» »

AMD Ryzen 3xxx in thunderbolt

AMD Ryzen 3xxx in thunderbolt

Meizu ::

Zdravo.

Sestavljam en workstation in ze dalj casa kolebam med pocasnejso Intel i9 9900k varianto in AMD 3950x varianto.

Mi je pa zelo pomemben thunderbolt support. Integriranega TB supporta je v AMD ploscah bolj malo, nasel sem eno Asrock plato za 500eur ki seicer podpira, ampak to je pa tudi to. So boljse plate za AMD tam zunaj, ki bi jih raje imel.

A je mozno na kak nacin vzpostavit konkretno thunderbold povezavo na AMD ploscah, ki te povezave nimajo integrirane? Iscem torej zadevo s prakticno nic laga ali latence, to je zelo pomembno.

Hvala za ideje.

settler ::

ASRock je kao edini, ki ima certificiran thunderbolt s strani Intela. Če greš na ASRockovo stran pod matične plošče, lahko sortiraš plate katere imajo thunderbolt. Je pa pri vsaki plati fajn prebrati kaj pomeni, če je uporabljen thunderbolt: * If Thunderbolt™ support is enabled, SATA type M.2 will be disabled.

Mogoče lahko uporabiš PCIe kartico: https://thunderboltlaptop.com/thunderbo...

Meizu ::

Hvala!

A mogoce ves kaj o tem ali vsi cipseti x570 podpirajo thunderbold by default in je potrebna samo namestitev thunderbolt kartice ali je potrebno preverit pri vsakem modelu?

Al ima samo AsRock trenutno resitev za AMD sisteme?

settler ::

Žal ne vem, samo pobiram informacije ki so na spletu.
Še ena od Gigabyte: https://www.gigabyte.com/Motherboard/X5...
Ja, kakor razumem pri ASRock naj bi 100% delovalo, saj naj bi Intel požegnal, da je vse ok.
So pa neke govorice, da če hočeš, da PCIe kartica deluje, mora biti prisoten ta thunderbolt letvica(header) na matični...

Jaz bi glede na to, da je samo ASRock certificiran, vzel slednjega, saj ti garantirajo, da deluje.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

10gb budget setup

Oddelek: Omrežja in internet
131531 (896) starfotr
»

Prihaja PCIe 6.0

Oddelek: Novice / Grafične kartice
4211339 (9765) fujtajksel
»

Navaden ssd disk kot prenosni disk

Oddelek: Strojna oprema
253164 (2036) hojnikb
»

Thunderbolt 2 za PC

Oddelek: Strojna oprema
162022 (1548) boogie_xlr
»

Apple osvežuje linijo MacBook Pro (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
9129407 (27145) JayKay

Več podobnih tem