» »

Prepovedano gibanje izven lastne občine

Prepovedano gibanje izven lastne občine

Temo vidijo: vsi

PrihajaNodi ::

pirat je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

Omejitev gibanja bi morala biti vezana na pokrajino in pa da znotraj pokrajine nebi sem oditi na turistične točke.

Sem ze napisal. Prevec obcin in zupanov imamo.

Ne, zgolj preveč Nodijev imamo.
Pa ne v smislu "starejših"
V smislu neracionalnih paničarjev in (hkrati) dežurnih trolov.
No, tudi občin in županov je v resnici preveč.
Ampak po vrsti, najprej odpraviti (=ustrezno izobraziti) Nodije, da postanejo Oberyn-i. OK?

Ze tu se vidi nestrpnost do starejsih. Valda, se narod ne bo drzal ukrepov vlade, raje bo iskal dezurne krivce. 50 letnike +..

Oberyn je izjavil:

Menda je zdaj potreben cel kup nekih dokumentov, s katerimi dokazuješ "upravičenost" vsakega koraka v levo in vsakega koraka v desno. Kje so ti obrazci? Na primer Potrdilo delodajalca o kraju opravljanja dela in delovnih nalog? Našel sem samo (po 15 minut brskanja) informiran.si, kjer hočejo se mi zdi 10 eur za obrazec (zakaj še niso v zaporu?). A me lahko kdo usmeri na primere teh velepomembnih papirjev? Sem samozaposlen v enoosebni firmi in se vozim po celi državi do svojih strank, napisal sem si že cel kup enih listin, samo ne vem, če ustrezajo. Hecno je tudi, da vsak papir napišem kot pooblaščena oseba samemu sebi, no pri samozaposlenih pač ne gre drugače. Kaj točno rabim, da se odpeljem do svojega klienta, ki mu vzdržujem informacijski sistem, na drugi konec Slovenije? In kaj točno rabim, da se zjutraj odpeljem iz bivališča do svoje pisarne preko 4 občin in zvečer nazaj? Nikjer ne najdem ene jasne in nedvoumne razlage niti primera papirja.

Zelo hecno se mi tudi zdi, da zdaj praktično že cela slovenija dela, z izjemo gostinstva in se ljudje masovno vozijo po celi državi na delo in z dela - no po delu, ko so se ravno pripeljali čez 6 občin nazaj domov potem ko so se pol dneva stiskali z 200 drugimi primerki v fabriki (ki sami izvirajo iz 20 različnih občin), pa več ne smejo v sosednjo občino na sprehod v hosto. Vem, da Oblast v svoji neskončni modrosti razume smisel tega Pravila, no meni se ne svita. Kaj menite glede tega? Jaz osebno rahlo sumim, da gre tu samo za vprašanje erekcije enega desetarja.

https://predlagam.vladi.si/

Si poskusil tu? Si podal kaksno vprasanje?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Miki N ()

Kaj pa ko moram po material v Avstrijo?

Prvega niti ne bom komentiral, ker me stalno brisete. Drugo pa: moras v Avstrijo? Kdo te sili? Tam se vmes ustavis se na kaksni kavici, ker jo moras popiti vsak dan?
Avstrija ima zaprte meje punca moja.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: ScSIII ()

Pa dejavnost smes opravljati?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Pravzaprav bi volitve res lahko imeli:)
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

spelardota je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Pravzaprav bi volitve res lahko imeli:)

A za volitve #ostanidoma ne velja? Kako to?

Glej dokler je virus med nami logicno da ne.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Vsaj eden, ki ve kaj se dogaja.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Vazelin je izjavil:

Šole letos verjetno ne bo več ampak vrtce pa morajo odpret.

Zakaj? Preprosto se napiše zakon, da se mora otrok pazit sam in je problem rešen.:D

Ja pa starci morjo tud sami sebe rihtat. Ker bolan mind state

martincek1 je izjavil:

Mi kdo linka 'obrazec' / 'izjavo' za prehod med občinami, v mojem primeru obisk kolesarskega servisa? Ne najdem nikjer, edino tisto izjavo za zadrževanje na zasebnem zemljišču / objektu.

Je to nujno potrebno?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

A pa rabis kolo sedaj ce so ukrepi taksni kot so?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Pa mislis da je vlada res kar tako malo za salo zaprla obcine?
Nekdo rabi ribe, tretji kolo, cetrti avion...

gusto je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

A pa rabis kolo sedaj ce so ukrepi taksni kot so?

Dokler ti rabiš čike, ne sprašuj drugih, kaj rabijo.

To lahko kupim v svoji obcini. Ko jih pa ne bodo imeli pa ne bom teziv pa jokov tu na forumu.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

dexterboy je izjavil:

Če je zate 24 kur kredibilen izvor novinarstva, potem kar sam prisloni ušes na šporhet...
Bili bi blizu kolapsu? Očigledno se ti NE svita, ampak mi smo ŽE blizu kolapsa...

Kje je kolaps?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

pirat je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

dexterboy je izjavil:

Če je zate 24 kur kredibilen izvor novinarstva, potem kar sam prisloni ušes na šporhet...
Bili bi blizu kolapsu? Očigledno se ti NE svita, ampak mi smo ŽE blizu kolapsa...

Kje je kolaps?

Marsikje v gospodarstvu je nevarno blizu.

Jaz ne vidim tega niti ne obcutim tega. Drzava bo pomagala.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

No land for old men. Nas starcev bi se radi resil:(
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Mesas hiv in corono. Resno? In jaz sem ta, ki rabi luc? Prenos hiva je malce drugacen kot corone.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

TineTone je izjavil:

lexios je izjavil:

bi morali takšne ukrepe vleči najmanj 1 leto - in če jih bomo, bo 2. val naš najmanjši problem...

Vsi podhranjeni in brez elektrike bo idila za 2. val. Samo zato ker smo ob pojavu covida 19 morali sesuti gospodarstvo da bo par debelih 90 letnikov lahko preživelo en mesec dlje.

Malo se umiri. Starostniki in ogrozeni niso samo 90 letniki.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Prestar sam za to jajcanje. Sej boste prisli v moja leta.

L.p.

Nodi
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

To sem tudi sam govoril ko sem bil 20.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

LeQuack je izjavil:

Baje da je proti zakonu če si ali zgledaš preveč srečen v času karantene. Moraš bit namreč zaskrbljen in gledati novice vsak dan v pričakovanju novih ukrepov.

Povej to zdravstvenim delavcem. Ce jaz lahko zdrzim pri svojih letih doma bos pa se ti.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

BlaY0 je izjavil:

Sej ne rečem da ni butasto ampak ne štekam pa zakaj je za Slovenca občina "premajhna"? Mater tolk je enih stvar, ki jih lahko v svoji občini počneš in zdaj je problem ker folk ne sme iz svoje občine. Potem pa eni lahko drugi pa v jok ker ne smejo. Kot otroški vrtec...

Tocno. En bi ribe, drug torto, tretji nima peskovnika kot je v drugi obcini...zresnite se. za zivljenja se gre.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

nekikr je izjavil:

boolsheat je izjavil:

Bojevnik je izjavil:

Alien123 je izjavil:

In kaj imajo cigareti s covidom?

To da je vec ljudi umre od kajenja, kot od korone. Pa se glede tega noben ne sekira.
Ampak glede korone pa delajo celo paniko...

Ko se bom okužil te bolezni se bom sekiral. Mimogrede, kako se okužiš s kajenjem? Kakšna je kužnost?

Po najslabšem scenariju bo corona vzela 2/3 toliko življenj, kot jih pasivno kajenje vzame VSAKO LETO. Se pravi, ko grem po parku z otrokom na sprehod, okoli veselo kadijo in puhajo vame smrdljiv dim. Ko sedim zunaj v lokalu in pijem kavo sem dejansko v oblaku dima. In ta dim je kriv za 600.000 smrti letno. Kako se "odjavim" od pasivnega kajenja? Vsakemu z macolo izbijem čik iz ust? Bomo zaustavili cel svet, uničili zdravstvo in šolstvo, ker je toliko žrtev? Bomo to označili za apokalipso? Ne, jebe se nam za 600.000 ljudi. Za maksimalno 400.000 od corone smo pa ustavili planet. Clap, clap, clap.

Masko bos nosil. Tako se je odjavis od padivnega kajenja kor tudi korone.

sivistol je izjavil:

sam se vozim tak da nebi blo nc, sori ampak men noben kreten nebo govoru kje se slovenc lahk vozi po sloveniji pa sam to ( mogoce kaka muca zraven ) , lp

Seveda, ker samo nase mislis. Kaj oa mi starostniki, ki bomo zbolevali?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Bojevnik ()

Ki nas je resila proti masovnim umiranjem...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Jaz pa imam rad kruh. Kaj pa kruh vsebuje tako skodljivega?

Z mamo ga ponekad speceva.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Vazelin je izjavil:

Nodi: si še živ? Izgleda nisi doma ha

Danes sem spal cel dan. Je šla mama v trgovino.

Vidim, da je že 23 oseb na intenzivni negi.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Jaz naslednji vikend grem nekam, kamor bom hotel, pa če se Janša na plešo postavi...še posebej če niti drug teden ne mislijo naredit kar jim je US naložilo.

Sam glej da ne prides v mojo obcino ali blizino ranljive osebe.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

val46 je izjavil:

Kdaj se pa bo odprla meja in letalska povezava z Bukarešto? Da strpamo par ljudi na letalo in jih pošljemo dol, da bomo končno meli slovenijo zase?

Sej nikol ni blo veze z Bukaresto. No, ene par mescev, sam so ble karte itak svinjsko drage.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

val46 je izjavil:

Aja?Nism vedu, ker se nikdar nisem zanimal. A pol greš z avtom dol al kako Nodi? Ti zrihtam rentacar?

Nevem. Zaenkrat sem doma na cakanju oziroma sociali.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Pika na i je izjavil:

Upam, da vam bo kmalu jasno, da opreme ni nikoli tako zelo primanjkovalo.

Nihče ne bi bentil nad ukrepi, zdaj pa je treba, ker prasci lažejo in kradejo. ZATO, da to lažje počnejo, so nas zaprli.

Daj no, kaj pa zdravje, skrb in dobro počutje nas, ki smo ogrožena skupina?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

HappyPills je izjavil:

Te vlade nihče ne jemlje več resno dej no. Huronski ukrepi, afera na afero, šetkanje ob kolpi izleti na vikendice ter v gore medtem ko raja doma med 4 stenami pridno mora ubogat. Kle v moji okolici ga ni enega več ki bi to resno jemal. Enega več ne. Vse kazni potalane bodo razveljavljene. Vse kar bo bo še dodatna kazen za državo tokrat od sodišča za človekove pravice. Nismo mi madžari alo, da bomo tole kar gledal.

Gre se za varnost ogrozenih skupin. Ko bo raspiratorjev manjkal bo pa problem a ne?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zakaj bi gospodarstvo crknilo? Sej se kredit vzame.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Sicer je to protest novinarjev Rtv slo. Malo pobrskajte.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

val46 je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

A res ne razumeš??? Kolko krat ti je še potrebno povedat, da je kredit potrebno tudi odplačat??? Ja, tebi se jebe, kr boš ob prvi priliki spizdu v romunijo, mi in naši otroci bomo pa zaradi tebe in tebi podobnih še 10 let plačevali to, da se zdaj podjetja zapirajo, da ljudi odpuščajo in tisto kar bo preživelo, bo pa tolk zadolženo, da bomo delali sam za kredite odplačevat. Sej si sam lepo povedal prej, da si na sociali in čakanju...me zanima kako bo, ko država tudi za socialo ne bo več imela, ker ne bo imela od kje vzet.

Hja, ce ne bo za socialo bom pa primoran se vrnit v Romunijo in delat. Kaj pa ces...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

val46 je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

val46 je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

A res ne razumeš??? Kolko krat ti je še potrebno povedat, da je kredit potrebno tudi odplačat??? Ja, tebi se jebe, kr boš ob prvi priliki spizdu v romunijo, mi in naši otroci bomo pa zaradi tebe in tebi podobnih še 10 let plačevali to, da se zdaj podjetja zapirajo, da ljudi odpuščajo in tisto kar bo preživelo, bo pa tolk zadolženo, da bomo delali sam za kredite odplačevat. Sej si sam lepo povedal prej, da si na sociali in čakanju...me zanima kako bo, ko država tudi za socialo ne bo več imela, ker ne bo imela od kje vzet.

Hja, ce ne bo za socialo bom pa primoran se vrnit v Romunijo in delat. Kaj pa ces...

A da bi pa v svoji domovini kaj delal in ji kaj vrnil, če te je že futrala, ko si bil lepo doma, na to pa nisi pomislil a? Odjebi, drugega ne morem rečt...in to čimprej. Ti jaz zrihtam karte, da lahko greš, tudi če so občinske meje zaprte!

Me kriz zajebava, tako da za postarja glih nisem primeren. Pa place so slabe.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

111111111111 je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Baje poteka nek USA Trump style protest pred parlamentom
https://www.facebook.com/groups/2699450...

Še otroke so zvlekli zraven. Glave je treba oprati ko so še mlade, da se podredijo, idiotski miselnosti staršev.

To je čista neumnost, novinarji bi morali biti nepristranski in samo dokazujejo kar jim hoče Jajo naprtiti, da jim je vseeno za Slovenijo vse samo da so proti vladi.

Se strinjam, da bi pa kdo na nas ogrozene gledal pa nic. Sramota!

K0l1br1 je izjavil:

Kaj nodija mati vzdržuje? Pa preslabo so poštarji plačani? Ko bo nodi lačen, bo tudi za poštarja šel.

Zivim pri mami in atu. Jih rihtam, sem tudi prejemnik socialne podpore. Za postarja pa na zalost nisem ali kakega voznika kombija, skladiscnika. To prepuscam mladcem.

Zelim si da bi bil trol.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

s1m0n je izjavil:

Zakaj bi sploh bila potrebna debata kaj je kateri vladi uspelo pri zajezitvi Covid-19? Dati nekaj na papir ni enako kot se tistega na papirju držat. Ta zahvala in uspeh lahko gresta samo vsem Slovencem niti podrazno pa ne vladi ampak ljudem.

Hvala. Se strinjam.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Preokuzba ja, moja familija naj pa pocrka?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

rabelj5 je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Preokuzba ja, moja familija naj pa pocrka?

zaprite se v stanovanje/hišo in počakajte da bo mimo

Taksen je pravzaprav odlok vlade.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

rabelj5 je izjavil:

nodi bo delu jaz bom na socialni

Malo morge, nodi gre takraat v tujino služit. Dela v Sloveniji itak ni. Vsaj ne da se stegneš prej predn si v penziji.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Potem bova pa oba na socialni, kot zdaj. Ker si mlajši greš lahko delat na plantažo hmelja.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

WarpedGone je izjavil:

Torej, tudi danes sedimo doma?

Jaz sigurno, kot vsak drug dan. V nedeljo grem pa po hrano.

val46 je izjavil:

K0l1br1 je izjavil:

Kaj nodija mati vzdržuje? Pa preslabo so poštarji plačani? Ko bo nodi lačen, bo tudi za poštarja šel.

Ne ne bo šel...zanj bo država poskrbela in vsi ti ljudje, ki sedaj zaradi njega in njemu podobnih izgubljajo službe. Saj, če ne bo naša, bo pa romunija...je že večkrat povedal. Me pa zanima kaj ti Nodi sploh počneš tu? To da skrbiš za mamo in ata je malo mimo, glede na to, da ti mama hodi v trgovino, verjetno tudi pere in kuha. Upam da ti ne rabi še riti obrisat, ko se poserješ? In ja, seveda, mladi naj gremo hmelj nabirat in si hrbet lomit, zato, da boš ti lahko doma "sviral k***". Ej, da te jst kje kdaj dobim...me tudi tistih 600 pendrekov in ščitov policije ali vojske ne ustavi.

Dajmo malo dvignit nivo debete. Situacija je taksna kot je in mladi bodo morali poprijeti za vsako delo. Izbire prav dosti ni.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Ravnam se po odloku vlade. Lahko mi pa prinesejo hrano domov. Pa se za ata in mamo.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

val46 je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Ravnam se po odloku vlade. Lahko mi pa prinesejo hrano domov. Pa se za ata in mamo.

A v nedeljo boš šel po hrano? Katera trgovina pa dela ob nedeljah? Pa za trgovke ti zgleda da ni mar. Egoist.

Pardon danes. Bo ok? Zakaj bi trolal? Situacija je kot je.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Tudi mene zalosti na kako nizkem nivoju je debata. Ljudje umirajo nekateri pa sprasujejo kako bi sli v drugo obcino po ribe. Resno?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

LeQuack je izjavil:

Jaz trdim da so obalne občine privilegirane ker imajo dostop do morja in s tem rib.

Ribnika nimate v vasi obcini?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Kdo ve ce se bo kaj oziroma kdaj dvignila socialna potpora?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

val46 je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Kdo ve ce se bo kaj oziroma kdaj dvignila socialna potpora?

Po vsemu kar tu gor pišeš, pol še upaš kaj takega vprašat? Ti si še to kar ti damo ne zaslužiš, pa obračaj pol kot hočeš. Si bil v trgovini? Upam da te ni kdo karkoli nalezu...Če pa te je, upam da te je z zdravo kmečko pametjo, k te ti največ manjka.

Zaradi taksnega vedenja do nas ogrozenih bodo ukrepi se dolgo prisotni. Jaz sem za tezja dela, ki jih je v Sloveniji najvec (vozniki, delo v kmetijstvu, kuharji...) prestar, mladi bivpa absolutno morali delati vsakrdnokoli delo.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: jest10 ()

Pisarniško delo
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Hrbet se ti ne zjebe od sedenja. Lahko pa psokusiš delat v skladišču in nato pisarniško delo.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

val46 je izjavil:

http://fizioterapija-mediko.si/sedenje-...

Evo, dovolj dober dokaz da ne veš kaj govoriš...in tega je na internetu toliko, da sm ti dal točno prvi link iz google iskanja in nisem porabil niti 2 min svojega časa, da te demantiram.

In kaj naj zdej, naj grem krompir pobirat ker je to manj "obemenjujoče" za hrbet? Mogoče za poštarja v snegu, dežju in peklenskem soncu? Nah, to prepuščam mlajšim.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Kaj pa ce bi sel v naravo v svoji obcini? Vsak zeli nekaj poceti kar v njegovi obcini ni mogoce.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

3p je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Kaj pa ce bi sel v naravo v svoji obcini? Vsak zeli nekaj poceti kar v njegovi obcini ni mogoce.

A se zmenimo in se vsi dobimo v Nodijevi občini, če ne bo nehal s takimi?

Odlok vlade je jasen! Naj se ga uposteva!
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napoved COVID dogajanja za 3 tedne (4.5-24.5) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18126027 (16285) WizzardOfOZ

COVID in kolesarjenje (strani: 1 2 3 4 )

17328396 (17794) rabelj5
»

Letovanje v tujini 2020-2021 (strani: 1 2 3 4 )

17329498 (23476) FoxKnox

Trajanje kvarantene - napoved (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

36952247 (37034) AndrejO

Več podobnih tem