Forum » Loža » Dolgočasna in že rahlo preživeta okrasitev Ljubljane
Dolgočasna in že rahlo preživeta okrasitev Ljubljane
Temo vidijo: vsi
Vazelin ::
Očitno je cikel prišel do konca. Ljubljana ne beleži ravno najboljšega obiska. No, vsaj ne tako kot so tisti, ki nudijo storitve na štantih pričakovali. Mislim, da se je ta model novoletne okrasitve Ljubljane iztekel.Saj je več ali manj isti že dolga leta. Tudi jaz sem prejšnji vikend kolovratil po centru in opazil da je precej povprečno število ljudi. Resda je prej malo rosilo ampak neko iztočnico ti vse skupaj da. Verjetno grem kasneje malo naokoli, da pogledam, če je ta teden kaj bolje z obiskom.
1. okrasitev je več ali manj ista že dolga leta (verjetno samo avtor okrasitve ve, kaj je med leti različno). Saj na začetku je bilo zelo zanimivo, ampak ko vidiš več ali manj isto že peto leto, je pa zadeva nezanimiva.
2. za otroke je vse skupaj totalno brezvezno. Kje so kakšni pravljični liki, bitja, kotički npr. na Prešernovem trgu. Skratka takšen magic touch, da bi bilo zanimivo za otroke. Vse kar dobijo so lučke 10 metrov nad tlemi. Za otroke precej neinteresantno!
3. manjka en božično novoletni sejem z unikatnimi štanti (pa ne samo klobase, čevapi in kuhano vino). Nekaj tega sicer je v centru ampak bolj malo.
4. 200 metrov od centra ni ne duha ne sluha več o praznikih
5. pravljični Zagreb je 100km stran. MIslim da je to kar velika težava za Ljubljano, sploh ker je Zagreb v tem oziru skoraj špica v Evropi.
discuss
ps: ljubljano res rešuje del okoli tromostovja, ki je nekaj najlepšega kjerkoli
1. okrasitev je več ali manj ista že dolga leta (verjetno samo avtor okrasitve ve, kaj je med leti različno). Saj na začetku je bilo zelo zanimivo, ampak ko vidiš več ali manj isto že peto leto, je pa zadeva nezanimiva.
2. za otroke je vse skupaj totalno brezvezno. Kje so kakšni pravljični liki, bitja, kotički npr. na Prešernovem trgu. Skratka takšen magic touch, da bi bilo zanimivo za otroke. Vse kar dobijo so lučke 10 metrov nad tlemi. Za otroke precej neinteresantno!
3. manjka en božično novoletni sejem z unikatnimi štanti (pa ne samo klobase, čevapi in kuhano vino). Nekaj tega sicer je v centru ampak bolj malo.
5. pravljični Zagreb je 100km stran. MIslim da je to kar velika težava za Ljubljano, sploh ker je Zagreb v tem oziru skoraj špica v Evropi.
discuss
ps: ljubljano res rešuje del okoli tromostovja, ki je nekaj najlepšega kjerkoli
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...
IL_DIAVOLO ::
Sem bil v Zagrebu, ne vem no očitno me te lučke ne pritegnejo več. Še brezplačnega wc-ja mi ne privoščijo.
bluefish ::
Kakor se morda sliši neprimerno, je bilo po letošnji smrti Modica nekaj upanja, da se bo pojavil avtor s svežo idejo. Tako je pa Modicev sin le nadaljeval s prežvečeno tematiko. Verjetno tudi v prihodnje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
jype ::
2. za otroke je vse skupaj totalno brezvezno. Kje so kakšni pravljični liki, bitja, kotički npr. na Prešernovem trgu. Skratka takšen magic touch, da bi bilo zanimivo za otroke. Vse kar dobijo so lučke 10 metrov nad tlemi. Za otroke precej neinteresantno!Iz te izjave se vidi predvsem to, da nimaš otrok.
4. 200 metrov od centra ni ne duha ne sluha več o praznikihHvala bogu.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Horas ()
keba ::
Se strinjam z avtorjem teme. Prežvečena okrasitev Ljubljane, in že tretje leto zapored nisem šel, so pa prijatelji in sorodniki prišli zelo razočarani in zelo hitro nazaj domov letos.
Plus da sta hrana in pijača izjemno dragi, ter zelo podpovprečni, ponudnikom je važen izključno le zaslužek in se sploh ne trudijo niti malo.
Za primer, na avstrijskem so božični sejmi in okrasitev veliko bolj privlačni, ter, da je tam kuhano vino res kuhano vino in ne le prašek kot pri nas, ter da ni postreženo v nekih plastičnih kozarcih. Hrana ja bolj okusna in tradicionalna, ter bolj pristno vzdušje. Tako da hodim samo še po avstrijskih božičnih sejmih (Celovec, Innsbruck, Salzburg, Dunaj...)
Plus da sta hrana in pijača izjemno dragi, ter zelo podpovprečni, ponudnikom je važen izključno le zaslužek in se sploh ne trudijo niti malo.
Za primer, na avstrijskem so božični sejmi in okrasitev veliko bolj privlačni, ter, da je tam kuhano vino res kuhano vino in ne le prašek kot pri nas, ter da ni postreženo v nekih plastičnih kozarcih. Hrana ja bolj okusna in tradicionalna, ter bolj pristno vzdušje. Tako da hodim samo še po avstrijskih božičnih sejmih (Celovec, Innsbruck, Salzburg, Dunaj...)
Poldi112 ::
Meni se je zdela okrasitev prav simpatična. Pa kreslin je simpatično prepeval. Edina resna pripomba je, da se ob polnoči vse konča.
Razgled z gradu pa fantastičen. Frej klopca, kuhanček, lučje.
Lublana je najlepše mesto!!!
Razgled z gradu pa fantastičen. Frej klopca, kuhanček, lučje.
Lublana je najlepše mesto!!!
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Tako da hodim samo še po avstrijskih božičnih sejmih (Celovec, Innsbruck, Salzburg, Dunaj...)
Meni je kar želja iti v Innsbruck malo pogledat v prazničnem času. Že tko je mesto fantastično.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()
MIHAc27 ::
Sem bil že v LJ in Zagrebu. Lj zaostaja. Sej je lepo, ampak premalo za tiste, ki jih kuhanček ni glavni.
Pa za otroke ni drugega razen lučk.... mojim je bilo najbolj važno, da jih fotr pelje v Mcdonalds po ogledu, drugega pa ni bilo veliko.
V Zagrebu je malo več dogajalo, je pa res, da tudi tja ne nameravam ponovno iti še par let...
Pa za otroke ni drugega razen lučk.... mojim je bilo najbolj važno, da jih fotr pelje v Mcdonalds po ogledu, drugega pa ni bilo veliko.
V Zagrebu je malo več dogajalo, je pa res, da tudi tja ne nameravam ponovno iti še par let...
Dag ::
Lučke gor ali dol, za pravo decembrsko vzdušje manjkata mraz in sneg. Ne more biti pravega decembrskega feelinga, če je zunaj skoraj za biti brez bunde. Poleg tega je pol decembra deževalo.
In vse skupaj je v Ljubljani, pa tudi marsikje drugje postalo preveč neosebno, tipičen tourist money trap.
In vse skupaj je v Ljubljani, pa tudi marsikje drugje postalo preveč neosebno, tipičen tourist money trap.
Pika na i ::
Zanimivo. V neki drugi temi vam je pa ta decembrski direndaj odveč.
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.
Troli dobrodošli.
MasterTade je izjavil:
Če bi vaš župan malo manj kradel bi več ostalo za okrasitevSkratka, krade premalo.
Zanimivo. V neki drugi temi vam je pa ta decembrski direndaj odveč.Tako je. Slovenci moramo sklonjenih glav jamrat, ne pa žurat.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Dimnik ()
Ljudje ne marajo več kiča, še manj pa lučk.
Mhm, bi pa radi unikatne štante in vsak večer ognjemet.
Nahajate se v štabu SDS.
Troli dobrodošli.
Troli dobrodošli.
Ma s tem samo Vazelin teži. Letos sicer še nisem bil v centru, a očitno ne zamujam ničesar. Všeč mi je bilo okrasje v Bregenzu, kjer sem se mudil - precej manj ga je, kot v Ljubljani, je pa oblikovno podobno. Lučke po drevju, pa po nekaterih robovih zgradb, to je vse. Se mi zdi, da kar celotna obala Bodenskega jezera prakticira podoben stil.
Haha težijo branjevke in gostinci ki so drago zakupili štante. Obisk je pa baje dokaj porazen
Haha težijo branjevke in gostinci ki so drago zakupili štante. Obisk je pa baje dokaj porazen
Tipično vsakoletno jamranje. Čudno, da potem vsako leto zakupijo štante.
Nahajate se v štabu SDS.
Troli dobrodošli.
Troli dobrodošli.
Ma s tem samo Vazelin teži. Letos sicer še nisem bil v centru, a očitno ne zamujam ničesar. Všeč mi je bilo okrasje v Bregenzu, kjer sem se mudil - precej manj ga je, kot v Ljubljani, je pa oblikovno podobno. Lučke po drevju, pa po nekaterih robovih zgradb, to je vse. Se mi zdi, da kar celotna obala Bodenskega jezera prakticira podoben stil.
Tole je v Bruslju
Vafli! :)
Nahajate se v štabu SDS.
Troli dobrodošli.
Troli dobrodošli.
Okapi ::
V času animiranih ledic in laserjev imamo v Ljubljani te 15+ let stare lučke, ki smo se jih že pred nekaj leti vsi naveličali.
Tudi v Kopru so daleč pred nami.
https://m.youtube.com/watch?v=SoWARiiiH...
Tudi v Kopru so daleč pred nami.
https://m.youtube.com/watch?v=SoWARiiiH...
Sparkxl ::
Nevem zakaj pričakujete vsako leto boljše, večje, svetlejše, več kiča? Ti sejmi so se v zadnjih letih izrodili v molzenje obiskovalcev. Sem bil v zagrebu 2013 in lani. 2013 je bilo mega, lani pa obup. Horde podivjanih turistov vsepovsod in se mi je dobesedno zagabilo. Po 2 urah smo se z velikim olajšanjem vsedli v avto in pobegnili. O neki intimnosti in mirnem vzdušju ni ne duha ne sluha. Si res želite to v lj?
Invictus ::
Saj ostala evropska mesta tudi niso nič boljša, pa sem bil kar precej okoli... Dostikrat celo razočaran...
Tukaj je Ljubljana še najbolj originalna...
Tukaj je Ljubljana še najbolj originalna...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
issak ::
Meni sta dva težila "pridi, pridi", pa sem za nalašč šel k tretjemu ki me je pustil pri miru.
Mi pa manjka kaj bolj raznolike hrane - klobas in čevapčičev ne jem (pa tudi nekaj pretirano božični niso), ostalega se pa niti ne dobi. Tako da kljub "božičnemu sejmu" grem jest v Barbarelo naprimer. Če se da na Odprto Kuhno dobiti toliko gostincev, mislim da bi se dalo kaj zrihtati tudi za praznike.
Niti potice nisem opazil nikjer, kakšna slovenska hrana je to.
Okraski so lepi, ampak ja, že dolgočasni. Z otroki smo bili tam pozno popoldne pa jih niti še prižgali niso, čeprav je bilo že precej mračno. Brezveze.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
Dag ::
Glugy ::
opazil da je precej povprečno število ljudi.
Men osebno je sicer všeč da ni preveč ljudi.
1. okrasitev je več ali manj ista že dolga leta (verjetno samo avtor okrasitve ve, kaj je med leti različno)
Ja to je res. Sploh mi je pa zgrešeno k ciljajo na odrasle z temi okrasitvami. Če se prov spomnim je sedaj že pokojni avtor želel ponazorit semenčeca; jajčece in neke abstraktne zadeve ki jih noben razen umetnikov ne razume. Mislim to je totalno neprimerno za otroke. Sicer k sreč otroc niti ne dojamejo o čem se gre ampak vseen; že iz principa je to zgrešen. Mislm celo shopping centri vedo da je treba za privabitev močno če ne najbolj ciljat na otroško ponudbo. Otroškost je tista čarobnost ne pa odraslost. Halo ? Mislim nč ni narobe če je kej tud za odrasle sam ne more bit pa 90+% ciljano na odrasle to tko ne gre. To je totalno nepristno in izvedonelo. K da bi šel v tropske kraje dobil pa mlačno vodo.
Ja res je vse deluje kot nek dodatek da posamezne stavbe mal lepš zgledajo namest da bi imelo eno bolj sestavljeno celoto iz likov in bitij. Preveč neživo deluje vseskp namest da bi pravljično.
Se strinjam. Za nas k redko posežemo po mesu in ne pijemo alkohola je tole totaln dolgčas. Edino kak srednježalosten čaj si lahk naročiš ; sam itak so cene v oblakih. Lahk bi mel prekmursko gibanico ; potico; kej res slovenskega. Kej bl zanimivga k tole. Tole je res ena žalost od ponudbe. Pa je škoda k ne rab bit; k obstaja ogromno ene dobre hrane sam ne na Silvestrovo in ne v Ljubljan.
Ja se strinjam prehod v nepraznično bi moral biti bolj blag; bolj postopen; ne pa da je prehod tok oster da te vse mine. Res umetno; neiskreno izpade. Pravi pravcati cash grab.
Ljudje ne marajo več kiča, še manj pa lučk.
Problem je samo izvedba. Ravno tako kot notranji oblikovalec mora imet občutek za prostor; ravno tako ga mora imeti postavitelj lučk in efektov ( le teh pri nas praktično ni ). Ti lahko uporabiš par istih predmetov kot oblikovalec sam če nimaš občutka za to ne bo isto dobr izpadl. Mora bit dobro razmerje med eno postavitvijo in drugo ki se potem skupaj zlije v celovito izkušnjo.
Samael ::
V času animiranih ledic in laserjev imamo v Ljubljani te 15+ let stare lučke, ki smo se jih že pred nekaj leti vsi naveličali.
Ma da je tko, dokler zadnja žarnica ne crkne!
Pa če bo še 20 let bo pa še 20 let. Menda ja ne bomo razsipni s tem ...
Mimogrede, takole v poznih večernih urah izgleda LJ te dni s sprehoda na grad. Pišuka, je to ene svetlobe...
Mislim to je totalno neprimerno za otroke.Aja? Čemu?
Kaj misliš da je za majhne otroke bolj zabavno?
Skulptura snežnega jelenčka ali samoroga na eni strani ali na drugi neki prostozidarski simboli 10metrov nad glavo?
:v
Skulptura snežnega jelenčka ali samorogaZ vašo zlorabo fosilnih goriv ste praktično onemogočili snežne skulpture.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Dimnik ()
korenje3 ::
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Mavrik ()
PrihajaNodi ::
Ker zgleda bolj prazno in zapusceno. Deluje kot nek park v Bukaresti.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgleda bo treba v Bukareštvo, da vidimo te parke..
Za preživljanje silvestrovega priporočam Kozjansko ali Haloze. Pokanje se sliši le od zelo daleč, lučk praktično ni.
Ali pa v kocevski gozd poslusat tuljenje volkov.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
WizzardOfOZ ::
Če hoče kdo otroke razveselit z božičkom in snežno kraljico ter 1.5 milijona lučk, naj ga pelje med 17 in 19 uro v mozirski gaj.
PrimoZ_ ::
PrihajaNodi je izjavil:
Zgleda bo treba v Bukareštvo, da vidimo te parke..
Lepo je, pa ceneje.
Bil sm v Bukarešti na enem izobraževanju 5 ddni + podaljšal sem za dva dneva, ker pač zakaj ne bi če sem ravno tam.
Overall vtis: ciganija in revščina overall. Kar pa Nodi hvali so pa določeni bolj urejeni deli za turiste, malo ven pa vidiš konjske vprege na cesti, zanemarjene hiše, smeti je pa tko ali tko povsod neverjetno veliko.
vostok_1 ::
Mam občutek, da modernizirane childless osebe pač iščejo neko uteho za svojo praznino v srcu. Včasih so pač doma naredili kaj finega za pojest, povedali kako zgodbico, šli malo k maši.
Vrjemte, trenutni civilizaciji so dnevi šteti. Ste med prvimi generacijami, ki so vam tako sprali možgane, da ste sesuli še ta minimalen social order.
Vrjemte, trenutni civilizaciji so dnevi šteti. Ste med prvimi generacijami, ki so vam tako sprali možgane, da ste sesuli še ta minimalen social order.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
Mam občutek, da modernizirane childless osebe pač iščejo neko uteho za svojo praznino v srcu. Včasih so pač doma naredili kaj finega za pojest, povedali kako zgodbico, šli malo k maši.
Yup, cant agree more.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
link_up ::
2. za otroke je vse skupaj totalno brezvezno. Kje so kakšni pravljični liki, bitja, kotički npr. na Prešernovem trgu. Skratka takšen magic touch, da bi bilo zanimivo za otroke. Vse kar dobijo so lučke 10 metrov nad tlemi. Za otroke precej neinteresantno!Iz te izjave se vidi predvsem to, da nimaš otrok.
4. 200 metrov od centra ni ne duha ne sluha več o praznikihHvala bogu.
jype? Kako se lahko iz tega vidi, da nima otrok? Kako lahko sploh nekaj tako bedastega napises? Kaj pa otrokom odgovarja? Stanti s kuhanim vinom? Ne delaj norca iz sebe in malo razmisli predno bleknes tako bedasto...."se vidi da nimas otrok..."!
In and Out
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Turizem za rajo ali prestižne goste ali oboje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 18145 (15234) | Utk |
» | Kljub napredku v Silicijevi dolini 90 odstotkov plač nižjih kot pred dvema desetletje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 20006 (16780) | D3m |
» | Pravila (pravna) za prireditve na prostem? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 34727 (32426) | KaiV6 |
» | Maribor Beda od mesta? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 32542 (27954) | MisterR |