» »

Prepovedano gibanje izven lastne občine

Prepovedano gibanje izven lastne občine

Temo vidijo: vsi

PrihajaNodi ::

energetik je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

energetik je izjavil:

Vazelin je izjavil:

Govorim o trgovini Interšpar, ne centri Citypark. Znotraj Interšpara je vse odprto - hrana, tehnika, obleke, brisače, igrače... Druge trgovine v Cityparku so zaprte. Razen cvetličarne, ene trgovine za živali, Sanolaborja in lekarne1
Torej je to ena velika diskriminacija. V Interšparu lahko kupiš vse, od rib v ribarnici, do igrač, motornega olja, oblačil. Medtem ko v nekaterih občinah premoremo zgolj navaden Tuš in Mercator, drugje še to ne oz. le male pajzle. Ali to spada pač med izjeme odloka, namreč če izdelka ni na voljo v tvoji občini, greš lahko v tisto, kjer to imajo? Ker če to velja za sadike solatke, potem verjetno tudi za otroške superge. Naš tamali bo kmalu bos, bo treba it namreč po kakšne superge. Pa da vem, kaj povedat policaju.

Superge mali hitro preraste, ce imate v obcini posto narocis malo rabljene iz bolhe.

Kaksne oslarije pisete tu nekateri.

#ostanidoma
A res. Zato ker živim v nepravi občini, moram na pamet naročat rabljeno z bolhe, medtem ko tisti iz prave občine lahko gre v N trgovin in v živo sproba X superg.

To je isto kot da se pritozis zakaj se je en rodil v revni familiji drug pa ne. Fu*** it, prilagodi se, pandemija je. Ce je vojna je vojna za vse.
Mas pa ti nekaj v svoji obcini kar drug nima.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Vazelin je izjavil:

nodi: vprašanje?

A res. Zato ker živim v nepravi občini, moram na pamet naročat rabljeno z bolhe, medtem ko tisti iz prave občine lahko gre v N trgovin in v živo sproba X superg.

Ej, ne vem če imajo v Interšparu več kot par modelov čevljev.:D Verjetno res boljše, da ene Najkice iz bolhe naročiš :D

Sprasujem te kako folk nate gleda, ker si starejsi. Itak gres sam v trgovino ampak vseen...

#ostanidoma
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Jaz nisem starješa generacija (razen po merilih za Zrće). Pod 40. Kako naj bi me name gledal folk?8-O

Sem mislil da si moj letnik 1965.
Pardon

#ostanidoma
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Tudi na oddelek igrač moram, tamala ima pa rojstni dan čez 1 teden, na spletnih prodajalnah želena igrača ni na zalogi.
Itak pa rečem, da grem v Merkur na vrtni oddelek, ker tam moram pa vabo za polže nabavit. :D

Bos sel pa v lidl in tam izbral nekaj. Zaradi vas se bo karantena poostrila!

#ostanidoma
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Imate posto?

#ostanidoma
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

V Romuniji je vojska na cestah v Sloveniji bi pa kar takole mal vsak po svoje pohajkoval. Sem že stokrat napisal, hebe se vam za nas starejše, dokler ni vojske na ulici in ni enormnih kazni se bo narod še naprej hecal.

Gospodatstvo bo že nekko preživelo. Če ne drugače gremo pa nazaj na konje pa izdelavo vaz iz gline.

#ostanidoma
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

lexios je izjavil:

Vazelin je izjavil:

Lexios: pri nas ni K od karantene in z od zaostrovanja. Pejt v Franciji ali IT se sprehajat naokoli. Dvomim da se da :D

sem pa 100% prepričan, da če Prejšnji ne bi odstopil, bi sedaj novinarji PopTv preganjali folk po gozdovih in cestah, če bi slučajno kdo karanteno kršil in to predvajali kaj si ljudje dovolijo In bi ovajali naokoli. ;) glede gibanja mate sam srečo da nima jj podpore proplusa pri trm, kot bi mel sarec

In mene bolj kot gibanje naokoli skrbi kaj bo jesen na gospodarskem področju.

Zakaj bi zaostrovali ukrepe po zgledu v tujih državah? Se sprašujem že od začetka... Najprej zgledovanje po Singaporju in Koreji, sedaj bi se radi zgledovali po Franciji in Italiji? Na podlagi česa, statistike, demografije, gostote poseljenosti? Zakaj ne po S. Koreji? Zapremo meje, razglasimo Sloexit in se gremo Jugoslavijo V.2.

Če "naši" ne bi odstopil, bi Proplus najbrž ljudi po gozdovih lovil precej bolj upravičeno kot bi jih lahko v hipotetičnem scenariju sicer sedaj. Menim, da so z ukrepi kak teden ali dva zavlačevali že v februarju... Če Prejšnji ne bi odstopil bi bila situacija bolj resna.

Kot je nekdo omenil, lockdown je smiselen do neke mere - da se zdravstveni sistem pripravi - potem pa dela več škode kot koristi. Nihče pa ljudem ne brani, da se zaščitijo in samoizolirajo.

Enako skrbi mene! Ker imamo tudi k. od "mega paket" ukrepov. Kako "neracionalno" se troši denar je že razvidno, ljudje pa si še vedno predstavljajo, da je gospodarstvo on/off!

Si kdaj pomislil, da če bi se vsi držali dosledno ukrepov, bi nas mogoče sedaj spustili ven?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Tvoja izjava: "Gospodatstvo bo že nekko preživelo. Če ne drugače gremo pa nazaj na konje pa izdelavo vaz iz gline.", ki jo poslušamo že od februarja dalje, predvsem iz ust zaposljenih v JS, nakazuje zgolj to, da se nekaterim jebe za gospodarstvo in mlajše generacije! Kar se je v zgodovini samostojne Slovenije dokazalo že večkrat!

Kolega, solidarnosti vam manjka do nas starejših. To je glavni problem. Smo dali že marsikatero vojno čez, sedaj je pa problem zdržat v bajti par mesecev.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

mirzad je izjavil:

korona ne kosi srednjih in mladih... od vseh mrtvih je manj kot 5% ljudi pod 45 in še to so večinoma tudi že tako bolni ljudje

Jst sm 50+? Naj crknem po vase?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Sj to delam. Morm pa tud v trgovino.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Sj se bo se zaostrilo vazelin. Bos videl. Naj se kar hecajo.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

A to je rockefeleer?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Ja valda, za reveze ni nikjer prostora. Logicno
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

mzakelj je izjavil:

Me kliče kolega če gremo na kofe ? Ok sem rekel pa tudi če opozarjajo da razsaja neki virus in naj se pazimo.Ah ena gripca spet in gremo.
S kolegom se dobiva in spijeva kofe, pride še en kolega in spijemo skupaj pivo. Nato prisede še tretji in še nekaj spijemo.
Nato se odpravim malo omotičen k 75 letni mami domov. Čez par dni začne mati nekaj jamrati in tudi mene se nekaj prijemlje.
Po slabem tednu sva oba tako slaba da morava v bolnišnico. In tam naju dajo skupaj eden zraven drugega.
Po dveh dneh pride zdravnik in reče : na voljo imamo samo en ventilar. Vi gospod ker ste mlajši imate večjo možnost preživetja.
In po dveh dneh mati umre, medtem ko se zdravim na intenzivni negi. Ker sem tako slab jo pokopljejo brez moje prisotnosti.
Tako izgubim najdražje kar sem imel v življenu.....

JEBENI KOFE !!!

Zgodba je izmišljena, ampak je verjetno lahko primerljiva s kako Italjansko ali Špansko, Ameriško ali Švedsko zgodbo.

Mogoče pride komu do živega, sploh nekaterim ka bi sedaj na obalici kofetkal ......

Zakaj mislis da jaz tako opozarjam tu? Sem 50+ in nas bi najraje kar postrelili.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Kaj so osnovna sredstva? Recimo solata in krompir ali avto?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Machete je izjavil:

Sa mo on je v Romuniji, kjer ni zdravstva.

V karanteni sem v Sloveniji.

Ko bo konc pa grem tja nazaj. Zdej me najbolj skrbi da se neb nalezu. Se po bajti sm zacev okol hodt z masko.
Kle pa berem vase komentarje kako ne morte vn pa kakp bo gospodarstvo umrlo.
V Pribjatu niso ustavl gospodarstvo in poglejte koliko jih je umrlo.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Zakaj delas paniko? To je nepotrebno povzrocanje panike.
Ce pa se zgodi doomsday scenarij sem star in svoje podozivel. Se pa bojim bolnisnic
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

A se je nodi duplicirav v mzaklja ali ta tema privlaci po defaultu privlaci same paranoike.

Kaj je "mzakelj"?
Zakaj sem paranoik? Ker sem starejsa in ogrozena populacija in se bojim bolnisnic ter sem po cele dneve zaprt v bajti?
Po drugi strani so pa flegma ljudje, ki se jim fucka za vse.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

A na socialo si prišel sedaj v Slovenijo? Ti se giblješ čez pol Evrope ko ti diši, vse ki hočejo v drugo občino do Hoferja bi pa sežgal na grmadi :))

Malo nesramno, kajne? Grem tja, kjer je za moja leta bolj udobna klima.
Na socialno pomoc se pa nisem se prijavil. Mogoce v prihodnjih mesecih.
Kar se hoje do trgovin drugih tice me ne moti. Me pa moti in skrbi pretirano druzenje ljudi.
Ce sem jaz lahko zaprt in lahko potrpim naj pa se drugi malo.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Kaksna solidarnost do starejsih. Naj se jih postreli.

Prosim moderatorja za zaklep. Idealen prikaz objestne mladine tu. Ne! Niste zrtve virusa, smo pa starejsi!
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Gagarin je izjavil:

Fantje da se vam da s temle motenim trolom Nodijem ukvarjat. Tip sploh ni tako star in v ogroženi skupini kot se predstavlja. Po lastnih besedah je star 54 let. Trola vas in v tem uživa, pač moten osebek kot on Shintaro...

Imam 50+ let, kdor ne verjame bo moral verjeti. Penzjona nimam, zal. Si ga pa izredno zelim.
Ali trolam? Ne. Enostavno si ne zelim umirati kot ljudje v Italiji. V nod pa mi gre to da nben ne zna vec ootrpet. Ce bi bila se enkrat vojna sel ziher, da bi bli spet pod juho.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

gusto je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Prosim moderatorja za zaklep. Idealen prikaz objestne mladine tu. Ne! Niste zrtve virusa, smo pa starejsi!

Kaj jočeš? Če kdo v tej temi nesramen in nestrpen si to ti. To da ti paše sedeti doma si že 100-krat povedal. Ampak zakaj takoj vse, ki malo podvomijo v smiselnost nekih ukrepov in bi želeli malo več svobode označiš za sovražnike starejših in govoriš da nam je vseeno za vas in da vas hočemo pobiti. Poleg tega, kar sem napisal v prvem stavku, si še egoist. Gledaš samo na sebe in svoje potrebe, nočeš razumeti, da imajo nekateri drugi drugačne potrebe in drugačen način življenja.

Ukrepov sploh v Sloveniji ni! Pojdi v Srbijo pogledat. Kaj sledi? Drugi val in hop imeli boste Srbijo.
Zakaj? Ker me znate biti malo solidarni!

Machete je izjavil:

Mi smo večje žrtve. Stavim, da bi prej upokojenec netopirja skuhal v juhi kot mladinec. Evo dokaz, da smo mi večje žrtve. #metoo #gremoknodijunaobisk

Kdo ste to “VI”? Si pisal vladi da VI niste vkljuceni v mega anti korona paket?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

In zato ker grem 1x na teden po hrano se moram zaradi bedakov, ki ne upoštajo navodil okužit in prav tako plačevat dostavo? Resno?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: joggi79 ()

louser je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Ti bi rad svoje želje izsilil iz tistih, ki na to nimajo vpliva.

Na volitvah obkroži
#pravoštevilko

Debilna stranka, ki zastopa tebe deluje kontra tvojim interesom in tvoje zdravje tlači v zemljo
Namesto #obkrožiDesus raje obkroži #pravoštevilko

Če bi volil nekoga, ki se zainteresiran za javno zdravje, javno zdravstvo, in starostnike, bi lahko bil brez skrbi.

Sicer pa kaj za vraga jamraš? Kljub temu pajaci aka temnem princu na čelu države si danes v trgovini bolj varen kot leto dni nazaj.

Cifre smo ti pokazali, ti pa jamra dalje kot nevedna ovca.

Res je, volil sem Desus, sedaj bom Levico.

Stanje v Sloveniji pa je alarmantno: 27 na intenzivni negi in skoraj 100 hospitaliziranih. Sedaj pa ti folk nagovarjaš naj spregleda vse ukrepe in se gre nazaj zabavat?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Saj še ne vemo kaj bo iz tistih 100 hospitaliziranih. Če ukrepe sedaj sprostimo gredo lahko številke x3...

Sam pa niti podrazno nečem pristati na kliniki zaradi mladcev, ki ne upoštevajo pravil.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

SloKin je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

In zato ker grem 1x na teden po hrano se moram zaradi bedakov, ki ne upoštajo navodil okužit in prav tako plačevat dostavo? Resno?

A nisi bil ti zagovornik kitajskega varjenja vrat? Bomo pac starce zaklenili v stanovanja, ce nocete ostat doma.
#ostanidoma

Zakaj samo nas? Ker vi virusa ne prenašate? Seveda ne...

joggi79 je izjavil:

Alarmantno stanje pri 27 na intenzivni in 93 hospitaliziranih? :)) Upam, da ti je jasno, da jih je ponavadi vec hospitaliziranih zaradi zvitih gleznjev pa nikogar to ne briga, zaradi teh 93 pa stoji cela drzava.
Saj ce bi se slo to za kaksno drugo drzavo in ne mojo, bi se od smeha valjal po tleh... ker pa se gre za moj denar, ja nisem v javni upravi, kjer jih boli kurac za cel svet in je placa konec meseca ne glede na delo, pa mi vse skupaj ni pretirano smesno.

Roko na srce, če ne bi bilo ukrepov bi bile številke še veliko večje. Ker je slovensko prebivalstvo staro, sploh veš koliko žrtev bi bilo?

Zakaj se razburjate, država bo pomagala tistim na čakanju, na voljo so sedaj kmetijska dela za tiste, ki želijo delati, prav tako iščejo dostavljalce.

Povprečna starost slovenca je 43 let, 20% jih je starih nad 65 let. Torej, brez ukrepov Slovenija ne bi obstajala več.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Dobro vidim da Andrej0 moderira sedaj, vse lepo in prav, bi mu bil sicer hvaležen še če bi odstranil sovražno nastrojene komentarje proti starejšim.

Anyway nazaj na temo. Slovenija ima kot taka 20% poupulacije starejše od 65 let. Ukrep z zapiranjem občin je samo eden izmed ukrepov, ki lahko prepreči širjenje virusa. Glavni je itak da smo doma. Bodo pa sedaj tudi za kmete oziroma tiste, ki želijo delati na kmetijah dane dovolilnice za prehode med občinami.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Blazzz je izjavil:

Pomembno je zgolj da rizicne skupine ostanejo doma, in seveda ljudje ki dnevno pridejo v stik z njimi (i.e. studentje, ki zivijo doma, in revezi, ki nimajo lastnega stanovanja). Za vse ostale so tej ukrepi precej bizarni in nepotrebni. Tule ko berem tvoje komentarje dobim obcutek, da so ti pomembni zgolj tvoji interesi. Nekako tako se mi slisijo tvoje zahteve, kot ce bi okuzeni bolniki iz infekcijske zahtevali, da zaprejo celotno obmocje klinicnega centra, da gredo lahko malo na sprehod. Odredi se karantena za ljudi 65+, subvencionira se jim hrana, ali se jim jo priskrbi zastonj, priskrbi se jim tudi vso ostalo potrebno oskrbo, prepove se obiske, ostalo pa laufa kot ponavadi. Zakaj bi rezal roko, ce te boli prst...

Narobe. Egoistično je vaše ravnanje do starostnikov. 65 se sicer nisem, sem pa že v rizični skupini. Ne zavedaš se dejstva, da prebivalstvo ni mlado in bi lahko tole pohajkovanje med občinami lahko doseglo tudi tiste, ki so malo pod 65 let torej prav tako rizična skupina. Najhuje pa je to, da virus lahko mutira. In kaj bomo potem rekli? Nismo vedeli? Bolnišnice pa bodo prepolne starostnikov.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

louser je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Dobro vidim da Andrej0 moderira sedaj, vse lepo in prav, bi mu bil sicer hvaležen še če bi odstranil sovražno nastrojene komentarje proti starejšim.

Anyway nazaj na temo. Slovenija ima kot taka 20% poupulacije starejše od 65 let. Ukrep z zapiranjem občin je samo eden izmed ukrepov, ki lahko prepreči širjenje virusa. Glavni je itak da smo doma. Bodo pa sedaj tudi za kmete oziroma tiste, ki želijo delati na kmetijah dane dovolilnice za prehode med občinami.
Kje si videl sovraštvo?
Ves point trenutne situacije je, da prwkužimo čimveč ljudi na najmanj škodljiv način.

Dejstvo, da je starostnik danes na javnih prostorih varnejši kot pa pred letom dni OSTAJA.

Kdor zanika to, sam sebi meče pesek v oči.

Če bi to držalo na Kitajskem ne bi uvedli tako strogih ukrepov kot so jih. Drži, da pred virusom s(m)o bili starostniki na javnih površinah varnih, vendar situacija ni kot je bila. Žal se bo potrebno prilagajati.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

louser je izjavil:

Bolnišnice nimajo dosti veze s starostniki. Imajo pa domovi s starostniki, kjer delajo zelo podhranjeno.
Tudi število okužb tam to potrjuje.

Sicer pa si moj komentar ignoriral.
Ti ga bom spisal še enkrat:
Dejstvo, da je starostnik danes na javnih prostorih varnejši kot pa pred letom dni OSTAJA.

A zato v Italiji zboleva celotno medicinsko osebje? Glej, ukrepov se bo potrebno držat.

1. Maske bodo obvezne še vsaj leto dni
2. Pohajkovanje med občinami bo odvisno od števila bolnikov v državi in koliko se narod drži ukrepov (seveda bo vlada najverjetneje ukrepe spustila prehitro in bomo hitro spet nazaj za par mesecev v karanteni)
3. Potovanj ne bo, razen ko bo na voljo cepivo in boš dokazal da si bil cepljen
4. Druženj kot takih ne bo več, dokler ne bomo prepričani, da se stanje izboljšuje

Sam bi sicer povečal kazni za tiste, ki ne zdržijo biti doma.

louser je izjavil:

Drži da si sedaj na javnih prostorih varnejši.
Ljudi je tam manj, držijo se razdalje, bolje skrbijo za higieno.
Respiratornih bolezni je manj kot lani, umrlih pravtako.

Kako torej si zdaj bolj ogroženi kot lani isti čas, ko je bilo vsakemu vseeno?

Mimogrede tudi vrednost nevarnih delcev v zraku se je zmanjšalo.

Aja, pa probaj potegniti še kakega strawmana ven. Tistih 15 je premalo, da bi me zavedli

Ogrožen sem na mestih med ljudmi, torej trgovina, recimo ali pa javni potniški promet (sedaj sicer ne deluje).
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

louser je izjavil:

Moje trditve so zasnovane na dejstvih in preverjenih podatkih.
Ti si pa ven potegnil 4 nebuloze. Kam katera spada, tle:
https://yourlogicalfallacyis.com/

Še enkrat: Zakaj si danes manj varen kot pred letom dni na javnih prostorih, ko pa podatki kažejo drugače?

Katera dejstva in kateri podatki? Kako veš, da stanje ne bi bilo enako kot v Italiji če ukrepi ne bi bili sprejeti? 15% je 300k starostnikov v Sloveniji, to pa ni več majhna številka.

Lani je tam razsajalo več bolezni kot danes. Pa tudi ljudje okrog tebe niso skrbeli za tvoje zdravje.
Lani nisi bil ogrožen?

KATERE BOLEZNI? SMO KAKŠNO IZKORENINILI? BODI SPECIFIČEN. Za korono se ve kdo umira.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

To ne drži. Na Kitajskem so stroge ukrepe uvedli, ker jih pač lahko. Pri nas pa verjetno še kje drugje pa to nikoli ne bi šlo skozi. Za "martial law" rabiš pogoje najprej za uveljavitev, potem pa še za izvajanje. Mi ne prvega niti drugega nimamo...

Vse bo slo skozi. Narod se ni znal drzat v bajti mesec dni, malo je padla okuzenost in sedaj veselo po starem. Kaj mislis da bo drugi val prinesel? 6 mesecev lockdowna.

Če pa se vrnem na temo... če malo pretiravam... imaš ljudi, ki se v življenju niso premaknili iz svoje občine, zdaj ko so pa prepovedali, so pa njim kršene pravice in svoboščine, ker so se ravno zbudili iz zimskega spanja in se jim je zaluštal, da bi malo raziskovali zunaj svoje občine...

Bodo pa kasneje lahko vec potovali. Pomembno je da se ukrepov drzi in dosledno izvaja.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Zakaj trolam? Moji posti so argumentirani in v skladu s temo. Enostavno sem dojel kaj se dogaja v Italiji in tega si ne zelimo v Sloveniji. Sploh pa sam necem zaradi prepotentnih oseb v bolnisnico.

Gripe nismo izkoreninili, ljubi bog bozji. Imamo cepive a ne za vse seve.

Ko bo val v 2.0 in 6 mesecev lock downa? Kar smejte se Nodiju, ja...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

lexios je izjavil:

Nodi, nisi bil ti še 1 mesec nazaj proti ukrepom? Takrat, ko sem razlagal, da ne budalite? :)) R0 je pod 1, epidemija se zaenkrat umirja, ne paničari. Če bomo poskrbeli za zaprte meje, prehajanje med občinami kmalu ne bo več problem, v trgovinah imate starejši ločen urnik, ven ti ni potrebno, lahko se samoizoliraš. Začenja pa se gospodarska kriza...

Moj problem je bil da nisem vedel, kako resna situacija je.
Ce odpremo in spustimo sedaj vse na prosto bo padlo vse v vodo zakar smo se trudili.
Ce kdo ne nosi maske v trgovini mu sam to tudi povem. Sploh mlajsi so vsi arogantni.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Reycis je izjavil:

Iz debate je razbrati, da naši starostniki želijo, da se odpovemo svoboščinam, KER JIH JE STRAH. Pričakujejo in brez dvoma bodo ob svojem času tudi zahtevali večmesečno popolno karanteno. Ok razumem. Ampak naivno pa je pričakovanje, da bo svet po nekaj mesecih karantene še kdaj isti. Postlali so si posteljo.

Mhm in ti bos notr zaprl 300k starostnikov do nadaljnega? Oz do koliko let navzdol gremo? 50? 45?

MeGreat je izjavil:

Mislim, da so te karantene itak bedarija. Ko bomo mi odpravili karanteno bomo dobili virus nazaj... Če pa kdo res misli da se bo večina ljudi teh ukrepov držala več let potem pa brez komentarja. Za Ljubljano lahko povem, da toliko ljudi po klopcah ob vseh možnih urah še nisem videl, srečo imamo da so visoke temperature in je virus na takih temperaturah neobstojen. Mislim, da bo pač ta virus treba preboleti (enkrat, dvakrat .. desetkrat) in to je to.

To da so ukinili obvezno nošenje rokavic je bedarija (kdo si bo res razkuževal roke po vsakem obisku, jaz imam že zdaj čisto razpokane roke).

Sam, jamr, jamr... saj lahjo nosis rokavice nihce ti ne brani. Sam pa si tudi doma samoiniciativno in preventivno razkuzim 2 - 3 x roke ko pa pridem iz trgovine pa 2x.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

val46 je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

lexios je izjavil:

Nodi, nisi bil ti še 1 mesec nazaj proti ukrepom? Takrat, ko sem razlagal, da ne budalite? :)) R0 je pod 1, epidemija se zaenkrat umirja, ne paničari. Če bomo poskrbeli za zaprte meje, prehajanje med občinami kmalu ne bo več problem, v trgovinah imate starejši ločen urnik, ven ti ni potrebno, lahko se samoizoliraš. Začenja pa se gospodarska kriza...

Moj problem je bil da nisem vedel, kako resna situacija je.
Ce odpremo in spustimo sedaj vse na prosto bo padlo vse v vodo zakar smo se trudili.
Ce kdo ne nosi maske v trgovini mu sam to tudi povem. Sploh mlajsi so vsi arogantni.

In kako resna je ta situacija? Po bolnicah in zdravstvenih domovih imajo za cca 70% manj dela kot ga imajo običajno, umrlih ali kritično bolanih je manj kot ob "normalnih" časih, to pa zato, ker se smo začeli zavedati določenih ukrepov in jih tudi spoštujemo. In med te ukrepe sodi predvsem higiena, varnostna razdalja in da ne hodimo okrog sam zato, ker nimamo boljšega dela. Ukrep samih prepovedi prehajanja občin, pa to žal ni. In me ne boš prepričal, pa če še 100x to napišeš, da je ravno to vzrok, da ljudje ne zbolevamo. Kar se pa trgovin tiče...ne vem jaz v kako fakin trgovino ti hodiš, ampak pri nas te brez maske ne spustijo niti v vaško pekarno, kaj šele v kak mercator ali hofer. Da bi pa mlajši bili aroganti???zakaj že? saj lahko in smeš(po navodilih tebi ljube vlade), vstopit v trgovino le med časom, ki je rezerviran za starejše in upokojence. Tako da ne ti meni, da smo mlajši aroganti, ker če so, si sam kriv, ker zahajaš v trgovino takrat, ko ne bi smel!

Zakaj je prepoved med obcinami smiselna? Ker gre samo za enega izmed ukrepov in ce imas vec ukrepov bos sigurno zajezil virus. Sedaj, je se nekako ok, kaj pa ko se narod spusti ven in se druzi?
In ko je govora o mladini...sem videl 18 ali 19 letnega mulota kako si je snel masko in bil na istem koncu - paradajzu kot jaz. Sem ga vprasal ce ve kaj pocne. Je rekel da mu je veoce in da on itak ne ogrozen...sam tolk v vednost.
V penziji pa se nisem.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Pa si jim ti kaj povedal?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Drzava si bo kes za antikorona ukrepe sposodila in to je jasno. Vecina sem itak ze napisal. Ni pa fora da sedaj pocrka 20% populacije in nas ostane se 1,6 miljona. Problem je ker je vecina stara 45 in bo se krepko vec mrtvih.
Ko bo drugi val pa 6 mesecno zaprtje in lock down kot v Srbii. Kaj bo potem?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

val46 je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Drzava si bo kes za antikorona ukrepe sposodila in to je jasno. Vecina sem itak ze napisal. Ni pa fora da sedaj pocrka 20% populacije in nas ostane se 1,6 miljona. Problem je ker je vecina stara 45 in bo se krepko vec mrtvih.
Ko bo drugi val pa 6 mesecno zaprtje in lock down kot v Srbii. Kaj bo potem?

Seveda si bo sposodila? In kdo bo vračal? A misliš da bo denar po zraku priletel in ga nihče ne bo hotel nazaj? Dej, dovolj si star, da bi lohk par stvari vedel...ker če resno misliš, da bo ta denar kar sam od sebe prišel in ga nihče ne bo potem "pogrešal", nisi ravno "čist"! Tebi se jebe za to, ker ko bo potrebno vračat, se boš odpravil v Romunijo in prepustil odplačevanje dolga tistim, ki bi zdej radi normalno delali in živeli, ti boš pa se sprehajal po transilvaniji. Sam pati, da te grof Drakula ne kje dobi...k tistega virusa potem pa res ne boš preživel.

Mislim resno, kake "opice" živijo med nami...brez besed sem! Resno, če nas ostane 1,6miljona kot ti trdiš, in če umrejo tisti, ki so taki zagovorniki teh tvojih nebuloz, mi je prav vseeno, resnično. Ker s takimi ljudmi se v bodoče res ne mislim družit!

Sam mal. Ze po tvojem zmerjanju se vidi da bo treba ukrepe in lockdown podaljsat.
Ja vrnil sem se v Slovenijo in potem grem mogoce nazaj, so what’s the problem ce me skrbi za moje zdravje in zdravje bliznjih.
Ko, ce bo vojska na cesti se boste ukrepov prekleto drzali. To ni drzava za ne-starce.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Ni tezava obcin pac pa velikost obcin. Slovenija ima 230 obcin. Hebiga sedaj je cas da bi se napravilo 4 obcine in je zadeva resena.
Lovkdown pa 6 mesecev saj je boljsa preventiva kot kurarativa.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Zakaj je sramota? Ker opravljajo svoje delo?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

MeGreat je izjavil:

Ukrepi so v vsakem primeru brezveze. Virus bo prišel nazaj, populacija pa zaradi preveč ukrepov ne bo prekužena.

Ja samo, da bomo mi starejši prvi pocrkali. No land for old men.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Če gledaš z vidika, da niso vsi v bajtah in so nekateri v blokih, zakaj misliš da so začeli razkuževati vhode v stavbe?
Ne vidiš poante a ne, kot tudi ne zakaj je zapiranje občin smiseln ukrep skupaj s tem da ljudje ostajajo doma.

Kdo je tu nor?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Poglejte zakaj je zapiranje obcin nujno potreben ukrep:
https://www.24ur.com/novice/korona/span...

Policiji pa svaka cast, za oprvljaje korektnega dela. Sem ponosen na njih.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

• odbrisal: AndrejO ()

pirat je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Poglejte zakaj je zapiranje obcin nujno potreben ukrep:
https://www.24ur.com/novice/korona/span...

Policiji pa svaka cast, za oprvljaje korektnega dela. Sem ponosen na njih.

Fajn ne ?
Majhno špansko mestece s 1.400 prebivalci, v intervjuju pa v glavni vlogi angleža, ki tu preživljata svoj penzion. Ja, njima totalna karantena verjetno res ustreza, ker imata vir prihodka (trenutno še) od drugje. Naslednji koraki v tem španskem mestecu pa so kaj lahko naslednji:
- čez tedne, mesece bodo nad karanteno navdušeni angleški upokojenci pričeli ugotavljati, da se pa njihova najljubljša trgovinica ni odprla nazaj. Pa kako za vraga, če pa je karantene konec... Ja, bad luck, stečaj je bil vmes;
- župan bo konec poletja s pompom ponovno odprl mesto kot corona-free, naša angleža se bosta po mesecih doma odpravila pražnje oblečena v svojo najljubšo kavarno na kavico in rogljiček, a bosta presenečena, da je le-ta zaprta. Lastnik bo sicer sedel na soncu in ga bosta povprašala kaj in kako, pa jima bo razložil, da v resnici ni živel od upokojencev pač pa bolj turistov, ki pa jih letos ni, in se mu ne splača imeti kavarne odprte cel dan samo zaradi njih - da pa lahko preko spleta naročita dvojni frapuccino v termovki za 4,99EUR + kavcija za termovko in prispevek 1,49EUR za razkuževanje termovke;
- jeseni bosta ugotovila, da v lokalni lekarni ni več njunih najljubših tablet proti zaprtju. Nekaj v zvezi z zalogami, ki da jih je zmanjkalo in tabletami, ki ga proizvajajo v napačni državi od koder logistika še ni čisto vzpostavljena. Prevoz je omejen, prednost imajo nujna zdravila, morala bosta počakat. Lekarnar svetuje, da če težko kakata, naj poskusita Donat. Gresta preverit v trgovino, a je trgovina zaprta, pa tudi sicer Donata nimajo.
- proti koncu leta se bo še priliv iz naslova penzije zmanjšal. V časopisu bosta nekaj brala o negativni rasti GDP v Angliji, ki da je posledica COVID pa še brexit-a, pa da trgovinski dogovor z EU in ZDA ni šel ravno tako kot si je Johnson zamislil, pa da so posledično nekaj rasle zahtevane donosnosti na obveznice (baje spet ena svinjarija, da jih ECB ni hotel odkupovat, a ja saj res, brexit), pa tećaj funt/EUR se je nekaj gibal in kar naenkrat imata v EUR sedaj penzijo nekaj nižjo. Saj ni veliko razlike, a vseeno. Res da človek sedaj v tem mestecu manj porabi ko je vse še kar zaprto, tudi onadva manj jesta, ker sta še vedno zaprta, sedaj pa še penzija nižja... Jejhata, kaj še bo.

Aja, nisem apriori proti vsem ukrepom. Ampak eni ukrepi so smiselni, te velja pohvaliti in se jih tudi resno držati. Eni ukrepi so pa nesmiselni. Nesmiselno je rekreativcu težiti, da ne sme preko gozda teči nekaj kilometrov po sosednji občini, po drugi strani pa greš v trgovino (po pravilih seveda, samo ena oseba, maska, razkužene roke), se poskušam držati razmaka vsaj 2 metra do vseh -> pa se ne morem, ker se ravno upokojenci ves čas rinejo zraven. Jebote, če jaz ravno gledam piškote na polici, počakaj za vraga 10 sekund, ne pa da se rineš vame.

Mogoce je to slovenska nevoscljivost, ker je njim le uspelo.
In ves kaj? Ta dva britanca se mogoce pocutita varno. In varnost je najpomembnejsi faktor za nas upokojence in starejse. Lokalne trgovine jim se vedno laufajo in dokler lahko nabavijo cike, pivo in kavo bo ok.
Zapiranje obcin je smiseln ukrep je pa problem v Sloveniji stevilo obcin, kjer imate 230 zupanov na stevilo ljudi kot jih ima cela Bukaresta. Mogoce, nevem, mogoce bi lahko poslal kako dolgo pismo vladi za zmanjsanje stevila obcin?’ker ukrep dejansko je na mestu jaz kot starejsi in ogrozeni pa se pocutim varneje.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

• odbrisal: AndrejO ()

s1m0n je izjavil:

Gre se za nespostovanje pravil in odlokov. Se ustavis na bencinski, okuzis prodajalko in se zacne bolezen po celi obcini. Razmisljaj

A se sploh zavedaš koliko občin nima takšnih storitev kot je bencinska črpalka?
Je veliko večja možnost, da te tam okuži kak, ki pride po gorivo za svoje prevozno sredstvo kot pa kolesar iz sosednje občine.

Na koncu pa oba krsita pravila. Sem dal samo primer. Jaz v mojih letih lahko potrpim vi pa ne...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Ce je v svoji obcini je ok.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Niso ukrepi brezveze, gre pa za dodaten ukrep.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Jaz lahko naredim s kolesom 30-40, tudi 60, km po svoji občini, pa se zato ne rabim ustavljat na bencinski. Tam pri 80-100 bi bila pa že kriza.

Prav nekdo bi kolesaril, nekdo pohajkoval, tretji sexal v grmu. Razumes poanto?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

PersonaRuda je izjavil:

Omejitev gibanja bi morala biti vezana na pokrajino in pa da znotraj pokrajine nebi sem oditi na turistične točke.

Sem ze napisal. Prevec obcin in zupanov imamo.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: spelardota ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napoved COVID dogajanja za 3 tedne (4.5-24.5) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18125993 (16251) WizzardOfOZ

COVID in kolesarjenje (strani: 1 2 3 4 )

17328358 (17756) rabelj5
»

Letovanje v tujini 2020-2021 (strani: 1 2 3 4 )

17329457 (23435) FoxKnox

Trajanje kvarantene - napoved (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

36952110 (36897) AndrejO

Več podobnih tem