Forum » Pomoč in nasveti » Ne zazna mi grafične kartice
Ne zazna mi grafične kartice
FiReFTW ::
Pred dnevi sem odprl temo da imam dokaj star računalnik ki ga mislim menjat čez kako leto dve, no zdaj sem si dokupil rame in grafično da malo do takrat upgradam.
Rami so vredi delovali pri grafični pa je problem da je noče zaznat sploh računalnik.
Intel i5-760 procesor
ASUS p7p55-M osnovna
Načeloma bi vse moglo bit kompatibilno
Grafično sem imel radeon 7850 hd
Zdaj pa imam GTX 1060
Grafična sveti in ventilatorji na njej se vrtijo ko se računalnik zaštarta, čeprav potem ko sem not se ventilatorji ustavijo ampak grafična pa gori skoz
Vredno je omenit da sem rabil vmesnike iz monitora ker ima VGA, tako da imam VGA na HDMI vmesnik, pa še pri napajalniku sem rabil vmesnik ker ima napajanje grafična 8pinsko moj napajalnik pa ima samo 6pinsko
To dvoje:
Tukaj pa so slike od problema:
Rami so vredi delovali pri grafični pa je problem da je noče zaznat sploh računalnik.
Intel i5-760 procesor
ASUS p7p55-M osnovna
Načeloma bi vse moglo bit kompatibilno
Grafično sem imel radeon 7850 hd
Zdaj pa imam GTX 1060
Grafična sveti in ventilatorji na njej se vrtijo ko se računalnik zaštarta, čeprav potem ko sem not se ventilatorji ustavijo ampak grafična pa gori skoz
Vredno je omenit da sem rabil vmesnike iz monitora ker ima VGA, tako da imam VGA na HDMI vmesnik, pa še pri napajalniku sem rabil vmesnik ker ima napajanje grafična 8pinsko moj napajalnik pa ima samo 6pinsko
To dvoje:
Tukaj pa so slike od problema:
paljer ::
Če prav vidim imaš rame v single channel, pri grafični je lahko problem, da je sistem zasmeten, ostanki radeon driverjev, itd. Venitlatorji se brez problema na grafični ustavijo, če nima loada.
m0LN4r ::
Eh potegni driver iz nvidia strani in probaj z DCH namesto standard ali obratno.
Meni je tudi zadnjic po updejtu windows neki prisilno zahteval DCH driver, potem pa spet ne...
Oz. lahko se preko Windows Update probas najprej.
Meni je tudi zadnjic po updejtu windows neki prisilno zahteval DCH driver, potem pa spet ne...
Oz. lahko se preko Windows Update probas najprej.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Machete ::
Updejtaj windowse!
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Ma windowse imam updatane... zdaj namesto avtomatskega updajta driverov vlečem specifično drivere za 1060 gtx pa bom probal inštalirat da vidim
Machete ::
Saj imajo vse 10xx enak driver, če se ne motim.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
stjan ::
Bolj meumna misel, pa je kartica sploh priklopljena na elektriko?
Ima mogoče dva konektorja za napajanje?
Sem pozabil na to (res pri radeonki), pa je kartica zagnala ventilatorje, win pa je niso našli.
Ima mogoče dva konektorja za napajanje?
Sem pozabil na to (res pri radeonki), pa je kartica zagnala ventilatorje, win pa je niso našli.
Ok sem porihtal, driverje sem inštaliral zdaj pa deluje.
Nevem zakaj ampak oni avtomatični inštalater ni zaznak oziroma napisal da ne zazna strojne opreme, zdaj pa sem potegnil za 10 verzijo gtx pa inštaliral pa deluje pa zazna pa vse.
Nevem zakaj ampak oni avtomatični inštalater ni zaznak oziroma napisal da ne zazna strojne opreme, zdaj pa sem potegnil za 10 verzijo gtx pa inštaliral pa deluje pa zazna pa vse.
m0LN4r ::
Izgleda je zelo verjetno bila tezava nekje med stolom in monitorjem za nekaj casa.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Grafična kartica (strani: 1 2 3 4 … 195 196 197 198 )Oddelek: Kaj kupiti | 1193212 (763) | tetriandoch |
» | Katero grafično kartico kupiti (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12404 (5515) | fender2206 |
» | Geforce se sesuva (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4782 (3252) | filip007 |
» | RX 480 porabi preveč energije (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 39014 (31904) | D3m |