Forum » Pomoč in nasveti » disk je izginil
disk je izginil
stiper7 ::
V prenosniku imam dva diska. SSD na katerem so windowsi in HDD za podatke. Težava je sledeča. Kar naenkrat z lepega je ta drugi disk za podatke izginil. Ni ga mogoče videt v mojem računalniku, niti v disk management. Tudi Crystal Disk Info ga ne zazna. Kje in kako začeti reševati problem? Je disk celo šel po gobe?
TOP ::
Disk ven iz prenosnika in ga probaj preklopit na kak PC ali preko kakega ohišja za HDD.Verjetno je šel pogobe ni pa nujno.
solatko ::
Problem z elektroniko v caddy-u. Kakšen poceni kitajski caddy-i ne delajo dobro, predvsem pa ne dolgo. Sem jih kar nekaj zmetal stran, potem pa sem nabavil od Icy box-a za trikratno ceno pa dela v nulo že nekaj let.
Delo krepa človeka
stiper7 ::
V čem bi lahko bil problem? Pokvarjen kabel? Se ga da dobit pri nas, ali je opcija samo tujina?
solatko ::
stiper7 - Če bi napisal model prenosnika, bi bilo več šans, da ti damo pameten nasvet.
Imaš dva prostora za disk ali imaš caddy, namesto DVD enote.
Imaš dva prostora za disk ali imaš caddy, namesto DVD enote.
Delo krepa človeka
Zoromer ::
Prva stvar je, da se dobi drug HDD za podatke in se uporabi drug računalnik na katerega se ti podakti prekopirajo.
Pa če hočeš ohranit čase datotek boš moral uporabit bolj napreden prepisovalni sistem kot je robocopy z opcijo da ohrani orginalni creation in modify date, ali kaj drugega.
No vsej pri meni, ko imam nekaj skozi par let, in če so časi vsi enaki skoraj do minute, potem je sortiranje in gruntanje ali je nekaj staro ali še rabim, veliko težje.
Pa če hočeš ohranit čase datotek boš moral uporabit bolj napreden prepisovalni sistem kot je robocopy z opcijo da ohrani orginalni creation in modify date, ali kaj drugega.
No vsej pri meni, ko imam nekaj skozi par let, in če so časi vsi enaki skoraj do minute, potem je sortiranje in gruntanje ali je nekaj staro ali še rabim, veliko težje.
nsa_ag3nt ::
Timestamp obvlada tudi (že dolgo) tudi Total Commander.
https://superuser.com/questions/1054206...
Click Configuration -> Options, select Copy/Delete (under Operation in listbox on the left), tick Copy date/time of directories (in General Copy+Delete options group on the bottom), click OK.
https://superuser.com/questions/1054206...
Click Configuration -> Options, select Copy/Delete (under Operation in listbox on the left), tick Copy date/time of directories (in General Copy+Delete options group on the bottom), click OK.
https://gizmodo.com/c/goodbye-big-five
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nsa_ag3nt ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Čuden zvok trdega diska (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8866 (7423) | ngc2392 |
» | Kako duplicirati podatke iz manjšega na večji disk, čim hitrejeOddelek: Programska oprema | 2493 (1941) | k4vz0024 |
» | Nadgradnja prenosnika z SSD /info /mnenjaOddelek: Pomoč in nasveti | 3260 (2765) | solatko |
» | novo nalaganje win7 OS na PCOddelek: Pomoč in nasveti | 1610 (1261) | duff |
» | Star prenosnik in SSDOddelek: Strojna oprema | 2774 (2284) | Qushaak |