Forum » Strojna oprema » Prenosni dik WD Elements ne deluje
Prenosni dik WD Elements ne deluje
aljaz33 ::
Pozdravljeni.
Imam prenosni disk WD Elements, 1 TB. Težava je, da ko disk priklopim, ga računalnik sicer zazna (med napravami za varno odstranjevanje je), drugod ga pa ni. Kot sem iskal po spletu, bi mu moral določiti ime particije, a mi v tem primeru javi napako, da je na disku premalo prostora. Poizkusil sem ga tudi obnoviti s pomočjo partition magica, a žal neuspešno. Bi mi znal kdo pomagat? Hvala
Imam prenosni disk WD Elements, 1 TB. Težava je, da ko disk priklopim, ga računalnik sicer zazna (med napravami za varno odstranjevanje je), drugod ga pa ni. Kot sem iskal po spletu, bi mu moral določiti ime particije, a mi v tem primeru javi napako, da je na disku premalo prostora. Poizkusil sem ga tudi obnoviti s pomočjo partition magica, a žal neuspešno. Bi mi znal kdo pomagat? Hvala
V Disk Managementu poglej, če je WD sploh viden in če ni offline.
Je viden, a mu predpone (npr. E:) ne morem dodati, niti v MBR načinu kot tudi v GBR, javi napako. Tudi velikost diska ni vidna.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: aljaz33 ()
floyd1 ::
Če gre za mali (2.5) disk, ki se napaja preko usb, poskusi še s kakim drugim usb kablom. Čim krajši, tem bolje. Zraven mojih starih wd-jev je prišel en 25cm kabel, s katerim sta diska delala povsod (prenosnik, mini (itx) pc, nmt,...), z dolgim usb kablom pa je bila včasih loterija. 15 let nazaj sem zraven malega zunanjega ohišja celo dobil kabel, ki se je vtaknil v 2 usb porta na računalniku in potem na ext. ohišje.
Z dolgimi usb kabli in malo starejšo elektroniko v teh diskih je včasih napajanje že na meji.
Z dolgimi usb kabli in malo starejšo elektroniko v teh diskih je včasih napajanje že na meji.
Če gre za mali (2.5) disk, ki se napaja preko usb, poskusi še s kakim drugim usb kablom. Čim krajši, tem bolje. Zraven mojih starih wd-jev je prišel en 25cm kabel, s katerim sta diska delala povsod (prenosnik, mini (itx) pc, nmt,...), z dolgim usb kablom pa je bila včasih loterija. 15 let nazaj sem zraven malega zunanjega ohišja celo dobil kabel, ki se je vtaknil v 2 usb porta na računalniku in potem na ext. ohišje.
Sem probal tudi z drugim kablom, a žal ne deluje.
sloxl8 ::
weasel ::
Meni ga ni prepoznalo, dokler nisem instaliral tistega WD programa, ki je za upravljanje z diskom.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows ob zagonu dela zelo počasi (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8049 (7021) | oo7 |
» | PO NEUSPEŠNI INŠTALACIJI WIN10 x64 IZGINIL DISKOddelek: Pomoč in nasveti | 3315 (2678) | abaximan |
» | Zatikanje računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5647 (4473) | BorutK-73 |
» | Problem trdi diskOddelek: Pomoč in nasveti | 3507 (3056) | roccat |
» | WD PassportOddelek: Strojna oprema | 5566 (3142) | Bevcan |