» »

Retuširanje/urejanje starih slik

Retuširanje/urejanje starih slik

Laki_ laik ::

Ker imam kar nekaj starejših slik iz 80-ih in 90-ih in niso glih preveč ohranjene ali pa niso najboljše kvalitete me zanima ali sploh ima smisel skenirat in jih poskušat uredit.Kaj sploh lahko poboljšam sliki ki jo je že čaš načel in so tudi same barve posledično malce drugačne kot so bile takoj ob razvitju slik.A se da kaj uredit v lightroomu ali photoshopu?Če se kdo spozna na te reči bi mu lahko poslal tudi kako fotko pa da pogleda če se sploh izplača matzrat z tem.
Hvala
lp

Okapi ::

Da se narediti ogromno. Malo poguglaj.

Hvala za informacijo.Sem gledal na youtubu vendar če delam po tistih postopkih jaz dobim skropucalo od slike on pa super sliko.Tako da to meni ne pije vode.

Okapi ::

Vaja dela mojstra;)

Dela dela le da meni ne uspeva :)

Zgodovina sprememb…

Ales ::

Da se veliko narediti. Morda bi jih lahko dal kakemu profesionalcu v obdelavo, če imajo vrednost zate. Nekaj bo stalo, ne boš pa obubožal.

Laki_lai k ::

Da ne odpiram nove podobne teme bom vprašal tukaj.Je kdo na tem forumu ki se dobro spozna na photoshop.Rabil bi nasvet kako kako najlažje odstranit sledi plesni ki so po celotni sliki kot je razvidno iz priloženega.
Hvala

Zgodovina sprememb…

shemish ::

Clone stamp, heal brush in patch tool.
Kot so omenili ostali pred mano, vaja dela mojstra.

Preden se veseliš, gre za kar kompleksna opravila retuše. Potrpljenje in glavo gor.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: shemish ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Foto začetnik - Canon

Oddelek: Zvok in slika
141610 (1314) freesty
»

Nastavljanje okovja (pantov:)

Oddelek: Loža
207989 (7596) akulp
»

"Stroj" za peko kruha dela težave

265672 (4934) Zvedavec
»

sex in (prehitra)hitra erekcija !!! (strani: 1 2 3 )

10123408 (19330) Tilen
»

bužirki za kable

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
243043 (2589) ali3n

Več podobnih tem