» »

Nakup športne ure

Nakup športne ure

retard ::

Pozdravljeni,

zanima me če mi kdo lahko poda kakšne smernice pri nakupu športno orientirane ure. Do sedaj sem imel od Samsunga gear S3 frontier, vendar sem nezadovoljen z merilcem utripa, pomankanjem športnih profilov in nekaterih športnih funkcij.
Informativno se zanimam za nakup nove ure, ki je uporabna pri raznij športih (kolesarstvo, fitnes im crossfit, tek, plavanje itd...) ki je zanesljiva, robustna in ima baterijo ki zdrzi vec kot 2 dni (zanima me tudi podatek o regeneraciji vendar ne vem koliko bi mi ta podatek koristil). Osredotočam se na polarjeve ure ali garminove. Če se kdo bolj spozna in bi me znal usmeriti kaj moram gledat pri nakupu bi bil zelo vesel.

Hvala in lep pozdrav

JamesQ ::

Živjo

Za nezahtevnega uporabnika, morda Polar M430? https://www.polar.com/sl/izdelki/sport/...

Relativno dober optični HR sensor, imaš več profilov treningov, Polar online orodja so več kot dovolj za povprečnega uporabnika.

Za več funkcionalnosti pa je treba investirati več. Novejši modeli uporabljajo Nordic nRF52 BT SoC.

Poglej si DC Rainmakerjevo spletno stran, kjer ima veliko opisov športne opreme: https://www.dcrainmaker.com/

LDŽ

retard ::

Hvala za odgovor, bom pogledal ja. Se pa ne bi opredelil kot nezahtevni uporabnik, namreč imel sem polar A370 im zdej samsung gear S3 in sedaj bi rad 'upgrade-al' na bolj resno uro (se zabedam da je večja investicija)

Groot ::

Predlagam ti, da še malce podrobneje razmisliš za katere aktivnosti boš uro potreboval. Npr. če imaš načrt več hoditi v hribe ali pa izvajati kakšne trail teke, je priporočljivo da ima ura tudi barometer, da lahko natančneje spremljaš višinsko razliko. Omenil si plavanje, v tem primeru je pametno da uporabljaš prsni pas za merjenje pulza (npr. Suunto ima pasove, kjer se podatki začasno shranijo v pas in se nato ko prideš dovolj blizu ure prenesejo na uro). Pomemben je tudi budget, ki si ga pripravljen porabiti za uro.

Na koncu ti pa predvsem predlagam da potem, ko boš enkrat zoožil izbiro na npr. 3 ure, greš v trgovino in vse ure tudi dejansko poizkusiš na roki in konec koncev tudi presodiš vizualno ali ti je ura všeč.

Alamar ::

Malo pobrskaj po že obstoječi temi

https://slo-tech.com/forum/t726107/199

Pozabil si glavno stvar - proračun za uro. Namreč modelov je ogromno.

Tilen88 ::

Če ti je primaren battery life(med vadbo) uzem suunto, če bi rad več kostumizacije vzemi garmin


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smart watch, kaj kupiti? (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Kaj kupiti
1078161949 (2422) GupeM
»

Pametna športna ura

Oddelek: Kaj kupiti
183296 (2002) Heisenberg
»

Dilema pri nakupu športne ure

Oddelek: Šport
132150 (1540) NikolormousB
»

Športna ura...katera?

Oddelek: Šport
176315 (5738) vuki

Več podobnih tem