Forum » Omrežja in internet » Smart TV - zakaj visok ping in nizek DL (wlan)?
Smart TV - zakaj visok ping in nizek DL (wlan)?
koli99 ::
Pozdrav vsem!
Imam težave z visokim pingom (>200ms) in nizkim downloadom (0.11 Mbps) ko je TV v Wlan načinu. Zanima me, kje tiči razlog?
TV je nov (Sony Bravia KD-65XF9005), internetni ponudnik A1 (optika, 100/20).
V kolikor se na TV povežem s kablom je zadeva relativno ok (SpeedTest pokaže ping 10ms, DL 50 Mbps). Zanimivo je, da ko zaženem SpeedTest na TV, je prvo sekundo 60 Mbps, potem pa naglo pade na 0.11 Mbps ter drži. Če poskusim s telefonom preko wlan je zadeva prav tako ok (podobni rezultati kot žični rezultat).
Na routerju (Genexis) je WLAN filter izklopljen.
Wifi nastavitve:
V kolikor sem kakšen podatek pozabil napisati mi povejte.
Za pomoč se zahvaljujem!
Imam težave z visokim pingom (>200ms) in nizkim downloadom (0.11 Mbps) ko je TV v Wlan načinu. Zanima me, kje tiči razlog?
TV je nov (Sony Bravia KD-65XF9005), internetni ponudnik A1 (optika, 100/20).
V kolikor se na TV povežem s kablom je zadeva relativno ok (SpeedTest pokaže ping 10ms, DL 50 Mbps). Zanimivo je, da ko zaženem SpeedTest na TV, je prvo sekundo 60 Mbps, potem pa naglo pade na 0.11 Mbps ter drži. Če poskusim s telefonom preko wlan je zadeva prav tako ok (podobni rezultati kot žični rezultat).
Na routerju (Genexis) je WLAN filter izklopljen.
Wifi nastavitve:
V kolikor sem kakšen podatek pozabil napisati mi povejte.
Za pomoč se zahvaljujem!
Xserces ::
Imaš kakšen update za TV? Pa kje imaš router/modem? Zravn al daleč. Bi pa moglo tudi na TV it net več kot 50Mbps po kablu
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
Bom preveril če je zadnja verzija SW na TV-ju. Modem imam 8m proč ampak za 60cm steno. Mogoče je res vzrok v TV-ju ker wifi na telefonu kaže "normalen" prenos z iste razdalje.
Skrbi me ker na začetku gre na 60Mbps ampak potem takoj pade na 0.10 Mbps (torej zadeva deluje, ampak izredno počasi z visokim pingom). Kot bi zadel kakšeno blokado ki ne dovoli višjega prenosa?
Skrbi me ker na začetku gre na 60Mbps ampak potem takoj pade na 0.10 Mbps (torej zadeva deluje, ampak izredno počasi z visokim pingom). Kot bi zadel kakšeno blokado ki ne dovoli višjega prenosa?
Lahko seveda tudi pokličeš na uradni support sonyja in vprašaš če je kdo imel podobne težave.
https://community.sony.ee/t5/android-tv... podoben primer
https://community.sony.ee/t5/android-tv... podoben primer
All resolved. I 'forgot' the 'remembered' WiFi connections and that seemed to solve the problem. Now getting the full 60mbps.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xserces ()
Nekateri pravijo da pomaga tudi če izključiš Samba services. Ampak naj bi povzročalo težave na najnovejšem FW
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xserces ()
Invictus ::
V zasedenem WLANu...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Xserces hvala za pomoc.
Tv ima zadnji FW.
Izklopil sem Samba services in sedaj imam 0.26Mbps.
Ni mi pa jasno kaj je mislil s tem da je pozabil na znana omrezja...?
Tv ima zadnji FW.
Izklopil sem Samba services in sedaj imam 0.26Mbps.
Ni mi pa jasno kaj je mislil s tem da je pozabil na znana omrezja...?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave z Amisovim modemomOddelek: Pomoč in nasveti | 5352 (4934) | 111111111111 |
» | n 150Mbps ~5MBps (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 6133 (4733) | b3D_950 |
» | AKOS speedtest - nepotrebno zapravljanje državnega denarja? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15964 (12934) | MaterVola |
» | Amis 100/50 ?Oddelek: Omrežja in internet | 2236 (2055) | slovenec_89 |
» | Router okoli 60€Oddelek: Kaj kupiti | 4230 (3732) | Lonsarg |