» »

Teorija spola

Teorija spola

Temo vidijo: vsi
««
15 / 56
»»

borut_p ::

Torej tako kot je bilo gor omenjejo, te ne zanima enakopravnost ampak mascevanje moski populaciji zaradi zgodovine. Kaksna zalost od cloveka

Hypathia ::

Skratka, funkcionalna pismenost ni tvoja močna stran.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

babl ::

Hypathia je izjavil:


Ne, gre za resnico in pravico, feminizem ni druga plat šovinizma, kot se rado naklada, saj se prvi zavzema za osvoboditev, drugi za podrejanje ljudi.

Debata o teoriji spola je zašla na področje urada za verske skupnosti.
Feminizem je zašel v podrejanje in prirejanje resnice, žal manjka kompetentnih sogovornic pri njem. O teoriji spola žal teče debata približno na nivoju tega, ali je zemlja ploščata.

Hypathia je izjavil:


Navedena meta-analiza iz 2020, ima večjo težo glede na navedbo raziskovalnega članka, ki ga navajaš.
Ker si se pač ti tako odločil, v najboljšem primeru je jury still out kar se te teme tiče, in tudi če bi bile ugotovitve, ki jih navajaš, točne, to še vedno ne bi bil dovolj utemeljen razlog za spolno diskriminacijo.

Ker razlikovati med meta-analizo in izvirnim znanstvenim člankom in postom na slate.com fundamentalistkam ni potrebno, je to čisto predvidljiv zaključek.

Hypathia je izjavil:


Opazi se predvsem slepa vera v ugledne, tuje institucije, ki pa so v zadnjih letih svojo kredibilnost v precejšnji meri zapravile.

Par stoletij zbiranja znanja na temelju sposobnosti, v katerega se dobrodošlo vključujejo kompetentne ženske ali zgrešeni entitelment. Izbira ni težka.

Hypathia je izjavil:


Enakopravnost je vedno pomenila isto, enakost pred zakonom in to smo na Zahodu že dosegli, manjka nam implementacija v prakso.

Ker to trdiš ti in so druge ženske neumne?
The main objection raised to equality feminism comes in the form of difference feminism, the belief that emphasizes the differences between men and women. This viewpoint, as championed by such feminists such as Carol Gilligan, Joan Tronto, Eva Feder Kittay, Genevieve Lloyd, Alison Jaggar, and Ynestra King, developed out of the rejection of the androgynous view of human nature as emphasized in equality feminism. Begun largely in the 1980s, this viewpoint makes the case that equality feminism fails to account for the uniquely female experience, and thus creates the male perspective as the dominant aspiration.
Equality feminism @ Wikipedia

Hypathia je izjavil:


Današnji mainstream feminizem v nobenem pomenu te besede ni radikalen, kvečjemu postmodernistično razvodenel. Je pa oznaka "feministka" v nekaterih krogih psovka, zato se je marsikatera ženska raje izogne četudi so ji blizu feministične vrednote.

Nekdanja "feministka" pove, kako je prepoznala svoje privilegije, kje je ugotovila svoje biase in zakaj se ne označuje za feministko v debati po predvajanju njenega filma na temo moških, ki so ga prestavili zaradi groženj radikalnih feministk zaradi predvajanja filma. Ni edini primer učinka trenutnih radikaliziranih mainstream vrednot feminizma.


Hypathia je izjavil:


Ženske so že od nekdaj prijazne in sodelovalne in podpirajo moške ampak to jih ni pripeljalo daleč, preboj so dosegle šele, ko so se jim uprle.


Nekatere. Nekatere so ob današnjem feminizmu izgubile. So pač neumne ali ne dovolj glasne od vas?

Hypathia je izjavil:


Kar se tiče pa favoriziranje žensk s strani sistema, pa samo tale, niti približno ne edini, nasilni odvzem otrok materi in dodelitev nekompetentnemu, agresivnemu očetu.


Sistemska pristranost dodeljevanja otrok je razvidna v statistikah, primer omenjenega izkrivljanja podobe v realnosti pa v navedenem posameznem primeru: Kot je na novinarski konferenci poudarila podpredsednica ljubljanskega okrožnega sodišča Mihela Mohorič, je sodišče ravnalo vsebinsko pravilno, časovno korektno in v korist otrok.
https://novice.svet24.si/clanek/novice/...

TheBlueOne ::

Hypathia je izjavil:


Se pravi, natanko tako kot ste storili vi, omejili pravico do izobraževanja, dela, posedovanja lastnine, telesne avtonomije, me res zanima koliko bi bili navdušeni, če bi danes takšne zakone sprejeli za moške.


Kdo vi? Jaz ne bi bil navdusen nad nicemer, kar omejuje svobodo. Sem absolutno za enake moznosti. Pa saj to ves, sedaj pac poskusas obracati samo da se vrtimo v krogu.

Mato989 ::

Številke pa ne spregledajo ničesar, gender pay gap je dejstvo, gender pension gap ravno tako, ogroženost za revščino, ogroženost za nasilje...


WTF kakšen pension gap? A si zbolela?
Ženske v povprečju dobivajo pokojnino cca 8 let DALJ kot moški... ali po domače povedano, ženske v povprečju dobivajo več kot 30% dalj časa pokojnino kot tip, zato bi morale met ŠE NIŽJO pokojnino kot jo imajo da bi na koncu počrpale enako kot moški tako mimogrede =)

Dejansko ženska populacija napram moški pobere več denarja IZ proračun kot v njega vplača... defakto moški spol financira ženske tako upokojene kot aktivne!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mato989 ()

111111111111 ::

Hypathia je izjavil:


Številke pa ne spregledajo ničesar, gender pay gap je dejstvo, gender pension gap ravno tako, ogroženost za revščino, ogroženost za nasilje...


Pay gap ni dejstvo. Če moški delajo več plačanega dela, je pay gap normalen, ker so naredili več ur. Ženske bodo morale biti več na šihtu, pa bo tudi pay gap manjši.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

el_bahattee ::

12c0 je izjavil:

Sem pisal na dolgo in široko, da v istem postu odgovorim tudi el_bahatteeju, ki sicer rad napačno sklepa.

Napačno sklepaš edino ti, to lepo si dokazal v že preteklosti. Poleg tega zelo rad posplošuješ in podtikaš, kar nikakor ni dobro. Pozabljaš na preprosto dejstvo, da je vzgoja odvisna od mnogih dejavnikov, kot so kultura, religija, okolje itd. Vse več žensk z moškimi lastnostmi? Kar povsod? Če bi malo potoval po svetu, bi na lastne oči lahko videl, kakšne nesmisle pišeš. Tako kot tisti (ala vostok), ki pretiravajo in posplošujejo v smeri, da so dandanašnji moški preveč "poženščeni" in premalo odločni.

Kasneje nadaljuješ z nesmisli glede politike. Glede na to, da sovražiš desnico, me ne preseneča, da jo tudi v tej temi prikazuješ v negativni luči, kako naj bi pomagala bogatim v boju za moč. Levice seveda ne omenjaš. Resnica je drugačna, bogataši namreč nikakor niso skoncentrirani na desni ampak so lepo porazdeljeni, ponavadi so tudi dovolj pametni, da se ne zamerijo eni opciji in raje sodelujejo z obema.

Naslednja tvoja zmota je glede komunizma. Socializem in komunizem v praksi nikakor odpravljata patriarhata, ne vem, kje si to pobral. Nekaj je teorija, drugo pa je praksa. In od kje ti podatki, da so bile ženske v socializmu bolj srečne kot npr. v ZDA v istem časovnem obdobju?

Meni dejansko bolj zveniš kot nek yugo nostalgik, ki si želi nazaj v socializem. Ravno v tem pa preideš v še večji absurd. Praviš, je sta kapitalizem in neoliberalizem "ključna pri ohranjanju patriarhata in neenakosti" in da so njihovi zagovorniki zagovarjajo "bogati ljudje s privilegiji, ki jim je najpomembneje, da svoj položaj in svojo moč ohranijo". Prav, ampak točno to lahko trdimo tudi za komunizem, vsaj v praksi.
Kdo pa je vladal v bivši Jugi, kdo se je oklepal oblasti in je fural enopartijski sistem in kult osebnosti? Komunisti seveda. Kdo je bil najbogatejši v bivši Jugi, kdo je imel največ privilegijev? Vodilna klika komunistov seveda. Njihove tajne službe so celo vodile nekako vzporedno ekonomijo. Toliko o "enakosti". Podobno je v ostalih državah s komunističnim sistemom, npr. Kitajska, Venezuela, Kuba... Tako da tvoja teorija pač ne drži, menjava sistema s socializmom ne prinaša velikih sprememb glede koncentracije moči in vpliva.
Come to my center, you enter the winter.

12c0 ::

el_bahattee je izjavil:

Napačno sklepaš edino ti, to lepo si dokazal v že preteklosti. Poleg tega zelo rad posplošuješ in podtikaš, kar nikakor ni dobro.
Vsaj veš zakaj lažeš in zavajaš ali si na autopilotu?


el_bahattee je izjavil:

Pozabljaš na preprosto dejstvo, da je vzgoja odvisna od mnogih dejavnikov, kot so kultura, religija, okolje itd.
Nič od tega ni vpeto v vakuum. Samo zato, ker je družina ene ali druge vere, še ne pomeni, da se je sistem v katerem živimo, ne tiče. Okolje je jasno - če bi rad prišel na vrh, moraš imeti moške lastnosti. Poglej kako prikladno se je znašel tale članek:
https://siol.net/trendi/odnosi/ce-zeli-...


el_bahattee je izjavil:

Vse več žensk z moškimi lastnostmi? Kar povsod
Česa nisi razumel v tistem odstavku? Je precej jasen. Spremljaš šport - najdi si fotke s tribun iz 1970ih ali '80 in jih primerjaj z 2020, ali pa vprašaj podjetja, ki izdelujejo navijaške rekvizite o tem koliko jih prodajo ženskam in koliko so jih včasih. ALi pa, psihoterapevte o tem, s kakšnimi problemi so hodile ženske pred 40imi leti in s kakšnimi danes,...


el_bahattee je izjavil:

Če bi malo potoval po svetu, bi na lastne oči lahko videl, kakšne nesmisle pišeš.
Koliko državljanstev imam?
I rest my case.


el_bahattee je izjavil:

Tako kot tisti (ala vostok), ki pretiravajo in posplošujejo v smeri, da so dandanašnji moški preveč "poženščeni" in premalo odločni.
Zakaj pa počneš to, če te moti?


el_bahattee je izjavil:

Kasneje nadaljuješ z nesmisli glede politike. Glede na to, da sovražiš desnico, me ne preseneča, da jo tudi v tej temi prikazuješ v negativni luči, kako naj bi pomagala bogatim v boju za moč.
Ne bodi toliko ponosen v svoje zmote, sem ti že 3x pojasnil, če se nekdo z nekom ne strinja oz. ga ne podpira, to ne pomeni, da ga sovraži. Vprašaj se, zakaj si želiš, da bi koga sovražil.


el_bahattee je izjavil:

Resnica je drugačna, bogataši namreč nikakor niso skoncentrirani na desni ampak so lepo porazdeljeni, ponavadi so tudi dovolj pametni, da se ne zamerijo eni opciji in raje sodelujejo z obema.
Bogataši so nastali zaradi patriarhata, zato ga pa podpirajo. Sploh pa nisem napisal, da so skoncentrirani na desni, ampak da se poslužujejo desnih in center strank za dosego svojega cilja.
A sploh veš kaj je to leva in kaj desna, ali si kar nekaj domišljaš?


el_bahattee je izjavil:

Naslednja tvoja zmota je glede komunizma. Socializem in komunizem v praksi nikakor odpravljata patriarhata, ne vem, kje si to pobral. Nekaj je teorija, drugo pa je praksa. In od kje ti podatki, da so bile ženske v socializmu bolj srečne kot npr. v ZDA v istem časovnem obdobju?

Socializem in komunizem odpravljata vse te probleme, verjetno ne ločiš med komunizmom in Stalinizmom in med socializmom in Leninizmom. Škoda.
"Podatki": Kristen R. Ghodsee - Why Women Have Better Sex Under Socialism: And Other Arguments for Economic Independence

el_bahattee je izjavil:

Meni dejansko bolj zveniš kot nek yugo nostalgik, ki si želi nazaj v socializem. Ravno v tem pa preideš v še večji absurd.
Ti si to želiš, tvoje želje in tvoje potrebe pa niso moji problemi.


el_bahattee je izjavil:

Praviš, je sta kapitalizem in neoliberalizem "ključna pri ohranjanju patriarhata in neenakosti" in da so njihovi zagovorniki zagovarjajo "bogati ljudje s privilegiji, ki jim je najpomembneje, da svoj položaj in svojo moč ohranijo". Prav, ampak točno to lahko trdimo tudi za komunizem, vsaj v praksi.
Ti že lahko trdiš, ampak glede na to, da ne veš kaj je to kapitalizem, neoliberalizem, komunizem in kaj socializem, trdiš narobe. Preberi si:
Michael J. Klarman - The Framers' Coup: The Making of the United States Constitution
Jessica Whyte - The Morals of the Market: Human Rights and the Rise of Neoliberalism
Andrew B. Liu - Tea War: A History of Capitalism in China and India
in tole za začetek: https://www.marxists.org/archive/marx/w...

A si si prebral kaj o Red Scare, ali si preponosen, da bi se izobrazil?


el_bahattee je izjavil:

Kdo pa je vladal v bivši Jugi, kdo se je oklepal oblasti in je fural enopartijski sistem in kult osebnosti? Komunisti seveda. Kdo je bil najbogatejši v bivši Jugi, kdo je imel največ privilegijev? Vodilna klika komunistov seveda. Njihove tajne službe so celo vodile nekako vzporedno ekonomijo. Toliko o "enakosti". Podobno je v ostalih državah s komunističnim sistemom, npr. Kitajska, Venezuela, Kuba... Tako da tvoja teorija pač ne drži, menjava sistema s socializmom ne prinaša velikih sprememb glede koncentracije moči in vpliva.

Samo zato, ker nekdo reče, da je komunist, še ne pomeni, da je komunist. Rečeš si, da si papež, greš v vatikansko banko, si podpišeš par čekov in je problem rešen. Ampak nisi papež, domišljaš si že lahko, ampak nisi, zato te ne bodo spustili nikamor.

Preberi si kaj o Red Scare, razčisti med socializmom in "socializmom" ter komunizmom in "komunizmom".

Vetrpiha ::

Hypathia je izjavil:

Lahko pa na to gledaš tudi kot dolgoročno investicijo, ki ti bo prinesla dobiček.

Firmi je vseeno, kaj imaš med nogami, dokler narediš svoje.
Razen če je tisto, kar imaš med nogami del dela.

el_bahattee ::

12c0 je izjavil:

Vsaj veš zakaj lažeš in zavajaš ali si na autopilotu?

Malo si zamešal - ti lažeš in zavajaš, ne jaz.

12c0 je izjavil:

Nič od tega ni vpeto v vakuum. Samo zato, ker je družina ene ali druge vere, še ne pomeni, da se je sistem v katerem živimo, ne tiče. Okolje je jasno - če bi rad prišel na vrh, moraš imeti moške lastnosti. Poglej kako prikladno se je znašel tale članek:
https://siol.net/trendi/odnosi/ce-zeli-...

Seveda ni vpeto v vakuum, ampak po tvoji "teoriji" kultura, okolje, vera itd. ne igra velike vloge, ker jih nisi niti omenil. In to je tvoja glavna zmota. Tvoj članek je intervju z neko Slovensko bivšo direktorico nekega družinskega podjetja, ki pač razlaga svoje mnenje oz. izkušnjo. Takih in drugačnih zgodb imaš malo morje, in kaj sedaj? Menda ne boš trdil, da njen primer velja tudi npr. za Saudsko Arabijo, Libijo ali J. Korejo?

12c0 je izjavil:

Česa nisi razumel v tistem odstavku? Je precej jasen. Spremljaš šport - najdi si fotke s tribun iz 1970ih ali '80 in jih primerjaj z 2020, ali pa vprašaj podjetja, ki izdelujejo navijaške rekvizite o tem koliko jih prodajo ženskam in koliko so jih včasih. ALi pa, psihoterapevte o tem, s kakšnimi problemi so hodile ženske pred 40imi leti in s kakšnimi danes,...

Kakšni nesmisli. Na podlagi navijačic razvijaš neke divje teorije, pri čemer zanemarjaš številne faktorje, kot ponavadi. Ženski cheerleading se je v Ameriki množično začel med WW2, ko so bili moški vpoklicani v vojsko, kasneje se je trend pač postopoma obrnil v njihovo smer, saj so gledalci radi gledali njihove nastope, ki so vse bolj povdarjali fizični izgled in ženskost in ne zgolj atleticizma. Vidikov in iztočnic od tu je kolikor hočeš, ti pa si se zapičil v neko ozko teorijo, ki si jo verjetno prebral v nekem članku in jo sedaj imaš za sveto.

Kar pa se tiče psihoterapevtov in problemov pred 40 leti, pa je tvoje vprašanje preveč splošno. Seveda so se problemi pacientov spremenili, saj se je tudi čas spremenil. To velja tako za ženske kot za moške.

12c0 je izjavil:

Koliko državljanstev imam?
I rest my case.

Ne vem koliko jih imaš, ampak ne deluješ preveč razgledano.

12c0 je izjavil:

Zakaj pa počneš to, če te moti?

Jaz tega ne počnem, samo tebe popravljam, ker stalno posplošuješ.

12c0 je izjavil:

Ne bodi toliko ponosen v svoje zmote, sem ti že 3x pojasnil, če se nekdo z nekom ne strinja oz. ga ne podpira, to ne pomeni, da ga sovraži. Vprašaj se, zakaj si želiš, da bi koga sovražil.

Kar izgovarjaj se, tvoji posti lepo kažejo tvojo sovraštvo do desnice, samo si tega pač nočeš priznati. Jaz ti želim, da bi le znal izklopiti čustva in razmišljati bolj racionalno, ampak to ni odvisno od mene ampak tebe.

12c0 je izjavil:

Bogataši so nastali zaradi patriarhata, zato ga pa podpirajo. Sploh pa nisem napisal, da so skoncentrirani na desni, ampak da se poslužujejo desnih in center strank za dosego svojega cilja.
A sploh veš kaj je to leva in kaj desna, ali si kar nekaj domišljaš?

Spet posploševanje, kdaj te bo izučilo, da to nikamor ne pelje? Obtožuješ seveda samo desne in center, levih se ne boš dotaknil, ker se ne sklada s tvojo držo. V resnici pa se bogataši poslužujejo oz. sodelujejo z obema. tako desnico kot levico, to je jasno vsakomur, ki se vsaj malo spozna na politiko.

12c0 je izjavil:

Socializem in komunizem odpravljata vse te probleme, verjetno ne ločiš med komunizmom in Stalinizmom in med socializmom in Leninizmom. Škoda.

Seveda ločim, problem je v tebi, ker idealiziraš socializem in komunize, ki v praksi nikjer ni deloval tako, kot je zapisano v teoriji. Škoda.

12c0 je izjavil:

Ti si to želiš, tvoje želje in tvoje potrebe pa niso moji problemi.

Ne bo držalo. Jugo nostalgija in socializem, ki ga poveličuješ, je tvoj problem, ne moj.

12c0 je izjavil:

Ti že lahko trdiš, ampak glede na to, da ne veš kaj je to kapitalizem, neoliberalizem, komunizem in kaj socializem, trdiš narobe. Preberi si:

Brez skrbi, da dobro poznam sisteme, ni mi treba brati tvojih linkov. Kot rečeno, nekaj je teorije, drugo je praksa. Vsi poznamo države s komunističnim režimom in jasno je, da tam vlada komunistična elita, ki jo nikakor ne briga enaost ali delitev moči. Tega ne moreš zanikati, pa če si še tako želiš.

12c0 je izjavil:

Samo zato, ker nekdo reče, da je komunist, še ne pomeni, da je komunist. Rečeš si, da si papež, greš v vatikansko banko, si podpišeš par čekov in je problem rešen. Ampak nisi papež, domišljaš si že lahko, ampak nisi, zato te ne bodo spustili nikamor.

Kakšni argumenti pa so to? Če je v neki državi komunistični režim in to javno povejo, potem pač tako je. Ne moreš vsega zanikati. Primer s papežom res ni na mestu. Enako lahko potem rečemo, da Hitler in njegova ekipa niso bili nacisti, čeprav so oznanili, da so. Ker po tvoje, če nekdo reče, da je nacist, še ne pomeni, da je, kajne?
Come to my center, you enter the winter.

12c0 ::

Skratka nič novega, zaciklal si se v projekcije, pareidolije, slamnate može in druge utvare.


el_bahattee je izjavil:

Brez skrbi, da dobro poznam sisteme, ni mi treba brati tvojih linkov.
Indoktrinirani vernik, strah te je, da bi spoznal svoje zmote. Patriarhat na delu.
In the psychology of human behavior, denialism is a person's choice to deny reality as a way to avoid a psychologically uncomfortable truth. Denialism is an essentially irrational action that withholds the validation of a historical experience or event, when a person refuses to accept an empirically verifiable reality.
Denialism @ Wikipedia


el_bahattee je izjavil:

Kakšni argumenti pa so to? Če je v neki državi komunistični režim in to javno povejo, potem pač tako je. Ne moreš vsega zanikati. Primer s papežom res ni na mestu. Enako lahko potem rečemo, da Hitler in njegova ekipa niso bili nacisti, čeprav so oznanili, da so.
Si že zgoraj pojasnil, da si indoktrinirani vernik, dejstva te ne zanimajo, še ponosen si na lastno neznanje. Komunizem ni "komunizem" ni Stalinizem, socializem ni "socializem" ni Leninizem, če ne bil versko zaslepljen, bi to videl, tako pa ne zmoreš.


el_bahattee je izjavil:

Ker po tvoje, če nekdo reče, da je nacist, še ne pomeni, da je, kajne?
Tako je, škoda ker ne razumeš zakaj, pa sem ti že večkrat pojasnil. Je pa ta groteska za v kakšen podpis.

el_bahattee ::

12c0 je izjavil:

Skratka nič novega, zaciklal si se v projekcije, pareidolije, slamnate može in druge utvare.

Pravzaprav si tule lepo opisal sebe.

12c0 je izjavil:

Indoktrinirani vernik, strah te je, da bi spoznal svoje zmote. Patriarhat na delu.
In the psychology of human behavior, denialism is a person's choice to deny reality as a way to avoid a psychologically uncomfortable truth...

Nasprotno, ti si tako zabredel v svoje nesmiselne teorije, da ne najdeš več poti ven. Upam si trditi, da o psihologiji vem več kot ti, tako da ti ni treba razlagati osnovnih pojmov, razen če je to mišljeno zase, za obnovitev definicij. Si pa tudi izredno slab v sklepanju, kar pa smo že itak vedeli.

12c0 je izjavil:

Si že zgoraj pojasnil, da si indoktrinirani vernik, dejstva te ne zanimajo, še ponosen si na lastno neznanje. Komunizem ni "komunizem" ni Stalinizem, socializem ni "socializem" ni Leninizem, če ne bil versko zaslepljen, bi to videl, tako pa ne zmoreš.

Dejstva so mi znana, ampak problem je v tebi in tvojih "narekovajih", za katere se skriješ, ko te postavim pred dejstvo. Komunistični režim je pač komunističen, poglej si na wikipedijo, če je potrebno. Seveda, ko se nekaj ne sklada s tvojo logiko idealiziranja komunizma, to potem označiš kot "komunizem", ko hočeš posredno kritizirati feminizem, govoriš o "feminizmu", ko pljuvaš po vladnih ukrepih, omenjaš "lockdown"... skratka, ni te težko prečitati. S tako taktiko ti lahko vrnem prav vsak tvoj argument. Poglej... Vernik ni "vernik", projekcije niso "projekcije", patriarhat ni "patriarhat", če malce pretiravam, samo da ti pokažem kam lahko pridemo s tvojim opletanjem z narekovaji.

12c0 je izjavil:

el_bahattee je izjavil:

Ker po tvoje, če nekdo reče, da je nacist, še ne pomeni, da je, kajne?
Tako je, škoda ker ne razumeš zakaj, pa sem ti že večkrat pojasnil. Je pa ta groteska za v kakšen podpis.

Torej potrjuješ moj argument, čeprav očitno tega ne niti dojameš. Škoda, da si tako zabredel. Sicer pa, lahko je kritizirati kapitalizem, brez da poveš, kakšna je boljša alternativa, ki deluje v praksi. Pa brez narekovajev in filozofiranjaa. Komunizem in socializem v praksi ne delujeta, to semo že videli in te čase smo že preživeli. Torej?
Come to my center, you enter the winter.

Mato989 ::

el_nahatee prvo se poduči kaj je komunizem in kje na Svetu sploh je bil v praksi taki komunizem kot sta ga opisala Engels in Marx... komunizma v praksi ni bilo nikjer, samo diktatura "proletariata" to je vse
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

el_bahattee ::

Mato989 je izjavil:

el_nahatee prvo se poduči kaj je komunizem in kje na Svetu sploh je bil v praksi taki komunizem kot sta ga opisala Engels in Marx... komunizma v praksi ni bilo nikjer, samo diktatura "proletariata" to je vse

Saj ravno o tem govorim. In to je glavni problem Levice, ki rada sadi rožice z všečnimi idejami, ki pa niso relano izvedljive. Komunizem iz knjig v praksi ne deluje, to nam je pokazala zgodovina v številnih državah na različnih kontinentih. Razlogov je veliko, med drugim človeška narava in želja po moči. Seveda lahko seciraš dalje državo po državi in jih njihove sisteme poimenuješ stalinizem, maoizem, titoizm, kakorkoli hočeš, ampak to ne spremeni dejstva, na čem so bili te režimi osnovani. Kakorkoli zastaviš družbeno ureditev, boš potreboval neko vodstvo, izvoljeno ali neizvoljeno. In slejkoprej si bo vodilna klika nakoncu nabrala moč oz. ugodnosti in jih skušala čim dalj zadržati, posredno ali neposredno, to pa povečuje neenakost.

Če se neka ideja lepo bere na papirju, še ne pomeni, da je izvedljiva v praksi. Sončna energija se npr. sliši super, v idealnem svetu bi lahko povsod imeli sončne panele s 100% izkoristkom, no v praksi pa so izkoristki sončnih celic še vedno precej nizki. In praksa je tisto, kar na koncu šteje.
Come to my center, you enter the winter.

12c0 ::

el_bahattee je izjavil:

Pravzaprav si tule lepo opisal sebe.

Nasprotno, ti si tako zabredel v svoje nesmiselne teorije, da ne najdeš več poti ven. Upam si trditi, da o psihologiji vem več kot ti, tako da ti ni treba razlagati osnovnih pojmov, razen če je to mišljeno zase, za obnovitev definicij. Si pa tudi izredno slab v sklepanju, kar pa smo že itak vedeli.

Dejstva so mi znana, ampak problem je v tebi in tvojih "narekovajih", za katere se skriješ, ko te postavim pred dejstvo. Komunistični režim je pač komunističen, poglej si na wikipedijo, če je potrebno. Seveda, ko se nekaj ne sklada s tvojo logiko idealiziranja komunizma, to potem označiš kot "komunizem", ko hočeš posredno kritizirati feminizem, govoriš o "feminizmu", ko pljuvaš po vladnih ukrepih, omenjaš "lockdown"... skratka, ni te težko prečitati. S tako taktiko ti lahko vrnem prav vsak tvoj argument. Poglej... Vernik ni "vernik", projekcije niso "projekcije", patriarhat ni "patriarhat", če malce pretiravam, samo da ti pokažem kam lahko pridemo s tvojim opletanjem z narekovaji.
Moje so kritike, truizmi, tvoje so tu quoque.

Kaj pomenijo narekovaji, sem ti pojasnil že v temi o lockdownu, pa tudi v tejle temi:

12c0 je izjavil:

Feministke so dosegle veliko spremembo za ženske, ker so razumele kaj je to enakost, feministke so namreč izhajale iz vrst socialistov in so se borile za enakost vseh.
"Feministke" pa se po drugi strani ne borijo za pravice žensk, niti za enakost ali enakopravnost ne, "feministke" so bolj kot ne teroristke, ker so sklenile, da so ženske trpele 10.000 let, naj sedaj trpijo moški, da vidijo kako je. "Femenistke" si želijo, da bi moške na vrhu zamenjale ženske. "Feministkam" ni pomembno, kako živijo ženske...

Da narekovaje označiš za taktiko in argumente, je groteskno, ker jih uporabimo ravno zato, da preprečimo dvoumja. Zakaj ne vidiš, sem tudi že pojasnil :)

Očitek, da z narekovaji zavajm, je zgolj še en dokaz, da si patološki lažnivec.


el_bahattee je izjavil:

12c0 je izjavil:

el_bahattee je izjavil:

Ker po tvoje, če nekdo reče, da je nacist, še ne pomeni, da je, kajne?
Tako je, škoda ker ne razumeš zakaj, pa sem ti že večkrat pojasnil. Je pa ta groteska za v kakšen podpis.

Torej potrjuješ moj argument, čeprav očitno tega ne niti dojameš. Škoda, da si tako zabredel.
Smešiš se :)
3-letniku ponudimo čokolado, če bo rekel, da je nacist, naslednjo sekundo bo že rekel:"Jaz sem nacist!" Po tvoji zablodi to pomeni, da je mulc nacist, ker je sam rekel. Izjava ga še ne naredi nacista, zgolj čokolada mu je zadišala. Kakšne interese pa bi lahko imeli ljudje, da si rečejo levi ali komunisti, ko pa to niso? ;)


12c0 je izjavil:

Sicer pa, lahko je kritizirati kapitalizem, brez da poveš, kakšna je boljša alternativa, ki deluje v praksi. Pa brez narekovajev in filozofiranjaa. Komunizem in socializem v praksi ne delujeta, to semo že videli in te čase smo že preživeli. Torej?
Napisal sem, da komunizem in socializem rešujeta problem neenakosti, ker je v obeh sistemih v ospredju človek (tudi knjigo sem ti svetoval, ker si sam zahteval čtivo, a si potem rekel, da si versko indoktrinirani ponosni ignorant, in da ne bereš), ti pa trdiš, da je komunizem zgolj Stalinizem in da zato ni rešitev. Na tebi je, da to dokažeš. Ti bo tokrat uspelo, ali boš še tretjič ponovil, da "veš" psihologijo?

Izjava o praksi je zavajujoča, ker ponovno impliciraš, da je komunizem zgolj Stalinizem, kar ni res. Kako bo inženir dokazal, da je novi motor boljši od prejšnjega, če se je njegov šef odločil, da je slabši in mu ne odobri gradnje prototipa? Kljub temu, imaš tako socialistične kot komunistične ideje, realizirane, tam zunaj - 8-urni šiht recimo, pokojnina, javno šolstvo, zdravstvo,...


Še replika na matotovo repliko

el_bahattee je izjavil:

Saj ravno o tem govorim. In to je glavni problem Levice, ki rada sadi rožice z všečnimi idejami, ki pa niso relano izvedljive.
Zakaj ne napišeš katere so te rožice z všečnimi idejmi, in zakaj niso izvedljive? To ne pomeni, da nimaš prav, zgolj pojasni kaj točno misliš.
Mimogrede, kakšno zvezo ima Levica s socializmom ali komunizmom?

el_bahattee je izjavil:

Komunizem iz knjig v praksi ne deluje, to nam je pokazala zgodovina v številnih državah na različnih kontinentih
Kateri komunizem, iz katerih knjig? Kje in kako nam je zgodovina pokazala, da komunizem ne deluje?

el_bahattee je izjavil:

Razlogov je veliko, med drugim človeška narava in želja po moči.
Kakšna pa je človeška narava? Je želja po moči prirojena vsakemu človeku?

el_bahattee je izjavil:

Seveda lahko seciraš dalje državo po državi in jih njihove sisteme poimenuješ stalinizem, maoizem, titoizm, kakorkoli hočeš, ampak to ne spremeni dejstva, na čem so bili te režimi osnovani.
Na čem pa so bili tej posamezni režimi osnovani? Lahko kar za vsako državo posebej napišeš, in pojasniš, na podlagi česa si prišel do svojega zaključka, IMHO bo pripomoglo k debati.

Bom tvegal in vseeno vprašal, pa naj bo reakcija kakršna bo:
Kaj meniš o Marxovi uravnilovki, o enakosti, da morajo vsi biti enaki, prejemati enako plačo, neglede na svoje sposobnosti, na svoje znanje, na to koliko dela vložijo, koliko časa delajo, itn? Se ti zdi tak sistem pravičen ali ne? Če ne, zakaj ne, kaj bi bilo po tvojem mnenju pravičneje?

el_bahattee ::

12c0 je izjavil:

Da narekovaje označiš za taktiko in argumente, je groteskno, ker jih uporabimo ravno zato, da preprečimo dvoumja.

Seveda si "pojasnil" narekovaje, s čimer pa si samo potrdil mojo tezo. Evo, da se še jaz poslužim tega, kar delaš. :)

12c0 je izjavil:

Očitek, da z narekovaji zavajm, je zgolj še en dokaz, da si patološki lažnivec.

Eh, spet lažeš in zavajaš. Slabo, slabo. Včasih že pokažeš določen potencial za normalno debato, potem pa s takimi izpadi vse podereš.

12c0 je izjavil:

3-letniku ponudimo čokolado, če bo rekel, da je nacist, naslednjo sekundo bo že rekel:"Jaz sem nacist!" Po tvoji zablodi to pomeni, da je mulc nacist, ker je sam rekel. Izjava ga še ne naredi nacista, zgolj čokolada mu je zadišala. Kakšne interese pa bi lahko imeli ljudje, da si rečejo levi ali komunisti, ko pa to niso? ;)

Zakaj se smešiš s svojim zgrešenim primerom s čokolado in otrokom? Po tej logiki, ki si jo nevedel, se da podvomiti prav o vsem, kajne? Rad citiraš Chomskega, ampak zakaj naj bi mu verjeli na besedo? Morda ima tudi on neke interese, da tako govori in piše?

12c0 je izjavil:

Napisal sem, da komunizem in socializem rešujeta problem neenakosti, ker je v obeh sistemih v ospredju človek (tudi knjigo sem ti svetoval, ker si sam zahteval čtivo, a si potem rekel, da si versko indoktrinirani ponosni ignorant, in da ne bereš), ti pa trdiš, da je komunizem zgolj Stalinizem in da zato ni rešitev. Na tebi je, da to dokažeš.

Spet lažeš in zavajaš. Komunizem in socializem v praksi ne rešujeta problem neenakosti, kar lepo kaže zgodovina. Ti jih boš zato spet označil z narekovaji, ampak to je tvoj problem. Kaj ti pomaga knjiga, če ideja v praksi ne more zaživeti? Poglej si moj primer o sončni energiji, če ti še vedno ni jasno, kaj je problem tvojih iluzij.
Na tebi je tudi, da to dokažeš, kje sem "rekel, da sem versko indoktrinirani ponosni ignorant, in da ne berem". Tu gre za gladko laž, še eno v nizu, bi lahko rekli.

12c0 je izjavil:

Izjava o praksi je zavajujoča, ker ponovno impliciraš, da je komunizem zgolj Stalinizem, kar ni res. Kako bo inženir dokazal, da je novi motor boljši od prejšnjega, če se je njegov šef odločil, da je slabši in mu ne odobri gradnje prototipa? Kljub temu, imaš tako socialistične kot komunistične ideje, realizirane, tam zunaj - 8-urni šiht recimo, pokojnina, javno šolstvo, zdravstvo,...

Ne bo držalo. Nikjer ne impliciram, da je to ZGOLJ Stalinizem, pravim samo, da je Stalinizem ena izmed znanih oblik v praksi. Poskusov je bilo mnogo. Tvoj primer z inženirjem ti lahko malce popravim: kako bo inženir dokazal, da je njegov super motor boljši od prejšnjega, če pa dalje od prototipa ne pride in je vsak poskus v praksi pokazal, da motor žal ne deluje tako dobro, kot kaže na papirju?

12c0 je izjavil:

Zakaj ne napišeš katere so te rožice z všečnimi idejmi, in zakaj niso izvedljive? To ne pomeni, da nimaš prav, zgolj pojasni kaj točno misliš.
Mimogrede, kakšno zvezo ima Levica s socializmom ali komunizmom?

Mislim, da poznaš njihov program in njihov "demokratični socializem", ki ga propagirajo. Večina njihovih idej se sliši lepo v teoriji, vendar so v praksi težko izvedljive. To ni samo moje mnenje, pač pa tako ocenjujeo številni analitiki in gospodarstveniki. Zato pa si Levica tudi ni upala prevzeti odgovornosti v Šarčevi vladi, raje je zasedla položaj nad-koalicijske stranke brez ministrov (odgovornosti).
Mimogrede, se spomniš, kaj se je zgodilo, ko je v Grčiji na oblast prišla Levici sorodna Siriza? Toliko o teoriji in praksi. :)

12c0 je izjavil:

Kateri komunizem, iz katerih knjig? Kje in kako nam je zgodovina pokazala, da komunizem ne deluje?

Spet se sprenevedaš. Potem pa ti povej, kje in kako nam je zgodovina pokazala, da komunizem deluje. Bo šlo?

12c0 je izjavil:

Kakšna pa je človeška narava? Je želja po moči prirojena vsakemu človeku?

To je kompleksno vprašanje, ki zahteva predog odgovor za tole temo. Jaz govorim o človeški naravi na splošno in glede na zgodovino upravičeno izpostavljam, da si je velika večina svetovnih voditeljev/režimov/oblasti na dolgi rok nagrabilo moč in privilegije, neodvisno od države in družbene ureditve.

12c0 je izjavil:

Na čem pa so bili tej posamezni režimi osnovani? Lahko kar za vsako državo posebej napišeš, in pojasniš, na podlagi česa si prišel do svojega zaključka, IMHO bo pripomoglo k debati.

Ni potrebe, da bi dolgovezili z definicijami, ki si jih vsak lahko prebere na spletu (če ne drugje, na wikipediji - List of communist ideologies) @ Wikipedia. Dejstvo pa je, da so vsi ti omenjeni režimi vsaj deloma temeljili na vrednotah komunizma in/ali socializma, eni bolj drugi manj očitno. Vsi so tudi furali enopartijski sistem in kult osebnosti. Ali je šlo tu za čisto obliko klasičnega marxizma? Seveda ne, vseeno pa jih ne gre kar odpisati z liste režimov, ki so sloneli na komunističnih idejah.

12c0 je izjavil:

Bom tvegal in vseeno vprašal, pa naj bo reakcija kakršna bo:
Kaj meniš o Marxovi uravnilovki, o enakosti, da morajo vsi biti enaki, prejemati enako plačo, neglede na svoje sposobnosti, na svoje znanje, na to koliko dela vložijo, koliko časa delajo, itn? Se ti zdi tak sistem pravičen ali ne? Če ne, zakaj ne, kaj bi bilo po tvojem mnenju pravičneje?

Marxova uravnilovka ima sicer nekaj plusov, vseeno pa (ob dejstvu, da živimo v svetu omejenih virov) vidim tudi številne probleme oz. nevarnosti. Če jih naštejem samo par:
- ubijanje spodbud za delo, sposobnost in kreativnost
- posredno spodbujanje/toleriranje lenobe
- postavljanje enakosti pred razvoj

Naj samo dodam, da tudi naša trenutna ureditev/sistem ni optimalna ali idealna, daleč od tega. Ima prednosti in slabosti. Več bi bilo treba storiti na področju enakopravnosti dostopa do izobraževanja, pravne pomoči, zdravstva in podobno. Vendar pa žal trenutno ne vidim boljše alternative.

Kakšno pa je tvoje mnenje?
Come to my center, you enter the winter.

12c0 ::

el_bahattee je izjavil:

12c0 je izjavil:

3-letniku ponudimo čokolado, če bo rekel, da je nacist, naslednjo sekundo bo že rekel:"Jaz sem nacist!" Po tvoji zablodi to pomeni, da je mulc nacist, ker je sam rekel. Izjava ga še ne naredi nacista, zgolj čokolada mu je zadišala. Kakšne interese pa bi lahko imeli ljudje, da si rečejo levi ali komunisti, ko pa to niso? ;)

Zakaj se smešiš s svojim zgrešenim primerom s čokolado in otrokom? Po tej logiki, ki si jo nevedel, se da podvomiti prav o vsem, kajne? Rad citiraš Chomskega, ampak zakaj naj bi mu verjeli na besedo? Morda ima tudi on neke interese, da tako govori in piše?
Nič ni zgrešen.
Ravno zato, ker imamo vsi interese, se nikomur ne verjame na besedo.
Zakaj bi znanstveniku verjel na besedo? Ljudje lažemo, znanstvenik je človek. Torej?
Tudi Vodja je človek, kajne? Te to v resnici moti?
Te moti, da desni rečejo, da so levi, a lažejo, ter tako uničujejo levo? Te moti, ko desni politik vse ostale označi za leve, a laže, ker to počne, da bi leve očrnil?


el_bahattee je izjavil:

Na tebi je tudi, da to dokažeš, kje sem "rekel, da sem versko indoktrinirani ponosni ignorant, in da ne berem". Tu gre za gladko laž, še eno v nizu, bi lahko rekli.
Tukaj:

el_bahattee je izjavil:

Brez skrbi, da dobro poznam sisteme, ni mi treba brati tvojih linkov.
V zgornjem odstavku imaš razlago - če verjameš, si vernik,... Odločil si se, da ne boš bral, ker že verjameš v nekaj drugega, ampak niti tega nisi poštudiral, ampak si zgolj verjel, ker ti je bilo čustevno manj naporno.


el_bahattee je izjavil:

12c0 je izjavil:

Bom tvegal in vseeno vprašal, pa naj bo reakcija kakršna bo:
Kaj meniš o Marxovi uravnilovki, o enakosti, da morajo vsi biti enaki, prejemati enako plačo, neglede na svoje sposobnosti, na svoje znanje, na to koliko dela vložijo, koliko časa delajo, itn? Se ti zdi tak sistem pravičen ali ne? Če ne, zakaj ne, kaj bi bilo po tvojem mnenju pravičneje?

Marxova uravnilovka ima sicer nekaj plusov, vseeno pa (ob dejstvu, da živimo v svetu omejenih virov) vidim tudi številne probleme oz. nevarnosti. Če jih naštejem samo par:
- ubijanje spodbud za delo, sposobnost in kreativnost
- posredno spodbujanje/toleriranje lenobe
- postavljanje enakosti pred razvoj
To je problem, ker Marxova uravnilovka ne obstaja, sem te prelisičil, da ti pokažem, da nimaš dovolj znanja, da verjameš v ideje, kakršne so širili fašisti in nacisti, itn

Marx je bil proti uravnilovki, ga bom citiral:
But one man is superior to another physically, or mentally, and supplies more labor in the same time, or can labor for a longer time; and labor, to serve as a measure, must be defined by its duration or intensity, otherwise it ceases to be a standard of measurement. This equal right is an unequal right for unequal labor....
...Further, one worker is married, another is not; one has more children than another, and so on and so forth. Thus, with an equal performance of labor, and hence an equal in the social consumption fund, one will in fact receive more than another, one will be richer than another, and so on. To avoid all these defects, right, instead of being equal, would have to be unequal.

Vir: https://www.marxists.org/archive/marx/w...

Kapitalistom pride uravnilovka prav, ker z njo demonizirajo ne-kapitalizem (rečejo mu komunizem), češ komunisti so nas prisilili, hkrati pa kradejo zaposlenim, češ ne morem ti več dat, komunisti ne dovolijo.

Oni imajo interes, da ti lažejo, ti jim pa verjameš na besedo. Kaj meniš, kdo je koga?

Pri čem so te še dobili? A še verjameš, da je komunizem Stalinizem, da komunizem vodi v Stalinizem? Premisli, kje imaš dokaze?

Kje imaš dokaze o Levici? Nimaš jih, programa nisi prebral, zato ne veš kaj bi napisal, ampak zgolj verajmeš ljudem, ki imajo interese ;)
Tista s Sirizo pa je sploh mim, Levica drži obljubo, ni izdala volivcev, zato pa ji podpora raste, to pa te peče ;)

Kenpachi ::

Teorija spola... Stalina?
Zaraki Kenpachi.

c3p0 ::

Hypathia je izjavil:


Ne, skrajna oblika feminizma je separatizem, torej ignoriranje moških, skrajna oblika šovinizma je zasužnjenje žensk, obravnava na nivoju goveda, če ne opaziš razlike, ti pač ni pomoči.


Kako pa bi to zgledalo v realnosti? Kako lahko ignoriraš 50% populacije? Poboji?

el_bahattee ::

12c0 je izjavil:

Nič ni zgrešen.
Ravno zato, ker imamo vsi interese, se nikomur ne verjame na besedo.
Zakaj bi znanstveniku verjel na besedo? Ljudje lažemo, znanstvenik je človek. Torej?
Tudi Vodja je človek, kajne? Te to v resnici moti?
Te moti, da desni rečejo, da so levi, a lažejo, ter tako uničujejo levo? Te moti, ko desni politik vse ostale označi za leve, a laže, ker to počne, da bi leve očrnil?

Ravno zato je tvoj primer zgrešen. Ko ti citiraš nekoga, ki podpira tvoje teorije, ga navedeš kot referenco, ko pa ti jaz omenim neko osebo iz zgodovine, ki poruši tvoje argumente, pa se zatekaš k ideji, da itak vsi ljudje lažejo in da nikomur ne gre verjeti na besedo.
In spet ne moreš iz svoje kože, še naprej govoriš slabšalno o desnici, kjer itak vidiš same grehe, medtem ko levice nikoli ne kritiziraš. Se pravi, po tvoje samo desni politiki lažejo, levi pa ne?

12c0 je izjavil:

V zgornjem odstavku imaš razlago - če verjameš, si vernik,... Odločil si se, da ne boš bral, ker že verjameš v nekaj drugega, ampak niti tega nisi poštudiral, ampak si zgolj verjel, ker ti je bilo čustevno manj naporno.

To so tvoje blodnje, ne pa dokaz. Slabo ti gre tole, najprej lažeš in zavajaš, potem pa si še povsem napačno tolmačiš moj odgovor. Sedaj je torej jasno, da se je ta "versko indoktrinirani ponosni ignorant" rodil samo v tvoji omejeni pameti.

12c0 je izjavil:

To je problem, ker Marxova uravnilovka ne obstaja, sem te prelisičil, da ti pokažem, da nimaš dovolj znanja, da verjameš v ideje, kakršne so širili fašisti in nacisti, itn

Marx je bil proti uravnilovki, ga bom citiral:

Ne vem, kdo je koga prelisičil. Zakaj pa naj bi verjeli Marxu, ko je dejal, da je proti uravnilovki? Spomni se svojih besed "ker imamo vsi interese, se nikomur ne verjame na besedo"... morda tudi Marx? :)
S tem ti še dodatno pokažem, kam pridemo s tvojo zgrešeno logiko.

12c0 je izjavil:

Kapitalistom pride uravnilovka prav, ker z njo demonizirajo ne-kapitalizem (rečejo mu komunizem), češ komunisti so nas prisilili, hkrati pa kradejo zaposlenim, češ ne morem ti več dat, komunisti ne dovolijo.

Oni imajo interes, da ti lažejo, ti jim pa verjameš na besedo. Kaj meniš, kdo je koga?

Res si precej zaslepljen ali pa naiven. Verjetno oboje. Obračaj kakor hočeš, ampak zgodovina je nedvoumno pokazala, da še noben komunistični/socialistični eksperiment na dlgi rok ni prinesel željenih rezultatov glede enakosti in poštenosti, čeprav ti gre to v nos. Glede Stalinizma in podobnih različic, na wiki linku imaš list komunističnih ideologij in njihove značilnosti. Če se ne strinjaš z wikipedijo, je to tvoj problem, ne moj.

12c0 je izjavil:

Kje imaš dokaze o Levici? Nimaš jih, programa nisi prebral, zato ne veš kaj bi napisal, ampak zgolj verajmeš ljudem, ki imajo interese ;)
Tista s Sirizo pa je sploh mim, Levica drži obljubo, ni izdala volivcev, zato pa ji podpora raste, to pa te peče ;)

Aha, sedaj si le pokazal svojo kožo, si pač goreč podpornik Levice in verjetno jugonostalgik. To razloži tvoje sovraštvo do desnice in naivnost glede komunizma. All clear. :)

Dokazov glede česa? Da Levica zavaja in sadi rožice, medtem ko njen program ni izvedljiv? Pa saj o tem so si edini številni analitiki in ekonomisti. Samo zaslepljenci kot si to, še vedno kupujejo propagando, ki jo trosi Mesec in njegova struja. Ko pa je potrebno od teorije k praksi, pa stvar zaškripa, tako pri Levici kot pri tebi. :) Levica je imela možnost, da se izkaže v prejšnji vladi, v mirnem obdobju brez pandemije, pa je pričakovano rajši izbrala varno zavetje polopozicije oz. nad-koalicijskega statusa.

Če se tolažiš s tem, da Levici raste podpora, potem moraš priznati, da raste podpora tudi desnici, SDS-u, ki je po vseh anketah vodilna stranka in si je upala v vlado tudi v težkih časih pandemije. To te šele mora boleti, kajne? Levica pa je na drugi strani izsiljevala in rušila prejšnjo vlado, sedaj pa pljuva po novi vladi in zavrača pogovore, ki so osnova demokracije in politike. Če te s tem navdušujejo, samo kažeš, kakšna oseba si.
Come to my center, you enter the winter.

12c0 ::

el_bahattee je izjavil:

Ne vem, kdo je koga prelisičil.
Spomin zlate ribice?
Izvoli:

12c0 je izjavil:

Kaj meniš o Marxovi uravnilovki


el_bahattee je izjavil:

Marxova uravnilovka ima sicer nekaj plusov


12c0 je izjavil:

To je problem, ker Marxova uravnilovka ne obstaja


Hvala, ker dokazuješ, da nacifašizem škodi zdravju.




There is a cult of ignorance in the United States, and there has always been. The strain of anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.
― Issac Asimov

el_bahattee ::

12c0 je izjavil:

Spomin zlate ribice?

Ne, pač pa si bil ujet v lastno zanko, sedaj pa se delaš neumnega. Sprašujem te torej še enkrat, zakaj torej verjameš Marxu in njegovim trditvam, ko pa si po lastnih besedah sklenil, da imajo vsi ljudje neke interese, zato naj se nikomur ne verjame na besedo? Na tem si namreč prej gradil svoje argumente, da ne gre verjeti komunistom (oz. po tvoje "komunistom"). Ni pa ti noben problem citirat Marxa, seveda zato, ker se strinjaš z njim. :)

12c0 je izjavil:

Hvala, ker dokazuješ, da nacifašizem škodi zdravju.

O čem ti bluziš? Kje vidiš nacifašizem? In zakaj citiraš Issac Asimova? Mu kar verjemeš na besedo?

Če je to vse, kar lahko poveš v bran svoji ljubi Levici, potem si pokazal, da moji argumenti glede njegega zavajanja držijo in da jim ne moreš kontrirat. Lepo, da priznaš.
Come to my center, you enter the winter.

12c0 ::

el_bahattee je izjavil:

12c0 je izjavil:

Spomin zlate ribice?

Ne, pač pa si bil ujet v lastno zanko, sedaj pa se delaš neumnega.
A res? Mogoče se pa ti delaš... Mogoče se pa ne...

12c0 je izjavil:

Kaj meniš o Marxovi uravnilovki


el_bahattee je izjavil:

Marxova uravnilovka ima sicer nekaj plusov


12c0 je izjavil:

To je problem, ker Marxova uravnilovka ne obstaja


Na vse ostalo si že dobil odgovore, ker ti pa niso všeč, jih ne vidiš, tudi to sem pojasnil, zakaj se dogaja.

el_bahattee ::

12c0 je izjavil:

A res? Mogoče se pa ti delaš... Mogoče se pa ne...

A tako? Mogoče se pa vseeno ti. Še vedno namreč nisi odgovoril, zakaj Marxu verjameš na besedo, nekaterim drugim zgodovinskim osebnostim pa ne.
Po tvoji logiki se namreč nikomur ne verjame na besedo... Razen morda Marxu. Aja, in Levici. No, pa Chomskemu. Verjetno še komu, ki podpira tvoje teorije. Nikakor pa ne ostalim. To je tisto zlato pravilo, kajne?

12c0 je izjavil:

Na vse ostalo si že dobil odgovore, ker ti pa niso všeč, jih ne vidiš, tudi to sem pojasnil, zakaj se dogaja.

To seveda ni res. Odgovorov nisi podal, očitno si stisnjen v kot in nimaš proti-argumentov. Morda pa si končno le spregledal resnico glede Levice in njenih neuresničljivih teorij. Če je tako, potem morda še nisi povsem izgubljen. :)
Come to my center, you enter the winter.

12c0 ::

Česa pa nisi razumel oz. česa nisem pojasnil?
A ne vidiš, da si sam izmišljaš odgovore in se s samim seboj pogovarjaš?
Kje sem napisal, da Marxu verjamem na besedo? Vedno iste napake delaš, druge sodiš po sebi, zato ti pa ne gre, in zato si prisiljen lagat, da bi še naprej lahko živel v utvari, v katero so te naplahtali :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 12c0 ()

el_bahattee ::

12c0 je izjavil:

Česa pa nisi razumel oz. česa nisem pojasnil?
A ne vidiš, da si sam izmišljaš odgovore in se s samim seboj pogovarjaš?
Kje sem napisal, da Marxu verjamem na besedo? Vedno iste napake delaš, druge sodiš po sebi, zato ti pa ne gre, in zato si prisiljen lagat, da bi še naprej lahko živel v utvari, v katero so te naplahtali :)

Zakaj spet pišeš nesmisle? Saj je vse napisano, moja vprašanja in tvoj odziv brez argumentov. O Levici imaš za razliko od desne opcije (pre)dobro mnenje, na očitke nimaš resnih odgovorov, tudi glede samega komunizma, ki ga tako idealiziraš, se izmikaš. Glede Marxa, če mu ne verjameš na besedo, zakaj ga citiraš in uporabljaš za svoje argumente? Še vedno ne vidiš, kakšne nesmisle in dvojna merila stalno uporabljaš? Potem nimam česa za dodat. Naplahtali so kvečjemu tebe, samo se tega še ne zavedaš.
Come to my center, you enter the winter.

Gagatronix ::

Vama je pa ratalo zaiti s teme.

12c0 ::

el_bahattee je izjavil:


Saj lahko živiš v utvari, tega ti ne more odvzeti nihče. Nisi edini, nisi prvi, nisi zadnji.

Galileo recounts an anecdote about the debate between a Humanist and Peripatetic physicians:

It happened on this day that he (an anatomist from Venice) was investigating the source and origin of the nerves, about which there exists a notorious controversy between the Galenist and Peripatetic doctors. The anatomist showed that the great trunk of nerves, leaving the brain and passing through the nape, extended on down the spine and then branched out through the whole body, and that only a single strand as fine as a thread arrived at the heart. Turning to a gentleman whom he knew to be a peripatetic philosopher, and on whose account he had been exhibiting and demonstrating everything with unusual care, he asked this man whether he was at last satisfied and convinced that the nerves originated in the brain and not in the heart. The philosopher, after considering for a while, answered: “You have made me see this matter so plainly and palpably that if Aristotle’s text were not contrary to it, stating clearly that the nerves originate in the heart, I should be forced to admit it to be true.”


Zato:

In the psychology of human behavior, denialism is a person's choice to deny reality as a way to avoid a psychologically uncomfortable truth.
Denialism @ Wikipedia

TheBlueOne ::

Gagatronix je izjavil:

Vama je pa ratalo zaiti s teme.


Ko vsi ostali gredo spat za sankom ostaneta dva, ki se pogovarjata o komunistih. Slo klasika.... :D

Zgodovina sprememb…

Gagatronix ::

Moj zdaj ze pokojni kolega iz ljudske armade je za take rekel da imajo doktorat iz flase.

el_bahattee ::

12c0 je izjavil:

Saj lahko živiš v utvari, tega ti ne more odvzeti nihče. Nisi edini, nisi prvi, nisi zadnji.

Kako je živeti v utvari boš res najbolje vedel sam, ker imaš veliko lastnih izkušenj. Tako glede toerije spolov kot družbenih ureditev.

12c0 je izjavil:

In the psychology of human behavior, denialism is a person's choice to deny reality as a way to avoid a psychologically uncomfortable truth.
Denialism @ Wikipedia

Ti me o psihologiji pač ne moreš ničesar naučiti, lahko pa si sam prebereš še kakšno knjigo, da boš drugič dodal še kak nov citat. :)

Ko pa že omenjaš denialism, imamo pravzaprav dober primer tega v tvojem naivnem in romantičnem dojemanju komunizma in verovanju v Levico, ki ji slepo verjameš, čeprav njihove všečne teorije v praksi ne delujejo.

Se pa strinjam, da je zadeva že rahlo off topic.
Come to my center, you enter the winter.

12c0 ::

Offtopic, ko ne moreš več iz luknje? Works for me :)

el_bahattee ::

12c0 je izjavil:

Offtopic, ko ne moreš več iz luknje? Works for me :)

Ne. Offtopic, ko nimaš protiargumentov in začneš limati Simpson video in neposrečene citate.
Works for me. :)
Come to my center, you enter the winter.

12c0 ::

Tu quoque

el_bahattee ::

12c0 je izjavil:

Tu quoque

Lepo, da potrjuješ, da ko ti zmanjka argumentov, se pač skrivaš za citati. :)
Come to my center, you enter the winter.

Hypathia ::

Dobre novice iz UK, feministični upor je obrodil sadove, vlada ukinja unisex stranišča, vračajo se 'ladies' and 'gents'. In vendar se vrti.

Public buildings will have to have separate 'ladies' and 'gents' lavatories in the future in a blow for campaigners who want more gender-neutral facilities.

Robert Jenrick, the Communities secretary, is to amend building regulations and planning guidance to ensure separate 'ladies' and 'gents' facilities are installed in new buildings or those being developed, the Telegraph can disclose.

https://web.archive.org/web/20210515234...
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

c3p0 ::

Kam bo pa zdaj scal 50 letnik, ki se identificira kot 4 letna deklica? A med možakarje (posiljevalce)? Razkroj družbe je tu.

Hypathia ::

Na Madžarskem je danes začel veljati "sporni" zakon, ki izganja lgbt ideologijo iz šol. https://www.rtvslo.si/svet/evropa/madza...

V Italiji jo bodo še bolj vpeljali in celo uvedli verbalni delikt, če bo sporni zakon potrjen v senatu. "Ker pa bo glasovanje tajno, se marsikdo v progresističnem bloku boji predvsem strankarske nediscipline." Ker očitno želijo vsiliti zadeve, s katerimi se tudi marsikdo na levici ne strinja pa mora zaradi pritiskov molčati.
https://www.rtvslo.si/svet/evropa/zakon...
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hypathia ()

BlackFox101 ::

Do college kids know the difference between men and women?
Od 7:04 naprej (sem dal timestamp ampak ne dela)



Just leave the kids out of it.

Hypathia ::

Hypathia je izjavil:

Na Madžarskem je danes začel veljati "sporni" zakon, ki izganja lgbt ideologijo iz šol. https://www.rtvslo.si/svet/evropa/madza...

V Italiji jo bodo še bolj vpeljali in celo uvedli verbalni delikt, če bo sporni zakon potrjen v senatu. "Ker pa bo glasovanje tajno, se marsikdo v progresističnem bloku boji predvsem strankarske nediscipline." Ker očitno želijo vsiliti zadeve, s katerimi se tudi marsikdo na levici ne strinja pa mora zaradi pritiskov molčati.
https://www.rtvslo.si/svet/evropa/zakon...


Folow up italijanske situacije: Senatorji so prepoznali liberalno-fašistično kukavičje jajce v sicer dobronamernem zakonu in ga z večino glasov blokirali, self ID-ja za transe in verbalnega delikta do nadaljnega v Italiji ne bo. https://www.rtvslo.si/svet/evropa/itali...

Takole so proslavili pomembno zmago:

If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Hypathia ::

Eden od razlogov, zakaj se toliko opozarja na nevarnost samoidentifikacije, ki jo želijo vsiliti trans lobiji, je tudi, da se z njo podajamo na izjemno spolzek teren, in bo zato lahko imela negativen vpliv tudi na številna druga področja. In ponovno se je izkazalo, da so opozorila povsem na mestu. Mehiško vrhovno sodišče je, sklicujoč se tudi na koncept "self ID", odločilo, da si lahko posameznik sam izbere ne samo spol ampak tudi starost, da bo bolj v sozvočju z njegovo "social reality", karkoli naj bi že to pomenilo.

https://4w.pub/mexican-courts-to-allow-...
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hypathia ()

Scaramouche ::

Tukaj je prišla SJW agenda glede spola!

Gagatronix ::

Hypathia je izjavil:

Eden od razlogov, zakaj se toliko opozarja na nevarnost samoidentifikacije, ki jo želijo vsiliti trans lobiji, je tudi, da se z njo podajamo na izjemno spolzek teren, in bo zato lahko imela negativen vpliv tudi na številna druga področja. In ponovno se je izkazalo, da so opozorila povsem na mestu. Mehiško vrhovno sodišče je, sklicujoč se tudi na koncept "self ID", odločilo, da si lahko posameznik sam izbere ne samo spol ampak tudi starost, da bo bolj v sozvočju z njegovo "social reality", karkoli naj bi že to pomenilo.

https://4w.pub/mexican-courts-to-allow-...


To da se ti deres proti trans osebam in jim zelis zanikati pravice jasno ni nic novega, zdaj gres celo tako dalec da se sklicujes na sodisca v mehiki, ki, ce nisi opazil, niso v sloveniji.

Horas ::

glede tega se pa s hipatko strinjam. kakšno pretitavanje s temi binarnimi spoli, pa čutenji...
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

blink ::

Johhny the Walrus. Fantek, ki se identificira kot mrož
(Trans-walrus). Najbolj prodajana knjiga v lgbtq+ otroski sekciji na Amazonu v zadnjih dneh.

https://m.youtube.com/watch?v=DZB9CRl1a...

https://m.youtube.com/watch?v=wg7uxFkpv...

nejclp ::

Ker kreten.

blink ::

nejclp je izjavil:

Ker kreten.


Ravno obratno, odlicen troll manever.

A. Smith ::

Če smo že pri trol manevrih, kaj pravite na tole?
https://nypost.com/2021/06/29/transgend...
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

111111111111 ::

Očitno smo moški boljši od žensk tudi v lepotnih tekmovanjih. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Hypathia ::

Kot sem že večkrat povedala, vlogo sex objektov z veseljem prepustimo moškim. Veliko bolj zaskrbljujoče je, da lahko tole tekmuje v ženski konkurenci in podira rekorde kot za šalo, medtem ko se sotekmovalke bojijo javno spregovoriti o krivici zaradi pogroma, ki bi sledil:



https://www.outkick.com/outkick-exclusi...

If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hypathia ()
««
15 / 56
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Na FDV odstranili pisoarje (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
64081189 (72178) vostok_1

Več podobnih tem