delali tudi popoldne za naše potrebe, na da je popoldanska ambulanta samoplačniška.

dexterboy ::

Samo en scenarij? Kateri pa? Da bomo umrli? To bomo itak vsi nekega dne. Mar ni potem bolje, da umremo takoj, namesto, da se matramo?
Še enkrat; ta C19 je rahlo prevelika fama glede na posledice, ki jih prinaša okuženost z njim. Grožnje, da bo zdravstvo kolapsiralo, da ne bo dovolj ventilatorjev, so orodje v rokah politikov, da ustrahujejo ljudstvo in jih držijo lepo za ograjo... Ako bi ta korona res bila tak bum - bum, kot se piše in govori, bi se jaz MORAL že zdavnaj okužiti z njim, glede na vse interakcije z ljudmi in kje vse sem že bil. Pa sem vsak dan v službi, nič bolniške ali dopusta... Meje med občinami pa kršil na dnevni ravni, sejal bacile tako po Petrolih kot OMV-jih... ja, res sem "nevaren citizen" :(((
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

nomo ::

Poleg tega, kje so vse žrtve kršitve preprovedi druženja? Kje so vsi vaši "2 tedna".

Malo spominja na tiste vsakoletne pridige 1. decembra (dan boja proti HIV, kot da rabi poseben dan) ko pri nas že več desetletij poslušamo o neverjetnem številu okuženih ki se nikoli ne gredo testirati in zato ne vemo zanje (zakaj jih potem omenjajo) ampak se nikoli ne pretvorijo v simpomatične primere, kljub mediani 10 let do pojava akutnih simptomov brez terapije- kje so zdaj vsi tisti tisoči letno izpred 20 let. Zdaj zdaj bo prišlo do izbruha. Mislim, da so celo uporabili besedo "val" ene parkrat. No saj resnici na ljubo so nehali operirati z absurdnimi ocenami (na osnovi ničesar) v obliki števil z ničlami, samo koncept "osveščanja javnosti" z bullshit izjavami seveda ostaja.

Tukaj vidim nek dejavu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nomo ()

PrihajaNodi ::

Mesas hiv in corono. Resno? In jaz sem ta, ki rabi luc? Prenos hiva je malce drugacen kot corone.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

zobnik ::

Kaj vi mente drži ali ne. Ker dvomim, da bi nek odlok sprejel, ki ni po ustavi:

24UR!!!!!!

Ferenc Godina
17.04.2020, 8:38:01
+24 glasovi
Ministrov odlok o prepovedi gibanja je protiustaven V zvezi s policijskim nadzorom gibanja državljanov naj opozorim, da je ministrov odlok o prepovedi gibanja državljanov zunaj domače občine protiustaven. Ustava v 32. členu določa, da je svobodo gibanja mogoče omejiti samo z zakonom. Odlok ministra ni zakon. Ustava nadalje v 15. členu določa, da lahko samo zakon določi način uresničevanja z ustavo zajamčenih človekovih pravic in temeljnih svoboščin. Torej je zakon tisti pravni akt, v katerem sme in mora biti zapisano, kje in kako se državljan sme oziroma ne sme gibati. Iz obojega sledi, da je 39. člen zakona o nalezljivih boleznih, na podlagi katerega je minister izdal svoj odlok, protiustaven, saj ministru daje pooblastila, ki jih po ustavi ne more imeti. Nadalje pa ustava v 16. členu določa, da se smejo z njo zagotovljene pravice omejiti samo za čas trajanja izrednega stanja - tega pa državni zbor ni razglasil, torej je tudi iz tega naslova ministrov odlok ničen, saj izrednega stanja ni in s tem tudi ne pravne podlage za omejevanje svobode gibanja.

nekikr ::

Prepozno, zdaj se lahko že prosto gibaš. Nujno namreč potrebuješ eno polico iz Momaxa, sigurno tudi iz Bauhausa rabiš dva vijaka, pa iz cvetličarne eno rožo.

TineTone ::

Za evropejce ni denarja da bi nas testirali in pustili delat, ali pa vsaj izven svoje občine, za migrante pa je vse poskrbljeno, ne manjka opreme, bivališč in financ :))


boat migrants to be redistributed across EU amid pandemic


They will be tested for the virus and redistributed among EU countries once the 14-day isolation period is up, according to Italian media reports.

mzakelj ::

Vse brihte ka pljuvate čez zdravstvo, policijo bi vas poslal na eno prometno nesrečo s smrtnim izidom pa da bi bil res nalet...

TineTone ::

mzakelj je izjavil:

Vse brihte ka pljuvate čez zdravstvo, policijo bi vas poslal na eno prometno nesrečo s smrtnim izidom pa da bi bil res nalet...


Twerkat za na tiktok bi znal 100x bolje od vseh medicincev.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: connel ()

lexios ::

martincek1 je izjavil:

Če bi pred prazniki odpravili prepoved gibanja med občinami, bi blo tam 10.5. spet potrebno uvesti karanteno zaradi drugega vala. Če se mi držimo predpisov to ne pomeni, da se jih držijo vsi.

Sicer bi morala biti na tem mestu omejitev že precej bolj blaga, ampak to kar eni zahtevate, pa vodi samo v en scenarij.


Če bi pred prazniki bla bla, če bi med poletjem bla bla, če bi odpravili to ali ono bla bla in tako nategovanje v nedogled. Welcome to the brave new world! >:D

Scenarija drugega vala z 14 ali 30 dnevnim podaljševanjem ukrepov tipa prehajanje občin ne odpravljamo! Drugi val bo... Da bi ga preprečili, bi morali takšne ukrepe vleči najmanj 1 leto - in če jih bomo, bo 2. val naš najmanjši problem...

TineTone ::

lexios je izjavil:

bi morali takšne ukrepe vleči najmanj 1 leto - in če jih bomo, bo 2. val naš najmanjši problem...


Vsi podhranjeni in brez elektrike bo idila za 2. val. Samo zato ker smo ob pojavu covida 19 morali sesuti gospodarstvo da bo par debelih 90 letnikov lahko preživelo en mesec dlje.

tone31 ::

ma nic ne preverjajo nikjer

po pohorju se lahko vozis gor in dol kolko hoces pa je med pet obcin razdeljeno tam

TineTone ::

tone31 je izjavil:

ma nic ne preverjajo nikjer

po pohorju se lahko vozis gor in dol kolko hoces pa je med pet obcin razdeljeno tam


Na žalost veliko preverjajo po občinah kjer ljudje grejo v drugo ker nimajo tam drugega kot Merkator in jim je zmanjkalo poceni mleka/piškotov/olja...

Že od začetka sem opažal da ne dežurajo po turističnih točkah ampak samo omejujejo ljudi iz manjših krajev da bi šli po nakupih za vrt/mačka/rože (v poceni namesto v lokalno trgovino).

poweroff ::

111111111111 je izjavil:

poweroff je izjavil:


Zelo so. Ampak še zdaleč ne vsi.

Kar nekaj jih ne dela nič. Ja, je bilo smiselno zapreti zdravstvene domove, da se prepreči širjenje okužb preko njih. Ampak mnogo zdravstvenih delavcev pa posledično ne dela dosti.

Edino pravilno da niso vsi, ker drugače bi bili že blizu kolapsu.

Ja, saj se strinjam s tem. Samo sem pa mnenja, da bi morali biti tisti, ki so "samo" na čakanju in tisti, ki so na prvih bojnih linijah drugače plačani. Mislim, saj so že sedaj, samo jaz zagovarjam stališče, da bi morali te, ki so na prvih bojnih linijah plačati še bistveno več, tiste, ki so na čakanju pa malenkost manj.
sudo poweroff

nekikr ::

Malenkost manj od bistveno več ali malenkost manj od normalne plače? :)

Sicer pa brez skrbi, v Sloveniji kaj takega ni možno izvesti. Vsi so namreč nadpovprečni (raziskava znotraj JU). Tudi sedaj so vsi enako preobremenjeni in si zaslužijo 200% dodatek. Ko kdaj kdo omeni, da morda ni čisto tako, nas označijo za neoliberalce, pokvarjene kapitaliste in tako naprej. Pa bi morala biti to ena najlažjih stvari - torej plačevanje po delovnem mestu (ne izobrazbi, kjer za to ni nobene potrebe) in učinku (če ga nadrejeni ne zna izmeriti potem se ga zamenja). O tem bi moral Tom Cruise posneti film, ne pa to sranje, ki ga snema zdaj. Misija nemogoče: slovenska egalitarnost.

lexios ::

Problem teorije čredne imunosti:
https://www.24ur.com/novice/korona/kita...

Povedano nič novega pravzaprav. Tudi brez cepiva že obstaja naravna rešitev, naravni proces, ki se mu reče masovno izumiranje in evolucija. Sem prepričana, da bi človeštvo ta virus preživelo, le marsikak Nodi ne.

nomo ::

lexios je izjavil:


Sem prepričana, da bi človeštvo ta virus preživelo, le marsikak Nodi ne.


Evolucija.

zobnik ::

Kaj pa tole ali je pred 17.4 blo po ustavi da se lahko giba ali ne izven občine?????????

:
17. 4. 2020

Ministrstvo za notranje zadeve

Odločitev Ustavnega sodišča bomo seveda preučili, vsekakor pa jo bomo spoštovali.

Ustavno sodišče je sklenilo, da se vsakih sedem dni preveri upravičenost podaljševanja ukrepov (v povezavi z zadrževanjem izvrševanja 7. člen izpodbijanega odloka). Seveda takšno odločitev podpiramo oziroma jo v praksi skoraj vsakodnevno izvajamo, zato tudi tako pogosta sprememba predpisov.

Glede preverjanja upravičenosti ukrepov iz odloka pa je dejstvo, da to Vlada RS v praksi pravzaprav že izvaja. Vlada RS namreč sproti proučuje vse dejavnike epidemije ter preudarno in previdno tehta, katere ukrepe bi veljalo omiliti, da bi se še vedno v največji možni meri zajezilo in obvladovalo širjenje bolezni. Tako je Vlada RS v zadnjih dneh že sprejela določene sprostitve ukrepov v odloku (kot na primer razkuževanje rok namesto zaščitnih rokavic, dopuščanje nekaterih športnih aktivnosti posameznikov v svoji občini, vzdrževalnih in sezonskih del na zasebnih zemljiščih izven občine prebivanja). V ta namen je celo sprejela nov Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih, površinah in mestih v RS ter prepovedi gibanja izven občin (Ur. l. RS, št. 52/20), ki bo začel veljati v soboto, 18. aprila 2020, stari Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin in njegov popravek (Ur. l. RS, št. 38/20 in 51/20) pa bosta prenehala veljati.

PrihajaNodi ::

TineTone je izjavil:

lexios je izjavil:

bi morali takšne ukrepe vleči najmanj 1 leto - in če jih bomo, bo 2. val naš najmanjši problem...


Vsi podhranjeni in brez elektrike bo idila za 2. val. Samo zato ker smo ob pojavu covida 19 morali sesuti gospodarstvo da bo par debelih 90 letnikov lahko preživelo en mesec dlje.


Malo se umiri. Starostniki in ogrozeni niso samo 90 letniki.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

pirat ::

Nodi, tudi ti se umiri.
Vsak, ki prečka občinsko mejo, še ne ogroža avtomatsko tebe in ostalih starostnikov.

nekikr ::

lexios je izjavil:

Problem teorije čredne imunosti:
https://www.24ur.com/novice/korona/kita...

Povedano nič novega pravzaprav. Tudi brez cepiva že obstaja naravna rešitev, naravni proces, ki se mu reče masovno izumiranje in evolucija. Sem prepričana, da bi človeštvo ta virus preživelo, le marsikak Nodi ne.

Pa je masovno izumiranje res tisto, kjer umre 0,001% prebivalstva? Oz. povedano drugače, letno umre 8 milijonov kadilcev, pa nikogar to ne briga kaj dosti, niti še nisem zasledil, da bi kdo to označil za tragedijo, apokalipso ali masovno izumiranje. Corona bo v najslabšem možnem primeru vzela 5% toliko življenj. Se pravi 5% tega, kar vsako leto, čisto vsako, vzame kajenje. Masovno izumiranje? Ja, nekako toliko, kot sem jaz najbogatejši zemljan.

GregiB ::

PrihajaNodi je izjavil:

Starostniki in ogrozeni niso samo 90 letniki.
Ob vzdržnosti zdravstvenih kapacitet so načelom dejansko ogroženi zgolj 80+. Pri mlajših je smrtnost že prekleto podobna gripi...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

zmaugy ::

PersonaRuda je izjavil:

martincek1 je izjavil:

Evo - občine se bodo po pričakovanjih odprle po prvem maju, verjetno 4.5.

Torej bomo še 14 dni zaprti v svojih občinah.

Takšnih stvari se ne sme pozabiti do naslednjih volitev. Takrat pa pamet v glavo! Sedaj vidimo, ko volitev ne jemljemo resno in potem pridejo na oblast neresni ljudje.


Tole je smešno, razen če si imel v mislih to, da nam je več kot eno leto vladal “kva je zej babe?!”...
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Alien123 ::

nekikr je izjavil:

lexios je izjavil:

Problem teorije čredne imunosti:
https://www.24ur.com/novice/korona/kita...

Povedano nič novega pravzaprav. Tudi brez cepiva že obstaja naravna rešitev, naravni proces, ki se mu reče masovno izumiranje in evolucija. Sem prepričana, da bi človeštvo ta virus preživelo, le marsikak Nodi ne.

Pa je masovno izumiranje res tisto, kjer umre 0,001% prebivalstva? Oz. povedano drugače, letno umre 8 milijonov kadilcev, pa nikogar to ne briga kaj dosti, niti še nisem zasledil, da bi kdo to označil za tragedijo, apokalipso ali masovno izumiranje. Corona bo v najslabšem možnem primeru vzela 5% toliko življenj. Se pravi 5% tega, kar vsako leto, čisto vsako, vzame kajenje. Masovno izumiranje? Ja, nekako toliko, kot sem jaz najbogatejši zemljan.


In kaj imajo cigareti s covidom?

zobnik ::

A lahko nekdo po domače razloži zgornje kopiranje. Je po ustavi blo do 17.4 pravilno, da se ne sme gibat ali...

zmaugy ::

TineTone je izjavil:

lexios je izjavil:

bi morali takšne ukrepe vleči najmanj 1 leto - in če jih bomo, bo 2. val naš najmanjši problem...


Vsi podhranjeni in brez elektrike bo idila za 2. val. Samo zato ker smo ob pojavu covida 19 morali sesuti gospodarstvo da bo par debelih 90 letnikov lahko preživelo en mesec dlje.


Koliko 90 letnikov si že videl? Precej ogaben post...
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Bojevnik ::

Alien123 je izjavil:


In kaj imajo cigareti s covidom?


To da je vec ljudi umre od kajenja, kot od korone. Pa se glede tega noben ne sekira.
Ampak glede korone pa delajo celo paniko...

Alien123 ::

Bojevnik je izjavil:

Alien123 je izjavil:


In kaj imajo cigareti s covidom?


To da je vec ljudi umre od kajenja, kot od korone. Pa se glede tega noben ne sekira.
Ampak glede korone pa delajo celo paniko...


Kdo pa tebe sili kadit? Ker kolikor vem imaš možnost ne kadit. Torej sam odločaš, če boš dobil bolezen na pljučah, pri covidu pa si odvisen od drugih. In, če bi ti imel kakšno respitorno obolenje, bi zdaj bil posran do amena doma. Čudno, da še nihče ni pisal o lakoti..

nomo ::

V bistvu je boljša primerjava diareja. Več ljudi po svetu, tudi majhnih otrok se dobesedno zdriska do smrti vsako leto kot od tuberkoloze, grip, HIV in še nekaj znanih skupaj. In gre tudi za okužbo, čeprav ne v takem smislu kot pri koroni.

Alien123 ::

nomo je izjavil:

V bistvu je boljša primerjava diareja. Več ljudi po svetu, tudi majhnih otrok se dobesedno zdriska do smrti vsako leto kot od tuberkoloze, grip, HIV in še nekaj znanih skupaj. In gre tudi za okužbo, čeprav ne v takem smislu kot pri koroni.


Vidiš, ker nisi razgledan. Za tuberkulozo imaš cepljenje, od hiva še ni noben človek umrl, za gripo imaš cepljenje.. ble ble

3p ::

Alien123 je izjavil:

od hiva še ni noben človek umrl


A?

Alien123 ::

3p je izjavil:

Alien123 je izjavil:

od hiva še ni noben človek umrl


A?


Hiv ni aids

boolsheat ::

Bojevnik je izjavil:

Alien123 je izjavil:


In kaj imajo cigareti s covidom?


To da je vec ljudi umre od kajenja, kot od korone. Pa se glede tega noben ne sekira.
Ampak glede korone pa delajo celo paniko...


Ko se bom okužil te bolezni se bom sekiral. Mimogrede, kako se okužiš s kajenjem? Kakšna je kužnost?

val46 ::

Tolk ste zašli iz pointa teme, da se še nodiju ne da več na vsak post odgovarjat :D

PrihajaNodi ::

Prestar sam za to jajcanje. Sej boste prisli v moja leta.

L.p.

Nodi
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

TineTone ::

PrihajaNodi je izjavil:

Prestar sam za to jajcanje. Sej boste prisli v moja leta.

L.p.

Nodi


V tvojih letih ne bomo v kategoriji astmatičnih smrtonosno zavaljenih lenuhov.

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi ::

To sem tudi sam govoril ko sem bil 20.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

111111111111 ::

Danes je že bolj sproščeno po sloveniji. Odprli so sladoledarje, prebivalci dokaj mirno prehajajo meje in se s tem še celo hvalijo. Danes sem delal v dolenjsko-posavski regiji. Ogromno ljudi zunaj, ko sem se vračal proti domu okoli 16h. :)

Upma da se ne uresničijo grožnje o 15 maju kot začetku drugega vala.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

s1m0n ::

Pri nas je tudi ogromno ljudi zunaj... Zakaj pa ne bi bili?
Nekega druženja ne opazim. Družine se sprehajajo / kolesarijo / se igrajo pred domovi.

Prehajanje med občinami pa stežka pokomentiram ker je od moje lokacije kar nekaj KM do "mej" občine.

LeQuack ::

Baje da je proti zakonu če si ali zgledaš preveč srečen v času karantene. Moraš bit namreč zaskrbljen in gledati novice vsak dan v pričakovanju novih ukrepov.
Quack !

BlaY0 ::

PrihajaNodi je izjavil:

To ne drži. Na Kitajskem so stroge ukrepe uvedli, ker jih pač lahko. Pri nas pa verjetno še kje drugje pa to nikoli ne bi šlo skozi. Za "martial law" rabiš pogoje najprej za uveljavitev, potem pa še za izvajanje. Mi ne prvega niti drugega nimamo...


Vse bo slo skozi. Narod se ni znal drzat v bajti mesec dni, malo je padla okuzenost in sedaj veselo po starem. Kaj mislis da bo drugi val prinesel? 6 mesecev lockdowna.

Ekhm... zgleda nisi poštekal. Prvič Slovenija glede na ustavo in njej podrejeno zakonodajo praktično nima možnosti za vpeljavo takšnih restrikcij, drugič pa tudi če bi jih imela, kaj pa boš naredil z 2000 policisti in 2000 vojaki od katerih bi jih itak takoj 20% zbolelo, 20% bi pa za zaščito lastne riti opustilo svoje dolžnosti. No in to je razlika med Slovenijo in Kitajsko...

s1m0n je izjavil:


Prehajanje med občinami pa stežka pokomentiram ker je od moje lokacije kar nekaj KM do "mej" občine.

Pa saj veš da je najlepše in najboljše tisto kar je prepovedano...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()
««
41 / 76
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napoved COVID dogajanja za 3 tedne (4.5-24.5) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18122779 (13037) WizzardOfOZ

COVID in kolesarjenje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17324252 (13650) rabelj5
»

Letovanje v tujini 2020-2021 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17325359 (19337) FoxKnox

Trajanje kvarantene - napoved (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
36945670 (30457) AndrejO

Več podobnih tem