» »

RKC in davki

RKC in davki

Temo vidijo: vsi
1
2
»

3p ::

Smrekar1 je izjavil:

Zanimiv je podatek, da so se Domobranci formirali leta 1943. Človek bi pričakoval, da bodo zagreti kolaboratorji stali v vrsti ob začetku okupacije dve leti prej. Prvi znaki kolaboracije so se začeli šele leto dni po začetku okupacije, zaradi skrbi, da je Partizane bolj kot protifašistični boj zanimal prevzem Jugoslavije pod zastavo Komunizma. Za Komuniste se je vedelo kaj so in kdo so in marsikoga je bolj skrbelo revolucionarno nasilje kot nacistično nasilje.


No, a ni znano dejstvo, da se je domobranstvo "formiralo" pod novo nemško oblastjo z reorganizacijo vaških straž, katerih sponzorji so bili italijani? Jasno je tudi, da je marsikdo domobranstvo (in z njim okupatorja= izbral zato, ker je bila druga stran rdeča. Še kaj novega?

The Player ::


Vidim, ja.

Cerkev ne plačuje davkov in se v zameno ne sme vmešavati v politiko. To Cerkev včasih krši, kar je vedno kontroverzno. Alternativa, ki jo ti zagovarjaš, je, da Cerkev plačuje davke in se lahko prosto vmešava v politiko brez omejitev.

Če meniš, da je druga opcija boljša, prosim, predstavi argumente za to. Veliko sreče.

Poleg tega se piše Smerkar1 in ne smrekar.


hehe, ti pa si pikolovski smrekar1. :))

Ja mogoče se ti je zdelo, da to zagovarjam, ampak mislil sem pa drugače... Čakaj, zakaj se mi to zdi tako znano :))

Glede na to, da sem dal argumente proti RKC bi moralo to biti jasno in tudi ne mislim ničesar argumentirat. Mislim, da nobena od možnosti, ki si jih omenil nista najboljši, ker se bo vmešavala neglede na to ali plačuje davke ali ne. Če se ne govori v javnosti o njenem vmešavanju še ne pomeni, da se to ne dogaja ;).

Smrekar1 ::

The Player je izjavil:


lede na to, da sem dal argumente proti RKC bi moralo to biti jasno in tudi ne mislim ničesar argumentirat.


Vidim, ja. Argumentacija na splošno ti ne gre, veliko raje samo mečeš ven logične nesmisle in slamnate može.

Mislim, da nobena od možnosti, ki si jih omenil nista najboljši, ker se bo vmešavala neglede na to ali plačuje davke ali ne. Če se ne govori v javnosti o njenem vmešavanju še ne pomeni, da se to ne dogaja ;).


Kot sem rekel, če se ti zdi boljša opcija, da Cerkev plačuje davke in se sme vmešavati v politiko kolikor se hoče, si to dobrodošel zagovarjati. Aja klinc, si ugotovil, da tudi to "ni najboljša" opcija. Daj ga srat, a res?

Če kdaj dosanjaš kakšno tretjo, boljšo, opcijo, si jo vabljen predstaviti. Samo toliko pazi, da bo dejansko izvedljiva. Kot običajno ti pri tem želim veliko sreče.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

The Player ::

Vidim, ja. Argumentacija na splošno ti ne gre, veliko raje samo mečeš ven logične nesmisle in slamnate može.


Ja vidim, nisi nič boljši, raje govori zase.

Jaz sem svoje argumentiral, kako si pa mojo argumentacijo predstavljaš pa ni moj problem. Sem dal dovolj slikovnega in tekstovnega materiala za brat, tako, da nehaj obračat mojih trditev, ki jih nisem rekel (ker je razvidno, da nikogar ne zagovarjam).

Zgodovina sprememb…

solatko ::

frke - Res je, za funkcijo v ministrstvih ali direktorje v družbenih podjetjih, je bil pogoj knjižica KPS+ redno plačevanje članarine, ki je za boljše plačana delovna mesta znašača 10%-ov brutto plače - 1,20 bruto plače/letno.
Res so v 60-70-ih letih, mladi SKOJ-evci stali ob nedeljah pred cerkvami in pisali, kateri sošolci z družinami, hodijo k maši, med najbolj zagnanimi je bil Ivan Janez Janša.
Če oče ni bil komunist, ni bilo nobenih aktivnosti, sicer pa noben ne gleda rad, da sediš na dveh stolih.

Sedaj mi pa povej, kdo je bil v kraljevini Jugoslaviji lahko na državni funkciji ali recimo župan, notar, učitelj,... v vsakem primeru tisti, ki mu je dal blagoslov lokalni župnik in niti slučajno pristaš prepovedane KPS ali liberalec.

Danes je lahko vodilni na ministrstvu, izključno pripadnik stranke, kateri pripada ta resor.

Pravilno je, da se dvoživke iz političnih funkcij odstrani, če hočeš kolikor toliko urejeno državo.

Ker pri nas po koncu mandata ne pošljemo političnih kadrov na zavod, temveč jim v JU in JS preskrbimo odlično plačano delovno mesto, se kvaliteta teh segmentov iz volitev v volitve rapidno slabša, saj ni pomembno kaj znaš, temveč čigav si.

V prejšnjem "režimu" so po vezah pripeljani kadri, poleg tega, da os morali izpolnjevati izobrazbene zahteve, takoj, ko so prišli v službo, začet delat, sicer jih je slišal tisti, ki jih je pripeljal. Danes pa v glavnem špilajo fikuse.
Delo krepa človeka

Smrekar1 ::

The Player je izjavil:


Ja vidim, nisi nič boljši, raje govori zase.


Nak, niti podoben nisem. Razlog zakaj je bolje če Cerkev ne plačuje davkov sem kar dobro argumentiral, podal sem tudi boljšo alternativo: strogo in dosledno sankcioniranje kršitev (denarne kazni).

Jaz sem svoje argumentiral


:))

V pomoč:
http://bos.zrc-sazu.si/cgi/a03.exe?expr...

"Cerkev se trenutno že meša v politiko" ni dober argument zakaj bi bilo "Cerkvi smotrno dovoliti vmešavanje v politiko".

Sem dal dovolj slikovnega in tekstovnega materiala za brat, tako, da nehaj obračat mojih trditev, ki jih nisem rekel (ker je razvidno, da nikogar ne zagovarjam).


The Player je izjavil:


Bolj neumne izjave kot te, da se cerkev ne vmešava v politiko, ker ne plačuje davkov še nisem slišal. Tako, da je tvoj argument slab.


Aha.

Koliko si star? Toliko da vem ali je primeren OK Silent, OK Boomer, OK X-er, OK Millenial, OK Y-er ali morda kaj petega. Hvala! :D

DrDre95 ::

Kje ateisti, judje, muslimani... gradite kaj bolnice za reveže?

Church manages 26% of the world's health care facilities

The Roman Catholic Church is the largest non-government provider of health care services in the world.[1] It has around 18,000 clinics, 16,000 homes for the elderly and those with special needs, and 5,500 hospitals, with 65 percent of them located in developing countries.

matobeli ::

Kdo pa misliš da fura ostalih 74%? Palčki?

PrimoZ_ ::

Smrekar1 je izjavil:

PrimoZ_ je izjavil:

Glede na (sicer osamljeno) mnjenje oz. pozivanje k neplačevanju davkov s strani "uslužbenca" RKC, se mi zdi skrajni čas, da se tudi njim in vsem ostalim verskim organizacijam ukine vse bonitete.


Ne. Za božjo (oz. Božjo) voljo ne. Konkordat s cerkvami je, da se ne vmešavajo v politiko države in v zameno ne plačujejo davkov. V trenutku, ko jih država začne obdavčevati ta pakt preneha in Cerkev se lahko začne poljubno vmešavati v politiko. Zdaj je cel škandal, ker tu in tam kak župnik deli politično propagando ali v maši omeni za koga je potrebno glasovati.

Če ta dogovor odpade pričakuj Predvolilni Pasjon in javne maše za zmago tega ali onega, pričakuj cerkvene donacije strankam ipd.

Obdavčenje verskih inštitucij bi bila mana z neba za 55-90 in NSi, pa še koga bi se našlo. Tistih nekaj fičnikov ni vrednih, da nam zaradi njih zavladajo kvizlingi.


Če pogledamo na hitro samo Wikipedijo
Denarni privilegiji v konkordatih lahko zavzemajo obliko direktnih subvencij cerkve s strani države kot so: plačevanje duhovščine iz državnega proračuna, financiranje obnov cerkva, cerkvenih posesti in ostalih zgradb, posebne davčne olajšave in izjeme za cerkvene šole, bolnišnice in ostale ustanove. Cilj denarnih pravic je torej čim bolj priviligirati monetarni položaj RKC znotraj neke države.

Konkordatni privilegiji, ki Cerkvi podeljujejo več vpliva in moči v družbi, pa so lahko: obvezni verouk v šolah ali izbirni predmeti, katerih izvajanje mora financirati država. Velikokrat si Cerkev tudi želi izboriti možnost diskriminacije znotraj ustanov, ki jih sicer vodi, a so tudi v delu financirane iz državnega propračuna (šole, bolnišnice, socialni domovi). V takih ustanovah lahko Cerkev potem izvaja politiko zaposlovanja, ki je drugače prepovedana znotraj neke države; npr: diskriminacija pripadnikov drugih verskih skupin, etičnih in moralnih prepričanj, javnih intelektualcev, ljudi, ki so se ločili od zakonskega partnerja, homoseksualcev itd.


Se mi zdi da je ravno trenutno stanje, voda na mlin RKC.
Podeljene so jim denarne in še vplivne pravice. Nevem kako bi bilo lahko še slabše. Kot da sedaj ne nagovarjajo vernikov koga volit in tudi denar je zagotovo v igri, mogoče samo alo bolj skrit.

WhiteAngel je izjavil:

PrimoZ_ je izjavil:

Da imamo vsaj en dober use case za IoT >:D


Pozabil si še blockchain >:D


Dobra ideja, obvezno za implementirat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PrimoZ_ ()

PrimoZ_ ::

WhiteAngel je izjavil:

Zanimivo, koliko veste in imate za povedat čez religije predvsem ateisti, ki nekajkrat na leto (če) prestopite cerkveni prag. No ja, saj mnenje imamo lahko vsi o vsem I guess, pa če gre za nogometaše, vetrne elektrarne, zdravstvo ali pa pevske zbore.

Moje mnenje je da verske organizacije, sedijo na dovolj zajetnih kupih premoženja, da bi lahko za začetek same plačevale pokojnine za svoje "zaposlene" plus ostale prispevke.


Problem je, da zajetni kupi premoženja niso enostavno vnovčljivi (cerkvene stavbe, ki so zaščitena kulturna dediščina, nekaj je gozdov in njiv, ki se jih daje v najem). Sicer pa, če bo šlo tako naprej, ne bodo nikomur več sploh plačevale prispevkov. Cerkve so mnogo bolj prazne kot pred 20 leti, duhovnikov je pol manj. Sploh v periferiji se združujejo župnije.


Še nekaj številk, za tiste, ki jih zanima.
Če pobrskajte nazaj, so tudi poročila o nabirkah za prejšnje mesece/leta. Nekaj je, ni pa to nek blazen biznis tako kot čez lužo ali pa pri muslimanih, ki živijo od nafte.


Jaz sem hodil k verouku in k maši za časa OŠ, pa sem na lastne oči videl da župniku in kaplanu denar ni bil problem.
Tudi danes v lokalni skupnosti na obrobju manjšega esta vidim, da jima ni hudega.

Glede premoženja pa nisem ciljal na manjše fare na periferiji, ti se povečini res ne kopajo v denarju.
V mislih sem imel bolj tiste pri koritu, razne nadškofije in da ne omenjam Vatikana. Tam je povsem dovolj tudi bolj likvidnih sredstev.
Niso nobeni reveži, kar lepo dokazujejo vse finančne mahinacije z raznimi skladi v preteklosti.

Pa še ena glede domnevne moralne superionosti vernikov.

Pope suggests it's better to be an atheist than a bad Christian
https://edition.cnn.com/2017/02/23/worl...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PrimoZ_ ()

Smrekar1 ::

PrimoZ_ je izjavil:


Se mi zdi da je ravno trenutno stanje, voda na mlin RKC.
Podeljene so jim denarne in še vplivne pravice. Nevem kako bi bilo lahko še slabše.


V pomoč:
https://www.emka.si/webapp/wcs/stores/s...

Si branje zaobvladal?

Tu imaš dogovor:
https://www.uradni-list.si/glasilo-urad...

Ni duha ne sluha o plačevanju duhovnikov, obveznem verouku, posebnih predmetov v šolah, diskriminaciji in še čim. Citiral si katere stvari so lahko del konkordata, privzel da mi to imamo in zdaj se sprašuješ, kako bi lahko bilo še slabše.

Potem boš še sanjal kako nisem ničesar argumentiral, kajne? :))

Kot da sedaj ne nagovarjajo vernikov koga volit in tudi denar je zagotovo v igri, mogoče samo alo bolj skrit.


Če meniš, da imaš boljšo alternativo sedanjemu stanju jo opiši. Navedi njene prednosti in slabosti in pričakuj, da boš tudi dobil naštete dodatne slabosti. Od tebe se pričakuje najmanj to, da boš pokazal kako bi bila ureditev boljša od obstoječe.

Veliko sreče.

solatko ::

Še ena o tem, kako je bila cerkev ovirana v svinčenih časih. Leta 1970 smo mladinci v Šiški dobili prostore gostilne na Vodnikovi, za gasilskim domom v uporabo in smo si naredili mladinski klub z diskom. Vso muziko za disko, nam je iz Londona pripeljal koseški župnik, saj je bila RKC edina institucija, ki je revije in avdio material, sploh lahko uvažala in to še brez carine.
Delo krepa človeka

proto ::

Resitev je popolna sekularizacija ib obdavcitev vseh profitabilnih subjektov od islama do rkc, dosledna prepoved politicnega udejstvovanja, prepoved pranja mozganov otrokom do 18. leta in prepovedjo kakrsnihkoli financnih ali materialnih transferjev iz drzave z inspekcijskimi nadzori med verskimk obredi in drakonskimi kaznimi. Izven tega mi je vseeno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: proto ()

matobeli ::

Men bi bilo ustrezno da delajo kot piše v njihovih buklah. Nema malikovanja zlatih oltarjev, bikov in kar je še tega.

Jezus je bil en navadn hipi ne pa debelinko z prstani.

proto ::

matobeli je izjavil:

Men bi bilo ustrezno da delajo kot piše v njihovih buklah. Nema malikovanja zlatih oltarjev, bikov in kar je še tega.

Jezus je bil en navadn hipi ne pa debelinko z prstani.


Ne zeli si tega, stara zaveza je polna svinjarij, zadnja stvar, ki bi si jo zelel so podivjani katolibani, ki divjajo z nozi po ulicah in uresnicujejo "bozjo voljo". Verovanje pac spada med mentalne bolezni, pa je vseeno ali gre za astrologiji, kristalofilijo ali kaksno organizirano religijo.

(Zgornji stavek ne velja za Njega in Njegove podanike)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: proto ()

zmaugy ::

deleted je izjavil:

Pa kje vi živite, da vidite premoženje v teh razpadajočih zidovih. Vzdrževanje cerkvenih objektov je jama brez dna, stare mamce komaj napraskajo, da se po desetletjih nabere za obnovo ene fasade. (zdej čakam, da se en oglasi in napiše, da naj dajo njemu en razpadajoč zid) Sicer je cerkvena stavba last cele skupnosti vernikov.

Donacije so pač donacije, kaj vas to boli? Državni aparat ima malo morje lukenj, kjer odteka kapital, in pri Cerkvi res ne gre za to, ker kdor bi v Cerkvi goljufal, se ve, da gre v pekel. >:D Vemo, kam grejo tipi, ki so mutili s kešem v Mariboru, simpl.

Raje bi ukinil privilegije premnogih svobodnih umetnikov, ki dejansko mešajo zrak na račun države. Kolikor je meni znano, državljani duhovnikom sofinanciramo samo del socialnega zavarovanja. To je pa za tipe, ki so nonstop okrog, obiskujejo bolne in ostarele, na nek način skrbijo za njihovo duševno podporo, prava malenkost. Družbeni doprinos je ful pomemben. Ko bodo naše generacije stare, bomo potrebovali zdravnike za te usluge, kar bo za nas MNOGO dražje. Think about that.


To delajo velikokrat samo če na smrt bolan ali star človek ima premoženje, ki bi jim ga lahko zapustil.
Moja pokojna teta je celo življenje veliko svojega časa in truda dala RKC, tam so ji vedno govorili, da ko bo stara in obnemogla, bo imela oskrbo pri njih (kar si je zelo želela, ker je bila zelo verna). No, ko je tisti čas nastopil, so ji povedali, da nimajo prostora. Je pa svoje premoženje seveda že pred smrtjo prepisala na sina in so v njeni cerkvi to izvedeli.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

proto ::

deleted je izjavil:


Raje bi ukinil privilegije premnogih svobodnih umetnikov, ki dejansko mešajo zrak na račun države. Kolikor je meni znano, državljani duhovnikom sofinanciramo samo del socialnega zavarovanja. To je pa za tipe, ki so nonstop okrog, obiskujejo bolne in ostarele, na nek način skrbijo za njihovo duševno podporo, prava malenkost. Družbeni doprinos je ful pomemben. Ko bodo naše generacije stare, bomo potrebovali zdravnike za te usluge, kar bo za nas MNOGO dražje. Think about that.


Svobodnih umetnikov je malo in ne vlecejo drzave nazaj v srednjevesko razmisljanje. In pa vzamem zdravnika namesto sarlatana vsak trenutek, brez razmisljanja. Tudi ce je drazji.

WizzardOfOZ ::

Alternativa je, da vsaka verska skupnost v sloveniji vsako leto plača milijardo evrov v proračun. Če ne more tega plačat, ne sme izvajat verskega "nasilja" nad ljudmi in se jo prepove.

Skrajni čas je da se ukine papirnat denar in da bodo samo še kartice, pa se potem obdavči vse "prispevke".

Zgodovina sprememb…

jb_j ::

koliko denarja, so vložili za:
luksuzne jahte in luksuzne avtomobile......

jaz bi jim nabil 50% davke,
ker zapravljajo denar za takšne stvari....


in sedaj vprašaj splošno javnost....
(ali podpira 50% davke na luksuzna vozila, plovila,
in luksuzne nepremičnine)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jb_j ()

BRBR ::

Cerkev ne plačuje davkov in se v zameno ne sme vmešavati v politiko.

A to je ta skrivnost ?
Fino, jaz bi tudi. Samo, očitno je treba še nekaj zraven.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BRBR ()

TheBlueOne ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Alternativa je, da vsaka verska skupnost v sloveniji vsako leto plača milijardo evrov v proračun. Če ne more tega plačat, ne sme izvajat verskega "nasilja" nad ljudmi in se jo prepove.


Tako das dovoljenje najmocnejsim.

Jaz bi jim vzel status, ce bi se ukvarjali s profitnimi dejavnostmi ali pa bili v njih posredno vpleteni. Ukinil bi ga tudi, ce bi v ritualih favorizirali koga v politiki.

sds ::

Samo davek na nepremicnine se uvede in RKC vzame status druzbenokoristne organizacije (ker to pac niso), pa smo resili problem.

Janez01 je izjavil:

Vera je eden najmočnejših instrumentov, da ljudi uči predvsem neko moralnost.


Neumnost. Kler spada med najbolj nemoralne zivljenske forme, tako, da ocitno ne nauci nicesar.

proto je izjavil:

Verovanje pac spada med mentalne bolezni, pa je vseeno ali gre za astrologiji, kristalofilijo ali kaksno organizirano religijo.


+1
I have no mouth, and I must scream

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sds ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali so RKC navodila za donacije v duhu vere? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30338215 (32933) jype

Čezvesoljska Zombi cerkev blaženega zvonjenja (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26245858 (40948) bluefish
»

Državni denar za verske skupnosti (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9229027 (28141) donfilipo
»

Ali koran res poziva k terorizmu/nasilju do nevernikov? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14929911 (27242) JanK

Več podobnih tem